Poddavsnitt om smalhets med Lady Dahmer

Med anledning av den debatt som blossat upp efter att jag postade ett ilsket Instagraminlägg om trenden med smala kroppar med fokus på benknotor, så bjöd vi in Natashja ”Lady Dahmer” Blomberg, som outtröttligt kämpat med den här typen av frågor i typ 15 år. 
Hon är ett pedagogiskt under, jämfört med mig själv och vi är så glada att och kunde medverka med hyfsat kort varsel.

Här är det återigen på sin plats med en ”trigger warning” med tanke på vad det är vi pratar om. 

Jag känner spontant att det här är det bästa och viktigaste poddavsnittet vi gjort, och jag vill uppmana alla att lyssna på vad Natashja har att säga. 
Det är så så viktigt! Enligt henne är det är dags att rita om kartan…

Vi har kroppspositivetsrörelsen. Där vi har prånglat ut hela tiden ”sluta kommentera kvinnors kroppar”. Det har kidnappats av alla jävla människor. Ingen vågar säga något offentligt, för då blir man den här anti-feministiska bad guyen som kommenterar andra kvinnors kroppar. Men vi kan inte gå med på det. Det är inte vad kroppspositivrörelsen handlar om i grunden.
[…]

När vi pratar om ideal så är det dags att börja kommentera kroppar och synliggöra vad det är vi ser och vad det är som händer. // Natashja ”Lady Dahmer” Blomberg

Från Nyheter24s artikel om avsnittet

Lyssna gärna på avsnittet om du känner igen dig eller dina argument i citatet här ovan.
Igen, stort tack till vår gäst Natashja – denna outtröttliga kvinna som orkar ta fighten när alla andra kroknat!

105 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vill bara säga TACK! Det är så viktigt det ni gör. Hoppas innerligt att kampen fortsätter och tystar alla som förnekar att problemet finns. Ni räddar liv och stoppar massa lidande för tjejer/kvinnor i alla åldrar!

  Hoppas man kan dela avsnittet på ett enkelt sätt på Instagram. Detta behöver spridas!

  Jättebra avsnitt!

  Jag tycker även äldre bloggtanter och influencers behöver skärpa sig vad det gäller att trigga, posera, visa platta opererade magar och synliga benknotor.
  Jag förstår att dom njuter av uppmärksamheten och bekräftelsen men de måste fatta att de är förebilder och påverkar.

   Vilka har gått ut med sina ingrepp i sina kanaler? Engla (opererat bröst och mage), HoP, Anna Book gjorde väl en bukplastik? Och bröst . Vem var med på den resan? Vilka fler äldre? (Utifall dom känner att dom inte faller in under ”äldre”)

    Magdalena Graaf har väl gjort många vändor med ingrepp?

    Monas Universum har väl också gjort en del op

     Ja, operera sig efter viktnedgång och för stora pattar är ju livsfarligt att berätta om.

    Carolina Gynning

    Åsa Ingrosso.

     Åsa som ser så naturlig ut 😂

    Åsa Ingrosso

   Linda skugge som blitt helt tokig

    Jag vet inte om Linda Skugge är på riktigt eller om det är något slags konstprojekt hon håller på med…

     Hennes barn måste vara mäkta stolta över detta ”konstprojekt”.

     Jag säger bara ladylazarus2/OnlyFans

     Nä på riktigt hon verkar ha tappat det helt.

       F-n vad sjukt. 😕

        Har hon fått en hypomania? Detta känns absurt!

         Linda Skugge har blockat mig. Hon frågade om hälsoråd i en story men gillade inte fakta.

       Oj! Det där hade jag ingen aning om…mycket märkligt alltihopa. Hoppas hon är lycklig.

     Har inte hon haft ekonomiska problem i åratal? Hon kanske prostituerar sig pga desperation.

    Så trött på hennes kropps och sex- fixerade artiklar. Det räcker nu…

     Hmm om det bara vore sexartiklar, men det är liiite mer än så. 🙄

    I ett inlägg visar Skugge sina revben och platt mage (ett inlägg med röda underkläder) så kommenterar Ann Söderlund ”fan vad snygg du är”. Många verkar ha tappat det.

