Nyheter och tider gällande bloggen

Har ni annan feedback, kritik eller önskemål så är det bara att dundra på under det här inlägget! 

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Mer än tre inlägg per dygn låter alldeles för mycket, tycker jag.

    Lås inte dig fast med tider.
    Kvalitet före kvantitet med din egna touch blir perfekt!

      Varför skulle det inte gå när det har gått tidigare?

        Vem säger att det inte går, ingen men kanske onödigt

          Nej varför onödigt?

      Kan faktiskt hålla med. 3 bra inlägg är bättre än 6 inlägg där 2-3 kanske bara är ”grattis till X och Y som har förlovat sig” med en bild från instagram…

        Nej! Är det 3 inlägg och man inte är intresserad av dom är det bättre med fler.

      Håller helt med här. Kvalitet är viktigare än kvantitet.
      Kul med ett öppet spår på söndagar!

      Jag håller inte med. Jag kollar inga bloggar, insta eller vad som nu finns och gillar att få all min uppdatering härifrån (så man har lite koll). Så om inläggen varvas lite med ”nu är de förlovade” så ser jag inga problem. Och oavsett så är det underhållande med kommentarsfältet, vilket inlägg det än gäller. Dessutom tror jag inte det är sämre kvalitet på inläggen bara för att man ibland fyller ut med fluff ibland (dvs. blir inte bättre kvalitet bara för att man tar bort fluffet), det mesta beror väl på vad det finns att skriva om.

      Nej, jag älskar att den här bloggen uppdaterar så ofta!

        Jag med!

      Vad är det egentligen för kvalitet du pratar om?
      Alla inlägg ser ju i princip exakt likadana ut oavsett ”kvalitet”.
      Det handlar antingen om en influenser som postat någonting speciellt som någon inte tycker om. Eller så handlar det om en influenser som någon tycker borde posta något speciellt, men ännu inte gjort 🤷🏻‍♀️

      Ska man posta för att få många kommentarer så ska man ju posta ofta.

    Tycker fyra inlägg räcker gott och väl. Om det händer något extra brukar du ju ändå lägga upp ett extra inlägg.
    Både du och vi har ett liv, kan inte hänga här inne på heltid, hur kul det än må vara 🙂

    Jag fattar inte detta med öppet spår, det lär ju finnas andra forum där man kan hänga om man vill prata om sina problem etc. Men tydligen är det populärt så jag får väl bara strunta i att få in på bloggen de tiderna.

    Sen undrar jag varför det helt plötsligt ska skrivas så många inlägg? Senaste tiden har kvaliten varit lite sisådär på de få inlägg som skrivits och att då öka antal inlägg lär ju inte göra bloggen bättre.

      Nu är boken inlämnad, vilket öppnat upp en massa tid och energi. 😊

        GRATTIS ☺️

        Häftigt ❤️

        Heja! Ser fram emot den!

      Den största skillnaden mellan ÖS och de flesta andra forum är väl att så många regelbundet samlas vid samma tidpunkt, så det blir mer levande diskussioner. 🙂

      Trodde jag var den enda som tyckte dessa var trista. Men fattar att det är bra för bloggen för det är måååånga kommentarer på öppet spår.

      Kan det någonsin bli för mycket klagomål och familjelivsfrågor? Absolut inte. Mer öppet spår åt folket.

      Jag tycker att Öppet Spår fungerar mer som en tillfällig chatt till skillnad från andra forum. När ÖS är över för kvällen så är det över (sedan refereras det ju till vissa trådar som skapats i tidigare ÖS.

      Om du nu tycker att det är tråkiga frågor på Öppet Spår så kan du ju själv föregå med gott exempel. Allt handlar verkligen inte om att alla har problem. Tips, förslag, råd, det finns så mycket utöver problem. Och jag tycker det är perfekt att kunna bolla sina ev problem, har man tur svarar någon. Bara för att du missunnar andra ett svar så behöver ju inte alla vara som du.

      Haha skön bitter kommentar.

    För min del tycker jag 3-4 inlägg räcker gott och väl per dag.

    Fyra inlägg om dagen tycker jag är mer rimligt! Sen om det blir ett extra, när något speciellt är i görningen, är ju bara en glad överraskning.

