Att göra klädbyten på någon annans bröllop

COPYRIGHT STELLA PICTURES/Jari Kantola

Jag tänker på Sigge och Annas bröllop nästa helg. Det pirrar till i magen. Jag har ju en rosa klänning men har bestämt att jag ska ha en annan först i kyrkan. Är det rimligt som gäst att göra ett klädombyte? Nej verkligen inte såklart, men jag frågar ändå och nu är det bestämt. Jag tror det blir toppen. // Elsa Billgren

Elsa ger oss både frågan och svaret i sitt inlägg, vad gäller om man som gäst på ett bröllop kan göra ett klädbyte. Skobyte är väl mer en tradition än ett undantag, och att bruden eventuellt byter om till en mer lättdansad klänning men som gäst? 
Är det konstigt, eller ”orimligt” som Elsa själv kallar det?
Så länge man inte själv svidar om till en hjärtknipande tyllklänning i smäktande, gräddvita toner med en liten tiara på toppen så är det väl ingen ”big deal”?  Man kan ju lika gärna ha råkat spilla någonting på sin första klänning, vilken kanske är varför man i så fall vill byta till en ”back up-outfit”?

133 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jättekonstigt tycker jag. Det är inte dig som dagen handlar om. Känns väldigt mycket ”titta på mig” 😂

    Men om inte brudparet bryr sig så har jag ingen större åsikt än så, haha.

      Jag tycker det är oartigt. Det är brudparet som ska stå i centrum, inte gästerna.

        Så har man mer än ett av ett klädesplagg så står man i centrum?

          Jag är helt säker på att du vet vad jag menar. Man kommer i EN outfit enligt dresscode.

      Jag bytte kläder i mitten av festen på ett bröllop. Nöja jag tröttnade på min långklänning jag hade som brudtärna och satte på mig något kortare som var skönare att dansa i. Kan ju tilläggas att båda klänningarna var rätt neutrala och hade samma färg

    Hon verkar vara en person som vill vara medelpunkt och tar mycket plats, men det är nog hennes bror och den blivande bruden medvetna om 😅
    Men lite konstigt att byta kläder? Men de kanske gifter sig där gästerna övernattar så Elsa har ett rum att byta om i, eller tänkte hon byta om i bilen eller toaletten ? 😅👍

      Hon följer väl med prästen in i sakristian och byter.

        Skrattade rakt ut! Sakristian.

      Haha ja de är nog ytterst medvetna, Elsa har väl bett dem okeja flera klädfrågor inför bröllopet. Hon ska ju dessutom klippa ny frisyr inför bröllopet.
      Om min blivande mans syster hade betett sig så hade jag självklart ”okejat”, vad annars ska man säga?? Men jag hade nog också flinat rätt hårt i personens frånvaro. Är du 40 eller 14, bara kom på vårt bröllop och ha kul? Bara att Elsa skriver ”Nej självklart inte men jag frågar ändå och nu är det bestämt”. Barnunge.

        Exakt detta. Självklart så hade man sagt ok till sin mans syster men man hade haft riktigt roligt åt henne samtidigt.

          Eller så har hon frågat sin bror, han kanske inte är lika mycket av en galen brud som sin blivande fru och tyckte att det var skit samma om hon har en annan klänning efter kyrkan.

      Man kan ju vilja ha något mer täckande till kyrka alternativt finare till fotograferandet och sen något mer avslappnat till festen. Ser inget konstigt i det

    När man är statist men vill spela huvudrollen i någon annans liv….
    Jag är team – Håll inte på och byt kläder på andras bröllop.

    Oj hade aldrig kommit på tanken. Men så tänker jag också att det är brudparet som står i fokus den dagen. Man kanske kan sätta sitt bekräftelsebehov åt sidan i alla fall en dag 😅

    Är skobyte tradition? 🤔

      Ofta byter man de höga klackarna lite senare till några som är lättare att dansa i. Antar det är så Camilla menar. Inte ovanligt alls.

        Jaha ok. Jag kör på skor jag kan ha hela kvällen direkt bara 😅

        Snacka om att stjäla festen när man vill glänsa med flera skor.

      Om man får ont i fötterna efter en dag i klackar och man vill dansa vidare. 🙂

        Varför inte bara ta låga skor redan från början då?

