Molly Rustas har haft frågestund

Q: How are you doing? For real?
A: Thank you for asking. I would be lying if I said that it has been a great summer, but it’s definitely getting better for each day.
Some days are better and some days are not so good, and that’s ok and I have totally accepted it. It’s all part of the healing process. I am just so grateful for having friends and family that I’m so close to and that are so supportive, safe, kind, loving and wise. I ant to give my children that as well and for me it has been a great reminder every day. I want to give Charlie and the baby girl this safety and support I feel from my family and I will really make sure of that. Family is everything to me and the best little team you could ever have. <3

Q: Vart ska ni bo nu? Stockholm? Dalarna?
A: Vi kommer bo i Stockholm, <3 men vi bor i Dalarna tills dess att vi hittat ett hem.

Q: Where do you live now?
A: I stay at my parets where I grew up for now until I have found a home for us <3 Even though the circumstances are very sad and unfair, I still couldn’t have asked for a more peaceful place to be for right now. Charlie is also living his best life here.

Q: Who is the father to the baby…?
A: Charlie and her have the same father. <3

Q: Do you have any fun plans to look forward to? You are such a strong, independent woman. <3
A: Thank you! <3 This hole summer have been all about being with Charlie, my familj and trying to heal and move on with my life emotionally. Now I’m ready to take on some fun things again and I will start with the film festival in Venice, after that I am going to France and the at some point we will move into our new home. I can’t wait to furnish and make it ours, maybe we’ll have time for a cozy vacay somewhere before the baby girl arrives, but otherwise I will focus on 100% on family and work this fall.

Q: Is your ex helping you out with the purchase of a new home?
A: No, I will pay for that myself. I actually do want to make one thing clear here as well. <3 We ave not had a relationship where he have paid for me even though out economies are very very different.
We had a separate economy and we split every fee in our home, I paid every other time we went out to eat and vice versa. I purchased every materialistic thing myself for my money, I put in my own money in the home we had together (the apartment) and out ownership was % base on the amount of money each party put in. We hade a common-law (samboavtal) agreement where it was very clear what was his and what was mine. We didn’t share anything.
I know this might be pretty rare in a situation where one party has so much more money and you also have kids together. But that was our setup – So now you know. <3

225 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så hon har betalat för halva flygresorna i privatflyg? Nog för att influencing verkar vara lukrativt, men..

   Hade inte jag gjort även om vi splittade allt annat då det är en så onödig sak att spendera pengar på.

    Känns som han kanske borde betalt mer för deras gemensamma boende istället för att lägga det på privat jet..

   Nu skrev hon förvisso inte att de delade 50/50 på prick allt de gjorde i livet, utan att de delade på boendekostnader samt att hon även la egna pengar på boendet utöver de basala utgifterna som de delade lika på (utan att specificera någon särskilt procent vad gäller vem av parterna som lade mer pengar på boendet utöver räkningarna) samt att hon betalade notan varannan gång de gick ut och åt (utan att specificera huruvida utematsutgifterna för respektive part var lika stora eller om de anpassade restaurangvalen utifrån vems tur det var att betala).

   Troligtvis inte. Varför ska hon till filmfestivalen i Venedig, hon har väl inget med film att göra eller? Och varför fick hon vara på filmfestivalen i Cannes (bilden), vad har jag missat? Hoppas hon bli upptäckt där kanske och hitta sig en ny rik man.

   Det blir tufft med två små barn ensam, sonen är väl bara några månader väl, men hon fixar det säkert, mysigt också samtidigt ju.

    Han är över ett år

    Det finns många anledningar till att en person är på röda mattan på filmfestivalen i Cannes. Däremot som du ser på bilden är inte alla av intresse att fotografera. Notera att de stora stjärnorna och även de mindre fotograferas bakifrån och står aldrig framför fotografer som inte ens håller i sina kameror.

    Men en person behöver inte ha stått framför kameran i något projekt för att bli inbjuden och få lov att beträda den röda mattan i Cannes. Det du däremot kan vara 100 % säker på är att ingen blir särskilt långvarig på röda mattan om den inte har tillstånd att vara där (, vilket man har kunnat se vissa år när en del har smitit in).

    Du behöver inte oroa dig över att hon får lov att vara där! Och barn klarar även av att vara hos andra familjemedlemmar i någon dag, de måste inte vara klistrade på mamman (pappan hade kunnat kliva upp i den här situationen dock)!

     ”Notera att de stora stjärnorna och även de mindre fotograferas bakifrån och står aldrig framför fotografer som inte ens håller i sina kameror”. Förlåt men din text säger att de enda bilderna från Cannes är på folks stjärtar och att de aldrig står framför fotografer som inte håller i sin kamera

      Nej, det jag uttryckte var att de stora stjärnorna fotograferas även bakifrån! Det får stå för dig att du tolkar det som folks ”stjärtar”. Men när vi ändå är inne på ämnet, så finns det sexistiska fotografer och kvinnor behandlas inte likadant som män på den röda mattan…ingenting nytt även om det är j*vligt tröttsamt!

      Poängen som du valde att inte notera, trots att det skrevs ut av mig, är att när de stora stjärnorna och även de mindre rör sig på röda matten, har fotograferna sina kameror i händerna och är redo att knäppa bilder. De sitter inte och låter kamerorna dingla fritt som de gör på bilden med Rustas!

      Jag är så nyfiken på hur du kan läsa in saker jag inte ens skrivit ut! ”Förlåt men din text säger att de enda bilderna från Cannes är på folks stjärtar och att de aldrig står framför fotografer som inte håller i sin kamera”. Menar du att när Hollywood-stjärnor passerar fotograferna så vilar fotograferna ibland? Det kostar en halv förmögenhet för dem att sitta och vila bort chansen att få bra bilder. De tar en uppsjö bilder som de även får kassera, massor på ryggar, backar, bakhuvuden, anklar, armbågar osv. det är DU som väljer att lägga sitt fokus på ”stjärtar”, eftersom du valde att tolka in saker utifrån dina tankar och inte utifrån det jag skrev.

       *nackar

       Jösses….

    Hon är väl där genom Armani Beauty?

   Det är väl rätt rimligt att om man har som deal att dela kostnaderna men den rika parten vill ta ett privatflyg när man själv hellre sparar in på det så får hen stå för den kostnaden? Tror Molly klarat och kommer klara sig bra utan privatplan i sin vardag.

   Hon har sagt tidigare på youtube att de delar allt men om ross vill flyga privat så han betalar det

  Molly är totalt ointresserad flunsa,vad är hon ens känd för?
  …jagat efter sucardaddy…
  OMG

   Innan hon träffade Ross och var ihop med sitt ex, som var en helt vanlig kille tyckte jag faktiskt hennes blogg var väldigt mysig. Hon blev ganska intetsägande nånstans efter hon och Ross blev ihop dock. Blir intressant att se om hon blir mer som hon var innan nu.

    Var hon lika stel och allvarlig på varje bild då?

   Vara snygg

   Jag vet inget om henne och är inte insatt. Mej för en del betyder pengar MYCKET.

    Men skulle det stå

   Tänkte precis på det: vad har du egentligen åstadkommit?

  Härligt att ha haft ett förhållande och skaffat barn med en rik kille som inte har haft vett el lust att spendera (vara bjussig) mot sin familj. Kanske har det varit ok för henne vad vet jag, men nog låter det som det ultimata rakt in i väggen förhållandet.

   Hade du sagt likadant om det var kvinnan som hade cashen? Brukar låta annorlunda då

    Spara den kommentaren tills män föder barn. Tills dess är det kvinnor som gör den ultimata uppoffringen och det minsta män, som speciellt har råd, att underlätta ekonomiskt för mamman till sina barn.

