På bästa sändningstid?

Vems version gillar du bättre? Dyngbaggegalans eller Ebba Buschs?
Ebbas Instagraminlägg innehåller en förkortad version av det klipp som laddats upp på KDs Facebooksida, och som är hela 16 minuter långt, från vilket Dyngbaggegalan sedan plockat sitt guldkorn.
Det Ebba hänvisar till är det här framförandet av låten ”Runka bulle” med humorgruppen Grotesco.

https://youtu.be/Y05loouqsAY?t=92

171 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Grymt tal av Ebba! En kraftfull innebörd av orden. Jag fick nästan rysning…👌

      Du måste skoja?
      Som jag tolkar det så menar hon att muslimerna ska vända andra kinden till,och inte bli upprörda när någon provocerar deras religion och bränner koranen offentiligt för det r demokrati.
      Å andra sidan så är hon arg på ett 16år gammalt skämtprogram med Grotesco som hon tyckte förnedrade Kristus,Det blir en lite haltande jämförelse.Hon har alltså inte kunnat vända andra kinden till på 16år.

        57 muslimska länder sammanträder om att en bok bränns i Sverige.
        Inte att kvinnor mördas i tusentals, homusexuella hängs, folk fängslas och torteras, oliktänkande förföljs…

        Inte konstigt världen ser ut som den gör iaf.
        Religion är verkligen människans värsta påfund.

          Verkligen!!

          Fast islams budskap är väldigt tydligt. Du ska vara god mot andra människor & inte skada andra. Du ska inte ens prata illa om andra. Att ledarna blundar åt tortyr, mord m.m har inte med religon att göra, islam förbjuder det starkt.

          Muslimer ska inte straffas och ses ner på pga skeva ledare som är allt annat än troende muslimer (en troende muslim vet hur fel det är att skada andra) Tycker det är hemskt att se så många hata på Islam och inte förstå hur religionen verkligen är och hur dessa män går emot allt som är okej. Hemskt att se hur islamofobin och rasismen bara växer i landet. Det är ett helt annat klimat nu än vad det var för bara nått år sedan.

          Likställer vi Kristina extremister med vanliga kristna? Nej. Så varför likställa Muslimska extremister (som går emot allt vad religionen säger) med vanliga muslimer?

            Gäller det även homosexuella? ”Otrogna”?
            Hur får man behandla dem.

              Du får inte behandla dom illa, prata dåligt om dom eller döma dom. Precis som med alla andra.

                Ändå så märkligt att en sån ”perfekt” bok jämt tolkas så fel

          100% religion är helt fruktansvärt!!!! Bränn alla heliga skrifter och skriv nya. Dessa religioner hör inte hemma i ett modernt samhälle…

        Fast hon undrar bäl bara varför alla som springer och vill ha förbud NU inte ville ha förbud DÅ.

        Inte att något av det borde förbjudas. Så ingen dubbelmoral utan ett konstaterande.

        Är ”bli arg på” samma sak för dig som att hota – eller troligtvis inom snar framtid genomföra – en terroristattack som resultat i mord på massvis med oskyldiga? Okej, ja, men i så fall är Ebba Busch LIKA HEMSK!

        De förstör för oss hela tiden såatte

        Vänstern, som bloggbevakning och dyngbaggegalan är en del av, har i åratal ”skändat flaggan” som en kampanj, pissat på kristendomen bokstavligen genom att ställa ut jesus på korset i människopiss. Vart är alla 70 skadade poliser från dom kristna kravallerna? Man får tro på vad man vill, men man får inte gå till attack eller förstöra för någon annan, då får man tyvärr hitta ett annat land att bo i där det tollereras eller flytta tillbaka till det land man en gång flytt ifrån, tror dom skulle ha det bättre där.

          Vilken spännande analys! Särskilt som den är inkorrekt, i alla fall vad gäller mitt politiska vidkommande.

            LOL, du lurar ingen med det där tjafset. Du kanske är höger om Mao, men det säger inte så mkt.

              På Flashback har jag varit både till höger, till vänster och kanske lite i mitten också, så något av det är det, absolut!

      Vore kul o se om KRISTdemokraten Busch tyckt samma om kristnas bibel brändes hej vilt.
      Eller hon är ju inte kristen så hon bryr sig inte

        Håller dock med att de är dubbelmoral när de i dessa länder mördar homosexuella o fritt fram att slå kvinnor osv.
        Men jag tycker ff inte att bränna någons heliga skrift är ok. Så om vi bränner bilder på Påven i Rom o deras krusifix är det ok? De ska inte ha något emot det då för Påven våldtar småpojkar? Eller om det börjar brännas biblar så är det också ok då?
        Nästa steg är det att bränna någons heliga kyrka? Som yttrandefrihet så borde det ju vara ok?

          Vill gärna höra från den som tyckte kyrkbränningarna i Norge signerade Varg Vikernes, endast var ett praktiserande av yttrandefriheten.

            En kyrka är en unik byggnad, om någon bränner ner den så finns den inte mer. Är den byggd mellan medeltid och 1800-talet försvinner en bit historia.

            Koranen finns i tusentals, om inte miljontals upplagor och säljs väl i varenda bokaffär. Bränn en och köp en ny. Bränn flera och bokförlaget kan trycka nya exakt likadana med exakt samma ord.

