Camilla Läckberg i Time Magazine

Så länge jag kan minnas har Camilla Läckberg kritiserats av vissa män som klankat ner på hennes sätt att skriva. Leif GW Persson beskrev det som att ”hon skriver som Nicke Lilltroll pratar”.

Nu har Time Magazine placerat hennes bok ”Isprinsessan” på sin lista över de hundra bästa deckarna genom tiderna, och jag hittar varken kritiker som GW eller David Lagercrantz bland de omnämnda.
Stort grattis till Camilla – vilken bedrift! Och givetvis ett stort grattis till Pascal Engman, som spökskrivit alla böckerna åt henne. 😉

113 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT. Jag vaknade upp på sånt himla bra humör idag! Drömde att Jason Momoa förförde mig, fytusan så het han var! Ville bara dela med mig.

   Välkommen till en blogg om sociala medier…

    Bitterf*ta

     Är ju inte tillåtet att göra OT som inte har med sociala medier att göra /mvh en annan ”bitterf*ta

      Jag vet men det verkar ju inte regleras längre har jag sett så jag tänkte äsch!

       Jo, det ”regleras” fortfarande. Oavsett fanns det noll anledning för dig att kalla någon ”bitterf*ta”.

        Ok då, ber om ursäkt.

   Tack för den, drömkontoret! Ibland bjuder dem på bra skit.

   Tack för att du delade.

  Eller grattis översättaren? Håller med om att hennes språk kan vara torftigt men the Times refererar inte till originalspråksversionen.

   Precis, jag har läst ett par av hennes böcker på engelska och det är en milsvid skillnad. På svenska är de (jag läst) olidligt dåligt skrivna. Hon är en bra berättare, därför är det synd att språket i hennes svenska böcker är så torftigt.

    Det är det som är intressant, översättarnas insats för hyllningarna utomlands.

    Hennes språk på svenska är så torftigt. Översättningarna räddar böckerna.

    Är det språket eller berättelsen som fått upp boken på listan?!

    Jag har bara lyssnar på hennes böcker som
    Ljudbok och då tänker man inte lika mycket på språket

   Eller hur! På svenska är hennes böcker på så dåligt språk, så det är översättningarna. De jag har läst översatta har varit helt annorlunda! Känns ej längre som de ungdomsböcker de känns som på svenska. Jag var tvungen att ge upp att läsa dem på svenska, men tycker om miljöerna och intrigerna i hennes böcker.

  Sveriges mest snarstuckna människa🙄

   Hade jag varit i Camillas sits så hade också känt att det var en stor käftsmäll till de som så länge klankat…
   Jag hade skålat för mig själv i champagne och sagt högt: Där fick ni era jävlar.

    Fast är det ens en käftsmäll? De håller nog fast vid sina åsikter – böckerna är dåliga rent litterärt. Och det är ju ingen hemlighet att hon sålt mycket.

    Frågan är varför hon inte kan glädjas för ögonblicket och dela ut käftsmällarna senare.

     Ja det var nog det som kändes, alltså fick nästan som en ledsam känsla av att läsa hennes inlägg, lite som en osäker tonåring som tillslut vunnit en skönhetstävling eller nåt men innerst inne ogillar sig själv. Som att det viktiga här är att bevisa för andra, inte vara nöjd och glad med sig själv. Och sorgligast är ju att de som ”hatat” på henne ju knappast kommer bli ledsna för att de hade fel och Camilla visst är en bra författare, det är ju inte som att den här listan är något slags facit och folk kommer fortsätta, speciellt när hon verkar ta åt sig.

  Roligt för henne men jag kan inte begripa att hon blir så hyllad . Kan ju vara översättaren som någon skrev. Jag har förstås bara läst eller rättare försökt läsa enstaka böcker av henne men lagt ifrån mig dem. Men vad är det man säger? Miljoner flugor kan inte ha fel, skit smakar gott.

   Tycker du verkligen att det är roligt för henne? Din kommentar lutar ju väldigt mycket åt motsatsen…

    Jag skiljer på sak och person och därför tycker jag att det är roligt för henne, eller för vem som helst som är framgångsrik. Däremot är jag inte alls imponerad av hennes författarskap och har därför lite svårt att förstå hennes popularitet.

