Victoria Eklund får hjälp av följare

Victoria Eklund tar sprutor inför plock och nedfrysning av ägg, och för det krävs det bland annat att hon tar sprutor för att optimera resultatet. Hon behöver ta en spruta för att stimulera äggblåsorna och sedan en annan för att bromsa ner processen så att äggen inte släpper och vandrar ner genom äggledarna.
Av Victorias inlägg, och Annica Englunds, så har jag förstått att dessa sprutor gör riktigt ont och att det då är extra jobbigt att behöva sätta dem själv.

En följare erbjöd sig att hjälpa Victoria med det hon kallar för ”värstingaprutan”, ett erbjudande hon tackade ja till i helgen och som hon skriver att hon är evigt tacksam för. Väldigt fint! 💚

Jag håller alla tummar för att det ska gå vägen för Victoria och att hon får till äggplock och nedfrysning.

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Skräm nu inte upp folk! Nålen i ivf-sprutorna är tunn och det är enkelt att dosera och sätta sprutan själv. nej, det gör inte särskilt ont även om smärta är individuellt. och då är jag ändå en chicken som får ångest och obehag av typ allt

      För alla är det kanske inte enkelt att sätta sprutan själv även om nålen är tunn? Det är ju en mental barriär att ta sig över.

      Jag har gett sprutor till folk flera gånger, är tatuerad, piercad och ÄNDÅ skulle jag nog inte fixa att ge mig själv en spruta.

        Sprutornas storlek varierar beroende på anledning. Jag tyckte vissa var supertunna och kändes inte alls, och vissa var ”tjockare” och sved.

          P.S Är du dessutom spruträdd så är det jätte jobbigt att behöva göra det själv.

        Fick ta hemma i flera dagar efter operationer. Tog i låret. Inget smärtsamt men hatade det.

        Jag fick göra typ som Victoria. For hem till en kompis som satte in den åt mig en kväll i början av behandlingen och kvällen därpå fick min bror göra det är mig. Jag gjorde det själv allra första kvällen, men svimmade och vaknade med sprutan hängandes ut ur magen. Gjorde fler behandlingar över ett år så det gick bättre och kunde börja ta dem själv så småningom som tur var.

        Fobier är vad de är. Hur irrationellt och ofarligt det än är så får de en ur spel helt enkelt.

      Håller med. Tagit alla mina IVF-sprutor själv. Även de stora progesteronsprutorna som ska in i baken går helt okej för mig. Jag hade större problem med återhämtning efter äggplockningen (OHSS osv).

      IVF-resan är verkligen sjukt individuell. Det vissa har problem med glider andra bara igenom. Döm aldrig någon annans resa ❤️

        Vad är det med att kalla det IVF-resa? Vad är fel med att bara kalla det för vad det är?

          Eller så kallar man det för IVF-resa, spelar väl ingen roll ☺️

            Tycker bara det låter fjantigt. Högs personlig åsikt dock.

              Ja men för vissa kanske de känns lite tryggare och mer hoppfullt att kalla det resa, att tänka att det finns ett mål och att man är på väg dit. Vad du tycker skiter de nog i 😅 men trevligt att du delade med dig av din åsikt.

                Precis som att för vissa känns det lite mer inspirerande och enklare att se sin viktnedgång som en ”viktresa”

          Ja vad fan är det med att allt ska kallas ”resor”? Urfånigt ju.

      Om du följer hennes Instagram så ser du att hon tar två olika injektioner, en som har en tunnare nål (som hon klarar av att administrera själv) och en som har en tjockare nål (som hon därför vill ha hjälp med). Inlägget handlar väl inte om att skrämma någon?

      Exakt. Gjorde inte ett dugg ont av varken Gonal-F, Fyremadel, Ovitrelle eller Gonapeptyl. Ett snabbt stick i magen, tjoff tjoff. Tycker vissa folk vill göra det mer dramatiskt än det är🙄 Allt för spännande content.

