Calle Schulmans ursäkt efter kommentarer om Hamas

Den här skärmdumpen cirkulerar just nu på sociala medier och föreställer en konversation som en person haft med Calle Schulman om det som sker i Israel och Palestina just nu. 
Han skriver bland annat ”Vi har tagit in världens sämsta djur som invånare.”

Nu har Calle publicerat en ursäkt på Instagram, både som inlägg och story, där han bland annat skriver så här:

Jag ber om ursäkt för att jag inte var tydligare och förstår om många blir arga.

Han menar att det handlar om ett missförstånd och att han uttryckte sig plumpt och till Expressen utvecklar han det ytterligare:

Ja jag syftade på de som firar massakern – för mig är de djur. Oavsett härkomst eller religion. Jag publicerade en förklaring på Instagram för att väldigt många människor var väldigt upprörda och vissa rätt hotfulla hörde av sig eftersom de felaktigt trodde att jag syftade på muslimer i stort.

179 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Håller med Calle här.

   Verkligen. Herregud, är väl inte svårt att förstå att han menar just de personerna.

   Han har ju helt rätt.

   Gick in för att skriva exakt detta – för en gångs skull håller jag med Calle Schulman. Att fira det som händer är så vidrigt att det inte går att beskriva.

   Motaz_azaiza på Instagram, direkt rapportering från Gaza. Där får ni se ren terror i live sändning, sen kom och gråt över stackars israeilerna.

    Fast nu är det ju Hamas slakt av israeler som diskuteras, varför är det plötsligt så ok med ”whataboutism”? Då kan ju någon svara på din kommentar med hänvisning till filmklipp av hur ryssar dödar civila i Ukraina ”ah kolla det är mer synd om dessa!”…?

     Eftersom de alltid pratas om att det är synd om vissa men inte andra. Jag har aldrig hört Calle benämna israeliter som dödar palestinska barn i skolor och på sjukhus för djur.

      Fast det han pratar om är ju det som händer I SVERIGE – att folk, muslimer, går runt och firar denna massaker av utförd av en terroristgrupp.
      Han ägnar sig inte åt internationell rapportering och omvärldsbevakning, utan kommenterar det han ser runt sig i sitt samhälle – inte fan ser vi samlingar av judar som går runt och dansar och sjunger och firar det staten Israel gör i Gaza (vilket är förjävligt också, håller jag med om).

  Första gången jag håller med en Schulman! Helt rätt! Människor som går ut och firar massakern är inget annat än djur.

   Ja. Och är man muslim men vettig lär man ju förhoppningsvis också känna avsky mot dessa massaker-firare (och ännu mer mot massakern i sig).

   Dock tycker jag djur nästan är fel ord. Djur känns alldeles för snällt.

    IDFs talesperson var med i SVT häromdagen (hsn pratade svenska) och då ställde reportern frågan om det var rätt att kalla dem djur. Han sa att de är värre än djur för att djur skulle aldrig hålla på sådär. Klockren snubbe. Man såg att de vänstervridna på SVT höll på att tappa hakorna när någon vågade vara rak och ärligt utan några krusiduller.

     DJur??? Palestiner firar att de för en gång skull lyckas slå tillbaka mot ockupationen. Så NEJ det är inte konflikt. Det handlar om att Israel försöker utrota den palestinska befolkningen. Läs på innan ni uttrycker er.

      Nu kan man ju faktiskt vara påläst men hamna i en annan slutsats än du. Israel har behandlat palestinier som skit, ja! Men firar man mord på barn och oskyldiga så är man fan inte värd någonting! Att blanda in djur i diskussionen är bara så konstigt! Djur är fina och oskyldiga och har ingenting med något vidrigt att göra överhuvudtaget.

       Som skit är ju verkligen att bagatellisera när de har pågått en etnisk rensning i landet sedan judarna kom dit. Du pratar om att dessa människor firar mord (vilket de uppenbarligen inte firar). Vad tycker du om den här videon från förra året när man höll i en begravning? Obs de som slår med batongerna är inte palestinier. https://youtu.be/y11CVGz7toM?si=fosyV7pHFOSNN0t0

        att du nu säger ”sen judarna kom dit” visar på din antisemitism. Vi pratar om HAMAS och STATEN isreal som båda begått krigsbrott. men inte fan går man runt o slänger sig med ”muslimer” såsom du nu använder ”judar”, och som hamas slaktade civila judar – inte för att de hamnade emellan konflikt med staten, ockupationen, utan de var måltavlan i sig. där är ju skillnaden.

        Jo men välkommen att hänga upp dig på ordval. Jag kan inte nog understryka hur illa palestinier behandlats!

        Det känns som att du tolkar min kommentar som att jag valt sida i konflikten och tycker att Israel gör rätt? Det gör jag verkligen inte i alla fall!

      Oki, inte djur då.
      Smuts och avskräde passar bättre på människor som firar mord på barn.
      Riktiga kräk.

       Ni fattar väl själva att de inte firar mord?! De firar att de lyckats slå tillbaka mot ockupationen, mot staten Israel som under flera decennier dödat oskyldiga barn och människor. Som under flera år förtryckt de och tagit bort deras grundläggande rättigheter som människor. Det är deras mänskliga rätt att slå tillbaka mot våldet de har blivit utsatta för och fortfarande utsätts för.

        Varför kallar du det israel gör för att ”döda barn och oskyldiga” men det Hamas just gjorde för att ”slå tillbaka”?

        Att Israel nu skär av Gaza från mat, vatten mm, är det att ”slå tillbaka” också, eller är det att orsaka barn och oskyldigas död?

        Om du vill ha medmänsklighet måste du försöka jobba med din egen också. Inte förblindas av hämnd-begär. Gäller båda sidor.

        Att massakern en musikfestival är aldrig försvarbart. Att våldta kvinnorna på den där festivalen, tycker du verkligen man kan kalla det är att ”slå tillbaka”? Och vad tror du kommer hända med civila palestiner nu efter att Hamas ”slagit tillbaka”?

        Jaha så det är mot infrastruktur och militär det begås mänskliga övergrepp?