   Samma här. Vad jag minns upplevde jag att hon skrev korta, ofta avhuggna meningar som fick mig att undra om jag råkat välja en lättläst version… Det och det torftiga språket i stort störde min läsupplevelse alldeles för mycket så jag fick lägga ner.

  Trist härskarteknik av Läckberg att avfärda Guldspadenvinnaren och författaren Ola Wong som ”nån skribent” (för så dålig koll har hon väl inte på Litteratursverige att hon inte vet vem han är? Det vore alltför pinsamt). Hon kan verkligen inte lägga sitt ego åt sidan.

   Och jag tycker trist härskarteknik av Ola Wong. Han verkar ju ha ett stort ego också utifrån hur han formulerar sig ”jag har minsann blivit nominerad” etc.
   Tror vissa av de där männen som kritiserar har svårt att ta att någon de tycker skriver dåligt är mer känd och tjänar bättre än de själva.
   Jag är inget stort fan av läckbergs böcker men tycker ändå det är coolt att en svensk kvinnlig författare är stor internationellt.

    Särskilt besvärande är det för männen när denna också ”råkar” vara kvinna.

     Nja, jag skulle snarare säga att det är ett typiskt kulturbråk mer än en könsfråga, den världen är befolkad av både kvinnor och män med ömtåliga stora egon och en bild av sitt eget intellekt som överlägset andras. Därför det alltid pågår någon form av konflikt på kultursidorna, skapande (litteratur, konst, teater osv) verkar dra till sig den typen av personer.

      Litteraturvärlden är knappast befriad från patriarkala strukturer.

       Hur går det ihop med att det är mest kvinnor som läser och skriver?

        På samma sätt som att köksvärlden är extremt sexistisk och att manliga kockar har mest Michelinstjärnor och stjärnkrogar trots att kvinnor lagar mat oftare/mer.

  Jag tycker hon är läsvärd och har alltid haft glädje i att läsa hennes böcker. Har aldrig påbörjat en bok av henne som jag har lagt ifrån mig utan att avsluta. Det räcker som analys för mig, jag har aldrig funderat på att jämföra henne med Kerstin Ekman eller någon annan.

   Neh, men att använda ”skilja på sak och person” sen i samma andetag säga ”hon skriver skit dåligt!” känns mer som en ursäk för att vara elak. Menar, vad bidrar detta med? Det är ingen produktiv diskussion. Det är bara en negativ åsikt som kunde spenderats på en sida där folk vill ha sådana recensioner. Man kan inte alltid säga ”det är en diskussion!!!!!” När man vräker ur sig hur dåligt en människa gör X sak under ett inlägg där personen, i detta fall Camilla, bara vill känna sig lite glad.

    Neh, men att använda ”skilja på sak och person” sen i samma andetag säga ”hon skriver skit dåligt!” känns mer som en ursäk för att vara elak. Menar, vad bidrar detta med? Det är ingen produktiv diskussion. Det är bara en negativ åsikt som kunde spenderats på en sida där folk vill ha sådana recensioner. Man kan inte alltid säga ”det är en diskussion!!!!!” När man vräker ur sig hur dåligt en människa gör X sak under ett inlägg där personen, i detta fall Camilla, bara vill känna sig lite glad.

    *skulle vara ett svar till anonym under min kommentar. Detta hamnade helt fel…

   Samma här, tycker Läckberg är härlig när jag vill bryta av eller ha någonting enklare. Läser och skriver mycket komplicerat, läser även ofta klassiker och obskyrt när jag vill det.

  Jaha. Då får hon väl Nobelpriset om 30 minuter också då.

   Nej, där vann Norge som i allting annat. 😄

  Hon har hamnat på listan eftersom hon säljer fruktansvärt bra inte för att hon skriver bra litteratur. Trist men sant ,finns så många andra bättre deckarförfattare.

   Så folk köper hennes böcker för dom gillar dålig litteratur? Logiskt.

