Galet att glädjas över?

Klicka till sista bilden.

Klika till bild nummer 2.

Ja, Kenza Zouiten Subosic är en av Sveriges vackraste kvinnor – vilket egentligen inte hör varken hit eller dit – och kan förmodligen se alldeles strålande ut i en potatissäck, men det gör mig trots det glad att se att hon postar mer naturliga bilder, utan filter. 
Jag tänker specifikt på två av hennes senaste inlägg på Instagram, där hon ser både avslappnad och naturlig ut där hon sitter och äter glass, och sen ett inlägg som är en närbild på hennes ansikte, där man ser texturen i hennes ansikte, vilket innebär att hon inte tryckt någon utsmetade sammetsfilter på bilden. Det är inga konstiga poser med fokus på revben eller ryggrad, utan bara en kropp som äter glass.
Ja, det är kanske ”enklare” för henne att posta bilder som dessa, men även influencergiganter som Kardashians retusherar sina bilder till oigenkännlighet, så att Kenza gör det här tycker jag förtjänar ett inlägg.
Så här är har ni det. 🙂

Är det galet att glädjas över någonting sådant här, eller är det här så pass ovanligt förekommande på sociala medier att det faktiskt ÄR någonting att glädjas över?

132 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är väldigt lätt för snygga att vara ”fula”. Själv är jag ful överallt och lägger aldrig upp bilder på mitt ansikte eller min kropp.
  Fula människor hyllas aldrig, alla kroppsaktivister har fina ansikten oavsett filter eller inte.
  Eller så är jag bara bitter så här tidigt på morgonen.

   Tror inte ett dugg på att du är ful ❤️

   Vad skönt att se att det finns fler som inte lägger upp bilder på sig själv. Det gör nämligen inte jag heller. Dels för att jag känner mig ful, tror inte att jag hade fått så mycket likes heller ärligt talat och överlag lägger jag faktiskt inte upp bilder på Instagram för att få likes, men skulle man lägga upp en bild på sig själv och få färre likes än vanligt hade jag tagit illa vid mig då det blir betydligt känsligare än om en bild på en höstig skog får dåligt med gillamarkeringar.

    Lägger inte upp bilder på mig själv heller. Och ingen får ta kort på mig så om vi gör något på jobbet och de vill ta bilder så brukar jag säga att jag är en vampyr som inte syns på fotot haha

     Jag brukar alltid erbjuda mig att ta bilden 😬

      Stackars dina kollegor haha

   Jag har aldrig gillat mitt utseende på bild. Så när någon tar kort så gör jag överdrivna leenden och tramsar. Först i vuxen ålder som jag insett varför jag gör så. Mitt avslappnade ansikte eller normala leende är inte bildskönt.

   Men så är det nog för många. Vissa har bara ett så där naturligt foto-ansikte.

   MEN med det sagt, människor i verkliga livet är vackra om de är vackra inuti, när du lärt känna dem.
   Därför skall man aldrig döma folk utifrån ett kort, tack och lov, jag ser ju galen ut på alla 😅

   Du är inte ful. Det är bara din hjärna eller samtiden eller något som lagt ett fulfilter över din självbild. Jag har liknande tankar och känslor när det gäller mitt eget utseende. Men vi har fel, vi har en förvriden syn på vad som är fult och fint. Vi ser inte oss själva klart och ska inte tro på allt vi tänker om oss. Hoppas att du får en fin dag, vackra människa!

    Vilken genuint fin kommentar! Du gjorde min dag genom att lyfta en annan människa. Du är fin!

    Hur fin är inte du ❤️❤️❤️ /annan anonym

   Jag håller med. Det är ju bara de vackert fula som hyllas när de lägger upp ”fula” bilder. Samma som att man måste vara rätt tjock (och framför allt fortfarande vacker) för att hyllas när man är kroppspositiv.

    Håller med helt!

    Är själv tjock, men på fel sätt – då jag t.ex är tjock i ansiktet och har en stor dubbelhaka. Ingen av de kroppspositiva konton jag följer på IG har det, t.ex. Linda-Marie, Glittersandlazers, Tess Montgomery m.fl. och vet att det skvallras om att många fettsuger hakan just för att man som tjock anses vackrare om man inte bär någon vikt i ansiktet.

     Hur menar du att Tess Montgomery har ett kroppspositivt konto? Hon har ju varit modell. Jag gillar Tess och följer henne, men hennes konto handlar ju om slow fashion.

