Olika syn på samma sak

Sandra Beijer hade ett litet haveri i sitt och sambon Björns sovrum och de verkar ha resonerat på två helt olika vis när det kommer till att åtgärda saken.

Sandra:
Den här gången var det skruvarna i gardinstången i sovrummet som släppt. Gardinstång över hela sängen. Min första tanke var – behöver vi verkligen gardiner?
Det är väl ganska mörkt här inne ändå.
Sen tänkte jag, undrar när vi kommer fixa det där. Kanske nån gång i januari, februari. 2026. Hämta stege från källaren..spackla..hitta rätt skruvar….borra…måla om 
Nej. 
Då är det bättre att sova utan gardiner helt. 
Vem har behövt gardiner i ett sovrum någonsin? 
Nej. Precis. 

Björn (enligt Sandra):
Om ni undrar hur det gick så hämtade Björn en stege från källaren och spacklade, borrade, pluggade, skruvade och målade under 24 h utan att be mig om hjälp eller ens knysta ett ord om det hela under processen. Sinnessjukt. Prinsmaterial.

Vilken typ av person är du?
Den gardinlöse sovaren eller prinsmaterialet från Göteborg?

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Prins. Vill bara få det gjort

  Alltid gardiner!

  Just gardiner, ja då hade jag löst problemet igen (eller, jag hade ringt pappa❤️)

  Men vissa andra saker, det kan jag skjuta på.

   Nu är jag gift och min man tar tag i allt dirr. Men förut ringde jag också alltid pappa ❤️❤️

   Kan inte pappa laga så är det trasigt 😊

    Så är det! Om man inte frågar mamma för då är det ”om det inte går att laga med silvertejp, då är det trasigt”😂

  Mitt motto för livet: gör det direkt.

  Mer intressant är diskussionen om hur hon lämnar didrik själv i soffan att äta. Någon påtalar riskerna med att ett litet barn så lätt och snabbt kan sätta i halsen. Då är det ”mom shaming” :))?)

   Ja det var ju en större debatt, på fb var det någon som skrivit hos henne som fått shitstorm efter sig

    Det var ju verkligen ingen shitstorm, det var dagens överdrift.

   Jag tror problemet är att personen antar att Sandra typ går iväg till ett annat rum, sätter på sig hörlurar och låser dörren. Medan sanningen är att Sandra sätter sig 3 meter bort och håller ett litet öga på Didrik medan hon äter sin frukost, alternativt så sitter barnets pappa med barnet medan Sandra går och gör whatever. Där tolkar läsarna in olika saker i texten.

   Kvinnor dumförklaras så otroligt ofta och många tröttnar på det. Även välmenande råd kan låta som en dumförklaring. När person 1 säger till person 2 ”Det är nog bra om du tittar på ditt barn när hen äter, hela tiden, de sätter så lätt i halsen” så hör person 2 ”Du kommer snart ta död på ditt barn p.g.a. ditt slarv och din dumhet”. Vi ser ju detta i andra sammanhang också. Någon ska göra en gbp efter år av försök att gå ner i vikt, så kommer någon 19-årig gymkille och ba ”Har du provat att räkna kalorier?”… Kommunikation är inte alltid helt lätt.

    Hur vet du att hon håller ett litet öga? Hon skriver ju själv att det ”inte blir några fettfläckar på soffan om hon inte ser”. Ett barn som sätter i halsen låter ofta inte utan blir helt tyst så skulle verkligen inte lämna ett barn själv när det äter.

     Hon säger själv det när hon svarar på kommentarerna.

     Men är barnet själv om man sitter någon meter bort där man ser barnet?

      Han äter i alla fall SJÄLV. Speciellt lunchen. Först får han nåt, som ingen annan verkar äta av föräldrarna, sedan när han sover äter föräldrarna (något helt annat).

       Ja det känns så märkligt. Varför äter de inte frukost tillsammans? Varför sitter han i soffan och inte vid matbordet (särskilt om hon är så rädd för fläckar?)

       Men det är väl inte konstigt alls? Så gör väl många familjer.

        Fortfarande konstigt.

        Aldrig hört om ett barn som inte äter frukost vid matbordet?

         HAHAHAHAHAHAHAH okkkk

          Ja, märkligt. De verkar ha all tid i världen att äta frukost tillsammans, men barnet får springa runt med mackan medan mamma ska sminka sig. Aningslöst eller så vill hon provocera för clicks (och lyckas).

