Antonija Mandirs kommentarsfält fylls av kärlek efter det ärliga inlägget

5 TIMMARS SKILLNAD!!👆🏼
Lite bröd och annat gött efter en middag🥖😂
Jag postade dessa bilder på min story och fick så mycket fin respons från fler som behövde se detta, så tänker att vi delar det här också. ❤️ Ni som tror jag ser ut som på vänster bild 100% av min tid har helt fel 😅 Jag tränar och är mån om att röra på mig och ser ut så här till en viss del, men jag kommer inte komma undan från att ha svullen mage inte alltid känna mig ”tiptopp” vilket är helt normalt!!! Det förändrar inte hur jag ser på mig själv och jag älskar mat snälla nån 👀🫶🏼 Kroppsideal är något vi möter konstant i vår vardag, både män och kvinnor, pojkar och flickor.
Det är lätt att börja tro att alla ser ut som personerna på sociala medier och att det är något fel på en själv som inte gör det. DU ÄR HELT PERFEKT!!

Jag vill att mitt konto här ska vara genuint och en plats där min ärlighet kan ge er inre styrka och en bild av hur det faktiskt är, så låt er inte luras av mycket annat ni ser på instagram. Det är bara en liten del av verkligheten. Och avfölj alla skitkonton som ger er en klump i magen, insta ska va kul! Det är också viktigt för mig att ni föräldrar känner att mitt konto är en safe plats för era kids.

Om du mår dåligt över eller har funderingar kring sociala medier och kroppsideal kan du alltid höra av dig till mig. ❤️ ha de gött och ät gött // Antonija Mandir

Under det här inlägget av Antonija Mandir så väller de positiva kommentarena in från följare som inte nog kan beskriva hur mycket de uppskattar hennes ärlighet med hur kroppen kan ändra sig på bara ett par timmar.

Även influencern och dokusåpadeltagaren Bettina Buchanan har postat ett liknande inlägg med anledning av den nya ”heroin chic-trenden” som sakta smugit sig tillbaka in igen, och även det delas friskt av människor som uppskattar det. 

De influencerna som lägger ut bilder med utmärglade revben och ryggrader är offer för ätstörningar och/eller offer för patriarkatet och tror att deras värde stiger i takt med att siffran på vågen går ner. Vilket det absolut inte gör. Utmärglade revben och ryggrader är inte tecken på lycka eller succé, det är tecken på svält och psykisk ohälsa. Ätstörningar tar livet på många tjejer och killar varje år, det får inte romantiseras och normaliseras. Det här är en livsfarlig ”trend” som vi aktivt måste gå emot genom att inte ge sådana bilder någon som helst positiv uppmärksamhet. Inga kommentarer, inga likes. Ingen som är lycklig svälter sig själv och ingen som svälter sig själv är lycklig. Njut av mat och livet. 💗 // Bettina Buchanan

Jag tycke det är viktigt att lyfta även detta, lite som en motpol till alla de kritiska inlägg som jag postar. 🙂

136 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Om Antonija verkligen hade velat visa verkligheten på sitt konto så hade hon väl lagt upp bilder i vardagen där hennes uppsvällda mage syns. Inte poserat och gjort en grej av det en gång i ett inlägg där hon visar hur otroligt normalt det är. Köper inte.

      Instämmer. Känner samma med t.ex. Kenza, lite ”fulbilder” i stories någon gång i veckan för att visa att hon är trött eller sliten men endast perfektion i instagramflödet. Blir lite dubbelmoral.

        Så trött på Kenza! Hon klagar alltid på ”hur jobbigt” hon har det trots att det verkar som att hennes toffel till make gör det mesta.

          Ett tips i all välmening, följ henne inte eller gå inte in på hennes kanaler? Jag har noll aning om att hon är så, för enda gången jag läser om henne är något sporadiskt inlägg här. Så om du slutar spana in henne så kommer du inte behöva vara så trött på henne.

      Exakt. Bara posta såna bilder utan att skriva något om att kroppen ser olika ut osv. En vanlig (svullen) mage som bara gör vanliga grejer, tränar, äter middag eller vad hon nu brukar posta för bilder, helt utan att peka på ”kolla på min mage vad skulle den är!!!” Det är så man normaliserar.

        *svullen inte ”skulle”

      Antonija tror att hon är något marknadsföringsgeni, vilket hon absolut inte är, och ansåg det för lämpligt att prata om svullna magar nu när Camilla kommenterat en del pro-*na influencers.

