Underbara Claras kommunikation med sina bloggföljare

Instagraminlägget har ingenting med det här inlägget att göra, men jag tyckte den var så fin att jag låter den illustrera inlägget. 


Underbara Clara är en av få influencers som fortfarande satsar på bloggformatet, och som inte verkar ha tappat några stora mängder följare när många av hennes kollegor slopade formatet till förmån för Instagram, Tiktok och Youtube.
Hon skriver på sin blogg att hon lagt väldigt mycket krut på bokskrivande fram till nu, och att hon på grund av det inte haft några långsikta bloggplaner, utan att hon tagit det som det kommit. Att hon kanske planerat ett eller två inlägg framåt, men att ”that’s it”.
Nu ställer hon frågan om vad läsarna skulle vilja ha mer eller mindre av:

Vilken typ av inlägg gillar du? Vad vill du ha mer av? Vad har jag missat att skriva om? Är det färre bilder? Längre texter? Mer recept? Mer ryt ifrån? Fler DIY, odling och trädgård? Eller rentav mindre? Kom gärna med önskemål och input så att jag får en spark i baken inför mitt och Ericas redaktionsmöte, som vi ska ha inom kort. För nu är boken klar och semestern går mot sitt slut och jag har tid att tänka mer fokuserat på bloggen igen! // Underbara Clara

Gensvaret lät inte vänta på sig, och inlägget har hela 230 kommentarer, vilket inte tillhör vanligheterna på bloggar av det här slaget. 
Så vad vill hennes läsare läsa om?

82 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vore väl kul också att veta vad läsarna här inne vill läsa mer om?😊 eller vilka kanske?!

   Själv vill jag gärna läsa om att Pontus Rasmusson är avstängd från Instagram nu också 🥳

    Men vad finns det att läsa om det? Han är avstängd. Bra men finns det mer att nämna?

     Så kan man säga om alla inlägg. Vad finns det mer att säga om underbaraclaras inlägg?

      Det var vad du kunde tillägga.

     Så vad vill du läsa om då?

     Pontus Rasmusson som person är ointressant, men vore intressant att vet på vilka grunder han blivit avstängd från IG.

   Det gjordes ju en undersökning härinne för längesen, där majoriteten ville ha mer positivitet eller vad det var. Vad hände med det?

   Håller med haha varför ska vi bry oss om vad folk i Claras blogg vill läsa om fokusera på din blogg Cam

   Är det någon influenser som har rabattkod nu på stronger?

   När man inte ska handla har alla en 25% kod och nu börjar vill handla hittar jag ingen,

  Underbara Clara har verkligen en välskriven blogg med fina bilder, det märks att hon lägger ner mycket tid på den.

   Jag håller helt med om att Clara kan sina saker. Hennes blogg är snygg, hon har sinne för estetik och hon behärskar svenska språket, vilket nästan inga influensers idag verkar göra. Hon skriver på enkel men korrekt svenska vilket gör det lätt att tugga i sig och hon är mycket duktig på att matcha bild till text.
   Hon kan sin målgrupp, och hon kan den mycket väl. Hon skriver i allmänna ordalag och använder vaga ord som våra, vilket kan vara allt från hennes familj till hela samhället, och man istället för jag. Smart, för då kan läsaren lägga in sin egen tolkning och göra det till sin egen berättelse. Sedan avslutar hon ofta med att göra det personligt genom en reflektion i jagform eller bjuda på någon konkret egen erfarenhet som många förväxlar med kunskap.
   Hon till och med vet hur hon med bildspråk ska förstärka budskapet. Såsom fönstret i detta inlägg där ett öppet fönster symboliserar möjlighet, frigörelse och längtan.
   Jag har alltid upplevt att det är något som skaver med Clara och det är att jag inte uppfattar henne som äkta. Trots att jag läser hennes blogg så vet jag egentligen inte vem Clara är. Den vardag jag läser om är den vardag som hon vill förmedla, inte hennes verkliga vardag. Då blir hennes reflektioner platta och till floskler för det är inte hennes egna reflektioner utan det hon vet att hennes målgrupp vill höra.
   Som yrkesperson är Clara mycket skicklig och det är värt att beundra och ta efter men som den äkta vara som hon framställer sitt eget varumärke som, det är enbart ett tomt och tillrättalagt varumärke.

    Tack du sätter ord på exakt det som jag också upplever skaver med UnderbarClara. Även fast jag läst hennes blogg länge vet jag egentligen ingenting om henne som person. Andra bloggare man följer/har följt känns det nästan som att man känner personligen, att det är en nära bekant som man kan hälsa på på stan.

