Inför skolstarten

Föräldrar, prata med era barn inför skolstarten. 
Slut på meddelande.

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ska du ta samma ansvar som du själv uppmanar till för det här kommentarsfältet?

   Mobbning ska inte förekomma någonstans, men du vet att det är frivilligt att hänga här? Inte att jämföra med skolplikt.

    Men va? Kan inte mobbing förekomma på ställen det är frivilligt att vistas på?

    Hur är det i gymnasium? Ska de som blir mobbade där byta skola eftersom skolplikten är över?

    Eller på arbetsplatser, de som blir mobbade där får helt enkelt byta arbetsplats eftersom de frivilligt valt just den arbetsplatsen?

    Jag förstår på nåt sätt din logik. Men bara för att det finns elaka skitstövlar ska man själv inte behöva begränsa sig?

     Läs min första mening. Det är inte ok någonstans, någonsin.
     Vidare menar jag att det är nästan som ett hån att jämföra en elev som utstår mobbning i skolan med någon här på Bloggbevakning som blivit kränkt.
     Här kan du garva och logga ut om någon jävlas.
     Nej!
     Man ska inte låta sig begränsas av skitstövlar.

      Vem är det barn och ungdomar lär sig av? Jo, vuxna.

       Ja, det är ju önskvärt och inte för mycket begärt att vi alla som skriver här ansvarar för hur vi är mot varandra.

  Tack Camilla för ett viktigt inlägg! Kan inte nog understyrka dels hur viktigt det är att vara vänlig mot alla sina klasskamrater, men också att fånga upp dom som faktiskt hamnar utanför. Det sociala gör så troligt mycket till för en bra skolgång. Har själv en syster som ska ge gymnasiet en andra chans efter en tids uppehåll. Jag hoppas att hennes blivande klasskamrater sett detta florera i sociala medier och vågar ta kontakt – något hon har ganska svårt för själv.

  Livat om linda skugge nu. Hon har skrivit i expressen om ”varför” hon gör hårdporr

   Premiumartikel. Vad skriver hon då?

    Finns i fb-tråden

    Hon har större problem än sin dubbelmoral typ

    Hon behöver pengar till träningskort och smink till sina barn.
    Önskar jag skämtade men nej.

    Att hon är sjuk och fattig. Hon saknar vettigt SGI och får inte sjukpenning ändå. Hon är trött på att vara fattig och inte kunna unna sina barn något. Avancerat sex hat hon ägnar sig åt länge så då kan hon lika gärna tjäna pengar på det. Typ så

    Det kommer komma ett inlägg om artiklen, om ni är suga på att spara diskussionen. 🙂

     Har du ett inlägg får du nog publicera det asap annars kommer det här inlägget haverera totalt.

      Eller så får folk lära sig vänta på att inlägg kommer.

       Din tilltro till mänskligheten är större än min…

      Japp, jag inser det…. det kommer alldeles strax.

   Alltså. Vad är der som pågår?? Jag fattar ingenting.

   Vilken tragisk utveckling. När en ”mediah-o-r-a” enligt hennes beskrivning väl tagit det steget är det nästintill omöjligt att komma tillbaka till någon slags relevans efteråt. Om vibbarna att hon befinner sig i en mental kris hoppas vi nog alla att hon får hjälp snart.

    Hon har inte varit relevant på många år. Skulle inte ha kommit tillbaks ändå.

   Men det måste ju vara nåt slags konstprojekt hon håller på med?

   Hon tjänar väl pengar helt enkelt. Ibland är svenskar bara för puritanska. Det är en vuxen kvinna alla hojtar om, hon är 50 eller nästan 50. Om hon vill göra porr, varför allt hallå?

    Men verkligen, kan folk inte bara låta en kvinna leva?! Alla krokodiltårande kvinnor som talar ut i produktioner som ”When porn ends” och dyl. springer bara puritanernas intressen. Skugge tycks aldrig tidigare ha mått bättre utan tycks faktiskt vara på en stabil plats i livet. Tack OnlyFans!

    /s

     Men hon erkänner ju här att hon mått/mår bra och behöver pengar… wtf tror folk fortfarnade på lyckliga horan eller

     Hon får ju göra som hon vill, men hon vill uppenbarligen också bli hyllad och gläds åt att bli omnämnd om den nästa Strindberg (för porr?). Feministerna och Gynning jublar, tycker det är någon sorts power där kvinnor sätter ribban (?)

     Men det är ju falskt, kroppssälj har ju sällan en munter historia bakom sig.
     Det var ju precis det som kom fram här..