        Man har ingen empati om man firar Hamas fruktansvärda handlingar som faktiskt mördar civila barn, kvinnor och män.

        Israel är inte bättre själva! Det finns ingen god och onda sida här. Båda är offer och båda är förövare. Men det är helt vanliga människor som drabbas och då kan man f n inte fira om man är frisk i huvudet!

        De har dödat civila, inte slagit tillbaks mot israels politiska topp.

         Är det bara jag som vill emigrera till typ Nya Zeeland? Står inte ut med den hederskultur som brett ut sig i Sverige. I mina barns skola är det flickor som inte får bada för att det är ”haram”, religiösa friskolor får löpa amok. Jag upplever ett förfall utan dess like. Har aldrig röstat höger men nu med facit i hand önskar jag att jag gjort det. Tack sossar för att ni krattade manegen för det sargade samhälle vi får smaka på idag!

          Emigrera till ett annat land då för vi i Nya Zeeland vill inte ha rasister som dig.

           Är man rasist om man är emot hederskultur? Detta säger så mycket om tystnadskulturen i Sverige. Så fort man ifrågasätter problematik som härstammar ifrån andra kulturer blir man stämplad som rasist.

           Tycker du kan emigrera om du tycker att hederskultur är ok eller att religionen får ta så mycket plats. Eller nej förlåt, att människor gömmer sig bakom att göra saker i religionens namn. Tycker du att det är ok att vi har en klankultur? Att kvinnor kan bli mördade för att de ”lever på fel sätt ”men man tar inte tag i sina kriminella unga män? Som kommenterar till Emma är båda sidor lika ansvariga för det här och fortsätter att vara det. SD får hålla I taktpinnen, alla har förlorat och under tiden vi väntar på ”visitationszoner” och dylikt så kan vem som helst skjutas ihjäl. Är bara en tidsfråga tills det första barnet skjuts eller att man går på en förskola pga ”någons barn går där ”. Avgå alla 🙁

     ”De vänstervridna på SVT” 😂

     Tillbaka med dig till de andra trollen på X.

   Motaz_azaiza på Instagram, direkt rapportering från Gaza. Där får ni se ren terror i live sändning, sen kom och gråt över stackars israeilerna.

   En åsikt bara, jämför inte djur och människor. Djur är så mycket bättre än vi människor. På ALLA sätt!

   Fast djur beter sig inte så illa…

  Alltså att influencers och kända personer ens vågar uttala sig i denna frågan!? Jag hade varit jävligt tyst om det offentligt, oavsett åsikt, med tanke på att de som stöttar de olika parterna har extremt starka åsikter.
  Dessutom är knappast majoriteten påläst om ämnet innan de lägger ut vad de nu känner.

   Ja fast är det inte också väldigt viktigt att offentliga personer i stort och smått inte kniper käft i vanlig sverige-aura? Är så jävla trött på att man ska vara försiktig och tystlåten om allt hela tiden

   Jag skulle inte heller uttala mig eftersom båda sidor har begått och begår terrordåd mot varandra och som alltid är det civilbefolkningen som drabbas. Och det är betydligt fler palestinier som har dödats, fått sina hus sönderbombade och fått svälta under decennierna sedan Israel bildades än israeler. Vilket på intet sätt försvarar Hamas terrordåd det minsta och deras attack kommer främst drabba civilbefolkningen i Gaza så de dödar indirekt sitt eget folk för Israel lär väl bomba sönder hela Gazaremsan nu. Vet inte om Egypten öppnat gränsen för civila annars är de ju instängda på Gazaramsan och kan endast fly rakt ut i havet.

   Vet att Perez och Arafat fick Nobels fredspris på 90-talet för Osloavtalet som skulle skapa fred i området men det gick ju uppenbarligen åt fanders med flera krig efter det. Tror att enda sättet att inte få fred, för det går nog aldrig men åtminstone få lite lugn i området är att dela upp Israel och Palestina i två tydliga separata stater och ha en jättemur och en skyddszon emellan som bevakas av fredsbevarande FN-styrkor. Tyvärr drivs konflikten på båda sidor på av religiösa fanatiker som Hamas som inte vill att Israel ska existera alls och fanatiska judar som inte vill att Palestina ska existera alls och så länge det finns fanatiker är nog den här konflikten omöjlig att lösa.

    Snälla läs på folket. Palestina begår inte terrordåd, de försvarar sig mot ockupationen som är lagligt enligt de internationella lagarna. Försök ni vara flyktingar i ert eget hemland utan mat, vatten, elektronik & de övriga mest grundläggande rättigheter, utan att vilka slå tillbaka mot er förrädare.

     Alla terrordåd begås av en orsak, att man känner sig berättigad till det.

     Det gör det inte mindre till terrordåd.

     Vad hoppas du själv på för lösning? Att Israel ska bara ”OK nu fick vi nog vi ger upp och utplånar oss jävla, som Hamas önskar”?

      Word.
      Har alltid undrat vad Palestina-vurmarna önskar skulle hända? Att israelerna ba ”Nä fan, ni har rätt, vi får flytta helt enkelt.” och bege sig till tja Danmark, eller?

      En sak som sällan nämns är att israelerna inte har någonstans att leva om de inte har Israel. Till skillnad från palestinierna så delar de inte kultur och religion med hela mellanöstern, utan de accepteras ingenstans i närheten av där de för närvarande bor.

       Fast anledning till att de inte har någon annanstans att leva är ju att vi i Europa begick folkmord mot släktingar till majoriteten av de som idag bor i Israels landområde. Och lösning på vår kollektiva skuld blev att tränga undan en annan befolkning i Mellanöstern i stället. Man kanske borde ha upprättat en judisk stat i Europa istället för att flytta konflikten från våra områden.

        Varför förvisa judar till Europa när de härstammar från området där Israel är? Det är ju helt orimligt att tänka så. Isåfall kan väl lika gärna palestinierna få ett område i Europa.

  Det är ju barbariskt…

  Förstår faktiskt hans kommentar. Det är 100% SINNESSJUKT att fira med fyrverkeri och dans när människor, inklusive barn, har slaktats. Och alla som säger ”But what about…” är precis lika störda. Punkt slut.

