Kenza försvarar sig mot anklagelserna

Kenza postade igår det här inlägget där hon försvarar sig mot anklagelserna om att hon skulle stötta terrorism. 
För den som inte hängt med så anar jag att anklagelserna eventuellt kan vara en reaktion på att hon delade ett inlägg postat av en man Jeremy Corbyn som är en antisemitisk fd. brittisk partiledare som blivit avstängd från partiet – för att inte ha reagerat på behandlingen av partiets judar.
Du kan läsa mer om det här och här om du är intresserad.

Här nedan är inlägget Kenza delade till sina 1,8 miljoner följare.

Kenza sa så här när jag bad om en kommentar och frågade henne om hon kände till Jeremy Corbyn: 

Visste att han var en brittisk politiker men inte mer än så, nej. Delade inlägget för att jag tyckte att det var vettigt och inte för att det var en specifik person som skrivit det, men hade jag vetat om det där hade jag givetvis inte delat något från hans konto. Antisemitism är något jag är starkt emot, borde verkligen gjort en bättre koll.

Även Stina Wollter anklagas för liknande saker och har postat det här inlägget på Instagram:

Tack för tips! 

168 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tycker att varenda person i mitt flöde är chockade över att INGEN pratar om de civila i Palestina, att världen är knäpptyst osv… Men det är inte alls bilden jag har? Jag tycker att stödet för Palestina hörs överallt, hela tiden. Utan värdering i det förstås, jag blir bara alltid lite trött av att det är som att någon har bestämt ett narrativ (”Ingen pratar om x”, ”ingen bryr sig om x”), och så hakar alla aktivist-influencers på det som om det vore sanning, oavsett hur mycket eller lite det faktiskt pratas om det.

  Gammelmedia har ju inte mandat på att driva vilka nyheter som når ut längre, stora privata plattformar är lika tunga, om inte tyngre, röster. Pratar de stora influerarna om ett folk, ett land, en händelse – Ja då pratas det om. Då är det inte knäpptyst.

   Jag menar alltså inte att jag inte tycker att det ska pratas om, för att förtydliga – Jag menar bara att jag är less på ”Varför pratar ingen om det här???” *tar upp exakt det som alla pratar om*.

    100%

    Jag håller absolut med. Jag tycker nästan jag hör mer om Palestina än de israeliska offren. Kanske bara mitt flöde. Men upplever att det är liknande fenomen som när Johanna Bladh ammar sin unge i Nyhetsmorgon för att ”samhället ser ner på mammor som ammar offentligt” eller att ingen talar om psykisk ohälsa”.

     Samma. Har sett någon enstaka sympatisera med civila som mördades av Hamas, och då är det en person med judisk härkomst som spenderat tid i Israel…

     Det är nog mest ditt flöde. Om man tittar på hur gammelmedia rapporterat så har det varit kraftigt vinklat i försvar för Israel. Jag tycker dock att det svängt senaste dagarna och varit mer objektivt.

      Hur menar du vinklat till Israels försvar?

      Har inte följt gammelmedia alls gällande saken så vet ingenting om hur rapporteringen gått till, men, du tror inte att det är för att Hamas ”började” denna gång?

      Sällan utomstående uppfattar nya, ”oprovocerade” terrorbrott som drabbar civila som rättfärdigade med hänvisning bakgrund av ”gamla” synder?

      Det var ju för fasen hanas som startade detta genom att gå in i israel och slakta nästan allt de såg. Även hundar dödade de.
      Finns inget försvar!

       Vart har du fatt den informationen ifran? Och startade hur? Hur menar du att det inte var Israel som startade det for 75 ar sedan nar de tvingade hundratusentals Palestinier att fly sitt land och sina hem?

   Jag håller helt med. Särskilt i Sverige har ju detta pratats om i årtionden. När jag var tonåring för 20 år sedan gick folk runt med Palestinasjalar och demonstrerade för Palestinas frihet m.m. så nej, det har fan inte varit tyst om detta och är inte det i nutid heller. Känns som ett sätt att överdramatisera bara.

    Fast västvärlden är generellt väldigt proIsraelitisk. Att folk gick runt med palestinasjalar var ju personer som ansågs som vänsterflummare som agerade i protest mot Israels agerande mot palestinier och hur västvärlden ständigt tar Israels agerande i försvar trots upprepad kritik från människorättsorganisationer. Bara det att Sveriges politiker direkt öppnar för att strypa bistånd till Palestina och att skicka ytterligare vapen till en av världens största militärer innan man riktigt ens sett vad som hade hänt, tycker jag nog visar var ens sympatier ligger främst.

     Håller med, jag hade palestinasjal som 13-åring för att jag var emo precis som många andra emos. Hade inte en aning om Palestina/Israel då

     Jag upplever att USA är pro-Israel, sedan är det mer blandat ute i Europa. Det finns trots allt en hel del muslimer idag i Europa och de står ju absolut inte på Israels sida så att säga.

   Exakt. Och efter morden och kidnappningarna, inte ett ord från några arabländer med krav om att släppa gisslan! Alltid knäpptyst från den sidan när judar eller andra attackeras.

   Nån terrorsekt verkar ju ha sprängt sitt ”eget” sjukhus till å med, och nu ska israel få skulden.. som alltid

   Lider med ALLA barn. De är offren

    Det är verkligen inte bekräftat, kan mycket väl vara propaganda. Var försiktig med vad du delar.

     You just wait. Det värsta är att dessa länder inte kommer visa sanningen utan blir ett utmärkt tillfälle för judehat över hela mellanöstern mm
     Det känns kört.

      Det är krig, alla sidor kommer vinkla saker. Propaganda är en del av krigföring. Därför man vid tillfällen som sjukhusbombningen ska sitta lite lugnt i båten innan man drar slutsatser. Just nu kan det vara Israel, det kan vara Hamas som gjort det medvetet eller så är det en raket som avfyrats felaktigt eller varit defekt på något sätt.

       Äh lägg ägg. Skillnad på demokratier med fri media som vi har i Sverige och typ iran mfl

        Såklart det inte är samma sak men du sitter ju i Sverige, med fria medier och kommenterar obekräftade uppgifter som att det är sanning så det är inte så att vi är immuna mot propaganda och att det bara påverkar folk i diktaturer.

     Det mesta pekar mot terroristerna just nu. Finns filmer, inspelade samtal mm. Men det kommer arabländerna skita i iaf
     Fyfan

    JA Hamas har verkligen inte tänkt på sina barn när dom startade detta. Kvinnor och äldre är ju också offer. Usch för dessa onda egoistiska män som startar krig.

   Privatpersoner lyfter det ja, för att västvärldens politiker är knäpptysta. Att du ser massa stöd för Palestina i ditt flöde från privatpersoner är ju ett resultat av att inga ledande politiker i västvärlden ifrågasätter det Israel håller på med. Det är så jävla sjukt att dom kan hämnas på miljontals civila utan att något land i västvärlden tar tydligt avstånd. Och jag skriver HÄMND, för det är inte ens försvar som Israel håller på med, det är regelrätt hämnd.