              Även om det inte var en gammal byggnad eller särskilt unik så är det en betydlig skillnad på att bränna ner en byggnad någon annan äger och en bok du själv äger. Till och med skillnad på att bränna en bok du äger vs. en bok någon annan äger.

                Ja det också!

              Men om man bara klottrar på fasaden då? Kanske med ett inverterat kors? Är det okej om det görs i samma syfte som koranbränningarna?

                Om du äger kyrkan får du göra vad du vill med den

                  Det var inte svar på min fråga.

                    Det var några kyrkbränder i Sverige för runt 20 år sedan, satanister som brände ner kyrkor. Folk var ledsna och det stod om det i tidningen, men vad exakt INGEN gjorde var upplopp, hot och terrordåd.

                      Fast du svarar fortfarande inte på min fråga.

                      @W, fast det är ju svar. Nej, det är inte okej att förstöra någon annans egendom. Om folk gick och brände upp någon annans bok hade det inte heller vart okej, eller om man klottrat på en moské. Det är en betydlig skillnad på att förstöra någon annans egendom vs. att förstöra sin egen egendom.

                ”Klotter på någon annans egendom är skadegörelse och regleras i kapitel 12 i brottsbalken”.

                Om det är din egen kyrka är det ok. Inte om det är någon annans.

                Men ska du jämföra ska du väl ändå inte jämföra en koran med en kyrka? Du bör väl jämföra med en bibel? Kyrka kan du jämföra med moské.

                Och ja, det är givetvis ok att bränna en bibel också.

            Att bränna ner byggnader är ju liksom olagligt ändå, oavsett om det är en kyrka, ett hyreshus eller en lada.

            Kyrkor är kulturarv. Många gamla träkyrkor har blivit nerbrunna och det är mycket synd. Vi har ju även mycket gamla byggnader kvar från forntida religioner. De är inte heliga pga religion utan pga kulturarv och historia.. inte samma sak med byggnader som bränns ner

            Förlåt men vem tyckte det?

          Och nä jag tycker inte att det är ok att muslimer nu pga några som brännt koranen ska bränna svenska flaggan eller hota med hämnd o terror.
          Jag tycker det faller in under hets mot folkgrupp. Man får ju inte kränka någon pga kön, etnisitet, religion eller sexuella läggning, vilket är helt rätt. Så varför bränna muslimers heliga skrift? Sen tycker jag intr att andra länder ska styra våra lagar. Verkligen inte.

            Koranen innehåller ju massa hets och hot mot folkgrupp. Så den där salwan har väl rätt då enligt svensk lag att den borde förbjudas.

            Du behöver tycka att det är okej att vissa individer bränner koranen, för alternativet blir att du ska tycka det är okej att extremister genomför terroristattentat i Sverige och mördar oskyldiga som hämnd. Det är nämligen vad de som kränks av koranbränningen stöttar. Att bränna en bok eller mörda oskyldiga – tycker du VERKLIGEN det är ett svårt val??? Det tycker nämligen inte dom. De tycker det ena är mycket, mycket värre än det andra. Ta ställning.

              Va? Vad är det för slutledningsförmåga?

              Det där är en falsk dikotomi

            En bok är ingen folkgrupp, så det kan inte anses vara hets mot folkgrupp. Det är islam de kritiserar, inte muslimer.

          Att bränna ner en byggnad känns ju direkt farligt. Bränna en bok = inte så farligt.

            Fast nästa steg kan ju vara det.
            Om du själv varit muslim så hade du tyckte det var ok att bränna din heliga skrift?

            Och nä jag tycker inte att det är ok att muslimer nu pga några som brännt koranen ska bränna svenska flaggan eller hota med hämnd o terror.
            Jag tycker det faller in under hets mot folkgrupp. Man får ju inte kränka någon pga kön, etnisitet, religion eller sexuella läggning, vilket är helt rätt. Så varför bränna muslimers heliga skrift? Sen tycker jag intr att andra länder ska styra våra lagar. Verkligen inte.

              Man BÖR inte kränka någons läggning, kön, utseende eller religion. Absolut. Man bör inte göra det. Men OM någon gör det, är det då okej att hota med massmord av oskyldiga? Om någon kränker mig och kallar mig tjock eller bränner ett konstverk som jag målat, är det rimligt att jag då spränger en buss full med barn? Det tycker nämligen de som kränks av koranbränningen. Vi alla måste acceptera att i en demokrati kan våra mjuka värden kränkas, men vi lever tillsammans ändå – UTAN HÄMND!!! Det är det vårt samhälle bygger på.

                Jag tänker att reaktionen från de som blir så upprörda över bränningarna säger en hel del om varför det är bekymmersamt.

                  Vet inte om du menar vad jag tänker.. men världen ser ut som den gör. Man kan inte vad andra gör tyvärr. Men Sverige kan lagastifta mot bränningar öht så behöver vi inte dra hit andras konflikter.
                  Är skittrött på bränningarna och konsekvenserna!

                    Ändra*

            Man kan ju göra annat än bränna. Vandalisera, riva? Är det okej om man gör det i syfte att kränka och håna en religion?

            Uppenbart farligt att bränna en religons heliga skrift, då det hotas med hämnd o terror pga detta. Vårt lands säkerhet står ju på spel.

              Sen att Buschen själv hånar folk i direktsändning är ju en annan sak. Värsta mobberskan. Men mobbing ör nog ok, bara vänd andra kinden till.