   Har sett klipp från Australien (tror jag!) där dom skriker ”gas the jews”. Har inga ord

    Fruktansvärt! Det är nu antisemitismen smyger fram. Folk skyller på ”det är faktiskt Israels politiiiiiiik jag ogillar” men om man LER när judiska barn mördas då är man fan en sinnessjuk nyna*ist…

     Förskräckligt. Jag lider med alla oskyldiga

      Jag lider också med alla de palestinier i Gaza som har fått genomlida detta i 75 år, och nu ännu än gång blir bestraffade för Hamas och Israels dumheter.

       I förhållande till det judiska folket som varit bespottat från alla håll sedan Moses bar kortbyxor.

       Men kan du hålla två tankar i huvudet? Att tycka att det är sinnessjukt att fira när barn mördas i Israel är inte samma ska som att stötta israeliska statens förtryck eller att tycka att det inte är fruktansvärt att människor mördas i Gaza. Det är så absurt att anse att israelerna får skylla sig själva. Det är väl för fan inte oskyldiga BARN i Israel som skapat den här situationen?

        Fast det är ju provocerande när barn och civila har dödats varje dag i Palestina sedan 1948 och att folk aldrig har brytt sig. Det har pågått apartheid mitt framför våra näsor och ingen protesterar. Sorgligt att så många anser att vissa liv är värda mer än andra.

         Isaraeler har tydligen protesterat emot deras regering om hur extrema de är och att de ogillar hur de behandlar palestinier. Men ingen nyhet alls om det.

         Hålle helt med.

         Åh men du igen. Ge dig. Du framstår bara som så vansinnigt osympatisk.

         Fast det är ju skitsnack. Sverige har ju exempelvis gett brutalt mycket bistånd till Palestina.

         Den som anser att vissa liv är mer värda än andra, det är du. Men du tycker dig ha rätt att göra det som en sorts hämnd mot Israels förrtyck för att du har en känsla av att ”alla” andra minsann gjort så i många år.

         Om alla ska få sin hämnd i den här frågan kommer det varken finnas något Israel eller något Palestina kvar sen. Den kommer bara finnas en fet grav.

         Sluta förringa det brutala våldet. Det är inte så man vinner sympati för oskyldiga människor i Palestina. Man vinner sympati för palestinier genom att fördöma massakern först, utan förbehåll.

          Och sluta förringa det brutala våldet som har skett och fortfarande pågår i Palestina sen 75 år tillbaka.

           Vi tar det från det här hållet då om det är lättare för dig …

           Man måste kunna säga att det är fel att låta två miljoner människor svälta ihjäl, utan att säga ”men detta och detta har de minsann gjort..”.

           Man måste säga att det är fel att göra en massaker utan att säga ”men detta och detta hände minsann innan…”.

           Man kan liksom inte, särskilt inte strax efter ett stort terrordåd, själv börja med att förringa vad som hänt genom att inte kunna fördöma terrorn utan att prata om israels brott. Men sen förvänta sig att folk ska ha sympati med palestinierna som straffas nu.

       Jag lider också med civila palestinier. Fast mitt medlidande får en törn varje gång jag hör dem hylla terrordådet. Vilket tyvärr många gör, som vi med enga ögon kan se även i t ex Malmö.

     Alltså hur hanterar vänster-människor sånt här? De vurmar för Gaza/Hamas men samtidigt så står alltså muslimer och skanderar ”gas the jews” som värsta nazzen som vänstern avskyr mer än pesten. Får det inte att gå ihop😅

      Är själv vänster, men just i den frågan kan jag för mitt liv inte förstå vänsterfolket. Hamas är terrorister, vad mer behöver man veta liksom… :/

       Upplever tyvärr att vänstern inte tydligt vågar ta avstånd med rädsla för att göra vissa grupperingar i samhället upprörda. Samma gäller för muslimer i stort. De kanske inte firar men de tar inte heller avstånd från det som skett. Blir som ett tyst samtycke att Israelerna nog allt får skylla sig själva.

        Ja, VAR är alla muslimer som högljutt tar avstånd från terrordåd? Och då menar jag från själva dådet i sig, inte påtalar att det kan få trista konsekvenser för en själv.

        Det enda jag läser är muslimer som berättar hur felbehandlad de själva blir relaterat till terrordåd.

        Den muslimska världen borde höja sina röster mot extremister och terrorister, för att visa vad man inte sympatiserar med. Det behövs tyvärr, när det finns folk som firar terrordåd med fyrverkerier på våra gator.

       Jag har också hela mitt liv sympatiserat med politik till vänster och ser många stooora problem med tidö-regeringen.

       Men på senare tid förlorar jag i förtroende för vänsterpolitiker, och ännu mer vänsterdebattörer. T ex läste jag här om dagen folk som skrev att gängkriminaliteten inte borde uppmärksammas så mycket för att Hells Angels är värre och mer etablerade. Och samma i dess frågor: att man lådsas som det regnar när svenskar går ut på gatorna och firar Hamas attentat och väljer att lådsas som att Hamas är helt skiljt från folket. Helt sjukt hur man klamrar sig fast vid hur man VILL att det ska vara.

       Om det ska finnas någon vänster kvar i regeringen efter nästa val måste de våga beskriva den verklighet vi ser och adressera problemen. Vilket jag hoppas att de gör, för annars får alla högerpopulister ingen utmaning.

       Önskar att det fanns politisk för oss som varken tror att ”hårda straff” eller ”fler fritidsgårdar” kommer knäcka några gäng.

        Har du något förslag på hur man knäcker gängbrottsligheten?

         Nej det har jag inte. Jag tror att det är en extremt stor utmaning nu när den är så etablerad. Kommer det ens gå? jag tror man kommer behöva arbeta väldigt hårt, sammarbeta över partigränserna (så att man inte river upp varandras satsningar) och vara väldigt envis. Jag tror att man måste lägga populismen åt sidan och försöka fokusera på att jobba pragmatiskt (exempelvis kanske ”myndighetssamverkan” är mer effektiv, även om ”långa straff” tilltalar ens känsla av rättvisa mer. Är det viktigast är fiska väljare eller att rädda landet?).

