Margareta Grääs provar kläder från Adoore

Det är nån pung här…? // Margareta Grääs

Margareta Grääs is a real champ när hon provar och utvärderar olika typer av plagg från Petra Tungårdens klädmärke Adoore. 
Videon är underhållande och nedslående på en och samma gång eftersom det är så tydligt att kläderna som ska vara en storlek 50, på sin höjd är en 42/44.
Som Margareta säger i sin video – Adoore är inte ”plus size-vänliga” och är inte intresserade av att ha henne som kund, trots att det finns mängder av människor i Margaretas storlek där ute med pengar att spendera på kläder som dessa.

Hon fick alltså inte på sig ett enda plagg, bortsett från två stickade klänningar med mycket stretch, men de var antingen sticksiga eller en helt horribel modell på henne.
Samtidigt så hyllar hon kläder hon tidigare köpt från Bianca Ingrossos klädmärke Avora, så det finns alltså influencermärken som är ”plus size-vänliga”,  vilket är kul att höra tycker jag!

150 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad gör hon med alla kläder hon beställer och inte kan ha?

      Det kanske du kan fråga henne?

      Skickar tillbaka. Även mkt av det hon kan ha skickar hon garanterat tillbaka. Hon köper ju kläderna för att kunna göra videon. Se det som konsumentinformation

      Hon säger alltid att ”det blir att skicka tillbaka”. Öppet köp gäller väl för henne med?

      Det finns väl öppetköp så hon skickar väl tillbaka det?

        Upplever att adoore har extremt små storlekar även om man är tex S och M också. Har alltid fått gå upp storlekar och tycker ändå att de sitter som korvskinn.

          Ja! Jag är 178 cm väger runt 60 kilo & måste ha 40/42 från Adoore….

            Jag är 172 och väger 78 kg och har storlekar 40. Känner mig alltid så fin i adoore klänningarna. Står jätte bra info om mått i deras storleksguide 🙂

            Men ooj! Det är ju inte rätta storlekar alls! Varför inte ha en vanlig storlek av 36,38,40 osv 🤯🤦🏻‍♀️

              Jag tycker storlekarna har ändrats på många ställen till det mindre. Jag är 163 och väger 57. Gått från 36 till 38 och numera väldigt ofta 40 senaste åren. Och då har jag pendlat mellan 55-58 kg dessa år, så kroppen har varit relativt den samma. Sjukt att ha large när man är normsmal..

                Jag är en storlek 42 och kommer med nöd och näppe i Adoores storlek 48. Fick sån JÄVLA kroppsångest när en 48 inte passade, att jag ”borde beställt en storlek 50” vilket fick min kroppsuppfattning att spinna loss helt, eftersom jag aldrig behövt beställa större än 44 (och att det på sätt och vis varit jobbigt nog). Om deras ambition är att vara inkluderande och storleksvänligt så är resultatet raka motsatsen.

                Vill dock säga att det känns lite bättre av att se Maggans video/läsa att det är så många som upplevt samma ❤️

                  Ja fy det förstår jag. Man lägger ju sjukt nog en värdering i storlekarna också relaterat till sig själv. ”Jag kan ju bara inte vara en 50:a” blir ju känslan.

          Det beror dock mycket på kroppsformen (som med andra märken). Jag är 173 cm och brukar väga runt 65 kg och har oftast storlek 36 i Adoores klänningar, vilket är samma storlek som jag brukar ha i andra märken. Sen finns det såklart märken vars kläder absolut inte passar min kroppsform och då sitter det ju dåligt oavsett vilken storlek jag skulle gå upp till, men jag skulle inte säga att de märkena har små storlekar när det handlar mer om att modellerna passar en annan typ av kropp.

      Hon skickar tillbaka dom- hon behåller knappt några

      Adoore har väl fokus på timglasfigur och om man inte har den figuren så är det väl väldigt svårt att få den modellen att sitta snyggt? Om man inte har midja är det då en stor överraskning att det inte passar?

        Ja, det är klart att det är en överraskning när man inte får på sig en storlek man brukar ha? Även om man har 34 eller 50.
        Sen är det väl en annan sak om man inte passar i själva modellen pga smak.

    Men har dom inte en storlekstabell på hemsidan man kan kolla på innan man beställer?

    Börjar tröttna lite på sånt här gnäll att varumärken inte är inkluderande osv.
    Det är ju inte så att jag som kvinna går till Dressman och klagar över att dom inte har plagg som passar mig. Man kan helt enkelt inte ta för givet att varenda butik är till för varenda person.