    Har man barn har man gemensam ekonomi (gärna även utan barn). Allt annat är egoistiskt. Varför skulle man vilja se sin partner inte ha råd, inte kunna köpa grejer, inte kunna resa, inte kunna ha samma levnadsstandard som en själv? LD hade en bra utläggning om det här en gång. Och jo, detsamma gäller om kvinnan tjänar mer men nu är det sällan så.

     Har man? Vi har inte det. Varför ska han betala för mej?

    Minns att det blev ramaskri när Camilla Läckberg typ gav 1% av deras svindyra lägenhet som de bodde i till Simon Sköld i present. Så nej, uppenbarligen är ingen skillnad om kvinnan är den rika.

   Fast varför ska man inte dela på utgifterna?

    Hon säger ju själv att de har olika förutsättningar så känns kanske inte helt rättvist då att dela allt. När jag och min man träffades hade han betydligt bättre ekonomi än jag och betalade därför det mesta. Spola fram 10 år och jag har ett välbetalt jobb och nu är det jag som betalar det mesta. Det behöver inte vara fördelat på kronan i ett förhållande.

     Menar att ts skriver att Ross inte spenderat pengar på sin familj. Alla får väl vara med och bidra på sitt vis anser jag. Han ska inte betala allt och hon inget. Sen hur de delar upp är deras ensak

      Ska och ska, vill man ensamt försörja sin partner/partner och barn står det väl var och en fritt att göra det såvida upplägget känns okej för båda. Tidvis, och i vissa fall som en permanent lösning, kanske det till och med kan bli tvunget att ordna det så, även om det inte var ambitionen från början.

       Dela på utgifterna? Ska vi dela på barnafödande med? Män kanske kan börja gå gravida och föda barn? Först då kan vi börja snacka 50/50. Dessutom kan de genomgå kvinnliga menscyklar. Kvinnors energinivåer påverkas beroende på var i cykeln vi är. När män delar dessa saker kan vi börja snacka om att även dela finansen 50/50. Innan dess så bör män ge mer av det ekonomiska (statistiskt sätt).

        Har du råkat svara på fel kommentar kanske? 😅

        Förlåt men ingen man behöver betala mig för att jag har mens.

         Nä haha, idiotiskt

    Tycker det är jätteviktigt att vara på det klara med ägande av bostäder, betala för löpande kostnader och liknande och att man verkligen vet vad som gäller. Men att ta notan varannan gång känns ju bara märkligt, konstigt att inte kunna bjussa/ta emot, det gör ju pengar till en större grej än det behöver vara

   Vilken snåljåp! Att vara girig är sjukt oattraktivt. Fine om man vill dela på kostnaderna, men då bör det delas i procent utifrån hur mycket man tjänar. I synnerhet när det är så extrema skillnader som i detta fallet.

    Det kan ju vara så att hon inte VILLE bli bjuden på allt? Det finns en stolthet och självständighet i att ha sin egen ekonomi och betala för sig själv.

    Hur vet du att de inte gjorde det då?

     Hon skriver att de delar 50/40..

      Vem betalar resten?

    Det är jättelätt att tycka till innan man själv är den som ska slanta upp, då sköljer klarhetens våg över en 🙂

     Jag betalar för min man. Vi har inte gemensamma barn men han tar hand om mina som sina egna. Vi delar livet ihop. Självklart även ekonomin.

  Hmm. Fint och önskar henne allt gott.
  Men hon behöver inte låtsas som att hon stod för hälften av deras levnadstid och shoppingen allt sånt. Kanske hon gick in med liten del insats sure men hon framstår inte som bättre bara för att hon låtsas som han inte skämt bort henne och stått för hennes nya lyxigare liv.

   Levnadsstandard*

   Hon har sagt själv vid ett tidigare tillfälle att hon ägde 10 % av deras lägenhet på Östermalm.
   Känns rimligt.

   Hon säger ingenstans att han inte skämt bort henne utöver den ekonomiska överenskommelse de hade?

  OT men hur mår fannidays? Som ser tecken i fjärilar och humlor, tror att det är budskap från embryot/den avlidna sonen. Blir uppriktigt illa berörd och oroad. Hon har ju diagnos bipolär, och det här börjar likna en mani? Känns som hon skulle behöva professionell hjälp innan det går överstyr.

   Om du är uppriktigt oroad, på vad sätt tänker du att den här kommentaren ska hjälpa henne?

    Jag är oroad, och tror inte jag är ensam. Jag känner henne inte och vet inte hur jag borde hjälpa, vad tänker du skulle hjälpa henne?

     Vet inte, det är du som är oroad. Kommentarer om henne här inne brukar ju bara resultera i rätt så dryga och elaka kommentarer, vilket inte alls låter särskilt hjälpsamt om du frågar mig.

      Håller såklart med dig om att elaka kommentarer inte gynnar någon, men tror inte att alla hejarop på instagram heller hjälper henne, då hon uppmuntras att leva i nån slags låtsasvärld som på många sätt liknar en mani.

      Det är väl som kommentarer kring alla influencers. Bianca tex. Vad ska dryga kommentarer om henne här inne hjälpa hennes ätstörning osv?

       Om du vill påstå att jag har lagt dryga kommentarer om Bianca så stämmer inte det. Du vet inte heller vad jag har svarat kommentarer som visar falsk omtanke om Bianca eller någon annan. Förstår att du försöker göra en poäng men eftersom du inte har någon aning om vad jag kommenterat om någon annan så faller din poäng.

   Hennes familj borde väl i så fall göra något som vet hur hon är utanför instagram. Håller dock med om att det här med humlan blivit en fix idé och att följarna är lika larviga och spelar med

    Man kan ju verkligen hoppas det. I de bästa av världar har hon en mer nykter syn på det i verkliga livet, men om man bara tittar på sociala medier så får man lätt en klump i magen.

   Jag tror hon är ganska besatt av den här bebis-grejen utan att hennes diagnos behöver spela in. Hon verkar ju annars leva ett normalt liv? Jobbar i hemtjänsten, umgås med sambon, umgås med vänner, träffar släkt… Men infertilitet kan verkligen göra en lite ”galen”. Det blir en besatthet hos många som försökt i flera år. Och när det närmar sig första ivf-försöket är det inte konstigt att hon har svårt att fokusera på annat.

   Hon har dessutom bipolär typ 2 som kännetecknas av mildare manier. Så tycker inte hennes tro på tecken från själar ska ses som en red flag… Det är rätt vanligt att tro på, särskilt utanför ateist-Sverige.

    Jag trodde inte hon jobbade i hemtjänsten längre, hon skrev att hon gjorde ett pass för första gången på två-tre månader.. förstår absolut att man kan bli uppslukad av att vara barnlös, du kanske ser något jag inte ser som får dig att inte oroa dig. Men jag tycker hon visar tecken på att inte må bra/ha mani, oavsett om hon har bipolär typ 1 eller typ 2..

     Ja hon är ju timanställd och har hon fått in pengar på samarbeten kan jag förstå att hon unnar sig en lite längre semester på sommaren.
     Jag tycker personligen att det är svårt att bedöma hur en person mår enbart via instagram eller en blogg. Just F har ju en sambo, nära sin familj och vänner så du behöver nog inte oroa dig, de märker nog om det går utför.

      Så du tror att ingen som har anhöriga och en timanställning inom vården kan må dåligt?

       Åh herregud, hur står det till det läsförståelsen?

       Min huvudpoäng är att det är absurt att bedöma att en person lider av psykisk sjukdomar för att denne har en andlig tro som skiljer som från Elinas tro. Att diagnosticera någon via några foton och videos på sociala medier är bisarrt och jag kan inte förstå hur många här som ägnar sig åt det.

