Avfölj, avfölj, avfölj!

Dasha Girine och Alexandra Nilsson pratar trigger warnings, toxiskt innehåll och vad man ska göra om man mår dåligt av någons flöde, och lösningen på det är avfölj, avfölj, avfölj!
För de allra flesta är sociala medier underhållning, och då finns det ingen som helst anledning att följa konton som på ett eller annat vis är negativa för ens välmående.
Alexandra säger ocksån att hon som influencer inte kan vara ansvarig för andra människors psykiska hälsa, och där tycker jag absolut att hon har en poäng, särskilt som Alexandra visat att hon är en av få influecners som faktiskt bryr sig om vad hon influerar till, det har hon inte minst visat under det här ”smal/heroinchic-debatten” som rasat den senaste månaden.

Har du avföljt konton på sociala medier som du insett inte är positiva för dig, eller som helt enkelt tar mer än de ger?

109 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men är det inte lite konstigt att Camilla Läckbergs mamma lägger ute en gratulationshälsning på Instagram till Camilla och Camilla följer inte henne?

      Hennes mamma kanske är en bad influencer som man ska avfölja

      Inget konstigt med att en mamma lägger ut en gratulationshälsning till sin dotter. Det konstiga är ju att Camilla har avföljt sin egen mamma.

    Har avföljt i princip alla influensers, när man sitter och trycker förbi varenda ointressant story bara för att de har lagt upp kände jag att det var sjukt onödig energi😅 Men jag går in på olika influensers ibland och bara kollar, men rekommenderar verkligen att avfölja de man stör sig på🥰

      Alla som tigger pengar, typ min katt har fått Klamydia. Det är så dyrt med veterinär. Ni behöver inte men om ni verkligen vill så Swisha på nr bla bla 🤑

        Hahahhaha

    Jag har blockat många som fått mig att må skit. Rebecca Stella, alla Kardashians osv. Då försvinner de verkligen helt i flödet. Blev också så otroligt provocerad av Linnea Claeson och Cissi Wallin att de också hamnade på blocklistan och poff så var de bara borta! Sjukt bra grej verkligen. Förstår alla kändisar som blockar!

      Helt rätt 🙏🙏🙏🕺 blocka ✨✨alla✨✨ block block block 😂😂😂✝️

        Hahahahahah!!

      Så gör jag också. Har blockat hela influenser-stockholm

      Varför blocka och inte bara avfölja?

        De dyker upp i flödet även om jag avföljer, tex i utforska-delen (där jag scrollar en hel del). Därav block, så syns de inte alls!

          Okey men det är ju bara för att du gått in på dem eftersom det som kommer upp där är sånt du klickat dig vidare på 😊 men du får såklart blocka om du vill. Tyckte det lät så drastiskt bara haha

            Fast nej? Så funkar det väl inte? Jag får upp konton utan att ha varit inne på dem…

              I sökflödet får du upp sånt som relaterar till det du klickat dig in på där innan

            Drastiskt eller ej, det funkar skitbra för min mentala hälsa att slippa se massa plastikopererade kvinnor!

            Hon skriver ju klart och tydligt att hon avföljer, så det säger väl sig själv att hon varit inne på deras instagram förut och därför väljer att både avfölja samt blockera för att få bort dem.

              Nu handlade det ju inte om dig så ditt svar undanbedes

        För att man inte vill få upp dem i flödet öht.

      Ja när jag skaffade Instagram började jag med att blocka typ 100 influencers och kändisar som alla Kardashians, Kissie, Kenza, Blondinbella osv. Räcker för mig att läsa om dem här på Bloggbevakning, vill inte se något om dem någon annanstans.

