Pewdiepie om att bli pappa i Japan

Felix ”Pewdiepie” Kjellgren och hans fru Marzia blev föräldrar till en liten baby Björn för ungefär en månad sedan, och nu har Felix publicerat en video om hur den första tiden varit för dem.
Man kan väl säga som så att det inte riktigt går till som när svenska influencers blir föräldrar på svenska sjukhus.
När Felix släppte av Marzia på sjukhuset i Japan så fick han inte följa med in, och han var heller inte välkommen tillbaka förrän Marzia redan hade krystat en bra stund. Det finns varken bilder eller filmer från förlossningen, och Felix var återigen tvungen att lämna Mariza – och nu även baby Björn – två timmar senare. Eller nej, förlåt… i samband med förlossningen tilläts han en extra halvtimme, så 2,5 timmar allt som allt. Han fick vackert åka hem, för att dagen efter återvända för ytterligare ett kort besök.
Inte en enda gång beklagar han sig över detta i sin video, utan han är bara glad och tacksam över att allting gått bra. Det är jag som noterat skillnaderna mellan de olika ländernas förlossningsregler och förhållningssätt.
Det är lite intressant att jämföra det här, med hur Jocke och Jonna övervägde att åka någon annanstans för att föda barn, eftersom de inte tilläts filma och fota som de ville på förlossningen i Norrköping.

Oavsett vad man står i frågan så är Felix och Marias video mysig och annorlunda från de traditionella ”föda barn-klippen” vi brukar få från influencers. 
Superhärlig och gullig, särskilt när deras småhundar får lukta på bebisen för första gången. Man märker verkligen att det är en väldigt speciell doft som hundarna blir exalterade över, men samtidigt inte riktigt förstår. Kanske reagerar hundar på exakt samma sätt som många av oss när vi får sniffa på en alldeles nyfödd bebis? Till och med jag som inte är intresserad av att skaffa egna biologiska barn får något blankt i blicken av bebisdoft.

Bildkälla: Pewdiepie Youtube

En snabb googling visar att luktforskare faktiskt undersökt om det är möjligt att använda bebisdoft i nässpray för att lindra, och i bästa fall bota depressioner. Medicin via luktnerven direkt in i hjärnan skulle kunna revolutionera medicinering vid psykisk ohälsa, menar Johan Lundström, luktforskare vid Karolinska institutet i en artikel från 2018 på forskning.se

I sina försök lät forskarna 30 kvinnor lukta på mössor som burits av nyfödda medan de studerade deras hjärnor med magnetkamera. Resultatet från när de luktade på bebismössorna jämfördes sedan med resultatet från när de luktade på andra lukter. Det visade sig att bebisdoften hade en liknande effekt på hjärnan som psykofarmaka.

Enligt Johan Lundström befinner sig forskningen ännu på ett väldigt tidigt stadium. De har än så länge inte har lyckats identifiera exakt vilka kemikalier som finns i bebisdoften.

Om det behövs nya eller fler testpersoner så kan jag ställa upp. Helt gratis, eller i utbyte mot ett 30 pack Cola Zero. 

 

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag kan betala för att vara med i testgruppen – älskar bebisdoft och bebishud! Det mysigaste som finns. Nu är ju min dotter 27 men minnena finns kvar…

      Ligger och ammar min lilla just nu. Gosiga lår som snirklar runt min mage, äääär så mysigt! 😍

        I Storbritannien åker mannen/partner hem ett par timmar efter förlossningen, sen får de komma tillbaka för att hämta mamma och bebis.

        Mamma och bebis brukar bara stanna cirka 12 timmar efter förlossningen.. Så man kan åka in och ut på samma dag ibland! Man får liksom inte övernatta på så sätt.

        Efter förlossning så blir man inrullad till delat rum med andra mammor och bebisar tills man åker hem.

    Så, får papparna vara med el inte? Allt lät rätt oklart faktiskt.
    Är det schemabaserade besök? Pengafråga? Kultur? Eller vad

      Det är nog kultur. Kvinnan och barnet ska inte stressas kan jag tänka mig.