      Jag kikar in på hennes konto ibland. Hon har fin klädstil men huuuuuur tråkigt content? Allt är stylat likadant, hon står där framför sin uppställda tripod och visar outfits. Är det hennes jobb?

      Undrar också över Tess Montgomery? Hon är ju sjukt petit och norm-smal? 😅

      Insåg nu att jag måste varit trött när jag kommenterade för menade Tess Holliday. Har aldrig hört talas om Tess Montgomery, så vet inte vart jag fick det ifrån, haha!

   Jag tycker inte längre det gör så mycket att jag är ful. Det är säkert bara uppfriskande i dagens klimat för folk som är mig att se någon ful, särskilt på bild. De kanske blir glada och känner sig lite snyggare själva.

   Även om man ibland kunde få motsatt uppfattning när man gick i mellanstadiet så är det faktiskt inte förbjudet att vara ful. Jag får se ut såhär, låt mig vara.

   Har en del snygga vänner som bekymrar sig tusen gånger mer över utseende än jag gör. På det viset tänker jag att ingen dragit en vinstlott, att få bekräftelse för att rman är snygg verkar bli något av ett beroende.

    Jag känner samma som du! Någon slags tacksamhet över att jag inte är någon skönhet. Jag blir lämnad ifred och tagen på allvar på ett sätt som mina snygga kompisar inte blir. Visst ibland skulle det vara kul att uppleva att bli raggad på, kollad på, skriven till, etc., men jag är också tacksam över att aldrig ha blivit antastad, tafsad på eller ha fått dickpics.

    Håller med er ☺️ var superbesatt av mitt utseende och kropp när jag var yngre men nu är jag 35 och är bara…nöjd. Har ett superstabilt äktenskap, två barn och en karriär att fokusera på så utseendet har knuffats ner till prioplats minus hundra.

    Så skönt att som äldre landa i att man är ful, rent deskriptivt och inte lägga någon värdering i det.
    Jag är så jävla trött på alla som ba ”åhh men du är visst vacker bla bla..”.
    Nej, jag är inte det. Jag är ful. Mitt värde sitter inte heller i mitt utseende, så lägg av med att kommentera det.
    Jag har aldrig varit så nöjd med mitt utseende, sen jag accepterade att jag är ful. Det enda som är tråkigt är att jag inte får de sociala, ekonomiska och juridiska fördelar som snygga människor får. Fast eftersom det är på strukturell nivå, så märker väl jag inte av det.

   Kan inte hålla med om att jag tycker att alla kroppsaktivister är vackra i ansiktet (precis som jag tänker om alla influencers) men däremot har de ofta väldigt mycket smink och är nog bra på att framhäva och dölja

    Eller hur, jag vet också att snygga människor får många fördelar.

    Men samtidigt tänker jag att vi som är fula men lever i acceptans med det tillhör en lyckligt lottad andel av de fula. Många verkar ju skämmas, som att man har någon sorts skyldighet att springa runt och ägna sitt enda liv åt att vara behagfull att kolla på för andra människor.

     Vi kan byta! Jäkligt tröttsamt när folk ser en också!

   Jag lyssnade på en pod om lyckoforskning igår, en professor på Harvard som hade forskat om lycka i 25 år. Han sa att det finns ett samband mellan hur mycket lycka man har i sitt liv och hur mycket man fokuserar på sig själv och sin egen spegelbild. Ju mer självfixerad, ju olyckligare. Dom människor som riktar blicken utåt och struntar i selfies är lyckligare. Värt att tänka på! The Genius life heter podcasten och det var det senaste avsnittet.

    Det lär man sig i vanlig terapi också angående känslor också. Ju mer man fokuserar inåt och på sig själv, sina känslor och eget mående, desto sämre mår man. Fokus ska helst vara utåt, på omgivningen och andra människor.

     Fast det är något förenklat skulle jag säga. Enligt min erfarenhet av terapi så lär man sig att vända sig inåt – förstå sig själv, eventuella trauman, sitt bagage – i kombination med att vända sig utåt. Du lär dig använda din introspektion för att möta andra. Men nej, tror nog inte att en utseendemässig fixering hjälper en med det…

    Tack för podd-tipset! Låter intressant, ska lyssna!

     Radical happiness hette avsnittet, näst senaste såg jag nu.

