Pontus Rasmusson är avstängd från Instagram

Pontus Rasmusson har fått sitt konto avstängt från Instagram och förstår i vanlig ordning ingenting. 
Han har därför startat ett nytt ”back up-konto” där sympatierna inte direkt flödar in.
Det återstår att se om Pontus kommer få även detta avstängt – på samma vis som Google stängde ner alla hans nya Youtubekonton.
De verkar snäppet vassare på att plocka bort toxiskt material jämfört med Google, så håller mer av en konsekvent linje, medan Instagrams anmälningar verkar ses på med hyfsat godtyckliga ögon.

Pontus har skrivit följande i en kommentar på det nya kontot, om varför han inte bara lägger ner sociala medier:

Sociala medier är det enda jag tycker är kul och det ända jag lever för. Har inga andra hobbies eller vänner så att posta inlägg är det ända som gör mig glad.

Han skriver även att han inte förstår någonting om varför han är avstängd, men så förstod han heller inte att man måste betala skatt och avgifter till Skatteverket när man tjänar pengar.
Föga förvånande alltså.

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Han kanske skulle ta och gå en utbildning och vidga sina vyer lite då. Träffa lite andra människor. Något inom marknadsföring om han tycker att det är kul. Eller så är det bara barnsliga pranks med sin dysfunktionella familj han tycker är kul..

      Vem är detta och varför skrivs det om honom härinne? Googlar men förstår ingenting? VEM är han? Vad är han känd för?

        Podden Blenda har ett bra avsnitt om honom som sammanfattar det bra. Heter något med barnidolen.

    Inte en dag för tidigt. Blir inte förvånad om jag ser honom på Dumpen framöver..

    Har svårt att se förbi faktumet att han förmodligen har IF eller något liknande. Det i kombination med galna föräldrar gav honom inte särskilt bra förutsättningar i livet. Tror också det är anledningen till varför han absolut inte fattar vad han gör fel, eller varför det är fel. Vet tyvärr pga tidigare jobb inom LSS att många inom det spektrumet har väldigt svårt att förstå sociala koder, regler, lagar och de saknar ju tyvärr förmågan att tänka mer komplext än att ”jag gillar bara att vara kompis med yngre personer”.
    Han kommer förmodligen aldrig ändra på sig så man får hoppas att alla föräldrar är upplysta om vem han är och vad han gör på sina sociala medier.

      Exakt detta!

      Ja, jag tänker också åt det hållet.
      Oförmågan att ta åt sig av kritik samt det naiva, hurtiga, positiva förhållningssättet han har.
      Egentligen taskigt om grabben…

      Ja och så himla tragiskt att han inte har varken vänner eller hobbys. Det är inte normalt att leva hela sitt liv på internet så som han uttrycker att han gör. Kan inte låta bli att tycka synd om killen som verkar ha ett helt patetiskt liv samtidigt som jag också tycker att han får precis vad han förtjänar genom att bli canceled.

      IF?

        Intellektuell funktionsnedsättning

          Oj!

        Hahah jag trodde personen menade IF -skadeförsäkringar 😂

      Instämmer i det här. När det inte finns något sunt skyddsnät runt honom så får han heller ingen stöttning eller möjlighet att ändra sina mönster.

      Jag tror inte att han har IF för det kräver att alla tre kriterier, kognitiv, social och praktiskt domän måste vara uppfyllda. Om man tittar på definitionerna så är det på den sociala domänen som det möjligen passar in till viss del.
      Att inte kunna driva företag och förstå vilka lagar som gäller och vilket ansvar man har är det många som inte får ihop i den normalbegåvade populationen. Det som däremot är riktigt problematiskt är att han helt verkar sakna spärrar vad gäller sexualiserande innehåll riktat till minderåriga. Där kan man kanske spekulera om han lider av någon störning, genetiskt eller pga sin uppväxt.

        Rasmus la upp en bild på sina gymnasiebetyg någon gång och hade ändå hyfsade betyg, A i flera ämnen. Kan man klara av gymnasiet med bra betyg om man har IF?

        På något vis känns han som en 12-åring mentalt. När han fejkade ett mail ifrån sitt ”legala team”, det känns som något som ett barn skulle göra? Likaså när han gjorde stringtrosor som han sålde, det känns som en liten pojke i tonåren som tycker att stringtrosor är spännande?

