Några reaktioner i dm av Eric Hagbergs tågspårsreklam

Jag fick dessa dms efter att jag publicerat det här inlägget om hur Eric Hagberg ligger på ett tågspår och gör reklam för en telefon. 
Jag hoppas han och alla andra som går i liknande tankar läser dem, eftersom det uppenbarligen inte räcker med att det är förbjudet.

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur kan företaget som han gör ett samarbete för godkänna detta? Nog för att hela idén är vidrig men ännu värre att ett företag har godkänt detta som bra marknadsföring för sin produkt.

      Glömmer aldrig, var väl ca 10 år sedan. Satt på pendeltåget en lördagskväll. Kände en bom, tåget stannade vid Älvsjö, ett tag senare ropades det ut att dörrarna är stängda, att räddningstjänsten är på på väg och att vi inte ville se detta😳 Ett gäng kaxiga snubbar uttalade sig om att hur kan man ta livet av sig när vi vill in och festa, så osmakligt…

    En till att cancela kanske.

    Jag hoppas att han inte längre jobbar som personlig assistent? Han verkar sakna omdöme 😅

      Men överdriv mer.

        Ja jag kan överdriva mer om du vill. Känns det rimligt att en person som tar hand om folk med olika diagnoser (jag vet att han tidigare varit personlig assistent åt en kille med downs syndrom) stolt sitter på ett tågspår? Jobbar han inte längre med barn och ungdomar som har olika diagnoser bryr jag mig inte. Men gör han det fortfarande är det att föregå med väldigt dåligt exempel för folk som kanske tyvärr inte förstår bättre.

          Han stängde väl bara av hjärnan för en stund. Det händer alla. Inte exakt på det här sättet, där är vi olika, men alla har gjort något olämpligt någon gång för att vi glömt att tänka efter. Man kan såklart säga till när någon gör fel, men man måste inte dra på så himla stora växlar varje gång.

            Så han har tagit bort bilderna nu?

        Sant ju. Fattar man inte att det här är fel, då har man dåligt omdöme.

      Är du seriös? Så han borde inte få jobba inom ett vårdyrke för att han tog några selfies vid ett nedlagt tågspår? 🤣

        Ja, just det! 🤣🙄

      Alla vårdanställda som går över ett övergångsställe när det är röd gubbe borde få sparken.
      Visar man sånt dåligt omdöme ska man inte jobba med människor!

        Tycker de borde få fängelse! Finns studier som visar att gå mot rött är inkörsporten till tyngre brott. Ska vi sätta stopp för den ökande kriminaliteten måste vi börja ta i med hårdhandskarna! Inget mer saft och bulle.

          😂🤣

        Tråkigt raljerande. Du jämför äpplen med päron.

    Herregud att detta ens blir en grej. Det är en reklam? Han ville väl ta snygga/coola bilder och tyckte då att den effekten uppnåddes genom att va på ett tågspår. Som att hans inlägg på riktigt skulle få folk att tänka oj vad roligt nu ska jag också börja hänga på tågspår, eller få någon att ta livet av sig för den delen. Sjukt att folk på riktigt har en åsikt om detta, eller gör de sig dummare än vad de är

      Håller helt med. Inte går jag och lägger mig på ett spår för att Eric Hagberg gör det i en reklam?

        Du kanske inte gör det men det lockar folk till spåren.

          Gör det? Hur vet du det?

            Varför tror du siffran på obehöriga i spårområden ständigt ökar? Jo, för att folk tror att det är helt legitimt att gena över spåren, unga som gamla. Barn leker vid spåret. Ungdomar saboterar på spåret. Fulla uppehåller sig vid spåret. Folk klättrar på vagnar vilket tack och lov har minskat. Allt som gör att spåren avdramatiseras som farliga eller förbjudna leder till ökat spårspring.

              Du menar att allt detta har hänt efter att han publicerade reklamen? Wow ja då är han ju verkligen en riktigt stor influencer!