         Menade att ge annan mat till barnet och äta när det sover.

       Nåt slags Stockholmsfenomen.. att ungen äter nåt före sen blir det äta för mor o far när ungen somnat

        Va, nej? Det är väl vanligt att man vill äta annat än en tvååring och i lugn och ro?

     Som jag skriver ”Där tolkar läsarna in olika saker i texten.”. Ingen vet som inte sitter med dem vid frukost, utan vi gör alla antaganden. Jag menade att det KAN vara så att Sandra sitter och håller koll en bit ifrån, men läsarna tolkar det som att hon låser in sig 20 meter bort – och hon skrev även i kommentarerna hur hon gör.

     Men jag tycker detta är ett stort problem som ofta blir extra tydligt hos Sandras läsare; att folk antar saker baserat på några bilder och en viss tolkning av text. Kolla in fb (forumet) där tråden om Sandra är fylld av spekulationer i stil med ”Jag såg en vinflaska på diskbänken på ena bilden, vad hemskt att B och S sänker en hel flaska vin till lunch en måndag!” o.s.v. För mig är det absurt att döma och diagnosticera influencers så som många här gillar att göra.

      Det är väl inte så konstigt att man tolkar texten efter hur den är skriven? Ska en skribent förvänta sig att läsaren tolkar rätt eller som i det här fallet, har koll? ”Går ut ur rummet” är svårt att tolka på annat sätt.

       Detta är också ett problem, att läsarna läser ALLA Sandras inlägg rakt upp och ner.
       Hennes måndagsinlägg har ofta mer av en prosa-känsla än vad de vanliga ”vi var på denna restaurangen och här är en selfie”-inläggen har. Hon använder en stil som blir mer effektfull och kanske inte alltid är en direkt beskrivning av vad som har hänt. Tror folk att Sandra på riktigt skadar sitt knä och låter det blöda fritt nerför benet? Att hon låter sonen kladda ner soffan med mjukost varje dag, utan att torka av eller städa soffan? Då lär han snart fastna i den p.g.a. allt kladd och så kan någon klok moder Teresa komma och påpeka att han faktiskt minsann kan få eksem av att sitta fast i soffan…

        Jag gillar hur hon skriver och tolkar definitivt inte all text bokstavligt (det vore rätt trist) men det kanske har lite att göra med vad hon skriver om? Skriver man att man lämnar ett barn ätandes ensam, så fattar jag att många reagerar. Små barn kan inte skydda sig själva, så enkelt är det.

        Jag tror absolut på riktigt att hon låter sonen äta frukost i soffan eller springa runt med en klämmis, eftersom det skrivits om det flera gånger. Du menar att det är någon slags stilistiskt grepp som inte är sant?

         Just i den texten så gjorde jag den tolkningen ja. Känns orealistiskt att t.ex. skrapa upp knät och bara rycka på axlarna och promenera vidare med blod rinnande nerför benet (om man inte är berusad). Hennes måndagstexter har ofta en mer poetisk klang. Tänker också på texten om att hon satt och grät och tårarna hamnade i hennes vinglas i Frankrike – Nej jag tror jag inte det var vad som faktiskt hände, utan något hon skrev ur ett mer poetiskt perspektiv OCH för att reta upp alla som provoceras av att hon saknar fester och egentid sedan hon blev förälder. 😉

          Vet inte vad det är för text med blod över knät du menar 🙈 det jag ifrågasätter är att barnet äter själv i soffan, särskilt om hon oroar sig för fläckar. Men det kanske inte stämmer, vad vet jag

           Tog det bara som ett exempel angående detta: ”Gör jag illa mig tittar jag aldrig en extra gång. Jag tar det sen, ett evigt krismantra.”

        Men om hon inte vill att folk ska kommentera eller att de missförstår när hon skriver ”effektfullt och inte alltid en direkt beskrivning av vad som hänt”, så kanske hon behöver skriva på ett annat sätt kring sonen och sitt föräldraskap. Det är ju inte svårare än så.

         Jag tror inte att hon bryr sig faktiskt.

          Det tror inte jag heller. Jag tror att det är väldigt medvetet för att få kritik så att hennes försvarare kommer, på det sättet för hon stort engagemang. Utan dessa tjafs har hon ju typ 10-15 kommentarer.

     I princip så är det ju hennes problem om något händer och inte någon annans. Vi får kanske liv att anta att hon är vuxen/mogen nog att vara mamma till SITT barn…

    Och jag kan inte låta bli att tänka att hon skrev precis just så för att få en reaktion. Vilket hon ju också fick, med råge.

