Ani Jewels & bröstcancerförbundet

Den 1 oktober, 08.00 lanserar vi vårt limiterade halsband ‘Pink Ribbon’, där vinsten går oavkortat till Bröstcancerförbundet. Länkat i ANI’s profil finner du även vår insamling hos Börstcancerförbundet, där alla pengar går till forskningen.

Att Ani Jewels skänker hela vinsten till Bröstcancerförbundet från försäljningen av ett halsband som de släpper en begränsad utgåva av, till förmån för cancerforskningen är värt att uppmärksamma.
Kanske behöver jag lyfta upp fler positiva saker här inne och på Instagram med tanke på anklagelserna om att det ska vara smygreklam eller med förhoppning om pressutskick så fort jag inte kritiserar någonting.

Jag har nämligen även lyft fram hur bra omdömen Caia Cosmetics adventskalender fått i år, vilket jag kan tycka är relevant eftersom jag skrev om det smärre haveri som företagets första kalender blev. Förra året blev redemption, och i år är det en klockren succé av de recensioner som inkommit.
Bara för man kritiserar en sak från en person eller företag så betyder det inte att man inte kan höja någonting annat, men det vet väl de flesta här inne vid det här laget?

 

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hej, rubriken i detta inlägg är inte så fint avstavad, då du numera är författare är du även ditt varumärke inför din boklansering och jag tror att en del kommer att avstå din bok för att det är så slarvigt skrivet här på bloggen. Jag själv är inte så bra på svenska men ser en hel del slarv och vill vänligen uppmärksamma dig på det.

   Vad var det för fel på rubriken?

   Rubriken är inte avstavad alls ju? 🧐

    Det är väl som vanligt när någon påpekar att något är fel i den här bloggen (rent faktamässigt eller grammatiskt) så går Camilla eller crew in och ändrar utan att kommentera det vidare.

   Jag tror bara att det är mobilskärmen som är för liten för hela ordet. För mig står det också
   Bröstcancerförbund
   et

   Men det är inte Camilla som har skrivit det så.

    Precis, det är bara formatering. Sidan är responsiv men inte supervälanpassad, vänder du på telefonen får du hela ordet på en rad.

   Jag tror inte att det kommer påverka försäljningen av hennes bok. Förmodligen har någon läst igenom den innan den gavs ut??

   Hur det blir avstavat beror ju på vad du har för upplösning i mobilen 🤦‍♀️
   Men det var ”vänligt” av dig. Verkligen.

  Alltså jag växte ju upp på tiden då adventskalendrar hade bilder bakom luckorna. Men jag har så svårt att förstå hur man kan köpa en papplåda med okänt smink för 2700 kronor!!!! Hällften kanske är sånt man inte vill ha? Eller vet alla i förväg vad kalendern innehåller? I så fall, varför köpa en kalender istf att bara köpa de grejer man gillar? Och, sista frågan, öppnar man en lucka om dagen i sin kalender, som barn gör?

   Värdet av kalendern är 8000 kr, priset betydligt lägre. Om du vet att du gillar många produkter är det ju värt. Några produkter kan man testa – precis som man alltid testar en produkt för första gången och inte vet om man kommer gilla. Andra produkter kan man ju ge bort till andra.

   Är också nyfiken på om någon öppnar dag för dag haha

    Men självklart måste man öppna en lucka varje dag, annars försvinner ju hela meningen?

     😂

      Varför var det så roligt? Varför har man annars en kalender?

       För att det här med kalendrar har spårat ur. Värde på 8000:- Hahahahaha

      För att jag skulle slita upp alla på en gång 😉

     Såg nån på TikTok idag som öppnade hela Caias kalender. Så mycket fint!

     Meningen för några kanske är att få produkter till ett värde av 8000 men betala under 3000? 🙂

      Caiapryla för 3000, suck.

   Jag har köpt kaffekalendrar de senaste två åren och för mig med massor av ångest runt högtider har det gjort december roligare att ta sig igenom. Tror inte att jag skulle köpa någon kalender som inte innehåller något ät/drickbart men för mig blev det mysigt att dra fram ett nytt paket kaffe (single serve alltså) varje morgon. Sen efter julen köpte jag fler paket av de sorter jag tyckt var riktigt goda. Hade nog inte vågat testa så många olika sorter som jag gjorde om det inte varit så enkelt som i kalendern (pga dyrt osv)

    Vad spännande! Kan du rekommendera något märke? Googlade men det är ju en djungel… 🙂

     Jag har kört både kaffe och tekalender från Brew Company, jättebra variation!

      Stort tack! 🙂

    Mitt i corona när vi inte kunde fira jul med min mormor (hon är lungsjuk, 70+ och bor i Danmark, som ju var stängt för inresor) köpte vi en kaffekalender till henne. Hon var väldigt nöjd och hittade flera nya kaffesmaker. Plus att hon tyckte att det ändå gjorde att december kändes lite festligt, även ”utan jul”.