       Självklart kan en person med jobb och familj må dåligt – men om den personen mår dåligt så är faktiskt min tanke att dennes familj (som faktiskt känner människan!) lär ta hand om henne. Att en främling sitter och skriver på ett skvallerforum att personen verkar psyksjuk kommer inte hjälpa ett jävla dugg.

      Vad bra att du verkar veta, då känner jag mig lugnare

       Känns det jobbigt att alla inte håller med dig i din FALSKA omtanke om F?

        Jag förstår inte varför du är så arg på någon som inte skriver nåt elakt eller stötande Koala.

        Ska vi snacka om andlighet i andra kulturer så får man också lägga in kontexten som personen befinner sig i. F bor i ”ateist-Sverige” och tolkas därför utifrån den kontexten. Precis som någon som lever i en annan kultur tolkas utifrån den kulturen.

        Att vägra se att någon kan behöva hjälp är inte att vara öppensinnad eller vad du nu tror att du är. Sen att det här kommentarsfältet inte är till hjälp är vi eniga om. Men att ifrågasätta att folk kan bli oroliga för vad någon skriver på sina sociala medier är rätt vetklighetsfrånvänt.

    Inom psykiatrin brukar man se att personer i manier ofta har övernaturliga upplevelser eller har en övertro på någon slags mening eller tecken. Just saying

     Vet du vad, jag har arbetat inom psykiatrin och är medveten om det. Med det sagt, så betyder det ju absolut inte att alla som tror på tecken eller övernaturliga/andliga saker är psykiskt sjuka! Här kliver ateistiska Sverige in och tycker sig veta bäst… I större delar av världen är det fullt normalt att tro på gudomar, änglar, högre krafter, tecken från avlidna o.s.v. Man behöver ta ett steg ut från Sverige-bubblan för att inse att detta är ett ganska litet land och avvikande just vad gäller andlighet.

     Jag har nämnt det flera gånger på BB, men personligen vänder jag mig emot att många här så lättvindigt vill diagnosticera och döma influencers enbart utifrån deras sociala medier. Sandra B är en dålig mamma som visar ett foto på sonen när han äter framför skärm, och givetvis alkoholist då hon dricker vin på sin födelsedag! F är psykotiskt då hennes tro på tecken ”tyder” på det. Här inne är alla psykologer, psykiatriker och läkare som kan diagnosticera folk baserat på några foton. Är det verkligen ingen annan som tycker att det är bisarrt beteende?

      Jag håller helt med dig!!

      Men hur vet du att det INTE är en mani? Om du nu jobbat inom psykiatrin.

      Det här har inget med Sandra B och hennes sons skärmvanor, utan det handlar om en ung tjej med konstaterad psykisk ohälsa som är väldigt öppen med hennes upp och nedgångar.

       Grejen är väl att ingen av oss vet? Och att det är fullständigt absurt att tro sig veta eller ens diskutera andra människors mentala status. Om hon nu är så öppen, gå in och prata om det på hennes sociala medier istället för att springa in här, tänker jag.

   Den typen av ”influencer” har förstört allt med regnbågar, men nu även humlor 🙃

   Förstår alltså ”regnbågsbebisar”. Men det är så jäkla överdrivet.

  Tungt att bo ensam i Stockholm med två små barn sedan… undrar hur man själv gjort i hennes situation. Svårt att föreställa sig!

   Är det verkligen svårt att föreställa sig? Inte så unikt att bo ensam i Stockholm med två barn.

    Hennes familj bor väl inte där heller eller?

    Ja det är svårt att föreställa sig – för mig.

     För att?

   Ja även om hon har bra ställt via sin stora insta så är det tufft köpa stor lägenhet för dom alla tre själv

    Tror hon är fullt medveten om hur bostadspriserna. Hon är ju en vuxen människa och då klarar man av att räkna ut vad saker kostar och se om det är rimligt för ens inkomst. Skulle tro att hon tjänar bättre än vad många par i Stockholm gör tillsammans så det ordnar sig säkert bra för henne.

    Fast med två små barn behövs ingen stor lägenhet ju.

     Du glömde garderoben. Behövs en normalstor 1:a bara för den.

      Trodde du menade garderob som barnet kan bo i à la Elsa Billgren…

       Tänker att det är fler barn än Lynn som bor i en ”garderob” och som dessutom inte har tillgång till både eget och mor- och farföräldrars landställen.

    Det behöver inte bli särskilt dyrt, det går att hitta en trivsam tvåa i ett bra område för omkring 5 milj:

     Och fem mille är inte dyrt?

      /s 🚀🚀🚀

   Det bor en massa ensamstående småbarnsmorsor i Sthlm.
   Det går fint för många av dem.

    Ja det har jag inte sagt något om 😂 Lär dig läsa.

     Du tyckte ju att det verkade svårt?

     – ”Lär dig läsa”
     Jag kan läsa
     -”Tungt att bo ensam i Stockholm med två små barn sedan.”
     Hur ska jag tolka det tycker du?

   Kan intyga att det går alldeles utmärkt! Mängder av förskolor att välja på och allt man behöver precis runt hörnet. En mansbebis i ekvationen känns däremot väldans tungt!

    Herregud vad alla ska intyga mig att det kommer gå superbra bara för att Stockholm kryllar av ensamstående småbarnsmorsor. Det kan ju ÄNDÅ vara tufft för var och en av dessa mammor. Eller? Tycker alla ensamstående mammor i Stockholm att vardagen är underbar och plättlätt på alla sätt?

    Jag är själv mamma och jag tycker det är otroligt tufft gjort att flytta från sin familj till Stockholm med två små barn. Har svårt att föreställa mig tankegångarna hos Molly och alla avvägningar för/emot.

    Ni är väldigt oempatiska men det får stå för er 🙂

     Oempatiska? Eller så har vi själva gjort den resan och vet vad vi pratar om till skillnad från dig. Inte så att livet är nån jävla glittrande cirkus för att en man är med i bilden.

      Jag har själv aldrig behövt rodda småbarnslivet själv, men är född i Stockholm och bodde själv med min mamma mina första fem år i livet, jag tror inte att det var så lätt för min mamma alltid som det verkar vara för er supermorsor🙃.

      Varför blir ni så upprörda över att jag känner att det är tufft gjort av henne? Det ÄR en prövning och jag skrev att det är svårt att föreställa sig. Man är väl inte helt empatistörd bara för att man inte är ensamstående?

       Vad var inte så lätt för din mamma?
       Livet är inte enkelt, men det är liksom inget fruktansvärt liv man lever för att man är ensam mamma.
       Ingen här är väl särskilt upprörd eller empatistörd, men tycker väl att du låter ganska ”oj oj, ska stackars hon vara ensamstående mamma i Stockholm”
       Hon fixar det, precis som alla andra gjort.

        Inte alls, ni läser in massa konstigt. Jag skriver att det är svårt att föreställa sig tankegångarna och de frågor man ställs inför att reda ut själv när en sådan här sak händer. Det är svårt att föreställa sig och jag tycker det är tufft gjort av Molly.

     ” Jag är själv mamma och jag tycker det är otroligt tufft gjort att flytta från sin familj till Stockholm med två små barn”.

     Det här. Låter som personerna som bor kvar där man är uppväxt för att dom fastnat där av bekvämlighet. Din familj finns väl inte till för att avlasta och hjälpa din familj. Hoppas inte.

      Fast det är ju lättare om man har handfast stöd på nära håll, tex föräldrar som kan rycka in som avlastning /barnvakt. Mitt syskon har det så, bor nära våra föräldrar och får mycket hjälp med barnen, det är ju perfekt när de kan rycka in vid behov.

