Goda nyheter för Samir Badran efter Billströms kovändning

Igår tog Samir Badran till sociala medier för att gå hårt åt utrikesminister Tobias Billström och resten av regeringen för deras totala ovilja att evakuera svenskar från oroligheterna i israeliska och palestinska områden. 
Idag är tongångarna en annan, en gladare, efter att man nu från Sveriges håll gått ut med att man nu ska evakuera sina medborgare.
Jag kan tänka mig att beskedet kommer som en välsignelse, både för alla som befinner sig i området men även för deras anhöriga.
Om det är Samirs kampanj mot politikerna eller en rad olika sammanträffanden som utmynnat i den här kovändningen vet jag så klart inte, men det har nog inte direkt skadat påskyndandet. Samir har trots allt över 500 000 följare på Instagram och väldigt lojala fans att söka hjälp hos.

Social media at it’s finest, ladies, gents and non-binary. 💙💜💛💚🧡🩵🩶

105 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så bra. Kände så med honom när han blottade sin förtvivlan genom att känslomässigt skriva om det hela. Så grattis till Samir och alla andra som har närstående där. Och framförallt till de som är där och vill hem till Sverige.

  Tror dock inte att Samir hade så mycket med det att göra. Det hela var så klart på gång redan innan han laddade.

  Och de som tycker att man får skylla sig själv när man reser. Det får man ju. Ansvaret är ens eget. Men det har ju inget att göra med att man faktiskt vill ha hem närstående, helst hela. Eller om det är man själv som är ute och rumlar i områden där det brutit ut något.

  En sak är ju om man tar sig till en zon där det redan är kris eller krig. men journalister brukar man ju försöka få hem. Tror jag. Jag vet förresten inte. Vad är det som gäller???

   Håller med. Man kan inte skrika skylla dig själv för allt. Visst, man får skylla sig själv men det ska inte innebära att man inte får stöd av sin (förmögna och väldigt inflytelserika) stat. Sen om man ska få betala för stödet eller om det är en del av det internationella skydd vi svenskar välsignats med är inget jag är insatt i. Men att få hjälp och evakuera sin egna först är en självklarhet.
   Ska vi låta folk dö utomlands för att de valt att utnyttja den frihet vårt pass erbjuder? Ska utvecklingsstörda som inte är helt 100% mentalt också ”skylla sig själva”? Nyfödda/barn som befinner sig utomlands som resultat av föräldrarnas beslut?

   Man kan säga ”skyll dig själv” utan att säga det. De flesta människor som befinner sig mitt i problemområden långt ifrån trygga Sverige betalar redan priset för sina beslut i form av rädsla och sorg. Vi förlorar vår rätt att kalla oss för en humanitär stat om alla som hamnar i farliga situationer (självvållande eller inte) lämnas att dö för att de lämnade Sverige. Så länge stöd kan ges utan att Sverige som land eller civila kommer till skada så är det vår plikt att ta hem våra medborgare. Sveriges trygghet följer med oss utanför Sveriges gränser och det ska vi vara väldigt stolta och tacksamma över!

    Att ropa skyll dig själv ger ofta intrycket att tror du jag bryr mig? Och ibland vill man bara säga det om någon som har gjort något som är negativt för dem eller någon annan.

    När något går snett och man är utomlands så kan man få hjälp av Svenska Ambassaden. Fast en del tror att det betyder att om de har supit slut på alla pengarna och missat flyget så fixar de där detta. Det finns ju stollar som tror det. Den hjälp man får är väl vid naturkatastrofer eller olyckor och sånt man inte ställt till själv. Och det är väl det som sker här. Att Staten går in. Det här täcks ju inte av reseförsäkringen.

     Men att säga ”tror du att jag bryr mig” är inte en inställning som en respektabel stat som Sverige ska ha! Du kan säga så till din vän som gått tillbaka till ett otroget ex men inte kan du förvänta dig att staten ska lämna folk att lida eller dö för att de gjort fel, det går emot allt vi påstår gör Sverige ett av världens mest fungerade länder (med brister också).

     Även om 19 åriga Kalle supit bort pengarna, spelat bort sin biljett och inte köpt försäkring till sin Thaiöandsresa så ska han väl inte lämnas och skylla sig själv om det sker en kupp på Bangkoks gator! Staten kan straffa sina medborgare om de begått brott – efter att de kommit hem.
     Sen kan familjen säga skyll dig själv om människan får betala böter eller hamna i finkan men det är inget staten ska hålla på med.