          För att klackisar är finare. Inte så svårt att förstå väl? 😂

            Ni har väl inte finare skor än bruden???? 😱😱😱😱😱

              😱😱😱

    Tycker kanske det är lite märkligt, men det är ju Elsa medveten om. Kanske hon känner att den rosa klänningen inte är lämplig i kyrkan? Det är ju också hennes bror som gifter sig så antar att hon får ett ärligt svar ifall han eller Anna inte känner det är okej. Hade det varit mitt bröllop hade jag inte brytt mig. Tycker det är lite kul att Elsa alltid går all in.

      Om den rosa klänningen inte passar i kyrkan så kan hon väl ha en sjal, jacka eller liknande över – det har ju många på bröllop? Bolero brukar man väl ha. Nej, jag tycker att det här med klädbyte är helt off och tror att Elsa kommer att skämmas i efterhand. Tänk att få kommentarer från andra gäster i stil med: Har du bytt klänning?! Och tänk att försöka överglänsa bruden så på brudens stora dag. Narcissism i ett nötskal. Jag skulle aldrig vilja ha Elsa till svägerska om man säger så.

        Tycker att du överdriver något faktiskt. Som sagt, byter hon om till brudklänning så försöker hon överglänsa. Att byta om till en annan enligt klädkod lämplig klänning är inte att överglänsa någon. Tror faktiskt inte att många gäster ens kommer att notera det.

          Elsas klänning är ju dock inte enligt klädkod? Först köpte hon en kort klänning med bara axlar, då kollade hon med brudparet om hon fick frångå klädkoden.
          Sedan köper hon en till klänning, och kollar med brudparet om hon förutom att frångå klädkoden också får göra klädbyte under bröllopet.
          Hur någon kan tycka detta är ett okej sätt att bete sig på???

            Och om hon kollat med paret så är väl de okej med det?! Jag förstår inte hur det kan uppröra så mycket faktiskt. Och igen, jag tror att både ni och Elsa överskattar hur mycket de andra gästerna ens kommer att lägga märke till detta klädbyte.

            Om ens bröllop blir förstört av att en gäst byter kläder så kanske man ska skaffa sig lite distans till sig själv och sitt bröllop också. Men det är kanske bara jag som inte ser så blodigt på bröllopsfester.

              Och jag tror du underskattar hur mycket det kommer märkas, ingen byter om mitt i en fest för att det ska gå obemärkt förbi. Sen är jag en person som anser att vanligt jäkla hyfs är en underskattad egenskap idag.

                Jag skulle inte märka om en gäst på ett bröllop hade nu klänning mellan kyrka och middag. Och det skulle absolut inte få mig att glömma vem bröllopet handlade om. Och att vanligt hyfs är underskattat idag håller jag helt med dig om.

                Hur menar du att hennes klädbyte kommer att ske för att hon ska maxa uppmärksamheten?

          Då tycker vi olika. Jag hade självklart inte sagt nej om min svägerska höll på så som Elsa och ville göra klädbyten under mitt bröllop. Vad ska man säga liksom, du får inte vara för snygg och anslående på mitt bröllop? Då framstår man ju som en narcissist själv. I Sverige är det inte tradition att byta klänning efter kyrkan och komma i en ny klänning på festen. Alla vet att det här med att byta outfit och göra entré i en ny är en grej. Elsa kommer att få nya blickar, ny uppmärksamhet och nya snygga foton på festen – och hon vet om det. Tänk att vara så ängslig och bekräftelsetörstande som person! Hon vill bli älskad. I brist därpå, beundrad.

            Går den emot klädkod som någon påstår så kan man absolut säga det.

            ”Kan jag ha den här klänningen trots att den inte följer klädkod?”
            ”Nej helst inte, vi ser helst att klänningen täcker axlarna.”

            Svårare än så är det inte.

            Åh nej! En gäst får nya blickar på ens bröllop 😱

            Jag förstår inte. Är problemet att hon byter klänning eller att hon är så snygg att hon stjäl uppmärksamheten från bruden?

              Det handlar i första hand om vett och etikett. Som gäst väntas man inte ”överglänsa” då bröllopet med följande fest är brudens dag att få glänsa.

                Så problemet är inte klädbytet utan att hon är finare än bruden. Dåså.

                Och nej, det är inte brudens dag. Det är brudparets dag.

            Tycker också hon verkar ha stort behov av att synas. Men för mej spelar klädbyte ingen roll. Det är kärlekens dag och kärleken är störst. ❤

    När man har för mycket pengar och fritid! 😄

      Exakt så! Herregud, en annan orkar bara bry sig om en outfit.

