Joakim Lundell får brev från ”Arbogakvinnan” Johanna Möller

Joakim Lundell har fått brev från Johanna Möller, mer känd som ”Arbogakvinnan”, som vill att han gör en film om henne, då hon – enligt henne själv – är oskyldig till alla anklagelser. 

Det så kallade sommarstugemordet i Arboga blev under den andra halvan av 2010-talet ett av Sveriges mest uppmärksammade mordfall.
I centrum stod Johanna Möller, 46, som senare dömdes för mordet på sin pappa respektive mordförsök på sin mamma. Hennes pojkvän, Mohammad Rajabi, som knivhögg föräldrarna dömdes även han för mord och mordförsök. Vill du läsa mer om fallet kan du klicka här.

Detta oväntade brev gav mig rejält med gåshud, och inte på ett positivt sätt! // Joakim Lundell

Kanske kan han basera sin nästa skräckfilm på Johanna Möller? Hon verkar ju så där halvmysig från det man kunnat ta del av i massmedia och fup. Kanske behöver Lady Dahmer en ny brevvän? I så fall finns ju adressen här.
Jag undrar dock vad som fått Möller att kontakta just Joakim Lundell om att skriva manus till en film eller serie om henne och hennes påstådda oskuld i frågan? Vem tror ni förresten hon vill ska skriva hennes memoarer? Kanske David Lagercrantz? Han skriver ju på ett så där lagom pompöst vis som jag tror skulle passa Johanna Möller som handen i handsken.

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Den där Johanna verkar vara en riktig galning. Hon mördade väl sin förre man också.

   ”Tingsrätten dömde Johanna Möller till livstids fängelse för mord och försök till mord (föräldrarna), anstiftan av mord (maken) samt stämpling till mord i några fall, stämpling till grov misshandel i ett fall, grovt bedrägeri, försök till grovt bedrägeri medelst brukande av falsk urkund, givande av muta, urkundsförfalskning och hot mot tjänsteman till fängelse på livstid.

   Mohammad Rajabi, som ännu inte fyllt 21 år vid tidpunkten för dådet, döms till 14 års fängelse, vilket är maxstraff för hans ålder.

   På tisdagen föll hovrättens dom. Johanna Möller döms till livstids fängelse för mordet på hennes pappa och mordförsöket på hennes mamma. Däremot frikänns hon för anstiftan till mordet på den tidigare maken Aki Paasila.
   Hon döms, däremot, för att vid tre olika tillfällen försökt förmå personer att döda Aki Paasila – ett brott som heter stämpling till mord.”
   https://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/J1vpdb/arbogakvinnan-frias-for-tidigare-makens-dod–doms-anda-till-livstid

   Hon är en fullblodspsykopat. Iskall! 🥶

  Hu!
  Jag tror ändå att Joakim låter bli, han har blivit ganska klok med åren.

   Ja, och snygg också, såg honom på Min Sanning. Han ser så sorgsen ut bara… Men jag har alltid fallit för plågade killar. Johanna Möller är riktigt riktigt otäck, i sin tur.

    😅

    Klok och snygg är inte direkt orden som kommer till mig när jag tänker på Jocke 😆

     Kolla på Min Sanning, han har ett fint ansikte tycker jag. Skulle skippat tatueringarna bara

     Han lät väldigt vettig och reflekterande i Min Sanning faktiskt.

      Jag håller med, han visar fler lager av sig som ger en annan förståelse för allt han gjort genom åren.

   Mognat lite sen han blev pappa? Jag har aldrig följt honom sådär jättemycket direkt, men jämför det jag sett hyfsat nyss med förut så tycker jag också att han har blivit klokare🙂

  Herregud vad galen hon är. Vägrar liksom erkänna vad hon gjort, fortfarande. Måtte hon aldrig komma ut.

   haha precis som jennie olsson eller vad hon heter. lyssnade på nån podd med henne där hon gång på gång sa att hon var oskyldig. man hör ju psykopati i rösten 😂

    ?