      Fortfarande Coronarestriktiioner kanske? Marzia hade munskydd hela tiden som filmades, Felix också får man anta.

      I Sverige har vi väldigt kort tid på sjukhus efter en okomplicerad graviditet, i Japan och många länder stannar man flera dagar efter födseln. Jag såg någon video på tiktok om att det finns alternativ utöver vanligt sjukhus för var man vill ha sin förlossning och att det är olika om samt hur mycket partnern får vara med beroende på ställe. Nu är väl inte tiktok den bästa källan, men det låter rimligt.

      Han fick vara med 2,5 timme typ när det var dags… sen fick han komma på besökstid

      Han har sagt i en tidigare video (innan barnen var fött) att det är pga av covid-restriktioner och att han tycker det är förjävligt (eftersom om han skulle ha haft covid, skulle troligtvis alla ändå bli smittade under de 2 timmarna som han tillåts vara där, och därför är det ologiskt) men att det inte finns så mycket för honom att göra åt saken, utan bara att acceptera läget.

    Jag är väl en avart till kvinna då men jag tycker inte att bebisar luktar gott. Eller är särskilt söta eller mysiga.

      Skönt att inte vara ensam avart!

      Samma här! Med undantag för mina nära vänners tillskott så är jag ganska likgiltigt inställd till bebisar och barn.

        Knappt så jag tyckt mina syskonbarn varit speciellt intressanta och mysiga som bebisar😄🙈 Däremot mina egna små😍😭🥰 Men jag är nog ingen bebisperson. Fruktansvärt mycket styr med sömn, mat och annat😵‍💫 Men efter några år, oj vad roligt och fantastiskt det är🥹🙏🏻

      Älskar hur mina barn luktar/har luktat framför allt men tycker annars inte att bebisar luktar gott eller är speciellt söta. En kompis som kom hem till mig trodde att hon sa något snällt när hon sa att det luktade bebis (hade bebis) men jag fick bara panik 😂.

        Panik?

          Haha ja lite faktiskt. Jag tyckte att det var extremt jobbigt för tycker generellt att det luktar äckligt.

      Tycker inte heller det. Tycker bara det luktar kiss jömt, hur ofta man än bytte blöjorna o tvätta 😂😂

      Samma 😂😂

      Avskyr bebis doft och då är jag inne på att producera min tredje 😂🙈 inget för mig. Varken speciellt söta eller luktar gott. Men en 3-6 månaders som lagt på sig lite 😍 luktar kanske inte gott men är ofta bedårande söt.

      Jag tycker det känns som du vill markera på något sätt hur du inte gillar barn tror jag sett liknande kommentarer av dig innan, typ lite quirky att du är tvärtom. Självklart är det många som håller med dig, likaså finns det många som älskar barn 😅

      Med det sagt så tycker jag inte alla ungar är supergulliga heller 🙂ens egna barn älskar man alltid om man är normal!

        Haha va. Jag kommenterade i relation till studien som nämns i inlägget? Jag tycker barn är störtsköna, men jag tycker inte att bebisar luktar gott, vilket som sagt var vad det här handlade om.

      Håller med. Tycker de luktar väldigt surt.

      Jag tycker nyfödda är skitfula och ser ganska äckliga ut. Kan inte för mitt liv förstå hur någon kan tycka de är söta. Skrynkliga små gubbar. Min bild av bebislukt är spya men jag brukar inte vara nära bebisar så det kan ju vara något jag hittar på.

        Närå!

        Så cool du är. Wow.

        Haha sitter och ammar min dotter på 5 veckor och första veckan luktade hon rutten navel och sen dess bara kräk 😅 hennes första timmar i livet såg hon inte klok ut och jag var lite rädd att hon skulle förbli så haha men nu blir hon bara sötare och sötare!

          Hahahaha alltså igenkänning på den. Var livrädd att båda mina barn skulle se ut som de första veckorna för alltid. Galet fula och knöliga 🤗

      Skönt att du skriver det. Känner mig alltid helt omänsklig när jag står inför en bebis eller någon kör en ”Vill du hålla?” Känner inget härligt med doften alls. Har inga barn.

