Maktbarometern 2023

Medieakademin släpper idag 2023 års Maktbarometer – den sjunde i ordningen –  där det avslöjas vem eller vilka som är mäktigast på sociala medier.
I ett pressmeddelande meddelas att det skett ett tronskifte på listan då den Göteborgsbaserade humortrion JLC passerar Sverigedemokraterna och knuffar ned Familjen Lundell från förstaplatsen. Senast JLC toppade var 2020, vilket också är enda andra året då någon annan än Familjen Lundell varit i toppen.

Den senaste tiden har varit skitkul! Vi gör enbart saker som vi tycker är kul och som vi är taggade på att spela in och det återspeglas nog på våra siffror. // Jonas Fagerström, J:et i JLC.

Så här ser de olika topplistorna ut – där årets stora förlorare är Pontus Rasmusson som blivit avstängd från de flesta av sina sociala medier.

 

59 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Att kattjouren är med på mäktigast på Facebook säger så mycket om Facebook 🐈‍⬛❤️

    Lol Pontus och Vlad

    Jag trodde att Bianca skulle komma betydligt högre upp…. plats 22 och 15 bara.

    Väldigt mycket i detta som gör en orolig över framtiden. Och off topic är det bara jag som får upp den här jäkla filmen med hon i rosa rånarluva hela tiden. Ska den aldrig bytas ut?? Det har pågått för länge nu.

      Så störande faktiskt. Brukar inte bry mig men den här är mer störande än när Margaux och avsvimmade killen låg som klipp där i en evighet.

        Det värsta var när reklamen om får eller renar eller var det var som skars/klipptes hela tiden poppade upp. Eller vad exakt som som nu hände med dem, tror de märktes på något sätt.

        Jag tog bort bloggbevakning från min länklista med länkar jag ofta besöker för att undvika att gå in på den, då jag konstant glömde bort att den kommer upp och jag mådde så extremt dåligt varje gång den gjorde det.

        Pga detta blir jag otroligt blir så lättad varje gång jag ser fröken snusk-klippet dyka upp (eller vilket som helst annat klipp nästan, haha), pga får en hård klump i magen varje ggn reklamen här poppar upp innan hjärnan hinner registrera att det INTE är den där hemska djurmärkarreklamen eller vad den nu var.

        Obs att jag inte nödvändigtvis klandrar utföraren i reklamen, vet inget om vad denne gör heller då jag ju inte ens sett färdigt klippet då jag ville kräkas varje gång det kom upp.

        Snälla Camilla ha inte sådan reklam och inget som har med insekter att göra heller. 😖😖😖😖

          Ah jag tycker den reklamen om ett nyhetsklipp med tjejen som fejkade sin kidnappning var ett lågvattenmärke! Hon hade ögonbindel och en stor kniv mot halsen.

      Kan tycka att Fröken snusk kan försvinna helt. Otroligt att folk lyssnar på henne och Gozzi, man blir ju mörkrädd för mindre.

      Tänker bara på brännskadeoffer.

        Att ha en luva över ansiktet som en kriminell, känns ju fräscht i dessa dagar.

    Äntligen har folk fattat att SD är viktigare än BI. Och nu kommer folkstorm från vänstern om 3, 2, 1😉

      0,-1,-2,-3…

      Prognos: Folkstorm Verklighet: Inte ens en lätt bris. Ungefär lika träffsäkert som SMHIs prognoser den dagen man ska hitta på något ute.

      Äntligen har nazisterna kommit högre upp och snart hör du folk som står upp för demokrati, välfärd, rättvist samhälle att leva i!! Blir rädd på riktigt, hör stöveltrampet mer och mer…

        Vi blir redan trampade på, kanske du har märkt? Men det är mer med svarta Adidas-dojor, så då är det ju inte så farligt.

          Men det är väl ingen som vill ha skjutningar, bombningar som det blivit ?! Men att jämföra dom kriminella med dom som styr Sverige visar på obehaglig okunskap! Att vi nu ser välfärden raseras och säljs ut till rika är så ovärdigt. Skolor som säljs ut för endast vinst( Sverige enda land i Världen som gör detta!!) sjukvården/äldreomsorgen dras in, hundratals läkare/sjuksköterskor/undersköterskor fått sluta och BUP mottagningar lägger ner. Fritidsgårdar läggs ner, kulturskolor lägga ner, kuratorer på skolor finns knappt, bibliotek läggs ner, kan fortsätta med massor och du anser att det som blåbruna regeringen gör är bra?! Att vi kommer hamna i diktatur, tror du inte vet vad detta innebär, går fort att ta bort men lång tid att bygga upp igen decennier.. Så tragiskt att någon kan rösta på SD men okunskap och lögner får folk att förstöra ett helt land…

            Det går ju inte att gå in på ett bibliotek längre. Adidasryttarna springer omkring, kaozar och skriker. De tror att de är en fritidsgård. Sitter vid datorerna med chips och energidrycker som spills på tangentborden tills spelet går dåligt och de ska springa runt och jaga varandra igen. Varför är de inte hemma och gör läxorna el gör läxorna på biblioteket om de har 7 syskon hemma som också stökar. Nä, jag fick ingen chans i skolan, jag ska ha fet klocka och guldkedja på mitt sätt, behöver inte plugga va…

        Jag hör skjutningar och sprängningar varje dag..

          Vad bra det går när SD regerar.

            Tyvärr sitter de inte i regeringen.

            Öh, sitter de i regeringen? Det visste jag inte.

    Vad skönt att se att man knappt följer någon på dom här listorna.

    Årets förlorare som tappat flest placeringar sedan 2022: Margaux Dietz. Där satt den! Diplomet kommer med posten.