    Kan inte låta bli att tänka på personlighetsstörning pga sjukdom. Frontallobsdemens? Psykiskt? Känns så jävla spejsat.

     Hon skrev i en krönika i november att hon haft psykos p.g.a. Graves sjukdom, så det ligger ju inte långt borta… :/

      Tycker det är skolbokshypomani. Att bli sexuellt utåtagerande är inte ovanligt. Hoppas hon mår bra oavsett.

    Jag tror hon är manisk, har psykisk ohälsa, något är inte i balans.

  Älskar Natashja. Hon pratar på ett sätt som man bara känner ”ja fan, fan, vad det är så här”.

  Grymt!!!

  Sverige-Japan, nu kör vi 🇸🇪🇸🇪🇸🇪

   Nej det gör vi inte. Fotboll är så jävla tråkigt.

    Du kan va tråkig

     Absolut. Inga problem.

    Du slipper kolla. Alla älskar inte sporten, men många gör det.
    Heja Sverige!!

     Ja precis lite samma som att alla inte tycker det är kul.

     Heja Japan!

  OT men Hanna Friberg verkar vara på g att lämna bort sin hund (till föräldrarna, men ändå). Hon lade precis upp en video på Tiktok om hur mycket han älskar att vara där, att de ska ha hand om honom ifall hon reser till New York och hur gärna de vill ha kvar honom även sen. Många fina ord som egentligen bara förklarar hur hon verkar ha tröttnat…

   Men ja, då är det så. Bättre hennes föräldrar har hunden om hon inte har tid. Eller tycker ni att det är bättre att hon har kvar hunden och inte har tid att umgås med den? Ska hunden vara ensam hemma hela dagarna? Vara på hunddagis 7-18?

   Det är väl skitbra om föräldrarna tar över. Vad är problemet. Hon lämnar honom knappast till avlivning eller hundstallet!

   Bättre att hon lämnar över 100% till föräldrarna eftersom hon aldrig har tid för hunden. Vet inte hur hon räknade med att hon och exet skulle kunna ha hund med tanke på att hon alltid är borta, reser eller festar och han jobbade restaurang 6 av 7 dagar.

   Tyvärr är det ju extremt vanligt att folk inte förstår hur mycket en hund kräver, och i synnerhet hur otroligt krävande det är med valp. Att ha valp är rent ut sagt skitjobbigt emellanåt och många blir chockade när den insikten landar. Det är sorgligt och upprörande, men i slutändan är det ju bara bra för hunden om den får bo hos nån som förstår vad den behöver och kan och vill ge den det.

   Men lugna ner dig! Jag tog även i flera års tid hand om min mammas hund över halv veckan, eftersom min mamma jobbade så mycket. Hundar har nog inga problem med att bo växelvis hos en annan del av familjen.

  Hanna Fribergs lilla hund. Nu ska hon ”flytta” till New York enligt hennes video på Tiktok. Varför skaffar man en hund när han bara bor hos hennes föräldrar.

   Mycket bra lösning. Vad är ditt problem?

   Hon skaffade hunden tillsammans med sitt ex. Att plötsligt bli ensam med en hund, och inte riktigt vara beredd på den typen av liv (en så ung hund kräver ständigt sällskap och uppmärksamhet), gör att jag får mer förståelse för Hanna. Tycker det är fint att hennes föräldrar är så engagerade i Hugo.

    IMO kanske man inte ska ha en hund om man reser utomlands 30 gånger per år. Tycker mer synd om Hugo då han slits mellan föräldrarna och Hanna. Det är en hund, inte en tröja som man lånar ut.

     Ingen hund har ont av att vara i en och samma familj

     Så de som lämnar på hunddagis är hemska med?