    Håller med till 100% också därför jag tröttnat

    Jag håller med delvis, men hon har ju ändå varit öppen med sin utmattning, sin sorg efter sin mammas död, sin oförmåga att hålla ordning i hemmet, att hon har svårt att hålla vikten, sköldkörtelproblem m.m. Hur mycket ska en influencer dela med sig av egentligen? Jag gillar Claras blogg och tycker att hon håller hög kvalitet på i princip varje inlägg, vilket är ovanligt. Jag lever lite liknande liv som henne och är i hennes ålder så jag kanske kan identifiera mig extra mycket. För mig personligen så är det Claras exponering av sina barn som gör att jag skippar hennes kanaler i perioder. Får ont i magen när jag ser hennes söners hela sommar rullas ut offentligt.

   Jag undrar varför hon spenderar så lite tid med sin man. Väldigt konstigt att hon väljer syrran och vänner så fort det vankas egentid men aldrig sin make. Samtidigt som hon profilerar sig som familjefokuserad.

    Jag också! Så märkligt! Att han inte vill vara med på bloggen köper jag, men underligt att de inte tillbringar ens tiden bakom kulisserna tillsammans. Mycket ser perfekt ut på ytan med byns gemenskap, matlaget etc men visst finns det problem även där. Separationer, glesbygdsproblem, sorg och ilska…

     Är det inte för att han är bonde och inte kan resa iväg?

      Vad bonde ? De har inte kvar djuren eller Marstorps mat

      Vadå bonderiet är väl nedlagt sedan flera år sen? Förr jobbade han dock en del utomlands på vinterhalvåret (vill jag minnas från bloggen) så att de aldrig umgås på tu man hand nu och att han inte följer med till hennes syster i Borås eller släktingars hus i norr kanske beror på att han helt enkelt inte är i Sverige? Det kanske är därför hans mamma ställer upp så mkt? Henne ser man ju ofta där.

       Eller så ställer hon upp för att undvika skilsmässa? Om min man sov i ett tält, dissade semestern med familjen och bara umgicks med en massa andra män året runt så skulle iaf jag fundera på det…

        Ja, det känns som att läsa om en helt annan generation när man får glimtar från deras äktenskap mellan raderna i den blogg hon så ihärdigt förskönar sin tillvaro/bygger upp en låtsasvärld… Om hade lika förväntningar på ett äktenskap som Clara verkar ha skulle vi inte få se många skilsmässor.😅 Tror ni att det har med frikyrkan/sekten Clara (och barnen😰) är med i som gör att de inte går i sär? Oavsett är jag ömsom imponerad ömsom förfärad över hur hon står pall!

         Jag hoppas att det finns en logisk förklaring och att det bara är missvisande för oss följare pga att hon sållar mkt i vad hon berättar om från deras liv.

    …tror ärligt talat att det är maken som väljer bort henne och barnen inte att hon väljer bort maken..

     Varför tror du det?

      Dels tror jag väl att det inte att hon ”aktivit ”rymmer” iväg med barnen för att slippa honom, det verkar som det år jan som gör egna saker och t ex när han är hemma sover hela somrar i tält (istället för att sova med henne..) osv så får faktiskt inte känslan av att det är han som undviker henne.

  Åh enda anledningen att jag följer Clara är ju hennes reflekterande texter om livet. Jag tycker det är en stor kontrast till övrig social media. Men sen har jag ju själv varit på kanten till utmattning och kan identifiera mig mycket med hennes tankar. Men hoppas iaf att hon fortsätter blogga!

  Hon la upp samma text ifjol i augusti Jag sparade inlägget för jag tyckte det var riktigt läsvärt.

  Jag valde att helt sluta läsa Claras blogg för drygt ett år sedan, samt att aldrig mer gå in på hennes insta eller andra konton. Helt ärligt har jag mått så mycket bättre efter det. Har väl inte så mycket med Clara att göra egentligen utan mer att jag insåg att jag mådde dåligt av att hela tiden matas med hennes perfekta bilder, liv, barn, hus etc. Jag förstår ju såklart att det, precis som hos alla som postar på sociala medier, är en fasad. Alla har vi bra och dåliga perioder men man delar hellre de fina.

