Underbara Clara hyllas för ”ångestavsnitt”

Veckans avsnitt av Wollin & Clara spelades in under åtskilligt gråtande och snörvlande från min sida. Det hör inte till vanligheterna för mig. Men inte heller hör det till vanligheterna att göra en podd när jag har ångest.

Jag är alltid noga med att vänta med att skriva och prata om det som gör ont tills det gör lite mindre ont. Den här gången gjorde jag inte det – och det var så fruktansvärt nervöst när avsnittet skulle upp. Men det landade fint och jag har fått så många snälla DMs.

“Det ÄR fuckbra! Bästa avsnittet ni gjort. Jag skrattade och grät och kände igen mig”

“Fantastiskt avsnitt och som jag kan relatera till känslan JAG HAR JU GJORT ALLT VA FAN STRAFFAS JAG FÖR?!”

Underbara Clara spelade in ett poddavsnitt samtidigt som hon hade en härjande ångest och hyllas nu för det av sina lyssnare. 
Både fint och härligt att se höra och att det togs emot på ett sådant fint sätt. Det är inte en självklarhet alla gånger.
Någon kallade avsnittet för ”fuckbra” och det måste väl ändå vara ett av de finare omdömena att få?

30 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har inte lyssnat eftersom man måste betala, men tänker att det är viktigt att visa att livet kan vara hur jobbigt som helst. Hennes blogg och insta är ofta väldigt harmoniska, retro, som en idyll från svunnen tid nästan. Då är det väl relevant att också berätta att ångest och problem finns även i det livet? Om man orkar och vill berätta alltså.

  Wow, ta det lugnt i kommentarerna! Alla kan inte skriva på en gång! Jag fattar att det blir hetsigt med ett så engagerande ämne, men chilla lite.

   😁

  Har aldrig fattat grejen med Underbara Clara. Känns så otroligt fake och tillgjort hela hennes närvaro på sociala medier. Som Elsa Billgren gånger tusen. Känner att jag som bor i en nyproducerad hyresrätt i en storstad, jobbar 100% och försöker hitta balans mellan hämtningar och lämningar inte riktigt kan relatera till hennes liv överhuvudtaget. Såklart följer man vissa influensers för att bli inspirerad men det måste ändå finnas NÅT man kan relatera till? Att hon står på bron i ett loppisfyndat förkläde, ska baka bullar till sina barn och mikrostäda varje dag är liksom inget jag inspireras av, snarare blir mer stressad av. Och en hel bok om julpyssel och julbak, känner själv att jag knappt har tid med att tänka ut julklappar till barnen, handla och slå in dem, när ska man ha tid med all julpyssel och julbak? Känns som hon hetsar till utbrändhet.
  Nån som relaterar eller tycker olika?

   Tänker att många tycker hennes blogg är inspirerande just för att de själva skulle vilja leva mer på det sättet? 😊 Eller tvärtom så är man kanske jättenöjd med ett storstadsliv men tycker det är intressant med olikheterna. Jag lever varken storstadsliv eller som hon gör, men jag tycker hennes blogg är mysig att läsa. Lite som en feelgood-bok, fast med inslag av lite svårare ämnen också 😊

   Det låter som att ni lever väldigt olika liv, kanske därför du upplever det som fejkat? Jag håller verkligen inte med, jag själv lever ett liv som liknas Claras förutom att jag inte har barn. Att hon hetsar till utbrändhet känns faktiskt som en stor missuppfattning? Hon har skrivit en bok om sin egen utbrändhet och haft ett vinterprat om vikten av vila. Så jag håller verkligen inte med i din uppfattning! Clara är en stor inspiration för mig i min förändring till ett lugnare och mer balanserat liv.

   Jag lever storstadsliv, jobbar långt mer än 100 %, pysslar med att få ihop vardagen med allt vad det innebär. Känner ändå att jag relaterat mycket mer till Clara och hennes inställning till livet än till dig. Vi har alla 24 h per dygn, för mig finns det inte ens på världskartan att skylla på tidsbrist om jag väljer att inte julbaka med barnen. Tycker snarare hon ”hetsar” till att andas och vila än till utbrändhet och tycker din kommentar om storstadslivet snarare handlar om en mycket tråkig inställning till livet.

   Fast om du känner så och har svårt att få ihop din vardag, som ändå ser ut som tusentals andra barnfamiljers, så är det ju du själv som prioriterar fel eller klarar av att planera och hantera. Jag jobbar också heltid och har två småbarn och har aldrig fattat grejen med föräldrar som känner sådär. Man sätter ju ribban själv för sitt eget liv, så prioritera om då.

    Gud vilken trist kommentar. Stackars din familj.

   Jag har helt ärligt svårt att relatera till alla vars blogg/insta-content är deras jobb. Det finns ju inte i mitt heltidsarbetande liv att laga höstgrya så att den är färdig lagom till att barnen kommer hem. Eller att gå ut och finäta på lunchen heller för den delen. Eller att gå runt och plocka på loppisar en torsdag klockan två. Det ÄR ju svårt att relatera till men det tycker jag det är med alla influencers.

   Som uppvuxen på landet med planer på att flytta tillbaks så inspireras jag ändå av Underbara Clara mycket mer än stadsboende 28-åringar. Men man får nog inse att ens lantliv kommer vara högst hälften av Claras liv eftersom, som sagt, jag helt enkelt fortfarande kommer lämna barnen på förskola och sen gå till jobbet 8 timmar och sedan komma hem helt slut och steka fiskpinnar vart jag än bor.

   Förstår att du inte kan relatera MEN: hon gjorde ju ett medvetet val att lämna ett sådant liv du just har valt till förmån för billigare boende, natur och stillhet istället för stress i storstan för ett välbetalt jobb så att den typen av livsstil kan bekostas. Tror du helt har missat hela poängen och förklaringen till att familjen bor och lever som dom gör, dom valde att ”downsizea” rejält.

