Katrin Zytomierskas mopedfärd väcker frågor – jag har svaret. :-)

Bildkälla: Katrin Zytomierska Instastory

Väldigt befriande att glida in på systemet lite slirig, köpa en platta bärs och moppa hem denna sköna kväll. // Katrin Zytomierska

Ni är många som reagerat på det här inlägget från Katrin Zytomierska eftersom hon skriver att hon kört moped hem ”lite slirig”.
”Slirig” är en synonym till ordet berusad, och kör man moped berusad så gör man sig skyldig till rattfylleri, precis på samma sätt som gäller när man kör bil.
Jag kontaktade Katrin för att be henne om en kommentar och hon svarade så här:

Med slirig menar jag avslappnad/glad/ nöjd/ det är fredag liksom. Tog bort den ändå om andra kan tolka det som berusad. Det vill jag inte. Jag skulle aldrig köra berusad. // Katrin Zytomierska

Och nu när vi rett ut det så skulle jag vilja lyfta fram det här inlägget som Katrin postat om sin och Alex II relation, och om sitt föräldraskap till sonen Falke. 
Jag tycker det är så fint som de resonerar och sättet de tänker på sonen och hans önskan om att göra saker tillsammasn med båda sina föräldrar samtidigt.
Nothing more, nothing less, bara väldigt fint! ❤️

47 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men hon var väl på nåt dagsevent före så inte omöjligt

   Hon provocerar ju. Har alltid gjort och folk går på det hela tiden.

  Orkar folk ens bli provocerade av henne längre?

  Vilken efterhandskonstruktion 😆

  Som att hon inte fattade vad gemene man menar med ordet slirig?

   Jag har aldrig hört att slirig betyder berusad, det var något nytt för mig, lullig, på lyset, på örat, tipsy däremot. Slirig trodde jag betydde ungefär vinglig, hal, slirig bana typ.

  Alltså SUCK på denna människa!
  Sorry men tror inte ett skit på vad hon säger.

   Och samma unge som hon låste ut på balkongen utan problem. Tillåt mig tvivla på allt.

  Ser folk inte att plattan är orörd?

   Jo. Hon skrev att hon glidit in på Systemet slirig. Alltså att hon isf hade druckit INNAN.

   Givetvis tolkas det som att hon var slirig när hon ÅKTE till systemet, inte när hon var på väg hem med alla sin öl 🙄

  Slirig är INTE synonymt till berusad ur ordets rätta betydelse! Det betyder hal, slipprig, halkig.

  SLANGORDET slirig betyder berusad, men det är alltså SLANG! Skillnad på betydelse av ord och slangord.

   OKEJ!!

   Jaha, ok… och?

    Och vad?

   Ok? Det betyder ju fortfarande inte det som hon menade.

    Nej men inte heller att hon var berusad.

     Så du tror hon menar att hon var hal?

      Hahahha japp, Katrin hade väl dragit på sig sin berömda kokosolja o halkad in på systemet. Dörrarna kanske var öppnade så hon for rätt in😅😅😅🤣🤣

   För att vara språkpolis skriver du rätt uselt 😘

   Och hur vet du att Katrin aldrig använder sig av SLANG? SLANG är vanligt i Sverige.

   Det är inte skillnad på slangord och ord, ord betyder det vi som användare (i plural) bestämmer att de betyder. I ordets bokstavliga betydelse som du syftar på så är Katrins mening helt osammanhängande (hur kan hon, som person, vara hal, slipprig, halkig – om du bara tolkar även dessa ord bokstavligen utan att blanda in slang?), däremot om hon använder det precis som alla andra gör så är det en helt läsbar mening.

   OK… men att säga att man är slirig, menas ju att man är berusad. Även om det är slang.

  Vilken idiot!!

  Känner hon verkligen det här? Hon är ju narcci ut i fingertopparna
  Tror hon hittar på feelings å tårar

  Men tror du på riktigt att folk tror att berusad är ordets betydelse från början 😂 och tror knappast att K menade att hon var slipprig

   I denna kontext, ja självklart? Va gråtskrattar du för?

  I mina trakter kan man använda ”slirar in” som synonym till att man svänger förbi och hämtar nått. Ex jag slirade in och hämtade hamburgare till hela familjen efter arbetet.

