Vettiga Joanna Swica

Det är ett återkommande i varje ventilationslucka men framförallt min inkorg. Sitt egna värde. Dejting eller ej, det här handlar om alla relationer men framförallt relationen till sig själv. Sänk inte din lägsta nivå för att tillgodose andras behov. Sänk inte din lägsta nivå för att ta the easy way. Sänk inte din lägsta nivå för att hålla fast vid något du tror att du behöver.

Har du haft situationer där du har tummat på ditt egna värde? Hur kändes det? Hur blev utfallet?

Det är hårda bandage från Joanna Swica, men så har hon enligt mig helt rätt i det hon säger.
Man ska aldrig sänka sin standard för att man känner sig ensam eller få det till att man är oälskad.
Då är man istället välkommen hem till mig för lite valpgos.
Det är den perfekta medicinen mot sådant, och den är även omöjlig att överdosera.

 

34 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så lätt det är att försöka ändra på sig själv men det fungerar inte i längden.
  Var riktigt dålig i dag och ringde en vän eller som jag trodde var en vän och hon brydde sig inte. Fast jag hjälpt henne så mycket.
  Hej då till henne och ja tack till vänner i vått och torrt.
  Valpen är jättesöt.

  Ja, på jobbet. Tror jag behöver sätta gränser där.

  Har en kompis som inte sätter några gränser i sitt dejtingliv. Killar behandlar henne som skit och hon blir ledsen och behöver tröst. När det händer om och om igen att hon sätter sig i situationer där män behandlar henne illa är det inte så lätt att vara stöttande längre. Vad hade ni gjort om en vän hade svårt att sätta gränser och att ni gång på gång behövde trösta utan att hon lär av sina misstag?

   Min syster håller på likadant. Blir helt matt varje gång för det tar väldigt mycket energi från mig att finnas där och stötta gång efter gång, och försöka få henne att inse att hon klarar sig mkt bättre utan någon som får henne att må skit.

   Visa henne nån annan som gör så. Alltså ett exempel där hon kan få möjlighet att se det utifrån. Kan va i en film/serie men helst en verklig person.

  Jag förstår helt ärligt inte vad folk pratar om. Eller rättare sagt får jag en känsla av att folk pratar om olika saker och läser in helt olika situationer i orden?

  Visst att inte dejta någon bara för att ej vara ensam. Men i övrigt – vad betyder det egentligen att man inte ska sänka sin standard i olika sociala situationer?

  I den utförliga kommentaren ovan om matlådor låter det mest som en person som behöver träna på att inte bry sig om random kollegor har onödiga åsikter om allt och ingenting. Vad har det med ens ”standard” att göra? (Och borde hon verkligen ha ”skrikit kollegan i ansiktet” istället?)

  ”Sätta gränser” läser jag också överallt på senare tid men uppfattar som för fluffigt råd för att egentligen vara hjälpsamt.

   Eller så behöver hennes kollegor lära sig att respektera andra. Så tycker jag.

    Det har dock fortfarande inget med ämnet att göra kring att inte sänka sin standard eller nöja sig med mindre.

     Fast många gånger är det så att det camcam tar upp blir en diskussion om något annat. Det händer ju. Och mej gör det inget.😊

    Jo absolut hennes kollega verkar tokig. Men om vi ska prata om vad man själv behöver lära sig så tror jag att det i det fallet är att skita i åsikter som är helt bananas. Annars blir det ju jättejobbigt, om man bryr sig även om helt tokiga människors ännu tokigare åsikter.

   Jag tolkade det lite som att man inte ska lata sig på jobbet, vara sur och tvär och snacka skit om chefen bara för att kollegorna gör det. Vilket faktiskt är ett hett tips, även om jag tycker att det är helt ok att snacka skit om sin chef, men ingen mår bra av att smita undan och sura.

    Men varför ska man jobba hårdare än andra om man inte får nåt för det? Ingen tackar dig.

   Hmm, undrar också vad folk egentligen pratar om. Var den där kollegan en ”energitjuv som älskar att trycka ner”? Om det där skulle räknas som något slags exempel så känns det ju inte så allvarligt, men uppenbarligen var det ju så pass illa att personen blev sjuk pga denna kollega? Känns allmänt att folk skriker energitjuv så fort någon inte beter sig just så som denna ”borde” i en viss situation. Kollegan låter ju mest lite jobbig, och såna personer håller man ju avstånd från. Liksom dessa ”vänner” som bara tar och tar och aldrig ger – hur kom de ens att räknas som en vän?

