En fråga om funktioner

När jag skrev att jag kommer börja posta fler inlägg igen så var det vissa som tyckte att det är trist att gamla inlägg försvinner för långt ner i flödet för snabbt då, och därför tänkte jag kolla lite mer er om ett annat layoutförslag som jag gått och grunnat på ett tag. 
Det innebär att man inte kan gå in och bara skrot-läsa inläggen, men samtidigt så försvinner de inte ner i ett flöde på samma sätt.
Det här förslaget går ut på att posta thumb nails med rubrik och bild, som man måste klicka på för att komma in i själva inlägget. Skulle jag byta till någonting sådant här så kommer det mer utförligt framgå vad inlägget handlar om, så ta inte mitt snabbt ihopklistade förslag för färdig produkt.
Väl inne på ett inlägg kommer man kunna klicka till nästa eler föregående inlägg precis som vanligt, men det skulle innebära att jag skulle gå ifrån bloggformatet som jag haft här inne sedan starten 2016, men kanske är det dags att testa någonting nytt?

Lämna gärna en kommentar så jag vet om det är många eller bara ett par stycken som har synpunkter på det här och som tror att det här skulle kunna vara en bra utveckling för Bloggbevakning. 

91 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Personligen gillar jag att skrolla från ett inlägg till nästa direkt på samma sida 🙂 Så röstar för att behålla nuvarande!

      Samma här

      Ta tillbaka nya kommentarer!

      Håller helt med!!!

    Nee, hellre att man får scrolla lite 😊

    Nej, det blir bara ett onödigt extraklick. Snarare att man kan fälla ihop inlägg man är ointresserad av.

      Den var bra!
      Ibland är inläggen så långa att man får scrolla i evighet för att se det under. Snabbknapp för hopfällning!

        Ja, varför finns det inte redan en funktion för ihopfällning? Så märkligt. Hade verkligen lyft den här sidan.

          I kommentarerna också!

    Nej, behåll som nu. Det är inte synd om folk för att de behöver scrolla lite längre. Fixa hellre kommentarsfälten, så att man kan flika ned kommentarer under öppet spår till exempel.

      Håller med om att man hellre ser en förändring i kommentarsfältet. Förslag är att t.ex. kunna collapsa kommentarstrådar + filtrera så att nyast kommentarer går att se högst upp.

      Jag skulle uppskatta att allas dessa Anonym blev tvungna att skaffa unika alias (med behållen anonymitet).
      När jag då och då skummar Öppet spår är det inte lätt att följa diskussionen när flera tvistar om vilken Anonym som var vem och vem som skrev vad.
      Själv är jag och förblir Andy. Om någon annan säger sig vara ”the real Andy” är det en bedragare! Jag är och förblir unik.

        Håller med om det!

        Problemet är ju att folk inte kan släppa tidigare diskussioner utan ska dra upp samma gamla saker i all evighet på det man kommenterar sen.

    Nog läge att testa vad som kan fungera bäst på olika plattformar.
    Risken är att det som fungerar bra för några kan skapa problem för andra.
    Kan tänka mig att den som använder PC/Edge kan ha andra krav/synpunkter på layout och funktionalitet än den som surfar med iPhone/iPad/Safari, Android/Chrome etc.

    Jag skulle gilla en sådan design. Nu får man scrolla rätt så mycket om man vill kolla nya kommentarer på ett inlägg från gårdagen t.ex. Vore mycket skönare att få överblick och kunna klicka på det inlägg man söker direkt.

      Håller med!

    Tycker det låter skitbra, verkligen! Jag är inne här ca varannan/var tredje dag och missar massor av inlägg för att jag inte orkar scrolla å läsa flera sidor.

    Tycker du ska behålla befintligt format. Scrollar hellre än klickar fram och tillbaka på olika inlägg.

    Nej nej, gillar verkligen inte sidor som har det där extra klicket, vill scrolla.