  ”Ingen spottar på mig och hindrar mig att gå till jobbet. Ingen säger att jag är ett djur som ska avlivas.”. Nej, men det är vad nazisterna gjorde mot och sade till judarna och som judar än idag får höra. Fråga judar som flyttat från Malmö varför de tog det beslutet.

   Om Palestina hade haft fått ha kvar sitt land hade de inte behövt komma till Sverige.

    B*tch please, om det är någonting som m*skiner är bra på så är det att förstöra sina egna länder och behöver flytta med sin skitkultur till våra och förstöra dom också. Palestina hade varit ett u-land, med eller utan Israel.

     Muslimer förstör sina egna länder? Googla gärna på Iran och Afghanistan innan USA och Ryssland bestämde sig för att ta sin k*kmätartävling till Mellanöstern. Speciellt USA är känt för att lyckas med sitt mission att ”sprida demokrati”. Och ska vi snacka u-land hade vi nog kunnat sätta Israel under den kategorin om inte USA pumpade in pengar i landet.

      Ta av Skyll allting på USA-koftan någon gång 🥲

    Vad tror du Hamas kommer göra om Israel lägger ner sina vapen? Exakt vad tror du kommer hända med alla judar och det heliga landet? Nej. Israel är omringade av muslimska länder. De behöver sitt försvar.

   Okej, så om judarna fått höra det ska minsann Palestinierna också få höra det, eller hur menar du?
   Blir världen en bättre plats då?

   Det Hamas gjort är förskräckligt och går inte försvara, men att Israel ger igen och bombar ungefär allt som går att bomba gör det inte bättre. Oskyldiga människor, oskyldiga BARN ansvarar inte för det Hamas gjorde/gör.

    Självklart menar personen inte det… Jag tror att vi alla kan enas om att de flesta vettiga människor inte backar att civila mördas oavsett vilken sida de står på? Finns ingen anledning att bygga halmgubbar i en situation där sakfrågan i sig är komplex och infekterad nog.

  Att bomba ett område (Gaza) för att försöka utrota ett problem (Hamas) är som att vi skulle bomba Stockholm för att utrota gängvåldet. Då bor det ändå dubbelt så många i Gaza än vad det gör i Stockholm.

   Fast de flesta i Stockholm stöttar inte gängvåldet medan de flesta i Haza stöttar Hamas. Hamas vann det senaste valet till exempel.

    Och varför gjorde dom det tror du? Tror du att 100% röstar av egen fri vilja, eller tror du att viss rädsla kan finnas med?

    Dom har ju lite visat vilket snällt och trevligt gäng vi har att göra med.

    Ja men du har så rätt så, för hur förtryckta invånare röstar i en näst intill diktatur är en rättvis skildring av vad folket stöttar.

     Ja och dessutom över 50% i Gaza är under 18, drygt 40% är under 15. Majoriteten var alltså inte ens född eller var bebisar senaste gången det var ”val” (man kan diskutera hur fritt det valet var) i Gaza.

      Konstigt att det pratas så mycket om att Gaza skulle vara ”världens största fängelse” och en fruktansvärd plats att bo på, men ändå förökar de sig som kaniner. 😅 Skulle det vara så fruktansvärt att bo där skulle de väl inte sätta massa ungar till världen? Eller menar ni att de får in mot, kläder, slöjor, tv-apparater, mobiler, möbler osv till alla människor men just preventivmedel skulle va omöjligt att få dit?

       Fast det där stämmer inte, utan visar snarare på att du har noll insyn. Jag har arbetat i flyktingläger och även där föds barn, och i romska läger utanför storstäder som tex Paris föds massa barn. Drivet att skaffa barn är enormt. Och varför skulle människorna i Gaza sluta leva sina liv? Livet pågår ändå. Om barn i Gaza inte skulle födas skulle ju befolkningen dö ut.

       Sen fenomenet att skaffa MÅNGA barn som man inte kar försörja beror ofta å sociala strukturer.

        Blir äcklad när du skriver att det föds ”massor av barn” i romska läger utanför Paris, vad kommer de stackars barnen få leva i för misär? Om man bor i ett smutsigt tältläger utan tillgång till mat, vatten, el, sjukvård eller utbildning och ändå väljer att skaffa barn så skiter man uppenbarligen i sina barn och deras välbefinnande. Är det brist på intelligens, brist på empati för barnet eller både ock?

         Är sjukvården bristande finns det säkert också svårigheter att få tillgång till preventivmedel

         Det förvånar mig inte att denna kommentaren kommer från någon som inte kan stava till ”och”…

          Men själv kan du inte använda ”denna” grammatiskt korrent så vem är du att kritisera andra?

           Korrekt skulle det stå

           Och du kan inte stava korrekt så vem är du att kritisera andra haha

         Det kommer ju föralltid vara så att människor blir gravid och föder barn, oavsett hur ens omgivning och förutsättningar ser ut. Det är ju dessutom inte inte okej med varje sig preventivmedel eller abort i många delar av världen.

         Ett barns verklighet är den som det växer upp i. Hur hemskt det än är att tänka på så vet barnet inget annat. Alkoholister skaffar barn, narkomaner skaffar barn, personer som bara jobbar och aldrig hinner ge kärlek till sina barn skaffar också barn. Var drar vi gränsen? Hungrig men älskad? Mätt men oälskad?

       Det är inte konstigt, det är snarare förklaringen. Att kvinnor i Gaza föder många barn är just för att Gaza är ett utomhusfängelse utan frihet och rättigheter. Högre levnadsstandard och ett mer modernt samhälle ger lägre födelsetal. Det är en kombination av faktorer, tillgång till preventivmedel, hur mycket fri och rättigheter kvinnor har, om det inte finns några skyddsnät i samhället är folk ofta beroende av att ha barn för att klara sig när de blir äldre, politik som bedrivs för att folk ska skaffa mer barn (i Palestina är det inte ovanligt att männen får högre lön ju fler barn de har) osv.

        Så männen bryr sig inte om att barnen föds in i ”världens största fängelse”? De skiter i om barnen får växa upp där? Eller så kanske dessa människor inte tycker att det är så hemskt att bo i Gaza trots allt, oavsett hur ”fria” de var kommer de ju ändå aldrig lyckas skapa samma levnadsstandard som israelerna byggt upp I Israel.

         Nej, de bryr sig lika mycket om sina barn som i andra delar av världen. Har du inte sett bilderna från Gaza? Föräldrar som hukar sig över sina barn för att skydda dom från bomber, ger sig in i hus som bombats och kan rasa vilken sekund som helst för att leta efter dom. I deras tillvaro är att ge sitt liv för sitt barn inte något hypotetiskt scenario. Och att Palestina ska få samma levnadsstandard som Israel är inte gjort på en natt, om det ens händer kommer det ta lång tid men det är ju ingen anledning till att inte ge dom förutsättningar att kunna leva ett fritt och dräglig liv. Och gaza har fruktansvärda levnadsvillkor, det är en konstig kulle du försöker dö på om du påstår något annat.