     Slits mellan henne och föräldrarna? Lugn nu, det är så vanligt att familjer hjälps åt med en hund, min bodde t ex med mina föräldrar under tiden jag pluggade för lyckades inte hitta ett boende som accepterade djur. De allra allra flesta mår inte ett dugg dåligt av det, de är i en miljö de känner sig hemma i med personer de känner.

     Håller med dig. Folk i kommentarerna verkar inte förstå det problematisk med att hon skaffar en valp utan att riktigt förstå vad det innebär att ha en hund.

      Det är noll problem så länge hunden har omvårdnad och kärlek vilket den verkar ha 100%

       Men hur många gånger har man inte hört det här? Är det verkligen noll problem att skaffa hund om man inte vet om man kommer kunna ha den kvar om något år, så länge den omplaceras? Man väljer ju ut en hund noga, förhoppningsvis, som man sen uppfostrar, som känner sig trygg och har dina rutiner. Sen kanske den får kärlek även hos någon annan men det är ju inte säkert att det är optimalt för det, inte säkert att just den hunden lever sitt bästa liv hos någon annan där den kanske får mer tid ensam, mindre motion etc. Är väl bättre att de som verkligen vill och kan ha hund skaffar den så slipper fler omplaceras?

        Fast i det här fallet verkar det ju funnits en plan för att hundens behov tillgodoses. Hon säljer den ju inte till okända eller lämnar den till ett hundstall utan den ska bo med hennes föräldrar som den känner väl, det är ett bekant hem och det är väldigt vanligt att familjer hjälps åt att ta hand om ett djur. Det är inget problem.

     Slits mellan föräldrarna och Hanna?!!! Vi pratar om en hund som har kärlek och omvårdnad. Hur tror du extremt många BARNS vardag ser ut som ”slits mellan föräldrar”. Men människor slutar inte avla barn för det!

      Måste du verkligen skrika det där?
      Budskapet går fram utan versaler och femtioelva utropstecken.

     Han ”slits” inte.

    Buhuu

    Fast man kanske inte skaffar en hund med en människa som är 20 bast och man varit tillsammans med några månader då? Den enda som blev chockad över att den relationen tog slut kan bara varit hon själv. Att överhuvudtaget tänka att någon som driver restaurang ska kunna se efter ens hund är skevt. Sen spelar det inte riktigt någon roll om hunden har det så himla bra just nu, så säger alla som inte tar hand om sina djur. Man spontanköper inte djur, punkt. Det är ansvarslöst och inte snällt emot djuret. Alla berättade för henne hur hennes livsstil inte passade in med att skaffa hund och hon valde att inte lyssna och istället ta ett egoistiskt beslut, då förtjänar man kritik.

  Apropå ohälsosam livsstil – Sannealexandras matbilder där hon visar tex dagens middag. Uppenbart att hon äter för lite. Tycker att det är dumt att visa upp dessa små portioner, speciellt när en är så smal som hon är.

   Hon behöver väl inte äta mer, hon är ju rätt liten. 🙂

   Jag är sån som äter små portioner. Är liten, men inte överdriver. Framförallt behöver jag äta lite men oftare. Om jag äter större mål blir jag bara stinn, men ändå faller blodsockret efter 3-4 timmar och behöver ett mellanmål. Att vara utan mat 6-7h som vissa kan, händer typ aldrig. Så det kan finnas många sidor på saken.

    Det blir så för att du äter för mycket kolhydrater. Öka på fettet och till viss del även proteinet, så ska du se på andra resultat.

     Eller så fortsätter hon som själv vill.

    Man ska inte ha så långt mellan måltiderna, 5 g om dagen ska man äta. Nu gör jag inte det själv , 3 -4 g per dag äter jag. Men jag skulle säkert hålla min skärpa bättre om jag höll mig till 5 måltider om dagen

   Gick in och kikade. Ser en tallrik med stort kycklingbröst, qinoa, morötter och sås. Ser också frukost bestående av ägg och knä kebröd med skinka på. Fullt rimliga portioner med mycket protein. Ser inga problem alls faktiskt. Både gott och mättande ju.