    Jennie har alltid varit en speciell människa, och det menar jag inte på ett positivt sätt.
    Hon har alltid ljugit och trott på sina egna lögner, att hennes flickvän/fästmö eller vad hon är nu har inte känt henne tillräckligt länge för att se igenom hennes lögner. Moffi borde aldrig mer få sätta sin fot utanför ett fängelse.

  Önskar att han inte hade gett henne denna uppmärksamhet och bekräftelse. Kvinnan är en total psykopat och galning.

  Obehagligt extra allt 😱

  Glöm inte heller att hon misstänktes för att även ha mördat sin partner:
  https://nyheter24.se/nyheter/inrikes/981680-johanna-moller-och-makens-mystiska-dod-ett-svin

  Så Johanna Möller dödade sin man några år tidigare, skaffade en 20 år yngre pojkvän och fick honom att mörda sina föräldrar? Wow.

   *hennes föräldrar. Men ja. Mamman överlevde dock

    Ja, så klart hennes föräldrar. Blev fel någonstans på vägen mellan hjärnan och fingrarna.

   Ja det här är en ond kvinna. Så lägligt att alla dör där ute på landstället… Man får vara tacksam att man inte är anhörig till henne.

    Ledsamt minst sagt, för alla hennes barn.

   Hon är hemsk. En farlig människa. Som sitter där hon ska.

  Hon är ju skyldig både till vad hon är dömd för och dessutom med allra största sannolikhet till mordet på sin exman som hon slipper plikta för också.

  Viaplay har inte mer moral än att de kan tänka sig att ifrågasätta detta i utbyte mot att Möller bjussar dem på lite tevetid som ger klick och pengar. Men det är ju fint att Joakim Lundell faktiskt verkar ha mer moral än så.

  Alla dömda mördare är inte oskyldiga vara för att det blivit business av att ge dem tid i rutan.

  Kolla in hennes emailadress (på kuvertet) också 🙄

   kan tänka mig att det är arbetsnamnet på hennes manus 😂

   Står det i mailen måste det ju stämma 😂

  Skulle tro att hon har kontaktat de flesta som skulle kunna tänkas hjälpa henne med filmen. Nog inte bara Jocke. Känns som att hon desperat drar i de trådar hon kan.

   Alltså som ett svar på varför hon har kontaktat just honom.

  Någon med kännedom om vad rättspsyk funnit vid utredning av henne?

   Det svaret får du genom det faktum att hon dömts till fängelse och inte till en påföljd som inkluderar vård. Att man gör vansinniga/onda gärningar innebär inte per definition att man är allvarligt psykiskt sjuk i den meningen. I så fall skulle vi ha fulla vårdinstitutioner och halvtomma fängelser.

    Det är ju mest om man begått brott under psykos som man döms till rättspsyk nu för tiden, dvs det räcker inte att bara vara psykiskt sjuk.

     Att ha empatistörningar eller psykopatiska drag är ingen sjukdom. Det finns ingen vård att få för det.

      Asocial personlighetsstörning är ingen sjukdom, det stämmer.

      Däremot finns det många psykiska sjukdomar som inte gör att man kvalificerat för att dömas till rättspsykiatrisk vård.

      Jag uttryckte mig klumpigt, det jag menade var om någon har kännedom om vad man under utvärdering kommit fram till om henne, vad gäller just empatistörning, psykopati och ev. andra diagnoser. Att hon inte bedömts vara sjuk på sådant sätt att det motiverat rättspsykiatrisk vård är jag medveten om, men anser ändå utslaget av en sådan utredning hade varit intressant att ta del av.

       Nej den var väldigt maskad så det framgick inte så mycket mer än att hon inte bedömdes lida av allvarlig psykisk störning. Det stod också ”Möllers funktionsförmåga bedöms dock inte vara reducerad till följd av de dysfunktionella personlighetsdragen” men vad dragen består av och eventuell diagnos var överstruket med svart.