      En sak jag hittat, förra året kom det ju fram att v&n hade köpt en del woas under nya anonyma konton, dessa verkar de ha bytt namn på nu (gamla länkar funkar inte) men jag TROR det här är ena: https://opensea.io/0x7dF3D2ffc835b4DE280C4f8b0bd60900D9337727/activity – om det stämmer så sålde de woas från det konto för tre månader sen och försökte sälja (la ut för ”listing”) under den här semestern de var på. Vill igen säga att jag är osäker på om det verkligen är rätt konto, tror det isf är ”flower girlish” eller vad det hette, mr_whale har jag hittat också men den verkar stått helt still senaste tiden.

      ”Vad spelar det för roll?” – jo om de försöker sälja av innehavet på de kontona när de vet att WOAsen kommer krascha inom kort (vilket de visste för tre månader sen lika mycket som för en vecka sen) så är det ju jäkligt fult att lura på någon annan stackare Svarte Petter för några hundralappar..

        Och om jag tolkar historiken rätt så la kontot ut typ hela sitt innehav för marknaden att köpa för bara en månad sen (”listing”), sen var det ju såklart ingen som ville köpa men ändå, om den som ligger bakom kontot är en av de som vet att de snart kommer släcka allt är det JÄKLIGT fult att försöka sälja av (särskilt när de potentiella köparna med all trolighet redan skulle varit någon av de stackarna som redan sitter med någon woa och kanske fortfarande hoppas/tror på deras ord om att det verkligen inte är något som snart ska dö…)

    Är väl bara kul! 🤩 Det är fest liksom, era surpuppor! 🤪

      Ja, det är väl egentligen huvudsaken.
      Att det är kul för dig…och Elsa😜

        Jag vet inte men jag som brud ser gärna att mina gäster också tycker att festen är kul 😅 om någon byter klänning, tar det verkligen bort att det är parets dag? Står någon annan i centrum för att den plötsligt har en rosa klänning på sig?

      Fast det är inte hennes fest, det är hennes brors och hans blivande frus fest där de ska stå i centrum.

        Men so what? Hon är en del av festen och brudparet lär inte lida för att hon har en annan klänning på sig på festen 😂😂

        Men vadå, så om du är gäst på ett bröllop där en annan gäst byter klänning.. då har du svårt att förstå att det ändå är brudparet som står i centrum?

          Ja jag blir så förvirrad. En människa – två klänningar??? Hur liksom hur?

          Jag skulle tycka att personen är ohyfsad.
          Hade varit roligt att få höra Ribbings ståndpunkt i frågan.

            Varför noterar du ens att en gäst har ny klänning efter kyrkan? Ska inte ditt fokus och uppmärksamhet vara på brudparet?

    Jag gjorde det på min brors bröllop. Hade mammas norska bunad i kyrkan och sen bytte jag om till en klänning på festen, dels för att bunaden är jättedyr och jag vill inte ha en drink över den och för att den är i ull och mycket mycket varm 🤓

      Kom hit för att säga det här, i Norge gör vi ofta så. Inget konstigt att komma i bunad till kyrkan och en annan outfit till själva festen 🙂

        Det är väl dock skillnad på att bära en traditionell/kulturell outfit till kyrkan och sen byta om till en festlig outfit för festen, det är ju en helt annan anledning då, än att byta om från en festlig till en annan festlig – endast för att man känner för’t och vill briljera med två olika klänningar 😅

          Men vem lider för att en gäst har bytt klänning? 😂

            Tydligen förstör det hela festen och alla andra gäster blir helt förvirrade kring vem som egentligen står i centrum.

              Inte förvirrade, utan det är ohyfsat.
              Hur kan ni inte förstå skillnaden däremellan?
              Om en person på en restaurang slänger upp fötterna på matbordet skulle ingen tro att personen fått för sig att hen är hemma eller liknande, utan de skulle reagera på att man inte brukar bete sig så.

                Men folk gastar ju om att stjäla uppmärksamhet, att inte låta paret stå i centrum osv. Hur kan paret hamna ur centrum på sitt bröllop för att en gäst byter om till en ny klänning? Eller gör hon en show av det mitt under middagen? Byter hon om till clowndräkt och hjular in när paret skär upp tårtan?