    Ja, hennes texter passar perfekt in i en värld där gemene mans koncentrationsspann krympt enormt efter allt scrollande på instagram och TikTok.

     Så man skulle kunna kalla dem för moderna böcker för kräsna läsare?

      Nej, det tycker jag inte. Har svårt att koppla ihop ett ord som ”kräsen” med en person som scrollar sociala medier ett par timmar per dag.

       Kräsen är väl den som har höga krav, oavsett hur mycket man scrollar på sociala medier.

      Svaga läsare.

     Dock 20 år sen boken kom

    Men det gör ju inte hennes språk bättre för att hon säljer. Det är ett trött språk. Men för all del, jag har läst några böcker och haft nöje av dem för det.

    Rent krasst behöver ju lågbegåvade också något att läsa. Får man intellektuell stimulans av Läckberg kanske man saknar ett visst djup.

     Det är ändå rätt osympatiskt att se sig själv som upphöjd och lite bättre än den stora lågbegåvade massan. Men också ganska symptomatiskt på vår egocentriska samtid.

    Personer köper böckerna, men det säger ingenting om böckernas kvalitet (rent litterärt är det låg nivå på Läckbergs böcker). Av någon anledning associerar du populäritet med kvalitet.

    Jag tror snarare att hon har lagt sig på en lägre nivå för att vara mer lättillgänglig och nå ut till en bredare publik (undertext: hon kan bättre än så här). Personligen ser jag att Läckberg har personer nära sig (anställda…ej Simon), som hjälper till och guidar, men tycker mig ha hört ibland att hon är relativt skarp och har ett sinne för affärer. De som räknar ut Läckberg som en ”dum lantis” som har fått in en turträff med sitt författarskap, bör nog tänka om lite.

    Nej, jag varken försvarar eller har lyckats läsa ut någon av hennes böcker. MEN! Jag kan med en trött analys se att kugghjulen snurrar på (välsmorda även hos Läckberg). Dock kan hennes småaktighet roa mig smått ibland t.ex. som när hon köpte Min Häst till G.W. Persson och när hon donerade pengar till ”konstverket” i Österlen för att jäklas med Lundell.

    Det skulle inte förvåna mig om hon är här inne och läser inlägget samt kommentarerna.

    Hej, Läckberg <3

   Ja kanske det. Men av någon anledning säljer de ju. Språket kanske inte är det bästa men berättelsen/historien i böckerna verkar ju fånga folk. Nu har jag inte läst alla på listan men en del och jag tycker inte att de alla platsar där personligen, men finns ju andra som tycker det.

    Läckbergs litteratur är enligt mig som lättsmälta, snaskiga truecrime-youtubevideos i bokformat. Några sånna kan man ju bränna igen lätt när man inte har något bättre för sig, för att dom är så snaskiga (ofta mycket sexuella motiv och barn som mördar osv i hennes böcker) men det är ju inte BRA litteratur utan typ McDonalds-mat

    Ja och det är ju det hon själv säger. Och jag håller med. Vissa hundratal sidor har jag med glädje plöjt. Hon är berättare.

  Grattis, Camilla! Tusan vad kul!
  Nu har jag aldrig läst hennes böcker men blir så trött på alla som prompt måste meddela att hon skriver ”torftigt” eller dylikt. Jag menar, varför är folk så här? Varje gång någon blir hyllad för ex sak, ska man direkt vara där och påpeka hur dåligt det egentligen är. Hon ska verkligen inte tro att hon är något.

  Ser så många skriva ”hon säljer böcker, är bara därför hon är med på listan. Hon kan inte skriva.” Och ”det MÅSTE vara pga den engelska versionen!!!111!!!”

  Om du inte gilla hennes böcker fine, hoppas du finner något du gillar, eller gå till någon boksida och lämna en recension där istället. Sluta hitta positiva nyheter om en person och skriv negativa saker om henne/honom. Åsikter är okej, men blir så tråkigt när det typ finns 9 kommentarer och nästan alla ska toppa varandra genom att berätta hur dåligt Camilla skriver…

   Fast om man diskuterar författare och pris de fått eller listor de är med på så är det väl inte elakt att ha en åsikt om språket i böckerna? Det går att skilja på verk och person, att man tycker språket är torftigt är ingen kritik mot henne som människa.