      Nej för tusan, de ska de inte ha. Men de höll väl på och planerade ihop vad som skulle gå och göra, de hade kontakt med utlandet för att samla fakta så att de försöker göra detta på bästa sätt. Sen hur det fungerar är ju inte upp till enbart svenska staten.

      Tycker du verkligen att svenska staten ska hjälpa semesterfirare som gör av med sina pengar under ett rus?

       Du kan absolut fa ”hjalp” av Svenska Ambassaden oavsett varfor du haft oturen att bli kvar i ett annat land, de ger ett lan (med hyfsat hog ranta) som ska betalas tillbaka inom en viss tid (tror det ar 6 manader). Detta var aven den hjalpen svenskarna som blev fast har i Peru fick nar Sverige fixade ett humanitart plan hem under pandemin, for gratis var det inte. Tror de billigaste biljetterna gick pa ca 11 000kr.

    Trygga Sverige🙄

  ❤️

  OT har Saade och Schönberg gjort slut?

   Det skulle i så fall MEGA-bekräfta tesen om att ju gulligare och snuttigare du skriker ut ditt förhållande på sociala medier ju mer instabilt är det

   Han har idag postat flera bilder på henne på sin story så tror jag ej

    Tror personligen att han ska släppa ny musik snart och vill att hans instagram ska se ut på ett visst sätt innan släppet.

  Att Samir tror att det är hans urspårade stories som är anledningen till att Sverige evakuerar…🤭

   Så pinsamt 😂😂😂

   Om han hade satt sig ner i båten och andats hade han fått veta att allt var på gång även med svenska myndigheter att hjälpa hem svenska medborgare. Men han äger sån hybris att han tror att hans aggressivitet hjälpte till

    Vad är det med ”Det är inte aktuellt med evakueringsflyg” som säger att det är på gång? Den får du ju gärna förklara…

     Men snälla anonym 12:23, är du lika stenkorkad som Samir och tror att alla inblandade bara satt och rullade tummarna tills beslutet togs?

      OK. Något är inte aktuellt = något är på gång. Ja det är nog fan jag som är dum som inte fattade det…

       En obetydlig liten diva som Samir ska absolut inte få känna att han åstadkommit något bra. Vi förvrider hellre vad våra ögon läser och hjärna tolkar än att ens tänka tanken att någon som Samir haft en roll i detta viktiga beslut. It’s not the eyes that are blind, it’s the hearts.

        Men låt han tro det då. Alla människor har ibland en övertro på sig själv. Det är rätt skönt att ha det för då kan man känna att man inte är helt maktlös. Han trodde han var maktlös, han var desperat och förtvivlad. Nu är han glad och har endorfiner i varje cell.

         Jag skyddar Samir.

       Men gör dig inte dummare än vad du är. Det var inte aktuellt vid just den tidpunkten. Men självklart har de försökt jobba fram en lösning iochmed att det kom en lösning, men de ville väl inte säga något förrän de kommit fram till hur de ska göra. Har knappast mer Samirs insta storys att göra

        Men hur vet du det? Du kan ha rätt men det är ett väldigt fult drag du påvisar nu när du högmodigt uttalar dig om något du faktiskt inte vet något om och dessutom idiotförklarad någon utan grund.
        Samir kan absolut ha varit en drivande faktor i detta. Det räcker med att han ringt ”staten” och uttryckt oro över familjemedlemmar som befinner sig i problemområden. Sedan kanske många andra också ringt och skrivit men att Samir kan haft en roll i det hela är inte helt orimligt. Det var nog inte för Samirs skull som de tog om sitt beslut men hans oro i kombination med tryck from andra är väl den enda anledningen till att staten ändrat sig? Varför skulle de bry sig om ingen efterfrågade eller krävde stöd? Det måste ha funnits en katalysator och i sådana här fall är ju familjemedlemmer väldigt engagerade. Så det är rimligt att Samir och andra ”nobodies” fått staten att agera för att rädda ”nobodys” i konfliktområden.

         Katalysator var ju händelsen. Självklart satte staten igång och leta efter möjligheter och reda ut hur de skulle agera. Det sker ju automatiskt när det händer något.