    Neeeej, hellre scrolla. Klicka på inlägg kommer jag nog inte göra om det inte är superintressant.

      Nej tack!

    JO svinbra då kan man välja mer vad man vill läsa om det är skitbra!!!!

    Nej tack 🙂

    Skulle kunna funka men ta i så fall tillbaka ”Senaste kommentarerna” (det vill jag ha tillbaka ändå). Och som nån nämnde, att man kan fälla ihop kommentarstrådar.

    Men ja, lite på tiden för en modernisering 😊

      Snarare dags för en modernisering. Ber om ursäkt för min dåliga svenska, jag skulle ha korrekturläst.

    Nej, tack!
    Vill man inte läsa ett inlägg är det ju bara att scrolla förbi

    Nej tack.

    Nej hellre ha kvar det som det är!

    Jag tycker inte att du ska byta! Gillar när jag inte varit inne på någon dag och ser att det finns flera inlägg att scrolla igenom 🙂 Blir lätt att missa inlägg med den andra funktionen då det inte är samma sak att klicka sig till olika inlägg.

    Jag vill hellre ha,det som det är idag.
    Vill tillägga att det är jättekul med så många inlägg varje dag! Mycket roligare att gå in på bloggen nu.

    Nej!

    Skulle inte tycka om förändringen då jag föredrar detta upplägg! 🙂

    Nej nej nej, avskyr den sortens layout. Behåll nuvarande! Hellre färre inlägg per dag om det är mängden som är problemet.

    Jag skulle tyvärr sluta läsa bloggen då, tycker att det är enormt störande att behöva klicka sig vidare när man vill läsa ett inlägg. Tycker flödet är hela poängen med bloggformatet. Har slutat läsa flera bloggar som bytt för att den störiga läsupplevelsen tagit över intresset för innehållet.

      Håller med! Stör mig orimligt mycket på det formatet 😂😂😭

    Behåll scrollet! Tycker att man tenderar att hoppa över att klicka in sig om det inte är ngt alldeles speciellt som fångar ens intresse.

    Hur lat har folk verkligen blivit att detta är ett problem? 😂

    Neeej! Jag har slutat läsa bloggar som byter till sån här design.

    Vill kunna scrolla!

    Nej tack, jag vill mycket hellre skrolla!

    Jag brukar inte gilla när man måste klicka sig in på inläggen, men här är det så högt tempo att om man ibland vill läsa nya kommentarer i ett inlägg från ett par dagar sen så går det inte för det är borta.

    En kompromiss kanske är en lista på sidan med ”senaste inläggen”?

      Inlägget är väl inte borta utan lite scroll bort bara?

    Nej! Sådana wordpress-sidor/bloggar är så störiga. Jag vill se direkt vad jag läser. De som inte läser bloggen varje dag kan skaffa en RSS app – typ Feeder och följa bloggbevakning där. Då får de en överblick på alla inlägg som publicerats och kan välja på så sätt.

    Ta bort scroll! Perfekt att kunna välja snabbt vad man vill läsa först

    Jag hade gärna provat att klicka på varje inlägg, det hade nog passat mig alldeles perfekt.

    Håll kvar det nuvarande! Tack!

    Det låter jättebra! Ha gärna en funktion också som liknar den Reddit har i sitt kommentarsfält där man kan hålla in på en kommentar så försvinner hela det trädet. Tror att många klagomål om t ex familjelivsfrågor i öppet spår skulle försvinna då. Hoppas du förstår hur jag menar!

    Nej!

    Neeeej, för att man aktivt ska orka gå in och läsa ett sånt inlägg måste det VERKLIGEN intressera, tänk alla tidningsrubriker och click baits. Det slipper du nu! Fler personer nås av inläggen genom det gamla lata scrollandet.

    Jag har det hellre som det är nu, extra klick nej tack.

    Nej behåll scrollet! Men lägg till:

    Uppe vid varje nytt inlägg en knapp där det står: till nästa inlägg.