      Fast detta va ju klänningar i strl 50? Inte riktigt jämförbart med Dressman direkt.

        Heter/står storlek 50 men motsvarande storlek 42 i andra butiker vilket är en enorm skillnad.

        Jag fick en smärre chock när jag beställde från dem och jag fick inte upp klänningen förbi låren, och förstod inte alls varför min vanliga storlek helt plötsligt var så extremt liten. Har en annan storlek så fel även på den

      Deras storlek 50 motsvarar storlek 50 på andra ställen enligt storlekstabellen. Så i detta fallet inget gnäll.

        Var inne och kollade nu och i deras sizeguide finns det mått att gå efter så det är inte så mycket att klaga på att storleken inte stämmer om man beställer utan att mäta sig själv först.

        Känns mer som M Grääs letar content till sin kanal.

          så om du går in på H&M eller Gina Tricot så frågar du efter en måtttabell och så tar du fram måttbandet och mäter? Du går inte efter S, M, L osv osv? Eller om du handlar online så sitter du och mäter dig själv hälften av tiden istället för att bara gå efter storlekarna som finns? Jag har väldigt svårt att tro att du gör detta, du vill bara inte köpa tanken av att Margareta har väldigt rätt här.

            På butiker där man handlat tidigare så köper jag den storleken jag vanligtvis har.

            Men vid lite dyrare inköp såsom tex ytterkläder där det beställs online och även klänningar från Adoore så måttar jag alltid.

            Har man en lite ”ovanligare” kroppsform så får man mäta. Jag mäter alltid. Min man måste också mäta, pga långa armar.

            Man behöver ju inte mäta om man handlar i butik och kan prova haha? Men det brukar finns måttband inne på underklädes-avdelningen! Själv har jag ett måttband i skrivbordslådan, tar liksom 1 sekund att mäta så det blir rätt. Skulle inte göra det på H&M för är uppväxt med deras storlekar, men absolut om jag beställer något online -typ en klänning till ett event eller så.

            Haha va? Man går ju självklart efter mått när man handlar online, alla märken har ju olika storlekar. När man mätt sig några gånger kommer man ju ihåg vilka mått man har och därför går det snabbt.

              Men hör du inte själv hur orimligt ditt uttalande är? Du går alltså efter mått, inte storleksangivelse? Vad tror du en klädstorlek ÄR? Du låter så dum att man skäms å dina vägnar. En klädstorlek motsvaras av en uppsättning olika kroppsmått och om dessa stämmer ungefärligt passar plagget. Klädstorlekar är inte fritt hittepå!

            Fast du mäter dig en gång och så går du utifrån det. Tro inte någon ökar/minskar i mått under dagen, så pass att man måste mätt om sig.

            I butik, absolut inte. Då provar jag plagget. Om jag handlar online, absolut så kollar jag måtten för att välja storlek.
            Det är så man ska göra. Gör man inte det och får fel storlek får man skylla sig själv lite.

        Kanske bättre att storlekarna försvinner och så får en välja bland olika mått på hemsidan/i butiken som just de märket har att erbjuda hade varit 100% lättare & tydligare ☺️. Så har alla butiker måttband och personal som kan hjälpa till vid processen.

        Fast du kan inte säga så, då har du inte fattat.

        Adoore listar måtten för varje individuellt plagg. Inte måtten på kroppen för en viss storlek, utan måtten på plagget för en viss storlek. Och därför varierar måtten för en viss storlek med varje plagg.

        Jämför med hur många andra gör, t.ex. H&M. Där finns det en generell storleksguide som listar måtten på en kropp för varje storlek. Det är inte specifikt till varje plagg och utgår inte från plaggets faktiska mått.

        Så om man på Adoore bara rakt av beställer samma storlek man brukar ha från andra märken (de som gör som H&M), så kommer det med största sannolikhet bli fel. Man måste kolla måtten för varje specifikt plagg.

        Och jag gick in snabbt och jämförde två olika klänningar i storlek 50 på Adoore mot H&M:s mått för storlek 50. På ena klänningen var måtten i storlek 50 större än H&M:s storlek 50 och på den andra mindre.

      Nej varför skulle du som kvinna gå till Dressman? Är det ens jämförbart tycker du?

        Menar bara att om man är stor så är en butik med kläder för stora bättre och lättare att hitta saker som passar.
        Jag själv är liten och kommer ju aldrig leta efter kläder i en butik med stora storlekar tex.

