Varför Alexandra gör en serie om sex och pensionärer

Alexandra Nilsson har snappat upp en kommentar under det här inlägget, där jag skrev om hennes succéprogram ”Nyfiken med Alexandra” tillsammans med företaget Lelo, som handlar om sex och äldre.
Kommentaren:

Jag undrar mest varför man är intresserad av andras sexliv, och speciellt varför man är intresserad av 70-80+ sexliv?
Och det görs dessutom till en lite rolig grej?

Så här svarar Alexandra på kommentaren i ett inlägg från Instastory:

Varför? För att vi är nyfikna varelser. Och om vi har tur så kommer vi också bli gamla, och jag är gärna så förberedd jag kan vara. Sen tycker jag det är superhärligt att man kan ta ett sånt stigmatiserat ämne och göra det till något roligt och avsklappnat. Hur ska vi annars normalisera det?
Är så trött på hur vi människor beter oss som om dom över en viss ålder inte har ett liv värt att leva fullt ut. Ska vi gömma oss från omvärlden bara för att den yngre generationen tycker att allt är cringe? Don’t think so!

När jag var liten så trodde jag att man sluta ha sex när man fyllde 25, eftersom jag trodde att man efter det var på tok för gammal för att skaffa barn, och jag trodde att barnafödande var den enda syftet med att ha sex. 
Barns logik alltså…
Jag tyckte även att min fröken i förstaklass var SÅ gammal, och har i efterhand insett att hon nog inte var en dag över denna gyllene gräns – alltså 25. Och om hon var gammal , vad är då inte jag idag med min egen hopknåpade måttstock mätt?
Fossil? Lite smått dammig och skrynklig? Som ett julfikon från i fjol som råkat ramlat in under en byrå och blivit kvar?

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är vi? Mina föräldrar sade till mig att du slutade ha sex när de var i 40-årsåldern. Jag har inte ens börjat – så perfekt att sluta!

   *de

    Kan det vara för att 40 på den tiden ansågs relativt gammalt? Jag är 30+ och hoppas verkligen att jag och min fru har åtminstonde ytterligare 30 år kvar i oss! 😳

     Vad är det för dravel? Hade mitt bästa sex (jag har haft mycket sex, obs inget skryt) när jag var 55 år!
     Nu är jag några år äldre och har tyvärr ingen partner men hoppas på det inom en snar framtid.

      Ja inte för min del har sexet med åldern att göra. 😊

   Ser ingen mening att sluta ligga i 40-årsåldern. Jag är under 40, men min man är närmare 50 än 40.

   Om man slutar ligga när man befinner sig mitt i livet, beror det nog på att man helt enkelt inte är attraherade av varandra längre. Man kanske blivit mer vänner än kärlekspartners. Däremot kan jag förstå att alla par som varit tillsammans länge kanske inte har lust att ligga flera gånger i veckan. Lite av spänningen försvinner ju efter lång tid tillsammans. Man vet vad man får, så att säga.

    Många män får problem med erektion i den åldern och förr fanns det ingen behandling. Samma sak med klimakteriet. Vi lever ju i en helt annan tid nu.

     Min man blir 49 i december. Absolut inga problem på den fronten 😄

     Röker inte, dricker inte, tränar en del, för högt sockerintag.

      Många, inte alla.

    Eller så är alla inte intresserade av sex helt enkelt! Du vet de familjerna finns också.

  Är inte hela serien ett betalt samarbete med företaget Lelo?

  Så ”anledningen” är väl den vanliga 🤑💰

   Det ena utesluter väl inte det andra, hon berättar bara varför de valde att gå just på denna idén.

   Exakt. Anledningen är att nå ut med reklam, reklam för företaget som säljer sexleksaker. Anledningen är med andra ord att tjäna pengar, för Alexandra och för företaget. Sen att gömma sig bakom att det görs ”för att vi är nyfikna” ”äldre måste lyftas” som hon säger manipulativt, det blir lite löjligt för de flesta fattar ju vad det egentligen är – reklam – varför inte bara stå för det. Sen att det kallas program här när det är reklam-inlägg i rörlig form hahaha och i förra inlägget här kallades det tv-serie, SÅ märkligt.