          Nej du har svårt att klara grundskolan pga av inlärningsproblem vad gäller basala färdigheter som att läsa, skriva, räkna om du har en IF diagnos. Men han verkar ha svårt att uppfatta sociala koder korrekt men det ensamt är inte tillräckligt för en IF diagnos. Det kan bero på en rad faktorer så som uppväxt, diagnoser inom autismspektret eller en eller flera av 6 störningar.
          Jag upplever också honom som väldigt omogen och väldigt osund. Däremot att fejka mail från ett fejkat legalt team är Rasmus absolut inte ensam om att göra. Det är mycket vanligare än man tror.
          Hans tilltag med stringtrosorna, ja vad ska man säg, är så omdömeslöst och osmakligt och äckligt och det får mig att undra om det finns någon underliggande störning med i bilden. Helt klart är att vissa spärrar som folk vanligen har finns inte hos Rasmus.

            Hm han heter ju *Pontus.

              Hahaha jag vill också gärna döpa om honom till Rasmus.

      Vad är-IF?

        Står för intellektuellt funktionsnedsättning och avser dem man förr i tiden kallade för efterblivna eller sinnessvaga.

      Långsökt, men jag tycker faktiskt att han har utseendemässiga drag som skulle kunna tyda på fragile X syndrome. Symtom på det är bland annat IF och beteendeavvikelser.

        Men Intellektuell funktionsnedsättning är väl en egen diagnos? Det är ju inte ett symptom på en annan diagnos. Eller jag kanske missförstår dig.

          Ja, men IF kan även vara till följd av andra tillstånd som Downs Syndrom eller Fragile X Syndrome.

      Tror inte han har IF, men kanske autism. Han skulle inte klarat vanliga skolan med IF, och troligen inte kunnat driva sina konton själv. Men autism kan han absolut ha, och det är någonting som gör lite ont i en här

      Sluta skyll all idioti på diagnoser.

        Så diagnoser kan aldrig leda till att en människa beter sig som en idiot då?

      Exakt min tanke. Har också jobbat på LSS-boenden och hans sätt påminner absolut om vissa med IF. Det är absolut inget som ursäktar hans beteende, men det är väldigt tragiskt att ingen i hans närhet verkar ge honom det stöd han behöver. Så hemskt att hans föräldrar bara verkar utnyttja honom. Antar att det inte står riktigt rätt till hos dem heller. Han förstår ju uppenbarligen inte att han gör fel hur mycket skit han än får. Det säger ganska mycket om att han inte har förståelse för sociala koder och vad som är rätt/fel.

        Av nyfikenhet, han klarade ju skolan med ganska bra betyg – men han ger ju verkligen inte ett intelligent intryck. Kan någon med IF ta sig igenom gymnasiet som han gjorde? Han kan ju förstås fått en hel del hjälp av sina föräldrar och det känns ju också som han kan ha fjäskat en del etc men ändå?

          Svaret är nej. Han uppfyller definitivt inte kraven för intellektuell funktionsnedsättning. IF är något som märks ganska tydligt, vi har haft barn som knappt kunnat tala vid 7-8-års ålder, men som fortfarande inte uppfyllt kriterierna för en IF-diagnos. Däremot är det mycket möjligt att han lider av autism.

      Han uppfyller definitivt inte kraven för intellektuell funktionsnedsättning. Däremot är det mycket möjligt (dare I say troligt) att han lider av autism, men mild nog att han lyckats flyga under radarn, vilket inte alls är ovanligt.

    Det märkliga i det hela är, tycker jag, att han aldrig svarar på den kritiken eller vad man ska säga kring barn. Som den kommentaren ovan som exempel:

    ”Cry me a river, utan dig på sociala medier blev precis Sveriges barn snäppet säkrare online”

    Han svarar aldrig, vad jag har sett, på något som har med liknande kommentarer att göra. 🤔 Har någon annan sett att han gjort det?

      Vad är det han ska svara tycker du?
      Det är ju inte helt orimligt att folks spekulationer i att han har en intellektuell funktionsnedsättning stämmer.
      Då är han inte kapabel till att förstå vad han gör för fel. Och han har ingen vuxen i närheten som kan förklara för honom heller.

      Om man inte är förmögen att förstå så blir ju en sådan kommentar något man lägger i kategorin hat och påhopp som skrivits med grund att någon är avundsjuk.

        Nej det är faktiskt helt orimligt att den spekulationen stämmer. 2022 omsatte Pontus 1,5 – 2,999 Mkr. Har du en IF diagnos klarar du inte ens av att ha ett vanligt enklare arbete utan övervakning och handledning. Däremot är det saker som inte står rätt till med honom, det är rätt uppenbart.
        Den sista delen av din kommentar är intressant. Den som uppfattar kritiska kommentarer som hat och påhopp och tolkar dem som ett tecken på avund är intellektuellt funktionsnedsatt. Det skulle innebära att flera influensers enligt din logik har en intellektuellt nedsatt förmåga.

          Fst Pontus klarar ju uppenbarligen inte sitt arbete i och med att han har skatteskulder och stängs av från sina sociala medier.

    Alla människor tycker inte att allt är kul jämt. Varför han inte en backup på sitt material? Är han inte i ordning?