  Och ja visst har Clara har skrivit om sin utmattning, och andra svårigheter, men aldrig när hon var i dem utan bara efteråt. I hennes blogg är nuet alltid perfekt och först senare kan man få läsa att den där våren med alla roliga projekt egentligen var fruktansvärt krävande eller att den där mysigt sommaren kantades av ångest och gravidillamående.

  Vet inte ens vad jag vill med denna kommentar. Jag tror iaf hon har lyckats med sitt koncept och kommer fortsätta få trafik till sin blogg i många år framöver.

   Tycker att du säger allt med din kommentar. Du säger det själv; ”Jag förstår ju såklart att det, precis som hos alla som postar på sociala medier, är en fasad.” Hos Clara är det en fasad. Clara vet mycket om sina följare, vad de vill läsa om, vad som engagerar dem mm, men läsarna vet väldigt lite om Clara. Det är definitionen av fasad. Sedan finns det arenan som går ut på att influensern vet mycket om sina följare och följarna vet mycket om sin influenser. Sen ska inte influensern berätta varenda detalj om sitt liv.
   Hela idéen med content marketing går ut på förtroende, och förtroende kräver ett ömsesidigt givande och tagande. Det kräves en arena för fasader kan krackelera och då försvinner all tillit.

    Fast vad menar du med ”väldigt lite”? Jag tycker ändå att hon visar upp väldigt mycket av sin familj (främst barnen), sin släkt och vänner, sina hus, semestrar, åsikter, religionsutövning m.m.

     Det hon berättar upplever jag som tillrättalagt. Allt hon skriver på bloggen kan jag hitta på andra källor. Hon skriver inte om något som inte redan är känt om henne.

      Ok då förstår jag och håller med dig. Det är extremt tillrättalagt. Frågan är bara varför hon vill göra så, sätta upp orimliga perfekta ideal. Är det pengar som styr kanske?

       Jag hon har bloggen som yrke så det är klart att det är pengar som styr, vilket är helt ok. Men för att vara framgångsrik som influenser måste man klicka med sina följare och man måste uppfattas som äkta. Många influensers blir därför lite gränslösa och det är svårt att sätta en gräns mellan vad man är bekväm att berätta om och vad man inte vill dela med sig av. Med Clara är det tvärtom, och det är lite intressant. Det blir lite av den ofrivillige influensern över det hela.

       Jag tror att hon ser bloggen som ett konstverk, och att hon finner tillfredsställelse i att skapa den, och då ingår liksom ett content som passar till de estetiska bilderna. Jag säger inte att det behöver va dåligt att hon gör så, för helhetsintrycket blir ju på något sätt väldigt tilltalande, men jag tror det är anledningen till att det upplevs tillrättalagt (för att det alltså ÄR tillrättalagt).

      Fast sina barn är det väl bara hon som exponerar, eller? De kan du väl inte hitta någon annanstans?

       Ja barnen visar hon upp dock mest på bild och ofta i helt neutrala situationer, vilket är bra. Jag har inte sett några inlägg där hon berättar värst mycket om barnen och bilderna är vanliga bilder som man kan förvänta sig i de flesta hem.

   Samma här. Jag tror att man kan uppskatta hennes blogg om man har ett ungefär likadant liv som henne, eller kanske skulle vilja ha. Men själv känner jag att hon visar upp en så perfekt yta att jag inte orkar ta del av ett, vill inte ens se det. Och ja hon visar upp det som inte är perfekt, men som du säger, långt i efterhand och det blir så…tillrättalagt.

   Dessutom har hon fått en sån mästrande ton, mer på senare tid. Förr var det mest när hon ”ryter ifrån” (vilket bara var pinsamt ändå) men nu är det också i allt från träning till städning. Sen gillar jag verkligen inte hur hon visar upp sina barn. Det är något som skaver jättemycket där, och hon kan ju inte heller ge en vettig förklaring till varför just HON har rätt att visa upp dem så mycket, när andra får kritik för att ens visa ansikten.

    Jag följde henne men slutade av den enkla anledningen att jag gärna skulle byta hem och liv med henne men skillnaden är att jag har ett 8-17 jobb och hinner aldrig göra allt det hon gör. Blev deppig över allt jag ville ha men inte når för tillfället.