      Antonija är den minst trovärdiga och löjligaste sk. Influenser, så nej. Jag går inte på hennes trams heller.

    Who cares about perfection?
    Even the moon is not perfect, it is full of craters.
    The sea is incredibly beautiful, but salty and dark in the depths.
    The sky is always infinite, but often cloudy.
    So, everything that is beautiful isn’t perfect, it’s special.
    Therefore, every woman can be special to someone.
    Stop being ”perfect”, but try to be free and live, doing what you love, not wanting to impress others.
    // Bob Marley

    Jättebra att visa hur verkligheten ser ut.
    Min mage blev svullen efter tumör och ja jag är tacksam det inte blev värre.
    Men svårt att vänja sig. Verkar så tabu att kvinnor har mage. Hoppas det ändras. 😊

      Samma här. Jag har nu strålbehandlats (förra hösten) och den magen kommer inte bli platt! Har normalvikt men det skulle inte hjälpa (?) att bli smalare. Har dessutom haft ätstörningar som började efter en separation vid 22-års ålder och jag var varken ”lyckad” eller glad. Men blev besatt av att vara smal. Det tog åratal att komma ur det. Kontentan: bättre att vara frisk och må bra än att se snygg ut i bikini!

    Kan inte ens tycka biancas mat bilder ser gott ut längre eftersom man vet att hon spyr upp det 2 min senare.

      Håller med,usch vad äckligt!
      Sen lägger hon massor bild av mat- inte ens fem personer klara äta upp!

        Hon är väl fixerad vid mat.
        Ständigt hungrig

          Troligtvis är det väl så. Matfixering i form av att lägga upp mycket bilder på mat, eller att tex laga mycket mat eller att baka är ett ganska klassiskt symtom på ätstörningar. Obs: i kombination med att man inte äter det utan hellre ser på när andra äter. Det gäller givetvis inte alla som har konton med fokus på mat.

            Hon är på vackra platser, men postar i princip enbart bilder på sig själv och mat. Gäller ganska många på SoMe. Väldigt lite bilder på omgivningen, vackra platser, hav, natur osv

        ”Usch vad äckligt!˚ !?!?? DU är fan ta mig äcklig!! Fy för människor som du. Usch!!

          Vem ärdu som hittat hit och attackerar alla kommentarer du inte håller med, med personangrepp? Du kanske borde se över ditt sätt att agera när du blir upprörd

          Det som är riktigt äckligt är allt det som personer som Bianca mfl med sina konton uppmanar till. Ur ett samhällsperspektiv, matsvinn, överkonsumtion, sopberg. Ur ett människoperspektiv, självhat, självcentrering.
          Det är äckligt på riktigt.

            Bianca är öppen med att hon har en ätstörning. Ni som kommenterar är verkar inte förstå vad det innebär.

              Förstå vaddå? Hon är öppen med sin ätstörning som hon inte adresserar utan istället lever ut helt på sociala media. Ledsen men hon bidrar till allt som är stört med samtiden. Är 100% emot censur men människor som Bianca borde fan censureras med tanke på den skada hon gör.

                Som tidigare har diskuterats, hon säger ju även att hon inte vet om hon VILL bli frisk från ätstörningen. Hon har alla resurser annars att lägga in sig på ett flådigt behandlingshem. Till skillnad från många andra..

                Sluta ge Biqns skulden för allt som är dåligt med samtiden. Du behöver kanske låta bli att följa henne ett tag, du verkar arg.

                  Lägg ner fjortisretoriken och väx upp. När du ändå håller på med att växa upp träna även på läsförståelsen. Det står bidrar till allt som är stört med samtiden och inte ansvarar för. Stor skillnad. Nej jag är inte arg. Du vet det finns ett spektra av känslor mellan hat och kärlek, och arg och glad. Men jag är frustrerad över det utbredda strutsbeteendet och lättkränktheten.

                    Jag är så lättad. Det känns som om folk börjar vakna upp! Det hon sänder ut är galenskap och det är så fantastiskt att det blir reaktioner. 🙌🏻✨

        Tänk hennes tänder o andedräkt

          Det där var onödigt lågt.
          Räcker det inte med alla andra känslor som de som lider av bulimi har?
          Vill du spä på det ytterligare?