         Men både när någon säger ”mer fritidsgårdar” eller när någon säger ”hårdare straff” som att något av det skulle vara någon dunder-lösning blir jag trött, det känns så naivt? Fritidsgårdarna idag används liksom för att rekrtytera? Och ”hårda straff” kommer knappast vara särskilt avskräckande för människor som ger sig in i kriminalitet trots risken det innebär att typ ens mamma blir sprängd, svårt att matcha även om man låser in folk tills de dör? (I synnerhet eftersom alla brott inte klaras upp, och även när de gör det är det sällan gängledaren själv som döms utan någon nyrekryterad 15 åring).

         jag är alltså för hårdare straff, men tror ändå inte det kommer ha någon märkbar effekt på kriminaliteten.

      Vänstermänniska här, det är inte svårt att hantera. Att jag är emot Israels apartheid och vill att människor i Gaza ska få leva i frihet utan förtryck är inte lika med att vurma för Hamas. Det går att se att Hamas är terrorister som begått ett fruktansvärt dåd, vara emot de som firar det och samtidigt se kritiskt på hur Israel behandlat palestinier under årtionden. Det är ingen fotbollsmatch med två lag där man måste välja team Hamas eller team Israel. Det är en snårig konflikt där oskyldiga civila på båda sidor drabbas.

       Eller hur? Förstår inte hur det kan vara så svårt att få ihop.

      Håller med! De kan inte samarbeta med SD men samarbetar med folk som stödet hamas. Tror faktiskt att den ”klassiska rasismen” i Sverige, dvs den man upplevde på 80 och 90 talet, är väldigt lite jämfört med den nya rasismen som invandrat till Sverige. Har mot judar och hat mot västerländska växer sig allt större i Sverige. Och inte att förglömma, förtrycket mot kvinnor och hatet mot homosexuella. Tror vänstern får tänka om rätt snabbt innan partiet nyans får allt för stor makt i vårt land.

       Tack exakt så!!! Den rasism vi har idag vägrar vänstern att prata högt om!!!

        Nej men snälla det pratas massor om detta i vänstern.

         Var?

         Massor!? Verkligen inte! T.o.m. er egna vänster får ju på moppen när de tex börjar prata om hedersvåld mm. Nalin Pekgul och Amineh Kakabaveh är två exempel. Ni är få som törs prata om att det faktiskt är ute i förorterna hos invandrare som man finner en väldigt stor grupp som ogillar (och rent av hatar) tex judar och hbtqia+hela alfabetet .

       Vilka sammarbetar de röda partierna med som stödjer Hamas?

       Och hat mot muslimer

    Har du sett de nya intervjuerna från new york där judar ber för att varenda palestinier i världen utplånas? Att de hoppas att hela Palestina raderas? De pratar alltså om civila och inte Hamas.

     Såg en kommentar på Aftonbladets hemsida på facebook där nån svensk medelålders man skrev typ att man borde jämna ut hela Palestina och folket med och sen bygga ut stora parkeringsplatser istället. Helt absurt.

     Inget jag sett men självklart är det också hemskt. Alla borde hoppas på fred och en lösning på konflikten, inte på död. Med det sagt, att hoppas på något låter dock något mildare än att faktiskt jubla och dansa när folk slaktas på riktigt…

      Peace&Love var nog vad ungdomarna på festivalen bad om, och det hjälpte inte.
      Jag har själv ingen lösning men hatet verkar oerhört på båda sidor.

     Ja det finns ju judar som tycker så. Och särskilt många just nu, givetvis.

     Men det är också rätt uppenbart vilka det är som firar på gatorna att civila dödas och lämlästas.

     Det är ju en oerhört vanlig åsikt bland palestina-försvarare att Israel ska planas med marken. Läste t ex en intervju med en politiker med föräldrar från Palestina som själv var mycket engagerad i frågan och pro Palestina, det var hans hjärtefråga. Men även han hade haft stora problem med att när de anordnat demonstrationer för Palestina hade en del sagt upp banderoller om att att hela Israel ska utrotas, eller så hade det uppstått grupperingar där man planerade att attackera någon lokal affärsidkare för att han var jude/ Israel.

     OCH det är ju även den konflikten Hamas vill ha. Hamas är öppet ointresserade av alla typer av fredslösningar. Hamas vill att palestiners ska hata Israeler, och de ser det även som en metod att komma dit att Israeler hatar palestina. De glädjs åt att civila bombas nu, för det tjänar deras syften.

      Har sett flertalet kommentarer under Expressens och Aftonbladets kommentarsfält på FB där högerextrema uttrycker sig på ett liknande sätt fast mot Palestina. Att man borde bomba hela stället och döda alla där och då kommer det bli bättre för att israeler har rätt till det. Det är lika sjukt och stört och varför belyser man inte dessa problem?

     Det finns folk bara under här kommentarsfältet som tycker det är helt rätt att fira massakern. Du behöver inte leta särskilt länge, liksom.

     Våga se problemet med det, och hur utbrett det är.

      Haha men ge dig nu. Har läst alla kommentarer och hittar ingen där någon ”firar” terrordåden?? Om du tycker att man firar terrordåden pga att man diskuterar orsakarer till dessa dåd, att zionister har orsakat otroligt mkt lidande för palestinier pga deras apartheidsystem, osv, så får du nog ta och andas lite frisk luft. Du verkar arg över att folk påpekar att den israeliska regeringen och anhängarna är onda människor (precis som Hamas). Vad är grejen?

   Håller med. Och som JÅ säger, de ska inte springa runt så här på våra gator, de har förverkat sin rätt att vara här.

    Japp. Om de vill leva under Hamas-liknande styre så finns det mer passande länder än Sverige att leva i.

     Fast börjar vi skicka ut folk som har hemska åsikter så får vi ju samma sorts stat. Gäller det även nazister med vidriga åsikter som skanderar på gator och torg om judar och muslimer, har de också förverkat sin rätt att vara här? De är ju oftast vita, då gäller det inte kanske? Mysigt, då får vi en stat som både kastar ut folk pga åsikter och dessutom har olika medborgerliga rättigheter. Härligt!