   Man undviker att kanske få hatkommentarer om ens utseende genom att inte lägga upp bllder på sig själv. När man ser folks kommentarer om bl.a influensers utseende så undviker jag hellre att kanske få negativa kommentarer om mitt utseende.
   Nej egentligen inte rätt men så känner jag.

  Jag tänkte samma sak när jag såg bilderna! Wow! Vad vacker OCH naturlig hon är. Jag tyckte det var befriande med dessa naturliga bilder.

   Jag med! Heja Kenza! Visst hon är naturligt snygg, men det är det mååååånga andra influencers som är också och ändå lägger de på så många filter att varje gång man råkar se bilder på dem som de inte själv fotat, poserat och redigerat undrar man om det ens är samma person.

   Naturlig? Hon kör ju botox/fillers i fejan som alla andra (har hon själv sagt i ett av sina youtube avsnitt). Så njaaa.. kanske är de så att hon inte använder jättemycket filter på sociala media, men hon kör botoxfiltret IRL istället så det behövs ju inte då =)

    Folk har alltid klassat henne som en snygg tjej. Det blir larvigt att låtsas som att hon ser ut som hon gör pga. fillers!

  Det är inte konstigt att glädjas i detta fallet

  Uppenbarligen är det näst intill omöjligt att inte dras med i den här ”fix-trenden” när du är offentlig person.
  Och att då en person lyckas vara trygg i sig själv är gött!

  Sen det här att ”det är lätt för sådana som är så snygga”, tror snarare tvärt om, de som hela tiden bekräftas enkom pga sitt utseende får en otrolig press att fortsätta att just ha ”ett utseende”.

   Verkligen! Och just att de är naturliga gjorde henne vackrare. Det naturliga är det fina. Inte plastiga platta bilder som jag mest ser på influensers..

   Har också den upplevelsen. Att om man är snygg så har man mer att förlora/leva upp till och man blir också mer dömd efter sitt utseende.

    Definitivt!

  Jag funderar alltid att dom som använder galet mycket filter måste förvåna folk i det riktiga livet.

   Kolla på bilderna från JTs bröllop i somras. Var det ens samma människa?

    Toftby?

    Var SG där?

     Sören Gyll var där.

    Vem är JT? Varför kan man inte bara skriva vem man menar så man inte behöver sitta och gissa

     Johanna Toftby. Och nej jag fattar inte heller varför det ska vara så svårt att skriva ut namnet.

   Brukar ibland roa mig med att kolla vänners profilbilder på Facebook bakåt i tiden. Ofta ser de som är mellan 35-50 ut som om de vore runt 18-20 med utsmetade ansiktsdrag,förstorade ögon och avsmalnande ansikten. Tittar man på deras gamla bilder ser man att de ser äldre ut på de bilder som är tagna för 10år sen. Helt absurt. Fattar man inte själv hur korkat det är med dessa filter som inte speglar verkligheten.

    Ha, eller hur! Dessutom vuxna, och vad man kan förvänta sig tänkande människor, som gör detta. Heelt bisarrt och det måste kännas som musiken från the Shining, när ngn ser dem irl efter att enbart ha sett de filtrerade bilderna på IG eller FB.

  Blir glad. Är så trött på att kolla på stories av Bianca och Nicci med helt utsmetad hy och förminskade näsor. Blir irriterad när till och med inredningsinfluencers har tydliga filter så fort de ska visa upp sig i stories. Är iaf glad att filternamnet syns när man skapar i stories

   Jag laddade ner en app där man kunde byta frisyr och hårfärg på sina bilder. Jag håller på att gå från ”pojkkort” hår till långt och är i en väldigt osmickrande mellanfas, så ville påminna mig själv om att långt hår är fint och vad mitt mål är.

   I alla fall. Jag upptäckte att appen inte bara grejade med håret, utan även lite subtilt jämnade ut min hudtonen, gjorde näsan mindre, läpparna fylligare och ögonen större. Bara pyttelite och knappt märkbart vid första anblick, men eftersom jag ju vet hur mitt eget ansikte ser ut blev det ändå stor skillnad.

   Så till och med filter som inte är ”snyggfilter” håller på och grejar med ansiktet. Helt orimligt.

    Var ju ett ståhej för ett tag sedan kring mobiler som hade snyggfilter som standard i deras selfiekamera.