        Jag tänker som så att skulle jag bara få min information om dessa influensers via denna kanal så skulle det ge en väldigt skev bild. När någon skriva mycket om här inne så brukar jag snarare följa för att skapa mig en egen mer sann bild. Sen kan jag avfölja senare om det flödet inte gav mig något

      Ja samma här, la till Kenza och Nicole f pga jag tycker att deras flöde är outhärdligt tråkigt med barn och graviditeter

    Jag rensar ngn gång per år i vad jag följer. Mest för att jag är rädd om min egen tid men också för att jag inte vill sponsra (genom att följa och därmed vara en i underlaget när det förhandlas om marknadsföring). Konton som avföljts är tex Bingo Rimer, Katrin Z, Perelli då jag inte vill sponsra den typen av konsumtion /resande/utseendehets. Har nog inte avföljt för att jag triggas, men kan tycka att fler borde göra det om man nu mår dåligt över att se andra göra saker man själv vill göra.

      Perellis livsstil tär verkligen på vårt enda klot.

    Jag har avföljt konton som hängt med att slentrian i många år (Katrin Z, Julia F etc) och istället börjat följa kattkonton. De blir man verkligen glad av!

      Böcker, barnböcker och lokal turistinformation är va som blir kvar för mig (utöver släkt och vänner).

    Jag har avföljt massor och börjat följa trädgårdskonton istället. Blir gladare av dahlior än Dior 😉

      Samma här! 🌸

      Samma här!! Loppis, vintage, palettblad, trädgård med mera har gjort att mitt flöde är roligare än massa selfies på folk man inte ens är bekant med

    Helt rätt att avfölja konton som påverkar en negativt, det finns inget värde i att följa någon som får en att må dåligt. Det är också så viktigt att komma ihåg att det som syns på sociala medier inte nödvändigtvis speglar verkligheten. Kanske avundas man ett liv som inte ens influencern själv har? Jag har sedan barndomen gemensamma bekanta med en stor influencer som mer eller mindre hyllas för att vara jordnära och omtänksam på sociala medier. I verkligheten är det en av dom otrevligaste människor jag mött. Det är så enkelt att måla upp en falsk fasad på sociala medier.

      Hallå kan vi inte få en liten ledtråååd i alla fall….!

        Kan säga så mycket som att personen utmålar sig som otroligt mån om sin omgivning och enligt egen utsago inte lägger någon som helst vikt i kändisskap. Träffar man henne på riktigt och säger något så svarar hon inte ens. Det var väldigt generellt och gäller nog flera influencers, men jag vet att personen är inne här och läser ibland.

          MG?

            Maggis🙃PW kanske, hört att hon inte alltid är så trevlig som hon framstår som.

          Hmmmm…. Någon annan som kan gissa?

          Är det en inredningsinfluencer?

          Varför ens nämna detta om man inte kan säga vem det är. Så frustrerande 😂

            Jonna J?

      Diana Moseni? Antonija? Anty?

        Ingen av dem hyllas väl för att vara jordnära och omtänksamma

          Att ingen tog att detta var Matilda Djerf…

      Sluta prata om mig i mitt eget kommentarsfält!! 😂😂😂

      Kan du inte skriva vilken stad du är ifrån då?

      Någon av systrarna Delér?

      Tänkte spontant på Sofia Wood…

    Har avföljt lady dahmer och Stina Wollter. Orkar inte med deras besserwisser fasoner. Och att de pratar som att de är facit, att det inte går att se saker från olika perspektiv. Att de är hånfulla åt de som tycker olika.

      Jaaa! Jag gillade Stina, men hennes följare var ju för fan rabiata när det kom till allt som var normativt…typ om du rakar fiffi och armhålor så är du antikrist typ

        Haha va? Gillar Stina, men också avföljt mest för att jag inte orkar med långa pratsekvenser på stories. Men tyckte inte hennes följare generellt var så rabiata.