         Det är egentligen galenskap och slöseri av mig att svara till någon med en så hemsk människosyn som du har. Israel berövar palestinerna på allt vad som innebär att vara en människa. Mat, vatten, tak över huvudet, rätten att förflytta sig. Rätten att leva. Att skapa en familj är förmodligen deras enda kvarvarande handling som Israel inte har kontroll över men du vill alltså att Palestiner ska sluta genomföra ett av de mest naturliga humanska aktionerna, att föröka sig, för att Israel strippar palestiner på alla deras rättigheter istället för den mer logiska lösningen, att ge palestiner de rättigheter de förtjänar?

         Låter mer som att du vill utrota dem än denna falskhet av omtanke för dessa barn som växer upp i misär.

          Uppenbarligen har de både mat, vatten, kläder, hus, möbler, tv, mobiltelefoner osv eftersom de verkar leva och frodas, folkmängden ökar stadigt så det verkar inte gå någon större nöd på dem.

           Ja shit vad livet frodas! Förutom lite bombregn då och då skulle man nästan kunna kalla det paradis!!

           I Palestina var de 2 miljoner människor för 30 år sedan, idag är de 5 miljoner. Inte konstigt att de är trångbodda och saknar viss komfort när befolkningen fullkomligt exploderar. Enkel matematik, ju fler människor som ska dela på resurserna ju mindre bit blir det tiölbvat och en. Kanske dags att skänka lite p-piller till Palestina?

           Nej men du har helt rätt, istället för medicinsk utrustning och mat borde hjälporganisationer ha prioriterat att föra in kondomer och p-piller!

       Vilken fruktansvärt ignorant kommentar. Inte konstigt att världen ser ut som den gör

    Det senaste valet i Palestina var 2006, så det argumentet går knappast att använda. Det Palestina folket är i dubbelt förtryck: av Hamas och Israel.

     Lite fakta då jag upplever att många nog tror att Gaza, Palestina/Västbanken är samma område.
     Palestina (som är erkänt av bla Sverige) är alltså inte samma sak som Gazaremsan. Västbanken är något annat, där finns PLO. Hamas finns i Gaza, inte Västbanken.

      Jag lärde mig det alldeles nyss. Har tydligen jättedålig koll.

      Hamas finns visst på Västbanken. Eftersom Palestina innefattar flera områden och så även flera politiska styren de facto och de jur.

    Tror inte de har kvinnlig rösträtt där. Så ”de flesta” är antagligen en massa unga män.

    Senaste valet som var 2006? De aren da Israel stottade Hamas sjalva? Las lite historia innan du uttalar dig.

    Du borde kontakta alla tingsrätter i Stockholm och se hur många ringa narkotikabrott/narkotikabrott det är som inkommer dagligen. Vilka tror du har råd att köpa all denna narkotika och som direkt finansierar [stöttar!] gängvåldet? Adresserna till dessa hittar du innanför tullarna, Lidingö, Djursholm, Danderyd, Nacka etc.

   Det är inte samma sak.

    Det kallas metafor!

  Intressant att Hanna Schönberg som är tillsammans med en palestinier inte har delat något alls om detta. Undra hur Eric känner inför det då han dagligen delar om den hemska massmorden Israel genomför. Han tog dessutom bort alla bilder på Hanna från sin instagram förra veckan i samband med han började posta om palestina

   Vad får dig att tro att de inte haft privata samtal om det här? Det lär väl knappast ha gått obemärkt förbi i hushållet att någonting pågår.

    privata samtal? som om det räcker med privata samtal om att ett folkmord sker, man behöver nog som partner gå ut och visa sitt stöd. Tycker det är helt sjukt att Eric vill vara med en sån tjej som bara blundar när något så hemskt sker

     Snälla…

     Du skojar nu eller hur?

     Vad man lägger upp i sina sociala medier är inte allt man personligen gör, tycker, tänker… Hanna har ett MODEKONTO och ett väldigt OPERSONLIGT fint konto, lite som konst. Tycker tvärtom att det är HELT RÄTT att inte blanda in politik å annat i det.
     Tycker också att influencers generellt inte ska prata om sånt de faktiskt inte är insatta i. Och det är total galenskap att tycka att varenda kändis å influencer ska lägga ut massa om vartenda krig, elände, utvisning, barnamord, otrohetsaffär, skattefiffel osv osv

     Och inte bedömer du väl hur en relation är baserat på vilka bilder som läggs upp och inte i sociala medier? Finns ju massa människor som aldrig nånsin lägger upp bilder på sin partner tex, eller som inte pratar om eller visar sina barn. Menar du att dom hatar sina barn å sin partner då eller? Du behöver nog vidtas lite mer i verkligheten.

     Men snälla, är du så skadad av socials medier att du tycker att bara för att man inte delar si eller så så blundar man för problemet? Väx upp snälla

   Skulle han tagit bort bilderna för att straffa henne eller vad menar du? Vi har redan diskuterat detta, han har lagt upp bilder på henne i sin story efteråt osv. Bara för han lägger upp massa om detta måste inte hon göra det.

   Förmodligen för att alla som delar något får skit för det. Om hon är helt oinsatt är det väl bättre att vara tyst.

   Hon vill nog inte ”förstöra” sitt varumärke

   Tycker i sak att de här ”visa rumpa, läppar och mina dyra väskor”-influensorna gör bäst i att inte uttala sig om politik. Visst kan någon enstaka vara insatt men de flesta har nog inte ens någon grundläggande kunskap i frågorna. Sen kan jag tycka att man inte alltid kan gräva i hela bakgrunden för varenda person vars inlägg man delar MEN om man är en influencer som har flera hundra tusen, eller t o m miljontals följare, så ska man nog göra lite hemläxa innan man delar andras inlägg på sina offentliga konton.

  Här är grejen som skaver för mig personligen, men jag börjar med att säga att jag tycker Kenza verkar vara en fantastisk mamma, empatisk människa, och verkar skänka pengar regelbundet till välgörenhet specifikt för barnens bästa.
  Med det sagt, finner jag det tyvärr skenheligt att någon influencer överhuvudtaget (inte bara Kenza) kan påstå sig bry sig om ALLA världens barn. Varför?
  För att majoriteten av alla svenska influencers (undantag som ex hållbara sara finns) uppmuntrar till sinnessjuk konsumtion. Resor, renoveringar, smink, prylar och fast fashion. De har absurt stor klimatbelastning i enskilda familjer.
  Vem drabbas främst av klimatförändringen? Barn i fattiga länder, då det blir ökade konflikter pga resursbrist, flykt pga obeboliga levnadsförhållanden osv.
  Det är alltid bra att ta ställning för barnen, men så länge hela ens yrke går ut på att konsumera och håva in pengar för familjens nästa utlandsresa kan jag ändå inte ta ställningstagandet seriöst.
  Sorgligt är det, men dessa influencers borde rannsaka sitt val av yrke grundligt, då skulle de se att de bidrar till att förstöra, inte förbättra världen. Man kan inte fixa det grundläggande problemet i influenser-yrket med lite vegetarisk mat, att klimatkompensera flyg och sälja sina gamla kläder på Sellpy.

