Annica Englund fick bryta sig in i sin bil

Bildkälla: Annica Englund Instastory

Det blev en ganska så dramatisk dag igår för Annica Englund. 
Hon berättar på Instastory om hur bilen låste in bebis och hundar med Annica utanför, trots att det inte ska vara möjligt om nyckeln är kvar inne i bilen. Även hennes mobil befann sig inuti bilen.
När hon ringde 112 fick hon veta att hon behövde kontakta en bärgare istället, som visade sig vara hela 17 minuter bort, men när hennes bebis Levi började gråta kunde hon inte vänta längre utan fick hjälp att ta sig in i bilen genom att en förbipasserande golfare slog sönder bilrutan med sin klubba.

Slutet gott, allting gott men fasen vad läskligt ändå?
Även om det inte är jättevarmt ute så kan det ju inträffa andra saker…
Jag hade nog inte väntat 17 minuter på en bärgare i den här situationen utan hade antingen börjat googla på hur man enklast bryter sig in i en bil utan att behöva krossa rutan, eller hur man enklast får en Bostonterrier att trycka på nyckelns låsknapp med en liten tass.
🙂

120 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Gud vad läskigt. Hade definitivt slagit sönder bilrutan. Utan tvekan. Kosta vad det kosta vill.

   Dom rike dom kan.

    tror dom flesta utöver dig skulle klassa sitt barn som mer rikedom än pengar

     Vissa behöver sin bil för att köra till jobbet. Att ett barn är ledset i en kvart gör inte så att barnet plötsligt dör..

      Nej det var väl ingen som påstod det ditt jävla stolpskott.

       Varför är du så otrevlig? /En annan anonym

        Åh förlåt.

       Nivån här alltså…

       Ingen påstod att bilen var mer värd en barnet. Men alla har inte råd att slå i sönder än bil för att inte vänta en kvart på en bärgningsbil.

      Händelser som dessa ger trauman. Barn märker om deras förälder har panik, även om föräldern försöker dölja det. Att vänta på en bärgare i en kvart kan alltså vara farligt. Jag hoppas att man väljer sina barn före att det är dyrt att slå in en ruta. Har man ej råd att laga den direkt får man köra med en plastpåse på.

       Trauman, really? Vi pratat om en bebis som kan se sin förälder. Blir så trött på sånt här. Ni förminskar folk som har riktiga trauman. Barnet kan bli rädd, inte få ett livslångt trauma. Jag har själv ptsd och nej jag fick inte det för att mina föräldrar lämnade mig i en bil i en kvart.

    Skaffa inte barn utan en buffert, herregud.

     Ja för ekonomiska förutsättningar kan inte förändras 🤣

     Oavsett buffert, kan ju dröja innan det finns möjlighet att laga rutan.

    Hur mycket är ditt barn värt då?

     5 kronor.

   Ändå lite sjukt att hon ringde 112…

    Hon borde kanske ha ringt 114 14, men tycker inte det är helt orimligt att första tanken är polis eller brandman faktiskt.

     Väntetiden kan ju va helt bisarr på 11414, jag hade nog också ringt 112 tror jag.

     E3
     Det är inte alltid någon svarar när man ringer polisen. Har gett upp efter att ha väntat i 10- 15 minuter.

    Vet inte hur det är nu men min mamma råkade låsa in mig i bilen när jag var liten och då var hon tvungen att kontakta polisen för att bärgaren skulle kunna gå in i bilen enligt försäkringsbolaget 😌

   Man får hoppas att hundarna inte var lösa i bilen utan också fastspända i bak, för det hade varit rätt så livsfarligt om dom hoppade fram och trampade i det krossade glaset från rutan! Men läskig händelse, dumt att bilen låser sig själv! Tacka vet jag min gamla Nissan Micra från 2001.

   Det går att få ner bilrutor utan att slå sönder någonting. Har själv hämtat inlåsta saker genom att jag drog ner rutan, när jag klantade till det, när jag hade bil.

   Om syftet var att ta bort barnets stress, så hade jag hellre väntat 17 minuter än att ha en främling skrämma barnet samtidigt som den knackar upp rutan. Hellre visa sin närvaro för barnet och lugna genom rutan än att skapa ännu mer stress.