     Jag känner som du, fast med Alexandra bring istället 😂

     Fast vill du ut på vischan och bi med en man som har sina intressen riktiade på alla andra håll än på dig och era gemensamma
     barn? Leva på uppmärksamher från bloggläsare istället där du lägger upp fantasier om en vardag som icke är? Förlossningspsykoser/anknytningsproblem/depression (som man kan jalla för utmattning för att det känns creddigare..) otrohet kamoufleras etc med dukar, tända ljus och en bild där du står kissnödigt eller på tå för att se smal ut

   Tycker dock hon var väldigt öppen under sin tredje graviditet hur tuff den var. Annars är jag med dig. Tycker Clara skriver jättebra och tycker hon är en av få influensers som verkligen tar sitt yrke på allvar när det gäller att göra kvalitativt material men hon är en jag måste pausa ifrån mellan varven. Kan vara väldigt inspirerad och verkligen gilla att gå in på hennes blogg en period, men sedan blir allt det perfekta bara för perfekt och för mycket och då brukar jag pausa några månader.

   Jag har som vana att alltid sluta följa influencers och andra direkt när jag börja störa mig på dem. Dels för att må bättre själv, dels för att inte tillskriva dem en massa dåliga egenskaper som kanske inte är helt rättvisa utan som egentligen bottnar i mig själv. Clara är nog nästa som ryker. Jag har uppskattat att följa henne och i motsats till många andra jag följer är jag inte ”avundsjuk” på hennes liv, vilket jag kan vara på vissa som lever storstadsliv med spännande jobb, massa vänner och roliga fester och resor. Men jag har börjat störa mig på att allt med Clara är så perfekt. Hon har lyckats hitta balansen med massa träning, sunda vanor efter utmattning, härliga matlag och ett avkopplande umgänge med familj och släkt. Men jag tycker det är så ointressant med mänskor som inte visar sina misslyckanden och dåliga sidor alls. Jag tycker absolut inte att man måste skriva privata saker som skaver, men att inte kunna bjuda på sina mindre lyckade projekt och egenskaper när man delar så mycket annat blir tråkigt att läsa om i längden. Det blir en opersonlig glansbild som känns helt ouppnåelig.

    Ja damn det där matlaget, jag får ångestpåslag bara av att se ordet i text igen… Det var en stor anledning till att jag lämnade. Det och alla ”så städar jag mitt kylskåp osv inlägg”.

    Ja jag kan ju inte säga att jag eftersträvar just hennes liv, har inte valt de förutsättningarna liksom med livet på landet osv. Men när det visas upp endast från den positiva sidan, eller sådär kavat och klämkäckt när något går lite tokigt, det blir bara för mycket. För grejen är att hon beskriver ju enormt mycket detaljer och skrivet väldigt mycket om dagarna nu under sommaren etc. Men inte en endaste gång om något som faktiskt varit jobbigt eller tråkigt. Alltså, har man en blogg om säg inredning så nej, klart man inte behöver slänga in hur barnet vägrade göra läxan eller att man tjafsade med mannen om disken. Men i en ”personlig” blogg blir det märkligt att ta bort det personliga. Saker är inte ens vanligt och vardag, det är alltid med det lilla extra. Och det är ju ett fantastiskt sätt att se på livet, absolut, men förstår verkligen att det kan bli för mycket för många att se och läsa. För det hon skriver om är ju sådant som berör alla på olika sätt – alla kan baka och lägga upp vackrare och fika i godare vänners lag på en mer fantastisk uteplats, som exempel. Allt sånt där man gör det gör hon liksom bättre, även om det bara är en kopp kaffe. Inspirerande till en viss punkt men utan någon som helst motvikt blir det bara för mycket.

  Det är fint och tänkvärt, men samtidigt skapar det på något sätt så höga förväntningar på vardagen. För mig är sånt här tänkt bara upplagt för misslyckande och besvikelse.

   Jag känner tyvärr att jag inte hinner med att njuta av allt på det viset hon beskriver. Hon har väl ändå ett väldigt fritt jobb och kan styra själv över sin tid?

    Då kanske det är du som är i störst behov av att ta till sig av hennes tankar?

   Finns ju en poäng att skilja på vardag och helg också, att verkligen se fram emot en godare middag på fredagskvällen och äta frukost långsamt på lördag morgon. Dricker man alltid kaffe ur den finaste koppen lär man ju inte lägga märke till det efter ett tag. Sen är det säkert positivt att ha någon grej varje dag där man verkligen stannar upp, men det behöver ju inte vara sådär enormt omsorgsfullt gjort.

   Och i vilka länder tågpendlar man med vita linnedukar och sånt?