   Du tycker inte att det finns viss skillnad mellan bomber här och nu och det lite mer abstrakta miljöhotet? Du konsumerar själv onödigt internet, har du kollat upp hur mycket det påverkar miljön? Lika mycket som flygindustrin och det ökar med 10 % år. Att sitta och få billiga poänger på Bloggbevakning är inte ens ditt yrke så vad är din ursäkt?

  De flesta influensers var total tysta när hundratals judar mördades av en terrororganisation- nu när det gäller Palestina så läggs det upp bild efter bild.

  Runt om i Sverige och i världen tyckte/tycker folk (ink partier som kommunistiska partiet, vänster partiet och feministiskt initiativ) att det var läge att demonstrera för free palestine – en dag efter att hundratals civila judar slaktats torterats våldtagits och mördats av Hamas och INGET av partierna nämnde ens attacken mot Israel. I Sverige har palestinier och andra människor FIRAT samma dag som hundratals judar slaktades i Hamas attack. Åkt och tutat med bilar, viftas flaggor, applåderat, jublat, delat ut sötsaker osv. I Sverige uppmanas judar att inte tala hebreiska öppet och att inte ha på sig judiska symboler. Detta är det ingen influencer lyfta… skrämmande.

   Det dog över 30 000 palestiner i 2018 men vem håller räkningen 😉

   Ge tillbaka deras land. Som Israel stal ifrån palestinierna. En bra början
   Free Palestina 🇵🇸

    Lol stal? Av vem?

    Stal från Palestina? Pratar vi om Romarriket eller om det Osmanska riket.

     🥱🥱🥱😴😴😴

      Måste vara jobbigt att vara så okunnig. Det var väldigt många år sedan som Palestina var ett fritt land, och på den tiden var palestinierna judar. Men kör på du.

   De som firade är dock en bråkdel av svenska araber. De firar heller inte att människor dör. Tror du muslimer känner sig trygga i Sverige? Jag har många vänner från Palestina, ingen av dessa firade ett endaste dugg. De hatar inte judar utan vad Israel gjort.

    Det är inte palestiner som uppmanas att inte tala sitt språk och gömma sina religiösa symboler utan judar.

    Nej det e inte alla palestinier som firar men det va inte heller alla tyskar som var nazister, betyder det att man Inte ska tala om det? Det var hundratals. Det är tillräckligt många för att uppröra och uppfattas skrämmande och sjukt!

    Anna – det var definitivt en hel del som firade att civila israeler dog i attacken. Både i Malmö, Stockholm, Göteborg, Helsingborg m.m. Finns gott om videos på deras firande och ett par intervjuer med.
    Gemene muslim i Sverige har rejäla problem med att urskilja staten Israel från judar över världen. Därför judar ständigt utsätts för harbrott i Europa.
    Israels militär och polis beter sig alltför ofta vidrigt mot araber i både Israel och Palestina precis som Hamas beter sig vidrigt mot judar i Israel och civila i Palestina som de använder som mänskligt sköld. Men en normal människa förstår skillnaden mellan vad en stat och dess militär gör och de civila i landet. Normala människor förstår definitivt skillnaden på Israel och judar boendes på andra kontinenter.
    Jag växte upp med rätt många judar i Malmö. Jag tror att en bor kvar av ca 20-30 stycken och då är det bara de jag känner. Finns främst en bra anledning till att de valt att lämna Malmö. Gissa varför?

  *detta är det ingen influencer som vill lyfta

  Palestinierna stöttar Hamas. De firade på gatorna när terroristerna i Hamas våldtog israeliska kvinnor, mördade och brände hela israeliska familjer. Hamas har kidnappat israeliska bebisar och tagit till Gaza. Det finns judar som överlevde förintelsen men mördades av Hamas. Och nu försvarar sig Israel och då gråter palestinierna och kallar det för folkmord? Känner noll sympatier för palestinierna just nu. Fuck around and find out.

   Samma här. 💯 stöd till Israel

    Jag är 100% för att inte behandla det här som en fotbollsmatch där man väljer ett lag som man stöttar helhjärtat oavsett. Hamas är en terrororganisation som begått fruktansvärda dåd. En del men långt ifrån alla Palestinier stöttar det, 50% av Palestinas befolkning är barn. Israel har under årtionden förtryckt det Palestinska folket, något många Israeler också varit emot. Det är verkligen inte alla som varit med på Netanyahus bosättningspolitik t ex. Det är inte så enkelt som gott vs ont och det är alltid lika tragiskt när oskyldiga civila dör, oavsett vilken sida av en gräns de befinner sig på.

     Du har rätt konflikten är komplex och Israel har gjort val som bidrar till att hålla konflikten vid liv. Men orsaken till konflikten är inte Israels utan arabvärlden i form av grannländerna som aldrig godkände tvåpartsavtalet, och som 1948, så fort staten Israel bildades anföll den nybildade staten med syfte att utplåna den. Så upprinnelsen till konflikten kan man inte anklaga Israel för, däremot bidrar inte Israel till en fredlig lösning och har sedan 2007 med sitt embargo mot Gaza gjort detta pinsamt tydligt.

      Nja, orsaken startade redan innan bildandet av staten Israel då Storbrittanien var kolonialmakt i området och lovade araberna styre mot stöd. Efter första världskriget ökade protesterna i Palestina bland araberna mot Storbrittanien. Sen kom andra världskriget och när det avslutades ville Storbrittanien ut samtidigt som att världssamfundet ville ge judar en judisk stat. Där grundades Israel. Araberna såg det då som att landet som de blivit lovade stals och tackade nej till tvåstatslösning med motiveringen att de inte ville ge upp en majoritet av land i ett område där de är majoritet som de dessutom blivit lovade. Och startade sedan ett krig som de förlorade. Såklart vi hade haft en lugnare värld om en tvåstatslösning med tydliga gränser blev av där och då, med facit i hand skulle Palestina vara en stat med mer mark än vad de har idag med den överenskommelsen men i den historiska kontexten kan man förstå varför båda sidor agerade som de gjorde.

       I McMahon-Husain-avtalet, vilket är det jag tror du avser, nämndes aldrig området Palestina specifikt. Det som låg under engelsk förvaltning efter Osmanska rikets sönderfall var stora delar av mellanöstern. Däremot fanns ett stort intresse att återskapa en stat åt alla judar som levde i diaspora, statslösa, i den region som de ursprungligen härstammar ifrån, dvs Palestina. Ashkenazijudar började invandra till regionen redan i slutet av 1800-talet. Det är helt klart att araberna, som själva är inflyttade till Palestina, ville inte ha en judisk stat där.

   Tack!! Äntligen någon vettig här. Blir mörkrädd av såna som Stina och folk som stöttar henne här inne och får ont i magen av att läsa om hur ingen verkar bryr sig om det som hände i Israel.