    Välmenande råd på internet är inte välmenande. Jag såg en idiot på tiktok som skammade en tjej för att hon åt godis och sa ”ät en skål med bär och lite socker istället, ett litet tips bara”.
    Ingen av svaren till personen var positiva och det var flera som sa att det är farligt att sprida såna ätstörda tankar.

    Och jag tycker fasen det gäller allt. Låt bli att ge andra tips på internet. Man får en liten liten bild av hur något såg ut just då och man vet inte verkligheten.
    Jag och en jag pluggar med diskuterade det lite igår, att vara förälder. Jag har inga barn, men det var så befriande att höra att hon inte är en sån internethönsmamma.

     Ofta är det ett Lyxfällan-tänk som händer när någon ska ge s.k. välmenande råd. De sitter och känner sig överlägsna (”jag skulle aldrig köpa TV på avbetalning!”), frossar i hur mycket bättre de själva är, och så slänger de nöjt ur sig tips som de flesta med en hjärna redan har koll på…

   Någon skrev ”Jag tror även det är bra att inte försöka plantera mer risk-ångest i föräldrar än vad vi redan har. Våra barn behöver inte övervakas 24/7. Risk och faror kan inte undvikas och vi får alla själv välja vilken nivå som ger mening för oss att ligga på som föräldrar (och som människor i övrigt)”.

   Tycker att den kommentaren berättar så mycket om hur många ser på sitt föräldraskap. Risk-ångesten som denne person upplever att föräldrar har, är tydligen redan tillräcklig. Föräldrar har väl i alla tider behövt beräkna risker?! Att hon sedan vill läsa in att kritiska läsare påstått att barn behöver ständig övervakning är bara trams. Det finns ju verkligen ingen som sagt det, men praktisk ursäkt, antar jag. Och den sista meningen tar priset. Att man som förälder själv får välja vilken nivå för risk och faror man ska ligga på. ”Mitt barn behöver inte cykelhjälm, jag som förälder tar den risken”. Jäkla individualist-samhälle.

    Cykelhjälm är dock ett dåligt exempel då det är lag på att ha hjälm om man är under 15.

    Riskbedömning är dock en individuell bedömning. Vissa barn är försiktiga, lugna, gillar inte att smutsa ner sig eller klättra. Andra har noll konsekvenstänk och kastar sig gärna utför höjder eller springer rakt ut på vägar. Givetvis får man ta till olika åtgärder för barn som beter sig så olika.

    Sedan skammas ju även ”överdrivet oroliga” föräldrar. Såg en diskussion hos Annica Englund när hon valde att använda någon slags strumpa på sin bebis, som larmar om han slutar andas i sömnen. Oj oj vad hon då var ”överdriven” och ”galen” som inte kunde slappna av lite när sonen sover.

     Ja, dåligt exempel kanske. Skammas och skammas. Vad jag avskyr det begreppet! Jag tycker fortfarande att begreppet hela tiden har föräldern i fokus och inte barnet. Det är det som irriterar mig. Jag vet att barn är olika, har arbetat i förskola och är van att utmana barnen på olika sätt. Fast måltider innebär ju ett annat säkerhetsstänk, där man inte kan göra på så många olika sätt. Det kanske inte är så bra om ett barn kastar sig i maten och ingen är där och stöttar och lär barnet att äta långsammare och det kanske inte är så bra att gå ifrån ett barn som äter. Som sagt, helt olika frågor.

    Klart man måste passa på ett litet barn. Verkar mer som att vilja starta ett bråk. Att påpeka faror är omtänksamt. Fattar man inte det så är man omogen.

  Gud vilken duktig kille som kan sätta upp en gardinstång heeeeelt själv! PRINS!!!

   😂😂😂😂

  Gardiner! Avskyr att inte ha några gardiner. Har en granne som inte har några och varje gång jag går förbi med hunden så ser jag hela rummet. Perfekt inbrottsmaterial

   Eller så ser tjuvarna att det varken finns något att sno eller att gömma sig bakom när de har tagit sig in.

   Inbrott? Har du gardiner så att du inte ska få inbrott?

  Hundra procent gardinlös. Tyvärr är min snubbe likadan, så allt tar sinnessjukt lång tid för oss att bli färdiga med.