    Flertalet av kommentarerna vittnar om att det är henne som person man vill åt, för av alla som kommenterar just hennes språkbruk, hur många har egentligen kompetensen att analysera och dra slutsatser om hennes språkliga förmåga? Vill påminna om att detta är en skvallerblogg, och enligt vissa till för de läs- och skrivsvaga som inte klarar av mer än två meningar eller 15 ord. Säger alltså en del om kommentarernas tyngd och trovärdighet.
    Är ingen fan av Läckberg. Har läst tillräckligt många böcker av henne för att bilda mig en uppfattning och analysera hennes hantverk. Hon kan sitt hantverk. Hon har hittat sin berättarröst, hon är bekväm i sin gener, och hon har en enorm och lojal målgrupp som inte får nog av henne.
    Någon nämner Ola Wong, undrar om någon ens orkat läsa vad det uppblåsta egot publicerar. En kavalkad av ord staplade på varandra med smakprov på skiljetecken som de flesta av oss aldrig ens reflekterat över.

     Uppblåst ego och en kavalkad av ord staplade på varandra är ironiskt nog ett ganska träffsäkert sätt att beskriva tonen och innehållet i din kommentar också.

      Tja det är ju också ett sätt att bemöta en kommentar på. Trovärdigt var ordet…

       Fanns inget att bemöta, det var många ord men ingen substans. Du försöker placera dig själv på en intellektuell piedestal och därifrån komma med illa dolda förolämpningar på ett språk du inte fullt ut behärskar. Sedan vill du att folk ska bevisa sin trovärdighet för dig som att du är den bildade som ska agera domare över vem som är värd lyssnas på. Det är liksom bingo på pseudointellektuell/akademikerkomplex-brickan.

        Att placera sig själv på en intellektuell piedestal är ju exakt vad alla som ogillar läckberg gör. Så jävla tydligt att man läst någon kandidat i något humanioraämne och ser sig själv som intellektuell akademiker

         Jag har ingen kandidatexamen inom humaniora och himla knepigt att säga att man måste gilla en författares böcker, annars sätter man sig på en piedestal. Det jag invände mot i Petronellas kommentarer var inte hennes åsikter om böckerna, jag tycker inte man är bättre eller sämre utifrån det. Det är väl bara bra att folk läser oavsett vad det är. Det jag reagerade på var den överlägsna tonen.

          90% av kommentarern här inne reagerar ju på att språket är uselt, torftigt och för svaga läsare. Kan inte uttala mig om hennes språk men 90% av de som inte gillar hennes böcker verkar tycka att de är lite för fina för hennes skräplitteratur. ”Litterära finsmakare”, så outhärdligt pinsamt.

   Andas!

  OT. Har ni lyssnat på Framgångspodden där Oliver Ingrosso medverkar? Han verkar så klok och down to earth måste jag säga.

  Måste bara fråga för jag undrar uppriktigt: Är det någon här som tycker att hennes bok ”En bur av guld” är bra? Jag läste den och tänkte att den skulle vara ett lättläst men lite spännande tidsfördriv. Kanske som en Netflix-serie i bokform. Den var fruktansvärt dålig. Så dålig att jag nästan blev arg. Karaktärerna, språket, handlingen; allt var uselt. Jag var tvungen att göra mig av med den för jag ville inte att någon annan skulle råka hitta den i bokhyllan och läsa den. Efter detta blev jag verkligen inte sugen på att läsa någon av hennes andra böcker men deckarna kanske är bättre? Är boken jag läste lågvattenmärket?

   Ja. Jag tycker om hennes deckare men jag kunde bara läsa några kapitel av ”En bur av guld”. Den kändes som en karikatyr av den genren hon ville föröka sig på. Hade GW kritiserat den boken med Nicke Troll och Min häst så hade jag hållit med, deckarna tyckte jag som sagt om, var dock länge sen jag läste dem.