            Förstår du inte ironin? En person som Bianca som är patologiskt kroppsfixerad och som lägger stora mängder pengar på sitt utseende ägnar inte en tanke åt vad som händer i hennes mun när hon ulkar upp maten.

              Hon har väl varit tvungen redan att fixa sina tänder?

            Tänderna tar stryk, vadå lågt? O andedräkten efter att kräkas upp jämt

          Det där med tänderna tror jag är en aspekt folk ofta inte tänker på. De blir totalt sabbade av frekventa kräkningar under lång tid. Eller sabbade och sabbade, de försvinner. Fräts bokstavligt talat ner av magsyran. Att reparera munnen är inte billigt.

            Bulimiker brukar få ett hamsterliknande utseende efter ett visst antal år pga överaktiva spottkörtlar efter alla framkallade kräkningar. Men det går säkert att justera med plastikkirurigi🤷🏻‍♀️

            Tänderna är det minsta problemet. Hjärtmuskeln förstörs också av bulimi. Det är livsfarligt med ätstörningar som inte blir behandlade. Det gör mig genuint orolig när människor diskuterar och kritiserar hur folks ätstörningar tar sig i uttryck, eftersom det inte gör någon frisk. Det blir enbart ännu ett stresspålägg för den som är sjuk. Varför anses det som ett vettigt beteende att inspektera andras kroppar och öppet kritisera och diskutera hur någons ätstörning underhålls? Vad tror ni ska komma ur det, att någon helt plötsligt blir frisk om ni bara diskuterar deras ätstörning och visar hur arga ni är? Höjden av fräckhet också att prata om att personer inte vill bli friska. De vet inte hur det är att leva utan sin ”krycka” och det är inte samma sak som att vilja ha en ätstörning. Ingen som är sjuk vill vara fortsatt sjuk, däremot är de livrädda för sina emotioner som de inte kan hantera och ätstörningen dövar det j*vligaste. Ett slags eskapism.

              Det är inte den redan ätstörde tjejen med mycket pengar som är offret här utan alla jagsvaga individer som dyrkar och glorifierar henne och som drömmer om hennes liv och i deras tycke hennes perfekta kropp.

      Jag kan verkligen inte förstå vem som följer henne… Bilder på mat, mera mat, kropp, kropp och lite mer kropp avslutat med en bild på ansiktet där hon gör pussmun och fotar lite från sidan. Hur tråkig kan man va?

        🙋🏼‍♀️

        Tyvärr följer min syster henne och typ dyrkar henne. Min syrra ser INGA negativa delar med Bianca och hugger direkt när man motbevisar med saker. Syrran är ändå 20…

          Oj hon kommer få ett besvärligt liv, om hon tycker att Bianca är en bra förebild. Är man 20 år borde man förstå bättre än så.

      Du tror verkligen att hon gör det? På riktigt ? Pucko!

        Undrar vem som är puckot här? Tror du att hon trycker i sig all den mat hon lägger upp? Det hon gör är ett typiskt ätstört beteende.

      Man vet. Skulle väl säga som så att du vet ingenting.

      Tycker så synd om B, hon känns så himla olycklig och osäker. Massa bilder på mat och sen en kropp som absolut inte har ätit all den där maten.

      Samtidigt som man anar att hon inte mår så bra så blir jag irriterad. Som vår största influenser eller vad hon är har hon ett ansvar att inte lägga upp PRO-ana liknande bilder, influera tjejer att vilja se ut som hon gör vilket ju faktiskt är nästintill omöjligt om man inte opererat sig (supersmal med stora bröst är ju väldigt ovanligt att man är naturligt). Önskar att hon tog en paus från some och tänker igen sin egen påverkan. Har slutat följa för jag blir triggad trots att jag inte har eller haft ÄS

        Tror att hon innerst inne skulle vilja ha sambo och barn, dvs en familj. Frågan är, hur funkar en graviditet när man har Bulimi. Någon som vet. Sen om hon mentalt skulle klara av ett barn. Tuttsen kostade 60000 har hon själv berättat om till den som undrade. Någon som vet om hon legat på behandlingshem någon gång, för ätstörningen alltså..

          Vilken konstig kommentar…

            Vad var konstigt, var även frågor. Hon har ju även sagt att hon ville bli en ung mamma. Sista aborten var hon ju tvek på. Allt enligt hennes egen munläder..

              Du låter väldigt gränslös här, B! Det kan vara läge att backa och reflektera över dina frågeställningar och varför det behovet finns hos dig.