    ”Ända”…..

      🍑

    Steg 1. Lär dig skilja på riktlinjer och regler.
    Steg 2. Läs reglerna.
    Steg 3. Följ reglerna.

    På tal om proanna. Denna tjej lägger upp bilder på sin story varje dag där hon visar sina revben, nyckelben etc. @annawii kolla storys från idag tex i bikini.

      Hon mår uppenbart inte bra och har inte gjort på många år. Har tittat in på hennes blogg/insta då och då under 10-15 års tid och blir bara ledsen.

        Är det hon som brukar/brukade kommentera mer eller mindre frekvent inne hos Engla?

      Hon har alltid varit tunn/smal men efter att hennes man omkom i en olycka i slutet av 2021 har det blivit värre, av förklarliga skäl.

        Ja, så sorgligt. Lider med henne och förståligt om tär både fysiskt och psykiskt ❤️

        Vad? Det visste jag inte. Gud, vad hemskt.

        Att människor i sorg går ner i vikt är helt normalt, hemskt att kritisera henne för det.

        Okej så då menar du att det är okej att visa upp sin smala kropp? För folk med ätstörningar blir inte triggade av henne pga tragiska saker som hänt i hennes liv. Det är fruktansvärt att hennes man gått bort men hur kan det göra det okej att visa upp sin anorektiska kropp för att ens man gått bort men inte annars? Folk som blir påverkade blir ju påverkade oavsett anledningen till varför personen är smal.

          Ja det är okej att lägga ut bilder på sig själv. Influencers är också människor, och hon är ju knappt det ens med sina 8000 följare, att du får reda på (eller redan visste) hennes backstory och fortfarande försöker hetsa igång något mot henne då är väldigt fult och tecken på att du nog inte är ute efter att skydda någon utan snarare bara vill se den här specifika personen få en riktigt dålig dag av någon anledning.

            Håller med. Det är väl ändå stora influencers med makt som ska granskas inte en tjej som Anna..!

      1. Så hemskt & fruktansvärt
      2. Att den nedrans påsen med blommorna fortfarande är med?

    Tro mig, jag önskar han försvinner från sociala medier och så. Vill börja med att säga det. Men kan inte låta bli att tänka mer konstruktivt här – VARFÖR blev han avstängd? Någon som VET (dvs sett) om han lagt upp något vidrigt (som förr) på insta det senaste?

      Tror ingen vet varför avstängningen kom just nu, men ja han har lagt upp visst ögonbrynshöjande material även på insta lite då o då. Dock tycker jag inte att det är så obvious som när han pratade om incest och sexuellt våld på YT. Men, till mina spekulationer; Han har haft stories där han söker flickvän och ber följare skicka in namn, var de bor och ålder (ska självklart vara lagligt!), han har flera ggr haft stories som handlar om åldersskillnad i förhållanden och att han kommer bättre överens med yngre. Han har haft många konstiga stories, ”flörtiga” och annat, men inget som borde ha brutit mot just Instagrams regler egentligen. Dock kan man väl hoppas på att de tagit rapporteringar på allvar o kollat upp honom och därför haft underlag nog att ta bort honom från plattformen.

        Instagram kan stänga av ett konto under tiden anmälningar utreds. Skulle gissa att dom fått in flera anmälningar gällande Pontus.

          Ja, men jag undrar mest varför det skedde först nu? Har inte tänkt på att han lagt upp något extra konstigt den senaste tiden.

      Ganska länge sen nu men han låtsades ju ha en bunt samarbeten med företag som han annonserade ut på sin instagram (och använde någon gammal affiliatekod), jag bara gissar att sånt inte uppskattas från Instagram (iom att de företagen också är annonsörer på plattformen) som kanske också letat lite särskilt efter en ursäkt att kasta ut honom. Kanske har det tagit lite tid att reda ut huruvida han gjorde fel eller inte då, och det är därför det tagit tid, eller så är det något helt annat haha

    Folk här skulle behöva en pepparkaka eller nä en hel bruk var! 🤢

      Rekommenderar att kolla upp vem han är och granskningar av honom innan du dömer folk här

    ”din jävla rädisa” 😂😭

      Det bästa som kom ur detta inlägg!

    Han kanske kan pröva X

      Eller OF…

        Ge honom inga idéer nu!

    Haha- ”din dumma jävla rädisa”🤣🤣🤣

    Han borde lägga mer tid i skolan, hans ”ända” intresse? Det är väl rumpan😅

    ”Din dumma jävla rädisa”. Bästa på länge, hahaha.

    Oj, han har svarat på en kommentar att ”Jag vill inte vara influencer jag vill bara se mina bilder-det är det enda jag lever för”. Inte vara influencer?😳🥳

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.