              Visa inte håret…

          Yttrandefriheten faller inte på vad du tycker är okej och inte. Varför skulle det inte vara okej att kritisera en religion? Varför skulle det inte vara ok att bränna en bok man äger? Du kan inte bestämma om den är helig för mig. Yttrandefriheten är inte till för de som håller med varandra & den faller inte på vad du tycker är okej och inte.

            Ändå intressant att det inte är en enda svensk som bränt koranen i Sverige.
            Frågan är varför det är så enormt viktigt i dessa oroliga tider att bränna koranen?
            Varför brände de inte var och varannan vecka för två år sedan? Varför väljer man att göra detta i Sverige vi redan är ”hotade” av Putin och håller på med en NATO-process?
            Tänk om de istället stod upp för alla kvinnor som blir våldtagna, misshandlade, barn som far illa osv lika starkt som de har fetisch för att bränna koranen. Vore väl mer intressant för dessa koranenbrännareatt stå upp för kvinnor/barn i de länder de bor i ( Sverige och Danmark ). De kan ju åka ner till muslimländerna 😉 och bränna koranen om de vill ha en ordentlig effekt och inte dra in hela Sverige/Danmarks befolkning i vad de nu tycker om koranen.
            När man som karanbrännare vill povicera och inget annat ( känns som han dansken egentligen skiter fullständigt i vad som sker med kvinnorna/homosexuella i muslimländerna…vad berör det honom? HAn lever inte i dessa länder och är ju anhängare till typ SD så varför engagerar han ens sig om saker som inte berör honom?, Det som borde beröra honom mer är väl kvinnor/barn ( och en del män) som far illa i hans eget land.

            De vet ju hur man ska göra för att sätta Sveriges/Danmarks säkerhet på spel. Hur man förhalar NATOprocessen.

            Oavsett om de har rätt enligt yttrandefriheten så kan jag ju tycka att dansken och han den andre icke svensken ( och andra koranbrännare )borde vara smarta nog att i detta läge faktiskt tagga ner. Men smarta är nog det sista dom är.

            Tycker inte man ska avskaffa yttrandefrihet.
            Tycker inte andra länder ska bestämma över våra lagar.

            Och nä jag hade inte själv hotat med terror/hämnd osv om bibeln bränts.
            Men tror inte att de som är normalt funtade muslimer heller bränner svesnak flaggan/hotar med hämnd/terror.
            De som gör det är ju extremister och de skadar ju icke extremister med. Eftersom nu alla tror att varenda muslim är terrorist.
            Precis så som terroristerna tror att varenda svensk/dansk bränner koranen och tycker att det är ok.

            Frågan är ju ändå om ni som nu tycker att det i ett känsligt läge är ok att bränna på, kommer ni stå där face to face om krig bryter ut? Om någon anhörig till er dör i ev attack pga att några få har hållt på att bränna koranen? Kommer ni då anse att den ni förlorade dog i en bra sak för yttrandefriheten?

            Man bör välja sina strider ibland…

              Ska man hårdra det går det emot yttrandefriheten att bränna böcker. Därför förstår jag inte riktigt resonemanget om att det inskränker mot yttrandefriheten att förbjuda bränning av koranen. Men kan absolut ha tänkt fel.
              Islam har förändrats, lägg även till att den inte reformerats som kristendomen utan är i mångt och mycket kvar i ett medeltida samhälle. Det är en religion som förespråkar fred och kärlek, men den förespråkar även heligt krig mot alla ickemuslimer. Islam har sedan 70-talet gått tillbaka från en mer liberal religion där religion och stat var separerad till att idag vara sammanvävda. Av alla världens länder där islam är religion är det bara en handfull länder som är demokratier. Resten av de muslimska länderna ligger i botten på demokratiskalan tillsammans med länder som Nordkorea.
              Koranbränningarna spelar de diktatoriska muslimska länderna i händerna. De kan ducka för alla orättvisor i sina egna länder som misogyni, förföljelse av homosexuella och ickemuslimer. Så länge vi bränner koraner gör vi dessa diktaturer en stor tjänst, för att inte tala om alla Putinvänliga regimer och politiska strömningar.

                Exakt

      Första gången jag håller med henne

      Tycker Ebbas kroppsspråk och betoning av ord påminner om Uffes. Har hon tagit efter hans retorik?

      Men det heter väl Dyngbaggegalan och inte Dygnbaggegalan?

      Håller med! Så bra Ebba!

    Brukar inte gilla Ebba Busch men här har hon ju faktiskt rätt.

      Kräks på hennes självrättfärdigande stil oavsettt om hon har rätt eller ej.

    Jag fattar inte att inte alla politiker i ledande ställning säger samma sak som Ebba. Det är allvarligt och det måste adresseras. Och vi själva måste ta ställning. Demokrati och ett bra samhälle måste erövras varje dag.

      Håller med Ebba bra talat. Och ingen ska komma hit och prata om otrogna kristna. Det är inte acceptabelt.

        Vi lever väl i en demokrati med yttrandefrihet? Eller gäller den bara etniska svenskar som är kristna?

          Du måste lära dig skillnad på kristendom och kristna, islam och muslim, judendom och judar osv.

