Annica Englunds stora förändring i Kanada


Annica Englund har haft frågestund och skriver att det är väldigt upp och ner för hur hon trivs i Calgary, men att det inte har med staden att göra, som hon tycker är bra.
Det har mer att göra med att hennes fästman Elias är borta väldigt mycket – han är hockeyspelare – och att många av hennes vänner försvunnit då också deras partners är hockeyspelare som bytt lag inför den kommande säsongen.
Hon skriver att om hon och familjen blir kvar i Calgary så planerar de att flytta, både för att de vill byta område och testa någonting nytt, men också för att underlätta för henne när hon är ensam med sonen.
Jag vet inte hur många dagar om året en spelare i NHL är hemifrån, men det är nog ganska många. Då är det kanske inte så konstigt om deras partners kommer varandra ganska nära på kort tid, och att det är jobbigt när en sådan vän helt plötsligt försvinner iväg.

Det kan nog ganska många, som flyttat utomlands till en plats där man inte känner någon, vittna om.
Ibland blir man bara så innerligt trött på att hela tiden behöver börja om på noll och lära känna nya människor. Om och om igen. Då önskar man ibland att det bara fanns någon nära som liksom bara ”känner en”. Om än så lite…

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Exakt detta /bor utomlands

  Kan relatera. Har flyttat väldigt mycket pga partnerns jobb, och det har tyvärr medfört att vi inte har några såna där riktiga vänner som man bara kan hänga med väldigt avslappnat. Visst, vi har kompisar som vi har middagar med, går på fest hos osv, men inte det där helt avslappnade hänget som jag minns ifrån när jag själv växte upp och mina föräldrars vänner kom över och bara…ja hängde runt. Det kan jag sakna. Nu har vi bott på samma ställe i 2 år. Nästa år blir det att bryta upp igen, och fara vidare till nästa land och nästa stad.

   Är det så för många? Att vänner bara kommer över och hänger runt? Mysigt det låter! Här krövs det att man bjuder in till lunch/middag/spelkväll för att familjer ska komma över. Ska försöka få till lite mer spontanhäng känner jag 😊

    Vi har vänner som kommer över och typ pratar skit och dricker en kopp kaffe bara. Vi är också ofta på spelkväll hos kompisar, där man kan spela brädspel, tv-spel eller bara hänga några timmar. Blir det en helkväll beställs lite pizza eller nåt. Väldigt kravlöst och inte särskilt uppstyrt.

    Är 34, om det har någon betydelse.

   Ja det är rätt påfrestande när det känns som att nya relationer är rätt så sköra och man verkligen måste bjuda till, samtidigt som man försöker känna av de nya personerna hela tiden. Sen är det ju lite olika och en del blir man avslappnad med tidigare. Men det är ju verkligen skillnad på vänner och vänner.

  Monas Universum. Är hon på riktigt?

   Mja, beror på hur man ser det. Hon FINNS på riktigt, men hon lever i en låtsasvärld.

   Har hon tiggt pengar igen eller vad har hänt🤔

    Hon vill bli mormor och letar nu efter en barnmorska som har jobbat med kvinnor som blivit utsatta för sexuella övergrepp. Dottern vill, enligt Mona, ha barn men är rädd.

     Jag var livrädd för förlossningen efter en uppväxt med sexuella övergrepp.

     Kan rekommendera Monas dotter Auroramottagningen, tror det finns liknande vid de flesta sjukhus, jag bodde iaf inte i en större stad då. De kanske bor i Sthlm? Isåfall fanns iaf förr mottagning för våldtagna på Karolinska, gick i behandling där för att klara av att ta cellprov. Rekommenderas.

      Skriv det då till Mona.

       Tack för feedback 😅

     Varför frågar hon inte människor inom vården eller organisationer som jobbar med sånt. Det finns proffs.

      Det undrar jag också. Klart hon vet detta men hon vill ha kommentarer. T o m om hur hennes läsare borstar sina tänder.

   Ett tag trodde jag att hon var en avatar, det visade sig att jag hade fel.

   Du undrar bara i största allmänhet? Inte för att något hänt eller att hon har sagt något nej det för det vore ju onödigt att nämna i samband med kommentaren.

    Jag vet, du har rätt. Fick av olika ledsamma skäl bara svårt att formulera mig. Mona gör uppenbarligen allt för att få kommentarer.

     Och du gör allt för att inte få några vettiga svar.

   Vad har hon gjort/sagt ?

   Har slutat läsa henne. Har det hänt ngt nytt eller har hon bara gått ut och rastat hunden i mysbyxor och utan make ( räknar inte in den intatuerade) eller har hon klickat direkt med någon?