    Ja och de har haft tur. Dels att båda är händiga och kan fixa mycket på egen hand tex Jacob som bygger garage etc och Clara som tapetserar. Dels köpte de huset för typ 200000 kr för ca 15 år sen. Och med närhet till större universitetsstad. Vem träffar sin livspartner under gymnasiet dessutom?

     Man föds inte händig. Du kan nog också lära dig att tapetsera eller bygga ett garage om du vill.

      Clara har ärvt sin kreativitet från sina föräldrar och mor/farföräldrar.

      Nej jag kan inte det. Har varken energin eller uthålligheten.

     Det är väl inte tur, de har lärt sig hur man bygger och renoverar – det kan alla. De fattade ett smart beslut en gång i tiden, det är inte tur. Ja, så de träffade varandra tidigt men vad har det med något att göra? Jag var 40 när jag träffade min livspartner och vi har tillsammans fattat en mängd beslut som förbättrat och förenklat våra liv.

      Jag hade gärna träffat min man när jag var 19 och köpt hus 2002 och sedan kunnat ta det lugnt och bygga upp ett liv ihop. Det ger EXTREMA fördelar.

      Det har inget med smarthet i sig att göra. Det är tur och tillfälle. Alla kan inte välja fritt, tyvärr.

     Handlar nog mycket om träffa en man och hålla fast vid det och inte byta partners för att man tror att gräset är grönare hela tiden.

  Fast du skriver ju själv att du inte relaterar till hennes liv och därför inte förstår varför man följer henne. Jag relaterar inte NÅT till tex Antonija, Jasse, Isabella L, Nicci, Nattid osv och förstår inte varför man följer dem

  Jag blir stressad av hennes tempo. Det är ommöblering, shopping, projekt x och y etc hela tiden. ”Kolla så duktig jag är och vad bra jag/vi har det”. Det är också mycket självklarheter hon skriver som folk verkar tycka är otroliga nyheter? Typ ”man kan köpa allt second hand”. ”Va? Fan vad smart”. Hyllningskören är lite sektig och Clara kan inte riktigt ta kritik fortfarande även om hon ger roliga svar på tal ibland. Ogillar självgodheten som lyser igenom titt som tätt och det ibland korkade kommentarsfältet.

  Med det sagt har hon givit mig inspiration på vissa områden. Och hon är ljusår bättre än många andra influensers.

   Hon förtjänar inte mer beröm än någon annan men har ett fönster att synas i och på så sätt kan folk få utlopp för sina känslor som ofta är speglingar av något annat. Tex Längtan efter ett annat liv.
   Håller me ,självklarheter som hyllas. Självupptagen i sin lilla bubbla…men så är vi nog alla på olika vis.

  Det framgår av kommentarerna på hennes blogg att det här poddavsnittet är bakom en betalvägg.

  Hon är en ulv i fårakläder enligt mig. Inte ett dugg bättre än alla andra influencers bara förpackad på ett lite annat vis. Det enda jag och min bästis bråkar om är Underbara Clara 😂 Hon finner inspiration av henne och jag anser att hon hade varit äkta härlig om hon odlade all jävla potatis, såpade golvet, bakade småkakor och njöt medan första snön singlar ner utanför fönstret. Åkte spark i 21 minusgrader med rosor på kinderna. Slog in paket med lack. Ordnade barnkalas i trädgården med 21000 ballonger och allt hembakat iklädd en 50 år gammal klänning om hon i n t e fotade alllt och la ut på nätet och visade hur u n d e r b a r hon är.

   Hon är i första hand en affärskvinna som vill tjäna pengar på det hon är bra på. Inget fel i det men folk verkar inte förstå det?

    Absolut men att tjäna pengar och verka för ett bättre samhälle är olika saker. Vissa får hög status av egentligen ingenting. Upplever Clara som motsägelsefull på flera plan och att hon råkar ha en roll som flera söker eller längtar efter att se upp till eller vill ha men hennes karaktär eller berättelse/liv håller inte riktigt måttet men av vana hålls hon upp. Finns inga alternativ.

   Din kompis verkar vara vettig, håll fast vid henne!

   Sant. Tror folk tröttnar snart. Bättre att se en bra film eller serie som är estetiskt finare och mer intressant, som inte återupprepar samma mönster och visar samma typ av foton/content varje år. Men en förutsägbar julbok blev ju succe och människor gillar vanor och att känna trygghet så kan ha helt fel.

   Men gör hon och hennes familj och grannar just detta då? Odlar för självhushåll och säljer överskottet billigt. Vet inte hur många gånger hon just såpskurat golv när dom byggt om eller renoverat!

  Jättebra. Men varför får tyvärr Nicci elaka kommentarer när hon gråter. Men nu kom jag på att det är ju kanske mest här hon kritiseras.? Helt fel tycker jag att slå ner på någon som är ledsen och visar känslor. Vi måste prata mer om ångest och känslor. ❤

   Jag tycker ändå att det är en helt annan grej att vara ledsen och gråta och då komma på att det här får ingen missa och slå på videokameran än att spontant börja gråta i ett samtal som råkar vara upptaget på band.

   Nu har jag inte lyssnat på Claras och Malins podd så det är klart att Clara kan ha ringt till Malin extra och sagt att just nu så gråter jag, låt oss spela in på stört så att vi inte missar något en sekund!! Men jag tror inte det. Utan det råkade väl bara hända.

  Jag tyckte att det var ett fantastiskt avsnitt. Att hon som ”har allt” satt och grät av ångest halva podden. Det visade att psykisk ohälsa kan drabba alla. Jag tyckte att det var jättefint.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.