            Förstå mig rätt jag tycker inte vi ska prata så om varandra överhuvudtaget men ”kristna är otrogna” går väl ändå under yttrandefriheten? Tycker Carl B Hamilton råkade säga vad många tycker när han sa om SD att ”gränsen går när de börjar prata om judar som de pratar om muslimer” (obs inte bokstavligt men det var det han menade). Alltså att många är ok med att det pratas väldigt nedsättande om muslimer men de ska inte ha samma rätt att yttra sig tillbaka.

              Men det var ju inte alls vad han sa. Han pratade om när SD vänder den retoriken mot judar – inte när muslimer gör det.

      Den dagen svenska staten beslutar om förbud mot koranbränning/bibelbränning, det är den dagen islamiska extremiströrelsen fått politiskt inflytande i vårt land. Tänk på det noga.

        Exakt. Om man inte får kritisera några så är det de som styr, och jag tänker fan inte tolerera en regression mot ett samkväm mellan religion och stat. Vi har gått ifrån det av en anledning.

        Håller inte med. Bränningarna ger just nu dessa skäl att angripa Sverige. Det ger dem bränsle i sina åsiktsspridningar. (Finns det ordet? 😆)

          Vad blir nästa grej vi anpassar oss efter av rädsla för repressalier?

        Hur ser du på andra västländer som förbjuder koranbränning? Tex Finland?

          Jag tänker att man kan förbjuda eldning på allmän plats i demonstrationer. Det behöver inte specificeras mer än så. Uttryck din åsikt men utan eld och pyroteknik. Det finns ändå en risk att elden sprider sig och blir allmänfarlig, eller att man eldar någonting som sprider giftig gas. Man har ändå regler på hur, var och när du får demonstrera så eldningsförbud kan lika gärna vara en del av det.

            Det är faktiskt helt rimligt, det håller jag med om fullt. Borde faktiskt vara så.

              Ja, alltså, det blir ju lätt farligt om alla bara bestämmer sig att börja elda upp valfria saker när dom uttrycker sina åsikter. Tänk om nån gör en bokbål på Sergels Torg, viftar runt med brinnande högafflar, eldar upp sina gamla kläder… Vi bestämmer bara att ingen får elda upp någonting när dom demonstrerar på allmän plats, så är saken löst.

                Håller helt med i sak! Folk är experter på att vara kreativa på att hitta på problem. Så ditt förslag är enligt mig väldigt bra.

          Jag tycker egentligen att man skulle kunna förbjuda bränningar av helig skrift, flaggor etc. Men vi kan inte göra det NU. För då har vi vikt oss och gett efter för andra länders påtryckningar.

        Jag håller med. Ingen har ens frågat vad svenskarna tycker om att bli medlem i Nato och de skyldigheter medlemskapet leder till, jag tycker knappt det har diskuterats alls i media. Jag skjuter gärna på ett Nato-medlemsskap om det är priset för att bevara yttrandefriheten.

    Avskyr Ebba och tycker inte man ska få bränna några religiösa skrifter, men en sak har hon helt rätt i: kränkningen blir totalt verkningslös om man låter bli att bry sig. Man kan inte styra hur andra agerar, bara hur man själv reagerar.

      Absolut, du kan titta i en historiebok och se hur svenskar eller engelsmän levde på 1500-talet. Ja förlåt, 500 år sedan då. Innan upplysningen och vetenskapen hade fått genomslag, då västerlänningen trodde jorden var platt och levde allt efter bibelns ord. Då man ansåg barn utom äktenskapet var oäktingar och man brände häxor. DÄR har du samma mind set som männen i muslimländerna befinner sig i idag, 2023. Vad grundar jag det på? Jo kanske att man stenar ihjäl bögar och otrogna, inte tillåter kvinnor att köra bil eller arbeta, genomför hedersmord på kvinnor som väljer kärlek framför familjen. Allt efter en helig skrifts ord. Behöver jag förtydliga mer?

        Man har aldrig bränt häxor. De mördade hundratals kvinnor för att de inte levde enligt normen. Varför använder vi fortfarande ett fantasiord när vi pratar historia?

      Ja, vad säger vi om talibaner och IS, passar bra i ett modernt samhälle. Precis dom de högerkonservativa kristna i USA för övrigt, medeltiden var en fin tid då kyrkan kunde döda eller straffa alla som inte levde efter deras fina värderingar och regler.

      Inte alla män

    Vill hon att vi ska förbjuda koranbränningar för att vi ska släppas in o NATO?

      Du kollade inte på klippet alls va?

        Jo, jag undrar bara vad agendan bakom är.

    OT men Vulverine Koos skriver idag ett inlägg på Insta om att hon och hennes snubbe vill skaffa Onlyfans men att dom hindras av att dom har små barn. Att hon är övertygad om att dom skulle bli miljonärer på Onlyfans. Fattar ingenting. Samtiden är så skev. Var det inte typ igår som Onlyfans var prostitution?

      Va fan!

      Haha fattade inte heller varifrån det inlägget kom… Och snacka om enormt ego att hon tänker att massor av människor hade velat se henne och hennes man do the dirty. Hon är inte direkt Kim K?

      Men hon har ju tappat de helt och hållet.

      Inge aning vem denna Vulverinne är eller vad hennes snubbe sagt men blir fan mörkrädd när var och varann jäkel ska skaffa Onlyfans nuförtiden. Skaffa ett riktigt jobb istället för att sälja er själva och er själ. Fy fasiken vilka tragiska människor dessa är.