      Är hon ute i kylan för evigt? Och är hon ihop med Joel Lützow?

        Förmodligen är hon väl ute nu. Vad gör hon ens nu för tiden?

          Ja, han bekräftade förhållandet för ett par dagar sen

            Var bekräftade han det? Bara sett artiklar där han säger att de bara är vänner, samt att han träffat någon i början av sommaren (men ingenting om att det skulle Margaux, och de kände ju varandra före sommaren)

              Nej förlåt, inser nu att jag läste artikeln som fan läser bibeln! Ingen bekräftelse!

                Så j-a irriterande med folk som går ut med info, och när någon ifrågasätter det så visar det sig att ”ops, vad tokig, jag läste nog fel”

                  Tänkte be om ursäkt men… 😂😂 Jobbigt för dig att känna så dock såklart ❤️

            Han har ju bekräftat att han träffar en annan person! Bara media som vill få det att se ut som att det är smaskigt skvaller.

        Hon har väl något hus i Afrika? Fryser hon får hon väl åka dit😉 Vet inte vilken plats Irma hamnade på men tycker hon är så rolig, bävling🙂

    Mäktigast är ju ett sätt att se det på. Jag brukar gå in och läsa och se vad vissa idioter har för korkade saker att säga. Synd att man varit med och bidragit till att de ska pris.

    TW språkpolis
    .
    .
    .
    .
    Att säga ”idag släpper X…” betyder att de kommer att släppa men ännu inte gjort det, kanske gör de det senare idag. I det här fallet borde det stå ”idag har X släppt…”, eftersom de redan släppt.

      Vem har släppt sig, är det X här inne som har släppt väder💩

      🥱

      Men oj, så intressant. Jag sparar ditt inlägg i ”läsa sedan”-listan.

        Det är bara människor som själva inte klarar det svenska språket, som gäspar åt någon som vill berätta hur det ska vara.

          Jaha. Så intressant.

          🥱🥱🥱

      Vad har fd Twitter med saken att göra..? 🤔

        Ha, ha, ha… ha

    SD, kattjouren och de otroligt humorlösa ”the typical jag”. Säger allt om vad det är för människor som är aktiva på facebook. Så sjukt träffande att det nästan känns som ett skämt.

      Gillar du inte katter🐈

        Varken gillar eller ogillar. Men de personerna jag syftar på är ofta kattpersoner. Antingen lite yngre wt-personer med smeknamn i sitt namn, ”alternativ stil” och barn som exponeras konstant på sociala medier eller typ Gun 62 år som har omslagsbild och profilbild som föreställer sina djur eller någon vacker blomma de har hittat bild på.

        Den gemensamma nämnaren förutom att de gillar SD, katter och dålig humor är att de är väldigt aktiva i kommentarsfälten på artiklar som de enligt de själva inte bryr sig om. Nej jag har inga fördomar…

    Ser att Klas Eriksson är 4:e mäktigast på Instagram, och ligger också högt på den generella makthavarlistan.

    Görs de här mätningarna efter röster eller någon sorts trafikstatistik från Instagram? Han har ju inte lagt upp mycket på Instagram det här året på grund av förståeliga skäl, men har helt säkert fått mycket interaktion och klick? Kan man alltså komma så högt på listorna av det, fast ens utflöde inte varit särskilt aktivt?

    Jag ifrågasätter/undrar alltså inte om han förtjänar det eller ej, och vet om att hans bebis dog och jag tänker på det varje dag. Jag blir bara nyfiken på vad det är som avgör när placeringarna bestäms.

      De mäter antal följare, antal likes per bild/post och antal kommentarer på poster, de mäter inte på reels eller story däremot. Gissar att Klas fått många kommentarer på sina få inlägg och därför hamnar han högt. Han verkar väldigt folkkär.

    Skönt att slippa se Ingrosso och Löwengrip på toppen iallafall…. 👍
    Kanske finns hopp om mänskligheten ändå.

    Heja Matkoma, plats 16 på YT!

    Ojoj det lär svida för Jocke Lundell hehe han har väl panik nu men det skulle han aldrig erkänna ”han vill bara vara producent nu”.

      Tror inte han bryr sig, denna listan gör ju ingen skillnad direkt

    TV4 sa i söndags (Jenny A), som de brukar, att Bianca är största influencern MEN hon har inte flest följare någonstans och är långt ifrån mäktigast i sociala medier så det är märkligt att de säger så hmm… Konstigt också hur hon kan vara bland de 25 mäktigaste nu när hon inte är särskilt högt på någon annan lista, förstår inte det riktigt … Pernilla och Benjamin är över Bianca på instagram.

      Hon har ju visst fler följare på Instagram?!

        Vad menar du? Har visst fler följare på instagram? Än Pernilla och Benjamin menar du? Ja det har hon kanske, om alla är äkta följare MEN Benjamin och Pernilla har tydligen större engagemang eftersom de hamnat högre än Bianca vilket du kan se ovan. Kenza t.ex har fler följare än Bianca på instagram, och hon har inte flest på YT eller Tiktok heller.

    Oväntat med Kenza, är inte hon en fördetting? Alla som har tappat har verkligen förtjänat det.

      Hon fick barn i somras, det ger en skjuts skulle jag tro

    Årets komet borde väl Irma vara eftersom hon kommit från ingenstans direkt in ganska högt placerad på både instagram och tiktok.

    ”Maktbarometer” rättare sagt dumbarometer!

    Intressant att Hooja inte var med på denna maktbarometer. De skulle tydligen ha så pass mycket makt att deras identiteter behövde röjas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.