      Jag bor däremot flera timmar bort (flyttade för att plugga när jag var ung, blev kär och stannade kvar men min mans släkt bor inte heller här) och klart att det kan vara tufft att inte ha den hjälpen. Kompisar/grannar kan man ju kanske inte be om ”assistans” av på samma sätt, och de kanske själva har småbarn. Det hade varit drömmen att kunna ringa och be om hjälp att hämta på förskolan när det krisar, tex.

      Allas anhöriga kan/vill inte hjälpa till, såklart, men många far/morföräldrar tycker nog att det är roligt att få ha en nära relation till sina barnbarn. Det är ju en winwin när det är så, jättebra för barnen att få träffa mormor/farfar ofta om det går. Så att kalla det ”fastna av bekvämlighet” låter ju jättedumt. Det är ju många som faktiskt inte vill bo nån annanstans än där de växte upp. Och alla drömmer då inte om att bo i en storstad.

      Jo, delvis. Vi hjälps åt i vår familj. Jag hjälper mamma och min syster och de hjälper mig. Ledsen att göra dig besviken 🙂

     Men hur menar du? Hon har sitt liv i Stockholm och bortsett från att hon har spenderat sommaren i Dalarna hos hennes föräldrar så har hon/dom bott och uppfostrat sin son i Stockholm.
     Enda anledningen (enligt henne) till att hon är kvar där är för att hon leta ett boende.

      Förstår inte alls din kommentar!

       Ja, men du kan ju uppenbarligen inte förstå hur hon kan flytta från familjen i Dalarna, jag försöker förklara för dig att hon inte bor i Dalarna utan har bara spenderat sommaren hos familjen där. Hon letar boende i Stockholm för att kunna flytta ”hem” igen.
       Vad är det du inte förstår?

        Lär dig läsa 🙂 Skrev inte att jag inte kan förstå det, skrev att det är svårt att föreställa sig. Med det menar hennes tankegångar innan beslut – vart ska jag bo? Om man har en plan som kastas omkull är det väl rätt naturliga funderingar.

  Kunde inte bry mig mindre om vem som betalde vad i deras relation, skulle inte vilja byta liv med henne för allt i världen! Vissa suger på välja partners och tänker mer 🤑!

   Fast det där upplägget tyder ju på att hon inte alls valde efter pengar utan genuint gillade honom? Hade pengar varit det viktiga hade hon valt en rik man som ville gifta sig och hade inställningen ”allt mitt är ditt”. Att saker händer, att människor ibland visar sig vara en annan än den man trodde osv kan drabba vem som helst och det är inte pga dåliga val.

    Håller med till viss del. Men hur ska någon veta att denna rika man vill gifta sig och dela allt? Lita på vad han säger?

     Tror det räcker för många att bara vara tillsammans med någon som är rik och framgångsrik, sola sig lite i glansen, få tillgång till rätt miljö och rätt personer. Golddigger är ju inte bara en person som snabbt vill gå in i äktenskap och se till att få 50%. Allmänt alltså obs ej kopplat till Molly.

  Ot men Hanna Friberg som klagar på TikTok över att äntligen vara hemma igen ”men blev tyvärr väckt kl 6 på morgonen” 😴 vad trodde hon egentligen att ett liv med hund/valp innebar?

   Klart man får klaga även om man visste om det.

   Jag kan också gnälla över att behöva gå upp tidigt och mata mina husdjur även om jag visste precis vad jag gav mig in på när jag skaffade dem och trots att jag aldrig i mitt liv skulle byta ut mina tidiga mornar med dem mot sovmornar utan dem.

   Tror inte ett skvatt på att du aldrig gnällt lite halvhjärtat över något liknande 🤫

  Intressant att en tjej uttryckligen skriver att hon har stått på egna ben ekonomiskt men att det ändå insinueras att hon skulle vara en/blir kallad golddigger. Resonerar ni likadant när det kommer till icke-influencers i vårt avlånga land som ingår i heteropar där mannen tjänar mer? Det är nämligen ganska vanligt…

   Tycker också det är skevt. Det är ett välkänt problem att män generellt tjänar mer för lika arbete men skamma den kvinna som blir ihop med en man som tjänar mer 🥱

    Så är det absolut. Men utan att döma henne, eller någon annan, så finns det många golddiggers.

     Finns det verkligen det? De män som pratar om det har oftast inte speciellt mycket pengar. Känns som en irrationell rädsla att ha när man i princip lever paycheck to paycheck.

  Tack då vet vi. Inte nog med att han är en skitstövel han är en snål jävel också!

   Eller rimligt tills han vet att förhållandet skulle hålla. Skulle inte strössla pengar över en partner som tjänar egna pengar och har lyxiga levnadsvanor. Det stod ju att de delat % och delar räkningar. Menar du att bara för att en tjänar mer ska den andre bo och äta gratis?

    Haha hon har fött hans barn. Hon har riskerat sin hälsa, genomgått en graviditet, fött barn osv så han borde bara punga ut cashen

     Riskerat sin hälsa? Men Jesus…

      Du kanske borde läsa på om riskerna vid såväl graviditet som förlossning. Även om det går bra för det mesta, och de flesta klarar sig utan, eller med lindriga till medelsvåra komplikationer, så kan även dessa vara hemska att drabbas av, och i vissa fall leva mer resten av livet. Och då har vi inte ens talat om de verkligt svåra komplikationerna och risken för dödsfall för både mor och barn som varenda graviditet och förlossning är förenad med.

       Bland mina vänner har de flesta någon typ av komplikation från gravuditet/förlossning. Skulle inte alls säga att det är ovanligt. Själv var jag sjukruven båda graviditeterna och det kostade mig mycket i utebliven inkomst och pension. Den har jag permanenta skador på höfterna pga foglossning, kan inte springa pga kissar på mig, har nedsatt känsel vid sex och ptsd från förlossningen. Inte så min exman kompenserat mig för det..

      Varit surrogatmamma typ. Borde förbjudas.

     Eh? Det är väl snarare Molly som velat ha barn till varje pris…

    Jag tycker också att det är fullt rimligt, särskilt med tanke på att dom inte var gifta.

  Petra T gravid

   Oj trodde hon var typ 10 år äldre än mig men hon är född -88

    😱

    Givande kommentar i och med att ingen har en aning om hur gammal du är.

     Antar att anonym är född 88:a.

     Haha jag är 33

    Du är inte ensam. Jag har trott att hon varit i 45 års åldern.

     Vad trevliga kommentarer hörrni! Ni ser säkert ut som nyutslagna nyponrosor allihopa.

      Ingen annan än du ger sken av att det är något fult med att se äldre ut än vad man egentligen är.
      Man kan vara skitsnygg och vara i 45 års åldern också.

       Ja, ”du ser ut som en snygg 45 åring” är ju verkligen en helt och hållet neutralt laddad sak att säga till en 35 årig snygg kvinna, särskilt i ett samhälle där kvinnor smörjer sig in absurdum, går på syrabehandlingar och injicerar fillers och botox till höger och vänster för att motverka minsta lilla ålderstecken. Petra är, som hon själv uppgett, inget undantag från detta. Jag tror inte detta undgått er heller.

       Huruvida man kan vara 45 år och snygg är ju helt irrelevant i sammanhanget, man kan vara 80 år och se fantastisk ut också. Men det var förstås förhastat av mig att anta att din kommentar var något annat än en vänligt sinnad reflektion. 😌

       Ser dock inte nödvändigheten med att kategorisera utseenden efter ålderskategorier till att börja med? Petra ser naturligtvis lika mycket ut som en 88a som alla andra 88or, då hon per definition är ett exempel på någon i prick den åldern. Ingen 35 åring kan se mer ut som en 35 åring än en annan 35 åring? Precis som någon som väger 100 kg är ett exempel på hur exakt 100 kg ser ut.

