Instagrams sändningskanaler

Bildkälla: Amilia Stapelfeldt Instastory

Amilia Stapelfeldt är den första influencer som jag stött på som är exalterad över Instagrams nya funktion – den så kallade ”sändningskanalen”.
Jag har den och jag har sett andra få den, men jag har varken satt mig in i den eller sett någon annan använda den, men med tanke på hur peppad Amilia är över att slutligen ha fått en egen så tänker jag att vi ägnar det här inlägget till att bena ut lite vad en sändningskanal på Instagram faktiskt gör och hur den kan användas.

Verktyget gör det möjligt för kreatörer att använda text, foto, video och röstanteckningar för att dela sina senaste uppdateringar, bakom-scenerna ögonblick, och till och med skapa omröstningar för att samla feedback från fansen. Följarna kan reagera på innehållet och rösta i omröstningar, men bara skapare kan skicka meddelanden.
Eftersom dina sändningskanaler är offentliga kan de upptäckas av alla på Instagram, men bara dina följare kan gå med. // Hur funktionen beskrivs på nätet 

Det är alltså lite av en envägskommunikation, där du som kreatör kan kommunicera och interagera med dina följare, men de kan bara reagera på innehållet och rösta i omröstningar, och inte skicka meddelanden tillbaka.
Sändningskanalerna kan ses av alla, men för att gå med i en kanal behöver du först följa själva kontot.
Amilia är även exalterad över röstmeddelanden eftersom hon ofta kommunicerar så med sina följare i story. Personligen har jag aldrig varit mycket för det, men jag är självklart öppen för förändring.
Jag kommer försöka fortsätta testa och använda min sändningskanal så får vi helt enkelt se hur den nya funktionen utvecklar sig.

Jag ser potentialen, så tack för det Amilia!! 🙂


Ps.
I eftermiddag medverkar jag i ”Efter Fem” en kortis för att prata ”heroin chic-trenden” och varför jag skrev mitt ilskna inlägg om saken. Typ 17:20 tror jag.

22 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tips: Molly Rustas ex har pratat med Hänt extra om situationen och Molly avböjer att kommentera.. ” kommer främst att tillbringa den närmaste tiden i Spanien. Han berättar för Hänt att han dock tänker fortsätta bo kvar i Sverige.
    ”Ja visst, vi hade byggt ett liv som inkluderar Sverige och jag är säker på att jag fortfarande kommer att få det att fungera med eller utan Molly”, skriver han.”

      ”Fortsätta bo kvar i Sverige”? Han är ju inte ens folkbokförd här. Undrar om han har uppehållstillstånd eller kommer hit som turist varje gång. Om jag var honom skulle jag vara försiktig med att göra den typen av uttalanden offentligt. Skatteverket har sina spioner överallt 😂och jag tror inte han skulle bli så glad över att börja betala skatt i Sverige.

        Försiktig med vad? Att man har boenden i flera olika länder är ingenting konstigt och i hans fall så är han antagligen folkbokförd i det land där hans huvudsakliga verksamhet befinner sig.

          Skattskyldighet har inget med folkbokföring att göra, utan baseras på var du faktiskt huvudsakligen vistas.

            Det är jag fullständigt på det klara med, du som tog upp att han inte är folkbokförd här.
            Komiskt att du tror att du har koll på var en för dig främmande människa spenderar sin tid utifrån några inlägg/stories på sociala medier.

              Var säger jag att jag vet var han tillbringar sin tid? Jag säger bara att han inte är folkbokförd i Sverige.

            Inte var man huvudsakligen vistas. Det räcker med att ha väsentlig anknytning så behöver man betala skatt i Sverige. Att ha boende och barn som bor här som man besöker regelbundet är väsentlig anknytning och han är skattskyldig i Sverige oavsett folkbokföring. Hoppas att han betalar skatt här..

              Det är tre kriterier för att räknas som obegränsat skattskyldig i Sverige:
              1. bosatt i Sverige
              2. stadigvarande vistelse i Sverige
              3. väsentlig anknytning till Sverige

    Förlåt, men vad är skillnaden mot att lägga upp i stories? Att följarna inte kan svara med DM?
    Fyller det här verkligen ett hål: är det här en funktion som saknas?

      Jag följer ett trädgårdskonto och ibland lägger han ut minipoddar endast i en sån här kanal samt har omröstningar om vad som saknas i kanalen. Han tycker jag använder kanalen rätt.
      Övriga, not so much. De kan lika gärna skippa det.

        Tycker han att du använder kanalen rätt?

          Gulligt att korrigera på det sättet. Får man inte vara lite trött här?

      Håller med, tycker inte alls detta ger något extra. Det får följarna att känna sig lite speciella, att nu ska de få lite mer än vad insta, youtube och pod ger men egentligen använder ingen influencer det på det viset (vad jag märkt av).

    !!Trigger warning!!!

    OT

    Bara jag som blir ledsen på influensers som efter viktuppgång enbart visar sin egna kropp i en specifik vinkel, sönderredigerad bild (där även de andra personerna i bilden blir deformerade)?

    Samma gäller influensers som efter viktnedgång plötsligt visar upp sig helkropp hela tiden, och verkligen fokuserar på att visa upp sig.

      Allmänt trött på filter,manipulerade bilder, poserande influensers och vanlisar,opererade och fyllda människor samt diskussioner om kroppar.

      Allmänt trött på diskussioner om kroppar.

    OT
    Vad gör ens Moa M som influencer? Lägger upp en bild typ en gång i veckan, uppdaterar aldrig stories utan lägger upp typ bara när det är samarbeten? Hur kan hon fortfarande vara så stor

      Hon har ju skaffat sig en förmögen kille, eller vet inte om just han är förmögen själv. Men han kommer från en fin familj iallafall som gått på Lundsberg och är uppväxt i Djursholm. Pluggade samma program två år under honom i lund för några år sedan. Jag gillar verkligen Moa dock, tycker det är tråkigt som försvunnit hoppas det finns rimliga anledningar till det. Tror inte hon drar in särskilt mycket på hennes jobb jämförelse med mer aktiva kollegor. Man blir rätt chockad på hur mycket de tjänar, hon drar säkert in 40-60 tusen iaf på det lilla jobbet.

        Ja jag tror inte heller hon drar in mycket för hon gör ju inte mycket för att generera, kanske hennes bubbleroom/nakd kollektioner eller vad hon haft. Egentligen förstår jag inte varför företag vill samarbeta med henne för det kan ju inte finnas mycket engagemang på hennes konto? Undrar mest varför hon inte vill jobba så mycket med sin Instagram.. varför hon liksom bara tittar in lite då och då, är hon så lat?

          jaa man undrar ju…Det är ju hela deras jobb, att vara aktiv.

    Är det bara för mig den här sändningsfunktionen inte fungerar än?

    Alltså de där förbaskade sändningskanalerna tar sig igenom min do not disturb på telefonen. Sjukt irriterande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.