          Nej det verkar väl logiskt att låta bli det…

          Men de har ju storlek 50, inte konstigt att större då tror att det är en storlek 50.

          För övrigt var det intressant det hon sa om att de bara har gjort kläderna större utan att tänka på hur de skär osv. Det är så vanligt bland märken som låtsas vara inkluderande.

          Nej men du kanske letar bland butiker som har storlek S. Precis som att dessa hade kläder upp till storlek 50.

          Inte klokt att dom säger hennes plagg ska vara 50. Vilket skämt.
          Tycker det var bra hon tog upp detta.

      Men dressman säger inte heller att de har damkläder så jämförelsen är ju ganska dum.

      Men som kvinna brukar man väl inte gå till Dressman och handla. Däremot ev på Adoore, tror inte många män handlar där. Men frågeställningen gällde väl storlekarna..

      Nej, man kanske inte kan ta förgivet att alla har kläder som passar alla. Det jag tycker blir fel i Adoors fall är att de vid första anblick är ett inkluderande märke som har storlekar upp till 50.
      Så är man som jag som bara har gått in på hemsidan ibland och sett att de har till storlekar upp till 50 men aldrig beställt eller kollat måttet så får jag känslan av att de är inkluderande, vilket ger mig en positiv bild av företaget. Men det är en falsk bild eftersom de inte alls är inkluderande.
      Min känsla är att jag känner mig lurad och jag tror att företaget vill se ut att vara inkluderande fast de egentligen inte är det.

      Riktigt! Om nu tex Bianca och andras märken göra i större storlekar så finns det ju ett utbud. Man kan väl inte kräva att ALLA märken ska tillpassa ALLA människor, det blir ju lite dumt. Sen detta med profit, alla kanske inte har att klämma ut varenda krona som mål utan jobbar långsiktigt med att bygga upp ett varumärke istället.

    Gud vad hon skriker

      Jag var tvungen att stänga av ljudet efter några minuter. Jag vet inte om det är hennes kamera som gör att ljudet blir så skränigt men jag orkar verkligen inte höra det. Det i kombination med att hon känns så forcerad gör att jag mest blir stressad av att lyssna.

      Kläderna då – Katastrof.

    Det finns klädkedjor som är inriktade till överviktiga personer, kanske handla därifrån istället.

    Har aldrig hört en man klaga över att han måste handla på exempelvis Dressman XL.

      Såklart! Men hade jag varit storlek 50 och hittat den storleken hos ett varumärke med kläder som jag verkligen vill ha – varför skulle jag inte beställa? Även om det inte är ett märke som riktar sig enbart mot överviktiga.

        Beställ.
        Men som påpekats flera gånger i tråden, mät dig innan och jämför med företagets storlekstabell.

      Man måste väl för fan få klaga ifall storlekarna är så brutalt fel?

        Men det finns ju en sizeguide med alla mått i cm och även HUR man ska mäta.

        Det finns inte EN enda kedja nu för tiden där alla storlekar stämmer överens.

        Ett tips! Mät er. Och gå efter tabellen.
        Ibland finns till och med måtten på plaggen angivna för att förenkla.

          Storleksmått i all sin ära men du menar väl på fullaste allvar inte att det ska behöva skilja typ 4-5 storlekar mellan deras plagg i strl 50 och ett annat företags? Ser du verkligen inte problemet?

            Det här händer ju iofs med andra storlekar också. Jämför typ Mango med Arket, har aldrig kunnat ha ett enda plagg från Arket utan att jag ser ut som en fyraåring som klätt ut mig i vuxenkläder. Skitstora storlekar, dessutom mkt oversize. Därför har jag insett att det inte är en butik jag handlar i.

            Jag ser det du kallar problem, men tycker helt enkelt inte att det är ett problem. Det finns en storlekstabell och om inte annat så för miljön så ska man alltid använda den vid beställning online. Hade Grääs gjort det hade hon inte behövt beställa en enda klänning.

            I jämförelse, jag måste alltid gå upp i storlek hos Zara och Mango, och Arket är det inte ens någon idé för mig att handla hos eftersom deras minsta storlekar ser ut som tält på mig (som är kort och liten, men kurvig).

              Om Margareta gör ett test på deras klänningar så tycker jag det är relevant att dela med sig hur off deras strl50 är, oavsett om det finns någon tabell att kolla på eller ej. Tycker det är extremt problematiskt att branda sig som ett inkluderande företag och så är det utbud man har egentligen bara de vanliga storlekarna XS-L?