  Usch, låter inte kul. Tänker prinsessan Madeleine som skulle flytta tbx till Sverige. Verkar som hennes man inte vill och är den som bestämmer. Tror det blir skilsmässa där, vad ska hon med honom till..

   Finns det någon som vet att han inte vill flytta hit? Eller är det bara Svensk Damtidnings vanliga ”initierade källor” e dyl det kommer ifrån?

    Nä, kanske Madde som inte vill flytta tbk. Har hon apanage fortfarande och isf varför. Chris säger ju att det är han som jobbar för att få maten på bordet.

     Hon har inget apanage sedan 2021.

      Ok, hans företag går ju inte speciellt bra men han kanske har en rik mamma.

       Hon har en privat förmögenhet på över 100 miljoner kr och han på ca 50 miljoner kr varav hälften kommer från ett arv, så det går ingen direkt nöd på dom.

      Då hade hon det alldeles för länge.

       Du menar inte på fullaste allvar att du tror att hon blivit rik på sitt apanage..?

        Nä, hon har väl jobbat hårt. Varför ska mina skattepengar gå till hennes lyxväskor🤑

    Är inte Chris men kan verkligen inte tänka mig någon anledning han skulle ha personligen för att vilja flytta till Sverige? Annat än att göra familjen glad då.

     Är inte chris🤣 tack för förtydligandet.

   Tror att det snarare handlar om att skolan insett att det inte är bra för en redan lite skadad image att ge räkmacka till tre kungabarnbarn när skolan har över 10 000 barn i kö. En förutsättning för att familjen ska vara intresserade av en flytt är att barnen får plats på skolan eller möjligtvis på någon av privatskolorna på Östermalm som även de har långa köer.

    Exakt, hur ska Manilla förklara hur de tre plötsligt fått en plats där när alla vet hur kösystemet ser ut? Kommer bli ramaskri

     De kan väl gå i en skola i Rinkeby, kanske ingen kö där.

      🤣👍

     Skulle ju ioförsig inte vara jättesvårt. Bara att säga att barnen har stått i kö hela tiden, att undantag gjorts för att de ska kunna stå i kö fastän de bott utomlands pga deras speciella situation som Sverige-representanter och säkerhetsfrågor osv. osv. Deras kö är väl privat, så inte som att de måste visa på exakt hur ställningen står.

    Är det ens lönt att ställa sitt barn i den kön?

     Inte om du inte ställt de i kör från första möjliga ködag, så de har noll ködagar. Även då är chansen väldigt liten att få en plats någon gång, men i princip det enda möjligheten.

   B, sluta sammanfatta folks liv. Du har inte en aning.

    Oj, blev du kränkt lille vännen. Vad har jag sammanfattat..

     Kungafamiljen och deras privata förmögenheter har du noll koll på.
     Härskartekniker däremot…

      Nej, varför skulle jag ha koll på det. Har noll intresse av dessa, dags att avskaffa kungahuset. De hör hemma i sagornas värld.

       Då kanske du ska låta bli att ge dig in i diskussioner om saker du totalt saknar kunskap om.

        Diskussion🦧 Du som verkar vara kunglig hovexpert, stämmer det att knugen och drottningen fick barnbidrag för sina barn.

  Ja herregud, vilken uppoffring hon gör för sin soon to bee man. Att lämna allt man har o flytta till andra sidan jordklotet! Förstår också att der blir ensamt om man inte skaffar sig egna sammanhang, vilket måste vara supersvårt. Hoppas hon är lite mer lycklig nu iom sonen. Men ett sammanhang och vänner behövs för att man ska må bra ❤️

   90 miljoner per år spelade nog in i denna enorma uppoffring.

    Jag är medveten om att Elias Lindholm tjänar otroligt mkt pengar. Jag har svårt att förstå om du är ironisk eller ej, men oavsett 90 miljoner eller inte så tycker jag att Annica gör en enorm uppoffring genom att lämna familj, vänner osv och flytta. Det är ju uppenbart att hon känner sig ensam trots att hennes man tjänar massa pengar.

     Är inte det här hennes mål i livet, att leva med någon som har otroligt mycket pengar?

      Ibland får man exakt vad man önskat sig och är fortfarande inte lycklig. Careful what you wish for.

    Alltså jag har så svårt att ta in att man tjänar så sinnessjuka summor inom sport 😂 Jag vet ju att det stämmer men kan liksom inte TA IN DET, 90 miljoner, det är en så sjuk summa!

     Ja. Det är verkligen sjukt orimligt. Undrar vad de gör med alla pengar? Jag kan fortf inte komma över att Elon Musk la så sjukt mkt pengar på att köpa twitter när man kunde byggt typ sjukhus osv och hjälpt en massa människor för samma summa 🫠

      Jag vet inte, jag.

