Att planera ett frieri

Credit: STELLA PICTURES Andy Oliver/GoffPhotos.com Ref: KGC-143

Isabella Löwengrip tjatade länge och väl på sin sambo Paul, innan har slutligen friade till henne, men jag kan inte minnas att hon hintade om hur själva frieriet skulle gå till, bara att det skulle ske. 
Zara Larsson går steget längre och har informerat sin pojkvän Lamin Holmén om hur hon vill bli friad till den dagen det sker.
I podden ”Prime video talks” berättar Zara för programledarna Alex Schulman och Sigge Eklund att hon vill att pojkvänne friar till henne med en ”flashmob”, och att den ska vara jättestor!
Anledningen till att hon gillar flashmobs är för att de kräver mycket planering för att gå att genomföra, och det är tydligen en ansträngning hon vill se från pjkvännen innan hon går med på att gifta sig med honom.
Han är dansare och borde känna mängder av dansare så det borde inte vara alltså för svårt att skaka fram en flashmob. Jag undrar vid vilken siffra Zara drar gränsen? En flashmob bestående av 20 personer? 40? Är det en tillräckligt stor flashmob för att hon ska tacka ja?
Ska det sjungas OCH dansas eller bara dansas? Och frias?

En person som faktiskt friade till sin flickvän med hjälp av en flashmob är Alexander Hermansson. 
Tyvärr har paret skiljt sig nu men det kan man kanske inte beskylla storleken på flashmobben för?

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Aaw lilla hamassupporten (ja hon visste att oskyldiga ungdomar dödats vid första inlägget)…

   Sluta, hon är ingen Hamas supporter bara för att hon kritiserade Israel. Så otroligt tröttsamt och idiotiskt argument. Har du hört talas om något som kallas yttrandefrihet?

    Hon stöttade inte Israel. Hon liknade Hamas terrordåd, som riktade sig specifikt mot civila, vid Ukrainas rätt att försvara sig.

    Tycker också det är skevt även om jag sympatiserar starkt med Palestinas folk och fördömer Israel både för deras agerande nu och deras agerande historiskt.

    Man måste inte förmildra att skjuta israeliska barn varken för att stötta Palestina eller för att kritisera Israel (och ni som tror det sätter ju verkligen likhetstecken mellan Hamas och Palestina).

    Vad yttrandefrihet har med saken att göra vet jag inte, ingen har väl föröskt tysta någon? Men om yttrandefrihet är en fråga som ligger dig varmt om hjärtat är det ju inte Hamas du ska vurma för (och inte Israels regering heller som är påväg utför på det planet).

    Men ändå är det väldigt få av anhängarna av Palestina som tar avstånd från hamas. Har sett otaliga intervjuer av de som är ute och protesterar som vägrar ta avstånd. Istället hävdar det att det är en RASISTISK fråga av intervjuaren. Enda anledningen om Zara tar avstånd är för att hon har för mycket att förlora på om hon INTE gör det.

     Det är väl för att det är en konstig fråga att få om man tar avstånd från Hamas för att man motsätter sig Israels behandling av palestinier. Medan ingen frågar om man tar avstånd från Israel för att man värnar om gisslan eller de som dött på Israels sida.

    Hon skulle nog bölat om det varit på hennes egen konsert iaf
    Idag har filmer släppts på vad de gjorde med sina offer.

   Ska det inte gå att ha ett enda inlägg här inne nu utan att det dras upp vad de skrivit, hur de skrivit, när de skrivit, vad de delat, vad de inte skrivit osv om Israel och Palestina?!

   Alla som kan hålla två tankar i huvudet samtidigt förstår att man kan fördöma Hamas attack på civila israeler och Israels apartheid och mord på civila palestinier samtidigt (inte jag som kallar det för apartheid utan FN, Amnesty och Human Rights Watch). I kriget mellan Hamas och Israel finns ingen god sida, de är terrorister som begår fruktansvärda krigsbrott båda två och det är civila palestinier som drabbas hårdast både nu och historiskt sett.

  Alexanders frieri var det pinsammaste jag sett på länge.
  Med vänlig hälsning, Bitter

   Tack du är precis lika bitter som jag❤️😂
   Nej det här frieriet var bara jätte pinsamt.

  OT Felicia Bergström som gått under jorden för att nåt hänt i familjen. Förstår inte hur hon kan försörja sig när hon verkar försvinna såhär lite då och då i flera månader ibland?

   Jag vet inte VARFÖR jag följer henne på youtube men jag gör det. Det kommer oftast ett par klipp, där hon mest beklagar sig och gråter. Ja, just det. Hon inhandlat diverse skit från lågprisvaruhus mellan tårarna också. Sen är det en lång paus för livet är sååå jobbigt. Sen upprepas det gång på gång. Jag förstår om man inte vill vlogga om någon allvarligt hänt en närstående men det kan ju inte alltid vara det som det gråts över.

    Håller med dig! Tänk om hon hade haft ett vanligt jobb? Livet går ju vidare trots att saker händer..

     Precis! Tror jag kollat på hennes youtube senaste två åren kanske och det är ett konstant mörker. Läste lite om hennes syster och hon verkar vara likadan. Var tvungen att gråtandes åka hem från sin drömresa från Bali. Eller så är det bara jag som inte gråter varje dag, dag ut och in. Man kan faktiskt bita ihop också.

      Inte speciellt bra att bita ihop bara, sen beror det ju på vad det är såklart! Lätt att döma folk när man själv inte har all fakta.