    På internet är muslimerna väldigt högljudda i sin propaganda för Palestina, så folk vågar ju inte stötta Israel för då blir man anklagad för att stötta folkmord. Men samma muslimer som skriker sig hesa för Palestina bryr sig inte ett skit om de israeler som brutalt mördades av Hamas, eller fr svenskar som mördades av en muslimsk terrorist i Bryssel. De bryr sig bara om ”sina egna” och sliter fullständigt i alla andra människor.

     Och det vet alltså du att dom inte gör? Alla konton jag sett som postat om den för närvarande etniska rensningen som pågår i Gaza har fördömt Hamas attack och haft som fokus att oskyldiga, främst barn, bör skonas från allt elände.

     Just nu finns det inga ursäkter för vad som händer. Blir mörkrädd av detta kommentarsfält som är fyllt av konstiga antaganden och falska påståenden.

  det finns något roligt i ”influencers som gör stora politiska uttalanden i komplexa frågor de spenderat mindre tid att sätta sig in i än vilken nyans av höstens färg som gäller just i år”, ”whops jag delade en nazist” ”whops jag stöttade precis ltie fascistiska inslag (militärer istället för poliser)” ”whops jag stöttade precis indirekt brutalt massmord på en musikfestival”.. Eller roligt är nog fel ordval, lite tragiskt och lite oroväckande och väldigt tydligt tecken på hur världsfrånvända de ändå är…

   Jag tänkte samma. Hur lyckas man råka dela en nazist inlägg om man dessutom har ett sånt stort konto med många internationella följare.

   Att Jeremy Corbyn är nazist är ju dock att dra det lite väl långt.

    Ja kanske, jag får erkänna att jag gjorde samma misstag nu själv som jag anklagade influencerna för – noll research innan extremt uttalande. Till mitt försvar så gjorde jag det inte för miljoner följare utan i ett kommentarsfält 😉 Dock är det rätt dumt ändå, så bra att du korrigerar!

   Och Stina taggar Al Jazeera som är lika kända för sin opartiskhet som Russia Today. Helt sinnessjukt och så drar hon något gråtkort med sitt barnbarn och att folk förvränger hennes ord. Nej Stina, du vägrar lyssna på andras åsikter och tror dig alltid veta bäst. Att ifrågasätta dig är inte påhopp. Btw.. varför cancelas inte såna som Stina och Zara Larsson? Om alla är såå emot Mr Cool kan jag inte förstå hur andra får vara öppet antisemitiska utan att bli ifrågasatta?!

    Hur kan du vara öppet emot människor som värnar offer i krig? Du är ju precis en sådan som nu förvränger Stinas ord.

   Eller hur, bättre att inte ta ställning i sånt de inte har koll på alls….

    Att anta att en influencer som har intresse för ”höstens nyanser” inte kan vara påläst eller engagerad i politiska frågor känns väldigt förminskande och luktar kvinnohat. Kenza visste inte vem en brittisk politiker var, betyder det att hon helt saknar kunskap om Israel/Palestinakonflikten? Jag tycker tankesättet att ”endast de som är pålästa om ämnet ska få uttrycka sin åsikt” är väldigt fel. Vem avgör vad som räknas som påläst? Normalisera istället att vem som helst får ta ståndpunkt, och uppmuntra den som tog ståndpunkt att våga korrigera om man nås av ny information.

  Jag vet inte ens vem som har rätt och fel här. Deras dispyter har fan pågått sedan 1948.

   Långt långt långt innan dess till och med 😩

   En så oerhörd infekterad konflikt och alla parterna gör mängder utav fel och civila på båda sidorna blir de som lider 💔

   Komiskt att du hänvisar till det som händer med begreppet dispyt.

  Protester i jordanien mm. De firade säkert för typ en vecka sen… Och skiter jämt i att terroristerna startade allt

  Jag tycker att det är absurt att influencers förväntas ta ställning och uttala sig om saker de inte har någon aning om och som är väldigt komplexa.

  Det gäller inte bara Israel/Palestina utan allt möjligt. ”Varför har inte X skrivit något om den här grejen?!” Det är okej att inte uttala sig om saker man inte har koll på.

   Det känns mest som att de som gapar om att ”den och den har inte skrivit om X” bara vill leta fel. Skriver de inget så är det fel och skriver de något så ska det letas fel i ordval, vem de stöttar, vilken ställning de tar, att de inte är nog pålästa, tvinga fram en ursäkt som det också kan letas fel i och framför allt kan cirkeln fortsätta med ”och varför skriver de då inget om Y också?!?”

  Jag upplever att många jag känner och följer på Instagram delar så jävla mycket skit.. man ser en bild på misären och så är det en text till, oftast i caption, och för att inte verka obrydd, rasist, dum i huvudet eller vad som, så delar man sånt här i storys och sedan visar sig avsändaren vara någon med politiskt budskap som egentligen inte någon av de man känner står bakom.

  Liksom, jag förstår att man vill vara till hjälp och visa att man bryr sig, men är det inte bättre att skänka pengar till hjälporganisationer eller ta texter från oberoende sidor. Eller ha lite källkritik bara..

   Människan vill vara god, verka god och alltid vara omtyckt. Därför lägger folk ut sånt här.
   Det är också därför profiler som postar självklarheter, tex Johanna Bladh, blir stora, dom vill verka goda och folk som följer också så inte kan man väl kritisera en kvinna… nej man följer och tycker hon är ”nytänkande” och ”viktig” och på slutet får alla inblandade lite godhetspoäng.

    Det är nog som du säger, man är livrädd för vad andra tycker och tänker om en.

  Det bästa vore ju om INGA influencers och c-kändisar postade och/eller pratade om saker de faktiskt inte har nån koll på.

  Och att ni som följer inte krävde det av dom heller. Det är helt sinnessjukt att typ Bianca Ingrosso och Kenza förväntas göra stora politiska uttalanden. Och att om dom INTE gör det så tar folk för givet att dom inte bryr sig. HERREGUD är folk verkligen såhär korkade?

   Exakt min tanke. Varför förlitar vi oss på att de ska komma genomtänkta uttalanden när syftet med att följa de från början är för att se vad de köper för kläder, vilken läppenna de är ”besatta” av och totalrenoverade lägenheter.

   I den här konflikten verkar man heller inte kunna säga något bra. Det är fel att vara på ena sidan och det är fel att vara på andra sidan. Men det är också fel att inte vara på någons sida eller på båda 🤷‍♀️

   Jag tänker samma. Det finns en fara i att ungdomar enbart tar del av det som influencers delar. Det blir VÄLDIGT vinklad ”information”. Skola och media har det stora ansvaret här.

  Det är verkligen synd att det finns religiösa fanatiska tokar i denna värld. De förstör så mycket för alla och inget land är skyddat. Blir det bättre av att man bråkar på sociala medier eller är det läge att inse att alla som inte är fanatiska tokar egentligen är (borde vara) på samma sida? De vill leva i fred och sköta sitt. Nej, man måste bråka istället och anklaga varandra för att vara det ena och det andra och så blir samhället mer polariserat, sämre och otryggare att bo i…människan har verkligen inte lärt sig något av tidigare konflikter.