      Om någon miljardär köpte instagram och bara stängde ned allt så tror jag att det också hade givit mervärde i samhället, fast på annat sätt.

       Nej men fy, vad tråkigt!

    Fast det här är ett så tröttsamt argument. Min mans jobb har styrt stora delar av vårt gemensamma liv, med boende/flytt, osv. Han har alltid tjänat väldigt bra. Min egen mentala hälsa har ÄNDÅ sviktat många, många gånger på grund av ensamheten och allt ansvar som lagts på mig med hem/familj. Snacket om god ekonomi håller inte. Isf skulle ju ingen rik person vara deprimerad eller må dåligt. Just de här kontrasterna är väl en del i varför folk mår dåligt – ”jag har det ju så bra, varför mår jag dåligt?”. Sen är det klart att pengar kan fixa ett bekvämare liv på många sätt, men många av de viktiga sakerna går ju inte att köpa för pengar…. tänker då exempelvis vänner, tid med sin sambo.

     Det handlar väl om valmöjligheter. Alltså, om de ville skulle han ju kunna sluta spela och de skulle kunna flytta tillbaka till Sverige och de skulle klara sig livet ut. Sen är det klart att det finns enorma skillnader beroende på hur mycket pengar man faktiskt har, vad man vill göra för att må bra, ta hänsyn till alla i familjen. Men rent generellt så har folk nog mindre sympatier till övers för folk som själva valt att sätta sig i en viss situation och inte gör en förändring. Tror dock att alla fattar att pengar inte kan köpa välmående.

   Måste ju vara så svårt också att faktiskt inte kunna skaffa sig ett ordentligt sammanhang. Alltså, när andra flyttar runt också och de kanske också kommer flytta till annan ort snart. Att behöva skaffa vänner men samtidigt veta att de här personerna, både vuxna vänner och senare vänner till barnet, de kommer kanske inte alls vara en del av deras liv i framtiden.

  OT:
  Kan du inte granska tokstollen Johannes Cullberg? Han sprider så mycket skit på Instagram och ändå har han så många följare… tragiskt!

  Här finns en bra artikel/recension om honom:
  https://traningslara.se/johannes-cullberg-och-en-recension-av-boken-ta-makten-over-din-halsa/

   Detta! Jacob Guidol och Erik Dunåker (Herr Aspartam på instagram) har granskat honom återkommande, men dyngan som Johannes Cullberg sprider kan inte granskas nog.

   Håller med! Han sprider så mycket felaktigheter och skit. Tror sig ha rätt om allt och alla andra har fel. Vill också ha ett inlägg om honom.

   Tack för länken till artikeln!

   Ja, skriv om honom Camilla! Ramlade över en reel från honom där konceptet var ungefär ”tre saker du aldrig ska äta till frukost” och det första han säger är ”du ska aldrig äta vitt bröd med raffinerat mjöl för då blir du tjock” ??? Haha, jag blev helt paff. Trodde först det var en såndär ”tvärtomvideo” som var trendigt ett tag med en falsk uppmaning typ ”köp inte denna mascara du kommer få perfekt separerade fransar och extrem längd och definition.” Men nej, han var helt seriös och alla hans videor är likadana. Påminner om Kissie 2011.

    Ok… för vitt bröd är nyttigt?

     Ingen har påstått att vitt bröd är nyttigt. Men att äta vitt bröd gör dig inte tjock.

     Det är ju just det här som kritiseras – han är väldigt kategorisk, ger inga förklaringar eller referenser och är väldigt hälsohetsande. Ge gärna exempel på vad som är en bra frukost och varför, absolut, men man behöver inte använda ord som ”aldrig” när det gäller vanliga livsmedel eller dra snabba slutsatser (= då blir du tjock), det hjälper verkligen ingen.

     Ja?

  Det hade varit mer intressant om du tog upp hennes svar om hur de/hon ska lära sin son att inte bli bortskämd och få allt serverat med tanke på hur mycket pengar de har. Annica har då en lång utläggning om detta och tycker att det är så viktigt och att både hon och Elias har vuxit upp utan rikedom.
  Studien efter lägger hon upp ett inlägg där hon och Elias byggt ihop en hel lekhage fylld med leksaker.

  Mm, det känns trovärdigt..

   Är väl inget konstigt att ett barn har en lekhage med leksaker, betyder inte att han kommer bli bortskämd under sin uppväxt.