   ”25 juli, 2017: De rättspsykiatriska undersökningarna färdigställs och varken Johanna Möller eller Mohammad Rajabi bedöms lida av en allvarlig psykisk störning.”

    Psykopati är en variant på personlighetsstörning och tillståndet psykopati bedöms inte som en allvarlig psykisk störning i nuvarande lagstiftning.

     Jag frågade min bror (jurist) om detta, vad som räknas in. Fick ett inte helt tillfredsställande svar där han menade att personen inte ska vara medveten om de handlingar denne uträttat. Jag tänker t.ex. schizofreni, där man kan vara fullt övertygad om att en person tillhör en organisation som är ute efter en och det är därför denne tog samma hörn som en själv och kommer mörda en, och därför agera i ”självförsvar” men ändå vara medveten om att man allvarligt skadar en person så att denne potentiellt kan bli bragd om livet. Var går gränsen? Vad räknas in?

      ”– Allvarlig psykisk störning är ett juridiskt begrepp som återfinns i brottsbalken, det är inte en medicinsk diagnos. Det som avgör om en person lider av en allvarlig psykisk störning är effekterna av den psykiska ohälsan eller beteendestörningen.

      Vilken sorts effekt kan det handla om?

      De här personerna har vanligen många psykiatriska symtom. Den största gruppen som lider av allvarlig psykisk störning är de med symptom som ger psykotiska effekter där de lever i en egen tankevärld med vanföreställningar, tankestörningar och hallucinationer. De har till exempel psykossjukdomar som schizofreni och andra tillstånd med varaktiga psykotiska symptom. En annan grupp är de med svåra depressioner som kanske är suicidala. I enstaka fall förekommer personlighetsstörningar med psykotiska symtom och tillstånd med svår tvångsmässighet. Det är vanligt att det har förekommit tidigare kontakter med allmänpsykiatrin. I enstaka fall kan det vara personer med svår hjärnskada, allvarlig demens eller svår utvecklingsstörning i kombination med psykosliknande symtom och nedsättning av den sociala funktionsnivån.

      Hur handlar personer med allvarlig psykisk störning?

      – Deras funktionsförmåga är oftast låg. Beteende och handlande utmärks av impulsivitet, bristande förståelse och nedsatt förmåga att planera. Detta påverkar också hur brottet har utförts. En del förstår faktiskt inte att de har begått ett brott.

      Är en person som bedöms inte ha en allvarlig psykisk störning alltid mentalt frisk?
      – Nej, majoriteten av de vi utreder har oftast någon typ av psykisk ohälsa. Det är nästan ingen som genomgår en rättspsykiatrisk undersökning som är mentalt helt frisk.”

      https://www.rmv.se/aktuellt/allvarlig-psykisk-storning/

      ….dvs det är mestadels psykotiska symptom. Och det är inte personer som Möller, som planerar mord för att få ut pengar på livförsäkring eller genom arv. Även om hon säkert kan ha en asocial personlighetsstörning eller liknande.

      I scenariot du beskriver skulle personen antagligen dömas till rättspsykiatrisk vård istället för fängelse. Dvs det skulle bli frihetsberövade konsekvenser om personen gjorde det med vilja under tex en psykos.
      För att få rättspsykiatrisk vård måste man lida av allvarlig psykisk störning, det finns en lista på vilka diagnoser som räknas in, däribland schizofreni.
      en psykopat är högst medveten om deras handlingar kan skada en människa men struntar i det. En psykiskt sjuk person inte kan ställas till svar för de handlingar
      Som utfördes under tex en psykos
      På samma sätt som en frisk eftersom hen inte var medvetande på samma sätt.