    Ja alltså vissa kommentarer här, låter ju som att det står mellan att offra bilrutan eller offra barnet. Kunde de vänta i 17 minuter så hade de nog kunnat vänta lite till, hade hundarna typ varit på väg att äta upp barnet hade de väl krossat rutan direkt. Men som du skriver – det finns ju ett alternativ att försöka hålla sig lugn också, ringa på hjälp och inte visa någon panik inför barnet.

  Därför lämnar jag aldrig nyckeln i bilen för jag litar inte ett dugg på bilteknik tyvärr. Min mardröm är ju att hamna i vatten med bilen så slutar allt fungera och man är inlåst. Har en sån där liten hammare för fönstren i bilen men hinner man få fram den?

   Ja det låter otäckt, men har du en hammare så är det lugnt, för det tar en stund innan bilen blir vattenfylld.

    Får man upp dörren om man krossar rutan eller hur funkar det? Är definitivt för tjock för att komma ut igenom fönstret. Framrutan möjligtvis?

     Om dörren är låst så spelar det ingen roll, då är fram eller bakrutan bättre.
     Om dörren inte är låst så kan man (om man kan hålla sig lugn) vänta tills bilen är nästan helt vattenfylld, då går den lätt att öppna.

     Men nu får vi hoppas att detta aldrig händer 👍

    Ja för en hammare går man ju runt med i fickan?

     Det är en speciell liten hammare för bilfönster man kan ha i handskfacket

    Det räcker med att knacka med en nyckel uppe i ett av hörnen (fönstrets svaga punkt). Går fort och du slipper att få en massa glassplitter över dig som du hade fått med en hammar mot glaset.

   Att öppna dörren funkar ju ändå. Utan teknik liksom. När det är samma tryck i bilen som utanför, alltså när bilen är full med vatten kan du öppna dörren som vanligt.

   Men en sådär hammare är inte fel. Ska absolut skaffa en sådan. Kanske en säkerhetsbälteavskärare också.

   Annat tips. Förvara inte reflexvästen i bagaget. Lägg den i handskfacket istället, så slipper du gå runt bilen oreflexad om du måste panikstanna på trafikerad väg.

   Min ena vän rullar ner alla rutor när vi kör över broar, oavsett väder. Hon kör en super modern Volvo men litar inte ett dugg på att tekniken funkar om de händer något =)

    Skönt att det inte bara är jag! Inte så nojig i övrigt men det finns vissa sätt jag inte vill dö på, och detta är ett av dem.

     Eller så är du Js vän, vem vet när ni båda är anonyma 😉

  Vet inte om jag hade ringt 112?

   Kanske inte i just denna situation men är det är ett alternativ under vissa omständigheter.
   Från polisens hemsida

   Om du ser ett barn eller ett djur i en varm bil, gör så här: Känn efter om bildörren är öppen. Ring 112 om du anser att situation är akut, annars 114 14. Notera registreringsnummer och klockslag

    Det var 17 grader i Gävle igår så vad är din poäng?

     Läs min först mening en gång till.
     Fattar du fortfarande inte så be en vän förklara för dig.

   Får man panik så är det lika bra att ringa. Det var ju inte så att hon tjafsade eller krävde utryckning när de hänvisade till bärgare istället.

   Man har hört historier om folk som ringer 112 i tid och otid, men tycker inte att det här var så konstigt.

    Det var ingen akut situation och hon borde ha ringt 114 14 och rådfrågat om en lösning, i stället för att ta tid från akuta ärenden!

    Blir så trött på alla som inte har koll på diverse saker i samhället. Som den här situationen där personen ringer 112 eller folk som tar sig till akuten en eftermiddag för att de har haft lite ont i örat sedan de vaknade eller vill få en ytlig skärskada omplåstrad.

     Nej. 114 14 ringer du om det inte är en pågående händelse. Detta var pågående.

     Men tar dom sig till stora akuten för öronvärk kan dom få vänta 12 timmar. Varför utsätta sig för det??

     Det brukar vara typ en timmes kö till 11414. Kanske inte ska låta barnet sitta en timme i bilen innan man får tag på någon att rådfråga. Det om något hade skapat onödiga kostnader för samhället, för ringer man och säger ”hej min bebis har varit inlåst själv i bilen i en timme nu – vad ska jag göra?” – då hade de nog gjort en utryckning ändå…

   Har läst om flera situationer då polisen hjälpt till när ett barn sitter fast i bilen. Beror nog lite på hur varmt det är.