              Tycker också det är orimligt när normsmala människor ska bagatellisera problem som tjocka har.

                Men det blir väldigt märkligt eftersom det inte finns några universella storleksstandarder. Alla märken har sina egna storlekar.

                Och om man pratar om Adoore specifikt så skriver de väldigt tydligt att deras storleksguide varierar med varje plagg. De skriver vad måttet för varje plagg är. Jag gjorde en snabb koll och en klänning i storlek 50 hade större mått än vad storlek 50 är hos H&M. En annan hade mindre mått. ’

                Har aldrig handlat från Adoore, så är inte att jag försvarar dem. Men menar bara att det blir konstigt att kasta skit på dem när det är ett känt problem att det är enormt stor variation i storlekar bland olika märken. När man säger att deras storlek 50 är som 42, vilket märke specifikt jämför man med då? För det finns ingen standard för 42.

                Och sen att hon har beställt utan att kolla måtten på Adoore, som Adoore rekommenderar. Då blir det ju också märkligt, att ge dem skit när man själv inte följer deras guide.

                  Jo det finns en storleksstandard framtaget av EU och godkänd av SIS. Tyvärr är standarden inte lag vilket gör att storlekar varierar. Det som Adoore gör är helt galet. De mäter plaggen mått och utgår inte från standardiserade kroppsmått vilket är praxis.

                    Men det är inte en industristandard och just att det finns inte heller något som binder företag till att följa den. Och inget företag följer den. Så därav nej, det finns ingen universiella storleksstandarder.

                    Fast det är inte helt galet. Folk kan egentligen lättare avläsa från måtten hur väl ett plagg kommer passa. Alla plagg är inte skurna på ett sätt att det passar alla kroppsformer. Det är alltid ett problem, även hos märken som utgår från kroppsmått i sin storleksguide. Skillnaden med Adoore och de som gör liknande, är att du egentligen har större chansa att kunna avgöra vilken storlek som faktiskt skulle passa dig baserat på plaggets mått, som beror på plaggets skärning.

                      Jo det är en industristandard. Så där har du helt fel. Sedan är våra kroppar proportionerliga, det betyder att armar, ben, fötter, överkropp, mm har vissa inbördes mått, givetvis inom vissa intervall. Adoore är ett jättebra exempel på vad som händer när någon som har absolut noll kunskap i tillskärning ska producera kläder.

          Men är det rimligt tycker du att de ska märka upp kläder i 5 storlekar fel?

            Vad är det viktiga här, att plagget sitter bra eller vilken siffra det står på lappen i plagget?

            Mät dig innan och kolla företagets storlekstabell.

              Både och faktiskt. Och det är faktiskt inte särskilt svårt heller.

        Självklart!
        Tänk på hur det sliter på klimatet att behöva skicka 15 plagg åter för att storlekarna inte stämmer. Otroligt slöseri med energi, miljö och pengar! Det hör till att storlekarna stämmer om ett företag är seriöst. Jag är alltid uppmärksam på när jag beställer från zalando, där de brukar skriva ut t.ex. ”Detta plagg är litet i storleken” så man vet att man bör gå upp en storlek. Kanske bör Adoore skriva ”Vår storlek 50 motsvarar 44 i de flesta kläder”?

          Eller bara märka dom i storlek 44 då 😅

            Haha vore helt klart rimligare men då kan de ju inte låtsas vara så inkluderande… 😉

      Vilka klädkedjor är det som är inriktade till överviktiga?

        Torrid, Curvissa och Zizzi, till exempel.

          Tantiga kläder dock. Finns stora storlekar på kedjorna eller andra märken är det inte särskilt konstigt om nån vill köpa därifrån.

      Men har man storlek 50 på kläderna är väl de riktade till överviktiga? Hur lång skulle en kvinna annars vara för att ha storlek 50 och vara smal? 3,5 meter?

        Tror kläderna blir för korta om man är 3.5 meter.

      Tveksamt om det finns män som har tid att klaga över klädutbud med tanke på hur mycket annat de har att bli kränkta/klaga över…

        😂😂😂

      Nej men dressman säljer väl stora kläder på riktigt?! De kallar väl inte en skjorta för 5xl och sen är den en M i verkligheten?

    Håller med henne, visst finns det måttabell men så här off ska det inte vara!

    Det här var det roligaste jag har sett i hela mitt liv!!!

    Hon är också en sån där som har vissa ord som ska återanvändas så många gånger som möjligt så att det absolut inte blir någon variation och man får panik i huvudet, det är som någon slags kinesisk vattentortyr.