  OT.
  ”Kryptosvensken” Sebastian Greenwood svindlande bort massa pengar via krypto och fick 20 år i finkan precis, så borde inte WoA-spektaklet åtminstone vara straffbart?
  Så konstigt att de har utfört den här blåsningen och bara ska komma undan.

   Utifrån vad jag läst har de inte gjort något bedrägligt utan bara fult/ lurigt. De har tagit ut mycket lön ur ett uppstartsbolag. De har pratat mycket om orealistiskt höga drömmar. De har avsiktligt vänt sig mot en målgrupp som inte kan något om krypto mm och lådsas kunna mer än de kan själva.

   Fulspel men inte direkt bedrägeri väl?

    Men att medvetet tömma ett bolag på dess tillgångar och sen lägga ner allt?

    Vem? Låter som Isabella Löwengrip?

     Vanja Wikström

    Falsk marknadsföring borde det väl i alla fall kunna gå under.

    Tror inte heller det är olagligt… men det borde vara det eftersom det ändå handlar om investeringar.

   För det första så skiljer sig lagarna i Sverige och USA åt. För det andra så fick han miljontals människor att investera över 3 miljarder i en kryptovaluta som inte ens existerar, det var ett enda stort bedrägeri från start till mål.
   Två helt olika situationer.

  Kenza är fantastiskt vacker. Och visst kan man resonera som så att det är enkelt när man ser ut som hon, men samtidigt känner jag att Kenza ofta har haft en ganska avslappnad inställning till sig själv. Vad det gäller t.ex. användandet av filter och så även att hon inte räds att lägga upp ”fulbilder”.
  Människor som är fula – enligt mig – är människor som är fula i sig själva, d.v.s. har unkna personligheter. Allt annat är bara påhitt av vår samtid/normer och skönhetsmedier.

  Nej. Blir inte glad. Snarare förfärad över att en människa 2023 kan försörja sig och leva lyxliv genom att ”se perfekt ut” ätandes rosa glass iförd rosa gullig bikini på instagram. Längtar till den dagen rättvisa infinner sig och människor som gör verklig skillnad för andra i samhället får vad de förtjänar. ❤️

   Tycker mest att andra pratar om Kenzas utseende,

  Har aldrig tänkt på det förrän nu men Kenza har ju alltid varit bra på att posta imperfekta bilder och dessutom utan att göra det till en stor grej som ”kolla på mig och mina valkar” som många andra. Hon har gjort ett tyst statement varje dag – önskar fler gjorde som henne!

   Varje dag kanske är att överdriva

    Det beror kanske på hur man ser det. Men det är inte som att hon vissa dagar använt en massa filter och nästa dag inte gjort det. Så det är vad jag menar.

   Du skojar nu va? Lägger hon upp imperfekts bilder? Hela hon är ju perfekt så vad kan hon möjligtvis lägga upp på som sticker ut från normen

    Läste du inlägget? Det var det jag tänkte på.

     Ja men snälla, det var väl inte mycket till valkar eller vad menar du? Varenda mage ser väl ut så om man inte aktivt drar in den som smal människa?

      Ja, alla ser ut så, det är just det som är grejen: Att alla ser ut så men få vågar visa sig så utan att ursäkta sig eller be om hurra-rop för att man vågar. Bilderna bara är. Mer sånt.

      Det är just det som är grejen, många som är osäkra pga sin mage/kropp VET inte att allas mage/kropp ser ut som de gör när de är avslappnade eftersom alla kroppar alltid varit så ”perfekta” i media (SoMe, reklam,filmer) . Så när en smal person som anses ha den ”perfekta” idealiska kroppen visar sin avslappnade kropp hjälper det att normalisera och neutralisera det även för de som inte har den perfekta kroppen. Det är så löjligt att större kroppar ska ha nån sorts ”ensamrätt” på att visa sina valkar, små valkar räknas liksom inte eftersom de inte ”syns” i alla positioner… då ökar ju uppfattningen om att smala inte har valkar överhuvudtaget om de inte också får visas.

   Haha skojar du? Vilka valkar? Du menar lille skinnet som korvar sig på hennes mage?

    Jag refererar bara till influencers som Johanna Bladh som gör en sån stor grej av att ”kolla på mina valkar och hur naturlig jag är”. Tycker inte heller att det är mer än skinn som viker sig.

  Så fina bilder! Älskar att hon är skitsnygg, men ändå ”vanlig”. Att det syns att hon är en riktig människa och inte bara nåt som skapats i en app.