    Väldigt många äter mer än vad kroppen behöver. Får själv alltid kommentarer om att jag äter lite, men äter vad som är rekommenderat och inget utöver det (justerar utifrån aktivitet för dagen som träning eller mindre aktivitet, men överskrider inte rekommenderad mängd). Ta spaghetti t.ex. det är något som många överäter och jag får alltid kommentarer om att jag tar alldeles för lite. I själva verket motsvarar ens knytnäve ungefär den mängd spaghetti som man behöver äta. Många fyller en hel tallrik med spaghetti och en del tar även en till portion och har ätit vad som motsvarar ca. 3-4 portioner. Likadant med protein, många äter 1 1/2-2 portioner. Det är egentligen inte jättekonstigt för många äter utifrån känsla och vad de tycker är gott, men tanken kring vad de behöver rent energimässigt är oftast inte med (, vilket är den främsta anledningen till varför vi behöver äta). Magsäcken töjs ut och de behöver äta mer för att känna mättnad. Med andra ord förvånar det mig inte alls att en del tycker att vissa äter för lite, när personen i själva verket följer vad som är rekommenderat. Tänker att det är olika, att vissa är intresserade av mat och gärna äter lite mer och andra äter kanske inte mer än nödvändigt och känner sig nöjda.

     Jag brukar äta pyttelite till frukost, ingenting på dagen. Sedan sväljer jag ett rejält byte på kvällen och sover som en sten på natten. Tur att vi alla är olika.

      Skrattade rakt ut! ”Sväljer ett rejält byte” 😄❤️

   Jag följer henne inte men det jag såg på stories som är uppe nu tycker jag inte alls är oroväckande. Kyckling är mättande, ägg och parmesan ger fett och protein, quinoa är väldigt sunt… Hon verkar inte rädd för fett som många pro-ana tjejer är. Det är väl inte förvånande att en ganska nätt kvinna äter relativt små portioner?
   Jag tycker fenomenet osunda pro-ana bilder/trender bör uppmärksammas, men tycker det blir lite smaklöst (no pun intended) när man på detaljnivå ska studera vad influencers äter. Sandra Beijer har kritiserats när hon ätit ”för lite” (typ tortillabröd med sallad i), men sedan när hon äter ”för mycket” (pasta eller donken-mat) så får hon istället kritik för att hon låtsas (!) äta mycket fast hon är smal…?

   Jag önskar att folk skulle vakna upp och inse att vikten är beroende av väldigt komplexa processer och sådant som genetik och tarmflora, och inte bara ett jävla kalori-räknande. Och det gäller åt båda hållen! Vissa kroppar dras till en lite högre vikt, oavsett kosthållning, och andra kroppar dras till en lägre vikt naturligt, igen oavsett kosten (har ni aldrig varit bekanta med syskon som bor ihop men där den ena är överviktig och andra normal- eller underviktig?!). Idag vet väl alla att dålig tandhälsa oftast inte beror på att en person är trög och inte borstar tänderna 2 ggr/dag, utan vilken lott man dragit i genlotteriet snarare. Som jag önskar vi kunde förstå att vikt ofta påverkas på det viset också!

  Är det NÅGON av dessa influencers som ”pekats ut ” som har bemött något av allt detta än uttalat sig ? ? Eller låtsas det som ingenting ?
  (Ska lyssna på avsnittet efter matchen)

  Jag tyckte det var lite… komiskt? Ironiskt? När ni pratade om att dessa människor ”är Pro Ana i tystnad”, att dem inte vågar prata öppet om varför man vill vara smal osv. Man ba NO SHIT SHERLOCK? 😂 Det är som att ni bor på en annan planet och inte har bekantat er mer lynchmobben som skulle mangla sönder den som vågade ta den sakliga diskussionen som ni menar att ni vill ha? För er finns det bara ett rätt? Man får säga att man vill vara tjock, att man trivs bra med det osv. Men att visa upp eller säga att man älskar sin smala kropp, att ens försöka få en smal kropp är strikt förbjudet? Den här pro ana “i tystnad” är det ju mostly ni själva som skapat, då marginalen för vad man får tycka och inte är det smalaste ni har. Man märkte hur obekväma ni blev när Lady D började prata om att hon tycker supersmala kroppar är vackert. Profeten gick utanför eran åsiktskorridor. Errooor.