      Skulle väl vara jättehärligt om man kunde kasta ut nazister men jag vet inte vilket land som är sugen på att ta emot dem? Vi får väl dras med vår egen skit, som alla länder.

      Personligen är jag inte sympatisör av åsikten att skicka ut folk hejvilt. Men jag kan undra vad man som konservativ muslimsk arab tycker är lockande i ett land som Sverige?

       Bidragen såklart 🙂 i Sverige ska det daltas i absurdum. Tänk att komma från en diktatur där du fått stå helt på egna ben utan något socialt skyddsnät och få allt serverat på silverfat. Jag har absolut inget emot invandrare SÅLÄNGE de inte drar med sig hederskultur eller andra unkna värderingar. Problemet är ju att en stor del av de som kommer hit inte vill anpassa sig efter det svenska samhället. Det klart att man inte ska behöva ”göra slut” med sin kultur MEN det är bara för sorgligt att det är något eftersträvansvärt att vilja bibehålla de stenåldersstrukturer/misär som man fått uppleva i hemlandet när man har fått en andra chans i Sverige. Segregationen är ett faktum i Sverige, och detta har vi sossarna att tacka för 🙏

        Exakt, man tar seden dit man kommer. Fast å andra sidan – den svenska kulturen är snart ett minne blott så jag förstår faktiskt att man som invandrare måste känna sig smått förvirrad när det gäller att förstå vad det är för ett samhälle man egentligen ska behöva anpassa sig till.

    Hur menar du ”förverkat sin rätt”? Är de svenska medborgare då? Sedan var det väl det där med yttrandefrihet hur otäcka vidriga åsikter man än har så är det väl inget man ska kastas ur landet för? Då skapar vi själva en diktaturregim. Helt otroligt hur man ens kan föreslå det

     Det är konflikträdsla som detta som gör att Sverige ser ut som det gör idag.
     Med mer förhållningsregler och strängare lagar hade detta kunnat undvikas. Jag är för att hjälpa människor och barn i nöd, men många av de som kommit hit är ej på flykt, utan utnyttjar Sverige och våra slappa regler. Då anser jag också att om man får komma hit, leva i detta landet, få bidrag, tak över huvudet m.m. Så är det minsta man kan göra att följa lagen.
     Gör du inte det, så har du förbrukat din rätt. Och det är inget barbariskt med det, det handlar om ansvar, om handling och konsekvens vilken inte funnits senaste 10 åren i detta landet.
     Och det har ingenting med rasism eller liknande att göra. Att man inte förstår det är inte så konstigt med tanke på hur Sverige ser ut, men det är skrämmande att folk inte gör det.

     Och att försvara Hamas handlingar med ”men det är faktiskt…” blabla är det sjukaste någonsin. Det är som att man försvarar en våldtäktsmans handlingar med ”men han har ju ett trauma vilket förklarar hans handling” som att det är okej.

     Sluta sympatisera med terrorister, stoppa huvudet ur röven och förstå att i detta fall är det två offer, Israel och Palestina, och ingenting de bägge gör kan rättfärdigas med vad som hänt i historien. Punkt.

      VÄL TALAT!!!! TACK!!!!!

      Och vilken lagstiftning lutar du dig på när du säger att vi ska skicka ut folk för deras åsikter?

     Nej, din näbbstövel, du har fel där. Vi borde f ö ändra flera lagar, håller med SD om att det tar för lång tid. Sjukt att icke svenskar ska ha rätt att bränna Koranen här som gör att Sverige blir hatade av omvärlden. Vissa.

     Precis. Man ska dömas utifrån vårt rättssystem om man hör något olagligt. Vi kan inte veva på om att man t ex ska lämna landet för att man har en viss åsikt, oavsett hur vidrig den är.

     Då är vi inte längre en demokrati. Och då mina vänner blir det riktigt illa. Snälla håll huvudet en aning kallt.

    Utvisa pga bristande vandel!

    Enligt vilka lagar då? Det är via svensk lagstiftning detta regleras nämligen.

  Fast nu ljuger han oss rätt upp i ansiktet, det är ju uppenbart att han syftade på att ALLA araber är djur när han skrev så och inte just de som firade massakern. Och hur vet han att alla de som firade massakern var just araber får man undra? Nä nu får vi lägga ner, han blev påkommen för ren rasism och vi alla försöker släta över det. Cancel Calle.

   Nej, jag är helt övertygad om att du har fel i din ”analys”.

    Och jag är helt övertygad om att du har fel i din åsikt.

   Lägg ner, det är inte rasism när det är beteendet man påpekar.

    Fast han skrev ju alla araber

     Alla araber SOM FIRAR menar han ju??!

   Att de som firade i Malmö skrek/sjöng på arabiska kan ju ge en hint om att de är araber? Från filmerna jag såg var det inga blonda svenskar direkt.

    Fast det finns blonda araber också, inte bara svenskar är blonda 🙄 Och du får gärna länka till videon.

     Fast ”typiska” blonda svenskar ser absolut inte ut som eventuella blonda araber. Det var någon palestinsk/arabisk förening som själv delade klippen men när tidningar ifrågasatte beteendet så tog de snabbt bort det. Så du kan nog googla fram det om du nu vill se araberna sjunga hatiska arabiska sånger där de hyllar Hamas mm.

      Sen finns de dom som ser ut som araber och pratar arabiska men som inte är araber (folkslag). Exempelvis min irakiska man som är assyr (kristen). Så finns det kurder, syrianer, armenier, turkar osv. Men ALLA blir dragna över en kam som ”araber”. Och jag ska säga er att det är så fruktansvärt mycket rasism mot min man överallt. En gång stod en kvinna och skrek på mig ”hur kan du vara med en sån man”. En annan gång sa en snäll kvinna på gatan till honom ”snälla spräng inte gatan”. En tredje gång (han är ingenjör) sa han något om han varit på en ort och jobbat och fick då ”jaha jobbar du på pizzerian” som att det inte vore möjligt för en man från Mellanöstern att ha ett kvalificerat jobb. Men absolut ingen rasism i Sverige. Jag oroar mig för mina barn men tack och lov har dom blivit lite ljusare än sin pappa då jag är blond och blåögd. Eftersom att han är kristen så har varken han eller någon i hans familj något konstigt namn så våra barns ursprung är ju ändå rätt anonymt. Men sjukt att det är så mycket rasism ute just nu. Öppna valfri Flashback tråd och återkom om ni inte tror mig.
      Skulle jag och min familj dö i en olycka hade man skrivit ”dom förtjänar det och det är bra att det är en mindre svartskalle på jorden” (detta är exakta ord någon sa om iransk/svenska familjen som dog i flygkraschen, varav två var barn).