          Men de sa ju att de inte hade planer på att evakuera! De sa inget om att undersöka huruvida en utredning pågår.

           Dom sa att dom följer allt timme för timme. Tror du verkligen att dom liksom vaknade till av Samirs hysteriska gapande och svärande, och då plötsligt insåg att oj vi måste nog rädda dom som är i området?
           Nej, det har ju planerats hela tiden. När dom fick frågan, så blev svaret, just nu finns inga evakueringsplaner.

        Utredning->Beredning->Beslut är tågordningen. Att en fråga inte är aktuell betyder att inget av det görs. Man kan tycka vad man vill om Billströms åsikter men han är inte så dum att han inte vet vad han säger.

       Det var inte aktuellt då. Men det diskuterades, förbereddes och efter ett tag så togs beslutet. Nu är det aktuellt.

        Japp, för att folk uppenbarligen pushade för detta.

         Men snälla….

          Men är du seriös? Hade du inte pushat för att få hem din mamma från Madrid om det började hagla ned missiler där? Tror du att alla människor bara sitter och väntar på pappa staten för att du är så passiv???
          Tror du att staten magiskt i ser vad de måste göra eller Tror du att de baserar sina beslut på vad som är bäst för riket, medborgarna och de allierade eller på vad politikern som råkar sitta i spetsen ”känner” i ögonblicket?

          Det bryter ut krig i Niger, har du hört någon om att evakuera svenskar? Nej, för att det inte finns anhöriga som efterfrågar stöd.
          Jemen ligger mitt i krig، jar Sverige skickat hjälp? Nej, för att svenskar inte bor i Jemen och deras anhöriga har inte krävt hjälp för att få hem mamma och moster Fatima.
          I Palestina och Osrael finns det många med svenskt medborgarskap och många i Sverige med anhöriga där nere, därför agerar staten för att få hem folket.

       Just nu, sa dom.

      Tror du har en övertro på hur svenska regeringar agerar vid kris och konflikt, gång på gång har de varit sena på bollen (det är typ bara i Sudan de var på tårna) och agerat först när trycket blivit för stort. Såklart det säkert finns tjänstemän som kollat över eventuella evakueringsvägar men jag tror verkligen Billström och co agerade först när det stod klart att det skulle kosta politiskt om de inte gjorde det.

       Det är oroande hur naiva vi är här i Sverige. Vi glömmer att politiker är politiker. De är inte perfekta människor som råkar engagera sog politiskt bars för att de är svenska. De är korrupta, pengahungriga, hycklande avskum som pushas till att göra lite gott tack vare demokratin. Jag kan garantera att varenda politiker på toppnivå hade gjort en Putin och tagit över Sverige på ett ögonblick om bara omständigheterna tillät. Herregud, jag hade lätt velat vara president över Sverige och då är jag väldigt dålig på detta med ledarskap. Men jag lovar att jag tror att jag hade varit superbra men jag vet också att maktten hade stigit mig åt huvudet. År 1 alla hyllar mig. År 2 planeras revolutioner i varenda stuga.

        Det där tycker jag är onyanserat åt andra hållet, politiker är människor och bland dom finns det bra personer och dåliga personer, ibland tar dåliga personer bra beslut och ibland tar bra personer dåliga beslut osv. En del är inne i det för makt och pengar, en del har en genuin övertygelse. Tror inte de flesta hade gjort en Putin, vi är uppväxta i ett land där de flesta av oss har demokratiska värderingar och inte vill ha en diktator. Och det går att vara kritisk mot politiker utan att samtidigt kalla alla för avskum.

         Absolut att det finns bra politiker, det har du rätt i. Därför skrev jag också ”på toppnivå” då det krävs en viss typ av ”se mellan fingrarna” för att klättra upp till toppen.
         Varken du eller jag kan bevisa om det är alla eller endast 1% som skulle gjort en Putin men av historien att döma så vill de flesta leda utan motstånd.
         Åkesson hade nog inte tackat nej till en livstid som utrikesminister och bjudit en vänsterpolitiker att ta över rollen efter 4 år för att ”vara rättvis”. En vänsterpolitiker hade inte heller gjort det. Visst, kanske skulle de gett stafetten till en likasinnad inom samma parti men knappt så att de frivilligt tackat nej till en permanent position som uitrikesminister. Det har jag väldigt svårt att tro. Sen behöver det inte betyda tyranni för det. Kan vara en .. god…diktator.