  Och sen, kommentarsfältet här. Tar två sekunder så är kvinnor 30+ som utger sig för att ”inte vilja kommentera andra kvinnors kroppar” i full gång med att shamea att någon annan valt att göra ingrepp på sin kropp. Man ba go on with your life? Att Magdalena Graaf (eller CamCam och Lady D som också blivit lyckligare människor av plastikkirurgi) har gjort ingrepp så är det 0% eran ensak att bry er om. Ni kan bry er och ha åsikter om era egna kroppar och sluta bry er om alla andras? Ni BÄR allt vad kroppshets heter på era axlar.

   Du förstår inte problematiken kring att vilja vara smal och uppnå det målet genom att äta för lite och träna för mycket? Och att influera andra att göra samma sak? Eller problematiken kring att normalisera dyra – och riskabla – ingrepp? Och att båda dessa fenomen handlar om att kvinnor reduceras till kroppar som ska tittas på? Att tjejer lägger pengar och tid och åh så mycket tankekraft på kroppen, inte sånt som faktiskt spelar roll och som kan lyfta kvinnor och göra oss mer jämställda?
   Ja, det finns de som vill vara smala och gör vad som helst för att uppnå det. Nej, de behöver inte få en plattform för att kabla ut smalhets som förstört och förstör för så otroligt många (framför allt) kvinnor.

   Skönhetsindustrins aktieägare tackar dig för ditt brandtal.

  Första gången jag inte ens tänker lyssna på ett avsnitt

   Bra då vet vi

  LD är hycklare. Hon hade aldrig accepterat att en snygg, smal tjej med stora silikonbröst flashas på gatan, varken under pride eller vanlig dag. Endast håriga, tjocka feminister får visa upp sig för det är ju inte riktat till ”the male gaze”

   Man kan väl kalla det hyckleri om man vill, men precis som hon själv säger i poddavsnittet så är det inte direkt något revolutionerande om en ”snygg, smal tjej med stora silikonbröst flashas på gatan” – varför? För att vår omgivning är redan tapetserad med den typen av modeller/tjejer. Behöver vi mer av den ’varan’? Nja. Se också till skillnaden i attityd och bemötande av dessa två extremer. Den ena är mer välkommen än den andra, och du vet mycket väl vilken. Din kommentar är ett bevis på det.

   Enig!!!!

  Tack men nej tack!

  Orkar inte med LD. Hon är så fruktansvärt ordbajsande besserwissig. Hon bara maler på om att tjocka människor inte är en riskgrupp utan det är livsstilen som är avgörande. Bullshit säger jag. Hade hon varit normsmal hade hon förmodligen inte öppnat käften i någon debatt angående utseende och vikt.

   Men alltså, det sistnämnda faller ju på sin egen orimlighet? Precis som att vita personer inte bör säga ”det finns faktiskt inte rasism längre i samhället” så bör inte random normsmala influencers uttala sig om hur det är att vara överviktig. Är väl jättebra om man håller sig till sin egen grej och inte gastar på om livssituationer man inte själv känner till.

   LD är väldigt påläst vad gäller övervikt och bantning och har själv erfarenhet både av att vara underviktigt och att ha fetma – jag tycker hon gör ett fenomenalt jobb med att sprida info. 🙂

   Nej det är inte bullshit att livsstilen är avgörande. Och det gäller oavsett du är tjock eller smal.

    Om jag inte missminner mig så har hon väl innan hon själv gick ned en del i vikt pratat om att det är omöjligt att gå ned i vikt som tjock och vissa är bara tjocka – att livsstilen inte påverkade. Men skönt om hon vidgat sina vyer tänker jag.