        Jag vill inte heller hålla och jag har egna. Typ från de är kanske ett halvår vill jag gärna leka med andras barn.

      Jag tycker inte heller det, men har inga egna barn. Kanske skulle tycka de luktade gott då? Men de jag har hållit har mest luktat lite mjölk och ja inte mycket mer.

        Har egna och tycker inte andras luktar gott. Mina ja om de inte kräkts för mycket.

    Cola Zero, är så besviken på den nya smaken. Inte så ny längre iofs men varför ändra på ett vinnande koncept. Var inne på Coop när de ändrade, frågade om de hade gamla på lager. Du är inte den enda som frågat fick jag till svar…

      Verkligen. Jag hade craving på cola zero under min graviditet. Var ett måste att det skulle finnas hemma. Sista månaderna mådde jag så otroligt dåligt och kräktes hela tiden. Men colan var liksom en livräddare. Sen 4 veckor innan bf ändra dom smaken. Helt jäkla fruktansvärt. Kommer aldrig förlåta dom för detta 🤬

        Jag var så besviken så jag mailade t o m deras kundtjänst och bad de ändra tillbaka. Sjukt desperat😉Drack den också varje dag förr. Fick till svar att enl deras undersökning var det fifty fifty vad folk tyckte om nya smaken. Nu dricker jag aldrig Cola längre.

    Så himla fint berättat.

    Så uppfriskande att se till skillnad mot alla självupptagna flunsor som skapar content av sina förlossningar. Han verkar väldigt chill, accepterar att allt kanske inte är som hemma och litar på att sjukvården kan sitt jobb. Att jämföra med alla flunsor som blir självutnämnda experter så fort de ska föda barn. Så tröttsamt. Han verkar heller inte ha något behov att visa upp bil, hus, klocka etc. Känns inte som han har något att bevisa. Det finns hopp för världen ändå.

      Lite trött på att se folks förlossningar och nej behöver inte titta o har inte tittat på allas heller

        Fast förlossningar kan ju vara lärorikt med även om det inte är i ditt intresse, finns ju miljontals filmer och dokumentärer som kanske inte faller en i smaken men ska man ha barn speciellt kan jag tänka mig att se en förlossning kan vara intressant (nä måste inte va det men kaan)

          Nej!

            Är det du som bestämmer om förlossningar kan vara lärorikt? 🙂 även Gudrun Schyman bestämde sig ju för att visa hur det gick till långt innan förlossningarnas influenser era!

            Många har fött barn utan en aning hur det går till jag är helt säker att det kan hjälpa några att se det mer i detalj. Jag är inte för någon exponering av barn men just detaljer kring förlossningen måste inte vara negativt

      Han behöver ju inte göra content för att tjäna pengar längre utan kan lägga ut precis vad och när han vill… då blir det mer genuint. Han hade kuben rätt galen period oxå när han lade upp mycket knas. Men han har växt upp och verkar vara en väldigt klok man

    Även fast han gör allt på ett fint sätt så är det ändå samma exponering av barnet, ett väldigt litet barn i detta fallet och jag dömer inte pewdiepie för det. Och jag håller helt med om att pewdipeie är en härlig influenser eftersom han fokuserar mer på att visa upp saker från ett jordnära sätt även fast han är rik. Jag är ändå förvånad att han visar barnet på det här sättet, jag trodde inte det skulle ske.

    Jag hade vart så orolig över alla peddos när man har miljoner av följare men också folk som blir besatta m.m 🫤

      Just nu ser bebisen ut som vilken bebis som helst. Skulle tro att de inte kommer a honom när han får ett mer eget utseende

      Håller med dig, tycker om pewdiepie som influencers! Visst har han likt alla andra gjort sina fel, men i det stora hela tycker jag att han står med båda fötterna på jorden trots sitt enorma kändisskap. Att dom delar med sig av vardagsbilder på sin nyfödda son tycker jag inte är så konstigt faktiskt, dom är så kända att folk nog hade luskat ändå om dom hemlighöll honom helt. Däremot tror jag aldrig att dom kommer göra vinstdrivande content av sitt barn så som många andra influencers.