        Ja jag avföljde LD av samma orsak, jag skrev att jag behöver gå ner i vikt för min hälsa och fick världens storm emot mig

    Men har du missat att Alexandra, mitt under den s.k. smalhetsdebatten, influerat till att göra skönhetsingrepp? Japp hon skrev att hon behöver fixa sig inför hösten med skönhetsingrepp, och var på salong där det görs, troligtvis var det reklam också, så hon är väl inte mycket bättre än andra bara för att hon ville höja rösten och få uppmärksamhet pga ”smalhetsdebatten”. Visst bra att säga ifrån till det men vi är nog många som minns barnmatsgrejen, retuscherade midjor och annat också vilket påverkat många.

      Får man ätstörningar av botox?

      Jag avföljde faktiskt Alexandra nyligen då hon pratar så mycket om utseende och ingrepp att jag hittade fel på mig själv som jag aldrig tänkt på innan.

        Alexandra, när hon var Kissie, satte igång min ätstörning på riktigt när hon konstaterade att man var fet om låren gick ihop. Gud vad många år det tog att släppa det.

          💔

        Märkligt också att Alexandra Nilsson inte är ansvarig för andras psykiska hälsa men Worge och Ingrosso är det? 🙂

          Jag har också avföljt Alexandra. Tycker att hon har provocerat mig även efter Kissie-tiden. Minns att hon för inte så längesen skrev typ ”jag har blivit för fet för den här tröjan”, inte jättekul att läsa när man själv väger typ 20 kg mer och kämpar med att tycka att man är fin som man är. Hon fick också nån fråga typ ”pest eller kolera, skulle du hellre gå upp 10 kg eller (minns inte vad andra alternativet var). Men minns att hon svarade ”för hälsans skull vill jag ju absolut inte gå upp 10 kg!” Hon hade ju fortfarande varit smal och hälsosam om hon vägde 10 kg mer…
          Haha ja. Hon triggade mig iaf. Känns befriande att inte följa henne längre.

        Hon är så falsk, vänder kappan efter vinden och har själv gjort massa sponsrade skönhetsingrepp.

    Elsas ögon i liven med Sofia, är de alltid så väldigt uppspärrade eller var hon extreeeemt taggad?👀

      Verkligen crazy eyes. Men hon kanske var trött?

        Verkligen! Jag missade liven så skulle kolla nu i efterhand när den låg i flödet men kunde inte fokusera på något annat än ögonen 😄

      Ser nästan ut som struma-ögon.

        Gillar dem båda två men håller med, såg väldigt stirrigt ut.

        Antingen spärrar hon upp dem lite halvt omedvetet för att de ska ge ett docklikt intryck a la 60-talet, eller så är det något annat.

      Någon måste tipsa henne om att det räcker med att höja på sina ögonbryn om man vill få ögonen att se större ut. Att spärra upp dem som en dåre hjälper inte…

    Följer inga kändisar räcker med denna blogg och riktiga vänners inlägg.

      Precis!
      Jag får mitt lystmäte av flunsor här och slipper söka själv efter inlägg osv.

    Jag följer noll influensers, och jag förstår ärligt inte folk som följer och likar löjliga inlägg.
    Jag blockade hon ammade Johanna eller vad hon heter. Inte för att det är fel att amma utan att hon ska provocera och göra content av precis allt, och skriva att alla är så emot amning men jag med så mycket mer erfarenhet av amning och vänner med många barn har aldrig upplevt det hon skriver att man upplever

      Måste tyvärr hålla med dig. Egentligen borde jag, som är 50+, hylla unga kvinnor som står upp för sig själva och som vill riva murar, men när det gäller Johanna så känns det som om att jag var med och rev ner dem redan för 25 år sen.

    Jag har avföljt och slutat kika in på konton där allt är så tillrättalagt, gulligull och färgmatchat… inte för att jag har mått dåligt av det utan för att jag inte är intresserad av fejkade imagebilder.

    Tror inte jag följer en enda influenser i sthlms innerstad då det helt enkelt inte intresserar mig. Gillar däremot konton där riktig kunskap visas ex byggnadsvård, nasa, trädgård, ”gör det själv”, duktiga kreatörer, konstnärer mm.