      Du vet uppenbarligen inte hur det fungerar inom regeringskansliet, samtidigt är du sjukt otrevlig på det. Så läcka pinsamt. Kamma dig.

    Billström sa ju dock själv nyligen att det inte fanns några planer på evakuering……

     Det betyder att det är på gång och att man ska sitta ner i båten…

      Eh, så man ska tolka ”inga planer” som att man ska sitta still i båten? Om inga planer finns så kommer ju desperata människor börja fly på andra sätt, exempelvis till fots men sen dagen efter så finns plötsligt planer men då är man kanske ute någonstans redan på väg. Bättre isåfall att säga att de inte har en lösning än men att de jobbar på det och att folk ska hålla sig uppdaterade.

      Sitta ner i båten?!?! När man riskerar att dödas?!? Skulle inte tro det! Allt annat är bara riktigt korkat!

     Nej det fanns inga planer på det. Så de försökte bara tänka ut hur de skulle agera och sen så hade de planer på att ta hem folk.

      Men att planera att ta fram en plan är ju fortfarande en planering för evakuering. Att inte ha några planer är att bestämt inte lyfta frågan.

       Vad som avsågs var alltså vi har ingen färdig plan för något.
       Om de säger att de har en plan att evakuera så kommer ju folk att bli vansinniga när de inte får vet något om när och hur. Så man avvaktar tills man kan svara på det.

        Nej, vi har inga planer betyder inte vi tar fram en plan.
        Det betyder att denna fråga ska vi inte ens diskutera. Sen fick de väl påtryck eller uppmaningar från svenskar eller ambassadörer för andra länder att agera. Eller så insåg de själv att de måste agera
        Oavsett så var det inte plan på att ta fram en plan.
        Det är väl 100 gånger värre att låtsas om att man inte bryr sig än att lugna folket med att nu är staten involverad, oroa er inte, detta löser vi så snart vi fått ordning på situationen.

   Jag var inne och tittade på hans Instagram. Snacka om ego. Han tror på riktigt att det är han och följarna som har sett till att Billström har ändrat sig. Ska man skratta eller gråta? Han är verkligen inte så smart. Han skrek hysteriskt på insta, dagen innan att Billström skulle ”fucking svara på mig”. Och nu ”vi gjorde det”. Kom ner på jorden killen.

    Så missunsamm människa…

  Herregud vad han låter blåst. Ett barn är typ mer moget

   Barnet Samir försökte ändå göra något, vad har du åstadkommit i denna situation med en fullvuxen hjärna?

    Amen. Folk här är inte kloka, bara klagar på andra som bidrar och själv inte gör nån nytta!

    Inte rest till Israel/Palestina från första början förmodligen. En stor risk man tar att resa till länder med pågående konflikter och krig. Svårt att se varför svenska skattebetalare ska betala för evakuerings flyg.

     För att vi inte vill att våra medborgare ska dö om det går att undvika? Jag har inga problem med att en del utav mina skattepengar går till att hjälpa svenskar ur krig och katastrof, tycker det ingår i samhällskontraktet att vi tar hand om våra oavsett var i världen de befinner sig.

     För att människan som är strandsatt också är svensk och har samma rätt till dina skattepengar som du har rätt till dens.
     Hur långt ska vi ta det? Ska jag inte behöva betala för din brustna blindtarm i Danmark?
     Ska Johan slippa betala för att ett svenskt barn kidnappades i Manilla?

     Vi betalar skatt och vi använder pengarna till våra medborgare oavsett vart de befinner sig fysiskt och mentalt.
     Annars kan vi skippa skatten helt. Samir, hans pappa, mamma och syskon har nog betalat skatt i flera år, självklart ska de få återförenas med sin pappa. Även om de inte betalat ett öre så har de samma rättigheter.

     Men har man släkt där blir det ju att man måste åka ibland om man vill se släktingar! Jag själv är född och uppvuxen i Sverige men har hela min släkt i Israel och har besökt varannat år Israel, nästa år borde vi åka igen men får se hur situationen ser ut då!
     Nej min släkt kan inte resa eller flytta hit, nej mina föräldrar är inte flyktingar utan mamma åkte på kibbutz då hon var ung och de träffades där, blev kära och flyttade till Sverige!