                Det ökar, överallt. Åker in och ut ur Stockholm med Mälartåg och kommer snart byta jobb pga MTRs inkompetens. De kan inte rå för tågspringet, men en del av mig skulle vilja stänga in ungarna i ett mörkt rum med massor av lego på golvet varje gång tåget står still pga spårspring.

                Händer ungefär varannan vecka, om man slår ut en snittsiffra.

                Ironi kan vara roligt när det inte handlar om personpåkörningar.

      Min åsikt är att

      1. Hur kommer man möjligen på att det är coolt att ligga på ett tågspår? Alltså då menar jag utan att ha i åtanke att det kan va farligt för andra. Menar mer, what the actual fuck? Hur kom nån på att det blir fina bilder av att ligga på ett tågspår?

      2. Grejen är väl inte att folk ska random börja hänga på tågspår utan risken är väl att yngre människor tar inspiration av honom och också vill ta ”coola bilder” på tågspåret

      Sjukt hur man inte kan fatta nått problem i detta. ”Det är en reklam”. Ja, det gör väl saken om något ännu dumare. Vad har tågspåret med reklamen att göra, haha.

        Therese ❤️❤️❤️

      Fast bland unga människor har ju sjukare saker än så blivit en trend på sociala medier. Tänker alla stollar som åt tvättmedel tex (där varenda människa borde förstå att det kanske inte är helt hälsosamt, till skillnad från att lägga sig på ett tågspår man tror inte används). Nu tycker inte jag personligen att det är världens grej men förstår ändå att saker kan dra iväg snabbt.

      Då kan vi lägga till det här: det är olagligt att vistas i spårområde/tågräls.
      Fast det är klart om man gör reklam så är det kanske ok?

      känner samma!! ”min anhörig tog livet av sig i en skog, sjukt att folk går till skogar och fotar!!”

        Skillnaden är att suicid på tågspår eller tunnelbana drabbar inte bara närstående utan även de som ska ta hand om kvarlevorna. Och den som kör tåget… Det händer i princip alla lokförare och det är en vidrig upplevelse.

        Att tycka att detta är en bagatell är att visa sig totalt omogen och oempatisk. Att dessutom förringa de som reagerat är patetiskt. Verkar vara en trend att reagera som trotsiga barn och all denna whataboutism. Bara skärp er.
        1500 personer om året begår suicid. Det är ett gigantiskt samhällsproblem.

          Fast han tog bara bilder, han promotar inte suicid…

            Han promotar att det är ok att ligga på ett tågspår.

              Nej det gör han väl inte?

                Är väl exakt det han gör på bilderna?

                  Haha nej! Reklamen är till för att köpa varan, inget annat!

                    Okeeeej…. så så länge du gör reklam för något får du göra vad som helst? Fattar faktiskt inte din poäng. Men ja nej tror inte heller att antalet suicid kommer öka pga sånt här men oaktsamhet vid spår kan potentiellt öka.

        En skog är inte en farlig/olaglig plats att vistas på och att LIGGA på ett tågspår är ändå synonymt med att ta livet av sig på ett tågspår. En bättre jämförelse vore att ta en bild med en snara runt halsen eller en stor sten fastsurrad på magen vid en strandkant…

          Är nedlagda tågspår farliga?

          Ta en karta som visar var folk som försvunnit. 90% av alla kommer vara i anslutning till en skog.

          Och du påstår att skogar inte är farliga…

        Skogen är ett område där det är helt lagligt att vistas.

        Skönt för dig att kunna raljera. Hoppas verkligen att du aldrig behöver uppleva att en närstående lägger sig framför ett tåg, eller för den delen känner en lokförare som kör tåget som någon slänger sig framför. Har man varit med om det så skriver man inte som du.

      Hanna S. Du har förmodligen aldrig sett en människa i bitar. Det drar till sig folk, spårområden avdramatiseras som om vem som helst får hänga där.
      Du idiotförklarar människor som har en vardag med att rensa bland det som blir över av en människa.

    Sista kommemtarem drar på lite väl stora växlar tycker jag. Är det verkligen sjuk, fruktansvärt och att uppmana folk att ta livet av sig? Eller är det mest lite obetänksamt och dumt? Självklart kan man inte anmäla bilden och förvänta sig åtgärder.