   Nej verkligen inte. Var det fara för liv? Nope. Hade det varit 25-30 grader ute hade det sett annorlunda ut möjligtvis. Skönt att det inte verkade som att hon gjorde en stor grej av det när SOS Alarm hänvisade henne till rätt instans. Inte konstigt att 112 är överbelastat, även korta samtal fördröjer för de som verkligen behöver hjälpen.

    Rimligt att du ”möjligtvis” tycker att det hade varit OK att ringa 122 om det var 30 grader ute och barnet var fast i bilen.

     Självklart ”möjligtvis”, det beror ju på omständigheterna. Finns reservnyckeln i lägenheten bredvid, finns det möjlighet att ha sönder rutan själv, är det troligt att de kan hjälpa på den platsen man är osv, man ringer ju inte automatiskt 112 utan att först ha funderat på andra alternativ. Är det 30 grader och bilen står i solen är det ju dessutom bråttom, inte säkert att polis/brandkår ens hinner dit i tid ändå, beroende på var man befinner sig.

     Haha lol ”S” , tur att ”E” som svarat dig tänkte lite längre på hur mitt ”möjligtvis” kunde tolkas. Om de vart så varmt som exemplet jag tog är det bara att knacka rutan direkt så bebis inte blir påverkad av det såklart, om inga andra snabbare alternativ finns. Sen finns det omständigheter runt ärendet som är relevant också, att ringa 112 är fortfarande inte första utvägen man ska ta, vilket FÖR många människor i dagens samhälle gör.

   Som 112-operatör så tycker jag att hon gjorde helt rätt. Alla fall är olika och i detta kom dom väl fram till att bärgare är bästa alternativet efter bedömning. Såna här samtal går i regel väldigt snabbt och anser vi att det är polis så kopplar vi fram vilket går fort.
   Hade barnet inte gråtit så hade hon säkert kunnat invänta bärgare men gjorde helt rätt som agerade. Inga konstigheter.

    Ursäkta? Vad hände med 114 14 gällande icke akuta situationer. Ingen satt i sin barnstol och bilen var parkerad och vädret okej och ingen satt inte och åt saker den hade satt i halsen.

    Vad är vi på väg när även larmoperatören ger ut felaktig information!?

    Gråt betyder inte akutsituation! Småbarn tjuter t.o.m. om föräldern inte skalar bananen tillräckligt fort.

     Så nu berättar du för en 112-operatör hur den bör sköta sitt jobb!?
     😂

      Den säger ju fel information!

      Från polisen: När ska jag ringa 112 och när ska jag ringa 114 14?

      Vid pågående brott och vid fara för liv, hälsa och egendom ska du ringa 112. Om du behöver kontakt, information eller göra en anmälan som inte går att göra via webben, ring 114 14.

      Alla är inte bäst på sina jobb! Barnet var inte i ett akut läge!

       Ett litet barn som är instängt i en bil är väl definitivt fara för hälsa?

       polisen.se

       ”Ring 114 14 för ärenden som inte handlar om pågående eller nyligen inträffade brott och händelser.” Dessutom står det: ” Väntetiderna till 114 14 är långa”

       Hur var detta INTE en pågående händelse?

       Räddningstjänsten nås också via 112. 114 14 är enbart till polisen.

       Det är ju pisslång kö till 114 14, det kan definitivt vara mer än de 17 minuter det skulle ta för bärgaren att komma dit.

     Det var en pågående händelse, ett sånt här samtal tar väldigt kort tid och man gör en enskild bedömning. Så jag står fast vid att Annica gjorde rätt, operatören bedömde att bärgare var lämpligt i detta fall. Många föräldrar får panik vid såna här situationer och kan inte alltid göra en bra bedömning eller hetsar upp sig. Jag vet inte alls hur just Annica reagerade på situationen.
     114 14 bedömer jag (och många kollegor med mig) är för lång väntetid när det gäller ett litet barn. Temperatur kan stiga, hundar bete sig instinktivt osv.
     Sen kan jag privat sett tycka att man kunde slagit in rutan på en gång utan att ringa 112, men jag tycker inte att det är fel. Då finns det betydligt mycket värre ”felringningar” som definitivt tar upp vår tid i onödan och som vi får betydligt oftare. På ett arbetspass tar jag ca 120-150 samtal, en tredjedel av dom skulle aldrig ha ringt. Och till den klungan räknar jag inte ett sånt här samtal.