   Precis. Hon är ju en sådan som inte bär på jättemånga tecken på att hon burit tre barn, men det är väldigt hälsosamt för flickor och kvinnor att se att t o m en sådan kropp ändå förändras. En kropp som levt livet eller burit liv ser inte ut som Ingrossos, Kardashians osv där man antingen svultit sig, opererat sig eller retuscherat sig. Kanske allt i kombination i vissa fall.

  jag är inte vidare imponerad ?
  Det är som någon ovan säger det är lätt att vara ful när man är snygg. Och istället gör hon detta till ett statement och vet att folk kommer hylla henne .
  jag tycker det blir för uppenbart .
  Hon ska sitta och äta glass o bikini samtidigt som magen ska hänga över .
  känns som ett smart drag . Vacker är hon. Men det blir töntigt att ens uppmärksamma detta och tro att det bara är naturliga bilder utan vidare eftertanke eller drag

   Fast det som är positivt här är ju att hon inte gör det till ett statement? Fanns ingen klyschig bildtext om mammamagar och valkar o s v utan det är en bild på en tjej som äter en glass i en avslappnad (typ) ställning. Jämför med Bladh som alltid gör hennes små valkar till en grej. Hade fler lagt upp bilder där de bara är och låter en mjuk mage få synas utan kombinera det med en peppig text skulle tjejer som Bladh få hitta ett annat jobb, med all rätt.

    Bladh får verkligen kämpa på iom att hon aldrig varit smalare än nu. Livets ironi, ändå.

   Tittar man på Kenzas flöde och tidigare bilder som har hon postat så är det få bilder som ser ut som dessa två som lyfts i detta inlägg. Det är nu i samband med ”pro-ana”-diskussionen som hon har börjat ladda upp mer ”naturliga bilder”. Innan har hon också varit en av de som laddat upp bilder där revbenen tydligt syns (med undantag för när hon har varit gravid). Två exempel är bilderna som laddades upp 2/8 2023 och 22/9 2022.

    1. Så du var tvungen att scrolla tillbaka ett år för att hitta ett andra exempel att använda emot henne?

    2. Det är en enorm skillnad på bilderna du refererar till och det pro-ana-liknande content som diskuterats här inne. Någon som har en kropp där lite kontur av revben syns lite är inte ovanligt, sjukt eller konstigt – det beror mycket på kroppsbyggnad än enbart smalhet. Om någon med en sådan kropp endast tar vanliga bilder så är det helt rimligt, ingen ska behöva gömma sin kropp. Vilket Kenza gjorde i dina exempel. Jämför med bilder som t.ex. Hanna Schönberg, Lovisa Worge, Bianca m.fl. lagt upp, där smalhet är fokus för en bild och man böjer kroppen för att framhäva den smalheten. T.ex. inzoomad bild på utstickande höftben, eller en bild centrerad på en benig ryggrad, en smal midja i fokus med glappande byxor osv.

    Det handlar inte alltså om helt normalsmala människor som bara existerar och finns på bild. Utan framhävande och fokusering på smalhet.

     Håller helt med. Om man skall diskutera Pro-ana är det viktigt att hålla fokus och där det verkligen hör hemma, annars förlorar det helt sin poäng. Verkar som vissa tycker att man helt enkelt inte kan göra rätt, när man ser väldigt bra ut, som tex.Kenza. Här har vi ju faktiskt hyfsat vanliga ofiltrerade bilder på en flunsa, som av naturen ser bra ut, medans det finns andra flunsor konstant lägger ut bilder där de nästan ser animerade ut, med zoom på trådsmal midja och revben som sticker ut, och aldrig nånsin visar verkligheten.

  Är det bara jag som har ovanligt lågt självförtroende? Jag får inga glada tankar när jag ser det här, utan jag får dessa tankar:
  Varför är mina läppar så små, överläppen existerar knappt!
  Jag vill också ha sådana ögon, perfekta ögonbryn, ögonfärg, ögonfransarna.
  Om jag hade haft en sån där fin rak näsa hade jag aldrig blivit mobbad för min uppåtnäsa.
  Hur gör man för att få så där lena ben? Oavsett vad jag gör blir jag alldeles prickig.
  Tänk att kunna äta en sån stor glass om dagen och ändå kunna se ut sådär. En annan behöver gå ut och springa i 2 timmar för att inte få det där runt magen.
  Tänk att kunna vara sådär fri från celluliter, knottror på armarna och bristningar på magen.
  Tänk att få ha sådär fina naglar. Varför kan jag inte sluta bita på dem?!? Varför måste jag vara så värdelös, varför kan inte jag också se ut sådär. Och största frågan är nog varför jag blir så triggad av även de här bilderna?
  Blir nästan mer triggad av det här än de andra som har diskuterats så mycket om.