     Senast jag kollade var det inte Samir som åkte utan hans pappa, som sedermera skulle på ett bröllop. Så äckligt jävla dömande vissa av er är, gömmer er bakom ”anonym” och tror ni kan skriva vad ni vill.

   Han var rädd, förtvivlad, orolig, ångestfylld, skräckslagen. Det är faktiskt något som kan påverka menligt på intelligensen. En mogen människa vet om att det är så det fungerar.

   Tänk dig att du är ute på en promenad och det hoppar fram tre stycken med kniv som vill ha allt du har på dig. Tror du då att intelligensen blommar eller vad fan är ddet!!

    Oerhört märklig liknelse. Han filmar när han sitter och svär och hotar och gapar. Det är en medveten handling.

     Ja det får man nog säga att det är. Han var ju inte medvetslös eller död.

  Hela denna situation är så hjärtekrossande.
  Det tråkiga är att man knappt får sympatisera med Palerstinier utan att människor misstolkar det som hyllandet av döda judiska civila. Man kan ha två tankar samtidigt.
  Det är också så tråkigt att människor inte riktar mer kritik till Israel som vetat om attacken men valt att låta sin egna befolkning dö för att ha skäl att ”jämna Gaza med marken”.
  Hur kan man ens påstå att man är en demokrati och sekulär stat med fokus på mänskliga rättigheter när man väljer att stänga av el, vatten, mat, medicin och internet till ett område där 2 miljoner människor bor, majoriteten små barn och kvinnor? Detta är världens bästa underättelsetkänst med ett väldigt imponerande försvar, varför går inte soldater in i området och plockar ut Hamas om de vet vart de håller hus? Kan verkligen det enda alternativet vara att mörda barn med missiler som hämnd för en terrorattack?
  Egypten varnade Mossad för 2 år sedan att Hamas förbereder en attack. Missade kan detektera en liten drönare som flyger igenom kupolen men när 2 lastbilar bryter ned ett staket så är de helt försvarslösa?
  En hel armé + vapen, logistik och internationella samarbeten har tagit plats i Gaza i över två år men Mossad var helt tagna på sängen? Vi vet alla (då de själva erkänt det) att Hamas är en del av Mossad sedan 2004. De hjärntvättade muslimerna vet inte det men de som leder gruppen har starka anknytningar till Mossad. De skäms inte ens över att erkänna det öppet. De mördar sin egen judiska befolkning men har mage att låtsas att de är förbannade och ska söka hämnd! Det är fruktansvärt för alla, även oss. Detta kommer inte att sluta bra för någon. De har redan börjat dra in Iran, Ryssland och Hizbollah. Ukraina är inget jämfört med hur detta kommer att påverka alla, inte minst oskyldiga barn, kvinnor, djur, äldre och natur.
  Tänk om man bara kunde se människor som människor och inte basera ens empati på offrets tro, kön eller hudfärg. Jag sörjer för alla döda och skadade sedan ockupationen började för flera generationer sedan.
  Jag förbannar alla som bidragit till misären.
  Som troende så gör det ont att se vissa judar spotta på kristna på Israels gator. Eller dödar barn för att de är goyum (icke-judar = djur). Hur kan de glömma vad deras folk genomled i Europa för bara några år sedan egentligen? Att jämna Gaza med marken är på samma nivå som misären juden upplevde under WW2 men Netanyahu stoltserar med och tar på sig äran att återskapa samma helvete men med barn som offer. Och folk hyllar honom. Han står ansvarig för mordet på många människor, en stor del av hans eget folk. Hamas är avskum de med, men de mördar inte sina egna för att rättfärdiga krig. De är terrorister och beter sig som förväntat. Israel visar att de varit terrorister hela tiden men under statens täckmantel. En flagga och uniform ger en terrorist en ny titel: försvarsmakt. Om Gaza haft en egen stat så hade det varit förklaring av krig och inte terror.

   ”Vi vet alla (då de själva erkänt det) att Hamas är en del av Mossad sedan 2004.”

   Det stämmer absolut inte, utan klassas som konspirationsteori.

   ”Hamas är avskum de med, men de mördar inte sina egna för att rättfärdiga krig. De är terrorister och beter sig som förväntat. Israel visar att de varit terrorister hela tiden men under statens täckmantel.”

   Så du menar att Hamas inte använt sig av, eller använder civilbefolkningen som mänskliga sköldar? Det blir ganska svårt att tolka din text som otendentiös när du skriver som du gör.