        Fast med det man vet nu att folk använder bilder alltså även på nyfödda för att göra olika bilder av (som Camilla tog upp några dagar sedan) så hade jag inte velat lägga upp något på mitt barn. Argumentet att alla nyfödda ser likadana ut så när ska filmandet sluta då? Kommer han sluta vid någon tidspunkt, exponering är exponering vissa av er verkar skilja om det är exponering av Felix Helen torsg eller margaux – där margaux är värst. Visst hon kanske regisserade det hela mer, men i slutändan är det ändå exponering

        Jag gillar verkligen hans kanal annars genuint 🙂 och önskar han lycka till inte för att han kommer lösa detta

          Läsa *

          Jag tror att det blir lite pest eller kolera i deras fall. Med ungefär 30 miljoner följare tillsammans finns det minst sagt många som är intresserade. Att gå ut med barnvagnen i vetskap att någon skulle kunna armbåga sig fram för att ta en bild och sälja dyrt till media känns nog ännu mindre tryggt. Vi pratar trots allt flera miljoner följare från världens alla hörn jämfört med 200k följare hos våra svenska influencers.

            Man kan inte bara ta en bild och sälja till Media sådär av ett nyfött barn är jag ganska säker på men jag vet inte. Även om det hände så handlar det inte om att media lägger ut en bild utan en exponering av ett barn, alltså att ett barn filmas utan att kunna ge samtycke för miljoner av människor som också kan används dessa bilder i fel syfte

            Men det handlar också om barnets rättigheter. Det beror lite på hur långt det går med filmandet av barnet, om det fortsätter pågå tills barnet blir äldre m.m.

            Om du menar det så hade det ju räckt med bilden dom la upp på IG dom hade inte också behövt lägga upp längre vloggar på barnet och öppet berätta dom planerar mer 🙂
            Man kan filma utan att barn blir exponerat om man vill.

            Det är bra om man blir informerad varför det är problematiskt med att barn exponeras, dadchallengepodcast är en person som tar upp detta exempelvis.

            Det är inget emot Felix eller Marzia utan min och många andras åsikt och det kommer bli mer som håller med och eventuellt lagar/regler som kommer till med det sen.

              Det är inte förbjudet att lägga upp stolta bilder på sitt nyfödda barn, så jag tycker vi låter föräldrarna bestämma.

                Det är inte bilderna som är problemet det är videos inför miljoner av människor är ni samma människor som klagar när IL eller margaux visar sina barn? Det är samma sak fast eg värre

                Att vara en stolt förälder är en sak men då hade det kanske räckt med någon bild på IG inte vloggar där man filmar barnet. Men jag tycker bara exponering oavsett är fel. Ni får tycka vad ni vill lol

              Där kan jag tyvärr inte säga annat än att kolla på valfri hord paparazzi kring en större kändis. Nu menar jag inte att femtio paparazzis skulle omringa Felix och Marzia på barnvagnspromenaden, men risken för att bli fotograferad finns absolut och människor har tyvärr noll respekt för integritet. I t.ex USA är det så illa att om en papparazzi fotograferar dg och du använder bilden så kan du åka dit för brott då du inte äger rättigheterna till bilden.

              Att dom lägger ut någon enstaka bild och video som nyblivna föräldrar tycker jag inte är ett dugg konstigt och i deras fall tror jag helt ärligt det hade varit en större risk att inte lägga ut något. Kolla bara på besattheten kring Gigi Hadids dotter. Sedan tycker jag definitivt man behöver vara mer försiktigt med exponering som stor på sociala medier, men det är det för tidigt att uttala sig om än.

                Jag tror det är en av anledningarna till att de bosatt sig i Japan.