  Självklart ska man ta sig ur skadliga relationer. För den som vägrar nöja sig är det inte alltid vrålsoft att ensam på ålderns höst, och med vitnade knogar, hålla fast vid “I’m selfish, impatient, and a little insecure. I make mistakes, I am out of control, and at times hard to handle. But if you can’t handle me at my worst, then you sure as hell don’t deserve me at my best.”

   Kanske, men det är mycket enklare att ändra på sig själv än på andra.

  Bra konto!

  Absolut inte dumma råd men snacka om att sparka in öppna🚪🚪🚪🚪🚪

   Det är Joanna i ett nötskal. Hon är bra, men 90% av det hon säger anses självklart av majoriteten.

    För att hon är vettig? Kanske bara så enkelt.

  Borde verkligen bry mig mindre om min kollega som lägger näsan i blöt i ALLT. Men kan inte för blir för irriterad. Ugh

   Bit ifrån ordentligt, då blir de tysta.

  Jag vet inte om jag har missat något med Camilla, har du skaffat en valp? 😍

   Ja!? Har du en valp Camilla????

  Är hon att lita på, hon heter ju swica?

  Nä men allvarligt, inte ska man låta någon trampa på en. Det gör ju ont. En del har riktigt jävliga klackar också. Men hon glömde att man får vara snäll mot nån annan också. Det kan också vara en bild av framtiden.

  Fes hon där i början? 😅

  Valpgos 💕💕💕

  Ja jag har en kompis. Den enda där jag bor. Höll kvar vid henne I 4 år bara för att inte vara ensam. Men hon använde mig bara för att dumpa sina problem och känslor på.
  Jag fick väldigt väldigt sällan energi av att umgås med henne, men hon fick det av mig – hon har sagt det såå många gånger att det är så skönt att umgås med mig, att hon mår så bra då. Alla stunder är inte dåliga såklart, men en majoritet och jag känner mig nästan alltid osynlig, särskilt då det inte tas hänsyn till att jag kanske har en dålig dag och behöver en vän att bolla med, det är bara hennes problem som är viktiga. T.ex tar hon upp telefonen när jag pratar och ibland avbryter med ”åh nu har han skrivit. Vad ska jag svara?”. Och vips så finns inte mitt problem längre.

  Har många gånger undrat om jag har för höga krav på hur en vänskapsrelation ska vara, kanske det är mig det är fel på som också vill bli lyssnad på? Kanske är det fel på mig som vill ha en sån vän?

  Hur som helst mår i alla fall jag inte bra av henne så nu var det längesen vi sågs. Andra kanske mår bra av henne, men jag känner inte att vi är kompatibla.

  Det är bra att veta sitt eget värde, men se till att grunda ditt värde i nånting mer än ditt utseende. En snygg tjej, som bara är just det, med en massa krav på hur en man ska vara (då oftast inte bara snygg, inte ens alltid det) är bara så…patetisk.

   Vad har hennes utseende med detta att göra?

    Jag pratar inte om specifikt hennes utseende, utan alla tjejer som pratar om sitt värde. Om man har höga krav och pratar om att man är värd det, så får man kanske motivera varför. Varför är man själv en tiopoängare? Räcker det att vara snygg? Är det verkligen vad man har att bidra med?

  Joanna swica är en riktig un-fluencer för mig. Dvs. jag känner alltid tvärtemot det hon skriver. Hon ställer tusen öppna frågor utan svar. För att få en att tänka själv, antar jag, men det är så många frågor att man tappar bort sig på vägen. Vad tycker du? Och vad säger det om dig? Och varför säger det det om dig? Och vad ska du göra åt det? Och varför ska du göra just det? Varför gör du inget annat? Varför inte? Varför?
  Hela tiden andemeningen att om något går fel är det alltid ditt eget fel.
  Plus hennes romaner i caption på insta. Så pinsamt ibland. Hon vill framstå som en cool tjej som gör allting rätt och styr precis varje centimeter av sitt liv.

  Grattis till en ljuvlig liten valp! <3 <3

  Berätta allt om valpen!!!

  Jag håller med Joanna Swica om att man inte ska sänka sina standarder p.g.a. ensamhet. ”Valpgos” låter som en utmärkt kur mot det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.