Ilska över JLCs prank

JLC prankar sin kameraman Niklas som precis har tagit körkort, och lurar i honom att de hyrt en Porsche till honom i 12 månader. 
De känner tydligen någon som arbetar i Porschebutiken och som låter dem använda företagets lokal och bil för blåsningen.
I slutändan får Niklas istället en funktionell bil som trio de facto köpt till honom, men trots det så rasar folk i kommentarsfältet som tycker att pranket var elakt och att trion kort och gott gick för långt den här gången.
Tittarna tycker synd om Niklas som ser ut att bli ledsen när han inser att trion blåst honom.

Tack för tips!

51 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vissa prank är bara rent av elaka. Detta är ett av dem.

      *Alla

        Verkligen inte alla 😂 men den som skapade första kommentaren hade rätt

          Jo, alla. Humor på andras bekostnad är ALDRIG kul

            Alla brukar inte vara elaka ☺️ och jo har sett massa pranks som varit kul, där båda kan skratta åt det. Men detta var lite överstyr.

            Men jösses, tycker DU ja. 😂 Eller har du kanske vetorätt i fråga om vad som är roligt och inte?

            Om inte så blir det ju märkligt att argumentera på det sätt du gör, särskilt när du redan genom det första svaret blir varse om att det finns personer vars åsikter avviker från din (om du nu skulle missat det), så det du framhåller som fakta i samma sekund motbevisas. Försök ha i åtanke att humor är något subjektivt, som varierar mellan individer. Jämförbart med att argumentera om vad som smakar gott och inte.

            Det är ju ingen nyhet att många ser och uppskattar det humoristiska i skämt på både andras och på sin egen bekostnad. Med det inte sagt att det är så enkelt att någon som ens generellt gillar en viss typ av humor kommer tycka alla skämt i samma kategori är roliga, förstås. Skriver detta som reservation så du inte tolkar min kommentar som att jag påstår att alla pranks är kul för alla som ibland frikostigt pranks, eller att alla som gillar prank på andras bekostnad per automatik kommer uppskatta skämt på sin egen bekostnad, och vice versa, osv, då du verkar ha ett något förenklat synsätt i frågan.

      Nu har jag inte detta… men om han nu FÅR en bil tillslut (en dom är ett vettigare alternativ att åka runt i) så låter det ju inte direkt elakt!!

        Han fick en bil som han inte kan/får köra…

      Inte kul alls…rent taskigt!

    Började faktiskt kolla på klippet igår i tron att det var ett så kallat loveprank. Men stängde av så fort det framgick att de tänkte lura honom. Inte alls schysst..

      Jag med. Klarade inte av att kolla.

    Prank är nog nära längst ner på listan av humor jag inte uppskattar. Just för att det ofta slår fel, och så står det någon med ledsna ögon och stelt leende och säger ”haha, vad kul, där fick ni mig allt”. Så plågsamt att se.

      Håller med, prank är väldigt sällan kul. 🙁

      Pranks är verkligen det värsta jag vet. ”Humor” på andras bekostnad.

      Håller med helt. Blir så obekväm av det.

    Hemskt är det enda ord jag kommer på.

    Vilka id….r.
    Först lura honom att de leasat en Porsche i 12 månader.
    Ovanpå det så köptes en bil till honom, en bil som han inte får köra.

      Varför får han inte köra den?

        Han blev tipsad av samma gäng att det inte är någon idé att ta körkort med manuell växling då det aldrig kommer behövas. Sen köpte de en bil med växelspak för att fira hans nya automatkort.

          Fast hur blir man lurad till vilken typ av körkort man ska ta, är väl ändå ett val man gör själv. Ingenting man kan skylla på någon annan 🤦🏻‍♀️ Konstigt och onödigt av dem dock att köpa en bil han inte kan göra (om han nu inte är med på det hela och vill skapa content)

            Kan någon vänlig själ berätta varför man väljer att ta automatkörkort?

              Enklare.