                  Hoppas på det sista! 😂🤡

                Ohyfsat? Vet du, om jag gifte mig så hade jag inte ens märkt om en person (av X antal personer) bytte kläder. Fun for her. Kunde inte brytt mig mindre 😂

                  Verkligen! Och som gäst hade jag absolut inte märkt av det heller. Sitter folk och memorerar gästernas klädsel så är nog inte bröllopet mycket att hurra för😆 live and let live. Ha kul! Njut av bröllopet. Låt folk byta om!

                    Håller helt med. No big deal. Dessutom, man gör väl sig fin för att det är fest och man vill visa uppskattning till brudparet på deras dag, handlar knappast om att väcka uppmärksamhet. Hade absolut haft noll att invända om nån vill byta klänning, så länge personen ifråga har kul & känner sig fin på mitt bröllop. Om nån kom i säckvävsklänning & crocs hade jag väl höjt på ögonbrynen.

                Att byta om och att sitta med fötterna på bordet är ju verkligen samma sak…

                Bryr du dig om en gäst på en restaurang går iväg och byter om till ny skjorta innan desserten? Är din middag förstörd då?

          Men vad löjlig du är😅

            Här kommer den här kommentaren så konstigt och jag undrar vem som är löjlig?

              Jag blir så konstig. Också.

      Det är inte riktigt samma att byta från folkdräkt till festkläder. Här handlar det nog mer om att bröllopets dress code inte passar ihop med Elsas smak eller personliga stil. Bröllop är väldigt mycket hennes identitet med uthyrning, samlar på bröllopsklänningar och haft 2 bröllop; bröllop är ”hennes” grej, så då måste hon ha ny frisyr och två olika looks.

    Patetiskt

      Vem bryr sig tänker jag…mer än Elsa själv.

    I Danmark har jag upplevt detta flera gånger. Jag kom i en klänning till kyrkan och gick sen på fest i samma. Tji fick jag för ca 95% av gästerna hade bytt om!

      Samma här när jag har varit på bröllop i Frankrike! Jag har också hört att det är flera ombyten på iranska bröllop.

      Instämmer med att klädbyten sker på danska bröllop!

    Blir mest fascinerad av folk som har ett sånt engagemang, att man går all in för sitt eget bröllop fattar jag, men när ett syskon gifter sig? Det är ju deras stora grej, inte min. Men antar det också blir så när man lever i influencer-världen, allt ska ju bli innehåll och i den story tellingen är det ju alltid Elsa som ÄR huvudpersonen. Vad det än gäller.

      Varför skulle man tro att man är huvudpersonen bara för att man byter klänning?

      Missförstå mig inte, har bara varit på ett enda bröllop och det var väldigt avslappnad grillfest på gården. Men är det verkligen så att man stjäl strålkastaren av att byta om?

      Går man all in och tror att man är huvudpersonen bara för att man byter om?

      Jag tror inte så många kommer att reagera över att en gäst har en annan klänning på festen än i kyrkan. Känns som att ni överskattar hur intresserade de andra gästerna är av en specifik gäst och dess kläder.

      Men ja, brudparet kanske helt hamnar i skymundan för att en gäst byter om till rosa framåt middagen.

      TS här. Jag menade att så många här har tyckt att Elsa genom klädbyte gör sig till huvudpersonen, men det ÄR ju hon ju i bloggversionen av sig själv. Vad hon än berättar om. Och hur många/få klänningar hon än har. Antar att kläderna kanske därför också spelar större roll också än för nån som inte dokumenterar sin vardag for a living? Tror nog inte någon gäst i praktiken överglänser ett brudpar, det är ju dem man kommer för att se/fira!

    Vad är anledningen till att man byter?

      Kanske är att man vill ha en mer passande klänning till kyrkan, om vigseln hålls där. Tex ska man ju inte ha bara axlar i kyrkan, men så kanske man vill ha det på middagen och festen.
      Usch vad överkänsliga alla är här om att det stjäl uppmärksamheten från brudparet.

        Det finns sjalar?

          Nej, det råder sjalförbud.

            Ja det stod på inbjudan.

    Jag bytte på bröllop i somras. Hade långklänning i siden och efter middagen lagom till fest bytte jag till en kortare enklare klänning.

      Folk här inne är så snäva i sina små boxar. Man undrar hur många bröllop de egentligen gått på utanför byn de bor i.

        För du är inte alls fördomsfull!?! 😂

          Kommentarerna säger det mesta faktiskt.