   Jag tycker det förgyller en annars deppig månad att få öppna ett litet paket varje dag med något som jag blir glad för. Köper generellt från märken där jag vet att jag gillar det mesta. Är det något jag får som jag inte gillar ger jag bort det.

   Ska man öppna kalendern ”som barn gör” så öppnar man väl lucka 24 först, eller?

    Gör barn det nu?

    Aldrig gjort ens som liten. Visste inte att barn gjorde det.

    Ingen gör så. Varför skulle barn göra så?

    Har 3 barn, de öppnar som man ska 1-24, en lucka per dag, vet inte vad du har för konstiga barn 🤷🏻‍♀️

   Tycker också det är mycket pengar.
   Jag skulle aldrig köpa en kalender för det priset.
   Synd om tonårstjejer som suktar efter den.

    Jag reste till Grekland 1v för det priset. Men så är jag inte galen i Bianca heller. Alls.

   +1 på den. Sen tycker jag iofs att smink är skittråkigt att köpa generellt, är mer för hudvård. Skulle dock inte köpa en kalender med hudvård där hälften är grejer jag inte köpt annars, vad skall man med det till liksom? Möjligen skulle det väcka mitt intresse om det var en kalender med nyheter, från olika bra hudvårdsmärken, så man får tillfälle att testa dessa, tex.i små förpackningar.

   Klart du öppnar dag för dag, varför skulle du inte göra det?
   Vill man ha allt på en gång köps väl inte en kalender utan någon box (kommer inteihåg rätta namnet)

   Anna, jag tror att Biancas svans, köper vad som helst som har med Bianca att göra, vad det än kostar. Dom skulle kunna köpa en pappersnäsduk som Bianca snutit sig i, om det fanns en möjlighet.

  Camilla, kanske kan du bara skriva något positivt utan så mycket passiv aggressivitet? Hela den positiva känslan liksom försvunnet när du skriver typ ”Här är en bra grej Ani jewels gör, för jag blir alltid anklagad för att vara negativ men det kanske alla fattar att jag inte är hela tiden”. Du är likadan i podden väldigt ofta. Typ: ”En bra grej som Bianca gjorde i veckan (och nu ramlar väl alla av stolen här för att JAG BLOGGBEVAKNING SÄGER NÅTT POSITIVT JOHODÅ JAG KAN VARA POSTICT OCKSÅ”

   Ja, det blir lite tröttsamt i längden faktiskt.

   En av så många saker som skiljer den här bloggen från mer seriösa bevakare. Förmågan och kompetensen saknas helt enkelt.

   Har man kanske sarkasm och ironi i sitt vanliga språkbruk blir det lätt så. (Nu vet jag iof inte om C gör det vanligtvis), men jag är likadan. Min bror tycker jag är tjatig och elak, själv tycker jag det är kul🫣

    Hur kommer det sig att du finner just elakheter njutbart? För din egen skull kan det vara bra att få fatt i grundorsaken.

    Det är inte en positiv grej eller något som gör saken bättre att du är likadan… Uppfattar folk i din närhet dig som elak kanske du ska tänka efter lite hur du uppför dig och spara vissa av dina tankar i huvudet samt jobba lite med att bli en snällare och trevligare person.

     Inte samma som 11.43 men… Sarkasm och ironi är inte elakhet. Men alla förstår det inte. Varför ska man ändra sig för att någon annan inte förstår?

      För mig handlar inte det jag uttryckte i min kommentar till Camilla om sarkasm eller ironi, utan om att jag tycker att hon ofta uttrycker sig självcentrerat och passivt aggressivt

  Usch vad dyr. Stackars alla Biancas små fans som inte kommer ha råd med en.

   Den är redan slutsåld och folk gråter ut om det på caias instagram

    Så klart dom vill få det att låta så. Dom trollar nog fram fler ska du se.

   Tråkigt för dem, men tror nog de fokuserar lite mer på en lite äldre målgrupp än så unga personer som inte ens tjänar egna pengar.

    Hur många äldre är galna i Bianca?

   Vad bra. Konsumtion av billig skit från Kina förstör världen.

  Hur vet man att faktiskt hela summan går dit då? Kommer de att redovisa för allmänheten?

   Bekant med begreppet matematik?

   Mynona denna kommentar skulle inte på ditt inlägg 😤

   Nej man får aldrig reda på det och just begreppet vinst har många definitioner. Men man kan vara säker på att det sällan blir några större summor.

  ”Redemtion” har hamnat snett i texten!

   Hur menar du?