        Hon är en dårfia som tjänar pengar på kvinnor och säljer dyra vitaminer !

      Brr… Klarar ju inte ens av att se de två sjunga och digga till musik ihop. För pinsamt.

        Det är både valfritt och gratis att titta 😉

    Otroligt bra tycker jag! Och jag är inget större fan av den politiken i övrigt.

    Tycker inte vi ska förbjuda bränning av någon helig skrift alls. Jag är inte religiös själv, men jag kan tänka mig att om jag hade varit det (och någon bränt den heliga skriften framför mig bara för att såra och provocera mig) så hade jag antagligen känt mig oerhört ledsen och kränkt. För att göra en sån sak bara för att förminska och reta någon är väldigt lågt. Men det skulle inte ge mig rätten att kasta sten på den personen eller slå den. Och jag tycker man måste sätta saker i perspektiv gällande det här. De som bränt skrifterna är de som fått mest hat mot sig i sociala medier och i samhället i stort upplever jag, men samtidigt känner jag att ’det är ju inte den personen som bränt sönder polisbilar, det är inte den personen som misshandlat människor och kastat sten och uppmanat till upplopp’
    Som sagt, jag tycker inte om att vissa väljer att aktivt provocera genom att bränna heliga skrifter, det är fult och oschysst. Men att bli kränkt över en sån sak ger dig inte rätten att kasta stenar och vilja ha ihjäl den personen. Och om vi förbjuder bränning av en skrift så hör vi det ju inte för att respektera religionen i sig utan snarare för att skydda medborgarna mot konsekvenserna av att en skrift blir bränd. Det tycker inte jag känns rätt (min högst personliga åsikt)

      Håller verkligen med. Otroligt bra av Ebba!!!

    Sveriges obehagligaste person. Fy fan.

      Agree!

      Det kan du väl ändå inte mena? Jag är inte kristdemokrat men obehagligast i Sverige?

        Verkligen inte. Obehagliga är dom som mördar och våldtar och begår hemska brott. Så tycker jag.

          Ja eller så kan man ju ha fler tankar i huvudet samtidigt.

            Nej, inte i det fallet.

            Nej, inte om man uttryckligen skriver att hon är Sveriges obehagligaste person.

          Obehaglig är även Ebba som utnyttjar sin maktposition för att lura en åldring på hans hus.

            Kändes väl ganska självklart att det inte var Ebba som utnyttjade gubben, utan hans egna giriga släktingar som var ute efter arvet. När de fick veta att gubben sålt började de med påtryckningar emot honom att försöka få tillbaka huset. Tragiskt med släktingar som ”tvingar” en gammal man gå igenom en massa rättsprocesser och skämma ut sig offentligt under sina sistanår i livet istället för att han fick njuta av pengarna själv.

          Säger du på riktigt att en som mördar och våldtar är obehaglig?
          Det är väl mer en fruktansvärd person?

        Vad är det med folk och tolka allting så bokstavligt? Man måste väl ändå förstå att det är en medveten och uppenbar överdrift för att göra en poäng.

          Och den poängen får man ifrågasätta med en lika uppenbar överdrift till motfråga.

            Fast det är inte det folk gör här, de tar det bokstavligt och är ”jaha så du tycker Ebba Busch är värre än terrorister?”. Det är inte att ifrågasätta poängen, som är att personen tycker att hon är en genuint obehaglig person, det är att vara eller göra sig dum.

              Läs inte allt så bokstavligt. De gör en överdriven poäng.

              Det är du som gör dig dum nu.

        Åh jo. Ge henne makten och vi bor snart i Gilead.

      Eller alla som går runt i det fria och planerar olika typer av våldsdåd.

      Kanske inte den mest obehagliga men absolut en i mängden av mindre behagliga.

    Har hon hittat ur sitt hål i marken? Hon har hållit sig gömd under en längre period när hon trampade i klaveret gång efter gång.
    Så obehaglig människa😨

      För mig är det obehagliga att hon är populist rakt igenom. Det finns inga principer, ingen ärlighet utan hon säger det som går hem för tillfället. Det är bara ett skådespel. Jag har lättare för Jimmie Åkesson, inte för att våra åsikter stämmer överens ett dugg utan för att man vet var man har han. Han har sin övertygelse och sin linje som han driver. Som jag förvisso verkligen inte gillar men det är mer rakryggat.

      Får psykopatvibbar av henne, fullständigt iskall. 🥶

    Det passar verkligen inte dig att skriva om politik. Du är så grund i dina analyser och väldigt opartisk

      Analys? 😂

      Gäller inte bara politik, ”grund” är ett bra ord för att beskriva den här bloggen rent generellt.

        Då kanske du helt enkelt är på fel blogg, då det just är bevakning av bloggar här? Det brukar ju inte vara så djupt.

    Klockrent tal av Ebba!!!!!!!! Dyngbaggegalan och dess vänsterrövslickeri har för längesen blivit tröttsamt!!!!

      Dyngbaggegalan är ju ett av av instagrams roligaste konton!

        Kolla klippta klipp på youtube, bästa politiska satiren jag sett. Slår åt alla håll dessutom.