    Kul med Öppet Spår på söndagar!

    Wooohoooo, öppet spår på söndagar!!! Haha detta var glädjande 😃

    Ot, någon som vet varför FD inte tror att embryot ska stanna? Hon verkar väldigt negativ inställd till hela proceduren just nu. Håller såklart tummarna för att det ska gå vägen den här gången.

      Det verkar vara hennes magkänsla bara. Har själv flera missfall bakom mig och förstår henne. Det är extremt svårt att lita på sin kropp och ha hopp när man så många gånger har blivit besviken. Jag hoppas denna gång går bra för henne. 🙂

      Ja hon var verkligen negativ. Jag gissar bara men jag tror faktiskt att hon redan tagit gravtest som varit negativ (pga alldeles för tidigt) och att hon därmed redan gett upp hoppet typ? Trots att testdagen inte kommit ännu

        Jag tror också det! Har följt en del IVF-influencers och det är vedertaget inom deras community att ruvardag 7 (som Fanni är på idag!) är första dagen man kan se ett svagt plus. Klinikerna brukar inte rekommendera så tidigt test, men med ett 4/5-dagarsembryo kan man absolut ge utslag på ett test redan nu. Det kan inte ha gått Fanni som, förståeligt nog, verkar väldigt otålig och nog hade hoppats på ett positivt graviditetstest idag. Jag tror iallafall att det är därför hon låter så säkert i sitt uttalande från i morse.

          Uppdatering: Någon frågade precis Fanni under hennes senaste bild om det är något mer än magkänslan som säger att hon inte är gravid nu, Fanni svarade: ”Ja, men mer än så kommer jag inte gå ut med just nu”. Då är det väl bekräftat att hon har tagit ett early detection-test som visar negativt.

            Synd om det är så. Jag har varit gravid 3 gånger och de där tidiga testen har varenda gång visat negativt när jag testat tidigt… Bäst att försöka ha lite tålamod och vänta tills man kan få ett säkert svar tror jag.

              Varför inte lyssna på klinikens råd om man nu ska vara så positiv till ivf…

      Hon förbereder sig kanske på sämsta beskedet, och hoppas på att bli positivt överraskad kanske. Hoppas för hennes skull att det går vägen!

      Ändå förståeligt att hon är ledsen.. men ja, hon är väldigt negativ och tycker att hon är extremt orolig mest jämt. Mycket ”vi ska ha positiv inställning till IVF processen” osv osv, det upplever inte jag att hon haft, utan bara varit väldigt orolig, ångestfylld och nere. Blir så fundersam på hur hennes kille är i det här. Är han lika nervös och orolig som henne eller bara lugn lixom?

        Hon känns så instabil så blir orolig för hur hon 1. Skulle hantera ett missfall/uteblivet + på den här ivf-omgången. 2. Hur hon skulle hantera att bli förälder med alla upp och nedgångar det faktiskt medför??

          Jo men visst. Tänker lite likadant. Jag själv är också väldigt oroligt lagd men det där är på en ny nivå även för mig.

          Håller med om att hon verkar så orolig och ledsen, och att det tar upp så otroligt mycket tankeverksamhet och energi att bli gravid. Jobbigt för henne om hon inte får en enkel graviditet, eller om livet med barn sedan inte alls visar sig vara det hon tänkte sig.

            Folk här inne brukar klumpa ihop FD och HT bara för att de skriver om infertilitet. Jag har följt båda ett längre tag men jag har aldrig riktigt känt oro för HT och hur hon hanterar processen att bli förälder. Förstår absolut att folk ser henne som lat när hon vilar hela tiden, men tror hon kommer snäppa upp och axla föräldrarollen när det är dags. I dagsläget har hon inget barn som håller henne vaken så varför inte vila? Hon upplevs mer jordnära och lugn än FD som senaste tiden bara vart maniskt positiv eller hysteriskt negativ.

              Stora skillnaden är väl att FD är bipolär, vet inte om/hur hon hanterar det under bebisprocessen men känns ju bara som en dålig kombination att gå igenom barnlöset och IVF om psyket inte är under kontroll just då.