   Håller helt med. Hur kan hon sälja så många böcker när hon skriver uruselt?

    Uppenbarligen tycker inte folk att det är uselt.

     Jo, jag tror att folk i stort tycker det. Men dom är snaskiga typ som McDonaldsmat, trots att många äter McDonaldsmat tror jag inte att det är deras favoritmat

      100% så! Jag är en litterär finsmakare men har ändå köpt och läst hennes böcker trots att jag tycker de är skit. Konsumerar dem på samma sätt som jag käkar på donken ibland. Denna jämförelse kanske även Läckberg själv klarar av att relatera till? Hon verkar ju annars ha fullt upp med att visa hur oförförmögen hon är att själv förstå skillnaden på bra och dålig litteratur.

   Jag gillar böckerna som hon har skrivit ihop med Henrik Fexeus. Känns som en högre nivå, mer komplex handling och något djupare karaktärer. Jag jämför då med hennes deckare som jag tycker är väldigt grunda men ok som lättsmält underhållning, har inte läst Faye-serien.

  Min dotter fick en julkalender med pixiböcker för ett par år sedan, där en av böckerna var en av hennes barnböcker om en superhjälte. Den tog väl 5-10 min att läsa och det räckte för till och med det språket skrivet för barn var så dåligt. Hoppas innerligt hennes böcker skrivna för vuxna är bättre, men baserat på boken vi fick fattar jag då inte hypen.

   Pixiböcker är så sjukt överskattat

    🤣😂bästa kommentaren. Att ens förvänta sig kvalitet ur en pixiebok är att ha orimliga förväntningar.

     Fast det är ju en av hennes böcker i miniformat, fortfarande samma innehåll….

      Men har en pixibok någonsin tagit mer än 5 minuter att läsa?

      Jag tror inte det är samma språk i isprinsessan som i ”Bo dammsuger” eller ”Gunnar tappar sin hatt”.

  Vad roligt för henne, bra jobbat!

  Hon kan knappt smälta att ”Isprinsessan” är med på listan. 🤣

   🤣

  Jag tyckte att de tidiga fjällbacka böckerna var riktigt bra! Det är vad det är och det fyller ett syfte. Men det kom kommit på senaste tiden tex det här samarbetet med Fexéus, det fattar jag inte alls. De måste på riktigt sakna en lektör som styr upp, för hälften kan tas bort. Hade de gjort det kanske de böckerna också hade gått att läsa men nu… obegripligt att det får ges ut för att vara helt krass.

   Ha ha kanske det, men den filmade Fjällbacka är då otrolig rolig. Som en serie från trettiotalet på speed.

  ”…där jag ständigt ska hackas ner på…som vill påstå hur dåligt jag skriver.”

  Förstår inte varför hon angriper folk som inte gillar henne. Så är det för alla människor – vissa gillar en och andra inte, man blir inte omtyckt av alla, och när man är offentlig blir det många som gillar och många som ogillar. Bara för att många gillar hennes böcker så måste inte alla göra det, men det verkar ju så på henne. Jag gillar inte hennes böcker, alldeles för lättläst för min smak, det känns mer som ungdomsböcker faktiskt, Leif GW hade rätt tycker jag när han jämförde böckerna med novellerna i ”Min Häst”.

   Du förstår inte varför hon går i svaromål när hon får kritik? Det förstår jag. Det är en fullkomligt normal reaktion.

    Men en dag som denna ….?

    Men hon klagar ju hela tiden. Tror inte jag har sett eller läst något där hon inte klagar på det ena eller andra. Hon får lyfta sig i nackskinnet tycker jag.

   Angriper? Det är ju hon som blir påhoppad.

   Jag läser inte Läckberg för böckerna intresserar inte mig. Men det finns massor med människor som älskar hennes böcker och tro det eller ej de köper böckerna till ordinarie pris.
   Du förstår inte varför hon angriper folk? Kanske beror det på att du inte ens själv är medveten om att det är exakt det du själv gör i din kommentar.

    Men por favor liksom, du själv då?

