Jessica Lagergren börjar också arbeta inom vården

Tvillingsyrran Angelica har utbildat sig till undersköterska och arbetar nu för tiden på Danderyds sjukhus, och nu meddelar Jessica Lagergren att även hon ska börja jobba extra inom vården.
Hon har fått jobb på hemtjänsten beskriver det hela så här:

Jag har hoppat in och ska jobba extra inom hemtjänsten. Nu har jag skolats in och känner mig fylld av energi och jag har lärt mig så mycket under dessa dagar. Tänk vilka fantastiska äldre människor det finns där ute som jag nu får förmånen att lära känna. // Jessica Lagergren

Även den fd dokusåpastjärnan och sångerskan i Basic Element –  Linda Thelenius (fd. Rosing) – arbetar inom hemtjänsten och har beskrivit hur mycket hon älskar sitt jobb. 
2022 berättade Linda för Expressen att hon bytte jobbinriktning i och med pandemin:

Men våren 2020 fick turnélivet läggas på is på grund av pandemin och kort därefter meddelade Linda Thelenius att hon börjat arbeta inom hemtjänsten.

Ett beslut hon inte ångrar.

– Jag är jätteglad över att jag hade det jobbet att luta mig tillbaka på. Det är ju en fast anställning, så det här jobbet kommer jag att behålla. Jag trivs himla bra. Jag ska inte klaga om man säger så, säger hon.

En stor faktor till att hon trivs så bra är att hon får göra skillnad i människors liv.

– Det jobbet vi gör är väldigt viktigt. Hur skulle det annars gå för våra äldre om inte vi fanns?

Stort lycka till på det nya jobbet, Jessica! 🙂

35 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Åh vad fint! Hoppas hon blir omhändertagen och inte överarbetad/utbränd som det känns somatt det ibland finns risk för inom vården 🙁

  Att jobba med äldre är verkligen meningsfullt. Tycker om att sitta och lyssna på deras berättelser om hur livet var förr.

   Ja, tyvärr finns inte mycket tid i hemtjänsten för att sitta ner och prata med de man är hos. Trots att det är så värdefullt.

  Jag känner inte direkt att Linda Rosing tycker det är något hon brinner för utan snarare ett jobb hon tog i bristen på annat? Läser jag in för mycket i vad som står?

   Hon tog jobb i hemtjänsten pga pandemin men gillar jobbet och jobbar fortfarande kvar fast hon nu kunnat gå tillbaka till det som var innan 🙂

    Jag förstår inte riktigt varför Linda vill få det att låta som att det var pandemin som fick henne att börja i hemtjänsten. Vi jobbade på samma hemtjänstföretag, och jag slutade där redan 2017. Minns inte om hon nyss hade börjat, men det var ju flera år före pandemin. Tycker naturligtvis att det var bra gjort av Linda, oavsett tidpunkt och orsak.

     Det kanske var pandemin som gjorde att hon tog en tillsvidareanställning och faktiskt jobbar kvar.

   Det kanske hon gjorde, som så många andra. Tror hon är duktig sitt jobb. Empati är inget som jag uppfattat att hon saknar. Att hon blivit mer stabil på gamla dagar gör väl att hon mycket väl kan passa på sitt jobb och också trivas. Finns mycket annat att säga om henne men det gör jag inte för jag känner inte riktigt att det på något sätt speglar hur hon passar på sitt jobb i dag. Och hur hon trivs.

    Jag har för mig att det var något sånt hon jobbade med innan hon gick in i Big brother-huset, men jag kan ha fel.

    Jag har också uppfattat linda som en, i alla fall i jämförelse men många andra, varm och mjuk person. Tror att hon kan passa bra i hemtjänsten.

    Sen är det ju ett jobb och man måste få lov att se på det som ett jobb man gör för att få betalt precis som alla andra jobb.

  Ett av dom viktigaste jobben vi har! Blir så glad av att se både henne och Angelica arbeta inom vården, då dom troligen hade kunnat klara sig på sociala medier. Det tyder på att dom genuint trivs i sina roller, något som är så viktigt när man arbetar med människor. Så fint att även influera andra till detta, det behövs mer bra personal inom vården.

  Alla borde jobba ett år eller två inom hemtjänsten. Ett oerhört lärorikt arbete… fixar man det fixar man det mesta.

   Och alla föräldrar borde jobba någon vecka på ett barnsjukhus – man får helt nytt perspektiv på livet, tillvaron och sina barn💔

   Fast man kanske inte ska tvinga på gamlingarna motvilliga ungdomar som inte vill vara där…

    Nej vi tvingar självklart bara på gamlingarna de villiga ungdomarna, förutom på sommaren då de motvilliga tvingas in som vikarier. På så sätt säkerställer vi att somrarna blir särskilt usla för gamlingarna, vilket ju är själva poängen med hemtjänsten.

   Eller i skolan. Var lärorikt för många, speciellt föräldrar

    Eller i förskolan 😔

  Full av beundran för dessa fantastiska människor som jobbar inom vården! Ge dem bara högre lön och mer resurser!

  Det är nog fler av alla dessa influenser som måste söka sig ut på arbetsmarknaden, kanske till och med tillbaka till skolan. ”Miljonregnet” kommer att ta slut när de blir överkörda av AI som blir ett billigare alternativ för annonsörerna.

  Är Angelicka singel igen, nån som vet?

   Hon följer inte Pontus längre på insta 😭

   Hon verkar ju inte följa killen hon var förlovad med längre och har inte ringen på..

  OT: suspekt att både Klara och Kenza gör lite spontana ”åh vad jag älskar schysst käk” (och taggar dem), två dagar i rad🙈

   Va är det sant?

  också OT.
  Jag såg en dokumentär på SVTPlay om Sinead O’connor. Den förändrade så mycket jag trott om henne. Rekommenderas.

  OT Molly har uppdaterat på story på ett fint sätt att hon förstår att många har frågor, men att hon vill skydda sin familj och endast svarar på det som känns ok att svara på.
  Hon hanterar ju den här situationen på ett berömvärt sätt.

   Håller med dig, hon hanterar detta otroligt bra. Att bli ensamstående mamma till två och samtidigt genomgå ett uppbrott med barnens pappa är knappast enkelt för någon. Lägg på att Ross av allt att döma inte tar sitt föräldraansvar som pappa och verkar utnyttja sociala medier för att komma åt Molly. Och det inför hundratusentals nyfikna människor. Att hon låter Ross hållas och fokuserar på barnens bästa är beundransvärt och visar bara på vilken otroligt omogen individ Ross är. Vilken ynnest för barnen att ha en sådan fin mamma, önskar dom allt gott.

   Oh please.
   Hon gifte sig med honom för pengarna! Och nu får hon känna av det.”When you marry for money you’ll earn every penny of it”.

    Ja det känns skönt va? Och i tre generationer sen …

    Bortsett från att dom inte är gifta.

     Precis. Och kommer säkert inte att få en enda krona utöver underhåll för barnen vilket är en droppe i havet för någon med den typen av pengar.

    Molly och Ross är fortfarande inte gifta. Hon får nog lita på sina egna pengar nu!

  Vad glad jag blir. Jobb som gör skillnad för så många människor. Jag tror att det är ett jobb som skulle passa Anna B. Om hon fick lite tid på sig och inte stressad är runt mot klockan. Omhändertagande och pysslig.

   Om hon bara trodde sig om det. Och insåg att det är en stabilitet hon skulle må bra av. Och lägga bort en identitet som inte är hon i dag. Inte har varit på länge.

   Skulle inte vilja att hon tar hand om mina anhöriga. Aldrig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.