Julia Frändfors kritik mot Alexander Hermanssons föreläsningsturné

I förrgår skrev jag om Alexander Hermansson (RackarAlex) och hur han ska ha sagt upp sig från SVT för att – i egenskap av att själv ha varit en mobbare – föreläsa på skolor om anti-mobbing och psykisk ohälsa. 
En som inte är så imponerad av detta är Julia Frändfors, som ägnar fem stories till att såga hans ”goda gärningar”.
Hon menar att han inte alls sagt upp sig för att föreläsa på skolan utan att han gör det för att förekomma att LASas ut från SVT. Att det här ser bättre ut och är bättre för hans image, trots att Julia är tveksam till om den här ”frikyrkofjanten” – som hon kallar honom för –  ens kastat ett suddgummi på någon i skolan.

Bildkälla: Julia Frändfors Instastory

Vad tycker ni om Julias kritik på Alexanders initiativ? 

112 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har generellt svårt för henne, men i det här… I’m with Julia! 😂

   Exakt vad jag tänkte 😅👏🏼

   varför?

    Fattar inte heller? Tycker det var otrevligt skrivet och ironiskt nog åt mobbningshållet själv. Tycker inte heller det är rimligt att skolor ska betala för det här men man kan ju ge saklig kritik istället för att få det att låta som det är någon tävling i vem som är/var den största mobbaren.

     För att jag med yngre barn som har behövt titta på flera av hans program har uppfattat honom som otroligt falsk, ogenuin och kändistörstande. Tror personligen att Julia har 100% rätt i hans egentliga motiv till att sluta på SVT och att hans föreläsningar är ren bs, samt håller med om suddigummet.

     (Finns säkert någon eller flera med en annan uppfattning av honom men since you asked why!)

     Som sagt, jag har generellt svårt för henne just pga hennes sätt att uttrycka sig är väldigt hårt och hon har inte alltid rätt heller, men just i det här fallet håller jag med henne även om det var hårt uttryckt.

      Ja! Precis så.

       Ja alltså hon skriver precis det jag tänkte när jag såg detta, och då hade jag inte en susning om vem denna typ ens är? Känslan var 100% grundad i absolut ingenting så påstår absolut inte att jag har rätt, men, var det någon som INTE fick den känslan? Haha.

  Fast… spelar det någon roll? Huvudsaken han gör något bra, och detta är ju något bra. Varför ett sånt hate?

   Är det en bra sak då att tjäna pengar på skolor om han nu kanske inte ens har varit en mobbare utan bara vill fortsätta hålla sig relevant?

    Hur kan hon utröna om han varit en mobbare eller inte? I det här fallet är hon en riktig översittare.

     Håller med om att Julia kanske inte är rätt person att avgöra detta men har sett kritik/ifrågasättande ang hans föreläsningar på annat håll också så jag tycker inte det här känns genuint. Men det är ju min åsikt och alla får tycka vad de vill kring detta.

     Men han gick väl ut med det själv i TV.

     Han säger ju det själv.

    Alexander kan absolut vara fejk, antagligen är han det, men skulle jag ta Julia som jag uppfattar som toxisk och bitter på orden? Knappast.

    6000 är iaf väldigt billigt om det är vad han tar betald. Jfr med handbollstjejen.

     För att stå och läsa från en ppt i en timme. Tack för skrattet!

      Fortfarande väldigt billigt i jämförelse med vad väldigt många tar för att läsa från en PowerPoint.

       Bara för att något har ett lågt pris behöver det inte vara billigt, det avgörs av vad man får för pengen.

       Obs. har ingen kännedom om vad som kommer avhandlas på dessa föreläsningar, så huruvida kvalitén rättfärdigar priset låter jag vara osagt. 🙂

   Hade det varit ideellt så spelar det väl ingen roll, hjälper det någon så är det en bonus. Men med tanke på hur mycket pengar som finns i den här typen av verksamhet så är det ju rent krasst bara ett jobb, en försörjning. Det är möjligt att han överdriver sin roll som mobbare, möjligt att han överdriver sin ”kompetens”, vilken skillnad han kan göra. Menar inte att det är fel det han gör, men att det inte kan kritiseras för att det ”är bra” blir ju fel eftersom skolor troligen kommer lägga en hel del pengar på detta (om de vill såklart) och att det helt klart kan diskuteras. Han för det ju inte enbart av sitt hjärtas godhet direkt.

    Nej varför skulle han göra det ”av sitt hjärtas godhet”? Jobbar du gratis för ”ditt hjärtas godhet”? Alex måste väl tjäna pengar och försörja sig precis som vi andra.

