Idiotin är alltså tillbaka!

Det var riktigt längesedan jag skrev ett inlägg om det här idiotiska tilltaget, att använda tågspår som rekvisita på sina sociala medier – och särskilt när man gör det i form av ett reklaminlägg.
Jag trodde den här typen av innehåll var någonting som tillhörde det förflutna, men icke, så då tar vi det igen.

För det första – det är förbjudet.
För det andra – spåren må vara avstängda men det vet inte alla som konsumerar sociala medier och som kanske vill ta likadana coola bilder och kliver ut på ett spår som faktiskt används – och blir mos.
För det tredje – DET ÄR FÖRBJUDET!
Och för det fjärde – det är så jävla urbota dumt och provocerande OCH faktiskt kränkande(!) mot människor som skadats själva eller som har nära och kära som drabbats.

Fota gärna dig själv på en strand, på en häst, hängandes i knävecken från Eiffeltornet eller på månen eller i en ubåt, men KLIV AV SPÅRET!

88 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men herregud vilket pucko! Han ligger tvärs över spåret på en av bilderna.

      Man ser i hans ögon att ingen är hemma

    Knäveck från Eifeltornet är nog också förbjudet 😉

      Tycker ändå det är intressant att man ska behöva förbjuda saker som är självklara för alla med basic överlevnadsinstinkt.

    Är det här samma snubbe som dricker vatten med syreatomen kvar? Man kan nästan inte tro det, för hans hjärna verkar lida brist på just syre.

    Tror det är nedlagd tågbana, men har inga högre tankar om EH.

      Och du tror inte det triggar fler oavsett om den är nedlagd eller ej?

        Jag tror du har rätt, men har inte kommenterat om den triggar eller inte.

          Men din kommentar var att banan nog är nerlagd, vilket inte spelar någon roll för den triggar likväl andra att vistas på spåren.

            Fast det är kanske inte förbjudet att vistas där då? OBS! Endast som reflektion över att den är nedlagd, förstår ändå att man absolut inte ska ta den typen av bilder av andra orsaker.

              Jag tycker han gör fel oavsett.

    Han verkar inte ha sett Skånetrafikens uppmaning om att hålla sig borta från spåren.

    Här är den, för den som inte heller har sett. Körsång!

    https://youtu.be/fY4vpbNfHXw?feature=shared

      Men där går det ingen Skånetrafik eller nån annan trafik för den delen, om det inte är museijärnväg. Finns ju inga kraftledningar!

        Upptäck gärna att diesellok finns….

        Finns diesellok och motorvagnar som inte behöver el. Och det ganska många sådana också.

        Har du hört talas om diesellok? Dom drar både personvagnar och extremt tunga godståg med väldigt lång bromssträcka.

        Så bara därför tycker du man ska ligga med huvudet på spåret för att just där ev inte går några tåg? Du tror inte andra lika omdömeslösa tar efter oavsett intensiteten?

      Skånetrafikens tåg går ju aldrig ändå så just det exemplet är inte relevant😄! *inväntar ersättningsbuss*

        Brukar du skoja även när människor slutar i småbitar?

          You must be fun at parties

    Äh, låt folk vara på tågspåren så tar Darwin hand om resten.

      Ja inställda och försenade tåg påverkar ju ingen annan, plus att det är väldigt otraumatiskt för lokförare att köra på folk.

        Nej det vore ju synd att behöva tänka själv.

      Ja, varför ska man tänka på den stackars lokföraren?

    Otippat att det är samma stjärna som snackar goja om vatten. Eller var med i PH. Eller slog en tjej på röven. Verkligen, så otippat.

      Tillägg: dock imponerande med en telefon som som som vatten. Drickbar smartphone?

        som som som?

          Hahaha ja ser blev många som. ”Som kommer som” ska det stå.

    Undrar hur många som nu går ut och letar efter ett spår att fota sig liggandes på?
    Vilket jävla stolpskott.

      INGEN vettig människa, hoppas jag.