  Farlig och otroligt manipulativ kvinna. Hoppas hon förblir inlåst resten av sitt liv. Och nej jag fattar att så kommer det inte att bli eftersom vi bor i Sverige…..

   Hon har nog inte tidsbestämt straff har jag för mig, och vägrar hon stå för det hon gjort så kan hon nog bli kvar där bra länge…

    Ja, så är det. Livstid kan bli väldigt långt om man anser att de utgör en fara.

  Skulle gissa att Jocke inte är den enda som hon kontaktat. Det faktum att hon lämnade nio olika alibi om mordkvällen talar tydligt för att hon är otroligt manipulativ. Jag tror inte någon filmskapare skulle vara intresserad av att skildra hennes oskuld eftersom allt talar för motsatsen, dessutom verkar hon vara otroligt obehaglig som individ. Att man som fängslad får skicka brev till vem som helst förvånar mig dock? Det hade jag inte gissat.

   Brev kan vara föremål för granskning. Adressen hon angivit, går dock inte till anstalten utan till en postbox i Ystad, vilket tyder på att någon annan är involverad och kanske förmedlar kontakt. Kuvertet är poststämplat Göteborg, vilket verkar konstigt med tanke på att hon sitter på kvinnoanstalten i Ystad.

   Det finns ju redan en dokumentär om hennes oskuld (tyvärr), den som heter ”Sveriges mest hatade kvinna”.

   Utifrån det man kan läsa i brevet låter det som att det är ett av hennes barn som hjälper henne?

  Hon är helt puckad. Skrämmande

  Innan tv-dokumentären hade hon en annan journalist som gick hennes ärenden. Skjutsade barnen till fängelset, lånade ut pengar till dem. Blev kalla handen när hon fick en bättre deal.

  Adressen till Jocke är det enda jag reagerar över, men att den kvinnan söker upp personer via brev är inte nån nyhet.

   Hans adress finns ett klick bort så är ju inte direkt hemlig.

  Johanna Möller skulle kunna vara en karaktär som skapats av Karin Smirnoff.

  Från en okunnig; får man offentliggöra någons brevkonversation?

   Ja

   Joakim visar ju upp ett brev som HAN fått.

  Johanna är med all sannolikhet narcissist och antisocial, vilket inte klassas som allvarlig psykisk störning utom som personlighetsstörning.

  Av någon anledning började jag för ett tag sedan fundera på vilka dömda brottslingar jag skulle kunna acceptera som kollegor på min arbetsplats om de var frigivna och sökte jobb där. Tänkte då att Johanna Möller skulle jag inte klara av att jobba ihop med. Tycker att hon verkar mycket obehaglig.

   Rolig tanke, måste fundera på samma

  Pinsamt (för henne) men jag antar att det är det enda hon har att fördriva tiden med, och kanske (!) Lyckas så ett frö av tvivel hos en del. Först var det han Nils från Rättegångspodden som gjorde ett mycket tvek ”gräv” med någon flabbande Thomas (det enda jag vet om honom i övrigt är att han skrev boken om kungen) som mest fick kritik. Det förstår jag, helt värdelösa poddavsnitt där man mest verkade bli betagen av henne (man vill kanske vara som spår eller vad den podden heter som hjälpte till med Kaj Linna). Också viaplays bottennapp med han advokaten som är med i förrädarna, och med tanke på hur duktig han är på att gissa där så ger jag inte mycket för hans sjätte sinne om Johanna Möller 😆
  Det jag tänker är ju att kriminalvården ska vara just vård (!) Enligt namnet, syfte är att en människa ska vara helt vanlig (!) När hen kommer ut. Hur bra funkar det på henne som vad jag förmodar inte tar till sig ett dugg av rannsakan och rehabilitering? Inte ett dugg. Stackars hennes överlevande familj.

   Han blev ju även betagen i Bella med soptipparna i en annan podd, pinsamt.

  Fast hon kommer från Eskilstuna. Hälsningar från alla som bor i Arboga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.