                Gränslösheten står hon själv för. Allt om hennes sexliv, aborter, ätstörningar, mammans sexliv ska basuneras ut i svensk TV. Och nuförtiden ska tydligen revbenen visas upp också. Man kan knappt slå på någon kanal om man vill slippa se klanen. Hon borde lägga in sig på behandlingshem och skippa sociala medier ett tag, läsa en intellektuell bok…

                B snarare ifrågasätter Biancas gränslösa beteende. Det är inte synd om Bianca vilket du verkar tycka. Hon har alla pengar och även tid att göra något åt sin situation. Verkligen inte alla förunnat.

              Fast ung mamma, det tåget har ju redan gått. Och att vara gravid, om det ens går, när man inte äter, det slutar inte bra.

          Funkar som alla andra graviditeter! Bara för du kräks eller får i dig lite mat/näring innebär det inte att man inte kan bära ett barn. Jag åt en tallrik fil varje dag i 8 månader. Min kropp kastade upp allt.

      Hon sa i högt i tak att hon tyckte influenser som tar stageade bilder är tråkiga. Som om hennes bilder är nåt bättre. Bara mat och bröstselfies

        Mage och revben också.

      En genuin fråga, varför går du in och tittar på hennes bilder?

        Hej Bianca, hej saga , hej Rosanna, hej Sanna , hej Ludvig, hej donya

        Vilken obegåvad och tröttsam fråga. Men svara mig gärna hur jag ska undvika bilder på Bianca istället. Det är helt sjukt hur stor exponering hon får.

          1. Följ henne inte på instagram. 2. Gå inte in på hennes insta eller tiktok.

    Mja, det känns lite hycklande med tanke på att det inte är så att Antonija brukar visa upp mer oposerade bilder och Bettina har varit större men gått ned i vikt och opererat sig efter första eller andra vändan hon var med i Paradise hotel. Första gången hon var med där tyckte jag absolut att hon var en frisk fläkt, men nu har hon ju rättat in sig i ledet som alla andra..

      Fast det är väl okej för jösse namn att gå ner i vikt och fortfarande vara hälsosam? Hon drog ner på alkoholen och då tappar många en del vikt i vätska. Bettina ser inte OHÄLSOSAMT smal ut.

        Den här debatten handlar främst om hur man använder sin smalhet. Eller att vara mager, ibland på konstgjord väg (Paow som skriver om det själv). Inte att det är fel att vara smal.

        Om man rör på sig, äter mat och inte bara låtsas för att det är någon rekvisita som allt annat i vissas liv etc. När detta är ens jobb, kroppen är ens levebröd.

        Det jag hoppas är att det ska sluta löna sig. Att tjejer slutar skicka sin beundran till dessa influensers, slutar köpa både deras fejklivsstil och prylar, kläder, makeup, smycken och vi motar bort att fler ska bli ätstörda för att jaga detta ideal.

          Instämmer – det är inte utseendet eller kropparna i sig som är något bekymmer utan vad det representerar.

        Man får absolut gå både upp och ned i vikt, både med flit och av bara farten – det har jag inga bekymmer med. Huruvida någon ser ohälsosamt smal ut är jag inte heller rätt person att bedöma, för det är jag inte utbildad inom.

        Man tappar inte vikt pga vätska när man slutar dricka alkohol, mer troligt pga av mängden kalorier som alkohol innehåller.

    Vad säger ni om texten på Linda Skugges senaste inlägg på instagram?

      (Kan inte se. Hon har blockat mig då hon först frågade om råd kring sin hälsa. Fick det och blev tydligen förbannad) 🤷🏼‍♀️

        Vilka råd fick hon? 😏

          Om varför hon frekvent har en puls under 40-45. Varför fråga om det är något hon tydligen bara anser är ett exempel på hennes superkropp… Som hon jobbar så hårt för att upprätthålla. På henne kan man se flera typiska anorexieffekter. De som många försöker dölja.

            Okej, men som tur är lär hon åtminstone inte vara en förebild för några unga tjejer.

            Sedan vet jag inte varför du inte kan se hennes inlägg då hon har ett öppet konto. Jag följer inte henne, men kan se.

              Men hur ska hon kunna se om hon är blockad? Vad tror du att blockad betyder?

                Lugn jag vet vad det betyder.

                  Man undrar ju när någon svarar så.