    Så vill man inte läsa trycker man på den och hoppar ner till nästa inlägg. På så sätt kan man snabbare hoppa ner till inlägg man missat eller tror man har missat.

    Du kan också lägga till en knapp vid kommentarer som heter ”skriv ny kommentar” så man slipper scrolla allra längst ner i kommentarsfältet för att kunna skriva i det.

    Nejtack föredrar verkligen nuvarande format 😊

    Nej behåll såhär!!

    Nej o nej! Du hade upp från för några år sedan och fick ett nej då också. Bloggar som fungerar så självdör. Tyvärr orkar ingen klicka sig fram och tillbaka så fortsätt med detta säkra kort.

    Nej! Vill scrolla.

    Hej behåll det som det är.

    Jag skulle i så fall vilja ha det som filter. Inte som tvingande ingång. Tycker mest om att skrolla. Och det tycker jag fortfarande borde vara standard. Det är det som jag tycker är allra bäst med bloggar och inte andra sociala medier med algoritmer som gör att olika egenskaper gör att olika sorters inlägg kommer före andra.

      Vet att Cecilia Blankens slutade jag läsa direkt när hon skaffade sånt när för hundra år sedan. Eller bara en grej som kanske är en bättte parallell (trots att det här inte är en skvallerblogg) Perez Hilton som egentligen skulle kunna vara lite ”juicy” med Britney osv. Men som genom den röriga klicka in-startsidan är totalt ointressant.

      Jag vill kunna svepa över texten i ett ointressant inlägg, inte bara rubriken, och kunna förvånat märka att något jag kanske tycker är helt blaha ändå har en knorr på slutet som engagerar – så är det ju ofta t.ex. med relationsteman. I rubriken nämns någon influenser som man aldrig hört talas om och direkt skulle hoppa över medan relationsämnet i sig kan vara hur intressant som helst.

    Röstar nej. 🙂 Har inget emot att scrolla.

    Nu vet jag absolut inte hur en blogg fungerar, men det hade inte gått att ha det som det är nu men att man kan gå in i Arkiv och få en mer överblick för september tex?

    Då kan man fortsätta här som vanligt, men när man letar efter ett inlägg blir det enklare om man kan se en överblick som ditt exempel.

    Som sagt, vet ingenting så kanske en självklarhet att det inte funkar så jag låter jättetrög 😅

    Nej, behåll nuvarande format men fixa till kommentarerna 😊

    Personligen föredrar jag bloggen som den är då får klick bara är irriterande. 🙂

      *fler klick

    Nej avskyr sån layout tyvärr och skulle inte läsa hälften av inläggen

    Du kan ju lägga till en old variant där du listar dem senaste inläggen i en spalt till höger. Likt det alltid var förut på bloggdesigns! Då ser man ju där om man missat något och kan isåfall klicka in sig på det.

    Önskar bättre kommentarsfält, kunna klicka bort alla svar på en kommentar om tex hundar på Öppet spår så man slipper se allt om man inte är intresserad av det.

    Även tydligt sätt att se vilka kommentarer som är nya. Vet inte hur det funkade innan, alltid sett ut såhär sen jag började läsa här.

    OCH att man inte kan heta samma namn i kommentarsfältet.
    Vissa diskussioner hade jag velat vara med i men blir så förvirrad när det finns 20 kommentarer av ”Anonym”. Är det 3 olika personer som diskuterar? Är något av svaren TS själv?
    Fattar inte hur folk hänger med, vissa kanske kan lätt se skillnad på att olika skrivit beroende på hur dom skriver, något stavfel som är upprepande osv men jag blir så förvirrad 😂

    Nej! Jag läser i princip aldrig bloggar med det formatet, tycker det tappar hela känslan.

    Behåll det som det är idag! Tycker också att det positivt med så här många inlägg!

    Läser typ alla kommentarer och aldrig sett detta kommenteras innan?
    Vill gärna ha tillbaka senaste kommentarer tack

    Behåll!!! Som nån annan skrev ovan, har också slutat läsa bloggar med sånt format. Tycker detta är mycket smidigare!