      Väldans vad få utropstecken du använde.
      Du vet att alla inte kan ha samma humor som dig va? Bättre att lägga den där ilskan på något bättre, kanske ska snickra ihop ett bord?

        Eller steka en falukorv,den skulle ju bli billigare efter valet,,,.

    Gud, vad lååångsamt hon pratar, orkar fan inte lyssna. Och inte är hon den enda heller, antingen ska folk snubbla över sina ord eller prata som en sengångare nuförtiden.

      Ha,ha, håller så med. Som han Ulf Kristofferson på TV4.., man hinner ju ta ett halvt varv runt jorden innan han avslutat sitt reportage.

        Samma med en snubbe i studion på Premier league

    Ett 17 år gammalt skämt program fr grotesco? Förnedring av Kristus kan ju inte vara så väldigt vanligt i Sverige om det är top of mind.

    Men helv*te vad trött på jag på okunniga och opålästa personer som Leo (Dyngbaggegalan)

    Han kan klippa från en debatt där högern kan vinklas till en dålig vinkel, medan någon vänster-flummare utan utbildning har försvarat gängkriminella i samma debatt . Jag är så innerligt glad att jag är van med intryck från flera olika sidor och perspektiv. Jävla pajas .

      Men chilla. Det är ett satir- och humorkonto. Det finns ingen högre ambition än så riktigt. Satir och humor kan vara och är ofta politiskt vinklat, det är ändock fortfarande ett konto främst för underhållning som man inte bör förvänta sig ska vara särskilt djupt kunnig eller påläst. Få dina djupa analyser och bli kunnig via andra kanaler och källor.

        Absolut, JAG fattar det. Personen som lägger upp skiten har säkerligen också sett flera olika vinklar . MEN läser man kommentarer så är det uppenbart att människor köper skiten rakt av, och sen blir dem förvånade när högern vann valet. Förvåningen kan eventuellt beror på bristen av vinklar och intryck .

          Och det finns folk till höger som får sin politiska analys från Jens Ganmans tårtdiagram som också är satir? Det kommer alltid i en demokrati att finnas folk som är mer eller mindre intresserad av politik, på båda sidorna men då får väl politiker bli bättre på att nå ut till de människorna då. Bättre det än att gnälla på att det finns politisk humor.

            Jens är sosse

              Knappast längre

                Han röstade på sossarna i valet, han vill att sossarna ska bli som dom en gång va enkelt förklarat.

                Han behöver inte lämnat sina politiska åsikter för att sossarna har gjort det. Och han behöver inte ha ändrat sig för att han ser hyckleriet, inkompetensen, lögnerna och fulspelet från sossarna och vågar att erkänna det.

                Han är den friskaste människan i kändissverige vi har.

            Det går väll ändå inte att jämföra med honom .

              Det går absolut att jämföra med honom, han vrider och vinklar på saker för att driva med vänstern. Vilket jag inte har några problem med, alla partier och politiker ska drivas med men man får se det för vad det är, lite oseriöst skämtade och ingen objektiv sanning som man ska bygga sina åsikter på.

    Mycket gnäll på en fullt logisk jämförelse. Svenskar kan eventuellt vara sämst i världen på att begripa principiella resonemang.

    Hatet mot Ebba Busch fortsätter. Jag är själv inget stort fan av henne som politiker men jag konstaterar att Aftonbladet, Socialdemokratiska kvinnoförbundet m.fl. lyckas uppamma MER antipati mot henne än mot ett patriarkat som behandlar kvinnor som packåsnor.

    Nej – INTE det svenska (ni vet vilket jag menar).

    Ebba är höger, japp, men i den här kampen borde de givetvis ställa sig bakom henne om de vill kalla sig civiliserade.

    De borde ta ställning MOT efterblivna dårkulturer som vill ha inskränkningar i yttrandefriheten, som aldrig lyckas få till demokratiska val i sina hemländer och som i sina ”heliga skrifter” har skrivit in klausuler om kvinnans fundamentala underlägsenhet.

    Detta är lånat från Jens Ganman.

      Oj vad mycket Jens behövde redigera bort om kristendomens roll i att begränsa rättigheter för kvinnor, barn och LGBTQ+ världen över. Eller västvärldens roll i att försvåra demokratibyggandet i resten av världen.

        Islam är verkligen ett föredöme i sitt arbete för kvinnors rättigheter och även för LGBTQ+ personer som flyr från hemska kristna länder.

        Antingen försöker du trolla eller så är du bara tappad helt och hållet.

    HEJA EBBA!!!!

    Ebba borde hitta sig en annan karriär faktiskt

    Ebbis nu: ”Jesus says no till profetdyrkande skummisar”.

    Ebbis efter eventuellt terrorattentat: ”Vi måste förbjuda skändningar av koranen”.

    Dyngbaggen går nu och alltid före Ebba. B! Hon är riktigt obehaglig!

    Har inte hört hela talet, men ”vänner…,låt oss komma samman”, får mig osökt att tänka på Birgit Friggebos, låt oss sjunga ”we shall overcome” tillsammans.. Sen att referera till en humorgrupps skämt för 17 år sen. Jag vet inte jag..