    Allvarligt dock, är du en Stepford wife?

  Att hon inte utnyttjar att hon har ett proffs på träning hemma, en egen PT. Det skulle iaf jag gjort.🥋

   Om det är vikten du syftar på så är 80% av viktnedgång maten sen stress, ålder och hormoner på det. Träning är inte allt.

    Varför stressar hon, för att få ihop mat på bordet? El ha råd med businessclass till henne och S, barnen ska lära sig pengars värde och får sitta i budget. Har inte uttalat mig om hennes vikt, säger bara att det är nyttigt att träna. Simon borde väl f ö veta hur man äter rätt. Köpte hennes och GWs vin, inte goda. Någon som testat något annat kändisvin som var gott🍷?

     Vad vet du om hon tränar eller ej?

  Granskningen sa väl inte att Engman har spökskrivit alla hennes böcker?

   Läste hela granskningen (nu är den låst), men tror den visade på att typ 2-3 böcker var spökskrivna. Väldigt intressant teknik faktiskt, varje författares skrivsätt är som ett fingeravtryck.

    Precis, ingen har väl sagt att han skulle ha spökskrivit alla hennes böcker men kanske någon/några? Läckberg har väl sagt att Pascal Engman brukar korra böckerna tror jag så kanske är det så att han även målat ut berättelserna en aning och kanske skrivit om en del men att historien i grunden kommer från Läckberg men vem vet.

    AI menade att det var fyra böcker av hennes senaste utgivningar (inte med Fexeus utan egna). Speciellt två av dem var AI skeptiska till. Under den perioden när de två böckerna släpptes så släppte hon samtidigt barnbok, skrev manus till film och tv-serier, skrivit på Fayeböckerna, var med under filminspelning mm. Folk frågade faktiskt hur hon hann med allt i kommentarerna, speciellt när hon en dag mer eller mindre plötsligt sa att nu släpper jag en ny bok ”Kvinnor utan nåd”. Hennes fans var helt förundrade över vilken superkvinna hon var. Det hela får mig i varje fall att undra lite nu när AI just pekat ut de två böckerna som sannolika till att hon haft spökskrivare.

     DETTA! A-K, jag har misstänkt det långt innan AI gjorde detta eventuella avslöjande/upptäckt men tänkte främst på senaste tv-serien Strandhotellet – plötsligt hade hon skrivit en ny serie utan att ha yppat ett ord om att det var på gång (eller missade jag det kanske?) så jag tror nog att hon egentligen inte skrivit den men att hon ska få den att bli mer uppmärksammad det blir den ju genom hennes namn, och hon marknadsför den. Samtidigt skrev hon väl böcker så lite märkligt hur hon kan ha hunnit med allt. Klart att hon själv och Pascal förnekar det, de har ju gjort en överenskommelse självklart som inte får brytas. Imorgon ska han förneka det i tv på fyrans Efter fem.

      Tv-serierna hr hon ju dock inte skrivit själv utan varit med…

       Hon la ner oerhörd tid på första serien under perioden som nämns. Tiden borde inte räckt till för allt hon gjorde under den perioden.

      Ja, något har inte stämt från och till med hastigheten av produktionen. Lägg dessutom till privatlivet som ofta är rätt vidlyft med barn, man, vänner, middagar, resor, renoveringar, flytt osv – allt dokumenterat på insta.

   Alltså, det är skämtsamt menat. 😁

  Det är ingen som påstått eller tror att Pascal spökskrivit alla hennes böcker men möjligtvis någon el några och det är väl inte helt otänkbart då det är känt att han jobbat åt henne. Grattis till Läckberg men GW och flera har rätt i att hon skriver dåligt det kan man även se på hennes instagram, hon utesluter ofta ordet ”att” för att ta ett exempel. Däremot så kanske hon berättar bra så att läsaren fångas av historien, i alla fall i deckarna. Såg att en kvällstidning skrev att Time Magazine placerar henne i samma fack/klass som Dostojesvski och Stephen King fast nej det gör de inte. Det är några som anser att en av hennes böcker är en av de 100 bästa deckar-böcker genom tiderna bara men visst det är ändå stort och något att gratulera till och vara stolt över förstås fast faktum kvarstår – att det nog egentligen mest är översättarens förtjänst, i alla fall till stor del.