    Kläderna då, sitter dessa bra på någon mindre då? Kan inte bestämma mig om de var fina eller inte. De var då inte fina på Margareta.

    Det här var det grääsligaste jag sett i hela mitt liv.

      ”Kinesisk vattentortyr”??????? Vad snackar du om ????????

        Har du inte hört om det?
        Hon menar väl att sättet Grääs pratar på, med mkt upprepade ord, känns som det. Ett uttryck.

    Problemet här är inte att de inte är inkluderande, utan att de utger sig för att tillhandahålla storlekar de faktiskt inte gör.

    En storlek 50 ska vara en storlek 50, vilket inte är fallet med detta märke.
    Man ska kunna köpa kläder i sin vanliga storlek utan att behöva lusläsa måttangivelser.
    Det enklaste hade ju varit om det fanns en europeisk måttstandard som ALLA företag var tvungna att förhålla sig till, där en storlek är är den den är, och inte något företaget bara godtyckligt hittar på.

    Precis som Margareta säger ska plagget passa dig, du ska inte passa plagget!

    Det är ju falsk marknadsföring att utge sig för att vara ett inkluderande företag och sedan motsvarar storlekarna ändå inte mer än en vanlig L?

    Intressant det där med att de bara skalat upp kläder från en storlek till en annan. När man tänker efter så kan det ju bara bli fel…

      Tack för att någon tar upp det här!
      Det måste väl vara grundkunskap i mönsterkonstruktion att kroppen har olika proportioner utifrån storlek.
      Det här gör att jag undrar över vad det är för utbildning hos dem som jobbar på Adoore.
      Finns det folk där som har relevant utbildning och vilken position har de?
      Sådär mycket fel ska det inte vara på kläder från ett svenskt företag.

    Off topic: men som svar på ditt inlägg på Instagram gällande Mili By Mili.

    Detta kanske är allmän kunskap. Men tyckte det var lite intressant. Jag använde scrollfingret och hamnade i ett djupt kaninhål kopplat till Denn*s M. Några av hans kläder verkar köpas i en kina-fabrik i bulk. En av hans kappor som kostar runt 6-7000kr i hans butik är ett typexempel; köper han 300st kostar de 1000kr styck i inköpspris osv. Desto fler desto billigare blir inköpspris. Han kommer undan (det vill säga att man tror att han gjort designen) genom att betala extra för att sätta dit egna loggor mm. Summan av kardemumman är att exakt samma kappa går att finna på Aliexpress mfl och han lägger på den extremt höga överpriset för sina egna loggor. Jag tror detsamma bör gälla Mili By Mili.

      ”Ju fler, desto…”.

    Jag har normalt 36/38 men har stl 40 i Adoores klänningar för de är väldigt smala runt midjan 😂

      Det tyckte jag iofs inte var så konstigt/farligt. Då är det konstigare om man köper på t.ex h&m och ena stunden har man 44 men nästa gång kan man inte ens knäppa storlek 50 på ett par byxor.

        Haha ja HM är der sjukaste. Har ibland XS och ibland passar inte L/XL! Har alltid haft strl 38 men på HM är det aldrig säkert vad man har för storlek.

          Jag brukar ha ungefär strl 42 på hm. Provade shorts där i somras. Fick ta strl 52 på hm+ för att ens få knäppt dom.

            Exakt detta. Sen vet jag inte om något händer med storlekarna överlag, köpte kostymbyxor på H&M för fem år sen, små i storlek så köpte 50.
            Använder dem fortfarande (förvånansvärt bra kvalitet, de är välanvända!) Men nya byxor i samma storlek går inte över höfterna. Borde inte en storlek 2018 vara samma 2023?

              Men H&m är ju jätteknäppa med storlek. Köpte ett par byxor som jag älskade så ville köpa ett par till att ha till kontoret bara några veckor efter första köpet. Storleken var helt off på samma modell och samma storlek då är det ju något som som inte stämmer. När man inom samma modell inte ens kan förvänta sig samma storlek!

                Samma på Kappahl. Provade byxor i en färg som satt superbra så ville ha en till byxa i annan färg, de satt betydligt tightare.

                Ja! Jättekonstigt. Förstår inte varför det ska vara så svårt med deras storlekar😅

    Ja, så väldigt tydligt. Kvinnorna med storlek 50 verkar nästan ha längre armar än ben. Visste inte att sådana här företag erbjuder så många olika storlekar, väldigt positivt, men de måste ju sätta sig ned och räkna lite.