     Men åh, det är ju verkligen inte det jag skrev! Det ÄR ett jobb och ja, folk kommer ha åsikter och diskutera, kanske kritisera hans kompetens etc. Hade han däremot gjort det ideellt så då kan man ju lämna honom ifred, hade själv blivit redigt förbannad om någon klagade om jag typ stod i soppköket på julafton, däremot om man startar upp ett vinstdrivande soppkök – då förstår jag om folk har synpunkter på var skattepengar går, även om de som går till soppköket säkert uppskattar det. Förstår du skillnaden?

     Ja, man kan jobba ideellt för exv Friends eller BRIS.

      Och skulle det så visa sig att man blir väldigt eftertraktad och att det man gör verkligen gör skillnad, ja DÅ är det ju inte så konstigt om man inte längre har tid att jobba med sitt vanliga jobb, att man istället startar upp en ordentlig verksamhet och tar betalt för att kunna utveckla och utbilda sig osv, för det kostar ju att resa runt och föreläsa. Men innan man vet om det ens gör någon skillnad men man säljer in något slags paket där huvudpoängen är att man själv varit mobbare, klart folk kommer kritisera.

     Jobb och jobb. Vad vet han egentligen förutom hur man utsätter andra!? Kan inte såna här personer bara jobba med sig själva istället för att leka experter? Har han ens någon insikt i *varför* han mådde bra av att sätta sig på andra elever? Har ett litet kusinbarn som stängde av tv:n med orden ”han är falsk”. Om även småbarn ser igenom honom, så borde skolor använda pengarna till vettiga föreläsare istället för såna här klåpare!

     F*n vad trött jag blir på såna här dumheter!

  Kändes lite elakt, nästan mobbigt. Skrattade iof till också. Den känslan jag får av Julia överlag. Elak, hård, kaxig men lite kul.

   Samma. 😛 Ibland är hon bara hemsk, men andra gånger så pricksäker i sina observationer och skämt. Ibland skärmdumpar jag hennes roligare instagram stories och skrattar åt långt senare. Som när hon Jenner-tjejen blev ihop med han med franska namnet och Julia ba ”Det måste ju vara som att ha sex med en cykel?”.

   Fruktansvärt tråkig människa

   Av allt jag läst här så verkar hon precis just det, en elak människa

  Tror hon har rätt 😅

  Som att någon som isf blivit mobbad av Alex skulle följa henne? Skrattretande

   Ironi, sarkasm.

    Ja det var ju verkligen jättekul

    Ironi var det väl verkligen inte

     Det var det väl

     Nä, men sarkasm

  Jag förstår att man kan ha synpunkter på vilket motiv man tror att andra har. Samtidigt har nog få som kommenterar negativt kring Alex beslut koll på vem han är som person. Om han nu har ädla och godhjärtade motiv, vad ska han göra för att undgå dylik kritik? Handlar allt detta egentligen om projicering från kritikernas håll och därmed om deras egna bristande insikter i att man faktiskt kan utföra godhjärtade handlingar utan bakomliggande motiv?

   Ha ett jobb som inkomst och föreläsa ideellt. Majoriteten av alla i Sverige som engagerar sig i sina hjärtefrågor (allt från klimat till att man vill ha en ny fotbollsplan för barnen) gör det obetalt på sin fritid och skickar inte saftiga fakturor som betalas av skattepengar för de timmar de lägger ner.

    Lägg av, absurt resonemang. Inte fasen drar någon runt i skola efter skola med en genomarbetad föreläsning som tar förutom restid flera timmar – ideellt?
    Om det var det du menar.
    Vad vet du om hans övriga ideella arbete för övrigt?
    För att göra saker professionellt över tid- krävs ekonomi.

  Tycker hon förminskar olika typ av mobbning. Psykiska grejer som utfrysning och att visa att någon inte duger är väl lika illa som att typ putta på någon. Tycker faktiskt att det är hon i detta fall som är väldigt omogen. Varför kalla någon för frikyrkofjant?

   Jag blev själv mobbad under många år men tyckte att det Julia skrev var ganska roligt.