    Nog tycker jag att Ebbas hänvisning till en humorshow inte håller måttet. Det hade varit ärligare om hänvisat till Ecce Homo utställningen och hur de kristnad frikyrkorna och kyrkan reagerade då.
    Från Wikipedia:
    ”Kritik
    Utställningen väckte kritik, från framför allt kristna frikyrkliga och ortodoxa grupper. Exempelvis gick 14 frikyrkliga pastorer ut och kritiserade utställningen i Närkes Allehanda, när den visades i Örebro. Kritikerna menade att bilden på Jesu dop där man ser en halvt erigerad penis sexualiserade Jesus och framställde honom som homosexuell. Ärkebiskopen K.G Hammar och domprosten Tuulikki Koivunen Bylund ville stoppa utställningen när den skulle visas i Uppsala Domkyrka så tillvida att denna bilden skulle tas bort. Wallin hotade då med att gå till media och berätta om censuren och de gav då med sig.

    Dåvarande biskopen i Uppsala stift, Tord Harlin, motsatte sig utställningen med följande ord: ”I bästa fall är det dålig teologi, i värsta fall är det hädelse.”

    Hård debatt
    Den kritik som utställningen mötte omfattade inte enbart debattsidor och media, den tog sig även handgripliga uttryck. Vid visningen i Uppsala domkyrka bombhotades kyrkan och polisbevakning kallades in. Domprosten Tuulikki Koivunen Bylund, som hade gett tillstånd till visningarna, fick motta negativa brev varav ett innehöll ett mordhot. Det gjordes anmälningar mot henne men ingen renderade någon åtgärd från domkapitlet. Samtliga tre visningar gick också lugnt till och domkyrkan var fylld av besökare.

    När Ecce Homo visades i Norrköping i mars 1999 blev situationen mer våldsam. Museet blev bombhotat och en välplanerad demonstration med 500 personer anordnades, med deltagare främst från den syrisk-ortodoxa församlingen varav några kastade sten på Ohlson Wallin.

    Ecce Homo har vid flera visningar utsatts för attentat och vid några tillfällen har man lyckats förstöra ett eller flera fotografier. Enskilda museitjänstemän har fått motta hot. Elisabeth Ohlson Wallin har mordhotats, bombhotats och fått hatbrev.

    Debatt i kyrka och riksdag
    Att domprosten Tuulikki Koivunen Bylunds tillstånd att visa Ecce homo i domkyrkan i efterhand sanktionerades av dåvarande ärkebiskopen K.G. Hammar ledde till en omfattande debatt i press och kyrkliga fora, liksom till att påven ställde in ärkebiskopens audiens i Vatikanen hösten 1998. Mötet mellan K.G. Hammar och påven ägde istället rum i maj 1999.

    Carl Bildt kallade visningen för ”ett jippo med syfte att provocera” och jämförde med om man skulle haft en visning av en Pol Pot-utställning. I samband med en visning av Ecce Homo i Sveriges riksdag mottog Tasso Stafilidis, ordförande för en riksdagsgrupp med syfte att tillvarata HBTQ-personers intressen, ett brev med ett dödshot.

    OFF TOPIC men vad hände med Clara morberg och hennes kille??

    DYNGBAGGEGALAN – INTE DYGNBAGGEGALAN!

    Biancas senaste inlägg – sitter jeansen uppe sådär? Är det där trendigt nu eller bara en del av smalgrejen? Indikerar liksom att ”jag är för liten för mina byxor”. Eller varför köper hon inte en storlek mindre?

      Tänkte exakt samma!!

      *ur hennes eget team

      Sprid fan inte massa skit. Hon har inte ens varit i Turkiet 😂🤡🤣

        Självklart har hon inte lagt upp det någonstans.
        Du får säga vad du vill men jag har säkra källor ur caia-teamet som berättat det och att det skulle hållas hemligt för allmänheten

          Förra månaden var det på nordiska kliniken och nu Turkiet. Undra var det blir nästa månad 🙄😂. Sluta trolla nu. Bättre du jobbar lite på självkänslan istället för att sprida massa falska rykten.

      Det är en del av smalgrejen, som nu gjorts trendig…….

    OT – Dashas story om sonens toalettbesök?! Alltså 😔

      Jaa tänkte samma.. ingenting är privat de där stackars ungarna hängs ut på alla sätt 🙁

        Jaa hur går tanken? ”Gud min son sa precis att han ville bajsa – helt själv! Måste ta bild och posta!!!” Tänk om en vanlis gjorde detsamma. Det är ju privat.

    Fattar inte hur vi kan tillåta att även icke svenska medborgare får lov att bränna koranen i vårt land. Tack för att ni valde Sverige så vi får höjt terrorhot och en massa som hatar oss. Åk hem till ert egna land och bränn den i ist. Hoppas verkligen inte denna Salwan får svenskt medborgarskap som han vill ha.

    Ändå intressant att det inte är en enda svensk som bränt koranen i Sverige.
    Frågan är varför det är så enormt viktigt i dessa oroliga tider att bränna koranen?
    Varför brände de inte var och varannan vecka för två år sedan? Varför väljer man att göra detta i Sverige vi redan är ”hotade” av Putin och håller på med en NATO-process?
    Tänk om de istället stod upp för alla kvinnor som blir våldtagna, misshandlade, barn som far illa osv lika starkt som de har fetisch för att bränna koranen. Vore väl mer intressant för dessa koranenbrännareatt stå upp för kvinnor/barn i de länder de bor i ( Sverige och Danmark ). De kan ju åka ner till muslimländerna 😉 och bränna koranen om de vill ha en ordentlig effekt och inte dra in hela Sverige/Danmarks befolkning i vad de nu tycker om koranen.
    När man som karanbrännare vill povicera och inget annat ( känns som han dansken egentligen skiter fullständigt i vad som sker med kvinnorna/homosexuella i muslimländerna…vad berör det honom? HAn lever inte i dessa länder och är ju anhängare till typ SD så varför engagerar han ens sig om saker som inte berör honom?, Det som borde beröra honom mer är väl kvinnor/barn ( och en del män) som far illa i hans eget land.