    Håller med om att det är märkligt att Israel med sin militär och kapacitet inte såg det komma, alls.

    Resten av din text känns partitagande trots att du verkar försöka att inte vara det.

    Oavsett vilken sida man står på, oavsett vem som vinner i slutändan – så är det barnen som förlorar oavsett. J-vla vider hela bunten som utsätter oskyldiga civila, och framförallt barn och djur, för den här skiten på båda hållen.

    Det är väl stor skillnad när en stat med värkdens mest högfungerande underrättelsetjänst, imponerande försvarsmakt, extremt inflytelserika allierade och högteknologiska vapen slänger allt detta åt sidan och använder sina egna ungdomar som katalysator för att starta krig.
    Hade du varit glad om det visade sig att Uyöja planerades av Oslo. Eller om det kommer fram att Sverige planerar att blåsa upp Tom Tits med hjälp av Isis för att rättfärdiga krig mot Turkiet?

    Israel hade kunnat lösa detta och tortera/mörda terroristerna innan de hann utföra sitt attentat men de valde att se det positiva i denna situation: 500 av våra döda men vi kan nu, med fullt stöd av världen, svälta ihjäl alla barn i Gaza. Win-win.

    Sen får du faktiskt tro vad du vill ang. Hamas men antingen så ljög den Israeliska försvarsministern eller så är de helt inkompetenta. Då får man fråga sig vad alla miljarder de spenderar på sitt försvar tar vägen om en ockuperad del som övervakas 24/7 lyckades planera ETT KRIG under nosen på dem. Precis 2 veckor efter att araberna valt att ”bli vän med Israel” och Ryssen råkar vara upptagen med sitt eget krig.

    Ja att Israel skulle offra sin egna civilbefolkning på det sättet som skedde för att kunna starta storskaligt krig mot Hamas är helt befängt! Hela konflikten är extremt komplex och går tillbaka till efter första världskrigets slut. Men absolut inget kan rättfärdiga Hamas terrorattentat i helgen. Och hur muslimer runt om i världen sedan gått ut på gator och firat detta. Finner inte ord. Tänk er själva om högermupparna gått ut och firat Utöya på samma sätt som man nu firat med bilkortege och fyrverkerier i Malmö tex. Vilket liv det hade blivit i media och bland politiker.

    Hamas är dessutom kända (precis som ”Anonym 12:46” skriver) för att mer eller mindre hålla sin egen befolkning gisslan under Israels attacker.

     Muslimer firar inte att judar har dött, det är förtal att skriva så.
     Muslimer ”firar” att världen ser vad som händer där nere men framförallt demonstrerar de mot planen att jämna Gaza med marken.
     Finns ingen muslim som är glad över att barn dör i Gaza. Eller att hela Gaza snart är ockuperat av Israel.
     Det finns absolut en del som tycker att det är positivt att palestinier fortfarande inte gett upp och fortfarande är modiga nog att våga ge sig på Israel. Och visst finns det Muslimer som blir glada när de får nyheten att en jude dött. Men att påstå att alla hundratusentals Muslimer som står på gatorna och öppet stödjer Palestina gör så för att fira julens död är fruktansvärt elakt och ogrundat.

     Vi FÅR stödja Palestina. Vi får tycka att de är deras lidande är värre då det pågått så mycket längre. Det betyder inte att vi stöttar mord (vilket det är) av civila oavsett om det rör sig om judar eller ateister. Gaza har varit ockuperat i 16 år. 2 miljoner ”oviktiga” människor ska idag betala med svält, hunger, död, sjukdom och ren avrättning för att en grupp människor mördade 500 ”viktiga” judar. Ekvationen håller inte.
     Och jag vill inte höra något om antisemitism. Judarna levde i våra muslimska länder fram tills för 70 år sedan. I 1400 år kunde Muslimer och judar samexistens. I Irak utgjorde de 2%, tror du inte att Ottomanerna hade kunnat mörda dem alla? Tror du inte att muslimerna som spred sig till Frankrikes gräns i väst och Kina i öst hade kunnat döda varenda en? Istället levde de bland Muslimer tills Väst valde att mörda 6 miljoner av dem i rent kallblod och idag är muslimerna de hemska barbarena för att de inte vill flytta ifrån sina hem?
     Vill du att alla migranter från Gaza och Västbanken ska komma hit?