    Och hon verkar inte så noga med att reklammarkera ordentligt heller.

     Hon har ju visst reklammarkerat

      Ok, Alexandra

   Precis, sex säljer! Men eftersom Kissie numera blivit pk och inte längre kan sälja sin egen sexualitet har hon hittat på något nytt. Sex-reklam med åldringar. Pengarna rullar in och folk tror hon gör det som någon altruistisk sexualupplysningskampanj. Sunkigt, men får ge henne att hon är bra på att sälja saker.

    Varför kallar du henne Kissie? Är ju inte jättesvårt att respektera hennes önskemål om namnet.

  Äldres sexliv är väl något som pratas väldigt lite om. Tycker det är bra att man gör program som visar att sex inte har ett bäst-före-datum.

   Men för vem? Du tror väl inte att folk i 60+ åldern slutar med sex bara för att ingen ”pratar om det”?

    Kanske är människor i åldrarna 60+ intresserade just därför att ”ingen” pratar om det?

  Min kusin tyckte att det var onödigt att mina föräldrar köpte nya möbler, för de skulle ju ändå dö snart. Mina föräldrar var precis fyllda 40 då.

   🤣😅🤣

  Eftersom det är ett samarbete så är väl anledningen ganska uppenbar.

  Borde pratas om vad som händer i klimakteriet med, hur många separerar inte då , existerar inget sexliv. Förhoppningsvis på andra sidan igen 😉 men det vet inte Alexandra inte om än.

   Va, detta är nytt för mig! Berätta mer!! Är det som med amningshormoner?

   Är det pga klimakteriet som många separerar i den åldern eller är det även mycket annat som ofta händer i en relation då?

   Färre par än innan klimakteriet. Ju äldre folk blir desto färre separationer. Så även om klimakteriet kan t ex ställa till problem med sexlivet så får det inte folk att separera mer.

    Inte mer kanske men ändå.

    O mer otrohet. Vet många

     Mer? Otrohet är vanligast i 20-35 års ålder. Däremot är vi generellt mer okej med en partners otrohet i äldre ålder.

      Va vad har du fått det ifrån?

       En stor studie som genomfördes i Storbritannien för något år sedan.

   Håller noll lust och är försatt i tillfällig klimakteriet i 5år pga bröstcancer!! Är inte ens 40! 4 till år av dessa vallningar, hur ska man palla?! 😝

    Verkar som det kan vända, vet inte när bara 😊

     Tack för peppen ♥️

  Succéprogrammet?

   OT TanByKlara börjar sin storyserie med att det är ett betalt samarbete! Äntligen en influenser som fattar hur man ska göra. Hoppas du lyfter henne Camilla.

    Men suck. Skulle inte bli en kommentar till dig.

  Succéprogram? Det är inget program haha. Det är några reklaminlägg som Alexandra gjort. Att hon sen gömmer sig bakom ”vi måste lyfta äldres sexliv” och ”för att vi är nyfikna” när det i själva verket handlar om att hon ska försöka sälja sexleksaker åt det företag hon får betalt av och samarbetar med. Det ÄR REKLAM och inget annat! Betald reklam är det, det görs för att tjäna pengar.

  Samarbetet med Lelo har dom ju ingått för att bekosta produktionen. Idén är bra och behövs. Allt snack om sex är bra. Tänk hur många unga som idag vågar stå upp för sig själva och säga nej efter att vi börjat våga prata om sex.
  Förr vågade vi inte ens visa anklar eller axlar, än mindre protestera eller be om hjälp med intima problem.
  Varför är en del så emot nya saker?

  Jag gillar programmet. Det är väl fan så mkt roligare än att se ytterligare en kalender öppnas eller nån trasa från Shein hyllas av nån trött influencers.

  Gillar idén med programmet/klippet! Mer av dessa former av samarbeten! Alla samarbeten är inte av ondo!

