Peg Parnevik har minst sagt dedikerade fans

Om ni trodde att tiden för influencers att ha dedikerade fans var över, så tänk om. Jag hade nämligen fått för mig det, men inser nu att fansen bara flyttat lite på sig.
Jag syftar på tiden då Kenza inte kunde åka tåg utan att det stod ett gäng tjejer på perrongen med förhoppningen att få ta ett kort med sin idol, eller när det samlades horder av unga människor utanför Jocke och Jonnas lägenhet, för att försöka få en skymt av paret.
Nu händer det nog inte så ofta längre, varken att Kenza åker tåg eller att det står fans på perronger, utan alltsammans har bara flyttat över till sociala medier istället.
Peg Parneviks senaste inlägg är ett typexempel på digitala ”perrongfans”, där majoriten av kommentarerna kommer från rena ”fan-konton”, där Instagramnamnen talar ett tydligt språk.

Eftersom en del av de tidigare uppsökande fansen framstått som totalt gränslösa vissa gånger, så uppmuntrar jag den här typen av idoldyrkan till 100%. 
Får man önska någonting så uppmuntrar jag till kommentarer som handlar om Pegs musik eller liknande, framför rent prat om utseende, men om det här är alternativet till uppsökande perrongdyrkan så är jag beredd att se mellan fingrarna, i alla fall en smula.
Det är fint med rimliga fans!

 

28 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Känns ändå lite lite väl hysteriskt?!

  Känns ändå som nåt jävla sektbeteende! Inte sunt oavsett ålder

  Är ju samma konton som kommenterar flera gånger…? Och alla bara dör? Låter inte jättebra ändå.

  Får snarare känslan av att det är en och samma person bakom kontona eller rent ut sagt kanske personen i fråga själv….

   +1

  Önskar att du gjorde ett inlägg överhuvudtaget om människor/följares dyrkan i kommentarsfälten för influensers. Hur sunt är det när man skriker ut helt galna hyllande totalt gränslösa ord? Det blir ju absurt ibland!. Och så fort man inte använder fanatiska överord utan faktiskt ifrågasätter något på bilden vänligt så kommer en liten armé med hatande livvakter till influensern. Livvakter som ser som sitt jobb att hata och hota. Weird!!!!!

   Fast så har folk alltid gjort. Tänk fans och groupies. Det här är ju ingen ny företeelse.

   Jag minns för många år sedan när jag tittade på MTV utan ljud på och såg sörjande människor. Många sörjande människor. Och tänkte att det måste vara någon kändis som har dött. Satte på ljudet och det visade sig att Take That hade splittrats. Det var så sjukt.

   Ah, ser nu att jag inte läste klart din kommentar… 🙈

  OT, sitter och tittar på första avsnittet av Bingo och Julia. Det ska ju vara utan manus men på riktigt?

   Berätta mer för oss som inte tittar. Verkar det bra? Intriger? Fake?

    Egentligen väldigt ointressant par som bara verkar ha det extremt rörigt i typ alla delar av livet. Jag hoppas att det är fake för det kan typ inte vara möjligt att vara så på riktigt.

    Finns än så länge bara ett avsnitt men det låter krystat när de pratar och Katrin verkar vara en stor del av programmet trots att det ju handlar om B och J. Förstår att Katrin finns med på ett hörn men det blir lite väl mycket. Det hela känns lite uppstyrt men det kan ju vara deras ovana än så länge.

   Vart finns den och se ?? Discovery plus ??

    Finns på Prime.

  Det här har kommit efter att k-pop blivit stort även utanför Korea och Asien. K-pop fans framstår inte sällan som rätt… intensiva/galna. Visst har fan-beteende alltid funnits online med fanzines, fan-accounts m.m. men det här väldigt INTENSIVA dyrkandet och ikoniserandet är nytt.

   Exakt vad jag tänkte skriva. De har ju hela sin ”Idol kultur” hårda regler och otroligt dömande.
   Fansen är väldigt engagerade.
   Jag önskar dock att man inte ser på det som hysteri och galenskap. De är ofta unga tjejer och det är så himla lätt att avskriva dem som en tokig, skrikig massa. De finns mängder av grupper i samhället som beter sig på liknande sätt. Men när det kommer till unga fans då är det så enkelt att förakta.

    Motsvarande för män är deras hysteriska lagdyrkan. Dvs Ultras. Tar hellre en hop fanatiska musikfans än fanatiska fotbollsultras.

     Nja, det behöver inte vara motsatser. Som sagt det finns många med liknade beteenden. Sport, politik, världsledare, protester mot och för saker osv. När de sammanfaller med ens egna åsikter så hyllas det, annars kallas det hysteri. Speciellt om det handlar om unga människor och ledsamt ofta tjejer.

  Vill man se ”dedikerade fans” borde man titta in bachelornations Instagram 😅

  maniska… så stor och känd el supertalang är hon väl ändå inte..?

  Jag vill ändå förutsätta att det är barn som står bakom dessa konton, vilket definitivt får mig att ifrågasätta hur bra koll föräldrarna har på sina barn online. Självklart finns det många barn kan vett och etikett på sociala medier, men riktigt så känns inte fallet här. Det är så viktigt att ha respekt både för sin egen och andras integritet, och som barn kan det vara svårt att dra dom gränserna.

  Det här känns mer som en galen person med många konton.

  Creepy

  Look in my eeeeeeeeeyes, what do you see? The cult of personalityyyyyyyy. Men mest troligt en person med multipla konton.

  Du borde döpa om titeln till ”Peg Parnevik har en stalker”

  Fast det här måste ju vara köpta kommentarer? Precis som de köper följare är/bootar (eller vad det heter). Enda rimliga förklaringen, hoppas jag iaf.

  Lägger mina pengar på att det är hon själv som skriver egna kommentarer. Liksom en del andra påverkare så fort de får kritik om något, då skyndar deras ”följare” till med motsatta kommentarer och försvarar. Genomskinligt.

  Jag fattar att ni som aldrig sett det här beteendet tidigare tror att det är botar/en stalker/hon skriver kommentarer till dig själv MEN det här är en riktig grej. Små tjejer blir besatta av sina idoler. Kolla tex Tildas Instagram, hon har tagit rollen som sina följares ”mamma” och hennes ”barn” är totalt gränslösa i sina kommentarer. Riktigt obehagligt, ja, men tyvärr helt äkta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.