     Hon har pratat om sin viktnedgång där flera faktorer ligger bakom. Det var inte så att hon en dag bestämde sig för att banta och därför började gå ner i vikt. Saker hände i hennes liv (separation? något oklart hur det är med maken/ex-maken men men), hon blev intresserad av karate, hon började ta ADHD-mediciner, med mera… Allt det bidrog till att hon långsamt gick ner i vikt. Och hon ÄR (precis som hon själv säger) fortfarande överviktig. Det är inte som att hon över en natt blev underviktig. Tycker det är så fult när folk försöker trycka ner LD angående att hon har gått ner i vikt, när viktnedgången beror på olika faktorer, skedde långsamt, och hon inte direkt satsar på att se ut som Bianca Ingrosso… Det hon har menat under många år är att BANTNING med en hållbar viktnedgång är i princip omöjligt. Hon har stöd i forskning som visar att av de som gått ner mycket i vikt (utan operation) så är det enbart någon procent som faktiskt lyckas hålla vikten efter flera år.

      Jag rasade i vikt när jag började med adhd medicin. Det går ju inte att jämföra med att tjocka kan banta och bli smala.

       Nej precis, det är helt olika situationer. Jag är själv överviktig och har märkt att när någonting väldigt tufft händer, t.ex. när en av mina föräldrar var på sjukhus nära döden för några år sedan, så tappar jag totalt aptiten. Jag mår illa konstant och blir mätt på en kokt potatis. Då kan jag lätt gå ner 5 kg på 2 veckor. Det är inte alls samma sak som de gånger jag bantat och varit nästan konstant hungrig och noga räknat varenda kalori jag stoppar i mig… Helt olika situationer. Därför tycker jag det är orättvist när vissa anklagar LD för att ha bantat.

  Har mycket svårt att förstå varför så många tjejer/kvinnor följer outbildade influencers! Det är dags att vi tjejer/kvinnor sätter stopp för denna fullständiga NONSENS! Merparten av oss har vanliga jobb, det vill säga fika/gå till frissan/fixa naglarna ta tråkiga random bilder på oss själva är inte något vi definierar som jobb! Och all denna kroppsfixering, rädsla för att åldras, onödiga samt överdrivna konsumtion och resande… Är vi tjejer/kvinnor verkligen så blåsta? Har vi inget bättre för oss än att följa influencers?!

   I en del fall är det till och med så att följarna/fansen driver bloggen åt sin influencer-idol.
   Går in och svarar på frågor, försvarar, debatterar och har sig.
   Inget jobb? Inget liv?

   Exakt så, fattar inte att de har följare ens dessa människor.

   Men ärligt, vilka följde du som ung?

   Jag följde Britney, Paris Hilton och systrarna Olsen. Jag lovar, det blev folk av mig med.

  Men vilket tjat om kroppar hela tiden…

   Jag håller med!!
   Det var lite som jag kände med Läckbergs sommarprat… att hon skyllde sitt dåliga självförtroende som ung på vissa normer och andra (den där läskiga pojkvännen var ju en skitstövel dock) jag är typ samma ålder och känner aldrig att jag känt denna press, trots ett liknande utseende… För övrigt snackade hon stolt att hon minsann var ihop med skolans två snyggaste killar, så då valde hon ju dem på utseendet kändes det som, men att när någon valde hennes snyggare kompis så var det såååå fel?!

  Men det är väl som man läste veckorevyn förr i tiden, tänker jag. Bara ännu mer fördummande i.o.m. att utbudet är så mycket större.

  Bara för någon dag sen skrev Lovisa B / workoutwlollob (minns inte vilket av hennes konton) att hon ”fastar” på morgonen för hon gillar tydligen inte frukost längre. Tidigare var det alltid bilder på gröt, chia pudding, avokado toast med ägg etc.

  Tantmaffian som inte gör annat än att klanka ner på 18 åriga influencers. Fresh!

   Vi alla ska den vägen vandra! Du blir också tant ev dag!