  Pontus Rasmusson avstängd från Instagram: ”Jag har ingen aning om varför […]” 🙂

  https://www.svt.se/kultur/pontus-rasmusson-avstangd-fran-instagram

   Undrar om han verkligen är så korkad eller om han bara spelar dum? Han verkar ju inte alls förstå att det han gjort/gör är extremt problematiskt.

    Jag tror inte att PR inser vilken allvarlig situation han befinner sig i. Hans brister i bokföring och undanhållande av skatt kan få rättsliga följder och kommer att dränera hans ekonomi. Det drar även med föräldrarna eftersom han försörjer dem, vilket bara det är skumt, för att uttrycka det diplomatiskt.
    Sen är frågan hur hans content med sexuella anspelningar mot minderåriga kommer att hanteras. En enstaka händelse passerar antagligen under radarn men just att han kommersialiserat på, ursäkta uttrycket, ”peddo content” är osmakligt.

  Alltså Vanja Wikström och World of Alidia – vad händer??

  Läste för övrigt ett gammalt WoA-inlägg och i kommentarerna frågar en vad som motiverar personerna bakom nft-projekten att fortsätta efter första säljomgången. Vanja svarar:
  ”… Det är oerhört viktigt att titta på road mapen (visionen) och teamet bakom för att avgöra om man vill investera i ett projekt eller inte. Av just precis den anledningen – att man tror att teamet kommer både vilja och kunna genomföra road mappen. För det finns absolut projekt där upphovspersonerna efter avslutad försäljning i princip tagit pengarna och sprungit. Och lämnat x antal tusen besvikna ”aktieägare” bakom sig. Som står kvar med NFT:er som i princip blivit värdelösa. Inom NFT-världen har det varit lite vilda västern (är fortfarande på sina håll) då hela branschen är så ny. Givetvis lockar det lycksökare som är oseriösa. Det har varit en sån enorm hype och boom, att nästan vilka projekt som helst har kunnat hitta köpare – och det blir inte bra. Av den anledningen skulle jag och Niklas t ex ALDRIG köpa in oss i ett projekt där teamet bakom inte visar vilka de är (finns massor med anonyma projekt – då har ju ägarna liksom NOLL ansvar gentemot sina köpare). Av den anledningen är det också jätteviktigt för oss att vara 100% transparenta om vilka vi är, och vilka som ingår i vårt team (vi kommer presentera alla med namn och bild både här i bloggen, på Discorden och på vår hemsida). För att de som köper in sig ska känna att det är riktiga mänskor bakom, och att de förstår att vi känner ett enormt ansvar gentemot de som investerar. Vi kommer jobba häcken av oss för att se till att uppfylla vår road map, och skapa grymt innehåll och värde för våra ägare både på kort och lång sikt.”

  Är det inte exakt det som har hänt nu? Att de tagit pengarna och sprungit (till Gotland). Visst, de försökte säkert få till den fysiska huben/metaverset ett tag men alltså…jobba häcken av sig vet jag inte om de gjort? Mer jobbat häcken av sig för att hitta fina barstolar till Gotlands-huset…

   Det här är ju rent bedrägeri, varför gräver ingen journalist i detta? Och maken som helt plötsligt tillfrisknade från ME 🙄 Jävla skojare!

   märkligt ja. Och man ska väl knappt kunna bli frisk från ME då
   Lär han haft ngt annat

    Den biten tror jag faktiskt är på riktigt att han har varit riktigt nere i skiten och mår bättre nu, dock inte helt ”bra” som man som frisk och välfungerande skulle definiera det. Han skrev ju att han hade haft en krasch efter jordborrningen som tog tre dagar att hämta sig från. Men säg att han varit uppe från sängen 1 timme om dygnet när han varit som sämst, och nu kanske är uppe 5-7 timmar och orkar vara med på ett annat sätt. Det klart att man firar det och visar upp den sidan. Men det verkar som att han fortfarande har många begränsningar och måste hålla sig till ett strikt schema med sömn och kost och ansträngning för att det ska funka.

    Det står också på 1177 att man kan bli bättre, vet inte om det stämmer.

     Ja han kanskenmår bättre men ME ska man typ inte kunna bli frisk från känns mer sannolikt han har något annat än ME för me är svårt att ge som diagnos oavsett.

     Hur man än vrider och vänder på det så gjorde dom ett väldigt dåligt beslut med att behålla ett bra rykte när dom höll på med den där hemsidan..