  Det är verkligen ”damn if you do, damn if you don’t”. Kenza får skit för att hon säger något, Hanna Schönberg får skit för att hon INTE hör det. Tough crowd..

  Här är lite att fundera över…

  Före Israel fanns det ett brittiskt mandat, inte en palestinsk stat.
  · Innan det brittiska mandatet, var det, det osmanska riket, inte en palestinsk stat.
  · Före det osmanska riket fanns det en islamisk stat av Mamlukerna från Egypten, och inte en palestinsk stat.
  · Före den islamiska staten av Mamlukerna från Egypten fanns det ett Ayyubidiskt imperium, inte en palestinsk stat.
  · Före det Ayyubidiskt imperiet, fanns Roiaume de Jherusalem, officiellt känt som det latinska kungariket Jerusalem grundatr av Godfrey av Bouillons 1099, så före Ayyubidriket fanns det ett Frankiskt och ett kristet kungarike av Jerusalem, inte en palestinsk stat.
  · Före kungariket Jerusalem fanns det Umayyadiska och Fatimidiska imperiet, inte en palestinsk stat.
  · Före Umayyad- och Fatimidriket fanns det Bysantinska riket, inte en palestinsk stat.
  · Före det Bysantinska riket fanns det Romerska riket, inte en palestinsk stat.
  · Före Romarriket fanns det en Hasmonisk stat, inte en palestinsk stat.
  · Före den Hasmoniska staten fanns det en Seleukidisk stat, inte en palestinsk stat.
  · Före Seleucidriket fanns Alexander den stores imperium, inte en palestinsk stat.
  · Före Alexander den Stores välde fanns det Persiska imperiet, inte en palestinsk stat.
  · Före det Persiska riket fanns det Babyloniska riket, inte en palestinsk stat.
  · Före det babyloniska riket fanns kungadömena Israel och Juda, inte en palestinsk stat.
  · Före kungadömena Israel och Juda fanns kungariket Israel, inte en palestinsk stat.
  · Före kungariket Israel fanns det en teokrati av de tolv stammarna i Israel, inte en palestinsk stat.
  · Före teokratin för de tolv stammarna i Israel fanns det en agglomeration av oberoende Kanaanitiska stadsriken, inte en palestinsk stat.
  Faktum är att det funnits allt möjligt på denna bit mark UTOM EN PALESTINSK STAT.
  Inte mindre än FEM gånger har den arabiska sidan vägrat tvåstatslösning, och när den första erbjöds skulle man fått 80% av landytan. Varje gång har den arabiska sidan vägrat och svarat med att Israel och judarna ska utplånas

   Precis så! Och sen dödar de glatt sina egna oxå

   Inte heller funnits en judisk stat, vad vill du komma fram till?

    Vad tror du att Kungariket Israel var då? Arabiskt?

   Intressant!
   I denna konflikt har en sak alltid slagit mig. Folk vill att Israel ska ut från området, de ska ge allt land till Palestina som ska ha ägt det från start påstås det… Okej, vi säger att alla är överens om det, Palestina ska få hela området. Men då är frågan, vart ska israelerna ta vägen? Jag undrar seriöst detta. Judarna delar inte kultur, språk, historia med resten av mellanöstern, så de kan inte på ett smidigt sätt sprida ut sig runt Jordanien, Irak, Dubai o.s.v. Det enda svar jag får från Palestina-vurmare är alltid ”Det är faktiskt deras problem!” men det är ju inget konstruktivt svar. När folk ska ut ur ett område så behöver de ha ett nytt område att bo på, det är ett reellt problem och inget påhitt liksom. Om någon har ett svar så läser jag det gärna!

    Palestinier är en etnisk grupp som bosatte sig i området. Ursprungspalestinierna var judar. Många judar fördrevs under romarriket och då flyttad araber från närliggande regioner in.

    Det här är inte helt korrekt. Det fanns många judar i de länder du nämnde, inklusive Iran, Yemen, Egypten osv. (de kallas Mizrahi, till skillnad från europeiska judar som kallas Ashkenazi). I vissa fall kan man kalla de för krypto judar då många inte kunde leva öppet judiskt utan gömde sin etnicitet/religion. Många av dem flyttade från dessa länder till Israel på grund av omfattande antisemitism och svåra livsvillkor. Ett exempel är Irak, där det fanns 150 000 judar på 1940-talet, men år 2017 fanns ca 10 kvar. Vissa av de personer jag känner med rötter i dessa länder har inte fört sitt ursprungsspråk vidare utan har istället övergått till att endast tala hebreiska.
    Ett annat viktigt aspekt tycker jag är att Israel är ett HBTQ-vänligt land, medan det inte är vanligt förekommande med prideparader eller gayklubbar i de omkringliggande länderna. Tror inte att dessa värderingar skulle välkomnas öppet i de omgivande länderna.

     Kan även tillägga att Israel är regionens enda demokrati.

     Precis det jag menar, att det för israeliska judar vore otroligt svårt att bosätta sig på andra platser i Mellanöstern då de inte delar samma kultur, språk, relgon osv utan kommer bli hatade överallt. :/

      Jag tror inte det är avsaknad av gemensam kultur som är en dealbreaker, inga judar bor där idag och man kanske ska fråga sig varför. Det är även HBTQ personer som söker asyl i Israel för det är okej att vara HBTQ person i Israel. Kan ju säga att som jude idag även i Europa är man ändå ganska van vid att bli hatad och gömma sin identitet, har vänner som hellre bor i Israel än Sverige trots allt som händer där just nu.

    De skulle kunna återvända vart de kom ifrån. Europa. Det var europa som fördrev de från deras hem som de precis gör med palestierna. Men jag har svårt att tro att Tyskland, Polen, Italien bland annat skulle vilja ha judarna tillbaka.

    Varför tycker du Israelerna har rätt till Palestina? De kom dit 1948 efter att britterna gav de ett annat folks land. Vem ger britterna rätten att ge bort ett annat folks land? De bodde judar, kristna och muslimer där men då var alla palestiner.

     Majoriteten av israelerna har inte europeiskt påbrå så ditt resonemang stämmer inte

      fast det gör det. de flesta israel har europeisk bakgrund dvs ashkentzi (stavning?) judar. de var de första som kom till israel och sedan har man börjat ta in judar från nordafrika, andra delar av afrika, usa osv.

       Nej fanns judar i området innan staten Israel bildades. Majoriteten i Israel om man kollar statistik är mizrahi judar vilket är judar med ursprung från Mellanöstern och inte ashkenazi.

        Vi pratar om olika saker då. Det fanns judar i området och de är såklart inte från Europa om de är från området men de var Palestinska judar. De som kom till Israel efter 1948 är europeiska judar och idag är majoriteten av Israel européer. Tycker du att de har rätt till det landet för att enligt deras gud säger att de tillhör de. Men om vi nu säger de har rätt till landet för att de någon gång under romarriket bodde där och blev bortdrivna. Hur långt bak ska vi gå för det fanns människor som bodde i regionen innan de kom dit.