   Är inte riktigt 30 ännu men fattade redan som 18 åring att de enda som tjänar pengar på min kroppsfixering är gubbar (en del feta andra fula) som äger skönhetsindustrin.

  En sak jag funderar på också är konstens kroppar nuförtiden. Alltså, jag följer många konstnärsgrupper på sociala medier eftersom jag drömmer om att ha råd med en fin tavelvägg med svenska små konstnärer och det är ju lustigt:

  1. är det realistiska målningar så är det idel smala kvinnokroppar – känner konstnärer bara smala personer? Det finns jättemånga konstnärer som är hur bra som helst men allt är så… smalt. Vi snackar här alltså inte storlek medium utan nästan genomgående s-xs.

  2. Är det stilistiska, dramatiska målningar så är det – smala kroppar.

  3. Är det lite roligare, naivistiska kroppar så är det – runda kroppar.

  Vad är det här?

  Jag tycker att det är absurt att även i (målar)konsten så är skuggorna från en knotig kropp så mycket mer eftertraktade än skuggorna från något mjukare. Jag förstår ju hur det funkar, när jag var tonåring så ritade jag av någon anledning automatiskt dramatiska tunnisar med jättehöga knotiga kindben. Ingen aning varför. Men här har vi så otroligt duktiga, kreativa personer med livserfarenheter hit och dit och det är så lustigt att de är fast i samma mönster.

  Och visst. Det finns jättemånga som nischar in sig som mer representativa konstnärer – Lady Dahmer inklusive. Men skrolla igenom valfri sida med blandad samtida konst (t.ex. artely.art eller gruppen svenska konstnärer på fb) från svenska konstnärer, professionella och amatörer och vad man ser är otroligt nedslående. Män från medelåldern och upp får såklart vara med hur de än ser ut. Tanter finns det några stycken i varje storlek. Men för kvinnor under tantnivå finns det inte ett bmi över 20.

  Den här debatten ger mig bara exakta verktyg för att kunna gå ner i vikt på kort tid om den här graviditeten går vägen.

   Överät inte så försvinner vikten av sig själv 🙄

  Tack för detta poddavsnitt, Lady D var perfekt gäst för detta tema. Älskade speciellt Lady D’s prat om att det handlar om att acceptera att ja, jag och samhället tycker mer om min kropp som smal, men att inte låta den vetskapen hindra en från att leva och delta i livet, gå på stranden i den där bikinin eller bära de där kläderna du tycker är fina.

  Jag är tudelad i den här frågan. Jag tycker att det har blivit för mycket fokus på kroppar överlag, tjocka som smala. Är man stor så ska man stolt visa upp det och kalla det kroppspositivism. Är man smal och vill visa upp det så blir man kallad PRO ana?! Jag förstår att det handlar om att barn och unga kan fara illa av dessa bilder. Samtidigt finns det också de därute som är naturligt smala, som har skämts i hela sitt liv, dolt sina smala kroppar och hatat sig själv dagligen. De ser äntligen någon som ser ut som de själva gör och kan känna (kanske) för första gången att de duger och att de också är vackra. Jag har själv lidit av svår ätstörning när jag var yngre. Så illa att jag höll på att förlora livet. Så missförstå mig rätt här. Jag FÖRSTÅR att de kan bli problematisk. Men diskussionen behöver breddas. Och hur kommer det sig att det alltid är feta/större kvinnor (ja för det är alltid kvinnor) som brusar upp över detta och ska debattera och rasa? Att normalisera större icke normativa kroppar är lika problematiskt i mina ögon som detta. Fler dör idag pga av övervikt än svält i världen. Då är det något som är galet!

  Gillade avsnittet men har svårt för när LD kallar folk för idioter. Jag fattar att hon känner så efter att ha tagit diskussionen i 10000 år men det skaver i mig när ni dessutom kallar henne så pedagogisk. Att vara pedagogisk handlar delvis om att kunna ta samma diskussion 10000 gånger och göra det ännu en gång utan att tappa humöret. Men annars tycker jag det var väldigt intressant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.