    Grymt! 😁

    Folk är lustiga, om det är för få inlägg så klagas det över det och är det fler så klagas det över det eventuella innehållet. Bara för att just Du inte tycker att det är intressant så kan ju andra göra det. Tänka sig va.
    Camilla, grymt jobbat. Tack för att du förser oss med inlägg, högt som lågt.

    Bara att tuta och köra! Det kan bli perfekt, men om något skaver så kan man göra något åt det. Så jag är peppad. Ordning och oreda ska de vara!

    Camilla, varför gör du detta? Är så nyfiken av mig. Är det för att få någon slags rutin så du kan få mer tid för annat? Du ska ut med något en viss tid och sen är det klart. Ska du äta kantareller då?

      Vad menar du?

        Jag menar det regelbundna. Men strunt i det, det är bra tycker jag. Så man vet att vara på när man vill det.

      Tror du Camilla ligger på sofflocket och pillar sig i naveln mellan inläggen?
      Det är ju lite jobb mellan oxå.

        Nej, det tror jag inte. Jag tänkte att det här upplägget skulle ge henne mer tid för annat, bara av nyfikenhet hur det var tänkt.

      Hur skulle detta ge mer tid för annat? Blir ju mer jobb med bloggen nu för henne istället. Hon ska ju både skriva alla inläggen samt hålla koll på kommentarerna i öppet spår och under dom vanliga inläggen.

    Tycker du är grym

    Någon har verkligen kommit tillbaka från svampskogen med ny energi, haha. Är så glad att se att det kommer ett extra öppet spår, men vill bara kasta in ett litet ”var rädd om dig”, till dig Camilla, så du inte tar på dig för mycket jobb. 🙂

      Obs att jag är jättepepp på fler inlägg också!

    1. Korrekturläs alla dina inlägg.
    2. Sluta förklä ditt eget hat/ egen bitterhet som skämt.
    3. Ha bättre koll på kommentarsfältet.
    4. Kvalitet före kvantitet som många andra kommenterar.
    5. Inkludera fler influensers, både män och kvinnor. Sluta göra skillnad på vilka du personligen ogillar och gillar.

      6. Lämna om du inte trivs.

        Haha har du ens läst om vad inlägget handlar om?

        Var inte hela poängen med inlägget att tycka till?

      7. Vem är du som ska bestämma hur Camilla ska skriva sin blogg?

      Jag är tacksam för alla inlägg du orkar skriva och hålla reda på❣

        ”Har ni annan feedback, kritik eller önskemål så är det bara att dundra på under det här inlägget!” Orkade du inte läsa igenom det korta inlägget?

        Ta och tagga ner lite va?
        Att framföra, önskemål och feedback är INTE på något sätt att bestämma hur bloggen ska skrivas.
        Speciellt inte om feedbacken är efterfrågad från början. Den som efterfrågar feedback har friheten att lyssna eller avfärda allt.

        Att regelbundet fråga om feedback är bra. Det är på det sättet man lär sig och ett effektivt sätt att utveckla sig.
        För vem vill stå och stampa på en och samma plats hela tiden?

    En aspekt med att ha så många inlägg varje dag är att det liksom inte hinner diskuteras klart innan de hamnar längre ner på bloggen för att ett nytt inlägg kommer upp. Så kanske hellre några färre 🙂

    Sen ska jag försöka säga detta så trevligt jag kan, men språket i inläggen är kanske inte det bästa alla gånger. Korrekturläsa är bra, så gör gärna det. Det blir också mer lättläst om du har lite mer luft i texten, alltså byt rad – inklusive en tom rad! – vid nytt stycke.

      Det är också en bra synpunkt!

        Håller med om att diskussioner dör för snabbt när inläggen kommer för tätt, det är synd.

    Önskemål: Sluta favorisera folk och skriva om endast några och inte om de som folk faktiskt vill läsa om.

    Lovisa barkmans livsstil. Vart är hennes inlägg om hennes lägenhet och varför den ska säljas helt plötsligt efter att folk har tipsat Skatteverket? Har hon äkta saker eller är det AAA kopior? Sjuk shopping och sjuk livsstil. Skvaller om hennes kille som inte skattar i Sverige.

    Alva sperle som har köpt och köper följare på instagram.

    Gertrude tornvall och Alva med deras falska tomma kaffe muggar och shopping påsar.