   Tillägg. Ja jag vet att Dostojevski och Stephen King också var med på listan men trots det så jämför de inte henne med dem och säger inte att hon är en författare i klass med dem bara att en av hennes böcker är en av de 100 bästa när det gäller deckare/thriller. Däremot så kan man ju säga att hon och hennes bok var i fint sällskap på listan men det är inte samma sak.

   Men läs denna meningen du precis skrev en gång till: ”En av de 100 bästa deckar-böckerna genom tiderna”.

   Oavsett vilket sammanhang så är det bra. Det ges ut Väldigt Många böcker, 75% av dom är deckare (nej, inte verklig statistik men väldigt många deckare publiceras ju).

  Ok att det måste vara tråkigt om man ständigt blir hackad på men ärligt – alla är verkligen inte toppförfattare. Läckbergs böcker är ju en helt annan genre och oavsett språk så har hon ju varit fantastiskt framgångsrik i och med att så många köpt och läst hennes böcker. Hur orkar man bråka, eller ens bli arg inom sig själv när folk klagar på ens böcker? Kan man inte bara tänka att den stora massan sagt sitt och vara nöjd, såsom hon skriver – hon är en berättare. Kul att komma med på listan men andra kommer liksom aldrig ge sig så bättre att ge sken av att man inte bryr sig det minsta och vara nöjd över sin framgång.

   Hon kanske innerst inne vet att de har rätt. Truth hurts.

  Pinsamt för Sverige. Hennes böcker är verkligen hemska.

  Har förlaget mutat tidningen?

   Nej, hon har sålt bra, så folk köper och läser. Det finns väl alla möjliga listor inte fan gillar man väll alla i alla listor.

  Klassiker.. 9/10 gånger när bloggbevakning ”hyllar” någon så är det alltid med en liten gliring.
  Du skriver Camilla, att Pascal är spökskrivaren för alla henne böcker. Både Läckberg och Pascal har ju gått ut med att dessa rykten inte stämmer. Sååå.. gör om, gör rätt.

   Det är ett skämt eftersom jag tycker att påståendet om att böckerna skulle vara spökskrivna också är det. 😁

   Men jag älskar att förklara skämt för människor som inte förstår min humor, det är verkligen mitt favorittidsfördriv på en mulen oktoberdag. Jag menar, vem behöver skratta när man kan analysera skämt och förklara varför de är roliga istället? Det är ju så mycket roligare!
   Tror inte du behöver bli sekundärkränt å varken Pascals eller Camillas vägnar. 😉

    Haha.. förklädnad 😉

    Blev inte kränkt, men tackar för omtanken.

     Härligt! Det glädjer mig!

  Känns lite som ett typiskt Läckberg-inlägg med nåt som hänt tidigare x antal ggr. Något pris hon vunnit el nån utmärkelse hon fått där hon nu ytterligare en gång kan skriva ett inlägg som det här.
  Är det bara jag som känner så eller?
  I mitt fall hade det tagit väldigt mkt energi att va tvungen att skriva sånt här eller försvara mina handlingar. Jag hade varit sviinnöjd med pengarna jag drog in och aldrig engagerat mig i allt jävla skit. Läckberg borde kunna lägga den tiden och energin på sitt romanskrivande ist. Hon kan omöjligt få nån kick av dom trogna fansen som hyllar henne oavkortat iaf.
  Lägg ner Instagram, be Simon göra samma sak och bränn pengar ist är mitt råd.

  Jag har läst Fjällbacka-serien med stor behållning. Jag har alltid tyckt att böckerna är oerhört välskrivna. Därför blir jag förvånad över hur Läckberg uttrycker sig på sociala medier. Det jag menar är att kan man uttrycka sig väl i skrift gör man väl alltid det, inte bara i vissa sammanhang. Nivåskillnaden mellan hennes böcker och hennes inlägg gör mig fundersam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.