  Råkade ut för en liknande grej, hade packat in vagnen och båda ungarna i bilen men när jag ska öppna förardörren är den låst. Inser att jag hade nyckeln i vagnen och den här zonen som då ska hålla dörrarna öppna sträckte sig inte ända till främre delen av bilen. Som tur var så nådde den dörren där dottern satt så jag lyckades kravla mig bak till vagnen och hämta nyckeln. Alltså svetten lackade kan jag säga. Har alltid nyckeln i fickan nu.

  Appropå bilar, klockan 15.00 drar F1 racet igång.

  Håller tummarna för Mclaren och även Alex Albon i Williams, vilken prestation han gjorde i kvalet.

   Vilken kanal?

    Viaplay eller valfri sportbar👍🏎️🏎️

     Inte genom mitt abonnemang på viaplay ialf 😬

      Så kan det vara, man måste ha Sport Premium på sitt abonnemang för att ha F1.

   Albon var grym igår! Nu är ju jag ett hängivet mercedesfan sedan flera år tillbaka, så ser nog fram emot Russell allra mest, men tror det kan bli spännande (bakom Verstappen).

  Har också gjort liknande. Packade in sonen i bilen och tänkte att han kunde få hålla i nyckeln för ”varför inte” liksom. Stängde dörren och skulle gå runt bilen och sätta mig när han låste in sig själv. Som tur var fanns det extranyckel och vi stod på parkeringen hemma så det var snabbt ordnat. Men gör aldrig om den i alla fall.

  Har också råkat låsa in min bebis i bilen. Vi hade tur och hon somnade direkt så vi valde att vänta på bärgaren. Han sa till oss att om det är akut så kan räddningstjänsten hjälpa till. Men de pangar väl också bara en ruta och det kan man ju lika gärna göra själv. Läxa. Lämna aldrig aldrig aldrig nyckeln i bilen. Lägg också in nummer till bärgare i mobilen. Man har ofta någon försäkring som tecknats i samband med service och det brukar ligga i bilen men det kommer man ju inte åt då.

   Ingår även i många bilförsäkringar, alltså hos försäkringsbolaget.

   Men det idiotiska är ju att bilarna låser sig själva. Har också råkat ut för att bli utelåst med hunden sittande i bilen. Blev en dyr taxiresa för att hämta extranyckeln hemma. Efter det ville jag att bilverkstaden skulle koppla bort att bilen låser sig själv. Fick svar att det inte går att koppla bort! Varför ska bilarna låsa sig själva? Finns ingen nytta med det. Det är väl bättre att man får bestämma själv.

  ” trots att det inte ska vara möjligt om nyckeln är kvar inne i bilen.” Hur korkad får man vara? Det är välkänt att man aldrig ska stänga dörrarna med nyckeln kvar i bilen.

   Läs andra meningen i hennes inlägg, det är nog inte den första personen som gör så.

   Så det handlar nog inte om att vara korkad.

    I den står det att hon lämnat nycklarna i bilen och stängt dörren, alltså korkat(och det är lika korkat fast många andra gör samma korkade sak).

     Att ha många saker i huvudet samtidigt och då glömma bort en av dem (tex tro att nycklarna är i fickan fast de är i väskan) är verkligen inte ”korkat”.

      Det var inte fallet här.

       Min poäng var att det är mänskligt att göra misstag.

   Imponerande hög häst man sitter på om man känner att man kan döma ut andra som korkade för minsta lilla misstag eller att de missat en grej. Vet inte om du är unikt perfekt för resten av mänskligheten bommar saker eller klantar till det ibland och det säger ingenting om ens intelligens.

    Minsta lilla misstag? Tycker allt att det är ett stort misstag att låsa in sin unge.

     Att slänga in handväskan med nyckeln i bilen utan att tänka efter eller för att man inte visste att bilen kunde låsas är ett litet misstag, något vem som helst skulle kunna göra (utom du såklart) . Ingen var i fara och allt slutade bra.

     Har man otur kan små misstag ge stora konsekvenser. Men oftast har man ju tur och inget händer och man tänker bara ”hoppsan det hade kunnat gå dåligt”.