    De vet ju hur man ska göra för att sätta Sveriges/Danmarks säkerhet på spel. Hur man förhalar NATOprocessen.

    Oavsett om de har rätt enligt yttrandefriheten så kan jag ju tycka att dansken och han den andre icke svensken ( och andra koranbrännare )borde vara smarta nog att i detta läge faktiskt tagga ner. Men smarta är nog det sista dom är.

    Tycker inte man ska avskaffa yttrandefrihet.
    Tycker inte andra länder ska bestämma över våra lagar.

    Och nä jag hade inte själv hotat med terror/hämnd osv om bibeln bränts.
    Men tror inte att de som är normalt funtade muslimer heller bränner svesnak flaggan/hotar med hämnd/terror.
    De som gör det är ju extremister och de skadar ju icke extremister med. Eftersom nu alla tror att varenda muslim är terrorist.
    Precis så som terroristerna tror att varenda svensk/dansk bränner koranen och tycker att det är ok.

    Frågan är ju ändå om ni som nu tycker att det i ett känsligt läge är ok att bränna på, kommer ni stå där face to face om krig bryter ut? Om någon anhörig till er dör i ev attack pga att några få har hållt på att bränna koranen? Kommer ni då anse att den ni förlorade dog i en bra sak för yttrandefriheten?

    Man bör välja sina strider ibland…

      Mja,
      det finns ju de som uppmuntrar till att bränna koraner. Och brännare som tillhör samma parti.
      Jag tycker att koranbrännaren borde utvisas pga bristande vandel.

        Då utvisar vi honom till en säker död. För att han gör något som är helt lagligt här (än så länge). Personligen blir jag vansinnig om vi ger vika för dessa skit-nationer och deras extremism. Vad blir nästa anpassning?

          jag håller med om att vi ska ha vår yttrandefrihet och att andra länder inte ska bestämma över våra lagar.
          men anser ändå att de som bränner nu gör det för något annat än att de bryr sig om de muslimer som far illa i de länderna. På bekostnad av invånarna i Sverige. Kan dessa koranbrännare ta på sig ansvaret sedan om något händer här i Sverige? Tycker du ff att de ska fortsätta om det blir en attack här och någon anhörig till dig dör?
          Man får kanske tagga ner lite i vissa lägen när man yttrar sin frihet.

          Jag skrev också att jag inte tycker det är ok att de extremisterna bränner vår flagga/hotar med hämnd.

          man kan ju vända på det med, hur långt ska yttrandefrihet gå?

          hur hade det låtit om man brände saker starkt knutna till judar?

          Jag förstår dig och håller med…men jag är inte jättetaggad på att de fortsätter med koranbränning när det hotas med terror, jag vill att mina barn ska kunna gå på konsert utan att bli ihjälbombade pga att två nissar bränner koraner när de egentligen inte gör det för de muslimer som far illa.

          Men han gör det i ett uttalat syfte: att förbjuda koranen.
          Dvs, han utnyttjar yttrandefriheten för att bekämpa yttrandefrihet.

            Men då så, jättebra!

            Hoppas han engagerar sig i annat med som är mer relevant i det land han bor i.
            Vore skitbra om han använde sin yttrandefrihet till att yttra sigom mäns våld mot kvinnor, eller barn som tvingas leva med farlig förälder osv i det land han lever i själv. Kanske kan ha slagkraft. Men visst viktigt att han vill förbjuda koranen för han verkar vara djupt utsatt för denna heliga skrift

              han kan bränna massa biblar med för bibeln gillar inte homosexuella, så den är inte så bra den heller men just koranen är väl han mest utsatt för..
              han är ju rasist så det är väl snarare det han bränner den för o inte innehållet

    Sverige är ett liberalt och demokratiskt land, jag skulle själv aldrig bränna en bok men jag kommer alltid försvara rättigheten till det under vår grundlag och demokrati. Så enkelt är det, antagligen svårt för en person med en uråldrig tro som grund för sina värden att förstå men det är ju inte vårt problem. Och vi ska absolut inte vika oss, för vad blir då nästa handling som vi ska förbjuda i andan av en religion som ej är vår generellt i Sverige.

    INGEN hade gått med på om det var Pingströrelse med Helge Fossmo i spetsen som begärde särlagstiftning och gick runt och späade muslimer. Eller om det var Scientologer som sprängde upp sig själva och slog sönder stad efter stad. VARFÖR ska muslimer få göra detta?

    Och till er som skrattar gott åt Ebba, ”hur kan man bli kränkt av satir, lol så löjligt Ebba”, har ni glömt terrorattacken i Paris mot satir tidningen Charlie Hebdo? Ebba vänder andra kinden till, muslimer med sin stenåldersbok gör det inte… Bibeln är reformerad, koranen är inte det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.