     Det är SÅ många judar som står med Palestina, firar de också?
     Muslimer ser judar som sina kusiner. Muslimer ser Israel som en fiende.
     Lär er skillnaden. Detta är tröttsamt.

      Nej, det är inte förtal herregud. Det finns dessutom filmer från olika platser att så är fallet. Just nu är det inte läge att uttrycka sig som du gör. Lidande är lidande oavsett hur länge någon har utsatts för det. Att folk i Palestina har lidit bråkar ingen om, men det gör inte deras lidande mer värt än de som nu får sina liv ödelagda. Blir så mörkrädd av din kommentar och just den här whataboutismen.

       Lägg av, självklart får man bestämma vad som är mer värt för en själv. Jag sörjer ABSOLUT de ockuperade barnen som dör en miserabel död efter ett kort liv i vad som egentligen kan liknas vi ett fängelse MYCKET MER än jag sörjer soldater som dör.
       Betyder det att jag inte sympatiserar med soldaten familj? Nej, jag känner självklart deras sorg men barnens sorg påverkar mig mer.
       Sen så sörjer jag PRECIS EXAKT lika mycket när det rör sig om barn, oavsett om de är från Gaza eller Israel. Ett dött barn är alltid en tragedi.
       En soldat..nja..Jag kan vara ärlig med att säga att de värderas väldigt lågt och det gäller både muslimska och judiska soldater. Och de jag känner absolut noll sympati för är de politiker som orsakat allt elände.
       Men du kanske tycker att en död människa som mördat 7 människor och 3 hundar förtjänar lika mycket sympati som ett barn som dött. Det får du tycka men jag får tycka att olika människor har olika mycket värde och jag delar därför min sympati mer med de mitt hjärta lider med mest. Inte för att den som lider bryr sig men så funkar jag.

        Var skriver jag om soldater? Jag menar förstås lidandet av civilbefolkningen som Hamas har gett sig på. Du är ju tokig på riktigt.

         Lär dig hyfs innan du talar med mig.

   Sen så har ju Palestina blivit av med sitt eget land. Man kan jämföra det lite med när Ryssland invaderar Krim och Ukraina. Palestinierna hade ett land en gång.

    Det går inte att jämföra med Ryssland Ukraina. Mer rimlig historisk jämförelse är att jämföra palestiniers situation med samerna Palestina har historiskt varit en provins under diverse riken (romerska, osmanska) tills det blev kolonialiserat av Storbritannien. Palestinier bodde i områden runt det som idag är Israel/Gazaremsan (Palestina). Men, hade aldrig ett eget land under den här perioden. Ukraina är en suverän stat som invaderades av Ryssland genom krigsförklaring.

     Före Israels grundande 1948 var Palestina under brittisk mandatstyre. Efter Första världskriget administrerade Storbritannien området, som inkluderade delar av dagens Israel och Västbanken, Gaza och Jerusalem. Palestinier är människor som bor i Palestina. Det var deras land. Det är så människor tänkte tidigare även om det inte var en självständig nation. Det är en djup upplevelse av tillhörighet och rättigheter till sina områden. Och jag är ganska säker på att många känner så fortfarande. Det hela är så snett tänkt och gjort men det är mycket som är det i den där delen av världen.

    Vilket land är det du syftar på? Det som de flesta ser som den moderna palestinska staten har funnits sedan 1988.

   Konspirationsteorier.

   Men får se till vilken grad krigens lagar (inte) respekteras.

  lady, gents and non-binary

  🥱

  Hahaha, det var knappast Samirs förtjänst. Regeringen jobbar oftast utan att meddela allmänheten vad dom har för planer. Samir har nog snarare ögonen på sig av Säpo för sina hot på nätet mot Tobias Billström.

   Inbilla dig det hahahaha moget.

   Tror inte SÄK har börjat utreda Samir för hot mot någon. Men det var roligt sagt.

    SÄK står för Svenska Älghundklubben. Det var också roligt.

     Vad fan är en älghund? Hahahaha det var roligt.

      Sju olika spetshundar.

       Virkade eller knypplade?

        Zzzzz…

      Hundar som används vid älgjakt.

    Det tror inte jag heller men det är å andra sidan precis lika troligt som att Samir och hans följare fått till en evakuering…

     Regeringen tänkte : Åh nej Samir skriver på nätet. Vi måste evakuera. Nu.