   Vad gäller psykisk mobbing är den hemsk.
   Mobbing behöver inte vara slag/kasta saker osv
   Psykisk mobbing är fruktansvärt.
   Att frysas ut, att hånas osv under lång tid, varje dag är hemskt.
   Dessutom svårt att fånga upp som lärare då detta görs när ingen ser ( mer än de inblandade).
   OM själva den här killen har jag inget att säga. Vet inte vem han är eller något om honom alls.
   Om tjejen som sedan kritiserar honom vet jag heller inget om.
   Men att bara tro att mobbing är slag och kasta suddi etc då är man verkligen fel ute.Det kanvara både fysisk och psykisk mobbing. Antingen kombinerad eller var för sig. ( sedan påverkar båda en person psykiskt )

   Ja och dessutom sa han inte bara suckar och blickar.. märkligt att hon tar ut det ur sammanhanget när han berättar att det var fula ord o allt möjligt..

   hennes poäng är att han hittar på att han varit en mobbare för att kunna sälja in sig själv med den vinkeln när han föreläser.

  Tycker hennes drev mot Moa Wallin är mer intressant att diskutera.

   Har Moa lärt sig använda versaler än?

   Vad har hon sagt om Moa?

   Det är fan inget drev

   Uppdatera mig snälla!

    Kolla Julias Instagram och P3s Instagram (kommentarerna) Julias våldsamma ex är programledare i deras nya show. Surret podcast och Rullar Vi pratar också om det i de senaste avsnitten.

  Jag har ju ingen insyn men skulle Alex lasas ut från SVT? Han måste ju jobbat allra minst fem år, det måste finnas folk som jobbat kortare tid än vad han gjort?

   Ja därför är dom som jobbat kortare tid inte nära att bli utlasade.

   Svt har i princip inga fast anställda, så efter en tid LAS:as alla ut. Finns några gamla rävar kvar som var där innan denna regel dock.

   Hände bl. a med Hanapee, hon gjorde ett bra jobb men kunde inte vara kvar då hon skulle bli automatiskt fast anställd

    Jag tänker att han redan borde vara fast anställd? Men som sagt, jag har ju ingen insyn, han kanske haft korta projektanställningar som sammanlagt börjar närma sig två år eller vad nu reglerna är.

   Man får väl inte jobba där i mer än två år för då blir man fast anställd eller liknande? Så två år sen får man gå

   Ja, projektanställningar har man ju till och med minskat till 12 månader. Alex måste väl ha varit på SVT i 10 år? Makes no sense.

  Trodde han tog bättre betalt än 6000 faktiskt.

   6000 kr för 1 -2 timmars föreläsning för typ 50-100 pers? Inte per person hoppas jag, hade ju varit årets skämt isåfall

    Med tanke på att en sagostund med utklädda män kostar 15000 i timmen för en kommun så är det billigt med 6000

     Får ju se till vad som erbjuds. Bara för att något kostar mindre, betyder det inte att det är rimligt.

     Orimligt att en outbildad fd. (?) kränkare ska stå och ”utbilda” elever om kränkning. Varför är så många emot att ta in reell kompetens??

  Hon förminskar de typer av mobbning som inte är att bli fysiskt slagen. Vet hon inte vad det gör med en människa att bli utfrusen? Mig har det i alla fall gett trauman för livet och relationssvårigheter som jag har jobbat med sen dess, men det verkar som jag kommer få göra det resten av livet.

   Eller att bli kallad frikyrkofjant för den delen

    Fast han är ju frikyrklig.

     Jo men ska man mobbas för det?

      Tycker du att han mobbas? Verkligen?

      Det är ju inte vilken frikyrka som helst heller…

       Vilken är det då?

   Håller med dig
   Vad gäller psykisk mobbing är den hemsk.
   Mobbing behöver inte vara slag/kasta saker osv
   Psykisk mobbing är fruktansvärt.
   Att frysas ut, att hånas osv under lång tid, varje dag är hemskt.
   Dessutom svårt att fånga upp som lärare då detta görs när ingen ser ( mer än de inblandade).
   OM själva den här killen har jag inget att säga. Vet inte vem han är eller något om honom alls.
   Om tjejen som sedan kritiserar honom vet jag heller inget om.
   Men att bara tro att mobbing är slag och kasta suddi etc då är man verkligen fel ute.Det kanvara både fysisk och psykisk mobbing. Antingen kombinerad eller var för sig. ( sedan påverkar båda en person psykiskt )

  Hahaha älskar henne.
  Alla (typ) ungar har väll någon gång suckat när den där konstiga irriterande ungen gör eller säger något konstigt, inte pallat hälsa på den osociala klasskamraten som ändå inte engagerar sig i samtalet osv osv. Herregud .

   Nej alla har faktiskt inte det 😊 däremot är det väl skillnad att göra det nån gång eller samma sak varje dag mot samma person

    Kanske just därför det stod ”Alla (typ) ”?

   Förlåt men, stor SUCK på denna kommentaren.