  För synliga ryggrader osv är så långt ifrån mig det bara går. Det är liksom inget jag eftersträvar. Men det här, det känns ändå uppnåeligt på något konstigt sätt?

  Vet inte vad jag ville få fram egentligen. Känner mig väldigt ensam i dessa tankar.

   Otroligt fint, sant och viktigt skrivet. ❤️

   ❤️ Känner samma ibland. Men försöker tänka att jag har en kropp som fungerar. Ben jag kan gå med och armar som kan bära saker. Extra fett – strunt samma. Jag lever till skillnad från många andra som dör på tok för unga.

   Förstår dig helt och hållet och har perioder jag känner samma, men vet också att ett vackert utseende inte är ett likhetstecken med lycka, men man tror ju att man hade varit lyckligare om man såg bättre ut. Därför skönhetsbranschen har spårat ur totalt.

   Jag känner också så om vissa influensers. Gjorde det med Kenza förut och då blockade jag helt enkelt henne. Nu känner jag så ibland med andra och lösningen är ändå att aldrig aldrig gå in på deras insta. Att jämt se perfekta bilder påverkar en i det långa loppet även om man inte tror det, och man får skydda sig själv så gott det går. Ta hand om dig!

   Men asså mycket av det på bilden är ju inte naturligt. Vill du ha fina fransar, gör lashlift. Fina bryn, gå och färga och plocka på salong. Lena ben, spraytanna så syns inte prickarna. Naglar, salong även där.

   Äh, jag brukar tänkte att jag också hade kunnat se ut som dagens influenser om jag vill. Men just nu tycker jag att det är för trevligt att äta så magen får vara lite degig. Jag tycker att det är roligare att jobba med mina händer än gå och göra naglarna så naglarna får vara korta.
   Jag föredrar en resa, en ny soffa eller byta bil framför större bröst så dom får vara små och soffan stor och fin. Osv.
   Hade kunnat gå sminkad, med gjorda fransar och löshår jag också. Men jag tycker om att kunna ta ett bad mitt i sommaren bara då där. Köra ett träningspass mitt på dagen, duscha och klä på mig så är jag redo att fortsätta dagen.

   Utöver att jobba för att frigöra kvinnor från det förtryck skönhetsideal och industrin innebär, är det bästa du kan göra för dig själv att logga ut! Att ständigt tvingas in i de tankar och känslor du uppenbarligen har, hindrar dig från att fokusera din energi, tankar, tid, pengar etc på det som är viktigt. Detta är en patriarkal struktur för att hålla kvinnor sysselsatta med ytligheter, vilket tillåter män att pyssla vidare med att styra, kriga, ha makt osv. Kram❤️

   Anonym / 08:00
   Har du ”uppåtnäsa”? Så gulligt! På riktigt.
   Nästan allt annat du skriver om ögonbryn, fina naglar mm lägger dessa influenser massor av tid och pengar på att fixa. Sedan mycket smink, löshår och lite filter på det. Wow. (Eller inte).
   Undrar hur dom ser ut på riktigt.

  Jag har märkt att de av mina vänner som är lite, ofta mycket överviktiga och inte särskilt normsnygga överöses av kommentarer om hur snygga de är så fort de lägger upp en ofta filtrerad bild av sig själv på Facebook.
  De som är smalare och och ser vanliga ut får inga såna kommentarer vare sig de är filtrerade el ej . Jag hör själv till den gruppen. Har aldrig fått en enda kommentar om hur fiiiiin jag är när jag bytt profilbild. Ingen piper att jag är gullig,snygg och het.

   🎻

   Kanske för att Facebook är dött?

   Du får bo gå upp i vikt då så får du oxå positiva kommentarer?

   Och du tänker att det beror på att de väger mer än dig? Kanske är deras bilder snyggare bara?