    Jag röstar nej.

    Om du vill göra uppgraderingar så finns det ju flera andra funktioner som har önskats länge. Tex att kunna ”fälla in” svarskommentarer i en tråd.

    En variant av det du föreslår här skulle kanske vara att ha allt i ett flöde men om man klickar på ”läs mer” så fälls det inlägget ut i flödet?

    Nej nej nej!! Jag gillar inte alls bloggar med det formatet och slutar besöka sidan efter ett tag. Hellre scrolla, men det vore bra om man kan fälla ihop inlägg.

    Jag vet inte hur tekniskt svårt detta skulle vara och så vidare men om det skulle gå att göra så att det finns möjligheter att själv anpassa hur man vill ha det. Att jag kunde göra inställningen att ha det som det är nu eller att klicka in på inlägg. Att välja sätt att sortera kommentarer på.

    Jag skulle ocså gärna ha en tillbaka till toppen-knapp och fälla ihop trådar, Öppet spår är så drygt ibland.

    Jaaaa tack! Mycket bättre att få struktur och en överblick än att sitta o skrolla i oändlighet, särskilt när man kommenterar på ett inlägg och sen fylls det på med massa nya inlägg, man behöver då scrolla ner en massa för o se om någon svarat en på kommentarer. Men helst något åt kommentarsfältet, att man kan spara vad man kommenterar på

    Hellre att alla måste ha ett eget alias. Tröttsammast är alla ”Anonym”. Samt att kunna fälla ihop en ”gren” i ett inlägg där ett gäng lämnat ämnet och spårat ur från vad inlägget handlar om och byggt en egen undertråd om annat OT-ämne.

    Nej absolut inte. Behåll som det är 🙏🏽

    Behåll formatet som det är. Det är det som man kallar ”kontraktet med läsaren”, att man inte plötsligt går in och ändrar en massa. IBLAND kan det ju ändå bli bra, det handlar bara om att vänja sig. Men i det här fallet tycks de flesta vilja ha kvar det som det är.

    Nåt jag personligen skulle vilja ha, är en funktion där man kan se om man fått kommentarer på sitt inlägg. Andra forum har så, man får upp en notis om någon svarat på ens inlägg. Här blir kommentarsfältet ofta så långt att det är nästan omöjligt att hitta en kommentar man skrivit för att se om någon svarat.

    Behåll som det är nu.Tycker att alla ska ha ett namn.Jobbigt med alla anonyma,svårt att hänga med i diskussionerna.Vem tycker vad?

    Värsta layouten dom finns på bloggar 🥲🥲🥲

    Absolut inte. Då kommer i alla fall jag att sluta läsa bloggen.

    Ändra format? Tänk inte ens tanken🙌🏼

    Jag röstar nog på att behålla nuvarande lösning. En annan sak jag ofta tänker på är att det hade varit skönt om svara-knappen på kommentarerna låg till höger istället för till vänster. Eller är det bara jag som trycker på ”svara” av misstag när jag scrollar igenom kommentarerna, eftersom vänstern är min håll-och-scroll-hand?

    Jag är inne på bloggen flera gånger om dagen, så missar inget haha. Behåll som det är! 🙂

    Neeeej! Just den designen har fått mig att sluta läsa några av mina absoluta favoritbloggar.

    Varför inte göra en poll? Då kan alla rösta på om de vill ha det nya eller gamla formatet.

    Jag ser gärna ett nytt format då vissa inlägg inte intresserar mig (kropp, familjeliv etc)

    Neeeeej gör inte så, scrollar hellre!! Låt formatet vara som det är! 🙂

    nejjjjj

    Nej sluta vad jobbigt då kommer jag aldrig orka läsa 😅 låt en scrolla!

    1000000% hellre scrolla. Tycker inte om thumbnail-sidor.

    NEJ! Ändra inte till att man måste klicka upp varje inlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.