    Jag vet inte… Dom köpte faktiskt en bil åt honom, inte så att han behövde gå tomhänt ur situationen. Jag tycker det låter snällt.

      Ja, de köpte ju en bil åt honom med manuell växellåda, men han har bara körkort för automat. Så han kan inte ens köra sin bil.

      Om du ger någon en fin julklapp, en morgonrock eller så. Men du lurar dem genom att först inbilla dem att de ska få en lyxig spa-resa. Då ÄR det taskigt, oavsett hur schysst det är att ge bort morgonrockar.

      Det är ett elakt skämt.

      Och ännu elakare att dessutom spela in det för att tjäna pengar på sin väns snopna uppsyn.

        Just detta! De måste ha sett att han blev ledsen, med förra, och ÄNDÅ VÄLJER DE ATT LÄGGA UT DET?!

          Med rätta skulle det stå

      Ja visserligen väldigt generöst att faktiskt köpa honom en bil. Men ändå, skulle man bli prankad och ledsen så känns det ju nästan ännu värre att inte kunna säga något för ”man fick ju ändå x”. Speciellt om någon då är lite i underläge, alltså tänker att jag tex skulle pranka någon släkting som är student eller nåt, nej blir fel.

    De enda prank som är kul är väl de som eventuellt sker innan möhippa/svensexa/överraskningsfester. Alla andra prank (speciellt om de filmas) är bara tragisk humor.

      Nä, inte ens sådana plank är roliga. Sådana plank är mer patetiska än de som filmas.

    Hanna Friberg berättar om SAS inlägget på instagram i dagens Måndagsvibe.

      Vad berättar hon ?

    https://stoppapressarna.se/svenskt/bianca-ingrosso-ar-desperat-soker-hjalp-hos-gubbe-pa-ostermalm/

    Vem är det som tar sånna här bilder? Sjukt obehagligt och integritetskränkande.

      Vem läser ens stoppa pressarna ???

      Desperat? För att man köper hälsokost? Ja men tjena…

      Haha, vilken sjuk ”artikel”. Det låter som om orden kommer direkt från personalen.

      ”Hon fick en fin service och berättade för personalen om en ”antibiotikakur” som dock inte verkar ha hjälpt

      Hos Örtagubben fick Bianca emellertid hjälp.

      Butikens affärsidé är att ha ett brett utbud och att erbjuda högsta kvalitet på produkter, know-how och service – något som Bianca Ingrosso snabbt blev varse.

      Hon fick direkt en fin och personlig hjälp av den erfarna och kunniga personalen i butiken som strävar efter att erbjuda produkter som inte innehåller onödiga tillsatser, som inte har testats på djur och som inte har något oklart ursprung.”

        Verkligen 😂

      Herre gud. Vem har skrivit den där artikeln? var bland det sjukaste jag läst på länge.
      Många tar naturpreparat för att kanske boosta sitt immunförsvar eller liknande, men de ersätter inte riktig medicin som läkaren skriver ut ifall man är sjuk, speciellt ersätter de inte antibiotika.
      Att Bianca handlar naturpreparat säger ingenting om hennes hälsotillstånd. Massor med friska människor gör det för att förebygga eller liknande.

    För mig är prank att något dåligt händer så att den som blir prankad blir lättad och glad över att det inte var på riktigt (typ som punkd från gammal-MTV), inte tvärtom.

      Håller med, det är så mycket roligare att se hur lättade folk blir när de inser att det är ett skämt. Det är ju bara elakt att låtsas som att personen ska få något fantastiskt som de blir väldigt glada över och sen är det prank… Vad är det roliga med att göra någon ledsen och besviken?

      Tycker inte dåliga prank heller är bra. Finns ett prank där Jocke blir hotad med vapen, visst jätte skönt när det visade sig att allt bara var ett skämt, inte lika kul i situationen där man tror att någon på riktigt riktar ett vapen emot en.
      Jag tycker inget av det som görs idag och kallas prank är kul, eftersom det görs på andra människor bekostnad, dem blir skrämda, rädda, glada för att sedan bli besvikna, osv.