                    Absolut det har du rätt i.

            Hon har Morbus Addison, då brukar man vara smal.

              Det är väl fler fel med henne än M Addison…..

      Ja vad ska man säga, minst sagt rörig om inte annat. Undrar om hon går på någon substans som gör henne så här galen. Kommer hon få behålla några jobb efter det här? Frågorna är många.

      Jag önskar att hon kommenterade den kritik hon fått senaste veckan. Det handlar inte om att hon gör porr, det handlar om att hon i åratal kritiserade kända kvinnor för utvik och annat, och nu gör myyycket grövre saker. Varför vågar hon inte kommentera det? Istället för svammel om ”vad är konst?”…

      Svår medelålderskris.

      Vad säger ni om de som hejjar på henne och tror att hon gör ett superfeministiskt statement …. De har förmodligen inte sett hennes bilder el vad hon säljer på OF. Kan rekommendera FB tråden till alla hennes kvinnliga fans då sätter de nog hyllningarna i halsen.

        Ja jag undrar också om de verkligen sett dessa bilder. Ångrar på sätt och vis att jag själv gjorde det, men ville mest få bekräftat att det var sant. 😪

      Hon är vidrig.

      Jag vet inte vad jag ska tycka om Linda Skugge, eller om andra kändisar som skaffar Onlyfans. Eller bara visar upp sig halvnakna, som Lady Dahmer på Pride. Eller delar med sig av alla detaljer om sitt sexliv, som Tan by Klara eller Bianca Ingrosso. Eller har explicita nakenbilder spridda på sig själva på nätet, som Zara Larsson (förvisso ett misstag men ändå nåt hon får leva med resten av artistkarriären). Det är som om alla barriärer för sexliv/privat har börjat flyta idag, bland kändisar iaf. Och som kvinna och feminist så finns det EN del av mig som jublar över det – äntligen är skammen borta! För typ tio år sedan så blev man i princip utskämd som kvinna om man gick ut med att man gillade att suga offentligt, eller att man gillade trekanter med män. Eller om man råkade få en nakenbild spridd. Idag är det helt ok. Och det är väl ändå bra? Ingen skam kring sex. Som feministen Birgitta Stenberg sa: den dagen kvinnors sexualitet är helt fri, den dagen så når vi jämlikhet med männen. Kanske vi är där snart? Å andra sidan blir EN del av mig lite beklämd. Vet inte varför. Allt känns så gränslöst och skamlöst bara. Cyniskt?

        I Skugges fall beror väl de starka reaktionerna på att hon har gjort en så radikal helomvändning.

        Visst kan man förändras/ändra åsikter med åren och mycket kan hända i en människas liv. Men det här är åt det extrema hållet. Tror många är chockade just för att det är LS.

        Känner verkligen igen mig i dina tankar, den där dubbelheten. Hurra för att kvinnor ska få vara fria och kåta men också bu för att det görs ofta mer för att pleasa män (vara fuckable) än för sin egna sexualitet. Obs att jag inte menar att alla du skrev om skulle göra det, jag menar generellt. Sedan är det också så svårt att veta vad i mig som ibland känner ett motstånd, är det feministen eller den flicka som bara fått lära sig hur man är en duktig flicka?

          Ja precis, hurra men samtidigt hjälp?! Jag tänker för egen del att jag som mamma blir lite moralistisk. Jag funderar på hur min dotter skulle reagera om jag själv levde ut sexuellt. Sen har man nåt sorts Madonna/hora-komplex med sig kulturellt tror jag. Bra kvinnor och dåliga kvinnor.

        Är inget Zara Larsson-fan i övrigt men tycker inte det är ett dugg svårt att veta vad man ska tänka om hennes bilder. Hon skickade de i förtroende i ett förhållande, hon utsattes för ett brott när de spreds. Och innan någon ”lita aldrig på någon det är fel att skicka..” fortfarande ansvaret ligger 100% på den som begick brottet. Det är inget exempel på skamlöst eller gränslöst beteende av henne, det är ett exempel på ett tyvärr rätt vanligt (speciellt bland yngre ) sexualbrott. Tycker det blir fel att klumpa ihop det med kvinnor som av egen fri vilja pratar om sex eller väljer att ha lite kläder på sig offentligt.

          Exakt så!

          Håller verkligen med angående Sara Larsson! Min kommenterar syftade inte på henne över huvud taget vill jag tydliggöra.

