Nypremiär för ”Alexandra testar jobb”

Alexandra Nilsson är tillbaka i tv-rutan där hon testar jobb, och den här gången ska hon ta sig an mansdominerade yrken för att försöka bryta normer, slå hål på myter och få fler kvinnor intresserade.
I kommentarsfältet är folk eld och lågor, och jag kan tänka mig att det här är ett koncept som passar Alexandra som hand i handske.
Jag har alltid tyckt att hon gör sig bra framför kameran, och är jäkligt rolig så det här känns som ett toppkoncept för henne.
Jag hade bänkat mig framför ett program med henne och sambon Andreas. Deras dynamik är klockren.
Kanske kan vi ersätta ”Wahlgrens Värld” med ”Nilsson/Hellmers Värld”?

53 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är det ett tv-program eller youtube?

      Hennes YouTube-kanal:
      https://www.bravida.se/jobba-hos-oss/alexandra-testar-jobb/
      ”Till vår hjälp har vi samarbetat med Alexandra Nilsson i hennes programserie ”Alexandra testar jobb” med premiär i hennes youtube-kanal den 19 oktober.”

      Bara 2 avsnitt om jag fattat rätt.

        Ahh sorry, det verkar som att de 2 första avsnitten är i samarbete (?) med Bravida, sedan kommer det säkert fler avsnitt där Bravida ej är involverade.

          Fast nu gissar du ju bara?

            Ja, ursäkta min otydlighet.
            Fakta: I två avsnitt har hon samarbetat med Bravida, vilket står på deras hemsida som jag länkade till.
            Gissning: det kommer vara fler avsnitt än två.

              *det kommer vara fler än två avsnitt i serien

        Tack!

    Undrar också var det går att se?

    Har någon influencer lagt upp något om det som hände i Bryssel?

      Ah sorry, det verkar som att de 2 första avsnitten är i samarbete (?) med Bravida, sedan kommer det säkert fler avsnitt där Bravida ej är involverade.

      Varför skulle de göra det? För att följare ska kunna leta fel i något ordval? För att få pisk för att de lyfter två döda och inte tusentals på andra platser? Hur de än gör är det fel och kanske bäst att vara tyst då?

      Jag menar, alla normala är ju överens om att det är en fruktansvärd handling, behöver de ens säga det?

        Pratar mer om de som lägger upp om det som händer i Gaza men när personer från samma land som en själv blir mördade så är det knäpptyst.

          Men vad vill du att de ska säga? Att det är hemskt? Ja, det vet väl alla redan?!

          Men snälla människa. Tror du på fullaste allvar att influencers tycker att terrorbrott är bra?? Eller vari ligger din förvirring exakt?? Det säger väl sig självt att det här är jättehemskt, oavsett vad nån influencer säger?

          Det är inte konstigt att man uttalar sig om en pågående väpnad konflikt men inte om varje enskilt dåd i världen.

          Bara lägg av. När världen ser ut som det gör just nu så är det DETTA du väljer att lägga energi på? Fy fan.

          Och du vill bara tjafsa verkar det som. Du hade garanterat hittar något fel även om ”de” la ut om detta också.

          Fattar precis vad du menar! Plötsligt är det trendigt att typ stötta Hamas, eller iaf ”visa förståelse” för terroristgruppen… Men när terrorism drabbar svenskar i Europa, oj då, då ser eller hör ingen någonting… Detta handlar inte om att det har hänt något random hemskt, typ ett tåg har spårat ur, utan att svenskar har uppmanats att DÖLJA att de är just svenskar, för att de annars kan bli mål för islamisters våld. Om folk inte fattar hur allvarligt detta är så undrar man vad som krävs för att de ska fatta…

          Varför behöver du att influencers ska nämna detta? Det är på nyheterna, jornalister och politiker kommenterar det, varför kan du inte läsa där det redan skrivs?

    Tillbaka i tv-rutan? Vilken kanal då?

      Youtube är det på.

      Göta kanal

      Vem tittar på kanaler 2022…

        2023* 🥸

        Camilla skriver tv-kanal.

        De kanaler som har play lär väl en del titta på?!

        Jag

    Varför inget Robinsson ikväll?

      För att de valde att ha ett samarbete med Jurassic Park och deltagarna blev uppätna

        Går du i 5:an eller? 🤣…not!

    Det är ju på youtube, och tydligen i samarbete med företag, som då får exponering, så antagligen därför hon börjar med det igen och ska testa jobb som ett samarbete. Nja en serie med Alexandra och Hellmer lockar inte direkt men du gillar verkligen henne nu för tiden, du vill ha Alexandras gillande efter hennes diss och agg mot dig verkar det som. Kanske blir ni polare 😉

    Anonym 21:45 Robinson går måndagar och torsdagar på tv4play iaf.

      Det verkar inte stämma!

      Så här står det på TV4.
      Med gratispaketet TV4 Play visas ett nytt avsnitt varje dag, måndag till torsdag. På torsdagar publiceras två avsnitt. Gränslandet visas också måndag till torsdag. Första veckan publiceras två avsnitt på torsdagen. Finalen av Gränslandet publiceras torsdag 23 november.