    Alltså klippet som sprids på kvinnan som arbetar på regeringskansliet och kallar två 14 åriga pojkar för en massa elakheter. Vissa säger att killarna provocerat fram detta men inte en enda gång nämner kvinnan att killarna betett sig illa. Hon bara öser ut skit och kränkningar.

    Sex fasta inlägg på vardagar var väl regeln tidigare, före sommaren?
    Senaste månaderna är det inläggen 5:30 och 21:00 som lyst med sin frånvaro men som nu återuppstår.
    Kanske de kvällströtta uppskattar att ha två inlägg att läsa till morgonens overnight oates?
    Ett extra Öppet spår på söndagar tror jag uppskattas av den ganska konstanta skara som befolkar detta forum.
    Misstänker att det har terapeutisk betydelse för många och det är inte att förbise.
    Antalet kommentarer ligger ganska stabilt runt 500.

      Det är ungefär hälften så mycket kommentarer som det brukade vara för ett par år sedan så intresset för öppet spår har minskat. Iallafall så kommenterar folk betydligt mindre nu.

        Känns som fokuset på öppet spår har flyttat från skvaller till att bara kretsa kring familje och barnfrågor. Kanske därför det minskat med kommentarer, tror många tappat intresset av att checka in när det har blivit till familjenliv forum

          Jag kan bara hålla med om det.

    Hellre välskrivna välarbetade inlägg än fler som t ex det där ost-inlägget.
    ÖS brukar jag inte delta i, det är lite krångligt med hur kommentarsfältet är uppbyggt.

      Ost-inlägget😂😂😂 håller med!

    Du har ju tagit upp kroppsideal hos influencers och sämre och bättre förebilder. Bra att det uppmärksammas, inte minst med tanke på hur unga människor kan påverkas av sina idoler.

    Förutom vikt och vikthets tycker jag att det kunde vara intressant att fokusera på olika typer av skönhetsingrepp. Många influencers talar om vikten av att trivas i sin egen kropp och vara lycklig över det livet ger, samtidigt som de lägger ner massor av tid och pengar på sitt utseende. Nu pratar jag inte om vanliga ansiktsbehandlingar eller manikyr utan om kroppsmodellering, micro needling osv. Särskilt intressant blir det när behandlingarna/ingreppen sker i samarbete med kliniker för då kan man misstänka att de fått dem gratis eller åtminstone rabatterade. Bianca I sticker väl ut lite extra, men många är kroppsfixerade och kan därmed påverka sina följare och särskilt unga. Här vill jag även nämna ingrepp på ögonkliniker som Memira och andra stora kedjor. Det sistnämnda är intressant då dessa kliniker erbjuder ingrepp på kredit. Frågan är om det finns influencer-följare som skuldsätter sig för att göra samma ingrepp? Vilket ansvar har i så fall influencers? Vilka gråzoner finns det?

    Kanske något att skriva om framöver? Varför inte låta läsare skicka in tips?

    Jag önskar granskande inlägg i stil med sno från ali express och starta företag/köpa kräm och kladd på burk osv. Genomarbetade.

    Det pratades tidigare om någon sorts filtrering där man kan få upp nyast kommentar överst. Går det att ordna?

    Önskar funktionaliteten att kunna dölja trådar i kommentarsfältet man är ointresserad av, istället för att behöva scrolla förbi ointressanta trådar.

    Gör sidan möjlig för mörkt läge.

      Jaaaaaaaaaaa

      Byt webbläsare eller ställ in telefonen på mörktläge. Läser via Firefox i telefonen och alltid med mörktläge 😄

    Otrolig leverans av innehåll! Trafiken kanske minskar om du drar ner på inlägg men det är väldigt många varje dag. Kan du inte ha en avdelning för djupare material utanför flödet? Ta bort två per dag och gör ett bra gräv en gång i veckan…eller? Det gäller väl dock att ha koll på vilka personer som är mest intressanta för läsarna, kanske kan bli svårt

    Jag tycker att det blir för mycket med 6 inlägg om dagen. Kommer ju inte hinna läsa inläggen innan nästa kommer ut. Kan du inte göra en omröstning och se vad majoriteten tycker?

      Man måste inte läsa alla inlägg. Låt oss som vill och har tid få göra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.