       Jag är en arabisk kvinna från Libanon. Min man är svensk och jag kan tänka mig att folk ogillar att han är ihop med mig. Hänt att de stirrar ofta på en när vi är ute.

       När det gäller mig så har jag fått hoppa in i en buske en gång för att en medelålders man ville cykla på mig. Jag vet inte om det var rasistiskt eller om han var en psykopat.
       Plus några gånger att när jag har gått förbi folk så har det hänt typ 3-4 gånger att folk säger jävla svartskalle till mig. Det värsta var när jag var en tonåring och sånt hände. I gymnasiet tex så kunde folk kalla mig jävla turk för ingen anledning alls.

        Jag är en 60-årig svensk, mellanblond kvinna och har tappat räkningen på hur många gånger jag under åren har blivit utsatt för muslimers rasism och kvinnoförakt(både i Sverige och utomlands), för att inte tala om hur utsatt min dotter var som tonåring pga att hon var blond. När hon färgade håret brunt fick hon vara ifred.

         Jag har också blivit utsatt av både svenska och utländska män. Absolut. Kvinnoförakt från män från Mellanöstern med. Min poäng är dock att det är så lätt att dra alla över en kam men faktum är att vi har otroligt många i det svenska samhället som är helt vanliga medborgare. Jobbar och gör rätt för sig. Är det okej att vara rasistisk mot ALLA då? Likadant med män ska vi förbjuda alla män pga de som är pedofiler, mördare osv.

         Du hittar på Karin.

        Majoriteten bryr sig inte alls, men tyvärr är det en del (oftast män), som inte uppskattar mixade förhållanden.

        Jag är svensk och har märkt att få män säger något eller stirrar när jag har ett förhållande med en svensk kille. Men det har alltid funnits en del män som har haft ett behov att ifrågasätta, när jag haft förhållanden med killar från Libanon, Tanzania och Japan.

        Riktigt tröttsamt, men självklart är det värre för personen det riktas mot.

     Syntes b.la. på SVT nyheter i förrgår.

     ”arabiska” var väl nyckelordet här, inte ”blonda” .

     Och nej det är inte alla araber som firar (som tur var).

     Men vet du. Det är inte Schulman som bidrar till rasism. Det är de som firar som bidrar till rasism. De gör de oavsett hur väl Calle vaknar sin tunga, för folk ser dem och det skapar hat.

     Vill du minska rasism och har mot araber? Pröva att säga att du är arab och gå ut och öppet och högljutt fördömma både de som firar och själva attentatet.

   Är väl ingen hemlighet att det är araber som firade. Håller helt med Calle, firar man en sån sak är man ett djur

   Men det är ju du som inte förstår innebörden i texten. Cancel you.

   Jag håller med. För mig är det också uppenbart att det är araber han menar. Klart han ljuger för Expressen när han inser att han kan blir cancelled. Jag är förvånad att så många verkar gå på hans ursäkt.

    Varför har du samma nick som mig. Nu måste jag byta, om man kan?

  Han menade varje ord – med all rätt – men han är naturligtvis tvungen att pudla. Calle har helt rätt! Och om X antal år så kommer det se likadant ut i Sverige. Flera nya skjutningar/bränder i natt ju, bland annat två föräldrar, man och kvinna, som blev skjutna i sin bostad i natt (när deras barn var hemma). Om några år har vi krig/terrorgrupper även i Sverige!

   Kunde inte sagt det bättre själv. Glad att 20 % av befolkningen har fattat, är ni nöjda med utvecklingen vänsterfolk?

   Ja Sverige har släppt in massor av människor ifrån världens allra värsta länder, länder som präglas av islamism, fattigdom, krig, terror och väpnade konflikter och så är vi förvånade att det går utför? Vi som varnat för detta för länge sedan haft smutskastats och kallats både det ena och det andra. Och nu får vi så frukten av vad vi skördat. Grattis Sverige!

    Fast gäng problemen är ju ett svenskt problem. I hemländerna skulle de aldrig göra sånt. Tycker gängkriminalitet påminner mer om hur usa är och inte bara för att folk kommer från arab länderna. De flesta av de är ju dessutom födda här.

     Nej det är inte ett svenskt problem. Om du tittar på namnen på de som skjuter och skjuts är de inte svenskar. Hela grejen att ge sig på familj och släktingar till sina fiender är inte ett svenskt problem, det är en del av hederskulturen som inporterast ifrån Mellanöstern. Sånt här fanns inte i Sverige innan massinvandringen, 99 % av de inblandade härstammar ifrån Mellanöstern och Afrika.

      Det lustiga är att dessa invandrare härjar om att de är födda i Sverige men samtidigt tycker att Israelerna som är födda i Israel är ockupanter. Otroligt skenheligt! De skriker om att vi svenskar är rasister när vi vill att kriminella invandrare ska åka hem men det gäller inte samma sak när det kommer till de 75% israeler som faktiskt är födda i Israel.

       Fast vilken invandrare i Sverige har sparkat in din dörr och krävt att du ska ge hen alla dina ägodelar? För det är det som särskiljer situationen i Palestina från den invandringen som sker i Sverige. Det är just därför det heter ockupation i Palestina och inte i Sverige.

      Fast det har inte med genetik att göra. Det har ju med att de har fått dålig uppfostran, diagnoser, trauman osv. Fan vet jag. Jag är också arab och jag är inte kriminell.