      Positivt är det väl inte eftersom storlekarna dom erbjuder inte är dom storlekar som dom säger att det är….

    Tittat på t ex ellos och kappahls mått som överensstämmer med aAdores måttabell, plus minus 3-4 cm. Tror faktiskt inte att hon är en stl 50, mer 60, dvs 125 runt midjan. Stl 50 är 100 cm runt midjan, det har jag haft och det var långt mindre än hon ser ut. Så kanske inte helt rättvist mot Adore. Content dock.

      Nä, varför skulle hon veta vad hon har för storlek?! 🤦‍♀️

      Men hon har ju beställt i de storlekarna (48/50-ish) från andra märken och kunnat ha, tex ellos som du nämner.

      Det handlar ju inte bara om mått heller utan om snittet också. Ett tydligt exempel är ju hur de skär för bröst osv. Eller axelband osv. Det är inget fel med att bara ha små storlekar, men då kanske man inte ska kalla kläderna för storlek 50 heller.

      Plus att det finns massor av kroppsformer som har samma storlek på kläderna. Du kan googla fram ganska tydliga exempel på det om du är intresserad.

      Men snälla, strl 60? Driver du med mig?
      En person som kan ha Monkis kläder i XL, som ju Margareta normalt har, är verkligen ingen storlek 60.

      Inte ens jag själv, som är typ 15 cm längre än Margareta och väger betydligt mycket mer, har storlek 60.

        Monki har ju rätt oversize-look och därmed finns utrymme att fylla

          Så är det säkert, men knappast 10+ stotlekar.

    Allt passar inte alla. Jag som är liten i övrigt men med stora bröst går ofta bet och storlekstabellerna hjälper sällan. Det betyder bara att jag får hitta andra märken eller modeller som har en annan passform.

      Men Maggan har väl aldrig påstått att problemet är att hon inte kan handla var som helst?! Flyger verkligen poängen så högt över så många här?!

        Jag tycker inte att det finns ett problem. Adoore passar inte kvinnor med Margaretas kroppstyp. För att allt inte passar alla. Sånt är livet.

          Men igen, då kanske de inte ska sälja kläder i storlek 50 om kläderna bara passar folk upp till storlek 44. Man måste inte vara inkluderande. Är fullkomligt okej att bara ha S-L i sitt utbud.

          Okej, så svaret är ja, poängen flyger faktisk så högt 😅👍

            Det är fullt möjligt att förstå men att ändå inte hålla med dig. Adoores kläder passar en kropp med smalare midja jämfört med höfterna, oavsett storlek. Olika märken passar olika kroppsformer, det är inte så konstigt.

              ✈️

        Uppenbarligen gör den det, vilket är ganska sorgligt.

          Det är inte sorgligt att inte hålla med dig.

      De försöker rida på vågen av att vara inkluderande. Bra att någon petar hål på det och visar hur … finns det ett ord för…typ fatwashing de är 😂

    1500kr för en polyesterklänning? Var är de sydda? Försökte hitta på hemsidan men verkar inte framgå.

    Jag har helt slutat kolla på storlekar när jag provar kläder. Har 38 ibland, 40 ibland, 42 ibland. Vissa kläder sitter som ett kasslerskinn, vissa sitter som ett tält och man ser ut som ett mumintroll. Det går inte att säga att man har en viss storlek… 🤷🏼‍♀️

    Linda Skugges näst senaste stories på instagram. Det var just sådant hon kritiserade andra kvinnor för. HÅRT!

      Hon har med största sannolikhet en psykos eller liknande just nu, så din kommentar känns inte helt välriktad eller som att du ser till helheten.

        Kan man ha en psykos i flera månader?

        Psykos? Hon har giftstruma – Graves och det är inget som hänger ihop med det hon gör nu. Hon gav sig på andra kvinnor verbalt som inte mådde bra psykiskt för hur dom såg ut, pratade osv. Men nu är det off limits att prata om hur hon själv beter sig? Men att bedriva häxjakt mot HT och Bianca här inne är ok. Då har ändå Bianca gått ut med hur psykiskt dåligt hon mår av allt har. Jag skrev inget hat mot Skugge utan poängterade att hon själv bedrivit har och häxjakt på kvinnor som betedde sig så ang hennes stories.