     Alla gör sådana små missar ibland. Eller de allra flesta iaf. T ex använder jag alltid bilbälte men idag blev jag distraherad och glömde spänna fast mig. Händer kanske en gång vartannat år. Dock hade jag tur och inget hände och jag lär inte tänka så mycket mer på indixtenten. Men hade jag krockat utan välde hade jag ju kommit ihåg det (om jag ens överlevt).

   Det är väl välkänt att man inte ska låsa sig ute ur sin lägenhet, lämna kaffemuggen på biltaket osv heller. Men misstag händer.

    Bra, då vet vi att du jämför kaffemuggar med barn.

     Var det verkligen det som stod?

     Just, det var exakt min poäng. Barn=kaffe.

  Svårt att googla om mobilen är inlåst i bilen🙂

  Lite OT, men typ relaterat.

  Min första bil var en lagom skruttig pärla från 1992. Inga centrallås eller elektronisk nyckel så klart, men låsen krånglade med jämna mellanrum ändå. Tog för vana att inte låsa bagaget, så att jag i nödfall kunde krångla mig in den vägen. Fick en del blickar, haha.

   😂

   Har gjort samma sak för några år sedan. Var ny på jobbet (mitt drömjobb dessutom), det var vinter, dörrarna gick inte att få upp. Det enda som gick att få upp var bakluckan. Så var tvungen att öppna den, klättra in, pga trång bil dyka ner i baksätet, och sen sido-åla mig fram till förarsätet… 😅

  Rutor är inte så enkla att krossa som man tror. Jag var med i en bilolycka för ett par år sedan. Vi voltade 3 varv innan vi landade i ett dike, upp och ner. Dörrarna var omöjliga att få upp och när det började lukta bränt k bilen fick vi panik. Vi 3 passagerare sparkade allt vad vi kunde på rutorna för att de skulle krossas, adrenalinet var på högvarv men det gick verkligen inte. Till slut lyckades en av oss i röken krångla oss förbi föraren och hans dörr gick och få upp en liten bit. Vi alla kom konstigt nog ut genom den lilla öppningen, dock med blåmärke och flertal sår.

  10 min senare brann bilen. Så ja, att rekommendera att ha något kraftigt i bilen och kunna slå med om olyckan skulle vara framme.

   Hur mådde föraren? 🫣🥺

    Han klarade sig bra men var avsvimmad just då men fick hjälp ut. Hjärnskakning, sy 20 stygn i pannan och bröt en fot som på något sätt fastnade under bromsen. Och var svår att få loss.

   Men fy fan bara att läsa den här kommentaren är ju ett trauma i sig. Ska köpa något att slå sönder rutor med nu.

    Samma! Nödhammare har jag googlat fram att det heter 🙂 Biltema verkar ha med inbyggd bältesskärare för 75 kr.

     Googlade också upp den och la till på ”att köpa” listan. Ska lägga in en liten vanlig hammare tills nästa biltema-besök också :p

   Fan vad fruktansvärt. Lite ot från just ditt inlägg men ang. detta med att krossa rutor så har jag förstått det som att man ska slå mot kanterna på en ruta snarare än i mitten av en ruta iom att det är svagare i kanterna. Det kanske är allmänbildning men tänkte om någon inte vet…

   Rutor är enkla att krossa om man vet hur! Har inte alla det under de första fysiklektionerna i grundskolan, vilket som är glasets svagaste punkt?

   Det ger absolut noll att sparka rakt på bilrutan, utan det som gäller är en nyckel i kanten (helst ett hörn) och knacka och går inte det slå armbågen mot ett hörn och ta dig ut.

   Foten fördelar trycket och glaset förblir intakt. Självklart är det lätt att i paniken inte vara rationell och bara i panik sparka planlöst.

   En minnesgrej som många säkert kan komma ihåg är att bussar har en liten råd ”hacka” som sitter på fönstret vid akutsituationer. Den har en liten nål som man pickar upp glaset med. Det flyger inte en massa glassplitter, utan det blir många små sprickor (ni vet exakt som vid hållplatser när någon har krossat glaset). Sedan är det bara att knuffa ut glaset.

    Tänker att paniken nog gör att man glömmer det mesta som är rationellt, särskilt sådant man lärde sig i skolan för (i mitt fall) 30 år sen. En liten anpassad hammare för just detta ändamål är därför inte dumt att ha i bilen, för att dels komma ihåg att den finns och sen snabbt komma ut. Det där med nyckeln kommer man kanske inte heller ihåg i stunden.