       Men det är förstås helt oladdat att i en pro-ana kultur säga till en person med 60 kg övervikt, som aktivt försöker gå ner i vikt, att denne ser ut att ha 90 kg övervikt istället, man kan ju faktiskt ha det och vara skitsnygg också.

        Det är ju allt insprutande som gör att folk ser äldre ut än de är.

         Ja det är ju en vanligt förekommande uppfattning, sällan sagt i positiv mening.

         Men om vi nu bortser från det faktum att påpekanden om ett i förtid åldrat utseende enligt vissa är att anses som helt vanlig komplimang, så kan kanske en sådan diskussion ändå hållas frånskild från en enskild kvinnans utseende?

        Jag trodde också att hon var äldre enbart baserat på hur mycket hon gjort i ansiktet och hur länge hon har varit aktiv. Ingen har sagt något negativt om hennes utseende?

         Jag har svårt att tro att ni samtliga är så, om inte totalt aningslösa, så i vart fall oberörda av rådande skönhetsnormer att det jag försöker säga helt och hållet flyger över huvudet på er, eller uttrycker jag mig så dåligt? Haha

          Vi är varken oberörda eller aningslösa, det är du som driver det här med dina inlägg.
          Det var ett kort konstaterande om att vi var ett flertalet personer som trodde att hon var äldre än vad hon uppenbarligen är.
          Allt tjat om utseende hit och dit kommer från dig.

           Helt otroligt, men okej, jag förstår att du/ni är av den bestämda uppfattningen att felaktiga antaganden om någons ålder, uppenbart grundade på vad ni uppfattar som ett i förtid åldrat utseende, absolut inte handlar om utseende, och i synnerhet inte i negativ bemärkelse. Haha.

           Hon har varit aktiv längre än de flesta. Precis som för skådespelare eller programledare tror man då att personen är äldre. Lägg till vissa ingrepp som vanligtvis görs på personer som är några år äldre än henne.
           Ingen förutom du har sagt ngt om ett åldrat ansikte eller lagt en värdering i det. Fascinerad över hur du tar det som skrivs negativt.
           Du kanske ska vända din värderingsspegel mot vadd du själv säger?

           Jag förstår inte hur du kan missförstå mig? Jag säger ingenstans att det är negativt eller fult att varken bli äldre eller att se äldre ut än sin ålder, endast att det kanske inte är jättekul att läsa att alla tycker att man ser äldre ut när man uppenbart försöker motverka ålderstecken genom exempelvis injektioner. Vi kan nog alla enas i insikten att Petra knappast försöker eliminera rynkorna i pannan för att addera 10 år till sitt utseende?

           Man kan vara snygg i alla åldrar, därtill helt oberoende av vilken ålder man ser ut att vara, en 70 åring som ser ut som 90 kan såklart vara jättevacker, men ska försöka förklara vad jag försöker säga på ett förhoppningsvis mer pedagogiskt sätt.

           Du tycks vara av åsikten att att säga att någon ser tio år äldre ut inte är något konstigt, och att om mottagaren blir ledsen så är det snarare dennes värderingar det är fel på. Fair enough, då förmodar jag att du också bör se det som helt oproblematiskt att säga till en snygg 30 åring att hon ser ut som en snygg 10 åring, en snygg 50 åring? En snygg 70 åring? En snygg 90 åring? Eller blir man plötsligt ful när man uppnår en viss ålder?

           Även om man tycker att ”du ser ut som en snygg 60 åring” är en lämplig komplimang till en 20 åring kanske man kan tänka på hur det kan tas emot? Och i Petras fall, vill man medvetandegöra henne om att man tycker att injektionerna kan uppfattas ge motsatt effekt än vad som kan anas vara avsikten kan man ju säga det till henne, istället för att i kör proklamera att man minsann aldrig hade kunnat tro att hon är sin faktiska ålder, på en skvallerblogg?

           Sedan är jag mycket positiv till att man problematiserar det faktum att människor väljer att göra injektioner samt samhällsnormen som säger att ett yngre utseende är att föredra framför ett äldre, det är i mitt tycke en mycket sorglig inställning och utveckling, men bara för att man är medveten om problematiken och man själv inte delar den uppfattning som samhället matar en med så kan man ju ändå visa lite hänsyn om man kan ana att en särskild kommentar eventuellt skulle kunna vara trist att höra för den som kommentaren berör?

     Gått förbi henne på stan flera gånger och hade absolut gissat 40-45 🫣

   Jag har gratulerat henne med ett inlägg på Instagram. 🥳

  Vilken tur att man är gift och har barn med en arab. och följer den muslimska vägen där kvinnan inte betalar någonting och har sin egen lön som fickpengar haha.

   Det låter inte som tur, snarare ett ovanligt korkat livsval

    Varför är det korkat att slippa betala hyra, räkningar, mat, bil? Tror de är 98% av befolkningens dröm.

     När han dumpar dig då? Då lär du inte vara attraktiv på arbetsmarknaden, dessutom blir pensionen sjukt låg. Alla bör kunna leva utan att vara beroende av någon annan på det sättet.

      What? Hon har egen lön så hon jobbar.

      Läste inte du att ens egen lön har man som fickpengar? Jag jobbar 100% som sjuksköterska och har gjort i 13 år. Tror inte du behöver oroa dig för bristen på arbete för mig eller att jag kan stå på egna ben. Du har nog lite förutfattade meningar, bara för att man ej betalar räkningar betyder inte det att man går hemma fattig och arbetslös.

       Många kvinnor utnyttjar det för att slippa jobba

        Många män utnyttjar det för att slippa hemarbete och hand om barn.

        Det är sant för jag säger det 🧠

         Haha Ja, folk har verkligen svårt och förstå att ibland utnyttjar inte par varandra utan kompletterar varandra och får ihop ett liv alla trivs med. Tror dock det grundar sig i svartsjuka.

          Svartsjuka? Är det avundsjuka du menar?

           Min passion i livet är verkligen att försöka lära folk skillnaden mellan svartsjuka och avundsjuka. Stör ihjäl mig när man använder det fel 😅

        Utnyttjar det? Det är väl något man kommer överens om som par. Jag själv är inget ”dagisbarn” utan min mamma var hemma till alla vi 4 barn började skolan. Vilket jag uppskattar otroligt mycket idag som vuxen. Ser inte något negativt med att någon väljer och lägga all sin tid på hemmet & barnen om man vill det och möjligheten finns! Det hade dock inte passat mig.

        Tycker det här är så låg syn på kvinnan, varför skulle det vara ett utnyttjande? Gillar inte mannen upplägget så får han väl separera. Varför har vissa så svårt att förstå när någon gör ett val som är liiite avvikande från normen? Man ska gå sin egen väg i livet men nej, man får absolut inte jobba mindre än heltid för då är man lat och kommer hamna på fattighuset sen.

        Tycker det är fint med par som försöker göra det bästa för den andra, både vad gäller pengar och gester. Om någon skriver att ”min man lagar all mat här hemma och gör det mesta av hushållsarbetet”, då är det fint och bra. Men om en man delar med sig mer än 50% av sina pengar, då är det dåligt? Det är som att vad gäller pengar ska det vara millimeterrättvisa men när det gäller ansvar och arbete hemma är det inte lika noga, varpå många obs ej alla kvinnor, drar större lass hemma. Dock utan att kompenseras ekonomiskt för det, mer än att jobba sina 100%. VILL man göra mer hemma eller vara generös med sina pengar, vad är egentligen problemet? Problemet är när det blir ofrivilligt.