        För mig var fyremadel jobbig att ta. Gjort fyra stimuleringar, hade ångest inför varje fyremadel-spruta. Alla är olika.

          Jag donerar ägg just nu. Gonal-F och gonapeptyl är inga bekymmer men fyremadels trubbigare nål tycker jag är så hemsk att jag ber sambon om hjälp. Nu i denna behandling behövde jag få ytterligare läkemedel, då fick jag ganirelix istället och den nålen var faktiskt lite lindrigare.

    Efter att jag opererats behövde jag ta egna sprutor i låret ett antal dagar för att minska risken för blodpropp. Det var något i hjärnan som liksom ville spärra den rörelsen. Tyckte det var väldigt svårt och gick emot min instinkt. Men övervann detta, för hade ju inget annat val hehe.

      Har tagit blodförtunnande i hög styrka (grov nål) i över två månader dagligen. Det är bara att göra det hur jobbigt det än är. Magen är blå i alla kulörer.

      Haha jag är inte spruträdd men stack mig själv i fingret första gången under pandemin (antikroppstest) och blev typ irriterad på mig själv att jag hade någon slags spärr. Var ju inget större ändå så efter några nedräkningar som inte blev ett stick fick jag ju bara skaka av mig det och sticka, ”skärp dig nu och gör det bara!”
      Var inte rädd för nålen men var liksom ett mentalt stopp ändå😅 kände mig så löjlig.

      Jag med. Och den är mini. Min distriktssköterska hjälpte mig 🙏🏽

      Ber man en okänd människa komma hem till sitt hem och gem en spruta? Bit ihop liksom.

        ge en spruta.

    Jag var livrädd inför IVF/alla sprutor/äggplock men hittade bra konton på instagram som gjorde att det kändes lättare! Ivf.Sthlm.2023 och Ivfsverige tex.

    Unpopular opinion: tar hellre sprutor på mig själv varje dag (går igenom IVF just nu) än går och fixar naglarna. Hatar när någon pillar på mina naglar! Det är så fruktansvärt obehagligt haha

    Hellre ett stick rakt igenom huden, än någon som rispar på naglar (ryser)

      Men på tal om det. Vad F-N är det som luktar så sjukt illa utanför var och varenda nagelsalong som huserar i landets gallerior?

      Ryser bara jag läser om att rispa på naglarna usch haha

    Jag förstår inte varifrån hon får sin inkomst. Hon har råd med lägenhet i både Sthlm och Marbella och dessutom flera försök av äggfrysning. Mikro-influencer med flest ingrepp av alla (efter Paow) skulle jag tro. Kan det vara O.F där?

      Ärvt pengar, investeringar, förmögen partner.. Only fans är inte det enda alternativet.

      Jämför inte henne med Paow, det är varandras motsatser. Victoria är sjukt gullig och bara för man har fillers osv är man inte automatiskt en only fans tjej. Microinfluencer skulle jag inte kalla henne, hon har ju en del följare på både instagram samt TikTok och gör samarbeten osv.

        Sjukt gulligt men umgås fortfarande med Diana Baban. Dessa två saker går inte ihop i min värld.

        Jag jämför henne inte som person med Paow. Det gör du. Jag jämför antal ingrepp.

          Paow ligger nog ganska långt före henne med det också

      Jag har undrat exakt samma sak! Hon gör knappt någonting om dagarna. Äter på restaurang konstant, tränar på gymmet, går på ansiktsbehandlingar, gör botox… För att vara influencer gör hon dessutom ganska få samarbeten. Något är en aning ologiskt med hennes ekonomi… Om hon hade OF hade hon nog gjort reklam för det…

        Men hon gör ju samarbeten på båda sina kanaler vilket man kan tjäna väldigt bra på, har kanske pengar undansparande, hennes pappa gick ju bort nyligen så kanske fått ärva (menar inte att vara osmaklig)

        Hennes pappa gick bort för 1-2 år sedan. Fick säkert ett arv i samband med det som underlättat. Hon levde visserligen i lyx innan det och ja, man kan undra hur hon får det att gå runt. Det jag är mer nyfiken på är om hon är uttråkad. Hennes dagar verkar extremt enformiga med träning, köptmat, selfies och videoklipp.

