Skandinavisk inredning i Rom sökes…

Bildkälla: Nicole Falciani Instastory

Nicole Falciani letar efter en ny lägenhet för familjen att hyra i Rom, och kravet – om lägenheten är inredd – är att den är inredd i minimalistisk eller skandinavisk stil. Ganska höga krav, särskilt om man bor i Rom, men misströsta inte. Do not despair, my good people.
Jag tänker att Nicole kanske kan få alla möbler som blir över från Julia Franzén tiggerirunda? Dessa möbler bör vara i hennes smak, då de med största sannolikhet kommer från skandinavien.
Annars är ett tips att inreda själv, men det är kanske för mycket begärt om familjen inte planerar att bosätta sig permanent i Italien. 
Hon flyttade till Italien i mars 2021, så om någon vet hur länge man behöver bo någonstans för att det ska räknas som ”permanent” är välkommen att lämna dessa upplysningar i kommentarsfältet.

Tack för tips!

70 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför googlar du inte?

  I genomsnitt kostar en etta i Rom €1,650 per månad. Så 2000 för en möblerad lägenhet med flera sovrum och badrum låter väldigt billigt. Men jag är inte italienare, så det kanske är fullt rimligt…

   20 tusen….

    Ja det är vad 2000 euro är.

     Tycker med det låter orimligt med 2000 i Rom. Betalade för vår billiga men orimligt liten tvåa på typ 40 kvm (fult inredd och då menar jag inte fullt inredd 😂) i London för 7 år sen £1650. Nu borde den vara runt 2000 – två sovrum och två badrum låter som en dröm!

      Nej, idag är den snarare runt £3000. Londons bostadsmarknad är galen just nu(eller det har den alltid varit).

    Inte 20000, utan över 25000 sek med nuvarande växelkurs…

   Du har verkligen inte koll på Rom. Är du italienare kan du få en 2-3 rummare för 2000 euros. Är du utlänning så lurar dom alltid än.

    Givetvis lurar dom en. Men vill man bo modernt och centralt så är det svårt som utlänning att komma under 20euro. Det är exakt likadant i Malta som är mindre exlusivt än Rom.

   Ja hennes budget för den lägenheten hon eftersöker låter helt orimlig, med de lönerna som influencers brukar ta ut skulle man ju tro att hon har råd med mer än så..

   Skulle ändå vilja säga att det absolut går att hitta en tvåa till det priset. Däremot kanske man inte ska förvänta sig ett centralt beläget palats. Sett till hennes krav på lägenheten känns det inte helt rimligt.

    Det är en trea hon vill ha. Med två badrum dessutom

  Vet inte, italienare kör väl mer med barockt/ pompös stil och dom är definitivt mer färgglada än skandinaver så lycka till!

  Inte så konstigt. Scandi/Scandinavian minimalism/design är väldigt vanligt ändå i Italien, Frankrike, Schweiz, Spanien. Klart det finns annat också, men det är ändå såpass vanligt att det inte är något orimligt att skriva som vad för stil man vill ha på en möblerad lägenhet. De största heminredningsbutikerna i dessa länder har i princip alltid kollektioner med detta tema, för det ät så populärt.

  Eh, nyrenoverad 3a med 2 badrum, hiss och terass i Rom för max 2000 euro? Låter högst osannolikt i mina öron med tanke på hur det brukar se ut i europeiska huvudstäder?

   Det ÄR osannolikt 😂 Därför hon fiskar på instagram och inte kollat på t.ex idealista.it
   Så världsfrånvänt att man blir mållös

   Då har du inte koll på Rom (:
   En snabb googling gav mig detta (alla runt 2000 euro)

   https://www.idealista.it/immobile/28085080/

   https://www.idealista.it/immobile/25087311/

   https://www.idealista.it/immobile/27171563/

    Dom två senare är ju utanför budget med 300 respektive 400 euro det är ju ändå rätt mycket off så att säga och första är ju snarare i en förort till Rom. Tyckte inte det var spot on direkt.

     Den för 400 mer har dessutom bara ett sovrum vad jag kan se – inte två som önskas

      Eftersom hon bott i Italien i flera år hoppas jag hon känner till att utöver hyran tillkommer en månadsavgift för gemensamma kostnader som kan bli ganska hög. Under vintermånaderna betalar man dessutom för värmen – och den kostnaden har stigit rejält på de senaste åren.

       Hon är ju bara bott där i 2 år…?

  Men snälla lilla Nicole Falciani … ”Scandinavian minimalism design” i Rom? Kom igen. Trodde du va en smart tjej men sorry du framstår bara som en bortskämd snorunge. Min gissning: Det långskottet existerar inte! Duuhhh!

   Snälla lilla Ylva, skandinavisk minimalism är en rätt populär stil i Italien och det finns många lägenheter i Rom som är inredda så. Förstår inte riktigt varför det här provocerar? När man söker lägenhet så har man ju önskemål, sedan kanske man får kompromissa bort något i slutändan om budgeten inte räcker men det är inte bortskämt att ha dom.