    Men sluta blåsa din egen trumpet. Vi fattar, flera med dig tycker att är det är smaklöst, korkat, dumt i huvudet (fyll i valfri annan åsikt) att han utformat reklamen så här.

    En nyanserad bild vore att betrakta rälsen som både farlig och inte-direkt-livshotande-farlig. Han hoppar ju inte precis ner från perrongen på gröna linjen vid T-centralen för att knäppa några bilder.

    OT: igår landade planet från Tel Aviv i Sverige, UD säger att ingen lämnats kvar och att alla som skrev upp sig på listan fick flyga med. Varför fick inte Samirs pappa flyga med? Det är iallafall det Samir hävdar.

      Hans pappa var väl inte i Israel? Tänker om planet flög från Tel Aviv, Israel som du skrev.

        Jag fattade det som att han hade tagit sig till Israel först och där blev han nekad ombordstigning därefter har han tagit sig till något annat land. Men låter konstigt att Sverige skulle neka honom att gå ombord planet.

      Hans pappa är ju i Palestina och kommer inte över gränsen?

        Nej han är inte i Palestina längre.

        Hans pappa befinner sig i Jordanien.

      Han fick väl inte följa med planet som Norwegian hade via Oslo? Dvs INTE planet som UD skickade!

    Ja det går att göra en höna av en fjäder av precis allt! Om det är det man vill!

    Såg ni Margareta grääs video om ett företag som fortfarande inte betalat henne? 1 år senare????? Försökt luska vilket det var men har inte kommit fram till något…..

      Ja, för jädrigt!

      Efter två påminnelser är det ju fritt att kräva in betalning via kronofogden. Har hon gjort det?

        Nej såklart hon inte har. Eftersom hon inte vet hur det går till tydligen.

          Eller så ligger det kanske något annat bakom som gör att hon inte kontaktar kronofogden?

      Den storyn haltade som fan. Tror inte ett skit på den. Om någon inte betalar skickar man det till inkasso och sitter inte helt passiv på röven. Välkommen till verkligheten Margareta.

    Tycker det är mer illa att förutsätta att folk slutat tänka själva, är det verkligen så illa i samhället att folk nu kommer dö som flugor på tågspår för att någon annan knäppte några bilder på ett tågspår?
    Herregud! Gissar att de som inte klarar av tågspår heller inte tittar på det så populära ”på spåret” heller?

      På spåret är en inkörsport till självmord, det är sen gammalt.

        På spåret visar tåg på spåren. Inte människor som ligger med huvudet på spåret för att göra reklam.
        Jo, jag förstod att du skämtade. En kropp i två bitar i bästa fall är mindre roligt att skratta åt. Jag tycker msn ska göra sllt för att undvika det.

    Man ligger inte på ett tågspår. Punkt slut.

    Vad har han själv för tankar/kommentarer kring sin idé att plåta på spåret? Tycker det är mest intressant

    Han raderar för övrigt alla kommentarer som ifrågasätter lämpligheten att ta bilder på ett spår

    Man ska också veta hur snabbt ett tåg kan komma, det inser nog inte folk. Många tänker nog att ”Man ser tåget på långt avstånd”. Tåg går snabbare än man tror! Jag har varit nära att bli påkörd av tågen på tvärbanan flera gånger, och de tågen går ju sakta i jämförelse med ”riktiga” tåg, och ändå har jag varit nära att bli påkörd av tvärbana-tågen flera gånger. Så sent som för några dagar sen gick jag i Hammarby sjöstad, där vid Lidl och skulle gå över vägen där. Jag tittade på tåget och tänkte ”Jag hinner gå över, tåget hinner inte fram”. Plötsligt så började folk på andra sidan att skrika och vifta och jag hör väldigt högt ljud, fattade först inte att de skrek åt mig, en kvinna viftade helt febrilt med armarna, och då vände jag mig åt sidan och då stod jag nästan näsa med näsa med tåget, jag hann precis hoppa undan i sista sekund. Tåg kommer snabbare än man tror!