      Lagom motsägelsefullt ☺️

      Nä men liksom om hon nu behöver pengarna? Varför blir det ett sånt hallå över hur en vuxen kvinna väljer att lösa ekonomiska problem ?

       Om hon gör det för pengarna är hon inte bättre än en hora, hoppas det är för att hon gillar porr.

       Sorgligt att kvinnor behöver sälja sex för att överleva i Sverige 2023.

        Jag skulle hellre se att vi tog hand om våra sjuka. (Nu kanske LS borde ta ett vanligt jobb och bara är lat/bortskämd, jag vet inte).

        Ingen behöver sälja sex i Sverige 2023 för att överleva.
        Dom gör det av helt andra skäl.

       Tja, det är ju lite svårt det där. Vidar det sig senare att hon mådde jättedåligt, var allvarligt psykiskt sjuk när det här pågår så är det ju hemskt om hela Sverige hejar på och ingen säger ”men stopp, vänta nu, hur mår du egentligen?”. Tänk lite som medberoende. Ibland vill man ju verkligen inte höra ”negativitet” från andra men egentligen är det precis vad som behövs, att någon reagerar och kanske också är lite hård. Nu är ju inte vi här hennes närmsta anhöriga och vet inte hur hennes sociala stöd är alls. Men ser jag till alla i min omgivning – kollegor, vänner, familj – jag hade blivit otroligt orolig om någon plötsligt börjat bete sig på det här sättet. Och det går inte riktigt ihop – hon behöver pengar till träning, hur mycket kan det röra sig om? Smink? En helgs extrajobb hade liksom räckt, det handlar ju uppenbarligen om något annat, varför plötsligt sådant behov av pengar?

        Håller med. Hemskt att folk hejjar på detta. Sett hennes vidriga bilder med blod & sperma & läst hennes dagboksanteckningar från Dark side på Flaschback. De är alldeles snurriga & jag tror att hon är manisk & behöver hjälp. Blir jätteorolig för henne. Tänk att tillfriskna o inse vad man gjort. Fy sjutton!

      Finns säkert någon men ”feministerna jublar” är väl ändå en överdrift? Den absolut vanligaste inställningen hos svenska feminister, iaf till vänster, är att OF/porr är exploatering av kvinnor och att kvinnors kroppar inte är en produkt som ska säljas på en marknad.

  Med tanke på hur vissa beter sig i kommentarsfältet på denna blogg är det inte särskilt konstigt att vissa barn beter sig på samma sätt i skolan.

   Se till att det är rent och undansopat utanför Lewis egen dörr först 🙄

    Rent, sopat och klart.
    För övrigt så bemöter jag bara idiotiska påhopp eller likande med samma mynt.
    Men visa mig gärna ett exempel på motsatsen.
    Mvh en som längtar tills den 27 Aug 🏎️🏁🏎️

   Ofta skrivs det ju om inluenser som själva bär sig knepigt åt. Så inte så märkligt att folk reagerar och ifrågasätter vissa beteenden. Men influensers har ju nån sorts rätt att få bete sig som skit utan att bli ifrågasatta. På ett vanligt jobb hade man inte kunnat bete sig hur som helst utan konsekvenser.

    Det kommenteras hur fula de är, hur de uttalar ord, hur de stavar, hur de andas (ja till och med det), vad de äter, hur många de legat med, hur få de legat med, osv osv osv. Mycket är ju långt ifrån befogad kritik.

  Har så svårt för organisationer som målar upp en hemsk bild och sedan vill ha pengar. Förstår att det är så det funkar, många mår ju dåligt och de gör säkert ett bra jobb osv men det blir så dubbelt på något sätt. Eller är jag den enda som tänker så kanske?

   Jag förstår inte riktigt hur du menar faktiskt.

    Jag vet inte, det är så mycket med sådana här välgörenhetsorganisationer som känns så osäkert. Borde inte skolan och kommunerna få resurser, pengar och personal att ta hand om dessa barn på ett bättre sätt? Skall vi som samhälle behöva förlita oss på att privatpersoner skänker pengar så att organisationen som dessa går runt? Och att stora konton som Läckberg marknadsför dem kostnadsfritt? Och hur mycket går till löner och omkostnader för deras personal?

   Hur hade du tänkt att olika organisationer skulle kunna bedriva verksamhet om dom inte får in pengar på olika sätt?