            Tror oxå att i Zaras fall var det ren utpressning.

              Men på riktigt, man är inte jättesmart om man skickar såna bilder. Dessutom när man är en offentlig person, som förlorar ännu mer på det.
              Så klart ansvaret ligger hos henne. Hade hon inte skickat bilderna så hade inget brott kunnat begås.

          Absolut, det hon utsattes för var ett brott och det var onödigt att blanda in henne bland kändisar som skaffar OF. Anledningen till att jag nämnde henne var att det är många numera som får nakenbilder på sig själva läckta och trenden har gått från att kvinnan blir helt skandaliserad och får sin karriär förstörd till att det mer blir en pikant del av hennes image typ? Vilket är bra tycker jag.

        Jag tänker lite samma. ”Problemet” är väl när den sexuella kvinnliga friheten blir ngt att posera med, alltså inte för frihetens skull per se, utan att synas är det primära. I Lindas fall är hon ju som skribent och den uppmärksamhet hon fick förr, helt passé. Nu tar hon rygg på vågen OF som äldre kvinna och hoppas på att det skall generera uppmärksamhet. Vilket det ju oxå gör.

        Tror att i många av de fall (namn) du räknar upp är det i liknande syfte, enbart. Att synas & få uppmärksamhet, vilket man liksom döljer bakom det politiskt korrekta budskapet om allas rätt till sexuell frihet.
        Är man fri sexuellt har man väl noll behov av att dela det med hela världen, varför liksom? Inte fasen bidrar tex. Lindas bilder eller LD;s bröst med tofsar heller till att unga tjejer blir mer fria sexuellt, varför skulle det? Den biten ligger på ett helt annat intellektuellt plan. Har man behovet att flasha sig för allmänheten så är man imo allt annat än fri, man är bekräftelsetorsk de luxe.

          Jätteintressant svar, tack. Det kanske är den här ytliga exhibitionismen som skaver. Den som bara skriker ”se mig, se mig”. Man kan ju försöka sätta fingret på vad en fri sexualitet är? Männen har den ju i princip, dom äger sina egna kroppar. Dom heterosexuella männen alltså. Men inte fan gör dom karriär på OF. Deras kroppar och sexualitet är norm och därför typ osynlig? Samtyckeslagen är ett framsteg för kvinnors sexualitet, och abortlagen såklart. Och attityderna har förändrats, idag förväntas kvinnor gilla sex, ha sexleksaker hemma, ha haft flera sexpartners m.m. I alla fall i Sverige. Men ändå så känns inte kvinnors sexualitet som fri ännu tycker jag. Det ska handla så mycket om att vara sexig för nån annan. Tack för att du satte fingret på vad jag funderade på men inte kunde formulera!

        Varför har man ett behov av att berätta offentligt vad man gillar för sex?
        Det fattar inte jag.

        Vad har Tan by Klara sagt om sitt sexliv?

    Ja det här var ju nytt och intressant för typ 10 år sen. Jag fattar inte att folk eat this shit up. WOW vad du är ÄRLIG som visar att du vanligtvis är SMAL och SNYGG men ibland blir lite SVULLEN OM MAGEN. #shero #tellitlikeitis

    Ja jo , fint att ge en liten påminnelse . Men är folk helt obildade, okunniga och världsfrånvända nuförtiden? För H U R kan man inte veta detta ? Hur kan det ens vara något nytt och ”otroligt” att en mage sväller upp ?

      Det är väl inte så konstigt när det enda man ser på sociala medier är platta magar.

        Det gör man ju inte alls?

          Kolla bara flunsor som Kenza och liknande. Det ska fort visas att magen är platt igen efter förlossningen.

            Och sen när de ska fiska efter lite likes så spänner de ut magen allt de har och skriver ett högtravande ”jag visar sanningen!”-inlägg, och har helt glömt bort alla smal-bilder de vanligtvis lägger upp…

        Men är sociala medier det enda man glor i om dagarna eller? Visst, jag skrollar en del på mobilen, men jag är väl fler timmar på min arbetsplats, på gymmet och på ICA än vad jag är på Instagram. På alla dessa ställen finns det hundratals människor som ser olika ut.

          Exakt så !
          Sen har ju influensers sagt otaliga gånger att det som syns på some INTE är hela sanningen.