      Är intresserad av typ samma saker som du – men tycker även många sådana konton visar upp väldigt mycket perfekt. Kanske någon som har tips på mindre tillfixade konton? Blir bara stressad av typ UnderbaraClara-bilder.

      Fast om du inte intresserar dig för influencer, vad får du ut av den här bloggen?😊 inget otrevligt menat

        Fast den här bloggen tar ju upp mer ( anser jag ) än influensers i sthlms innerstad. Här kan man ju läsa om ätstörningsproblematik, tvivelaktiga företag, diskutera konsekvenser av tvivelaktigt agerande, psykisk ohälsa, galauppdateringar mm.

    Omg.. såg en video på Bianca med en crop top och det ser VERKLIGEN UT som att hon har gjort tummy tuck. Jag vet att man kan träna och äta rätt för att få platt mage har själv det och vet många som har det men de ser ut som en riktig Kardashian op mage

      Ta o kamma dig !

        Och du kan ta en promenad.

    Följer Edvin och Johanna, that’s it 😂 Håller koll på vissa via utforska, men vill inte slösa med mina följningar haha

    En som jag läste rätt ofta var frun från Finhooden. Sen tog det bara tvärstopp. Har inte läst på länge nu.

      Haha så var det för mig också. Det tog bara tvärstopp vid ett tillfälle och sedan dess har jag inte besökt bloggen en enda gång och saknar det inte det minsta.

        Hon låter ju bara samma inlägg loopa, så ni missar inget om jag säger så. Har man läst henne i 1 månad så har man läst alla inlägg.

      Fy att kalla något finhooden. Tror dom att dom är finare och bättre människor där? Riktigt läskigt.

        Nä det är bloggarens sätt att raljera över sina grannar och hävda att hon minsann inte är som dem även om hon bor dyrt, stort och fint.

        Det är ironiskt menat.

    Slutade följa HanaPee för hon fick storhetsvansinne och slutade vara rolig. Slutade följa Sofia Dalén för hon bara lägger upp reklam för sin youtube kanal, tyckte hon var roligare när hon var ihop med sitt ex också.

      Ja eller hur ang HanaPee ! Nu har hon inte nämnt något ang Pro Ana debatten. Det hade hon garanterat gjort i sin podd med Martin. Antar att det har att göra med vem hon jobbar med… Bianca.

        Ja, saknar deras podd

      Förr kunde hon göra narr av den typen av influencers, nu är Bianca hennes idol typ.

        Precis så!

    Ok lite OT men kan vi diskutera Mirka ”Trettonbarnsmamman¨som är på OnlyFans och nu blivit vräkt och tigger pangar på Insta ( sin privata). Förstod det som att hon hyrt hus av kyrkan så undrar om vräkningen har med OF att göra? På Flashback kan man se hennes OF bilder och jag kan inte för mitt liv förstå att ngn betalar för dem.

      Blev tvungen att kolla flashback-tråden nu. Hennes of-bilder verkar vara bilder på henne i underkläder, inte speciellt vågade bilder men kanske finns ”värre” grejer på hennes of? Förstår inte heller vem som skulle betala för att se detta, ser ut som vilken vanlig mamma som helst.

        Hon har själv sagt på Efter Fem att hon gått över gränsen från vad hon sagt från början och visar naket. Det har väl inte spridits till FB än. Kollade in på hennes konto och där skriver hon att hon välkomnar nya följare och videos kommer snart efter flytten, så följare har hon, säkert mest gamla gubbar.

      Fattar inte ens hur man kan skaffa så många barn🍼 För att man inte vill börja jobba kanske.

      Det kan väl inte vara skäl för vräkning. Sluta rök och ha inte hund som kostar massor av pengar. Tycker dock synd om henne, hon verkar vara en fin person.

    Dom har helt rätt 🙂 Jag avföljde Dasha och Kissie för länge sen så nu slipper man toxic innehåll.

      Ja dom har verkligen helt rätt, Sanna Guidetti och Rosanna Charles skulle jag aldrig följa efter har lyssnat på flera avsnitt av deras podd. Verkligen toxic innehåll.

