Liknande kläder som de Samir Badrans nya företag säljer finns på AliExpress

Jag menar inte att det är konstigt med företag som köper färdiga produkter från grossister, men det är trist när det går att hitta identiska produkter till en fraktion bråkdel av priset. Vissa produktbilder är inte ens utbytta mot egentagna bilder utan man använder dem rakt av.
Så varför betala Samirs höga priser när man enkelt kan beställa hem dem själv från samma ställe, till en bråkdel av priset. Jag tror knappast att Samirs produkter tagits fram på ett annorlunda sätt än de identiska från Kina, så det är inte som att man betalar för bättre arbetsvillkor för arbetarna genom att betala dessa överpriser…

Kostar 399 kr i Samirs nya webbshop 1baller.

Kostar 279 kr i Samirs webbshop. 

Kostar 799 kr i Samirs wedbshop.

Kostar 799 kr i Samirs webbshop.

Kostar 499 kr i Samirs webbshop.

Kostar 895(!) kr i Samirs webbshop.

Edit: Samir har hört av sig och menar att han köper in glasögonen till ett betydligt högre pris och bifogade bilden här ovan som bevis på det samt följande text:

I artikeln påstås det att jag köper in dessa produkter för 19 SEK, vilket är felaktigt. Det korrekta inköpspriset från min leverantör är 18 dollar för boxen och 51 dollar för glasögonen. Jag säljer dem sedan för 795 SEK och 895 SEK. Jag har bifogat bevis för dessa inköpspriser i detta e-postmeddelande.

Kläderna du har lagt ut är också felaktiga och priserna är betydligt högre, jag går knappt i vinst på det jag säljer just nu för att komma igång och jag har valt ut sakerna av omsorg. // Samir Badran

Sånt här är bara så jäkla trist att se, och att så många går på det och köper exempelvis dessa solglasögon för 895 kr, när de kostar 19.93 kr att beställa själv. (även med frakt för ett enda par glasögon blir det ändå såååååå mycket billigare)

F*ck haters, säger Samir i bilden överst i inlägget.
F*ck scammers, säger jag…

84 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    895? För plast?? Är lite som Chimis solglasögon, kostar skjortan men kvalitén var ju bara plast, inte ens riktiga glas

      Hur många solglasögon är inte gjorda av bara plast?!

        Många! Men de kostar ju ofta därefter, det vill säga inte så mycket. Men att ta nästan 1000kr för ett par glasögon i plast tycker jag är dåligt! För typ 800kr får du snygga glasögon på Specsavers även om du inte har med styrka så det är onekligen överpris för dessa plastglajjor.

          Inte ens riktiga slipade glasögon är gjorda av glas. Alla är i plast pga vikten.

            Man kan visst få sina glasögon slipade i riktigt glas, mineralglas. Inte så vanligt dock, och tappar man dem går de sönder. Man slipper repor dock om man väljer mineralglas

      Jag hamnade nyligen på en kvinnas instagram. Hon hade blivit av med ena ögat pga sina solglasögon. Hon bromsade hårt när hon körde bil och krock-kudden utlöstes. Den krossade hennes solglasögon så att hon fick skärvor i ögat.

      Nu tillverkar hon glasögon med linser som inte splittras i skärvor.

      New fear unlocked, som ungdomarna säger.

        Alltså jag har varit rädd för det här ett tag faktiskt. Har vanliga glasögon… de kan väl inte hålla en krock och kommer säkert hamna i ögat tänker jag 😱😱😱

        Det där var verkligen new fear unlocked!!😱 Aldrig ens tänkt på det😫

    Förlåt jag skäms för att jag gör det men: a fraction of the price går inte att översätta rakt av. På svenska blir det tex: för en spottstyver av priset.
    Så slut från språkpolisen men ja, nån måste göra det. Ok jag går nu.

      Nja, jag tycker nog visst att det går att säga ”till en bråkdel av priset”. Hade det översatts till ”en fraktion av priset”, så hade jag reagerat men ”till en bråkdel” är åtminstone något jag hört stora delar av mitt liv.

        Hahahah, jag missade helt att hon hade skrivit en fraktion av priset – såg bara att det stod ”till en bråkdel”. My bad!

    Jobbar Nishti fortfarande med honom? Är det hennes ide? Känns oseriöst nu när hon representerar flera influenser.

    Identiska slippers som på bild nummer två finns även på Citygross för typ 59:-

      Ser exakt ut som mina från Primemark för 5 euro 🙄

        Primark😉

          Tur att du rättade för förstod inte alls vad som menades.

      Så otroligt fräcka de s.k influencer är. Försöka lura sej till pengar av aningslösa personer. Hoppas att folk ändå kollar upp innan de köper Kinaskit för
      hutlösa priser.