      Hon skrev ju ”använder sin egna lön som fickpengar” och lön får man när man jobbar. Folk är verkligen SÅ snabba att försöka skrämmas med vad som kan hända om man separerar eller vid pension att man inte ens tar reda på förutsättningarna. Visst, var stolt över hur du arbetar hela livet och betalar halva elräkningen pga stolthet men inse att det finns andra sätt.

      ”Och har sin egen lön som fickpengar” tyder väl rätt mycket på att anställning finns.

     Det låter verkligen inte som ett förhållande där man jobbar som ett team och är varandras likar? Jag tillhör väl den andra 2% av befolkningen då.

      För att han betalar räkningarna och jag kan lägga min SSK lön på det jag vill just då? Ja verkligen jätte osunt.

       I vår familj lägger vi alla pengar i en pott, gemensamt sparande och så får vi båda lika mycket fickpengar att leka med varje månad 👌 då delar vi på kläder till barnen, utflykter, bensin och allt det som du stod för enligt ditt senare inlägg. Jag föredrar mitt upplägg, men bra att du är nöjd!

       Jag förstår precis vad du menar. Han betalar de avgifter som är fasta och ska in oavsett allt annat. De pengar du har känner du efter vad de passar till för familjen. Och det är jättekul, man kan agera spontant och man kan tänka praktiskt för framtiden och göra aktieköp när man bedömer läget är bra för sånt.

       Det låter jättekul tycker jag. Och om man inte tycker det är kul att köpa kläder till sina barn så känns det lite sorgligt. Det är roligt och att hitta på utflykter eller gå på barnteater med barnen eller precis vad man vill. Det är väl en dröm!

      Är ni varandras likar? så om du köper en mascara och en klänning så får han en likadan då?

      En sån like känner inte jag riktigt att jag skulle kunna respektera. Eller ha sex med. Usch och fy!

       Ja exakt så jag menade 👌👌👌

   Ja islam e verkligen känt för att tänka på kvinnans bästa….(eller inte)

    Tråkigt att du är så trångsynt och ser allt svart & vitt. Du är välkommen att gå med i någon kvinnoförening nära dig (vi bjuder in alla oavsett religion och finns i varje stad i princip) så kanske dina fördomar krossas en aning. Om du vågar, vi kanske är terrorister i dina ögon med.

     Fint att du trivs bra med din man! Vi kan dock inte blunda för att Islam som religion har väldigt mycket att jobba med när de kommer till kvinnors rättigheter. Är själv uppväxt i en del av Stockholm där jag fått uppleva hederskultur på nära håll av barndomskompisar.

     Sluta skriva till människor du inte känner att dom ser bara svart eller vitt. Urkorkat!!

      På vilket sätt tycker du att kommentaren som hon svarar på inte var nattsvart?

     Jag har volontärarbetat på kvinnojour och mött alldeles för många kvinnor som varit tillsammans med en troende muslim alternativt kommer från familj som är troende muslimer för att se det bara som fördomar. Jag säger inte att alla är så, absolut inte, men det är ett riktigt problem att kvinnor far illa och inte är lika fria som män. Och det är såklart inte bara Islam, i princip alla religioner är dåliga för kvinnor som grupp. Det är böcker och regler skrivna av män för män.

      Skilj på religion och tradition. Väldigt många män använder och vrider religionen så att den passar deras syfte. Eftersom kvinnorna oftast inte ens gått i skolan (återigen mäns påhitt) har de inte kunskap nog att se igenom detta dravel. Men religionen förespråkar inget sådant utan förespråkar jämlikhet. Tyvärr har dessa traditioner pågått i århundraden så svårt att bryta mönster.

       Nej, religion förespråkar inte jämställdhet. Sedan, vad är kultur, vad är tradition och vad är religion är i många fall så sammankopplat att det nästan blir att bråka om semantik om vad som är vad. Men faktum kvarstår, ingen organiserad religion är positiv för kvinnor som grupp.

        Visste inte att det fanns oorganiserade religioner?

        Bara lite nyfiken på hur många religiösa texter du läst?

         Alla. Tror du missuppfattat begreppet lite? T ex kristendomen har både utövare av organiserad kristendom, alltså folk som går i kyrkan, har gemensamma ritualer, värderingar, principer, regler osv och utövare av ”oorganiserad kristendom” som kanske t ex identifierar sig med de grundläggande kristna trossatserna, tror på gud utan att vara en del av en specifik kyrka eller religiös organisation. Man praktiserar och tolkar helt enkelt sin tro självständigt, utan att engagera sig i de formella strukturer, instutitionerna och cermonierna som en organiserad kristendom erbjuder.

          Jag har inte missuppfattat något. Jag ställde en genuin fråga, som du nu har besvarat. Kan säga att det kanske fungerar inom kristendomen, men inom islam tolkar man inte självständigt.

       Vet inte vad för kvinnor du träffat på, men jag själv umgås i princip bara med människor från Palestina & Syrien samt Libanon och där har alla kvinnor jag känner gått i skolan och kan läsa. Min svärmor är över 60 och var lärarinna i hemlandet i 20 år, i Syrien. Känns lite fördomsfullt och korkat och tro att folk som är ”muslimer” ofta inte kan läsa eller förstå något. Dom finns säkert men är absolut inte till större del, men pga av kommentarer som dina så tror folk det. För de litar hellre på vad de läser och hör. Än lär känna ”dessa förtryckta stackars kvinnor” svenskar är såååååå rädda.

        Det är jättevanligt att man inte kan läsa i de länder du radar upp. Men de personerna har såklart inte råd att fly till Europa så man får åka dit om man vill träffa dem. Eftersom arabiska inte skrivs som samma språk som man talar är det lätt att leva hela livet utan att kunna skriva/läsa där. Tänk typ om vårt skriftspråk var tyska. Så stor skillnad är det på talad arabiska och skriven.

        ”jag själv umgås i princip bara med människor från Palestina & Syrien samt Libanon”. Varför bor du i Sverige om du ändå väljer att till största del umgås med ditt egna folkslag? Varför har du inte massor av svenska vänner? Och eftersom att du inte umgås med svenskar, hur kan du då veta att vi ”är så rädda”? Du har ju ingen aning eftersom att även du har fördomar som verkar begränsa ditt synsätt.

      Samma här men helt annan upplevelse. Snarare Anders, Lars & Henrik som de gömde sig för

       Vet inte var jag skrev att etniskt svenska sekulära män inte misshandlar och vad som var vanligast? Däremot så är religion en del av ett organiserat förtryck av främst kvinnor och barn. Ca 10% av alla ungdomar i storstäder får inte leva fritt pga kollektivt legitimerat våld som har sin grund i religion och kultur, kvinnor får gömma sig från inte bara sin partner utan även sin egen familj för något så enkelt som att de vill klä sig som de vill. Det här är ingen tävling om vem som är värst, finns män från alla bakgrunder som är sämst men att blunda för att religiöst/kulturellt förtryck är ett stort problem är att svika så många kvinnor i utsatta områden.

    Va fan har islam med deras förhållande att göra?

   Fast det hade jag bara velat om min man tjänade otroligt bra, alltså hade lön på över 100 000 kr/månad eller något. Annars känns det ju konstigt? Säg att jag har 20 000 kr netto och min man har 35 000 kr netto. Då ska han stå för boendekostnad på 20 000 kr, mat för kanske 7000 kr, bil och annat smått för 4000 kr och det lilla som är kvar får han roa sig med. Medan jag kan slänga 20 000 kr på kläder, smink, fika…? Jag hade tyckt det kändes absurdt när man är två personer som älskar varandra och delar livet ihop.