                Att bli fotograferad någon gång än att lägga ut längre vloggar där man har en kamera i sitt barns ansikte är exponering av barnet hur du än vrider eller vänder på det. Jag säger inte att det barnet inte har det bäst alivet någonsin jag tror nämligen Björn har det, men det ändrar inte på att dom exponerar honom mer än nödvändigt iaf hittils

        Det är vinstdrivande content att lägga upp om barnet redan inte för att vara irriterande mot dig haha hans uppladdningar med barnet hittils blir några av hans mest tittade videos

          Fast den videon inkluderar inget samarbete eller liknande, det är ingen video som publicerats i syfte att dra pengar. Att se till den minimala summan per visning han får på grund av videos som automatiskt visas är lite väl småsint.

            Det är inga minimala summor han får pga hur mycket views han har.

    Jag skulle tycka att det var mer intressant om man jämförde hur männen vs. kvinnorna reagerar på bebisdoft. Har lite av en känsla att bebisdoft inte botar mäns depression.

    Vad kommer bebisdoften ifrån? Vad är det som luktar egentligen?

      Feromoner i huden.

    Du lyckades stava hennes namn på tre helt olika sätt i texten varav två helt fel… korrläs, snälla 🙏🏼

    Snälla snälla snälla finns det någon mer här inne som INTE är besatt av bebisdoft? Som tvärtom tycker att det luktar surt och konstigt? Har aldrig förstått det där med bebisdoft och att folk är helt galna i det. Däremot är jag besatt av att snosa på katter. Ääääälskar doften av kattunge och hur min katt doftar när han kommit in (utekatt). Han luktar tall och skog haha… Är det något fel på mig?…………..

      Jag tycker varken eller. Jag tycker bara det luktar som vanligt egentligen kanske lite mer ”bebislukt” (eller hur man nu ska beskriva det) jag förstår inte vad folk snackar om när dom sniffar bebis lukt 🤔 kanske har problem med doft sinnen 😆

      Jag tycker dock inte katter heller luktar extremt mycket så kanske inte förstår varken eller 🙂

      Så många kattägare som säger hos oss luktar det inte katt. Jo det gör det. Märks direkt när man kommer hem hos någon som har katt. Hade ett ex som jobbade på saneringsfirma. Värsta djuret att sanera efter är just katt. Kattlukt är 🤢

        Jag äger inte ens katt men menade mer när man luktar på katter haha

        Fel. kattlukt är en sak, det du menar är kisslukt! Katturin är det som luktar illa (men säg något djur som har rosendoftande urin?). Ett hem som behöver saneras p.g.a. kattpiss överallt är givetvis inget som kan jämföras med en vanligt kattägares hem. Jag vågar faktiskt säga att mitt hem (har en innekatt) luktar minimalt katt. Jag vet det eftersom min sambo bjöd in sina 6 närmsta vänner när vi flyttade ihop. Vi hade bott ihop i minst 4-5 månader när detta hände (och nästan alla möbler var mina gamla). De kom in, satt i soffan och snackade och drack öl. När de reser sig för att gå ut på pub istället, efter en timme minst, så kommer katten ut från sovrummet och 3 av hans vänner säger lite förfärat ”åh nej har ni katt!” då de är allergiska. Ergo: uppenbarligen inte så mycket kattlukt. 😉 Handlar om att STÄDA ordentligt, både dammsuga och rengöra kattlådan. Den ska rensas 2 ggr/dag och städas ur helt minst 1 gång/månad. Och givetvis bra kattsand. Då slipper man lukt.

      Jag fattar inte hur man alls kan lukta på en katt. Bebisar i sig luktar så klart inte surt. Bebisbajs däremot luktar surt.

        Varför kan man inte lukta på en katt? De har mjuk fluffig päls och många gillar att ligga i ens knä. 😉

    Han heter ju Kjellberg, inte Kjellgren. Och hon heter väl Marzia och inte Maria.

    Han beklagar sig inte, men gör hon? Det är många år tillbaka i tiden som det gick till på det sättet i Sverige.

    Det måste väl vara nåt fel på mig,som tycker att små bebisars lukt är hemskt äckligt kväljande,får mig att må illa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.