   Alltså wow vad du låter osympatisk, nästan fascinerande 😅

    Hahahhaha men det ääär ju så det går till 😭😭

   Väldigt många lever i förnekelse och tror att de själva alltid var 100 % schyssta mot alla aaaalltid som barn. Oförätter riktade mot en själv däremot tenderar man att minnas enda ner i graven. Det är därför det är så vanligt med folk som ”varit mobbade” men ytterst ovanligt med folk som ”varit mobbare”.

   Om man ser mobbing även om att inte säga nej/ så stopp när någon annan far illa så har 95 % medverkat i någon grad till mobbing under sitt liv. Men många har lite selektivt minne.

   Hej från den konstiga irriterande ungen 👋🏻

  Camilla kan du inte skriva ett inlägg om kvacksalvaren Johannes Cullberg? Han spyr ut så mycket felaktigheter och gissningar. Jacob Gudiol recenserade Cullbergs bok i augusti och den var full med felaktig information. Johannes Cullberg behöver granskas.

   Berätta mer om alla dessa felaktigheter och gissningar

     Tack! Jag har fått upp honom då och då och tyckt att det är rätt sunda grejer han förmedlar men har som sagt varken följt varje inlägg han lägger ut eller grottat ner mig.

    Ta inlägget om viktnedgång i klimakteriet. Han tar inte upp hur jätteviktigt det är med progesteron för det hormonet minskar först och snabbast i klimakteriet. Han tar inte upp att kvinnor ofta har vitamin och mineralbrister som gör det svårt att gå ner i vikt. Han säger att man ska sova ja men många kvinnor i klimakteriet lider av sömnproblem pga progesteronbrist ochmineral och vitaminbrister. Dessutom tar han ej upp hur vanligt det är med sköldkörtel problem i klimakteriet. Det finns sååå mycket mer felaktigheter.

     En man uttalar sig om om klimakteriet, det säger väl allt.

      Hade han haft relevant utbildning hade det inte varit några konstigheter. Men att mansplaina kring kvinors hälsa, hormoner osv tycker jag är så himla obehagligt och idiotiskt. Att kvinnor ens tror på det han säger…

      Det där är väl som att säga att kvinnor innan de kommit i klimakteriet inte heller kan uttala sig? Och du som inte är troende kan inte uttala dig om någon religion och du som är tjock kan inte säga något om smala etc?

      Utbildning och insikt är väl vad som som spelar roll?

  Tycker själva kritiken i sak är riktig. Varför ska skolor betala dyra pengar på att en kändis kommer och föreläser, istället för att lägga de pengarna på att en expert gör det, eller att pengarna läggs på resurser och utvecklingsarbete kring mobbing i det dagliga skolarbetet. Tror Alex skulle göra mer nytta för barn och unga genom att fortsätta med barnprogram där han är älskad eller göra något kring akrobatik/rörelse/cirkus. Men Julias påhopp är ju bara fånigt och elakt.

  Vad gäller psykisk mobbing är den hemsk.
  Mobbing behöver inte vara slag/kasta saker osv
  Psykisk mobbing är fruktansvärt.
  Att frysas ut, att hånas osv under lång tid, varje dag är hemskt.
  Dessutom svårt att fånga upp som lärare då detta görs när ingen ser ( mer än de inblandade).
  OM själva den här killen har jag inget att säga. Vet inte vem han är eller något om honom alls.
  Om tjejen som sedan kritiserar honom vet jag heller inget om.
  Men att bara tro att mobbing är slag och kasta suddi etc då är man verkligen fel ute.Det kanvara både fysisk och psykisk mobbing. Antingen kombinerad eller var för sig. ( sedan påverkar båda en person psykiskt )

   De flesta hoppas jag förstår att mobbning till allra största del är psykisk. Jag blev också mobbad och allt var 100% psykiskt. Hade hellre fått suddgummin kastade på mig tbh, än det folk sa till mig.

    ja precis, skriver det sist att mobbing påverkar alltid psykiskt oavsett om den består av slag/kasta saker o andra grejor

  Jag blev förvånad när jag läste att han är en aktiv medlem i Hillsong. Där snackar vi obehagligt.

   Varför skulle det vara obehagligt

    Bla pysslar de med omvändelseterapi för homosexuella. Google is your friend!

     Gör de det i Sverige?

      Varför skulle Sverige vara skonat?