    Men du tror väl inte på riktigt att jag & barnen lever lyxliv och han lever fattigt. Hans lön betalar våra räkningar Mat och större saker, så som bil. Mina pengar går i princip till bensin, kläder och shopping till hela familjen, aktier, utflykter osv osv. Det jag har lust med. Han tjänar dubbelt av det jag tjänar. Han är egenföretagare. Sedan ligger det i hans kultur och vår gemensamma religion att man betalar för sin familj, om man kan. Och han kan och gör det. Folk behöver ju inte få de och låta som han är ett offer haha. Det är inte särskilt längesen Sverige såg likadant ut. Där männen försörjde hela familjen. Tycker det är märkligt att det är något fel…

     Men då är det ju noll skillnad om ni bara hade lagt alla era pengar på ett enda konto och därifrån betalas boende, bil, barnkläder, utflykter osv?
     Det var DU som ville framställa ert sätt att leva som så jäkla lyxigt för dig, men verkar ju som att ni faktiskt delar på hushållets utgifter som många gör ändå. 😉

     De allra flesta hushåll skulle idag inte kunna bli försörjda av enbart mannens lön då den i Sverige oftast inte räcker till. Båda behöver jobba för att få det att gå runt med alla kostnader (särskilt i dagens lågkonjunktur). Låter likadant i ditt hushåll?

     Då ”betalar han inte allt”. Då betalar han för allt som har ett bestående värde, och du betalar löpande konsumtion. Det är en klassisk kvinnofälla, vanlig i alla kulturer.

      hon köpte aktier … det kan vara ett bestående värde.

      Vi har varit gifta i 15 år, har 4 barn ihop och ett väldigt stabilt liv. Skilsmässa är det sista någon av oss oroar sig för. Skulle de mot förmodan vara så, så finns det även avtal inom vårat giftermål som inte lämnar mig på gatan. Jag har dessutom ut en bra bit över 30 själv, och skulle överleva i en hyreslägenhet med begagnade möbler och ändå få livet att gå ihop. Hos oss är familjen viktigast och inte ting. Skulle han välja och lämna och ta vårat hem och bilar, ja då får han göra det. Det värsta för mig vore att förlora honom inte bekvämligheten av att han betalt räkningarna =)

     Jag skulle dock inte säga att ”fickpengar” är något man använder till bensin.

      Det tror jag att det går att göra. Det är samma valuta även om det är fickpengar. Det är ingen skillnad.

       Fickpengar ser jag som nåt man använder till annat än löpande kostnader.

        Precis.

        Löpande kostnader. Det kan alltså inte gå till en fika på stan, bara en gång. Är det flera gånger är det en löpande kostnad.

        Kan köpa smink en gång, inte löpande under året alltså

        Näääää hahaha, vad hon menade var att han betalar fasta avgifter och att han inte har ett val om den saken. Medan hon har sin lön och känner efter lite för vad hon vill göra. Och vad hon vill köpa.

         Om fika är en fast levnadskostnad för dig kan du se det som en löpande kostnad men jag tror få av oss definierar fika på det sättet.

       Nej fickpengar är roliga pengar att köpa vad man vill med. Inte ”måsten” som kläder till barnen och drivmedel till bilen.

        Det är inte direkt några ”måsten” när det gäller shopping till mina barn utan något jag gör för att det är kul, lite väl kul tyvärr haha.

        Vad är annars fickpengar? Köpa en cola på Ica?

         För mig är fickpengar kläder till mig, konsertbiljetter (ska på Taylor Swift nästa sommar), drinkar ute med mina tjejkompisar osv. Saker som jag tycker är kul 😅 jag tycker också det är roligt att köpa kläder till barnen men det är ju fortfarande ett need-to-have och inte ett nice-to-have, eftersom de hela tiden växer. Så de pengarna går från löpande gemensamma utgifter.

          Vi har väl helt enkelt olika syn på vad fickpengar är. Jag går inte på konserter, och dricker heller inte drinkar. Jag går däremot gärna ut och äter, åker och shoppar, till mig barn eller man, eller släkt. Vet inte om du vill jag redovisar mer? Förra veckan köpte jag tex en lampa jag velat ha, för summan som elräkningen låg på. Det är ett nöje och inte ett måste. Swishade en summa till missing people efter en bra insats i min stad. I juni valde jag och betala barnens fasters bal klänning tex.

          För mig är fickpengar det man har kvar efter att betalt alla måsten, och eftersom jag inte har några måsten att betala så är min lön min fickpeng.

           Jag delar din syn på fickpengar😊
           Förstår precis hur du menar.
           Min man är inte muslim men vi har liknande upplägg ekonomiskt mellan varandra.

           Haha men vafan, jag har inte bett dig redovisa. Det var ju du som frågade mig vad jag tycker fickpengar är.

           Bra att du är nöjd med ert upplägg!

      Så du menar om jag är hemma med barnen och vi ska köra lite längre, bensinen är slut. Tror du då jag ringer min man och ber han swisha över när jag har på mitt kort själv? Snacka om att missuppfatta allt jag skrivit. Eller inte vilja förstå.

       Förstår faktiskt inte varför ni inte bara har gemensam ekonomi, alla pengar in på samma konto 🙈

        Förstår inte varför vi skulle ha det?

         Precis, varför skulle man ha det om man väljer att ha det på ett annat sätt.

         Men jag antar att om man har en snävare ekonomi så är det viktigt att dela exakt lika eftersom det inte finns så mycket att ta av. En riskerar att bli utan om man inte drar upp gränser ordentligt.

         Det kan ju sticka i ögonen på dem att andra har det lite bättre ställt. Särskilt med eget företag och en sjuksköterskelön. Utdelning på aktier ger ju också ett härligt tillskott.

          Jag tror inte ts har det bättre ställt än mig haha. men ja det är lite fånigt hur hon försökte få det att låta som hennes man står för alla utgifter och hon kan glassa runt på sin sjuksköterskelön, när det visar sig att hon betalar för bensin, barnkläder, utflykter och allt möjligt som i min värld går på hushållets gemensamma kassa.

          Blev också lite provocerad av att hon tror att alla drömmer om det upplägget 😂

          Men to each their own. Jag är asnöjd med mitt liv, absolut inte varken svartsjuk eller avundsjuk 👌

        Är inte samma person som skrivit men det är ju enklare att ha sitt egna konto. Man vet exakt vad man har kvar och vad/när man vill föra över till annat konto, investera etc. Alltså säg att man har x antal kr kvar på kontot och är ute, mannen köper något vilket tömmer lönekontot eftersom man inte räknat med just den utgiften. Rent praktiskt betydligt enklare att ha sitt egna med full kontroll.

         Exakt. Och dessutom så slipper man sitta och peta i vad som ska betalas. Var och en avgör det själv. Men är det tajt om stålarna så får man väl göra så antar jag.

       Vet du, det är du själv som började det här.
       Sättet du skrev din kommentar gör att folk tycker du är korkad, och svarar där efter.
       Lev som du vill med din ”arabiska man och följ den muslimska vägen”, men det är nog inte särskilt många som är avundsjuka på ditt liv.

        Plus en på den. Nej tack till ett liv med ”din arabiska man med muslimsk väg”. Du har noll i avund att hämta! Ditt sätta att skryta om din sits är pinsam. Jag vill inte känna mig ägd av en man. Nej tack!