      Men snälla människa! Nära att bli påkörd flera gånger?! Du borde väl ha lärt dig något efter första gången?

      du kollade och såg att tåget var på väg mot dig och klev ändå ut på spåret…?! inte konstigt att du varit ”nära att bli påkörd flera gånger”. fruktansvärt nonchalant och korkat.

      Så varför gick du när du såg tåget? Och flera ggr dessutom?
      Och DESSUTOM innan denna influencer ens lagt ut sina tågspårsbilder så det var väl inte ens han du blev inspirerad av?

      Men vad håller du på med?! Det där är ju oerhört mycket mer korkat än att fota sig på ett tågspår, snacka om att utsätta sig själv men framför allt andra för fara!

      Du är ju i så fall lika spåndum som Eric. Flera gånger och du lär dig inte?

      Har bevittnat hur en person nästan blev påkörd av tvärbanan vid Årstaberg. Den personen klarade sig utan en skråma men tågföraren stod ute på perrongen och grät, helt chockad. Tåget blev stående tills det kom en invik med ersättare plus två anställda som tog hand om den chockade föraren. Så sluta tro att du hinner över, det drabbar andra.

    Eller hur. Oavsett om det är olagligt eller bara korkat så ger det mig i alla fall obehagliga associationer och vill man ge folk det om man gör reklam?
    (Fick scrolla tillbaka för att se vad det var han ens gjorde reklam för, så som kampanj kanske inte så lyckad?)

      Skulle vara svar till Anonym 10:18

    Nästa inlägg: ”NÅGRA REAKTIONER FRÅN BLOGGEN PÅ ERIC HAGBERGS TÅGSPÅRSREKLAM”

      Bloggtorka deluxe

    Tycker faktiskt det är förjävligt att några av de största makthavarna i Sverige (ja, många flunsor är det vare sig vi vill eller ej) inte kan göra enkla konsekvensanalyser. De tabbar sig rätt så rejält gång på gång på gång… Och den enda åtgärden de gör är att radera alla som påpekar det.

      Håller med dig. På nätet kan en sak snabbt bli en grej. Med olyckor som följd. Man ska ha respekt för räls och järnvägar.

    TACK CAMILLA🙂.
    För att du tog upp det igår och för att du tar upp det idag. Jag kommenterade ett flertal gånger igår. Jag skickade mail till han som inte förstår bättre än att lägga sig i spåret. Det som gör mig oerhört upprörd är kommentarer som att spåren säkert inte är trafikerade eller att det blir en idiot mindre. Det handlar om att INTE tycka det är coolt med ett huvud på ett järnvägsspår. Ingen ska triggas till något som har med järnvägen att göra mer än att spåren är till för tågen.
    Jag har både hört och sett konsekvenserna av ett huvud på ett spår. Skona alla som jobbar med detta, förarna, räddningstjänsten, poliserna, ambulanspersonal och alla de andra som blir inblandade, oavsett om det ”bara” gäller obehöriga i spår eller en personpåkörning.

    Kan inte annat än skratta åt alla dessa tramsiga relationer. Versaler, gapande, prat om att han inte ska behållandet jobb. Herregud, vad är det med er hysteriska snöflingor? Han tar en bild. Säger inte ett ord om självmord. Det är alla hysterikor i kommentarsfälten som upprepar det om och om igen.
    Minns att Pernilla Wahlgren för några år sen la ut på sin blogg att de hade picknick uppe på ett hopptorn och några kommentarer blev upprörda för de hade nån mosters kusins man som drunknade för många år sen.

      Det är väl helt ok att vistas i ett hopptorn.

    Tycker att hans reklam är så otroligt osmaklig. Min äldre nära släkting gick bort i en olycka på tågspår (ej suicid) när han skulle gå över och sen fastnade med något i spåret. Tåget kom runt krönet på sekunder och så var det kört. De kommer så otroligt fort, ibland runt krön där man inte ser, det kan vara mörkt, etc. Ta det försiktigt!