         Jag tror inte du läser det jag skriver majoriteten i Israel är INTE europeiska judar. Om du ger någon källa som motbevisar detta så mottager jag det tacksamt. Jag har inte sagt något om rätt till mark eller inte men du sprider inkorrekt information. Jag slänger in en liten bonusartikel om du har lust att läsa https://www.latimes.com/opinion/op-ed/la-oe-mazzig-mizrahi-jews-israel-20190520-story.html

         Det är ju du som korsbärsplockar årtal som utgångspunkt för att få narrativet att passa din agenda. Jag presenterade helheltsbilden, men du står fast vid 1948. Så på din fråga om hur långt bak ska vi gå? Vad sägs som hela vägen bak?

       Hej B, ser ut som att du är intresserad av en snabb genomgång av områdets historia.
       Låt oss resa genom tid och rum:

       Vi startar på 1000 f.Kr., när kung David och kung Salomo etablerade det första judiska riket med Jerusalem som kärna. Snabbspola till 586 f.Kr., då Babylon erövrade området och förstörde det första templet, utlösande den babyloniska fångenskapen.

       Mellan 500–300 f.Kr. var området en skådeplats för skiftande politiska influenser och kulturella påverkningar under persiska och hellenistiska perioder. Hoppa fram till Hasmoneiska dynastin (140–37 f.Kr.), en tid då judarna återvann självstyre och renade det andra templet.

       63 f.Kr. innebar romersk erövring, med förstörelsen av det andra templet 70 e.Kr. och judarnas dispersion. Bysantinskt styre tog över från 330–638 e.Kr., präglande områdets kulturella och religiösa dynamik.

       Under 600–700-talet e.Kr. genomgick området en växling mellan persiskt och bysantinskt inflytande.

       Och B, kom ihåg, fram tills nu fanns inte Islam.

       Alla judar som levde där var fram till denna tid, och lång tid efter islamiseringen var från mellanöstern. Många var Yemeniter, Irakier, Perser, Israeler etc.

       Så att säga att Israel existerar enbart p.ga ”ashkenazim” visar på att du antingen inte vet din historia, eller att du inte sett bilder, filmer eller ens varit i Israel.

       Puss och kram

    Ställ dig samma fråga men bytt ut judarna mot palestinierna. Palestinierna delar inte EXAKT samma kultur, språk, historia eller identitet med resten av Mellanöstern? Hade du läst på hade du vetat att arabiska som talas i Egypten och i Palestina skiljer sig åt, precis som arabiska som talas i säg Marocko skiljer sig åt. Standardarabiska som koranen är skriven på förstår de flesta men just den talade arabiskan skiljer sig åt så pass att man inte förstår varandra.
    Flytta till annat område… det intressanta är ju att de arabiska länderna (saudi, uae, Egypten osv) inkl Palestina vill ha TVÅSTATS lösning med de gränser enligt internationell överenskommelse men ändå är det Israel och dess nuvarande högerextrema regering som arbetar emot en tvåstatslösning… bosättare får ta över palestinierna hus och mark, de drivs ut konstant. Du borde ställa samma frågor till de du benämner judar istället.
    Vi har misslyckats som människor när vi har ett folk som utsätts för folkmord live framför våra ögon, och de enda de ber om att få stopp på bomber och att få in vatten, el och mat. Inget om de vill få stop på segregationen eller apartheid. Om du får gå på specifik trottoar eller att du dömds i domstol utifrån OLIKA lagstiftning beroende på etnicitet och religion i verklighet 2023. Hade vi i Sverige gjort skillnad på etnicitet och religion i det vardagliga livet är jag övertygad om att samtliga hade sagt att det är segregation och Sverige är en apartheidstat.. men det är vardag för palestinierna och det går inte att säga något annat än att vi har misslyckats som människor.

     När har Palestina yttrat sig om att dom vill ha en tvåstatslösning?

   Före Sverige var det här samernas land. Ska vi ge tillbaka det?

    Sluta sprid den myten. (Etniska) svenskar är lika mycket ursprungsbefolkning i Sverige som samerna. Samerna var före svenskarna i de nordligaste fjälltrakterna, inte mycket mer än så (finns både vikingafynd och äldre icke-samiska lämningar längs större delen av norrlandskusten samt en bra bit upp längs norrlandsälvarna).

  Det bästa är nog om folk är allmänt tysta om detta verkar det som, det blir ju bara fel, folk verkar ju inte ha någon som helst koll på läget. Religion är roten till allt elände, trots att det förmodligen aldrig har funnits någon Gud överhuvudtaget, Gudar, Bibeln, Koranen osv är bara påhittade sagor som nån galning skrev ihop och resten är (tyvärr) historia. Det är inte Gud dom följer, utan det är galningen/författaren som skrev det dom följer, och det är ju därför religiösa människor beter sig så galet – pga att de följer en galning. Ett sånt vansinne.

   Jag är övertygad om att människor hade krigat och gjort hemska saker mot varandra även om inte religion fanns.

   Jag är inte själv religiös men önskar ofta att jag var det. Vilken tröst att tro på något större!

  Jag tar gärna en källhänvisning på det sista tack.
  Förtydligande: du får gärna hänvisa till en pålitligt källa gällande att ”arabiska sidan vägrat tvåstatslösning och erbjudits 80% landytan” för det är tyvärr rent hittepå

   Jag gissar att påståendet baseras på Brittiska Palestina mandatets ursprungliga yta.

   Av den ytan blev 70% Jordanien (muslimska sidan) och 30% fortsatte vara under brittisk kontroll.

   Efter andra världskriget delades den mindre delen upp i två delar, där 55% gick till Israel och 45% till Palestina. Den sista delningen vägrade muslimska sidan acceptera och de deklarerade krig samma dag som staten Israel skapades.

   Om man kollar ytan som gick till judar (Israel) vs ytan som gick till muslimer (Jordanien + Palestina) så blir det 12,5% till judarna och 83,5% till muslimerna.

   Eftersom muslimska sidan aldrig accepterade uppdelningen av de sista 30% så kan man faktiskt dra slutsatsen att den muslimska sidan blivit erbjuden 80% av landytan och att de inte accepterat den uppdelningen.

    DESSUTOM fick araberna behålla viktiga religösa platser samt all land de gjorde anspråk på initialt medans landmassan som tillföll judarna till stor del består av öken, dvs svårbeboligt och ointressant för araberna, även om det var större till ytan. Ändå blev det bråk från arabernas sida.

  De flesta av oss är väl vettiga människor som kan hålla isär två saker, konflikt och oskyldiga som dör. Jag hoppas de flesta av oss tycker det är hemskt att se både israeliska och palestinska barn som dör. Det jag tycker var superkonstigt var att Lady Dahmer postade en jävla massa om hur synd det är om Palestina när Hamas mördade alla de såg i Israel. Det var så mycket att jag var tvungen att avfölja henne. Det fanns noll sympati för att israeler dog.