  Jag vet inte om det här ska hyllas? Hon är pinnsmal och har lyckats få fram veck på magen. Grattis? Hur mycket av glassen äts då? Den hinner ju uppenbarligen smälta innan allt poserande är över. Nja. Ljummet.

   Du och jag har helt klart olika uppfattning om vad ”pinnsmal” betyder.

    Håller helt med dig, hur kan detta anses som pinnsmal? Detta är väl snarare en helt hälsosam kropp, gillar inte ordet normal men det är, godmorgon, inte nyttigt att väga för mycket, precis som för lite.
    Så less på allt uppmuntrande om kroppskativister som sitter med plus 50 kg i bagaget och ska hyllas. Alla ska få synas men uppmuntra inte till ohälsosamma livsstilar, oavsett åt vilket håll.

   Men få bara in i skallen att även normsmala äter.

   Som en som äter glass långsamt: det går utmärkt att få i sig all glass trots att den smälter, man får bara slicka på strut och fingrar lite oftare.

   Att över huvud taget ha fem-sex bilder på sig själv för att skriva att man äter glass borde inte hyllas alls. Utseende är fortfarande i fokus. Bilden på glassen i närbild hade räckt. Men nej, utseendet är viktigast.

    Exakt.

  Gläds definitivt. Tänkte på hur Kenza aldrig skulle postat en sån bild 5-10 år sen.

  Haha ribban är bra låg alltså. Titta vad MODIG hon är som visar sig UTAN FILTER.

   Riktigt låg. Håller med, tycker också Kenza är duktig på att samla pluspoäng. Hon är ju på riktigt helt perfekt så vad är det hon lägger upp som sticker ut så?

   Den skulle Charlotte Perrelli behöva, hon lägger ut utan filer på nära och kära men aldrig på sig själv. Ser helt galet och löjligt ut.

   Hoppas alla tjejer och unga kvinnor som följer Kenza förstår att hon är oärlig! Kenza har gjort mer än bara lite botox! Kenza har typiska filler-läppar, dvs mungipor som pekar extremt mycket uppåt.

  Jag, mig, yta, utseende… följer inte och köper inte sånt som den här typen av influensers säljer. Ett bra liv skapas genom att bygga relationer och att känna att man gör nytta. Detta fokus på yta och materiella saker är osunt.

  Vad är vanligt och naturligt med dessa bilder?
  En uppsminkad kvinna som inte jobbar och har all tid i världen att sova, äta rätt, motionera och få proffsvård på hår, hy och kropp. Och detta hyllas som normalt!

  Jag vet många kvinnor som har småbarn och jobbar heltid och ser lika fräscha ut, dom har bara inte en fotograf hemma som tar kort när man är solbränd och utvilad efter en lång utlandsvistelse, solbränd och avslappnad
  Inte undra på att dagens unga kvinnor har komplex när dom ska jämföra sig med denna typ av kvinnor.

   Håller helt med dig.

   Håller med!

  Så olika man kan uppfatta bilder, min första tanke om bildserie 1 var facetune. Facetune för att öppna upp ögat/förstora ögat, på näsan och nästippen. Tycker bilderna ser fixade ut men utan ett filter.

  När folk med perfekta kroppar försöker krysta fram några valkar för att samla pluspoäng och anses ”normala”…

  Skulle aldrig lägga upp bilder på mig själv, har verkligen inte det bekräftelsebehovet.

  Vad har hänt med Chloe?! Snubblade in på hennes instagram och tycker hon ser ut som en wannabe-anorektiker och med ett fixat fejs att hon nu ser ut som 50år. Och vad sjutton gör hennes mamma med henne – en mamma ska för tusan stötta sitt barn och ge hen självförtroende, inte uppmuntra till att fixa fejset och själv se ut som en kattkvinna (som många ansiktslyfta ser ut). Dessutom har Chloe en form på läpparna som Absoluta inte funkar med injektioner . Ser hemskt ut 🫣

   Och mamman gör vad som helst numera för att efterlikna sitt 30+ år yngre barn…

    Ja helt otroligt… vad hände med Chloes italienska pojkvän som köpte en hermesväska till henne?! Har inte sett av honom på hennes instagtam sedan hon flyttade tillbaka till Sverige.

   Wannabe anorektiker ????

    Ja kolla hur hon poserar, hon försöker se hur smal ut som helst. Galet..

     Ingen som väljer att bli sjuk i anorexi.