    Sen min syster valde att avsluta sitt liv på ett tågspår har jag svårt att fatta vitsen med såna här ”fina” bilder. Håll er från alla jävla spår tack. Hörde förövrigt en podd (innan syrrans suicid) där en lokförare berättade om när en man slängde sig framför tåget. Den historien för att håret på armarna reser sig rejält.

    Bara att lokförare är tillsagda att hålla för öronen och blunda nr nån slänger sig ut på spåret säger en hel del. Och sen ska tåget in på rengöring. Kan tillägga att det var dna som redogjorde att det var min syster, gick varken att se eller ta tandkort.

      Din kommentar är den kommentar som berört mig mest i hela bloggbevakningshistoria. Fy fan så otroligt jävla hemskt och jag beklagar verkligen <3
      Hoppas folk tar till sig det du skriver!

      Beklagar verkligen sorgen efter din syster! Och färgad av en pappa som jobbat på järnvägen hela sitt arbetsliv så instämmer jag helt med din kommentar, håll er borta från tågspåren!!

      Båda min föräldrar är lokförare och de har fått se hemska saker, tyvärr. Riktigt hemskt för alla inblandade.

      Jese ❤️

      Jag beklagar verkligen, kan inte tänka mig sorgen ❤️
      Är själv lokförare och ja, vi ska titta bort/blunda, nödbromsa och larma.

      Hur kan folk 2023 fortfarande fota content på våra spår? Hur kan de veta om ett spår är avstängt?
      Vi kör fortfarande diesellok i Sverige som inte behöver kontaktledning/el för att framföras. Vi kör även bla arbetsfordon som går på diesel på gamla spår för att inte hindra fordon i trafik. Det är olagligt att befinna sig på spårområdet som privatperson dessutom. Att man inte kan tänka längre än näsan räcker…

        Till Lokis; jag tycker alla hänger upp sig på om det är ett trafikerat spår eller ej. Min första tanke är att människor 2023 tycker det blir coola bilder. Vad är det för coolt med kombinationen ett huvud och ett järnvägsspår? För mig och även dig betyder det obehöriga i spår, tillbud eller olycka. Vi pratar trafikstopp, reducerad hastighet, blåljus och i värsta fall påkörning.
        Inte någon jävla bild på en idiot som förmodligen säger att spåret inte används för trafik.

      Jag har fotat vid rälsen ett par gånger, avstängd och inte, utomlands och i Sverige. Är det farligt? Absolut, men det går också att göra det utan allvarlig risk för liv och hälsa.

        Hur gör du då? Ett tåg kan komma snabbt och ljudlöst. Även om du tror att du hinner undan så är det obehagligt att som lokförare se obehöriga i spårområdet. Vi vet inte om din avsikt är att ta bilder eller något annat..

          Ett diesellok kommer ju inte snabbt och ljudlöst och man kan ha någon som håller utkik åt en. Men håller med om att det är respektlöst mot föraren – de vet inte om personen kommer flytta på sig och tror alltid den där skräcken inför att det värsta ska inträffa flimrar förbi när de ser någon på spåret. Också som respekt för alla i närheten, att inte behöva tuta (haha, vad kallas det?) djur, folk som bor vid spåren etc. Hoppas det inte blir någon trend.

            Till E: …ett diesellok kommer ju inte snabbt och ljudlöst men man kan ha någon som håller utkik. Är du seriös? Pelle 5 år håller utkik när Lisa 6 år leker på spåret. Klart ni ska ta en bild. Bara ni har koll på varandra. En full idiot håller koll på en annan? En influenser kollar en annan. Eller så låter vi spåren vara till för dem som de är ämnade för, oavsett om någon tror det är en bana som trafikeras eller ej. Ni har inte där att göra. Hålla utkik var ju i nivå med Eriks huvud på rälsen.

        Förstår du inte att ett foto på Instagram får folk att göra detsamma? Det handlar om att du inte har där att göra.

        Farligt! Utan risk för liv och hälsa. Jo, det funkade tydligen för dig. Kanske inte för nästa. Det drar till sig folk som vill göra likadant. Varför tänker du inte på vilken tragedi det är för en förare att köra ihjäl någon? Varför tänker du inte på hur det är för räddningstjänstens personal att städa efter en olycka?
        Inte farligt för dig kanske men du bidrar till att göra spåren tillgängliga för alla idioter som inte bryr sig om andra.