  Jag lyssnade på när Ahmad pratade med Morgonpasset, det verkade då som dom var instängda på Västbanken och iaf inte kunde ta sig till Jordanien för flyg. Kan dom ta sig till Tel Aviv på egen hand ?

  Många av de palestinier som bor i Sverige är till stor del statslösa och är inte svenska medborgare. Måste de då stanna därnere?

   De är inkluderade och kan evakueras. De som är inkluderade är:
   Svenska medborgare
   Svenska medborgares utländska familjemedlemmar (make/maka, barn)
   Flyktingar eller statslösa personer som är bosatta i Sverige (om inte särskilda skäl föranleder annat)
   Utländska medborgare med permanent uppehållstillstånd i Sverige.

   Hur i hela friden skulle en statslös person boende i Sverige hamna i Gaza? Vilket typ av pass och visum utfärdas för detta?

  Innan Samir tar åt sig äran för att ha fucking ha gjort det med sina fucking följare så kanske han ska fundera över att hans pappa är i Palestina på Västbanken och Sverige ska evakuera från en flygplats utanför Tel Aviv I går skrev ju Samir att det var ”risk för att pappa blir mördad om han tar sig över gränsen själv” men i dag är det riskfritt? Sverige evakuerar tillsammans med andra nordiska länder, Norge har ett plan som troligen flyger från Tel Aviv i kväll och svenska UD har gått ut med info om att ”svenska medborgare som vill åka med ska mejla norska UD” vad det nu betyder, svenskar får åka med i mån av plats? Sen har Sverige ett civilt flygplan som ”sannolikt” ska flyga från Tel Aviv men alla som vill åka med måste både boka plats och ta sig till flygplatsen själva och kunna betala för flygbiljetterna. Först till kvarn gäller enligt UD. Och självklart beror inte det här på att Samir skrivit om sin pappa på sociala medier, så fungerar inte evakuering i krigstider hur gärna han än vill tro att det var han som ordnade så att Norge flyger ner ett plan i dag som även svenskar kan få åka med….

   Ha ha jag har inte läst honom idag men det låter troligt att han tycker att han jobbar på fint nu. Fucking fantastic! Han lugnar nog inte ner sig förrän pappsen är hemma.

    Varför skulle han lugna sig? Hade du gjort det?

     Hade med all säkerhet i alla fall inte hotat och skrikit fucking om allt och alla.
     Tror ingen fått igenom något, genom att bete sig som en idiot.

     Han lugnar ner sig när pappa är hemma. Det är ju det han vill. Varför skulle han lugna ner sig?

  Är det fler än jag som reagerar hur illa grabben skriver?
  Nästan så att ögonen blöder!

   Är svenska hans andra eller tredje språk eller nånting.

   Too cool for school

   Han pratar ju på samma vis.

  Får kvinnan som var med på bilden med hans pappa som sas vara hans hustru (resesällskap? mamma?) följa med hem med eller är det bara pappan han vill ha hem?

   Du menar hans brors fru? Ja henne vill han nog också ha hem…

  En vuxen människa som på allvar tror att regeringen skulle ändrat sig på grund av någon som skriver hotfulla saker på sociala medier… 🤦‍♀️

  Det har varit inreseavrådan till Gaza i sisådär 10 år, så varför åker man dit för att sedan kräva att bli räddad?!

   Exakt så. UD har avrått resor till Gaza i 10 år och skriver på sin hemsida följande:

   ”Gaza
   Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Gaza. De svenska medborgare som trots detta väljer att resa till eller vistas i Gaza måste vara medvetna om att detta innebär att svenska myndigheter har mycket begränsade möjligheter att bistå dem i de fall problem uppstår under deras vistelse där.”

   Så jag hoppas/antar att Samirs pappa redan visste om att svenska myndigheter mest troligt inte skulle kunna hjälpa honom om något skulle hända. Med det sagt önskar jag självklart att han kommer hem oskadd, och att han kan ta sig till Tel Aviv eller andra ställen där Sverige kan hjälpa honom. (Läser på Aftonbladet att Sverige kommer skicka evakueringsflyg imorgon torsdag till Tel Aviv). 🙂

  Varför i helvete är Samir Badrans farsa där trotts UDs alla varningar, och SEMESTRAR? Komigen nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.