      Nej självklart men du förstår väl vad jag menar… hon omfamnar sin nya look men gör sig själv till smalare på bilder än vad hon är. Inte för att hon behöver se smalare ut liksom..

  Kenza har botox och en massa filler i bland annat läppar… Påståendet om att hon är en av Sveriges vackraste kvinnor är väl ändå att ta i!

   Hon har inte fillers, det enda hon gjort än så länge är botox. Dock har hon nog inget botox i just nu och sen hon blev gravid.

    Åh jo, hon har fillers.

     Vilka områden då?

     Nej, hon har haft samma läppar sen hon var liten tonåring.

      Och jag heter Urban…

    Botox påverkar utseendet väldigt mycket.

     Naej, inte riktigt. Eller, det beror på. Lägger man botox i t.ex. käkarna, så med tiden kan det påverka utseendet en del då ansiktet kommer smalna av. Men då måste man ha använt ett par år iallafall. Lägger man botox vid munnen kan man få till en ”lip flip”, för de vars läppar drar uppåt/inpt, det påverkar också utseendet en del för då ser det ut som man får större läppar och mindre synligt tabdkött.

     Men lägger man botox som de flesta gör idag, mellan ögonen, i pannan och utanför yttre ögonvrån, då gör det ingen större skillnad. Hyn blir förstås slätare, men utseendet i sig påverkas in särskilt mycket.

     Dock får en del för sig att det är botox som orsakar ett utseende som egentligen andra behandlingar/ingrepp (som t.ex. trådlyft, ponytale lyft, ansiktslyft) ligger bakom. Dessa påverkar utseendet destomer (lyfter/stramar åt ansiktet). Eller någon som använt mycket fillers och får lite plufsigt utseende. Men folk tror det är botox, delvis för de som gör olika lyft erkänner oftare endast botox.

     Och som tillägg, Krnza säger sig ha gjort den vanliga botox-behandlingen (mellan ögon, panna, utanför yttre ögonvrå) och rätt små doser. Tror det är sant, för bortsett från förändringar pga helt normalt åldrande, så ser hon likadan ut. Inget som är större eller mindre direkt, eller ändrat form drastiskt eller ser åtstramat/lyft ut.

      Men snälla, hur naiva msk finns det?! Hon har en massa filler i läpparna… Varför är hon så bra?! Var har hon liksom gjort som är så bra?! Hon tjatar hela tiden om att hon har tre barn…vilken bedrift, NOT.

  Otroligt trött på att hon hyllas för sin ”mammakropp” och att alla ska kommentera hur det inte syns att hon är trebarnsmamma. Tycker det märks att hon lägger ut otroligt medvetna bilder på din kropp. Blir inte glad.

  ”En av Sveriges vackraste”?

  Jag har två kroniska, rätt jobbiga, sjukdomar som ordentligt påverkar min förmåga att röra mig. Sen jag blev sjuk har mitt utseende förändrats. Mina ögon och ansikte hänger och jag ser trött ut. Jag åt kortison och gick upp i vikt och blev jättesvullen (har fortf inte gått ner allt och mitt ansikte är fortf lite svullet).

  Jag har aldrig varit särskilt utseendefixerad utan bara en vanlig naturlig, söt tjej med andra intressen. Nu däremot har jag blivit mer utseendefixerad än innan. Som någon skrev – när man anses se bra ut så känns det som att det outtalat ligger lite mer press i att upprätthålla det
  .
  Det är nog många som kan se att jag förändrats och det gör lite ont. Jag är inte samma tjej på insidan, jag har fått ge upp min utbildning, intressen och nu också mitt utseende! Det är så oerhört störande. Jag har tappat lite av min yttre identitet? Folk kanske ser mig mer som trött/sjuk nu än som den jag tidigare var.

  Jag brukade nämligen vara en snygg tjej med driv och energi. Nu är jag en sjuk tjej med trötthet, dock klokare. Sjukdomen/arna har tagit så mycket för mig, till och med mitt utseende, som jag annars gillade och kände mig hemma i.

  (Jag har i övrigt ett bra liv med en fantastisk sambo, familj och en del vänner så det gör mig inte deprimerad. Jag väljer att fokusera 90% på det jag HAR, men ibland tar sånt här som ovan över).

  Finns ju snyggare tjejer. Sen är d insidan som räknas.

   Och vem har lurat på dig det? Idag? Att det är insidan som räknas?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.