            Spelar väl ingen roll vad de säger när de inte visar det?! Dubbelmoralen så det står härliga till. Hur många ungdomar läser en lång text snarare än bara kollar på bilderna och skrollar?

            Man måste veta det, snälla.

          Ja, men så är det inte för yngre tjejer tyvärr.

          Det är det du. Säg det till en 17-åring som spenderar flera timmar/dag på sociala medier.

            Jag är helt övertygad om att även 17åringar är mer ute i verkligheten än på Instagram.

              Men man får ju ett selektivt seende, ser det som bekräftar ens världsbild (dvs ”alla andra”). Det är väl som med mycket annat, vi vet i teorin att bilderna på sociala medier inte har mycket med verkligheten att göra men påverkas ändå – det gäller ju även oss vuxna, så hur är det då inte för ungdomarna som har mycket sämre förmåga att sålla? Tror ändå att sånt här har ett visst värde, också att visa att även till synes ”perfekta” influensers/förebilder kan ha en uppsvullen mage. Sen hade det ju varit bättre att inte göra enstaka statements utan ha en mer nyanserad bild generellt, men ändå bättre än inget.

              Ett tips: försök att börja se saker och ting från olika vinklar. Inte bara din egen.

        Man kanske ska stänga ner sociala medier om man tror att det som visas där är verklighet. Sluta jämför er!

      Tonåringar är obildade, okunniga och världsfrånvända. Det är de som behöver höra sånt här. Inte vuxna.

      Jag tänker att många kanske har vetskapen innerst inne men oavsett så spelar det ingen roll när det aldrig får synas. Då blir den platta magen 24/7 den nya vetskapen. Trots att den inte är sann. Det man inte pratar om finns inte. Det man inte ser finns inte. Jag är 30+ men tänker främst att de följare som är 15-25 (och tillägnar fler timmar på sociala medier) faktiskt inte alls fattar att magen putar ut fler gånger på ett dygn än vad den är platt.

    Är det bara jag som är så otroligt trött på alla inlägg om kroppar hela j-la tiden? Inte bara här utan även det hon lägger upp. Hur orkar dom, hur orkar vi? Ja, wow, magen är plattare på morgonen än senare på dagen VEM VET INTE DETTA?

      Du är inte den enda, J!! Varenda jäkla dag är här minst ett inlägg om kroppar. Kvinnokroppen. Enormt uttjatat och bidrar bara till ännu mer fixering vid utseendet antingen man är smal eller tjock. Bara sluta tjata om detta!

        Det är tyvärr där fokuset på sociala medier i mångt och mycket ligger, och därför är det ämnet även aktuellt här inne eftersom jag skriver om vad som sker på sociala medier.

          Det där är ju egentligen helt fel. I mina flöden existerar inte den där typen av innehåll alls. Jag följer inga influensers där fokus ligger på kropp och yta. Instagram består av fler konton än Kenza och Bianca. Att säga att de är stora konton med trendande innehåll, absolut, men att säga att innehållet på sociala medier består av kroppar är ju helt fel. Du väljer ju helt själv vilka du följer på Instagram och vilka du skriver om.

            Jag skriver om det som är aktuellt på sociala medier, det har alltid varit Bloggbevaknings syfte.

            Finns även mindre konton som delar vad jag tycker är pro-ana. Annawii till exempel, blivit mer på sista tiden 🙁

      Jag har aldrig vart så medveten om alla mina fel på kroppen som nu under den här debatten.

        Varför jämför du dig med folk på sociala medier?

          Det gör jag inte?
          Jag skiter lite i mina bristningar och lösa hud. Jag har gått mycket i vikt och tycker jag är jättefin! (Inte pågrund av vikten i sig, utan mer för jag hade höga blodfetter och nu vet att jag är frisk och hälsosam även på insidan.)
          Däremot är ju precis allt fel ändå. ”Kroppspositiva” konton visar upp och pekar på precis allt som man ”inte” ska ha. Nu bryr jag mig inte om jag har ett underliv i armhålan direkt men jag har fattat ändå att ”så ska man inte se ut.”

    Tycker det är superviktigt att vi inte bara matas och matar oss själva med ideal som är rätt ouppnåeliga för gemene man. Jag märker en jättestor skillnad sedan jag valde att avfölja många av influencers som följder det rådande idealet, inte för att just de individerna är dåliga eller så, utan för att skydda mitt eget psyke.