    Tycker det är helt ok när dom prankar varandra för det är ändå någon form av överenskommelse inom den egna gruppen. Men att pranka en anställd till dom på det här viset är bara elakt. Tyckte det var elakt även när dom prankade honom med någon slags blindedate.

      Han ingår ju i och för sig också i ”gruppen”. Om man känner sig bekväm med att ha som arbetsuppgift att filma dåliga pranks som andra utsätts för. Då borde man vara okej med att själv bli prankad.
      Har man gett sig in i leken får man leken tåla.

        Skillnaden är väl att Niklas är anställd och har en månadslön (som jag gissar inte varierar på hur mycket de drar in på youtube). De använder Niklas som content för att tjäna mer pengar till sig själva. Han är anställd för att filma och redigera, kan inte tänka mig att hans huvudsyssla är att vara content för JLC. Att frivilligt vara med att jagas på På rymmen är skillnad mot att skämta på hans bekostnad. Vilken annan arbetsgivare hade kommit undan med något liknande?

          Exakt! Han är anställd av JLC och är inte en medlem av ”gruppen” JLC. Stor skillnad tycker jag då han är i beroendeställning till de som anställt honom och betalar ut lönen.

            Du tror inte han fattade egentligen vad som pågick? Han vet ju vad det är för typ av videos de jobbar med, det är ju inte välgörenhet direkt.

              Oavsett så gör man inte så mot en anställd. Spelar ingen roll att man vet vilka typer ens chefer är.

    Män över 30 ska aldrig – upprepar, ALDRIG – syssla med pranks. Det är för barn. Skulle de tycka det va lika normalt med 30-åriga kvinnor som stod och hoppade hage på fikarasten på jobbet? Liksom snälla. Väx upp nu.

    Är folk så långsamma i förståelsen att man inte begriper att det är en aning regisserat och klippt?
    Samtliga parter är med på händelsen?
    Givetvis har dom inte köpt en bil i slutändan som han inte kan köra, utan det är bara en del av skämtet.
    Jag blir förvånad att folk inte klarar av att tänka lite längre, slappna av och inte bli sekundär kränkta.
    Videon hade inte blivit bra om den ”utsatte” inte visat stor glädje inför Porschen, och sedan visat besvikelse över skrotbilen som han inte kunde köra.

    Sitter folk hemma i stugorna och blir lika upprörda över regisserade Hollywood filmer?
    En film kan förvisso beröra, men man har väl förståndet att begripa att det inte är på riktigt?
    Inte exakt samma här, men det återspeglar inte helt verkligheten.

      En hollywood film vet man att det är manus och skådespelare. Detta är gjort för att man ska tro att det är på riktigt (det kanske är på riktigt? vad vet du?)
      Delvis är det skillnad att göra en film som alla vet är fejk, vs att göra en film där man vill att dem som tittar ska tro att det är på riktigt.
      Delvis så tar unga efter det dem ser, och tror att pranks där inte alla är medvetna om vad som händer är kul. Jätte många barn tog efter Jocke och Jonnas prank utan att alla inblandade var med på det, och det blev inte speciellt kul eller lyckat resultat.
      Kolla på killen i England som begår ”prank” genom att sno människor hundar i parken, gå in i random barnfamiljers hus och skrämma mammor och barn, genom att hoppa över folk på gatan, osv, han tror att hans beteende är okej eftersom det är ”bara ett prank”

    Jag vet inte om detta är en stadsgrej som inte jag fattar…
    Men jag tar 1000 ggr hellre en bil någon köpt till mig som jag kan köra i flera år framåt, än en bil jag får låna i bara 12 månader…
    Sedan vet jag inte om bilen dem köpte är en bra bil eller en skot bil? men om den funkar att åka runt med så tycker jag absolut inte det var något fel på den bilen.
    Dock tråkigt att dem köpte en bil han inte lagligt kan köra, hoppas dem fixar det så han får en annan bil istället, som han faktiskt får köra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.