  Möter många äldre i mitt yrke. Det är så roligt att se hur många fortfarande är alerta och skojfriska. Även 70-80-90 åringar har varit unga en gång. Även om deras ungdomsliv såg annorlunda ut än vi som exempelvis växte upp och var unga på 90-talet så var ju även de ute med vänner, gick på dans/disco, hängde vid korvmojen och var sådär bubblande förälskade. Alla äldre är inte fyrkantiga och strama individer. Det är så uppfriskande att se hur äldre, trots sjukdom, faktiskt inte bara är ”en gammal surgubbe”.

  Idag lever människorna längre, många har ett flertal sjukdomar, men alla är verkligen inte dementa och skröpliga, de bor inte på äldreboende. Många är hur gulliga som helst och myser på i sin hemmiljö med sin partner sedan 60+ år.

  Jag upplever verkligen att vi i vården är dåliga på att prata om sex, intimitet och samliv. Jag vet det själv men det är ju något som man bara kan bli bättre på.

   Lusten kanske varierar, en kåt tonåring och en 70+ plussare är inte på samma nivå. Men det är synd att man inte pratar om det, eller snarare låtsas som att efter pension är du inte sugen. Jag jobbade på ålderdomshem i gymnasiet och vi hade en man och kvinna som blev förälskade där. Rutiner fanns för när alla skulle in på sina rum för natten, men nattpersonalen var underbara och löste det så att de fick sova ihop en stund och sen när de ringde leddes den andra till sitt rum 🥰 Tyvärr hade rummen bara enkelsängar, så inget bekvämt för två en hel natt…

  OT TanByKlara börjar sin storyserie med att det är ett betalt samarbete! Äntligen en influenser som fattar hur man ska göra. Hoppas du lyfter henne Camilla.

  Rekommenderar starkt serien Grace & Frankie!

   Åh den är underbar! Så mysigt och fin.

    Och rolig 😅

  Tycker det är bra att det även pratas om äldres sexliv. När jag var ungdom var jag helt övertygad om att gamla människor inte har sex.

   Vad spelar det för roll om ungdomar tror det? De växer väl upp och inser hur fel de hade tids nog.

    Exakt.

     Jag fattar inte varför ni är så jävla snarstuckna över reklam relaterad till äldre människors sexliv? Skitkonstigt ju.

      Nej men jag undrar varför det måste pratas om så att unga inte tror att äldre inte har sex. Är det ett problem att en femtonåring tror att man slutar ha sex innan man är 60? Inte alls en dryg fråga utan uppriktig.

  Pratas lite om . Kan bero på att man i Sverige slutar vara en sexuell varelse så fort barn kommer in i bilden . Man skiter ihop och gör dig aldrig i ordning .
  så kanske därför alla är så chockade ?
  Det liggs i alla vuxna åldrar kan inte förstå hur det kan vara så spännande och nytt ?

   Amen.

   Men det stämmer ju inte på alla, jag och min man har först hitta gnistan och intresset nu efter barnen kommit, nu 38 respektive 35 år 😅
   Många mina kompisar säger också att det blivit bättre efter barnen än innan!
   Men man ska ju ha intresse för varandra och intresse att hålla förhållande och gnistan uppe och ordna tid, tex 5min snabbis eller då timtal om man vill!

   Om folk slutar ha sex så fort de få barn borde det ju vara väldigt ovanligt att ha syskon.

  Orka med Oscar i b in paradise, typ fria.

   Han friade på riktigt. Låt folk leva och vara lyckliga. Har sett dem ihop flera gånger ich de strålar.

    Nja. Kommer inte funka mellan dom

     Det vet du inget om

     Brukar väl inte göra det när man träffas i sådana program. Känns mest som att de friar för att ”vinna”.

  Åsikt: Ani Jewels nya örhängen är tantiga. Ser ut som något en 50-taggare skulle ha haft på 80-talet. Varför vill man se ut så?

   Smaken är som baken!

  Har Alexandra missat att det gick en hel TV-serie Hotell Romantik på bästa sändningstid? Med ett gäng öppna och glada äldre som sökte kärlek. Det är nog bara yngre som tror att äldre människor inte har eller vi ha något sexliv. Liksom de tror att äldre inte har något kul i sina liv alls. Sen att alla paren gjort slut efter en tid är väl ganska jämförbart med datingprogram för yngre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.