        Tradiga…hoppas det dör ut helt

        Ja, och om de har lagerhållning, så hoppas man de har källaren fylld av Kinakrafs som de inte får sålt. Det är förvisso saker som återfinns i butiker oxå, men detta att de sätter en astronomisk summa som prislapp (jämförelsevis) på skräpet, är i mina ögon inget annat än bondfångeri.

    Folk borde ha lärt sig vid det här laget att bildsöka ALLT som influencers försöker sälja. Särskilt när de plötsligt bara har ett lager av olika produkter de vill kränga dyrt. Då kan man ju i stort sett garantera att de bara köpt in billigt från någon katalog i Kina.

      Pricerunner är en sida jag använder flitigt.
      I bland kan samma vara skilja flera hundra på olika sidor.

      Jag gör det enkelt för mig och beställer aldrig nåt som flunsor försöker kränga 😄

        +1 Kommer aldrig hända.

    Fattar han inte att han kommer bli påkommen med detta? Men men, vad kan man förvänta sig av någon som gör oerhört töntig reklam tillsammans med CG för ett kasino.
    Undrar om han har tillstånd att använda andras fotografier, om inte så gör han sig ju skyldig till brott mot upphovsrättslagen…

      Apropå töntig reklam. PW gör någon 80talsinfluerad reklam om en luftrenare. Nu har den jäkla låten fastnat i mitt huvud. Kanske lyckad reklam då😉

        Jo den var ungefär lika bra…som reklamen hon gjorde för Lidingöstad för ca 5 år sedan. Nu tycker jag i och för sig att mycket av det Pernilla gör är det skämskudde på.

          Den hade jag glömt bort. Skäms för att erkänna men kollade WV nyligen när jag var själv, gubben byter nämligen kanal så fort den familjen är på TV😉 Avsnittet dessa åkte till fjällen. Bauer styr allt, från vilket klockslag folk ska gå upp till vilka aktiviteter som ska göras. Hur pallar dom dansa efter hans pipa.

            Ha, det roliga är att man skulle kunna tro (enligt somliga) att det mest är ”avundsjuka kärringar” som är trötta på PW, men hör & ser massor med gubbs i olika medier, som är fullkomligt aptrötta på att se henne precis överallt. Så teorin somliga envisas med (bittra, avundsjuka, tanter osv.) verkar inte stämma helt…

            Äsch då, tittar typ ett avsnitt per säsong bara för att påminna mig om hur mycket jag älskar mitt eget liv! Och lite för att häpna och underhållas över att det finns helt gränslösa människor som frivilligt gör vad som helst framför en kamera. Wahlgrens värld är lite av en modern freak show och så är de ju lite cirkusfolk över hela klanen. Inget illa om cirkus, drömde själv som barn att rymma hemifrån och gå med i en cirkus. Sen blev jag tråkig och utbildade mig. Så det är säkert mig det är fel på.

          Håller med. Hennes påklistrade reklam-leende ser bara töntigt och överdrivet ut.

        Ja den är verkligen töntig och vid ett tillfälle synkar inte ljudet med hennes läppar, så dåligt gjord.

    Samir har hamnat penga-kris eller så
    Först mäklare,popartist- sen flunsa-aliexpress
    Haha

    Hej. Skriv gärna om bråket som kroppsaktivisterna (Kajan, Paula, Wolter) har med skaparen av ”Min tjockumentär” på SVT Play.

      Åh det vill man höra om!!!

        Instämmer!!!

          Jag också!

      Jag tror Kajjan har sparat det mesta på sin Instagram, under just ”Tjockumentär”-storyn om man vill/orkar försöka sätta sig in i det själv.

      Wollter är bara med i ett litet hörn denna gång för ovanlighetens skull, hon har i princip bara re-postat det Kajjan och Paula skrivit så det är främst de två sistnämnda man ska fokusera på + Boltes (skaparen av dokumentären).

      Skulle någon kunna förklara kort vad det handlar om?

        Fredrik Boltes (mediaperson/artist) gjorde en dokumentär om sin gastric bypass operation och hur han gick ner ca 70 kg på tre år. En del influencers tycker den är ”fettfobisk” eftersom han drar lite skämt på sin egen bekostnad, att han pratade om sin övervikt som ett hälsoproblem och att han upplevde att hans liv blev bättre efter operationen.

          Ledorden är EGEN – SIN och HANS.

          Tack snälla för att du tog dig tid! Spännande hur det kan vara ”fettfobiskt”…?

