Succé för Underbara Claras ”vinterbibel”

k

Materialet till den har jag samlat i omkring sjutton års tid. Och det har varit viktigt för mig att det inte är en bok man bara bläddrar igenom – utan att den verkligen är användbar. Den innehåller riktigt mycket läsning. Långa, reflekterande texter och enormt mycket fakta och kuriosa om våra folkliga traditioner. Recept på alltingman behöver för ett traditionellt julbord (hur man griljerar skinkan, gravar laxen och gör en perfekt jansson) men också nya smakfavoriter som chokladdoppad saltlakritskola och pumpasockerkaka. Allhelgonagrytor, nyårsdesserter, vinterutflykter, julpyssel och vackra dekorationer att skapa med händerna. // Underbara Clara

Underbara Clara har kanaliserat sin kärlek för vintern och skapat en bok som helt ärligt låter helt fantastisk. Jag är kanske ingen vinterälskare per se, men har ett hjärta som samtidigt bankar lite extra för julen och allt som hör den till, vilket gör att jag kommer beställa den här boken omedelbums.
Enligt Claras inlägg så sålde bokens specialupplaga med julkort och allt slut på ynka två timmar, vilket inte kan kallas för någonting annat än en succé!

Det är HELT GALET! Så otroligt glad och tacksam till alla er som beställt. Nu var det ju inte riktigt meningen att den skulle ringla iväg så pass fort – så det blev lite småpanik här och på förlaget. Men nu har vi bollat med Bokus och kommer genom dem fortsätta erbjuda boken signerad! (Obs då är det alltså enbart boken signerad man får – inte det överkryssade specialpaketet ovan) // Underbara Clara

Enligt Claras blogginlägg så har hon gjort boken mer än hundra sidor längre än vad den borde vara, men trots det kostar den ”bara” 249 kr. Hon skriver att det här inte är en ”coffeetable bok” utan en bok som ska användas, men jag tänker att det ena inte behöver utesluta det andra.
Så länge man inte staplar hundra doftljus och klongvaser med snittblommor så blir den ju både lättåtkomlig och lättbläddrad om den ligger framme.

Jag inser att det här inlägget låter som ett tvättäkta flunsreklaminlägg, men det är det givetvis inte, jag blev bara så glad av Claras vinterbibel. 😍

46 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Lite tråkig få i julklapp dock eftersom den verkar handla mycket om förberedelser inför julen.

      Men det kommer fler jular som man med bokens hjälp kan börja förbereda i god tid 🙂

    Sen när tog vintern slut vid 20dag Knut?

      🙄

      Inte vintern, men julen. ”Tjugondag Knut dansar julen ut.”

        Men boken ska ju handla om vintern? Och i januari när tjugondag Knut är har ju bara ca halva vintern passerat. Verkar som att huvudfokus är på just julen?

          Tur att någon förstod mig!

    Vilken underbar bok. Den ska jag önska i julklapp!

    Kul med recept och fakta men massa text med reflekterande texter från Clara tror jag bara blir ointressant utfyllnad tyvärr

      Tror tvärt om att det är det som kommer sätta guldkant på boken så att den blir mer personlig och inte bara information.

        Ja det beror ju på vad man uppskattar 😊 jag tycker det ofta är totalt ointressant

      ”Reflekterande”. Mm, för hon är ju såå djup och klok.

    Jag är ingen vinterfantast men jag ville verkligen köpa den då jag tror att hon har gjort en riktigt lyxig bok med massor av kul/bra innehåll men den var slutsåld på ett par timmar, var någon timme för sent 😕

      Den lär nog tryckas upp igen inom mycket kort!

      Den har väl inte släppts än? Bara det speciella lanseringspaketet som är slut.

    Nej, inget för mig. Tillhör inte kärnfamiljsramen och boken hade nog bara gett ångest och en signal om att man är ”udda”.

      Man kan väl baka, pynta och njuta av vintern utan kärnfamilj? Eller hur menar du?

        Självklart, men om man inte associerar julen med något speciellt så finns det just ingen anledning att göra något speciellt av den. Jag själv satt ensam på julen under flera år och tro mig, julpynta var det sista jag ville då. Om julen innebär att se alla andra samlas med sina nära så blir det inte mycket mer än en jobbig påminnelse om att man själv saknar den familjära gemenskapen. Numera firar jag med killens familj och hur mycket ag än uppskattar det så kommer nog julen alltid vara associerad med en viss ångest för mig.

          Gillar man inte julen så ska man såklart inte köpa en bok om julen, lite onödigt.

        Klart man kan, men förstår känslan. Är det tips i form av ”gör din glögg i en stor tunna så kan ni samlas där på alla stora fester med vänner och bekanta eller när hela släkten samlas” och bilder med stora dukade bord så spär det såklart på känslan av att vara annorlunda och då väljer man väl en annan bok för sin inspiration.