   Säger Ylva som uppenbarligen har noll koll på att ”Scandinavian design/minimalism” är en väldigt stor och populär inredningstrend i Europa sedan flera år tillbaka. Väldigt vanligt med hem inredda i den stilen även i Italien.

   Ni som klagar på detta verkar ha någon slags bild av hur Italien var för typ 30 år sedan.

   Men snälla lilla Ylva – har du gjort research innan du kommenterar? Troddu du var lie smartare än så men nu framstår ju du bara som en bortskämd snorunge. Min gissning: du har inte ens varit i Italien. Duuuhhh!

   Nej men ärligt, populär stil i flera stora Europeiska länder. Vet att det finns tidnignar om skandinavisk design och livstil i både Nederländerna, UK, Tyskland och Frankrike.

    Okej, vi får väl se VEM som har rätt. Nicole Falciani lär väl uppdatera!!! Jag har varit i Italien mååååånga ggr och aldrig sett ett hem eller hotell i ”Scandinavian minimalism design”.

    Men snälla lilla mette-marin, har du själv gjort research? Har du bilder på alla dom ggr du själv varit i Italien och sett eller bott på dessa ställen, du kan mejla mig vettja. Gör det är du snäll. Du som är såååå insatt.

     Ylva, jag tror min poäng gick dig förbi. Jag formulerade min kommentar på samma sätt som du skrev din. Nästan ord för ord. Trist att du tog illa vid dig, kanske tänker du nästa gång du skriver så om folk.

     Jag bryr mig följaktigen inte i hur många gånger du varit i Italien, precis som jag tror du innerligt verkligen inte bryr dig hur många gånger jag varit där.

  Nej Camilla, tror absolut inte möblerna från Julias tiggerirunda kan falla denna dam i smaken.
  Du förstår väl att Ikea produkter ratas, lägenheten behöver minst se ut som något taget från Svenskt tenn.

  Säger bara ”Lycka Till” angående priset.

  Hoppas hon hittar en affär som säljer Svenska köttbullar och Kalles kaviar i Rom så hon känner sig mer hemmastadd.

   Julia har inrett bingos lgh i Spanien med ikea

  Alltså väskan som Josephine Qvist köpte som barnen från shelret gjort. Att det skulle vara fullt frivilligt av barnen att göra dessa tror jag inte på.

   Kul att du lyfter det! jag gillar människor som analyserar 🧡 Men jag tyckte nog ändå att dom skiljde sig en del. Neckline, krage, knappar och dylikt. Däremot tyckte jag Avoras var skapligt ful i jämförelse, men alla tycker vi väl olika

    Avoras blev verkligen ful i jämförelse med den originella.

   Meh…liknande klänningar känns som man sett x antal version av de senaste åren. Lång, vit, virkad klänning med långa, något vida ärmar.

   Det är olika virkade mönster, olika kanter, olika knäppningar. Inte precis kopior av varandra. Skulle inte kalla den första för originalet precis (dock tyckte jag den var finare).

    Olika ryggar också ska tilläggas.

  Nu gnäller Ida om sitt jobb, känner sig ensam som influencer… men tacksam.

   Ida who? Idaho.

   Men snark… varför tar de ens till sina sociala medier och gnäller om sitt jobb hipp som happ? Jag fattar inte ens? ”Allt är så jobbigt, jag saknar syfte, kollegor, blabla”. De ÄR sitt egna varumärke, det är typ som att en VD eller founder av ett företag ska gå ut och gnälla och klaga på sitt jobb?

    Fast det gör de ju, till hr och företagshälsan. Klart man får känna sig ensam osv. Vad dryga ni är.

   Det kan man väl få göra? Är nog väldigt ensamt för många. Fint att hon är tacksam för sina privilegier.

  Kan ju börja med att registrera sig som utvandrar för obviously bor hon inte kvar här och inte kommer göra på ett tag!

   Är kanske en skattefråga? Nicole får väl bara jobb från Sverige. Finns nog troligt få italienare som följer henne..

   Ja så länge som hon inte är utvandrad måste hon deklarera och kan bli skatteskyldig här också. Mest stökigt för henne än för Sverige.

    Naej, inte nödvändigtvis. Folkbokföring och att skatta/deklarera har egentligen inte med varandra att göra. Du kan behöva skatta och deklarera även om du är utskriven och du behöver inte nödvändigtvis skatta eller deklarera för att du är skriven i Sverige.

     Råkade skicka för tidigt. Men menar bara att huruvida man måste skatta/deklarera avgörs inte bara av var man är skriven. Att man är skriven i Sverige innebär inte att man måste deklarera. Vem här vet huruvida Nicole skattar/deklarerar i Sverige också och/eller kontrollerat med Skatteverket redan.