          Hon skrev i november i en krönika att hennes Graves hade orsakat psykos. Jag hittar inte att det skulle vara ett symtom men kanske i allvarliga fall? Hon har även Addisons sjukdom. Vi får anta att hon medicineras för dessa sjukdomar och tja, kanske är det medicinerna som ställt till det psykiskt? Eller två sjukdomar som förvärrar varandra? Eftersom hon själv gått ut med att hon hadt psykiska besvär pga fysisk sjukdom är det inte helt orimligt att gissa på att hon är drabbad av det senaste månaderna också…

      Någon sa att hon skrivit på insta att hon är sjuk. Någon som sett det?

        Bara att hon skrivit det liksom i förbifarten typ ”ja jag är sjuk både i kroppen och i huvudet”. Verkar inte som att hon har riktigt insikt i vad som håller på att hända, något allvarligt fel är det och någon borde stoppa henne nu!

        Hon har giftstruma.

        Man blir inte porrskådis för det.

        Jag råkade kolla på fb och där låg bilder som jag nu försöker förtränga. Det var grovpornografi, betydligt värre än hennes instagram.

          Gjorde samma misstag igår och har aldrig ångrat något så mkt

            Tackar gudarna för att jag är för rädd för att klicka på länkar på fb då 😅

    Johanna Nordström tog upp detta i sin podd med i början på sommaren. Hon hade beställt rätt storlek efter måtten men fick inte ens ner de över axlarna.

    Men det här blir ju bara så fel. MG har en väldigt speciell kroppsform och oavsett kroppsform så passar oftast alla kroppar inte i kläder av samma modell. Du kan ha breda axlar,smala axlar,stor el liten byst,ha en mer el mindre markerad midja osv osv. Därför är ju grejen med att shoppa utan att prova först ganska värdelös om nu inte måtten står tydligt utmärkta på kläderna och visas på modeller med olika form och storlek då kanske man har en större chans att hitta rätt.

      Men hon kan ju ha kläder från andra företag? Hur tänker du där?

        De företagen är väl mer anpassade efter hennes kroppstyp. Hur tänker du själv?

    Nu tror jag inte att MG verkligen trodde att hon skulle kunna ha klänningarna eller att de skulle vara fina på henne. Det är så uppenbart modeller som bara passar en viss kroppsform. Men point taken liksom.

    Jag har sneglat på dem men som sagt…1500 för plast går bort.

    Så bra att hon gjorde den här videon. Är normalt en 36a/38a eller 40 i nästan alla kläder. Köpte en klänning från Adoore i storlek 42 och kunde knappt andas i den. så tight runt midjan, medan armarna tvärtom var för långa.. kul passform! 🙃

      De passar mig jättebra, jag har smal midja och kurvig kropp och är jätteglad över att ett svenskt märke äntligen fungerar bra på mig.

        Men grattis

        Håller med, fick gå ner en stl

        Samma här! Har deras positano dress i storlek 40! sitter så bra!

    H&M och Zara har ju tappat det.
    Har alltid varit 38-40 på H&M och M i Zara. När jag skulle inhandla kläder till sommaren så hamnade jag på 42-44 i H&M och L-XL zara beroende på vad det var för plagg! Jag väger 70 kg och är 169cm lång. Är alltså relativt ”normalviktig” med lite kurviga höfter. Det betyder alltså att en tjej som är större än mig inte kan handla deras kläder då Zara inte har storlekar större än XL och H&M får det isåfall bli plus size avdelningen eller mamma-avdelningen. Helt galet!

      Japp inte handlar på Zara på flera år, ingen ide att ens gå in där

      H&M är ju iofs kända nu för att vara mer generösa med storlekar 🙂

        Deras kläder finns ofta upp till 54 (eller ”bara” 52? Minns inte), men jag vet inte om det är så ”generöst” med storlekar när någon med 46 vanligtvis knappt kan knäppa byxor i storlek 52 t.ex.

      Oj, tycker tvärtom haha. Zaras kläder är nästan alltid för stora nuförtiden, har XS, men känns som att de tänker att man ska vara superlång för att passa i deras kläder.

    Är jag den enda som inte har problem med klädstorlekar? Blir alltid mycket diskussion om att storlekarna har blivit mindre och att alla märken har annorlunda storlekar. Jag har varit storlek S/36 sedan tonåren, är 30 nu. Har alltid köpt samma storlek i nästan alla märken, det enda märket jag väljer större storlek i är Zaras byxor och shorts.

      Köpte även en grön klänning i storlek S från Adoore tidigare i somras. Passade helt perfekt, tyckte inte storlekarna var för små…

        Verkar som att de är de större storlekarna som inte stämmer.