    Hon känns otroligt tillgjord och inte ett dugg älta imo. Kan inte släppa Kissie när hon satt i soffan hos Bella & Tyra; kalla det en fasad eller roll eller vad man vill så var det fortfarande hon. I en så pass hög ålder att man borde kunna uppföra sig.

      Men var inte det för nästan 15 år sen? 🫣

      Men snälla, hur gammal var hon då? 19? Behöver vi verkligen älta att någon betedde sig illa för över 10 år sedan?

    Varför är det så viktigt för feminister att ta sig in i mansdominerade branscher? Varför så viktigt med ”jämnställdhet”? Varför så svårt att acceptera att män och kvinnor är bra på olika saker? Förstår ej vitsen som kvinna att vilja vara man å göra allt män gör. Så snark på denna serie

      Varför är allt det du skriver INTE viktigt?

        Ni vänsterpack alltså.. bara för man inte tycker som er så ska man tystas. Feminister är fullständigt vansinniga och det är du bevis på.

          Du fick en fråga tillbaks och svarar som om någon gett dig en rak höger… Take a chill pill?

          Typiskt högerpack att tycka att det är censur att inte få stå oemotsagd

            Ni kommer ju med fullständig nonsens, att mina ord inte är viktiga för jag ej har samma trötta åsikt som er. Ska bli spännande om 10-20 år och se alla feminister ensamma med sina katter gnällandes att män har det sååå bra som sopgubbar å gruvarbetare

      För att löneklyftorna ska bli mindre?
      En undersköterska och en byggarbetare/snickare/industri kräver väll ungefär samma utbildning (gymnasienivå) men skiljer desto mer i lön.

        Jag tror det har att göra med att kvinnor inte är lika vresiga som män under löneförhandlingarna. Som du säger, de kräver ungefär samma utbildning.

        Män tror att de är bättre än andra, de tror att de kör bättre än andra osv, och kräver lön utifrån sin egna narcissistiska självbild.

          Deb teorin är ju bara applicerbar på män och kvinnor som har samma jobb – där män i regel är ”bättre på att löneförhandla” – på så vis att de har en övertro till sin egen förmåga medan kvinnor generellt har en undertro till sin. Det här i sig är ju ett intressant och i allra högsta grad patriarkalt fenomen, självförtroende är knappast biologiskt.

          En annan, relevant fråga är ju varför klassiskt mansdominerade yrken i regel är mer välbetalda, när de varken är svårare, kräver mer utbildning, innebär längre timmar eller ens nödvändigtvis är mer fysiskt krävande än klassiskt kvinnodominerande yrken. Jag tänker tex på vårdpersonal, äldreomsorg, barnomsorg. Väldigt krävande jobb med låga historiskt låga löner.

          Det är definitivt inte så enkelt som att män vågar kräva mer – även om det är en aspekt.

      Det handlar inte om att kvinnor vill göra det män vill göra det handlar om att låta kvinnor göra vad de vill. Är det verkligen fel att visa att det är ok att jobba i ett mansdominerat yrke?
      Det är många yrkena som är mansdominerade utan att det handlar om att män är bättre på det.

        Och sen när är kvinnor inte fria att göra vad fan vi vill? finns inget förtryck för kvinnor i sverige. Löjligt att behöva se kissie ta sig an dessa jobb, är man så efterbliven som kvinna och inte vet att dessa jobb finns?? Ser gärna fler feminister leka män, så jag slipper.

      Kanske så att vi ska slippa höra att kvinnor väl ”får välja bättre jobb” om de vill tjäna lika mycket som män 🤷‍♀️

      För att vi vill jobba med det som vi vill kanske. För att tekniska jobb även intresserar oss. För att man älskar att jobba som snickare. Jag begriper nog inte ens frågan. Vad har kön ens med val av jobb att göra? Jag är rödhårig. Finns det några jobb som jag bör undvika?

    Testa mansdominerade jobb? Hur bryter man normer med det, hon ska låtsasjobba alltså.
    Jag har jobbat i ett mansdominerat jobb i 16 år, att vara Influenser och leka jobb blir jag inte speciellt imponerad av. Då är jag kvinna alltså!

      Men suck 😅 Det är ju jättebra att bredda synen på olika yrken. Hennes följare är kanske i gymnasieåldern? Perfekt att få upp ögonen för ett yrke man annars inte hade tänkt på. Eller nån som är sugen på att byta bana i livet.

      Dvs ett gäng tjejer får upp ögonen för mansdominerat yrke, som de annars kanske inte fått.

        Verkligen. Många mansdominerade arbeten är räknade som ”skitjobb” men är relativt välbetalda utan lång utbildning. Perfekt för tjejer som inte passar i skolan och inte vill utbilda sig på universitet. Många reflekterar inte ens över att man kan välja ”sopgubbe” eller bilmekaniker även som tjej.

          Jag har alltid hört att sopgubbar tjänar otroligt bra, är det sanning eller myt?

    Bästa arbetsplatserna är dom där man slipper skvallerkärringar o vuxenmobbning. Alltså där endast män jobbar. Hård jargong och hög i tak! 🙂

      Vilka fördomar du har då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.