   Har en svennebanankille och vårt upplägg är ganska likt ert, om än lite mer ”obestämt”, haha. Men min shoppingbudget är liksom inte relaterad till min eventuella inkomst, utan det är snarare en ”utgift för hushållet” liksom, om det makes sense. Jag skulle ju gärna bidra till saker som exempelvis att spara ihop till handpenning för framtida bostadsköp eller liknande, för att ge oss bättre förutsättningar, m.m. Men det är han som köpt vår nuvarande bostad, och jag har själv ingen inkomst alls i och med att jag är student, och har varit det sedan tidigt i vårt förhållande, så mina CSN-veckor är slut sedan länge då jag påbörjade en ny utbildning efter att min första blev klar, så sedan han blev klar med sin utbildning och han sedermera jobbat sig till en bra lön (inga fantasisummor liksom, men över medel) så han står av naturliga skäl för prick allt för oss båda, inklusive min shoppingbudget. 🤷🏻‍♀️

   Det här är helt och hållet oproblematiskt i vår relation då vi sedan start såg på alla pengar som kom in som gemensamma, men det liksom förefallit sig naturligt att typ 90% av det som ”blir över” spenderas av mig, till stor del på shopping, särskilt då han inte har något intresse av att köpa något alls mer än att spendera pengar på typ gemensamma resor, en ny dator ibland och något enstaka tv-spel då och då. Haha. Han föreslog dock att vi i framtiden skulle kunna ha ett upplägg där mina pengar blir min shoppingbudget och det han själv tjänar då skulle gå till räkningar och gemensamt sparande, vilket jag förstås skulle vara helt okej med, även om jag alltid skulle betrakta den så kallade shoppingbudgeten som gemensamma medel också, med enda skillnaden att den står till fritt förfogande, haha.

   Tidvis har vi som sagt båda varit studenter, och när jag hade CSN men inte han så betalade jag för båda under perioder, och vice versa, och skulle självklart inte tveka en sekund på att försörja honom helt och hållet i ett läge där jag tjänar pengar och inte han. Och han är fullt bekväm med att det är åt andra hållet, så som det är just nu. Det bör tilläggas att han var arbetslös och bodde med sina föräldrar när jag blev tillsammans med honom för över tio år sedan, så även om jag helt utan skam spenderar det han tjänar kan ingen i alla fall beskylla mig för att ha valt honom för pengarna, även om han någon dag skulle råka bli multimiljardärbiljonärsiljonär eller något, haha. Obs. Det sistnämnda är inget scenario jag ser ske inom en överskådlig framtid, men vad bekvämt det vore… 🤷🏻‍♀️😂

    Alltså älskar!

    Att du inte skäms
    .

     Jag förstår om vårt upplägg upplevs annorlunda av vissa, men jag ser inte att jag skulle ha något att skämmas över. Upplys mig gärna, det är alltid intressant att höra andras synvinklar på saker och ting.

     Särskilt nyfiken blir jag på att höra motiveringen till en såpass dömande åsikt om en så vardaglig sak som pengar, av en främling som helt och hållet grundat den på en ytlig redogörelse av vår ekonomiska situation och vårt ekonomiska upplägg, utan att ha någon som helst inblick i situationen eller våra förutsättningar i övrigt.

     Vi är inte på något sätt rika, men så länge vi har så vi klarar oss är pengar av liten betydelse i våra liv. Det finns andra värden vi värderar högre, så som glädje, hälsa, samhörighet och omsorg. Vi ser ingen anledning att tillmäta monetära tillgångar något moraliskt mätvärde av enbart principskäl, än vad det behöver ha rent praktiskt.

     Att någon annan har en rigid uppfattning om vad ”att göra rätt för sig”, eller dylikt, innebär är intressant att läsa om, av intresse för våra olikheter, men vi står stadigt i våra värdegrunder.

     Jag vet att jag är lyckligt lottad som har en kille som visar sådan hänsyn till så väl min situation som långtidsstudent, mitt välmående och mina förutsättningar i övrigt. Hans kärlek är det mest värdefulla jag någonsin kommer ha, fattig som rik. 🥰

      Sambon och jag har gatt arbetslosa i princip omlott med varann och sen har han haft ett jobb dar han tjanat kanske 3ggr sa mycket eftersom jag jobbade och pluggade samtidigt, den som jobbade for tillfallet eller har mest pengar ar den som frontar mat, el, internet, telefon, kostnaden for universitetet som tyvarr inte ar gratis har osv (vi ager huset vi bor i och har inga lan) och jag tycker det funkar kanon, behover den som inte jobbar pengar till en fika med polare eller nat annat kul har det aldrig varit nagra problem. Tycker det ar ett dromscenario medans andra tycker att det ar sjukt att vi delar pa allt.

    Haha alltså jag är all for att man stöttar varandra ekonomisk i ett förhållande men han låter som en riktig push-over

     Haha jag förstår om det kan låta så, men det är han verkligen inte. Men han har inte ett så ängsligt förhållande till pengar som många verkar ha. 🤷🏻‍♀️ Jag vet inte om du lever tillsammans med någon, men vi har levt tillsammans i tio år, och tragglat oss igenom många år med mycket knaper ekonomi, och vi har hela tiden strävar efter en gemensam målbild så det kommer sig naturligt att vi snarare ser oss som ett hushåll under vilket båda får ha sin frihet och unna sig inom ramen för de medel vi har, än som två enheter under samma tak. Och nu råkar hans intressen vara ganska billiga att underhålla i ett längre perspektiv betraktat, medan mina innebär lite högre månatliga utgifter. 😅

   Din stackare

   Du skämtar nu va J? Inget av det du säger får mig att bli avundsjuk.

   Oj vad jag hade mått dåligt av ett sånt upplägg, det hade inte funkat alls för mig. Är man två så delar man på hyra och andra gemensamma utgifter även om man inte har delad ekonomi. Jag blir obekväm av att någon betalar för mig på en dejt, notan delas lika för vi är där på lika villkor.

   Vi är olika, men det hade inte passat mig alls med min uppfostran.

   Tur? Ja verkligen tur du har 🫠 Så fruktansvärt nedvärderande att kvinnan ska springa runt och leka lyxfru och inte ha samma värde och syfte i familjen som mannen som ”försörjer familjen” utan kvinnan ska springa runt och hålla på med ploj och shoppa sk*t?! Så sjukt att folk 2023 tror detta är något att sträva efter? Stackarn… det här är absolut motsatsen till allt jag önskar alla kvinnor inkl mig själv. Och det är både sorgligt och upprörande att folk förmedlar denna bild av könsroller till den yngre generationen. Kan inte nog uttrycka hur sjuk denna kommentar är. Och njeaaaa – den ”muslimska vägen” är nog inte den kvinnobild som de flesta drömmer om – snarare tvärt om.

   Några män på mitt jobb, som är ett relativt lågavlönat jobb, har förmånen att av religiösa/kulturella skäl behöva försörja hustru, barn och i ett fall även sin mamma fast hon är i arbetsför ålder. Hustrun och mamma är kvinnor och ska inte behöva arbeta. Lönen man får på vårt jobb är inte så hög och därför jobbar dessa män långt mer än heltid för att få ihop en relativt låg ekonomisk standard åt dem alla. Någon buffert och ett ordentligt pensionssparande åt de som inte vill jobba har man inte råd att bygga upp. Jag ser inte detta som något eftersträvansvärt. Förstår inte hur man som mamma vill sätta sitt barn i en sådan situation.

  Du skojar? 😱

  Läste inte du att ens egen lön har man som fickpengar? Jag jobbar 100% som sjuksköterska och har gjort i 13 år. Tror inte du behöver oroa dig för bristen på arbete för mig eller att jag kan stå på egna ben. Du har nog lite förutfattade meningar, bara för att man ej betalar räkningar betyder inte det att man går hemma fattig och arbetslös.

  Jäklar vilken snål man!! Barn ihop osv och han tycker att det är helt ok att ha olika ekonomisk standard. Det var inget kap.

  Vem fan är Molly Rustas?????

   Det är hon som jobbar på Rusta tror jag.

    Ang. den som påstod att Molly R skulle köpa en liten lägenhet. Jaha du – nej men en nätt villa på nästan 300 Kvadratmeter

  När man inte orkar tänka själv; copy/paste på ngn influencers Q&A och så har man ett inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.