   Hon har nyligen skrivit ett svar på en kommentar i ett gammalt blogginlägg, som mer eller mindre säger att WoA är på is.

   https://vanjawikstrom.motherhood.se/world-of-alidia/antligen-fick-vi-ses-irl/

   Fattar inte heller varför det inte ifrågasätts mer, tex här på bloggbevakning. Även media bör ju gräva i detta. Hon säljer massa NFT till lojala följare och sen tar pengarna och skiter i följarna.

    Finns journalister som följer detta. Får se om någon tidning plockar upp det

   Det är faktiskt helt sjukt, och det pågår ju NU så tror inte du kan vänta till månadsskiftet med att skriva om detta Camilla.

  Älskar reflekterande inlägg som ger något. Har ett Instagramkonto med många följare som jag knappt uppdaterat senaste året. Fick en depression och gick in i väggen, och i samband med det kände jag att jag inte klarade av (?) mitt konto. Att kontot var för ytligt för mig att vilja uppdatera. Har länge tänkt om jag bara ska låta kontot vara eller vad jag vill göra med det. Följer själv mestadels konton numer som har ett djupare innehåll som jag får ut något av. Får se hur det blir… (Ok, jag behövde nog bara filosofera av mig lite här haha.)

  Det där med tips är så svårt tycker jag. ”Tips om hur man får släkten att dra åt samma håll.” vad menas ens? Min släkt och min mans släkt kommer jättebra överens, men det beror ju inte på att jag har gjort något speciellt. De är såna bara.
  ”tips om hur man får barnen att vara utomhus”. Ptja, bo på landet, arbeta hemifrån så att det finns tid att göra utflykter och sova i tält året om osv. Det är så Claras familj har gjort, men funkar ju absolut inte för alla.

  Jag ser liksom inte hur några tips eller knep kan hjälp någon annan som befinner sig i en helt annan situation, med bråkig släkt, sura tonårsbarn i stan eller liknande.

   Haha nej det är ju inte så enkelt att tipsa om, ”skaffa bara en man med släkt som du gillar 😂”

   Haha nej så sant, hade vi läst om Claras barn som tidigare endast satt inne och tjurade med en skärm men plötsligt börjat leva som de gör nu – DÅ hade man ju kunnat förstå om folk vill ha hennes tips. Men hon kanske helt enkelt uppfattas som allvetande.

  Jag tycker inte om någon som delar med sig av bilder på sina barn på sociala medier 😇 (har inget emot deras person utan deras handlingar..) spelar ingen roll om det är som margaux, Helen T eller vem som. Det är allt samma exponering, inlindat i olika ”paket”

  Jag vill läsa om Tiingelin. Är inne och läser på Fl ba och tycker att det är så spännande:-)

  Är det sant att hon har skrivit att barnfria borde ta livet av sig? Passar inte så bra med hennes helylle image…

   Ja. Hon trodde att hon var rolig:
   ”Kollektiva självmord av stora befolkningsgrupper torde minska på våra klimatavtryck drastiskt. Vi kan börja här i Sverige eftersom vårt klimatavtryck per person är enormt. Alla barnlösa som inte har familj att ta ansvar för bör vara först att offra sig.”
   https://underbaraclaras.se/2019/01/21/riktiga-miljohjaltar-skaffar-inte-barn/

    Men gud, vilken tönt. Eller så skaffar man färre barn istället?? Redan födda människor är väl värda mer än icke existerande?

     Och varför gå på barnlösa, de har det väl tillräckligt jobbigt? Barnfria heter de som inte vill ha barn.

      Eller så låter vi bli att sätta etiketter på något som enbart refererar till en norm. Hatar båda begreppen barnlös och barnfri.

       Många vill dock kalla sig barnfria så låt oss.

        Absolut. Jag tycker fortfarande att det är en fånig etikett. Varför ha en sådan som beskriver vad man INTE har.

         Förstår på ett sätt men nåt måste man ju säga?

    Eller döda barnen då om man ska va sån, de har ju heller inget ansvar…

     Fast det tyckte hon uppenbarligen inte var lika roligt att skriva…

      Nä tydligen inte..

  Så himla tunn och trött ”reflektion”.

  Underbara Clara är den tröttaste och tråkigaste influensern i mannaminne. Enligt mig 🙂

  Jag har följt henne länge, hon är proffsig och klock och jag har tidigare tyckt att hon är mkt inspirerande. Men jag tröttnade för några år sen eftersom hon skriver så mycket om hälsa och barn/familjevardag. Så tråkigt tycker jag. Gillade mer när hon skrev om inredning och recept typ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.