        Många märken skalar liksom upp sin 38 till plussize. Det funkar inte eftersom proportionerna inte är de samma för normalviktiga och överviktiga.

      Samma här. Och på Lindex och KappAhl så får man alltid gå ner en storlek, deras kläder är jättestora.

        Handlar nog mycket om proportioner då😅 lindex L passar mig asbra, på kappahl funkar knappt XL.

    Jag är 160, väger mellan 50-60 kg. Jag har ALLTID S när jag köper från exempelvis h&m . Beställde därför S från Adoore , och påriktigt kom den inte upp ovanför låren. Blev så jäkla lack .

    Men vems kläder ska Adoore passa då?
    Jag har XS normalt och Adoores kläder sitter som fula påsar på mig.
    Jag har alltid trott att det var för att de passade kurviga kroppar bättre, men tydligen inte det heller efter att ha sett det här…
    Vet inte om jag ska säga grattis till er i mellanstorlekarna som passar i kläderna, eller grattis till mig själv så slipper lägga ut så mycket pengar på ett klädesplagg 🙃🙃🙃

      Passar folk med ”kurvor på de rätta ställe”, dvs stora bröst och rumpa men smal midja. Tyvärr.

    Känns inte så miljövänligt att köpa så mycket kläder där majoriteten returneras och sedan slängs i en soptipp i något fattigt land i afrika

    Tycker detta är superinstressant för jag som är 1.64 och väger 57 kg samt, som du även säger, pendlar mellan 55-58 kg alltid rör mig mellan storlek XS-S i mer eller mindre alla märken. Jag tror mycket beror på kroppsformen och hur kroppen är uppbyggd så att säga att samtliga märken gör mindre storlekar än tidigare känns inte heller korrekt. Pågrund av detta är det svårt att se till att samtliga modeller av olika typ er av plagg passar alla vilket innebär att vikten bör läggas på att samtliga företag ska beskriva måtten på ett tydligt och korrekt vis, därmed inte på de specifika storlekarna.

      Det här är så intressant! Kroppsform måste göra så mycket mer än jag trott. Jag är också 1.64 och väger samma som du men har 40/42 i kläder från typ HM, Lindex och KappAhl och då är det inte att jag vill ha de löst sittande, utan kan helt enkelt inte få på mig mindre. Har ganska stor byst (70G) men det är ändå nästan alltid vid magen och rumpan det blir för tight. Vissa klänningar i 40 från HM kan till och med vara för stor i bysten, det fattar jag inte 🤷🏼‍♀️ hur stor byst förväntas man ha i strl 40 egentligen?

    Var tvungen att kolla storleksguider av deras klänningar. Tyckte att höftstorleken och midjestorleken var väldigt generös motför andra märken, speciellt höftstorlek, där 36 hos andra märken är 32-34 hos adoore. Men antar att denna inte stämmer isåfall?

    Jag beställde en Adooreklänning i somras, gjorde lite research innan pga att jag hade hört att de var små. Hur som beställde jag 46 då jag vanligtvis är stl 44:a. Det var nästan lite stor, men 44:a hade inte varit ett alternativ heller. Klänningen åkte tillbaka.
    Håller dock inte alls med om att klänningarna inte stämmer i storlek.

    För några år sedan hade företaget där jag jobbar ett samarbete med en sportkedja där det togs fram brandade kläder som såldes i butik ett tag. Jag hade lite extra kompetens kring både målgruppen och sporten och fick därför möjlighet att välja vilka av sportkedjans egna produkter vi skulle ta fram i nya färger/med branding och valde ett par byxor som var i en bra prisklass och hade bra kvalité (vilket jag visste eftersom jag själv använde dem), men sa att de kunde välja själva bland sina toppar. Så kom det sig att jag skulle få en hel uppsättning plagg från kollektionen så jag gick över till en butik för att prova ut ett set. Jag behövde gå upp från 38 till 44 i byxorna (samma modell som jag hade hemma och fortfarande kunde använda, mina var bara uppsydda några år tidigare), en pikétröja behövde jag i storlek S och en stickad tröja som hörde till kollektionen behövde jag i XS, och den var FORTFARANDE för stor på mig. Jag har inte haft XS sedan jag var typ tretton. Jag behövde alltså kedjans näst största byxstorlek men deras absolut minsta tröjstorlek… och jag är inte pinnsmal, har lite breda höfter, ca 175 lång. Funderade länge på vad tusan de skulle ha för klientel framöver om deras storlekar flippat så pass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.