    De kan ju fokusera på glädjen barnen får av de här aktiviteterna. Här framgår det ju inte alls vilken typ av aktivitet det kan röra sig om, hur många som får ta del av de här upplevelserna etc. Men kanske har det visat sig att det ger mer pengar att måla upp den hemska bilden istället för att visa på dina resultat och då får man väl säga att ändamålet helgar medlen så att säga.

    Höj skatten och låt samhället och skolan få mer pengar, möjlighet och resurser till våra barn är väl mitt förslag då kanske.

  Min kompis fick åka till Liseberg med hela familjen inklusive hotell gratis tack vare Min stora dag. Anledningen var att deras 4 åriga dotter kissar på sig ofta…. dvs nån gång i veckan, inget fel på barnet utan hon tänker bara på annat och varken skäms eller blir mobbad pga det. Föräldrarna tjänar en bra bit över genomsnittet och hade verkligen inte behövt få denna stöttning. Vad vill jag säga med detta? Jo att kravet borde sättas högre, föräldrar med dålig ekonomi och barn med större problematik borde få tillgång till denna sponsring. Då är jag också med och stöttar.

   Jag håller helt med! Har ett par familjer i min bekantskapskrets som fått ”min stora dag paket”. Rent monetärt går det ingen nöd på de familjerna, båda föräldrarna lever tillsammans, tjänar bra med pengar och jobbar heltid. Barnen har samma diagnoser som mitt barn och har lindriga stödbehov. Personligen fattar jag inte hur man har mage att söka paketet när familjen lika gärna själva (utan problem) skulle kunna kosta på sig en likadan vistelse. Jag förstår inte heller varför Min stora dag har så ”låga” urvalskriterier. Jag tycker att barn och familjer som har det ekonomiskt svårt är dem som ska prioriteras, eller barn som verkligen är sjuka. Nu låter jag säkert ännu mer hjärtlös, men om organisationen har så mycket pengar att de kan ge ut det till vem som än söker så skulle jag hellre se att de prioriterade familjerna fick en ”större dag”

   Känns inte som hela historien. Men visst.

   Om detta är sant får de nog sponsra många barnfamiljer med resor och nöjen, om enda ”kravet” är att man kissar på sig nån gång ibland. Är det snöflinge-föräldrar som inte klarar av en enda motgång?

    Eller så har TS inte greppat hela situationen för att familjen inte vill berätta om det för hen…

    Måste ju vara sjukt svårt för personerna som bestämmer vem som ska få en stor dag. Kanske går de inte alltid på vem som är allra sjukast utan försöker få till någon slags blandning av olika diagnoser så att alla med diagnos har chans. Och ekonomi tror jag inte de kollar, eller? Kan ha fel obs. Men det går ju inte att komma ifrån att det säkert är många barn där ute som verkligen skulle ha glädje av det här men aldrig får chansen eftersom det ju kräver att föräldrarna är lite om sig och kring sig och fixar att göra en bra ansökan.

     Ska tillägga, enligt dem rör det sig om 200.000 allvarligt sjuka/diagnostiserade barn, ”kriterierna” eller vad man ska säga lär ju inte vara jättehöga då.

   Vi har en son med funktionsnedsättningar. När vi har ansökt om liknande gåvor (har inte handlat om Liseberg för just vår del, utan mer om fondmedel till att köpa hjälpmedel som regionen inte förskriver) så har det varit väldigt noga att vi ska skicka in både läkarintyg samt våra deklarationer, just för att bevisa att vi verkligen behöver hjälpen.
   Kan tillägga att du förmodligen inte vet allt som familjen du skriver om går igenom. Det som syns utåt är ofta bara toppen av ett isberg.
   Att höja skatten skulle förmodligen hjälpa föga, då det är svårt att öronmärka skattepengar, vilket gör att de inte hamnar där de faktiskt hjälper barn som har det tufft.

    Jag har det också extremt tajt med ekonomin, har sökt vissa fonder men precis som du säger ska de ha in inte bara deklarationer utan precis allt annat också, läkarintyg, bostadsbidrag, akassa osv. det tar alldeles för mkt kraft av mig att söka. Jag har ändå sökt några, för att mitt barn råkade ut för en olycka och missade mycket i år. Ville göra NÅGOT för/med henne. Fick EN fond, bara raka avslag på andra. Sökte dock inte Min stora dag, trodde inte det gäller olyckor utan konstanta sjukdomar. (Min dotter Kommer ju bli återställd till slut, mycket fysioterapi).

     Min stora dag hjälper barn som har det tufft i stunden – det finns inte några krav på bestående funktionsnedsättningar. Bland annat har de hjälpt många barn som har cancer, och de barnen blir ju förhoppningsvis återställda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.