        Sedan kan jag tycka att det blir liiiite löjligt att hon har gjort x antal fillers under åren men att ta en spruta subkutant får henne både att storgråta och göra en video på när hon storgråter. Ett par nålstick i läppen borde göra betydligt mer ont än en injektion som sätts subkutant i magen likt en diabetiker men jag kan ha fel.

      Hon vann ju love island (250/500k?) och vad jag förstått så är hon väldigt ekonomisk av sig sedan tidigare. Har man bara varit duktig på att lägga undan pengar sen start av jobb, så får man ihop en del. Hon har ju bott i Alingsås tidigare, där man kanske inte gör av med så mycket..

      Har fu sett Diana Mosen? Där kan vi snacka operationer 😅

    Ot men lyssnar inte på högt i tak podden. Vilket rykte ger de svar på tal

    Jag har gått igenom flera IVF:er och återsättningar som misslyckats. Är inne på år 2 av IVF, så det hela är mer som en resa för mig än ”bara” en IVF liksom.

      Varför inte kalla det IVFer då? IVF-resa låter så himla pretentiöst.

        Men allt är ju resor nu. Viktresa, ivf-resa, ”den här resan” nämns i precis varenda tv-program, från idol till fångarna på fortet ungefär.

          Ja, det låter jättetöntigt. Samtidigt känns det så taskigt att sparka på folk som går igenom ivf. Det måste vara så sanslöst tufft så låt dom kalla det resa, vad spelar det för roll.

    Jag behöver ta en spruta i magen/låret varje vecka p.g.a. min reumatiska sjukdom. Har aldrig haft några problem med även om det gör ont vissa gånger. Och då var jag ändå EXTREMT spruträdd fram tills dess att jag var 20-ish.
    När jag skulle ta en spruta i typ andra klass fick mamma komma till skolsköterskan och hålla fast mig med våld, så att den stackars kvinnan kunde sätta sprutan på mig.

      Är det nu du vill att vi säger att su är duktig som klarar av det medan Victoria är fjantig som inte klarar av att ta en spruta själv?

        Nej.

        Jese
        Jag läste/tolkade inte in det så.

      Behöver också ta spruta varje vecka, av samma anledning. Och det gäller givetvis många många fler som har obotliga sjukdomar.

      Förlåt men jag är så trött på ivf-offerkoftor och sillmjölkar som seriöst är så jävla klena i psyket att de inte kan ge sig själv en liten nål i underhudsfettet. Skärp er och sluta böla.

        Haha, bästa kommentaren. Jag har också gjort hela processen och ska snart föda barn. MISSTÄNKER att förlossningen kommer vara liiite värre än ett par futtiga sprutor, så håller med- fan morska upp sig lite nu alla IVF-systrar! Sjåpa er inte, ni kommer behöva träna er att bli mentalt starka, och ett bra första steg är att bara tjoffa in nålen. Det är ens MINSTA problem. (Om man inte är extremt nålrädd, men då får man banne mig jobba på det).

          Om det var otydligt så är jag inte nån ”IVF-syster”. Jag är reumatiker.

          Du kan träna mentalt på hur många sprutor du vill, förlossningen kommer att vara i sin egen kaliber ändå…

      Vet nu inte vilken medicin du tar men jag tar också spruta varje vecka av samma anledning och där gör ju själva sprutan hela jobbet åt en? Man trycker på en knapp och den skjuts in om man säger så haha, det är rätt stor skillnad från att på riktigt behöva trycka in den själv.