   Ja så kan man säga, men det var inte var hon skrev.

   Att slira in eller att vara slirig är ju inte samma sak ändå

   Ja! Så använder jag ordet också, eller att man slirar in 5 minuter före stängning typ.

  Hon använder ordet fel helt enkelt om hon inte syftar på att hon var berusad.
  Jag slirade in på systemet lite snabbt hade varit bättre att skriva el annars ”gled in på systemet lite slirigt och köpte en platta bärs”.

  Hon menar att hon var slipprig.

  Jahaja så har Blonda Bella lyckats få lite uppmärksamhet i pressen igen…..Låst artikel om hennes ”ätstörning”.

   Ja, såg den. Återigen framkommer nya saker som hon aldrig nämnt tidigare. Antingen är hon multipla personligheter eller så ljuger hon på som vanligt och slänger in lite allt möjligt som hon kommer på för stunden.
   Hon är en sån konstig person.

    Eller så berättar hon bara sanningen helt enkelt. Alltså ge ger, antingen berättar hon för mycket eller så berättar hon för lite, oavsett vad hon berättar så påstår ni att hon ljuger. Tydligen måste hon berätta allt i detalj hela tiden annars tror ni det är ljug. Alltså snälla. Duktig hon var som pratade engelska på scen, modigt av henne, proffsigt, och snygg var hon också.

     Tjena Stollis still alive and kicking ser jag.

     Frågan är vilken ”sanning” hon berättar ifrån? Hon har ju ett gäng att välja på. Inte lätt att hålla reda på allt.
     Nah! Stackarn…..

  Slirig är ett adjektiv som betyder ha, glatt. Det kan användas för att beskriva en yta som är svår att få fäste på, till exempel en väg som är täckt av is eller snö. Exempel: ”Det var slirigt på vägen, så jag moppade försiktigt.”

  -Slirig kan också vara ett slangord för att vara **berusad**². Det kan användas för att beskriva en person som har druckit för mycket alkohol och har svårt att hålla balansen eller tala tydligt. Exempel: ”Han var så slirig igår kväll att han inte kunde gå rakt.”

  Måste försvara hennes språkbruk. Det heter inte ”moppa” heller när man kör hem på sin moped så hon använder slangord för det och säkerligen när det gäller att vara slirig. Så NEJ hon körde inte berusad.

  Vill lägga till det att varför skulle människan skriva ut att hon körde rattfull? Det är också en indikation på att hon inte körda rattfull utan använde slangord för att hon upplevde sig glad för att köpa en platta bärs för att senare under kvällen inmundiga bärsen med en alternativt flera vänner/bekanta. Alternativt ensam eller i ett mindre sällskap i badkaret.

  // Isotta

  Saken anses därmed vara utagerad.

   Du inser hur du motsäger dig själv i det du skriver, va?

   Herre Gud Isotta, kan du inte läsa ens det du själv skrivit?

  Tycker nog inte att det är så lämpligt att köra moppe om man är hal heller, stor olycksrisk om man halkar runt på sits och pedaler.

  Jag förstår nog inte riktigt, vad är det du har svaret på?

  Hon har kört berusad förut. Men oftast på utlandsresor. Likadant med Bingo. Samt fulla och bakfulla tillsammans med barnen. Skönt att deras storfamiljsresor verkar vara över för på dessa verkade det spåra ur rejält. Mer än slirigt..,

  Så sorgligt när barn nr 3,4 osv bara är värda att få ”hänga med”.

  Det är alltså endast utomlands hon kör full.
  Bra att det är klargjort

  (facit är väl väldigt enkelt: hon är ju smart och social nog att prata så folk förstår så när hon skriver att hon var lite gladfull och shoppade på systemet så är det precis det hon var, sen att berätta om det med en bild på mopeden får väl helt enkelt ses som en medveten provokation men hon är ju inte korkad så hon erkänner förstås inte rattfylla officiellt även om alla förstår att det var det hon ville förmedla med sitt ”too cool for school”-inlägg. Win-win-win för henne, hon får verka tonårscool, folk blir arga och hon får uppmärksamhet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.