      Sänder många virtuella kramar och tankar till dig och dina anhöriga ❤️

    Läste inget pga drunknade i hans ögon

      Tönt

      🤨

      Bara yta inget djup.

      Det var nog telefonen du drunknade i då den även kommer som vatten.

      Ja, har man inget i huvudet som vuxen så kan man ju alltid tro att det räcker med ett par ögon.

      Jag tycker han ser så himla ocharmig ut

    Det finns ingen kraftledning på det spåret så kan inte åka tåg där, om det inte är dieseldrivna tåg vilket vi inte har så många av i Sverige, möjligen på museijärnväg.

      Varför uttalar du dig när du uppenbarligen inte har en aning? Det finns gott om diesellok i Sverige, men de flesta används till att köra gods, inte persontåg.
      Man blir mosad av sådana tåg också.

      Finns massor av diesellok som används! Tänk dig alla tåg som måste bogseras bort pga kontaktledningsfel, olyckor
      eller fel på fordon. Även andra arbetsfordon som kör på spåren.

      Till Sandra: har vi inte så många i Sverige. Jo, det har vi. Och dessutom räcker det med ett. Hur kan du ens uttala dig när du inte har en aning?
      Jag hoppas du är ett troll men tvivlar på det.

        I princip hela Blekinge har disellok, och det är mycket trafik heka dagarna kors och tvärs. Skåne har också diseltåg. Alla spår går inte i Stockholm.

      Norra västragötaland har också en hel del diesellok 🫣

    Tredje bilden ändå? Så djävla fuldum hahaha alltså…

    OT
    Är det bara jag som får sjukt dåliga vibbar av Vanjas hysteri över mannens bakande? Först bullar och nu kakor. Det blir bara obehagligt och jag känner bara att hon måste lägga ut det för att hylla honom och för att hålla honom glad.

    (Och om man inte ens orkar hämta på föris i 5 min, varför då lägga så sinnes mycket energi på kakor?)

    Hennes konto har verkligen tappat stinget, först Woa och nu detta.

      Jag upplevde också liknande. Tyckte det kändes krystat på nåt sätt. Avföljde henne.

      Hon skriver i en kommentar att Niklas försämring beror på allt hat/hot som dom fått pga WOA. Blir kräkfärdig på deras patetiska försök att framstå som offer

      Får också en så konstig känsla. Är man deprimerad är det såklart ett bra steg i rätt riktning att ställa dig och bara och det tillkommer ju ofta någon grad av ångest så kan förstå att man då inte vill gå och och hämta barn. Men turer på stan, beställa grejer, åka till sommarhuset, liksom att det förvärras av kritiken de fått, låter som märkligt om det är ME det handlar om? Och sen det här upprätthållandet av en på ytan perfekt fasad på det, mycket märkligt.

        Nu kan ju ingen förutom hans läkare uttala sig om diagnosen och jag har ingen aning, men sättet de beskriver hans ME på låter verkligen mer som depression/utmattning.

    Är det verkligen förbjudet att vistas vid nerlagda spår?

      Hur vet du att spåret är nerlagt?
      Finns massor av spår utan kontaktledning som kan användas, av arbetsfordon, diesellok osv.
      Och ja det är förbjudet att vistas i spårområde.

        Tycker rälsen ser ut som att den används. Annars hade den varit täckt med rost. Nu är det blankt där hjulen går.

      Tycker du ändå det är klokt att lägga upp en bild på ett huvud som vilar på rälsen? Du tror inte andra gör samma sak någon annanstans?
      Du skulle läsa en utredning så kanske just nedlagt spår eller ej är mindre viktigt just i detta fallet. Nästa gång så vill någon ung omdömeslös människa göra likadant. Eller gena för där är säkert ingen trafik. Varför överhuvudtaget gå i närheten?

    Men vad är det för företag som släpper igenom det här materialet?!

    Äsch låt honom. En idiot mindre!

    Har denna man något innanför pannbenet? Börjar bli osäker.