            Det är väl något att de tycker att fetma framställs som dåligt och ohälsosamt och att bli smalare är lika med att bli friskare och lyckligare. Men det är ju bara Fredriks egna historia och för honom blev det bättre efter operationen, han kunde röra sig igen och leka med sitt barn osv. Sen tar de upp komplikationer, psykisk ohälsa efter viktnedgång (folk som äter mycket när de mår dåligt kan få det jobbigt när den copingen tas ifrån dom) så det är inte rakt igenom solsken heller. Jag fattar inte riktigt kritiken, känns som det är deras ryggmärgsreflex att bli upprörda och så kör de bara eller nåt sånt.

              Haha sista meningen! Känns som de vrider och vänder på allt för att de ska kunna kritisera i detta fallet.

              Det bör dock tilläggas att en del av kritiken nu mot slutet (?) av debatten handlar om att Fredrik för sina följare/tittare påstår att Kajjan har försökt stoppa dokumentären vilket har gjort att debatten vridits om ytterligare då det inte finns någon sanning i det.

                Och att han har stoppat in en bild av Stina på ett hörn i slutet där han typ antyder att hon skulle ha haft åsikter fast hon inte varit inblandad i detta alls. Sen använder han den bilden för att även tillskriva henne skulden för Kajjan och Vardagsrasismens åsikter. Just det var osnyggt. I övrigt absolut en sevärd dokumentär.

                  Ja, själva dokumentären som verk var väldigt bra, fin och sevärd!

                  Men jag tycker att han Fredrik verkar vara väldigt fjantig i sitt sätt att ”debattera”,då är Kajjan miltals bättre. Samtidigt tycker jag att problematiseringen blir lite krystad.
                  Han har även skrivit en del kommentarer på SVTs kanaler på Instagram, vet dock inte om dessa är kvar då det var mot personer som inte gillade dokumentären.

                  Han har även använt känsliga bilder och material från privata ej offentliga personer utan deras samtycke eller vetskap i dokumentären. Det plockades bort och dokumentären lades sedan upp på nytt när kanalen blev medvetna om detta. VÄLDIGT osnyggt och inte ok.

            Han vägde över 160 kilo. Orkade inte leka med sin son, kunde inte cykla på en vanlig cykel, hade ont överallt, kunde inte sköta sin egen hygien och hade svamp på flera ställen på kroppen. Inget som lite self love och kroppsaktivism kunde lösa.

            Jag tyckte att tjockumentären var mycket bra, gripande och välgjord.

          Förlåt men hur är det fettfobiskt? Fattar noll

          Alltså, han var liksom jättejätte-överviktig. Det är klart att det orsakade honom hälsoproblem, särskilt i det livet han lever. Han har barn och ett jobb att sköta, ett jobb som verkar medföra en del stående och rörelse. Och han är en komiker, så nog får han skämta om sig själv i alla fall. Det är ingenting att snacka om. Sluta problematisera ickeproblem.

            Jag problematiserade inte icke-problem, jag berättade bara vad debatten handlade om utan att lägga in mitt eget tyckande eftersom A frågade efter en sammanfattning inte mina åsikter.

      Älskar ”Min tjockumentär”. SVT play- kolla vettja!

    Vissa har scamming naturligt i blodet, svårt att vänja sig av. Ska alltid hittas genvägar som är tvivelaktiga moraliskt… Ränderna går aldrig ur tigern.

    Tråkigt att han har otur när han tänker. Upprepade gånger.

    1baller? Heter webshopen det? Fattar ju såklart att det är OneBaller (hotshot-ish) som syftas, men läste bara EnBalle(r).
    Har samma problem med Hov1 – i min värld heter dom HovEn 😂😂

      🤣🤣🤣

      Läser du 1 som ”en”? 😱

        Ibland 😂 1 000 000 = en miljon 😅 men jag läser ju inte 1 500 som En tusen Femhundra såklart. Det är bara det att hjärnan vill att det ska va HovEn, EnBalle….tänker alltid på en fiskehov när någon av deras låtar spelas

          En fiskehåv eller fjärilshåv stavas ju med å. Ett kungahov är däremot med o. Så det blir ju ändå aldrig Hoven som i fiskehåven. Däremot hoven som i hästens fot 🙂

            Jaja…håv och hov – men det är det jag tänker på iallafall 😂

    Äh, det är ju så inspirerande att se folk med riktig entreprenörsanda! Jag stödjer gärna det här projektet genom att köpa ett par brallor och solglajjorna.

    Ska komplettera outfiten med en top från Dennis M, ett par örhängen från Hopsie Daisy och just det, ett diadem från Molimenti.