          Eftersom att hela hennes blogg är ungefär på det sättet så är det nog en bok som uttrycker samma sak. Stora familjer, många vänner och släktingar och fokus på gemenskap.

      Fast det är ju inte en bok som handlar om enbart julen. Det är ju en bok om vintern, från första frosten till tjugonde knut.

        Vintern brukar dock hålla på lite längre än 13 januari. Här brukar första snön komma runt den tiden. Och hon beskriver det ju som en ”julbok” även om det inte finns något om jul i titeln.

    OT – Hjälp!!!
    Har i flera dagar försökt komma på namnet på en influencer, googlat som en galning och sökt på ALLT men hittar inget så kom på att någon garanterat sitter på svaret här.

    Vääääldigt färgglad tjej och inredning i deras hus (har lila badkar bland annat), har 2 barn och om jag inte minns fel har hon tidigare haft cancer.
    Vill minnas att hon heter Vanja men hittar inget på varken Instagram eller TikTok. Det gör mig galen snart 😅

      Natali Fikas tror jag du menar ☺️

        Tack!! Ingen aning om vart jag fick Vanja😅

    Låter som en trevlig bok, men tror inte att tips om utflykter och vinteraktiviteter är så applicerbart på min regniga skånevinter. Tyvärr.

    Jag får ge ut en egen bok om hur man överlever 7 månaders regn på tvären.

      I would buy that! 😁

      ”En rälig jul kan också vara kul”

        ♪ I’m dreaming of a shite Christmas ♪

      Tänkte också på det, att avsnittet om norrsken kanske inte direkt blir inspirerande.

      Men rolig bok som sticker ut i influencervärlden. Ska. Köa när den kommer till bibblan.

    Om det är en försäljningssuccé eller inte beror väl på hur många böcker det var? Ett okänt antal förbokade böcker är väl inte en självklar succé?

      Exakt. De kanske handlade om 50 ex, såklart det säljer slut på nån timme.

    Tycker detta verkar vara rakt av en kopia på Anna Bergenströms bok med exakt samma tema som jag har hemma. Snacka om att oblygt kopiera.

    Tror boken är jättefin. Men påsken är det som gäller för mej. Så kanske det kommer en bok om den. 🐥🐣🐥

    Klarar inte av att köpa böcker med folks ansikten på. När en kan välja så mycket annat, finns då mycket bra grafiska designers /illustratörer,/designers/fotografer som kan ta fram en fin känsla och locka läsaren med. Tycker värdet, villhöver begäret refuseras ner grovt mycket när någon ska stå och posera och fronta sin bok. Förstår att en är stolt osv. Personen kan finnas med i boken & på en stor bild precis på första sidan med några ord osv. Varför just på omslaget blir så säljigt och absolut inget en/jag vill ha framme .. och låta ärvas vidare ..

      Tänkte exakt samma. Boken lät bra, men med en bild på henne som jag har noll relation till och knappt vet vem det är? Ser automatiskt ut som en självhjälpsbok när folk sätter sig själv på omslaget

    Jag stör mig dessvärre på Claras präktiga image och tillrättalagda veckotidningsblogg. Dessutom fascineras jag av att hon (och andra bloggare) helt verkar sakna viljan att fördjupa sig och utvecklas inom sitt yrke. Jag har en universitetsutbildning på 5+ år men går ändå återkommande kurser och fortbildningar för att lära mig mer. Hur fortbildar sig influencers? Är det någon som går skrivarkurser eller tar hjälp av andra för att bli bättre fotografer?

      Fast Clara är ju redan ganska bra på att skriva och fotografera. Man behöver inte gå kurser för att utvecklas.

        Man måste inte, men det kanske utvecklar en? Att få nya perspektiv är väl inte negativt? Oavsett yrkesbana kan man alltid lära sig mer. Just inskränktheten och den upphöjda tron på den egna förmågan är väl kännetecknade för många influencers… lite mer ödmjukhet vore klädsamt ibland.

    Bokus säljer den för 249 kr, men jag köpte den vid första släppet via bokförlaget (som sålde slut) och där kostade den 300 kr plus frakt.

      Samma här, det kändes lite trist. Som om vi betalade för julkorten….

    Men behöver man en till bok med recept på julmat och julgodis? Googlar man inte fram sånt?

    Har aldrig läst hennes blogg men känner att jag gärna vill ha denna bok. Känns supermysig!

    Finns det självmordstips också? Eftersom hon tycker att en stor grupp människor ska ta livet av sig tydligen.

      Tycker hon, är det något inlägg jag missat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.