      Läser inte du nyheterna eller, många av de barn som har blivit kriminella tex har groomats eller hotats till det. Det är inte en magisk arab gen som gör folk till kriminella. Då skulle väl jag också vara det enligt dig.

       Haha nej och sedan hävdar man att man inte är rasist. Jo det är exakt vad man är när man anser att araber automatiskt verkar bli kriminella. Hej 40-talet och rasbiologin, välkommen tillbaka!

        Den här Millan dyker ju upp bara här så fort det är en diskussion om invandring eller andra diskussioner om Mellanöstern osv. Ser aldrig den här personen kommentera andra ämnen härinne. Flashback troll

         Åh, ett fan 💅
         Men du verkar inte ha stalkat mig tillräckligt bra för då skulle du veta att jag kommenterat här på Bloggbevakning under flera år om allt ifrån Blondinbellas krasch till Fokis fejkblogg till Yogagirls fria förlossning. 😘

       Någonting är det ju som gör att dessa människor är så kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken. Är det inte genetiskt måste det va deras föräldrar som är sämre pä att uppfostra dem till skötsamma medborgare. Fattiga människor i förorter haf funnits i Sverige i många år men aldrig att de varit såhär våldsamma. Har själv äldre släktingar som växte upp i fattigdom och bara gick några få år i skolan. Inte blev de kriminella! Nej istället började de jobba i unga år för att hjälpa till att försörja familjen. Hur kommer det sig att fattiga svenskar inte blev kriminella och sköt ihjäl varandra?

        Kanske hopplöshet att de inte får varken hjälp i skolan eller hemma pga att deras föräldrar antingen ej har tid för de pga jobb eller föräldrar som inte talar svenska så bra.
        Jag hade det svårt i skolan när jag gick i låg och mellanstadiet. Jag hade en xtra lärare som hjälpte mig enormt mycket och tack vare henne lyckades jag gå på universitet. Utan henne tror jag inte alls jag skulle lyckas gå så långt i livet.

        Så tänkte att samhället i Sverige har ju blivit sämre sen 80-90 talet. Vården är fucked up, skolorna har blivit värre osv.

        Skitsnack att det inte fanns eller finns svenska kriminella.

         Visst finns det svenska kriminella. Men förringa inte de massiva problem som gängkriminaliteten är. Och som till stor del drabbar just invandrare.

         Bättre skolor eller fritidsgårdar är bra på många vis men det kommer inte i sig få folk att tacka nej till de enorma summor, miljarder, som de nu omsätter.

         Precis!

        En helt jävla misslyckad integration. En skola som inte har resurser att klara sitt kompensatoriska uppdrag. Ökade klyftor i samhället. Brist på enkla jobb som man kan ta direkt efter skolan. Misslyckade reformer som marknadsskolan, som för att våra skattepengar hamnar i fickorna hos såna som Hans och Barbara Bergström och utländska riskkapitalister. Öppnare gränser som medfört ett stort flöde av knark och vapen.

        Se där, några skillnader mellan samhället då och nu. Det var jävligt att vara fattig förr och det är jävligt att vara fattig idag.

         Fler exempel: en nedmonterad ungdomspsykiatri, socialtjänst som går på knäna, ökad psykisk ohälsa hos barn och unga, mindre resurser till skolor, dyrare ungdomsaktiviteter.

         Vem fick för sig att rucka på det som fungerade för 40 år sedan? Hade politikerna det för tråkigt?

       Såklart är det inte genetiskt. Tror någon det?

       Men det är också uppenbart att invandring och misslyckad integration verkar ha skapat en grogrund för denna gängkriminalitet. Tillsammans med andra faktorer.

       Sverige har ju helt uppenbart misslyckats.

       Men givetvis är det inte är för att det är någon sorts genetisk defekt på araber och man är ansvarig bara för sina egna handlingar.

        Ja absolut. Håller med om att det har blivit rejält misslyckat med integrationen. Men samtidigt har hjälpen i Sverige blivit svårare. Jag levde en tid på försäkringskassan för 8 år sen pga psykisk ohälsa. Jag hade vissa månader knappt pengar till att betala för mat så min bror gav mig 500 eller 1000 lapp så att jag skulle kunna klara mig. Så illa har det inte varit för 20-30 år sen.

         Var glad att du iaf fick pengar. Har en vän som jobbat och betalat skatt hela sitt liv tills nu, han har fått en depression och har flera självmordsförsök. Han är utförsäkrad från Fkassan och fått ekonomiskt bistånd några månader men nu har de tillsatt en utredning om han ska få rätt till dessa pengar och t o m kan bli återbetalningsskyldig. De har t o m frågat honom om han inte kan flytta hem till sina gamla föräldrar? Inte konstigt man blir förbannad över att vissa får minsann pengar hur som helst men vi kan inte hjälpa psykiskt sjuka som har hjälpt till i välfärden.

          Ja är exakt det jag menar med hur de behandlar folk som har det svårt. Låter riktigt illa hur det har gått för din vän och jag kunde själv hamnat i exakt sån sits om jag inte träffade min man. Efter jag flyttade ihop med honom gick mitt liv från tufft till lyx. Så jag är väldigt tacksam och lyckligt lottad. Jag har en liknande historia som lady Dahmer men skillnaden är att jag är utbildad. Allting var föll bara på plats och jag kunde jobba på min psykisk ohälsa och komma tillbaka till mitt liv igen när det var bra. Jag är inte helt återställd men lever ett bättre liv och kan hantera det bra. Men vi ska ju inte behöva hitta en man eller kvinna som fixar vårt liv. Har man en kris i livet så borde regeringen alltid finnas där för en.

           Förresten så tycker jag absolut inte att lady Dahmer är mindre värd bara för att hon inte har jobbat så mycket i sitt liv eller pluggat. Och enligt mig ska det inte spela nån roll om man arbetar eller ej. Mår man dåligt, har man kris i livet osv eller kroniska smärtor så ska man få hjälp utan att behöva bli hemlös.
           Man ska inte behöva bli 2a klassens medborgare bara för att man inte arbetar.

      Det är ju dock 45% svenska barn under 18 som är torpeder.

       ”Svenska”

        Svenska.