        Jag har inte pennor, utan sprutor. Hett tips om du inte vågat prova, sprutor är mycket bättre och enklare än pennor. Man har mycket större kontroll på injektionerna och kan pausa om det gör ont eller svider till.

    Det handlar nog mer om rädsla, för den gör inte ont, möjligtvis obehagligt.

      Precis, gjorde verkligen inte ont.

    Det handlar inte alltid om nålen är tunn eller ej, ibland kan injektionsvätskan svida en hel del. Då är det inte själva sticket som gör ont utan det svider när vätskan injiceras. Ibland är nålen grövre och då känns ju sticket mer såklart. Sedan måste man såklart beakta den psykologiska aspekten av att sticka sig/bli stucken.

    Jag har gett otaliga injektioner under min yrkeskarriär, blev själv sjuk för ett antal år sedan och fick dras med dagliga injektioner under en tidsperiod på 6 månader. Hade ätit en del mediciner i tablettform men nu behövde jag ta ett läkemedel som enbart fanns i injektionsform. Plötsligt blev mitt sjukdomstillstånd väldigt verkligt. En tablett här och där tar vi nästan alla någongång (alvedon, ipren, antibiotika). Men när jag plötsligt skulle börja sticka mig själv så blev det så tydligt att jag var sjuk. Har aldrig varit nålrädd/stickrädd, men många gånger grät jag när jag skulle ta injektionen och det kunde ta 20-30 minuter innan jag väl klarade av att ta injektionen.

    Som sagt, det finns många orsaker till varför ovannämnda person reagerar som hon gör. Känner inte till henne sedan tidigare men önskar henne, och andra som genomgår IVF, all lycka.

      Jag tar en spruta varje vecka där lösningen är alkoholbaserad som sätts subkutant och en som är oljebaserad som sätts intramuskulärt. Eftersom den är oljebaserad och ska sättas intramuskulärt måste nålen vara betydligt grövre och längre (0,60x30mm). Ingen av dessa injektioner känns något nämnvärt.
      Sedan förstår jag att andra som tar samma eller liknande kan tycka att det gör ont men min gissning är att Victoria gör en grej av detta för att skapa ”content”.
      Jag är övertygad om att det går utmärkt att ta en subkutan injektion på egen hand utan att ladda upp en video där man gråter och hulkar till lugn sorglig musik.

    Jag arbetade på förskola med ett barn som hade diabetes. Då märkte jag att det tog emot att sticka ett barn i fingret och ge insulin, trots att hen var väldigt stoisk, modig och van vid hela proceduren. Jag tyckte att det var obehagligt varje gång och då är det ju liksom inte sprutor som man liksom ser nålen på.

    Där och då begravde jag alla planer på att någonsin arbeta inom vården, haha..

    Förlåt för OT men skulle önska en granskning av Tiingelinns samarbete med sinful. Hur kan ett samarbete godkännas av kund när kreatören inte ens vågar nämna produkterna vid deras namn? Och att hon valt ut saker ”hon tycker är fina”. Äeeeh det var så märkligt.

    Behöver också ta spruta varje vecka, av samma anledning. Och det gäller givetvis många många fler som har obotliga sjukdomar.

    Förlåt men jag är så trött på ivf-offerkoftor och sillmjölkar som seriöst är så jävla klena i psyket att de inte kan ge sig själv en liten nål i underhudsfettet. Skärp er och sluta böla.

      Håller med. Har du inte större problem i livet knip igen. Jag har helt klart svårt att känna empati för någon som bölar över ivf sprutor
      Kanske är jag bitter men ivf är en av del mindre jobbiga delarna jag har gått igenom i livet – och jag är inne på runda 6 utan resultat. Och ja inte så härliga sprutor.
      Folk är sådana crybabies. Var tacksam om det är något du upprörs av’ – jag hade tagit den smärtan och rädslan 10 gånger om dagen om jag slapp alla andra livets sorger och rädslor som kan drabba en.
      Bitter ? Ja!
      Triggad! Ja!
      Väx upp

        EXAKT!!!