    Då måste man dock ha tillgång till en nyckel och det kanske kan man inte har 1. i fickorna 2. möjlighet att nå efter en olycka 3. vid voltande av bilen = föremål har flugit runt.

    Alla kanske inte heller minns innehållet under just de första fysisklektionerna i grundskolan 😜.

    Men annars är det så klart ett jättebra tips!

    Med tanke på att vi voltat och ligger upp och ner (det går inte att beskriva hur liten en bil blir upp och ner) du kan knappt röra dig. Så finns det inte direkt stora svängrum att mäta ut plats och slå sparka på, heller inte när det är kolsvart och rök i bilen. Tror du missuppfattade att detta var en paniksituation. Där 3 fullvuxna människor sparkar som galningar över hela rutor, samt bakrutor och framruta. Det var inte i en fysiksal med utrustning lampor och lugna lektioner. Utan en bil vi trodde skulle explodera och vi skulle brännas till döds.

     Så nej vi tänkte inte kanske rationellt, tror man behöver vara psykopat för att vara det i en sån situation. Men sparka med full kraft på alla håll och kanter gjorde vi.

  Usch även om det inte är soligt eller mer än 18/20 grader så blir det jäkligt varmt i bilen. Tur det gick bra 🙏🏽

  Min bil (2021) går att låsa upp via appen i mobilen. Funkar även om nycklarna är inlåsta i bilen. Jättebra.

   (Ja om inte mobilen är i bilen såklart. Men det är en extra säkerhet iaf)

   *gråter i min bil från 2003*

   Min bil (2022) behöver man inte ha någon nyckel till. Jättebra.

  Du hade gogglat Camilla? Lite svårt när telefonen ligger inlåst i bilen va?

   Med tanke på att hon ringde 112 verkar hon ju ha fått låna en telefon dock.

  Jag stänger aldrig alla dörrar när dottern sitter i bilen. Aldrig. Oavsett om jag har nyckel och telefon på mig. Litar inte ett dugg på bilar haha har ändå en årsmodell 2023 och en gammal Saab från 2009 men litar lika lite på dem gällande detta.

   Gammal Saab från 2009 😅🙃

    14 år är ganska gammalt för en bil.

  Fy vad obehagligt! Jag vet var butiken ligger och det kan nog bli riktigt varmt om solen ligger på över den där parkeringen. Förstår helt hennes agerande, jag hade gjort detsamma oavsett ekonomi. Kan dock tycka att det är konstigt att dom inte skickar ut räddningstjänsten när ett litet barn är involverat?

   Vad ska räddningstjänsten göra som man inte kan göra själv?

    Klippa upp bildörren så att man slipper krossa en ruta och riskera glassplitter på sitt barn, förslagsvis.

  Hur fungerar det med tävlingar på instagram? Man ser konstant olika företag som har tävlingar där reglerna lyder att du ska följa ett visst konto, kommentera och tagga någon samt gilla bilden. När tävlingen är avslutad så skriver dom ofta att den är det men det är sällan de taggar vinnaren i inlägget. Hur vet man att de faktiskt utser en vinnare på riktigt? Känns som att det är ett fult knep att göra tävlingar för att få gratis följare/uppmärksamhet till sitt företag/konto..

   Jag har vunnit en del sådana tävlingar, ofta skickar dom ett privat DM och ibland besvaras man i inlägget. Men det är nog olika, finns garanterat företag som ljuger. Sedan finns det ju även en och annan influencer som utser vännerna som vinnare.

   Enligt spellaqgen måste vinnaren offentliggöras på en tidigare angiven plats, förslagsvis i tävlingsinlägget om det ligger i flödet.

    Det är dock väldigt sällan jag ser att vinnaren nämns utan att de skriver ”vinnaren är kontaktad via DM” eller liknande.

  Hur kunde hon ringa 112 om mobilen låg i bilen?

   Hon skriver ju att hon fick hjälp av flera.

    Fast hon skrev att hon fick hjälp efter att hon hade ringt 112

  Får inte barnet mer trauma av smällen från en golfklubba och krossad ruta än att vänta 17min?
  Aja vad vet jag.

  Hände en kompis för ett par år sedan också. Var livrädd för detta när sonen var liten så håller alltid nyckeln i handen, har den i fickan eller börjar med att öppna förardörren så att det är en liten glipa där innan jag packade in barn och hund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.