      Det är som man skulle ta en bild på en där man ligger på golvet och har en hög med något vitt och en tusenlapp bredvid. Det är ju bara mjöl hahahaha. Det är inte farligt med mjöl. Och det man gör reklam för är speglar.

      Någonstans så får man ju tänka sig för. En bild säger mer än tusen ord.

        Precis. Och det är ju inte vuxna som ev.följer denne kille som man kanske skall oroa sig för, utan barn & unga, som kanske tänker, vilken cool bild, vi gör som Eric, går till närmaste tågspår och tar en bild och lägger ut..Han har över 200k följare, skall det vara så svårt att fatta, att man som influencer har ett ansvar för vad man lägger ut, speciellt om man har unga följare, vilket är högst troligt i detta fall. F.ö verkar denne kille ha IQ fiskmås, så är väl eg.inte jätteförvånad.

    Vi har flera nedlagda spår i närheten där jag bor. Där strövar folk med sina hundar osv… jättefina naturområden.
    Det kan ju vara ett liknande ställe han är på.

    Hoppas för övrigt att de som influeras av detta inte heller har tillgång till internet osv. Herre vad de kan hitta på tokigheter då!

      Influencer är ju till för att influera folk. Han kanske ligger på ett spår som inte är trafikerat. Men den där bilden kan leva sitt eget liv. Och bilden är till för att påverka. Nog får man väl tänka sig för när man ska påverka. Andra kanske inte har förstånd att inte fota på spår. Kan ju vara häftigt att ligga där och fota det kommande tåget också. Det är ju jättefränt.

      Troligtvis ja, tåg behöver väl elledningar ovanför sig för att kunna köra!

        Inte diesellok.

          Finns väl inga spår som byggs enbart för diesellok??

            Så bara för att man inte bygger nya spår för diesellok så finns de inte? Tror du verkligen att man rivit upp alla spår där diesellok går. Eller visst ja, de finns ju inte enligt dig.

            Ca 450 diesellok finns i Sverige och med tanke på den miljöpåverkan de har så vill man hellre köra på HVO. Fortfarande inga elledningar som behövs med andra ord.

    SM i hårklyverier och ältande i Hanna F och Stellas pod, herregud! Varför lyssnar jag? Jag vet inte.

    Han ger den manlige bimbon ett ansikte!

      Sannerligen!

      Mambo

        Himbo

    Att influencers gör riskfyllda saker tex poserar vid klippkanter osv har ju faktiskt lett till att kids/andra influencers som vill göra samma sak för content har dött. Vi ska nog inte överskatta konsekvenstänket hos lemmeltåget av följare som vill göra likadant som sina ”förebilder”.

    Men snälla, det ser helt sjukt ut.

    Jag förstår att det här är triggande och rentav fruktansvärda bilder att se för anhöriga och personal som varit med om dessa händelser.

    Samtidigt så tror jag att vi måste inse att ”influencers” och deras fanbase inte påverkas ett dyft av vad vi säger. Det är jättebra att Camilla tar upp detta, men vi måste inse att influencers lever i en helt annan värld än vad vi gör.

    Att de ifrågasätts eller kritiseras påverkar inte dem ett dugg. De fattar inte. De ber om ursäkt om någon i deras staf hävdar att det är det bästa att göra – INTE för att de själva begriper att de gjort fel.

    Vi ”vanlisar” behöver inse vårt eget ansvar och möjlighet att påverka de i vår närhet, för detta kommer inte att försvinna. Låt inte dessa SoMe- personer (som inte ens lever i det verkliga livet) bli ”verkligheten” för barn och unga i er närhet.

    Var den vettiga. Var mamman som går till sitt jobb som IT-tekinker och pappan som går till sitt jobb som sjukgymnast. Dela ER vardag med era barn. Lika mycket som ni frågar hur barnen haft det i skolan – låt dem fråga er hur ni haft det på jobbet.

    Låt de få en nyanserad bild av hur en verklig verklighet ser ut.

    Det går som tåget! Det går som på räls!

    Tills det spårar ur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.