    Barnet är ju så litet så han kan ju omöjligt ha tjatat till sig leksakerna. Förstår inte hur det skulle kunna påverka honom? Att vara bortskämd är ju faktiskt till väldigt liten del rent materiellt, det handlar om hur man agerar mot barnet, om man gör allt för att barnet ska få precis som det vill. Att någon har mer pengar och högre levnadsstandard i familjen spelar ju ingen roll, isåfall är ju alla vi sjukt bortskämda jämfört med svenssons för 100 år sen. Sen finns det säkert dem som fått tillgång till mer pengar och liksom lever för att ge barnen allt det där de själva inte hade och har det som någon slags hobby att köpa grejer till barnet och köper deras glädje med överdrivet mycket roliga aktiviteter. Och det syns förstås mer om man verkligen har pengar.

   Vad babblar du om? Leksaker är typ gratis, saknar andrahandsvärde. Nästan ungar har massor av leksaker, om inte deras föräldrar tycker det är störigt med för mycket prylar (vilket tycks vanligare hos dem med mycket pengar faktiskt….). Det finns massor av leksaker på förskolan och öppna förskolan. Det gör inte barn bortskämda.

  I USA är influencern 8 passengers mamman och hennes kollega i fängelse i väntan på rättegång. Dessa mormoner har haft sjukt många följare som tagit till sig av deras vidriga råd. Vad är det för jävla idioter som följt dessa kvinnor?

  Jag undrar även här i Sverige, vem är det som följer människor som Katrin Zytomierska, Paolo Roberto m.fl. Dom har många följare. Hur i helvete vill man ens följa dessa människor. Ta ex Katrin Zytomierska som 30 åring sa vidriga saker till Kissie som tonåring m.fl, alla tjocka människor är lata etc. Paolo Roberto som alltid varit ett svin och kvinnohatare. Ändå så följer människor dom. Sjukt.

   Många tycker säkert inte att Paolo är så hemsk och vissa av de som följer honom kan inte sluta kolla på olyckan.

   Jag har exempelvis väldigt svårt för att inte gå in och kolla vad Pontus Rasmusson har för sig då och då.

   Jag är vanligtvis väldigt bra på att ”rösta med fötterna” för att inte gynna sånt som jag tycker är skit. Men när det kommer till spektaklet Pontus så kan jag inte sluta.

    Gå in och kolla någon gång är stor skillnad till att följa. När Camilla skriver om någon influencer här så går jag också in och kollar vad Camilla menar men följa personen ifråga aldrig. Katrin har alltid varit så himla elak mot väldigt många och sagt fruktansvärda saker men folk väljer ändå att följa denna hemska människan.

   https://youtu.be/JAKtTaEq9X8?feature=shared

   Hade inte hört talas om den där Ruby Franke (8 passengers) och den cirkusen tidigare.
   Vilket sjukt fall! 😵 Vilka människor det finns! Barnmisshandlande Youtubekändis. Absurt.

    Vidrig mamma. Pappan med. Men mamman är värst. Hoppas mamma, pappan och mammans kollega får livstidsstraff. Stackars barnen.

    https://www.instagram.com/reel/CwxYerLOZcw/?igshid=NzZhOTFlYzFmZQ==

  Kommentarerna som många influencers får ex jag dör för dig, AMAZING, 🔥🔥🔥, du är dö snygg, OMG 🔥🔥, jag vill se ut som du, du är goals, jag dör så snygg du är.. Herregud 😅😂

  Hade passat mig som är ensamvarg. Massa pengar, handla vad jag vill och slippa folk. Perfekt

   Jag hade också tyckt det var skönt.

   Är också lite utav en ensamvarg, men tro mig, ensamheten när man bor utomlands är något helt annat än självvald ensamhet hemma.

   Håller med! Jag bor utomlands och har bara några få vänner här och en massa i Sverige. Jag älskar att jag inte behöver gå på alla kalas, fester, och middagar, men gör allt det där när jag är i Sverige och hälsar på några veckor. Älskar att bara vara för mej själv, gå och shoppa själv och bara göra vad jag vill.

  Ot men kan vi diskutera Lovisa Barkmans kofta som hon tipsar om som kostar ca 22 000kr

  Jag personligen är rätt så introvert. Det går ju att åka och hälsa på familj och släktingar lite då och då. Det finns både pengar och tid att åka till Sverige.
  Om prinsessan Madeleine och Chris flyttar till Sverige så blir det en stor kompromiss för dem båda.Nära till familj och vänner för henne, och Chris har familj i London.
  Nackdelen är att det blir svårare att ha ett fritt liv, bli igenkända överallt för dem båda.
  Vädret i Florida är ju trevligt, i Sverige är det trist med kyla, regn och halka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.