  Källkritik, Camilla! Jag bor i UK och Jeremy Corbyn är absolut inte antisemit, han va däremot den mest stöttade Labour ledaren sen Tony Blair. Sjuk anklagelse att dra, Corbyn har varit på dom utsattas sida sen apartheid. I UK råder samma diskussion som i Sverige – att om man stöttar Palestina är man antisemit. Pga att han va på vänstersidan och fick så otroligt mycket public support, ville högersidan av partiet få ut honom. Hade också mycket med Israels relation till Väst och hur man inte ville att en som stöttade Palestina potentiellt skulle leda en av deras största allies, UK. Du kan läsa en intressant bok om det här https://www.orbooks.com/catalog/weaponising-anti-semitism/

  Som sagt, sjuk anklagelse att kalla nån antisemit som alltid varit på de utsattas sida. Man måste kunna hålla två saker i huvudet samtidigt – man kan vara emot antisemitism och va emot Israel, och man kan va emot hat mot judar och hat mot muslimer samtidigt.

   Jag håller med till 100%. Det där var ren smutskastning pga att han stöttade Palestina. Absurt att kalla honom antisemit.

   Ja, håller med helt här. ”En man Jeremy Corbyn…” Alltså Camilla, du kanske inte ska uttala dig om sådant du uppenbarligen har väldigt dålig koll på. Debatten kring Corbyn är lite mer komplex än vad du skriver, vilket ofta är fallet med folk som är relativt långt till vänster, då de utmanar diverse intressen. Att vara kritisk mot (staten) Israel betyder INTE att man är antisemit, men tyvärr förenklas diskussionen ofta så av de som står på (staten) Israels sida.

   Tack!!

  Förlåt men vem bryr sig om vad influencers säger och lägger inte /inte lägger ut om situationen . Frågan alla bör koncentrera sig på är vad POLITIKERNA säger och hur dom väljer att agera för att stoppa detta.

   Tyvärr finns det massor av människor som ser sina idoler som gudar och som aldrig öppnar en dagstidning. Jag tycker att det är bra att influencers känner sin begränsning och inte uttalar sig om saker de inte har en susning om. Exempelvis konflikten Israel-Palestina som är oerhört komplex. De flesta influencers är o(ut)bildade och har valt att ägna sig åt barn och/eller flärd på heltid. Hellre det än de som stensäkert uttalar sig om allt mellan himmel och jord i diverse poddar. Ämnen som de har mycket vaga eller inga begrepp om.

  Kenza borde hålla sig till att vara gravid/föda barn och ta bilder på sig själv! Hamas använder palestinier i Gaza som mänskliga sköldar! Har du missat detta Kenza?! Eller att det faktiskt var en av Hamas missiler som träffade sjukhuset i Gaza och inte en israelisk! Tycker många av er ska läsa på om jihad och vad det innebär!

   Hamas och Palestina är inte samma sak.

    Nej verkligen inte! Hamas är en internationellt stämplad terroristorganisation. Konflikten mellan Israel och Palestina har djupa historiska rötter och är oerhört komplex. Kan du som ensidigt ”hejar” på Hamas förklara för mig hur denna aktion på något sätt gynnar det lidande palestinska folket? Jag kan det inte. Och då undanber jag mig en massa whatabout.

   Kom gärna med en källa som styrker vem som utförde attacken på sjukhuset igår. Kom inte med ogrundade påståenden där utfallet innebär 500 oskyldigas död.

  Fråga: varför kan inte judar i Sverige bära synliga judiska symboler?

  Fråga: varför kan muslimska kvinnor i Sverige klä sig i slöja/burka/hijab?

  Fråga: lever vi i ett land med sharialagar?

  Fråga: varför firar palestinier i Sverige brutala avrättningar på civila israeler?

   Fråga 1: En del gör det, andra inte för att det tyvärr finns antisemitism i Sverige.
   Fråga 2: För att vi är ett fritt och demokratiskt land utan lagar för hur folk får klä sig. Sedan tyvärr utsätts kvinnor med slöja ibland för hatbrott på grund av att det finns islamofobi i Sverige.
   Fråga 3: nej
   Fråga 4: För att den konflikten och hatet är så djupt rotat att en del tycker det är rättfärdigat att döda oskyldiga. Långtifrån alla tycker det, men en del, och det är dom man ser fria

  Ska bli intressant att se vad folk har att säga om sjukhusbombningen och att det kan ha varit Hamas egna raketer som sprängde stället.

  Jag är i alla fall på alla civilas sida, både palestinska och israeliska. Lider med er, ingen förtjänar detta 💔

   Raket , inte raketer

   Ja väldigt intressant. Exempelvis varför Hamas skulle få för sig att döda 500 av sina egna, oskyldiga. Också intressant att en högt uppsatt i Israels militär twittrade att de ”nu dödat terrorister”. De var snabba på att radera det när det uppdagades att det bara var civila som dött. Finns mycket intressant i denna händelse. Men mest tragik.

    Det var inte en israelisk militär som tvittra utan en helt vanlig influenser i Israel utan någon insyn i regeringen. Googla Hananya Naftali och twitter så hittar du hans konto och att han ser ber om ursäkt för tweeten.

     Sorry det gick lite snabbt. Han omnämns inte som en ”vanlig influenser” dock. Det framgår enligt flera källor att han har ett väldigt nära samarbete med Netanyahu…

     ”Hananya Naftali, who holds a prominent position in the Israeli government and works directly under former Prime Minister Benjamin Netanyahu”.

     ”Hananya has been working for Prime Minister Netanyahu in his digital team for the past 5 years. Hananya served in the Israeli army, fought Hamas during the Gaza War in 2014, treated Syrian wounded civilians as a combat medic, and today he defends Israel in the international arena.”

     Man har kunnat slå hål på de argument och inspelningar som Israel har presenterat som stöd för sin tes, att dådet begicks av en terrorgrupp i Gaza, bland annat är inspelningarna från fel tidpunkt.

     Jag undrar också sen när Hamas eller den andra organisationen som utpekats i efterhand har haft tillgång denna typ av högteknologiska vapen? Och dessutom då lyckas skjuta fel… Det är Israel som besitter den största och enda krigsmakten med denna typ av preciserade bomber.

     Israel har tidigare inte dragit sig för att bomba sjukhus så att de skulle göra samma igen framstår som högst sannolikt. De använder även fosfor mot civila vilket är olagligt enligt internationell rätt… vilket även dödande av civila är. Listan kan göras lång här.

  Det är fruktansvärt när ALLA civila, oavsett land, ursprung eller religiös tillhörighet, blir utsatta för våld, kränkningar och massmord. Särskilt alla barn. Jag ber för er.

   Ja det är det! Det är också fruktansvärt att msk inte förstår att Hamas är en islamistisk terrororganisation som för jihad och blankt skiter i om oskyldiga dödas. Fattar ni inte att Hamas är precis som IS?!

  Herregud Camilla, läs på. Har bott i Storbritannien i 10 år och Jeremy Corbyn är ingen antisemit. Det här borde du verkligen uppdatera i ett nutt inlägg.

  Mimmi, har svårt att tro att du bott i Storbritannien 10 år… verkar som att du inte riktigt hänger med!

Comments are closed.