            Kommentarerna visar väl på att vi lever i en självupptagen och narcissistisk tid och många är numera less på såna som Elsa som ska skapa content till varje händelse i livet, till och med sin brors bröllop. Hoppas att det råder fotoförbud på bröllopet. Då blir nog Elsa besviken!

        Vi tycker bara att det är viktigt att vi håller på våra svenska traditioner och värderingar i nutidens anda. I Sverige byter vi inte klänning under ett bröllop och hör sen! Om vi inte står emot sånt här så vem vet hur det slutar.

    Jag tycker nog inte det spelar så stor roll? Som du skriver Camilla, om hon hade bytt om till värsta bakelsen i vitt med tiara så hade man ju reagerat, men att vilja använda två fina klänningar på en dag, varför inte? 🙂 Tror helt ärligt inte att jättemånga andra förutom Elsa själv, kommer att märka av klädbytet. Det är en sån grej man själv är besatt av men ingen annan ser det.

    Jag tycker inte att det är konstigt för att man på något vis skulle stjäla showen (vilket jag inte tycker att man gör med ett klädbyte). Det konstiga för mig är att först och främst lyckas hitta mer än en klänning (som passar både mig och klädkod) att ha på ett bröllop och för det andra orka kånka med ombyte till dagen.

    Förutsatt att man inte dyker upp i bröllopsklänning så ser jag verkligen inte varför det inte skulle vara okej. Majoriteten lär inte ens notera att gäst i mängden bytt om.

      Och OM det stjäl showen så var nog inte festen så rolig till att börja med 😅

    Det är skillnad om alla på ett bröllop förväntas byta om, men är det bara hon som fått för sig det, ja då är det märkligt. Pinsamt stort bekräftelsebehov.

    Har helt missat att dom är syskon, fan bra jobbat ju! 😆

    Riktigt underhållande att läsa kommentarerna här! Hur kan man dra så stora växlar på vilka kläder andra har på bröllop? Jag hade nog knappt noterat om nån gjort så, oavsett om jag själv var gäst eller brud.
    Men oroa er inte, Elsa har säkert råd att betala terapi till brudparet om de skulle få svåra men av att hon byter klänning på deras bröllop.

      Eller hur?!😅😂

      En del har svag brudsjälvkänsla och bligar runt för att se om någon har klätt sig i annat än aska. Om så – inse att din dag är förstörd och ditt äktenskap kommer inte att fungera alls. Det är slutet.

        Eller som någon skrev – en gäst får nya blickar 😱 stackars brud!!!

    Gifte mig nyss och hade inte reflekterat över det så länge inte gästen gjorde en grej av det (ser framför mig en show med quick-change som man sett på Talang, haha). Tänker att man kanske hellre har en ”finare” och mer klassisk outfit på vigseln och sen något roligare/kortare/färggladare på festen?

      Haha ja jag ser också hur man avbryter mitt i brudens fars tal och ställer sig upp på bordet för att alla ska kunna se när ens klänning plötsligt byts ut till en annan. Taaa-daaaa!!

      Men så tror jag inte att det kommer gå till. Även om det vore mer underhållande än ännu ett tal 😅

    Om det vore mitt bröllop så hade jag tyckt det var kul att gästerna är så pass engagerade, att de liksom ser mitt bröllop som en pass stor grej att de vill fixa två outfits. Generellt så är det ju dock ”rätt” att inte stjäla showen med något extremt iögonfallande och NEJ gästerna kommer inte glömma vem som just gift sig men det är ju hyfs att stå tillbaka lite som gäst. Men ombyte i sig inga problem.

    Som brud hade jag inte noterat att någon bytt klänning (och om jag hade gjort det hade jag tänkt att de spillt på sina kläder och snabbt åkt till hotellet/hemmet och bytt).

    Jag undrar om inte Elsa kommit på att hennes rosa klänning är för kort. Den följer inte någon som helst klädkod och kanske passar bättre på fest än bröllop. Och hon vill använda den då den ändå kostade typ 18 000 kr, så då får det bli ett ombyte till kvällskvisten.

      Det är ju fortfarande bröllop på kvällskvisten. Dresscode gäller väl inte enbart i kyrkan

        Tycker också det är märkligt i kommentarerna och sättet att tänka. Har inga problem med själva tanken om ett byte, men att byta för att klänningen inte är ”passande” först. Dresscode gäller väl för hela evenemanget.