        Vad härligt empatiska ni verkar vara!

          Jag är jätteempatisk för det mesta, men att ta en eller två små sprutor i magen per dag ÄR ingen stor grej. Been there, done that. Gör man det till en grej så är man mjäkig, så är det bara.

    Har MS och fick ta bromsmedicin varje dag. Vissa dagar gjorde sprutan ont, andra inte. Har aldrig varit spruträdd, så att ta sprutorna själv var inget problem. Numera så tar man tabletter. Vilket såklart är mycket lättare. Hur många sprutor få en diabetiker ta under en dag?

      Lite olika, en typ1-diabetiker som inte har pump tar nog sju sprutor per dag åtminsone..

    Jag körde bara en isbit på magen där den grova nålen skulle in, bedövade helt så den kändes knappt. Insåg under ivf att jag verkligen gillar nålar haha. Saknar dem lite nu när det är över..

    Vi diabetiker ba: 🤭

      Exakt 🤓. Jag tar typ fem injektioner om dagen.

    Hahaha, alltså vad är det här för skit? Blir fan ledsen. Ingen har bett om era personliga anekdoter, speciellt inte i syfte att tala om att ”det minsann inte gör ont” eller ”tänk på oss som tar sprutor hela tiden”. Wtf… Hon är rädd, och ni skriver som värsta högstadiemobbarna. Hon är så rädd så hon hellre bjuder in en främling som får hjälpa till, det är modigt inte fegt. Hon gör något fast det skrämmer henne! Du kan inte vara modig om du inte är rädd och lever du ett liv där du aldrig behöver vara modig så lever du fan snett.

    Fattar ni inte vad jag skriver tillåt mig att ge exempel med er egen skitlogik:
    Till alla er som höjdrädda: skit ner er för jaaag har hoppat fallskärm och är inte ett dugg rädd för höjder. Kan stå på en pall eller klippkant, inget farligt.

    Till alla er som är rädd för spindlar: de är inte farliga jaaaaaaag klarar av att flytta på dem. Gjort flera gånger. Många gånger.

    Till er som är rädda för mörkret: det finns inget att vara rädd för i mörkret, JAG är liksom inte rädd för mörkret. Köp en pannlampa och gaska upp er.

    Till er som rädda för att det ska börja brinna hemma: var inte rädd bara, sluta med det. Ha brandvarnare, tänd inte ljus osv. Lilla jävla JAG nojar inte över det, mkt bättre.

    Till alla som tycker att det är lite obehagligt att bada i mörkt djupt vatten, eller ni som får panik av fisk eller sjögräs. Det är liksom inget att vara rädd för, jaaaag är inte rädd. Så jävla laaaarvigt att vara rädd för en fakking mört!

    Du som vill skriva ”Aaaamen JAG höll på och drunkna i vattenpöl en gång” låt bli för då fattar du inte min poäng eller så har du inte förmågan att förstå att det finns andra människor som känner andra saker än du själv. Om så är fallet så hoppas jag så jävla innerligt att du är en läskunnig 3-åring och inte vuxen martyr som måste hävda sig själv konstant. Puss

    Respekt för dem som är spruträdda, men de flesta tycker nog inte att dessa sprutor gör jätteont eller är ”värstingspruta”. Så viktigt att ändå balansera upp för dem som läser detta och stressar upp sig nu.
    Jag har tagit dessa sprutor flera gånger då jag donerat ägg. Det gick hur bra som helst. Ett litet stick sen är det bra.

    Varför är folk så elaka och bittra? Victoria tycker sprutan är obehaglig och gör ont, en snäll följare som jobbar inom vården hjälpen henne. Det är väl jättefint? Varför kan man inte bara önska henne lycka till och sen dansa vidare i livet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.