      Jo man måste fortfarande deklarera inkomst även om man inte längre bor i Sverige som utflyttad. Det gör man om man exempelvis har en bostadsrätt. verksamhet och upp till fem år efter man flyttat. Att du deklarerar betyder dock inte att du behöver skatta i Sverige (pga skatteavtal med de flesta EU länder) men deklarationen ska alltid in.

      Bor själv i ett annat Europeiskt land (och mitt tredje europeiska land efter att ha flyttat från Sverige).

       Läste du Anonyms svar till dig? Det är det hen skriver…

    Nja inte riktigt, mest störigt att hon kan nyttja svensk sjukvård och välfärd utan att bidra till den…

     enligt hennes podd verkar hon hata svensk sjukvård så tror inte hon nyttjar den särskilt ofta!

     Fast hur vet du det? Om hon är inskriven i Italien (vilket man kan vara utan att vara oficiellt utskriven i Sverige vilket kan ta olika tid beroende på Skatteverkets handläggningstider) så är det ju de som står för alla sjukvårskostnader.

     Vad är det med svenskar och tron att svensk vård är bättre än alla andra länders? Och varför tror du att folk som flyttar från landet har någon längtan tillbaka till Svensk sjukvård till den grad att man skulle resa för den? Snälla.

      Men handläggningstiden är väl inte två år…? Om hon bott i Italien i två år borde hon väl stå som utflyttad vid det här laget.

      instämmer i Mette-Marins inlägg. Sverige är inte detsamma som för 20 år sedan, finns många länder som kommit i kapp numera. Vad gäller sjukvård är kötiderna enorma i Sverige, i Italien får du förmodligen vård direkt så har svårt att se varför man skulle resa till Sverige för sjukvård just nu…

     Men Italien är ju ett EU-land…

     Hon kan inte ”nyttja” svensk sjukvård på samma sätt som en boende i Sverige.

     Hon bor i ett EU-land och har då rätt till ”nödvändig vård”.

     Som utlandssvensk är inte ”planerad vård” är gratis.

  Men hade de inte en lägenhet i Rom som de inrett och gjort ordning? Har de flyttat ut från den?

  OT men hinner inte vänta till öppet spår 😅
  Löneanspråk! Jag har fått ett erbjudande om en tjänst på ett stort varuhus, tjänstemannaroll med ansvar över bl.a. kassa, kundtjänst, bistro, rekrytering, schemaläggning till varuhuset. Har jobbat i ledande position inom retail ca 7 år så erfarenhet finns. Hos min tidigare arbetsgivare utgick lönen efter handels avtal, hade ca 28k månadslön + ansvarstillägg på ca 2k + lite ob. Vad är rimligt att jag har för löneanspråk nu? Känner mig lost när de kommer till individuell lönesättning, har försökt googla.. På första intervjun sa de att rollen ligger kring 30k + ob. Hur ska jag tänka?

   Du ringer till företaget och pratar med HR. Frågar vad personen som innehar tjänsten nu tjänar. Sedan lägger du på 3-5000.

    Varför skulle de på HR ge ut den informationen…?

     Beroende på arbetsgivare kan lönerna vara offentliga handlingar.

      ”Varuhus” känns inte som offentlig verksamhet.

       Ja, detta rör sig om ett privatägt AB så tror inte att HR skulle dela den informationen.

   Grattis till jobbet! Låter nice.

  jag och Rolf har en terass som ser ut som om den var i Rom. Det är stora blommor och så. Och då menar jag stora. Kanariepalmer från Spanien och bananer från Etiopien. Vi är såna. Gillar lite utomlands och så. Det är lerkrukor men Rolf köpte korgar när han var på arbetsresa i Guatemala så nu har vi dem på balkongen så det är hela världen där. En norrlands till det och man är som hemma.

  Men kan man inte köpa fina möbler på såna kristna affärer där folk skänker. Jag och Rolf gillar sånt. Det har det kan man säga.

   Du kanske borde logga ut från Internet nu…

    Personen brukar svara märkligt men nu är det verkligen urflippat.. Man blir ju lite orolig.

    Logga ut och läggas in!

   😂😂😂

  Reglerna från Skatteverket är väl att man ska fylla i och skicka in en viss blankett om man planerar att bo utomlands i mer än ett år.

  ”Utflyttad” anses man väl vara när man flyttat och fyllt i och skickat in blanketten ovan, om det rör sig om flytt utanför Norden.

  I London är ”skandinavisk stil” inte alls något konstigt att be om. Är liksom en hel kult med folk som älskar skandinavisk inredning, inget konstigt med det haha

  Men alltså hur kan folk bli provocerade av att folk har preferenser?
  Om ni varit i många lägenheter i Rom så vet ni att det är en viss stil som är vanlig. Med skandinaviskt kanske hon menar trägolv, ljusa färger, ej massiva träbord och stengolv. Kan man inte få ha en åsikt om hur man vill bo?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.