  Är det bönor i deras adventskalender?? 😊

  Alltså den har influencerestetiken som går ut på att man ser ut som en perfekt liten docka som sitter/står stelt och stirrar i fjärran med frånvarande blick? Är det inspirerande det? Antyder inte liv och rörelse för mig direkt, snarast att man sminkat dig perfekt och har på sig så perfekta kläder och sin dyra lilla väska och inte vill förstöra nåt så det enda man kan göra är att vara blick still för att inte nåt ska se fult ut eller bli smutsigt eller förstört. #funlife

  När det gäller frontbilden innan inslaget, så tycker jag mest den ser kall och känslolös ut. I detta sammanhang torde man väl vilja förmedla värme och medkänsla kan man tycka.

  Sen, och sticker väl ut hakan här, men även fast givetvis för en god sak, har jag svårt för när man samtidigt säljer in och gör affär av sina produkter och reklam för varumärket, i sammanhanget med insamling för cancerforskning, eller andra liknande saker. Det finns andra sätt. Man kan tex skänka en summa anonymt, eller inte. Till syvende och sist, när summan skall redovisas är det kunderna som skänkt det mesta (vinsten skänks, vi vet inte tillverknings kostnad för dessa smycken, ej heller deras vinstmarginal) men företaget får fin reklam.

   Precis, och så fick de värdefull marknadsföring här också, även CAIA. Det är ganska ofta inlägg om dem här hehe, Är övertygad om att det är reklam men det lär förnekas.

    Ja reklam/marknadsföring är det ju, på ett eller annat sätt. Blev lite förvånad när jag såg inlägget. Varför ska det uppmärksammas som något gott när man endast skänker vinsten, en vinst som ingen vet hur hög/låg den är samt att det är kunden som betalar det som företaget skänker dvs. inte företaget själva.
    Ser personligen inlägget om kalendern som reklam för detta sminkföretag.

  ”där vinsten går oavkortat till Bröstcancerförbundet”.

  Skulle vara intressant att få veta hur mycket de skänker för varje sålt halsband dvs. vad de räknar att vinsten blir på varje produkt.
  Först ska ju alla kostnader/utgifter dras av från försäljningspriset dvs. administrativa kostnader, produktionskostnader, investeringskostnader, skatter/avgifter. Vinst = intäkter minus kostnader (för den som inte vet).
  Hade varit mer seriöst om de skänkt hela försäljningssumman istället…

  Julkalenderns säljs för 2695 kr och ska, enligt dem själva, ha ett värde 8000 kr. Deras ordinarie priser måste vara riktiga ockerpriser med tanke på att de säkerligen tjänar pengar på produkterna i julkalendern fast de säljer dem för ”bara” 2695 kr.

   Precis, instämmer.

   En annan teori är att de har insett hur höga ockerpriser de har satt på sina prylar, jag skulle inte bli förvånad om tillverkningskostnaderna inte är mer än några kronor, och att de skäms så hårt för att de duperat unga tjejer att de nu väljer att skänka vinsten. Men i så fall blir det ju en bra slant som de skänker. Hög summa kan i så fall betyda att vinsten per pryl är orimligt hög. Ska bli intressant om de redovisar summan efteråt.

  Visst är det bra att de skänker till Bröstcancerförbundet men betänk också att de tjänar på uppmärksamheten de får genom det, det blir bra marknadsföring. Både Ani och CAIA sätter ju höga priser och produkterna är troligtvis billigt producerade i Asien, iaf så är ju CAIA-produkter det. Vem som designar Anis smycken har man väl aldrig fått veta, eller var, lite märkligt. Sedan vad gäller att två tidningar gett kalendern högt betyg ja det beror på att det är köpt marknadsföring, men inte alla som förstår det. Dyr kalender.

   Håller med och sen är det ju frågan hur mycket den där s.k. vinsten blir.
   Personligen tror jag att de utnyttjar det här med Bröstcancerförbundet endast i syfte att få merförsäljning och bli marknadsförda (som de blivit på den här sidan), annars hade de kunnat skänka ett eget valfritt belopp.
   I detta fallet skänker inte Ani någonting, det är kunderna som skänker pengar och Ani tar berömmet och den medföljande marknadsföringen.

    Du har rätt, jag tror som du. Undrar vad det var ANI dolde som de blev anmälda för, inget inlägg om det här och det har varit tyst om det. Money talks brukar man säga men tvärtom kan man också säga …. ni som förstår förstår… say no more.

  I detta inlägg ser jag två olika inbäddningar och ingen av dom är rätt… den översta är Ebba von Sydow och den andra är Tone Sekelius. Har förut kommenterat att inbäddningarna ibland blir fel hos mig men sen glömt bort mig och glömt kolla om jag fått svar..
  Är det bara jag som har detta problem?
  Gervide

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.