  OT, men någon som vet varför Sofie Fahrman ska gifta sig igen? De gifte sig ju för inte alls längesen så kan ju inte redan handla om att förnya löften eller nåt sånt??

   jag TROR de gifte sig ”enkelt” första gången, med bara de närmsta (kanske för att hon var gravid?) och nu misstänker jag att det ”riktiga” bröllopet blir av.

    Jaha trodde att de hade ett stort bröllop sist med kyrka, dyr klänning och hela kalaset. Förstår inte varför de inte väntade något år till med det bröllopet då istället för att ha två st så tätt inpå.

     Har för mig att de gifte sig i stadshuset och Sofi hade en byxdress (otroligt snygg). Jag skrev ”enkelt” för enkelt för mig och för Sofi är nog två helt olika saker….

     Ofta gifter man sig av juridiska skäl om man väntar barn.

      Jo men om det ändå hade tänkt vänta nåt år med att gifta sig ”på riktigt” så hade det väl kunnat vänta till dess. Men kul för dem att ha två bröllop såklart, förstår bara inte vitsen att köra två bröllop så tätt, även fast man har barn.

     Många gifte sig i stadshuset under pandemin. Man vill inte vänta med att ha det juridiska på plats och som nån skrev var hon nog gravid redan då. Och ingen visste ju hur länge pandemin skulle vara (de gifte sig december 2021). Och ja, jäklar vad snygg hon var i byxdressen!!

   De vill ju ha det där mastodontbröllopet de drömt om såklart. 🙂 Ska bli så kul att se, det lilla man lär få ta del av.

  Jag hade levt utan gardiner, även knäckt gardinstången som straff.

  Fixar på en gång!

  Älskar gardiner! Men överlag är jag absolut inte någon hemmafixare. Tar ofta evigheter innan jag tar tag i såna saker… Det är ju så tråkigt.

  Sorry lyssnade nyss på Surret. Vilken är podden dom pratar om? Hört flera nämna den, men ingen säger vilken det handlar om och fattar verkligen inte. Någon som vet? Tack !!

   Inte hört själv men flera pratar om fas3 just nu på p3 där den äldre mannen utpekas som kvinnomisshandlare (inte dömd).

  Gardiner! Men hade säkert fixat det själv. Älskar att fixa saker hemma. Alla instruktioner man behöver finns oftast på Youtube, 🙂

  ”Utan att be om hjälp” haha.

   Ja ribban ligger verkligen i källaren.

  Med tanke på att skenorna är monterade – för det gjorde vi direkt när vi flyttade in. Men gardinerna ligger där i en hög för att strykas och sys upp sedan fyra år så är jag team Sandra.

  Rullgardin har vi som tur är. Men själva mekanismen är trasig sedan 2021 så man får rulla upp uppe vid rullen…

  Detta klagande på att vara i lekpark med sonen. De har precis innan ätit en barnfri lyxig lunch (sonen sovandes i vagnen) på en fin restaurang! Det känns så konstigt att gnälla på att man måste leka med barnet i en park sen. Det är ju sånt man gör, umgås med sitt barn? Fattar inte vad problemet är.

   Det är väl inte beskrivet som ett jätteproblem precis. Tror alla föräldrar någon gång, eller kanske alltid, känner att hänga i lekparken är sjukt tradigt. Samtidigt är hon tydlig med att om barnet vill leka i lekparken så får barnet leka i lekparken. Det står liksom i meningen efter.

    Fast det skriva ju hela tiden om hur tråkigt det är med lekar, bilar och parker. Heeeela tiden.

   Läser inte in att det är ett problem? Det verkar vara du som läser in det.

    Problemet är att hon klagar på att umgås med sitt barn, väldigt ofta. Därför verkar hon tycka att det är ett problem.

   För att det är dödstråkigt att leka med sin 2-åring i en lekpark alldeles oavsett om en tidigare under dagen har gjort något underbart 🤷🏽‍♀️ men en kan älska sitt barn lika mycket för det, acceptera läget och göra det till ett roligt besök för ens barn. Men en behöver absolut inte tycka att det är kul för det.

   Hur kul är det att hänga i en lekpark som vuxen? Inte speciellt. De flesta föräldrar tycker nog inte att det är jättekul att leka med sitt barn eller vara i lekparken. Man kan älska sitt barn lika mycket för det.

    Jo men jag hänger i hundparken varje dag med min hund, det är inte jättekul för mig heller men jag nämner det inte hela tiden till höger och vänster. 😀 (Förutom nu)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.