    Så vad vi skördat? Pröva igen.

    Man skördar frukten av vad man sått…

   Sverige har ju fortfarande våldtäktsmannen som våldtog en kvinna i 16 timmar i en källare, bröt sig in och våldtog en annan kvinna. Gav honom ett skadestånd på 840000 kr. Han vandrar fortfarande fritt på Malmös gator. Han kom till Sverige 2016. Även dom tre männen som kom till Sverige våldtog ett barn i Malmö går fria på Malmös gator. Sverige har tagit in många våldtäktsmän, mördare etc. Men skötsamma utvisas. Som den ensamstående mamman med en dotter som hade jobb och dottern gick i svensk skola. Sverige i ett nötskal.

  Håller med Calle till 110% . Den som läser in något annat har stora problem!

   Hur mycket är egentligen 110 %. Alltid undrat.

  Nu blev min hund kränkt!

   Skönt att du känner att det är läge att skämta.

    Oskönt att du tror att det forum du är inne och kommenterar på är ett seriöst och konfliktlösande forum.

    Jag är inte här för att göra det skönt för dig. Du får ragga på någon annan isåfall.

  Det där problemet har funnits i många år och kommer aldrig bli bra.
  Muslimerna anser sig vara jordens kungar och judarna med och allt annat är smuts. Det är samma skit på båda sidor.

  Judarna är absolut inte oskyldiga och inte heller muslimerna…. 🤷

  Men tack till Reinfeldt och CO. Öppna era hjärtan.
  Ja många av de firar ju helt öppet på svenska gator…
  Trevligt folk vi släppt in verkligen… 🤦

  Personligen tycker jag att de som firar denna slakt oavsett sida här i Sverige, de ska få sina asylsökningar/medborgarskap indragna omgående och sättas på ett plan med en enkel väg till deras hemland… Smuts!

   Håller helt med dig!!!!! Firar man andras död ska man ut ur vårat (en gång) fredliga land. Men det är tydligen skillnad på rasism och rasism beroende var den kommer ifrån

    Sverige har verkligen inte alltid varit fredligt. Sista kriget var så sent som 1808 och med Finska kriget, så Sverige förlorade territorium till Ryssland.

     Över 200 år sen… 🤦

     Konflikten i Palestina har ju hållt på sen början på 1900-talet fram och tillbaka….

      Jag är kunnig om hur länge Palestina-konflikten pågått. Jag nyanserar påståendet om att Sverige varit ett fredligt land. Det har Sverige definitivt inte varit om man kan sin historia. I det här sammanhanget kan jag passa på att lyfta problemet med den svenska etnocentrismen gällande krig och konflikter. Ett exempel är att Sverige i flera århundraden tidigare ”ockuperat” (beroende på hur man ser det) Finland. Eller att apartheid inte förekommit i Sverige. Tex genom Sveriges behandling av samer.

    Utifrån vilken lagstiftning ska man då slängas ut menar du?

  Håller för en gångs skull med Calle.

  Vilken inkompetent människa han är! Det är klart de firar och ska fira. Detta är ingen konflikt. Israel ockuperar Palestina, och har sedan 1949 tagit bort alla deras mänskliga rättigheter. De kontrollerar om du får mat, vatten och elektricitet. Palestinier är flyktingar i sitt eget land, har ingen chans till att fly och har noll resurser till att kunna överleva. Låt de fira att de för en gång lyckades så tillbaka mot ockupationen.

   HÅLL DIN JÄVLA KÄFT STÄNGD!

   CAMILLA TA BORT DEN ÖVRE HEMSKA KOMMENTAREN!

    Om vi raderar bort röster och åsikter som vi inte vill höra, vart leder det oss som samhälle då? Mig veterligen är historien full med exempel på vilken typ av samhällen vi får då.

    Varför?

     Frågan var ställd till hen som skriker

    Kan ni inte bara byta era alias. Anonym, hitta på något bättre. Man kan ju inte ha koll på vem som skriver vad🦧

   Om du tänker efter riktigt noga, agerar verkligen Hamas som någon som har Palestinska folkets bästa för sina ögon?

   Free palestine ! ”Hjärta”

   Betyder det att Hamas är Palestina då?

    Nej Hamas är inte Palestina. Och det är inte morden över de oskyldiga som firas. Det enda man vill ha är fred. De som firas är att man har lyckats göra motstånd mot staten, inte mot människorna.

   Det Hamas gjorde i helgen kommer inte att göra så att den fruktansvärt utsatta palestinska befolkningen får det bättre. Det Hamas gjorde i helgen var terrorism.

    Rekommenderar instagrammen:

     Motaz_azaiza på Instagram, direkt rapportering från Gaza. Där får ni se ren terror i live sändning, sen kom och gråt över stackars israeilerna.

      Men fatta att det kan vara synd om bägge folken? Hur jävla svårt ska det vara?

   Om arabländerna i Mellanöstern inte hade hade betraktat den judiska folkgruppen som en amöba sedan urminnes tider hade helgen varit fri från lidande.

  Haha vem försöker han lura? Är de inte thailändare, kineser, polacker han skämtar om så är de araber. Kan inte bloggbevakning göra ett samlingsinlägg på alla gånger han skämtat om människor pga av ursprung och sätta han på plats en gång för alla?

   Eller hur!! Sjukt hur de flesta i kommentarsfältet här hejar på honom. Usch.

  Jag brukar inte kommentera för att jag oftast är för opåläst. MEN jag är gift med en halvpalestinier vars fars familj blev av med alla sina tillgångar (mark, hus, företag) när israelerna tog över vilket resultera i att han fick fly landet och hamna i Sverige på 80-talet. INTE ens han kan stå bakom sina landsmän i detta fruktansvärda som just nu pågår. Att fira detta för att ”they had it coming” är inte mänskligt någonstans.

   Jag tror jättemånga palestinier känner som din man. <3

   Landsförrädare är din man, en hund. Hälsa han det!

    Nä det är han som är mänsklig, förstår du. Eller nej, du har nog begränsad begåvning.

     Läste nyss att Hamas halshuggigt och fullkomligt slaktat barn. Är det något att fira?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.