    Hejar på Antonija i detta men hoppas också att hennes nästa steg är att posta bilder i vardagen för tittar man i flödet nu är ju tyvärr detta inlägg ett och en motpol till hundratals foton där hon visar upp exakt samma tillrättalagda och ”perfekta” kropp som hon skriver om.

    När ska du skriva om Vanja Wikströms NFT-scam. En klassisk rug pull som nu finansierar hennes nya sommarstuga på Gotland.

      Jaaa håller så med! Hur fan kan hon komma undan med detta miljonbedrägeri utan att bli totalcanclad för att inte säga dömd i domstol!!! Så sjukt!

      Vi är nog ganska många som inte ens vet vem du pratar om.

    Undrar också vad som hände med Vanja och Niklas projekt och vad som har hänt där bakom egentligen.

      Ja det är så uppenbart att hon nu försöker få alla att glömma det genom att skriva exakt ingenting om det på bloggen. Man kan följa transaktionerna och ganska enkelt dra slutsatsen att de tömt projektet på pengar. En klassisk NFT-scam helt enkelt.

        Ja det är onekligen mycket som inte har stämt där. Hur mycket återstår att se antar jag.

        Har de lyckats hitta kryphål för det som hittills pratats om här för det låter inte som något som är tillåtet?
        Säger jag utan att kunna juridik alltså…
        Hur reglerad är NFT-projekt?

      Hon (Camilla) skrev ju på insta i går kväll att hon kommer skriva om det när hennes bok är Klar. (Camillas bok alltså.)

    Men Antonija drar ju in magen och poserar med benen på nästan varenda bild hon lägger upp? Hur kan hon då säga att hennes plattform ska vara genuin och att alla är perfekta? Detta är så bullshit. Hon vet att detta är på tapeten just nu och vill därför framstå som en bra förebild.

      Men hon tränar och äter mat, bakverk. Tränar man och har muskler och dessutom har en hälsosam inställning till mat så är det inte triggande mer än se vemsom på stranden. Att vara smal är inte problemet utan de som lägger ut utmärglade kroppar och ljuger om vad de äter. Ätstörda. Det är farligt.

    Antonia FISKAR efter fler följare! Så uppenbart!

    Svullnar man upp sådär av att äta har man ätit något man inte tål, tex gluten, bönor, kolsyrade drycker, socker eller annan hårt processad mat.

      Precis vad jag tänkte! Hon måste ju ha celiaki eller något för att bli så svullen. Det är inte normalt att svullna till så stor storlek när man äter, värt att kolla upp om man gör det (helt ärligt och genuint nu).

      Ja, hon brukar posta bildee på när hon sitter på toaletten då hon fått ont i magen efter att ätit bröd eller pasta..

    Influensers hintar om kollegor som har ätstörningar och bara fotar maten. Hört några ggr nu, säger en hel del.
    Foton tagna helst med indragen mage eller utan där revbenen tydligt syns. Har blivit extremt mycket nu. Lovisa W, Bianca, Hanna S för nämna några. Jag blir förbannad och undrar hur de är funtade. Jag fostrar en tonåring och en 4 åring, sen kommer dessa och viskar att så här ska man se ut, lurar dom att de äter fast de inte rör maten knappt. Skäms på er!!!! Skäms!!!!
    Bianca kan inte ens bära upp byxor längre.
    Lovisas hemska bild, zoomad ryggrad. Vad är det för fel på dig människa!
    När ska dessa få stå till svars. De får tjejer t om kvinnor att ifrågasätta sina kroppar. Det är absolut inget fel att vara smal, men att svälta sig, och lura tjejer är totalt rubbat! Dagens jävla sanning!
    Tittade just på Hanna S swimwear, vems snippa får ens plats i dessa. Jo de som har 10 åringars kroppar om ens det.

    Tack och hej

    Fast jag kan tycka att matbilder på ”onyttig” mat från smala människor triggar mer. Jag är själv rejäääält överviktig och äter sällan bröd. Äter typ aldrig pizza, godis typ 2ggr/mån, typ aldrig glass osv men är ju fet ändå.
    Då skaver det extra mycket i mig när folk TROR att jag äter kakor hela dagarna men inte gör det medan smala influencers, typ denna tjej och Bianca etc lägger upp bilder som får det att se ut som att de äter massor vilket ju inte borde vara möjligt med tanke på hur pinnsmala de är? Bianca har man ju fattat att hon spyr upp allt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.