    Så många bitterf***or som samlats här!
    Hur kan det stjäla sin brors uppmärksamhet, hon är kändis sedan tidigare och väcker ändå uppmärksamhet vart hon än är.
    Jag har varit på många bröllop där man både byter kläder och sminkar sig för kvällsdansen.

    Det här är ju så löjligt. Inte kan väl folk på allvar mena att ett klädbyte mellan kyrka och fest förstör hela bröllopet för brudparet och alla andra gäster??

    Jösses alltså 😅 det trodde jag bara att riktiga bridezillas tyckte 😂

    Jag hade väl höjt lite på ögonbrynen men inte mer än så. Hon kanske hade två klänningar men för få tillfällen att bära dem 😊
    Hade dock reagerat om någon kommit till mitt bröllop i helvitt eller väldigt utmanande kläder.

    Alla ni som målar upp detta som världens grej är ett typexempel på ”skapa problem av ingenting”.

    Jag känner mest att jag inte pallar att ribborna höjs hela tiden. Ska det numera bytas kläder som gäst på bröllop, kommer det bli nya grejen?? När jag gifte mig och fick barn fanns inte baby shower, baby gender reveals och möhippan var på en rimlig jäkla nivå. Jajaja, det är bara ROLIGT och låt folk göra vad de vill och var inte så tråkig. Men jag känner bara – orka? Hälsar tant. 😉

      Att gäster byter kläder under ett bröllop är ingenting nytt. Men få gör väl ett inlägg om det på sin stora blogg bara.

        Hahaha, åh herregud så gammal jag känner mig nu. 😂😂

          Varför? Jag är över 40 och har varit med på bröllop innan sociala medier. Hände då och då att gäster bytte om utan att det var någon stor grej. Även jag har gjort det någon gång.

            Fast generellt sätt så är det inget man brukat göra även om det hänt just dig. Men det verkar komma mer och mer

          Känns snarare som ett nytt fenomen att bröllopet ska vara så perfekt som möjligt för att det ska vinna på sociala medier.

            (Alltså att det har blivit mer känsligt med vad gäster har på sig osv. Hur ska det se ut på bilderna om en gäst dyker upp i olika klänningar?!?!)

      Tur att du inte måste orka då. You do you.

    Hon kanske lika gärna ska klä sig i vitt med en gång.

      Det vore väl högst olämpligt.

    200 gäster tänkte samma sak och försvann plötsligt för att byta klänningar 😃

    Oavsett om någon noterar att hon har gjort ett klädbyte eller ej så är det ett udda och självcentrerat beteende och jag skulle skämmas om jag fokuserade så mycket på mig själv och min klädsel på någon annans bröllop.

      Men fokusera på sin klädsel gör man ju när man väljer EN klänning också. Inte rycker man första bästa utan att bry sig heller. So what om man inte kan välja mellan två man gillar?!

        Det är skillnad på att välja en outfit och att tycka att man själv är så himla viktig att man behöver ett klädbyte, när man är en gäst. Det är väldigt fånigt faktiskt

    Som brud hade jag inte brytt mig det minsta, hade inte ens brytt mig om någon bar vitt. Bara glad att mina nära och kära kom, glada och kärleksfulla.

    Jag tycker inte att det är ett dugg konstigt faktiskt.

    Och sedan undrar man varför vi konsumerar jordklotets resurser på ett kick. Konsumtionsidioti!

      Ett bröllop i sig är överkonsumtion.

    Ett klädbyte gör väl inget, min svåger hade klädbyte på mitt bröllop förra helgen. 😃
    Jag gjorde också ett byte eftersom jag spillde ner brudklänningen, man vill ju inte ha kläder med fläckar på.

    Tycker ändå detta tänket öppnar upp nya möjligheter! Velar ofta mellan två plagg, även i vardagen. Varför inte gå in på toa och byta halvvägs?

    Ganska löjligt, men inget jätteupprörande. Speciellt inte när det är Elsa. Ifall hon köpt två helt nya klänningar som endast ska användas för dessa tillfällen så känns det lite onödigt dock. Låter också som att hon tänker mest på sina egna kläder när hon tänker på Sigge och Annas bröllop, men det är kanske sån hon är.

    Alltså… ja vilken bra idé!! Mer konsumtion, mer miljövidrigt tänk. Köp!! Jag!! Mig!! Yta!!

    Ingen big deal för mig om ngn orkar hålla på och byta klänning på mitt bröllop, kör hårt, men att som influencer inte tänka iaf lite hållbarhet, återvinning osv… ledsamt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.