      🤣🤣🤣

      Skönt att nån inte är en hatet! Heja dig! 😘

        Hater…

        Nej, jag är inte någon hater. Jag är bara allmänt trött på Kinaskit så jag stöttar gärna svenska kvalitetsmärken som har hållbarhet och en god arbetsmiljö för sina anställda som ledstjärna. Ja, som till exempel Samirs fina klädmärke eller Ann Söderlunds egendesignade smycken.

        OBS! Kan innehålla spår av ironi.

          Alltså jag rättade mig själv då telefonen skrev hatet istället för hater. Förstod absolut ironin och spelade vidare på det.

    Så bra med denna granskning. Och att det förs fram i ljuset!!!

    Seriös företagare som skriver Fuckhaters. Samir är bara pinsam.

    Åh nej skämskudde. Samirs sista inlägg. Stora nyheter. Stora ögonblicket. Dessutom skriver han att han slitit. Måste vara tungt och tufft att kopiera plagg, skor och accessoarer. 😂🤦🏼‍♀️

      Men han har ju SLITIT med att handplocka sina varor genom att leta efter dem på internet! Menar det måste ju ta 6 månader att hitta billigt som man kan lura folk att köpa dyrt.
      Plus komma på texten på sidan att om man köper dessa plagg och accessoarer så är man unik och modig och skapar sin egen trend.

    Blir så trött på detta! Att lura godtrogna människor som inte vet bättre. De tror att de har hittat bra saker till bra pris, en bildgoogling bort finns samma saker för en bråkdel av det pris de betalat. De där jäkla ”molntofflorna”eller Happy flopps tar ju priset! 🙄

      Det är då det sjukaste, köpte mina för 32kr på wish (:

        Jag med, sen ser man Kerstin 68 år köpa sina för 399 kr och då är de nedsatta från 599 kr 🙄

          Kerstin 68 gör inte det
          Men Vilma 23 gör det.

    Detta är ju såklart fel på många sätt. Men tror ändå att någon som Samir skulle kunna sälja sånt här som influenser om priserna hade varit rimliga för hans målgrupp. Hans fans är ju kids som bor hemma och som har veckopeng/månadspeng, de skulle ju aldrig ha råd med dessa priserna. Men med rätt prissättning skulle han nog ändå kunna sälja en hel del till de kidsen som ser upp till honom och som skulle tycka det vara coolt att ha något från ”hans märke”.

      Ja…?

        Menade bara att om han inte hade överdrivit priserna så enormt så hade kanske han sålt och märket hade kunnat bli stort just för att han har många fans. Men nu kommer det ju bli hypat av hans vänner som köper i början för att marknadsföra det och sen dö ut som mycket annat som dessa ali express-märkerna just för att de inte har återkommande kunder/målgrupp som har råd. Undrar varför man inte tänker igenom allt in i minsta detalj om man nu har ”slitit” med något i lång tid. Man måste ju ha gjort en analys över konsumenterna/målgruppen, vilka de är, vad de har för ekonomi mm mm.
        Vad bara mer det jag menade, att varför gör man inte rätt från början 🙂 men det är kanske inte så konstigt att man inte gör det när man startar ett ali express-företag, det visar ju att man från början inte har en bra och genomtänkt idé.

    Dropshipping (köpa kinakrafs billigt och sälja dyrt i sverige) har verkligen blivit en epidemi. Och om han köper in det för 50 dollar, då har han ju själv blivit scammad. Jobbar med detta dagligen och blir mörkrädd när jag hör alla ”entreprenörer” som sätter sig i skiten.

    Vilket bevis haha det bevisar ju verkligen… NOT. Roliga bortförklaringar han har, nästan värre än Bianca. Men visst alla företag lägger ju på en del, lite eller mycket, för att gå med vinst och lite jobb med det är det ju som ska betala sig också förstås men ja det mesta som är svindyrt i vissa butiker kan man hitta för en spottstyver på andra ställen.

    Surfa in hos oss på Lassgårds Kaffe istället. Vi förmedlar ett kaffe som odlas, rostas och paketeras på en familjeägd gård i Colombia. Vi uppfyller 15 av FN:s mål med vårt kaffe och det är 100% fritt från slaveri och barnarbete!

    Det är också sjukt gott!

    Sorry men så fula grejer. Vare sig de kostar mycket eller lite.

    Är det influencers som är idioterna här eller är det dem som faktiskt är dumma nog att handla det influencers säljer?

    I samma anda: Instagramkontot @studio_rosch verkar sälja samma sorts kläder som Nellie Berntssons kortlivade butik gjorde… (vet att det inte är NB bakom denna affär, men det blir tyvärr vanligare och vanligare att det händer)

    Älskar att det inte står vad det är för material, utan bara ”kvalite: high end”.

    Finaste polyestern då antar jag? Jävla lureri.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.