  Haha ÄLSKAR Julia F och varenda analys och fundering hon har ❤️ Sveriges ENDA genuint roliga och pricksäkra kvinna!
  Låt kvinnan styra hela media-Sverige helst ✌🏼

   Håller med! Hon är seriöst den jag tycker är roligast att följa pga hennes roliga analyser och iakttagelser. Att hon är lite hård i tonen gör bara henne ännu roligare.

    Älskarrr Julia hon borde ha mer utrymme i media, sen om man inte fattar att hon driver och kryddar majoriteten av tiden bör man logga UT.

  Det Julia gör är mobbing, hon kanske skulle gå på hans föreläsningar själv i stället.

   Hahaha ja skulle älska en live-rapportering från Alex föreläsning av Julia

   Nej, det är inte mobbning.

  Hur bemöter man en antimobbing-kampanj bäst? Genom att vara elak o trycka ner någon? Bra där. Säger mer om henne

  1 – om han nu varit en mobbare så är det ganska rimligt att han får kritik iom att han nu ska börja tjäna pengar på att ha varit det? Jag vet inte om det verkligen är mobbarna som ska lyftas fram på scener och i media och i skolor utan kanske snarare ge den platsen, tiden och cashen till någon av alla de mobbade där ute. Det är lite ”jag var OND men nu är jag GOD och därför vill jag ha APPLÅDER!” över det hela.
  2 – tror faktiskt inte han blir utLAS-ad, tänker att han redan borde vara in-lasad, men däremot ser han väl det lite som en återvändsgränd med barnprogramsgrejen + att svt ju låser sina profiler med reklamsamarbeten etc
  3 – det är ett väldigt lukrativt område att binda upp sitt varumärke till. Alltså, få ditt personliga varumärke att bli kopplat till antimobbning, barn, och hälsa -> företag kommer stå på kö för att samarbeta med dig. Det känns som det tillsammans med hans nuvarande profil kanske är det som lockar mest för honom snarare än att rädda världen. Känns! Det kan ju vara så att han är genuin i det här, såklart, men liksom Julia så tycker jag iaf att han ger ett väldigt falskt intryck rent generellt men jag har haft fel om personer förr haha

  Ironiskt att det kommer från riksmobbaren Julia. Finns någon form av empati i hennes kropp? Alltid tyckt att hon verkar iskall på ett riktigt otäckt vis.

   Hon ÄR en renodlad mobbare. Har hängt med henne några ggr i yngre dagar. Hon gjorde narr av en rent ut sagt, fast på ett ”snällt” sätt. Riktigt obehaglig människa. USCH

  Vem vill frivilligt utmåla sig själv som mobbare om det inte stämmer, tänker jag. Grymt osexigt att ha mobbat folk. Om han var världens goaste kille i skolan lär det dessutom snart komma fram.

  Kortväxta killar är ofta små elaka mobbare när dom är yngre. För dom är så rädda att själva bli utsatta så fokus på andra istället,Dom är alltså rädda att bli kommenterade om sin kortväxt.

  Mark my Words

   99% av de kortväxta killarna lider av napoleonkomplex i vuxen ålder, så skulle inte förvåna mig.

  Mer intressant att läsa om hennes kamp mot P3 och Moa Wallin! Fas3 som har hennes ex som programledare… DET är en nyhet värdig bloggbevakning!

  Mobbare mobbar mobbare … Alexander kan fånga ung publik! Kör grabben 👊🏻

  Syftet gott MEN innan Alex börjar skylta om vilken fin person han är kanske han borde klargöra lite kring vad Hillsong Church, som Alex är medlem i enligt Wikipedia, står för. Detta, om något, tycker jag strider mot att alla skulle vara lika mycket värda och att ingen ska behöva känna sig utanför. Utdrag från Hillsong Church Wikipedia:

  ”Hillsongs åsikter i många frågor stämmer överens med många andra i pingströrelsen. Hillsong har bland annat uttryckt ett motstånd mot stamcellsforskning på embryon och rätten till abort, då den anser att livet börjar vid befruktningen av kvinnans ägg. [6] Hillsong har även uttryckt att man stödjer kreationism och intelligent design och att det bör vara en del i utbildningen i skolor.[7][8][9][10] Kyrkan anser att homosexualitet står i strid med Bibeln, men den fördömer inte enskilda homosexuella.”

  Helt jävla rätt.
  Äcklades när jag läste det första gången.
  Profiterat på barnprogram och gulligull när man själv har varit en elak människa. Tack men nej tack.

   …vad dillar du om?

  Gud, jag vill gilla Julia men hon är alltid så jävla överdriven och töntig. Är hon kul ibland? Sure. Men mestadels är hon bara otroligt tröttsam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.