    Följer typ ingen på Instagram längre, använder knappt appen. Har tyvärr helt gått över till Tiktok, där kollar jag bara på roliga videos och matlagning 😂

    Jag tycker verkligen illa om INFLUENCERS och följer inga längre heller. Avskyr de som tigger pengar eller följare som gör insamlingar som tex till Mirka Porrström. Det är en sjuk värld!

      Och ändå är du här inne?

        Hamnade här av en slump tro’t eller ej. Kommer inte fortsätta hänga här heller.

    O drama MONAs inlägg på bloggen.
    Bara skapa ”content” eller sant?

      Ja och som vanligt är det mer bakom och hon kan inte berätta allt 😌

      Nu blev jag som inte läser henne längre nyfiken. Vad var det för drama denna gång?

        Står så djävla mycket så enklast att du går in där o läser 👍🏻

    Direkt att jag känner att någons content inte passar mig avföljer jag. Har avföljt Bloggbevakningen också, men att sluta hänga där och här är svårare än att sluta med heroin 😅

      Jag hade som nyårslöfte en gång att sluta läsa här.

    Jag har blockat Lena PH och Gynning. Orkade inte med deras kroppsbilder och kände mig skitful. Låter säkert fånigt, men det påverkade mig otroligt negativt .

    Medan jag var ofrivilligt barnlös blev jag olycklig av alla som lade upp gravidbilder, och tog mitt eget ansvar och blockade och avföljde för att slippa. De måste ju få posta det utan att behöva lägga till ”triggervarning”, vilket förväntas i somliga barnlösa delar av internet.

    Det blev bättre efter något år, jag blev gravid genom IVF men retar istället fortfarande upp mig på IVF-influencers som gör content av det och ljuger och överdriver sina behandlingar för att få mer följare/views. Har alltid (även innan min egen behandling) tyckt att de var gränslösa och tycker så fruktansvärt synd om sig själva, för det är ju ingen mänskligt rättighet att få barn. Nu när jag själv gjort IVF tycker jag fortfarande att de är… ett särskilt släkte.

      Gratulerar dig till din bebbe🤗

    Superlippa, Ida Warg, Johanna Toftby, Julia Franzén, tiingelinn och typ alla gamla klasskompisar från högstadiet åkte ut ur mitt flöde sist jag rensade 😅

    Har avföljt influencers son Linn Eklund och Fanny Ekstrand för där handlar allting om att visa upp sina pengar. Finns inga större posörer. Linn som verkar vara född rätt in i en värld av pengar gifte sig nyss och det var en så överdriven ”HEJ JAG HAR PENGAR-SHOW”. Och Fanny måste ju keep up med sin bästis så hon känns inte lika jordnära som hon var förut.

    Sen ska vi inte diskutera Sania Claus Demina som snyltade fame och kontakter på sina influencer vänner, Hanna 1 och Hanna 2. Utan dem hade ingen brytt sig om henne och hon hade inte fått en enda sko såld. Det är tack vare hennes vänner som hon kan göra det hon gör och hon är ju inte vän med någon som inte kan gynna henne.

    Emili Sindlev – dansk influencer a la Barbie och Carrie Bradshaw. VARFÖR TROR ALLA ATT DE ÄR CARRIE BRADSHAW? Det är så pinsamt. Däremot verkar Emeli vara väldigt rar och trevlig som person till skillnad från de andra posörerna. Som säkert också är trevliga men deras energi är så FEJK.

    Slut på rant. Kände att det var dags att nämna personer som aldrig uppmärksammas men ändå påverkar.

    Och en grej till; ANTY! Hur livnär hon sig? Vart får hon lön ifrån när hon inte GÖR ETT PISS? vet ingen annan som bör sluta som influencer lika mkt som henne. Det är dags att gå vidare för obviously tycker hon ju inte att det är kul med content längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.