    Jag håller helt med om att det är korkat och bra att det är förbjudet.
    Men att det är kränkande för att andra dött? Då borde inte heller foton på broar, vägar, höghus få läggas ut.

      Kanske inte kränkande men osmakligt.

      OCH dumt att indirekt uppvigla/inspirera till agerande som dels kan vara brottsligt, dels farligt och även något som också ställer till det mycket i samhället (logistik).

      Sen är det kanske inte att jämföra med en bro. Du kan gå på en bro och då fotograferas på en bro. Att spontanligga på spår är inget du gör till vardags och då ett aktivt val av dålig plats att posera.

      Hört talas om självmord?

        Läsförståelse?

          Du menar för att frågan var om det var kränkande att foto personer som vistas i spåren? Det finns INGET rätt med att fota en person i spåret som inte har en anledning och tillåtelse att vara där. För att det inte ska leda till att fler gör samma sak oavsett om spåret används eller ej så är väl frågan kränkande eller ej helt meningslös. Det handlar ju om att den här idioten på bilden inte ska få ett enda gilla på ett huvud på rälsen men det får han ändå. Varför?

    Innan jag förstod att det var det faktum att han står på tågspåren som var problemet trodde jag idiotin var att han skriver att bilderna är tagna med mobilkameran, eftersom han håller telefonen i handen.. Såklart kan ju personen bakom kameran ha likadan telefon som den fotar med men annars känns det svårt att lägga ut en bild som ska vara tagen med kameran som personen sitter med i handen på bilden 😂

    Fattar inte hur någon som var så äckligt snygg som han var, blivit såhär? Menar verkligen inte att han är ful nu eller så men han var så jäääävla snygg på paradise. Vad hände?

      Han är fortfarande snygg, men inte på samma sätt. För mig har attraktionskraften gått från typ 10 till 0. Det kunde man ju ge sig f-n på att en så pass snygg kille inte också kunde vara smart 😀

      Jag såg inte PH, såg han inte lika obehaglig ut då? På bilder ser han likadan ut i mina ögon

    Jag blir ännu mer provocerad när alla kommentarer är blommor, hjärtan, eldar osv osv. Finns inte en enda människa som ens vågar yttra sig om det på han inlägg. Väldigt bra att du agerar, detta är så fel.

      Jag hörde av mig till honom och hoppas på ett svar. Det handlade om självmord och personpåkörningar och att hans bilder glorifierar något som definitivt triggar fler att vistas i spårområden. Förväntar mig inget svar.

    Alltså förlåt men sista bilden när han posar bland nå blommor hahahahahahah

    Är det bara mig det knasar när jag läser i flödet? I inbäddningen låg ett inlägg om caia men texten handlar om Erics inlägg, när jag trycker på ”kommentarer” så bara inlägget om tågspåret kommer blir inbäddningen rätt och jag ser Erics inlägg liksom? #gervide #bloggbevakning eller vad man nu skulle tagga för att Camilla ska se 😂

      Jag är med om det där hela tiden! Skumt är det 😅

    Bara att vänta på hans story med en ursäkt där han talar om att han har lärt sig så mycket och ska göra det bättre nästa gång.

    Minns när jag skulle åka tåget hem från Köpenhamn, och en annan resenär hade råkat gå till fel perrong. Han sprang därför över spåren och rusade fram till ”rätt” perrong och det tåget han ville hinna med, han hann precis och dörrarna stängdes. Efter fem sekunder öppnades dörrarna igen och en biffig och barsk (dansk) tågvärd höll mannen i nacken och liksom kastade tillbaka honom ut på perrongen samtidigt som han röt att om man beträder spåren kan man glömma att få åka med. Tror nog den mannen aldrig mer tog en genväg över spåren.

    Och majoriteten av kommentarerna på hans inlägg är hjärtan, ”så fina bilder!” Etc. Etc….

    Genuin fråga: är det olagligt att vistas på nedlagda spår? (ja, det finns spår som är uppenbart nedlagda, bland annat i min hemstad). Sedan är det ju direkt olämpligt att göra reklam likt ovan, men det är inte det min fråga gäller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.