   Hon får passiv inkomst för sina tidigare videor. Det kanske är det personer ägnar sig åt när hon inte uppdaterar. Möjligtvis går hon på något bidrag eller har någon som tar hennes kostnader när hon inte drar in så mycket pengar. Vem vet hon kanske investerar vid sidan av och får ännu en passiv inkomst?

   Det finns mängder av sätt att tjäna pengar på det är inte enbart 9-5-jobb eller sociala media som gäller.

   Tror personligen att Felicia inte riktigt har fått med sig det hon hade behövt och nu kämpar hon känslomässigt. Hoppas att hon får ordning på det som tar emot och att hon kan få må bättre.

   Fast det har väl ändå framgått att Felicia inte mår så bra. Som du själv säger gråter hon ju jämt(det vet även jag som inte följer henne) å hon har själv pratat om diverse problem hon har. Hon sitter ju även å säger detta på youtube och bara det är väl på sätt å vid ett tecken på att allt inte är bra.
   Förmodligen är det inte små händelser som gör att hon försvinner. Hon kanske är en person med mycket ångest och dåligt mående i grunden. Hon kanske inte har ett bra stöd runt sig. En sån person faller lättare när saker händer. Och en sån person brottas förmodligen med massor som inte syns.

   Sen rent ”professionellt” håller jag med dig om att det blir väldigt hattigt och att det inte är ett bra sätt att jobba dom influencer. Men rent mänskligt är det ju inte konstigt att en person mår skit

  Förstår att man inte vågar fria när det finns så höga förväntningar på själva frieriet..

   Ja, känner lite samma där, kan inte den som friar få göra som den vill? Istället för att ha massa krav på sig på ett frieri.
   Den kan väl får göra som den själv tycker passar…?

    Nja, är väl ändå rimligt att känna av vad den andra vill också. Jag skulle hellre dö än att bli utsatt för ett flashmob-frieri. Oavsett vad min kille vill och tycker passar så hoppas jag ju att han även tänker på vad jag uppskattar och inte när det gäller sådant.

     Tycker de offentliga man har hört om har uttryckt det mer som ett krav än att partnern ska ”känna av” vad de vill ha för frieri, lägger en viss press på den som friar kan jag tänka mig.

      Ja men bra att de uttrycker det då 🙂 Spela roll vilken press det lägger på den som ska fria. Fast det vore ju en rolig practical joke att be den andre fria publikt så sedan dissa dom 😀

       Är väl roligare att det är en överraskning att bli friad till? Oavsett hur det görs.
       I värsta fall kanske krav skrämmer folk så de inte friar alls, det är ju tråkigt.

        Alla gillar inte överraskningar och det är väl bättre att folk säger vilka förväntningar de har istället för att gå runt och vara missnöjd i efterhand? Och blir man skrämd från att fria av det så är det nog inte meningen att man ska gifta sig med den personen.

         Lite som de som säger till deras partner att de inte önskar sig något i julklapp och sen blir besvikna när de inte får något eller får ”fel” sak.

         Jag har social fobi och liten umgängeskrets. Skulle hellre förbli ogift än ordna en stor dans-flashmob. Finms liksom inte på kartan. Jag hade inte brytt mig om hur min man hade friat, och tycker inte jag kan ställa några som helst krav på det. Har jag specifika önskemål hur det ska gå till, får jag väl fria själv!

        Det är väl just det, en del gillar överraskningar, andra tycker det är något man ska diskutera över middagen hemma. Alla är vi olika

         Att planera och diskutera just ett frieri känns dock så märkligt. Är väl mer då att man kommer överens om att man ska gifta sig.

        Jag vill fria eller att han och jag planerar tillsammans fullt ut.

    Sofie! Exakt!
    Oah..hur ska det gå för den yngre generationen som verkar ha så storslagna planer hela tiden. Allt är överdånigt…från början till slut 😅
    Det blir det hårda uppvaket, att livet inte handlar om sociala medier.
    Det handar inte om 3-dagars bröllop å det handlar inte om babyshower på Riche.

   Förstår inte att man VILL fria till en sån kvinna.

  Men tänk om Caroline sagt nej? Eller Zara precis är i en process för sig själv att ”kanske jag skulle göra slut?” Känns bara jävligt taskigt på alla sätt att fria offentligt.

   Ellerhur! Ett ex friade till mig framför hela sin familj och vänner på en nyårsfest. Jag kände verkligen där och då att jag inte hade nåt annat val än o säga ja 😅

    Förstår dig, nejet får man ta sen.

  En jäkla mardröm att bli friad till offentligt.

  Ska ställa till med en stor flashmob där jag går ner på knä och frågar min man om han vill låsa vår bolåneränta. Känns ungefär lika löjligt.

   Snälla gör det! Jag skulle hellre bevittna det än ett offentligt frieri.

    Kan bjuda in till fest där alla får komma och se när vi skriver under också. Man får gärna ta med presenter. Kom och dela dagen med oss och fira låst ränta!! ❤️❤️❤️

     Ni får ha dyr kuvertavgift på festen, så gästerna får hjälpa till att bekosta räntan! 😁

   Jag vill bli friad till i kön på ICA för då kan man fira genom att dela på en piggelin.

   Då måste du ha en interest shower först!

  Ser bara hennes bilder framför mig.

   Jo, sån jäkla självförnedring! 🤢

   Har inte sett dom, bara hört. Soooom det räcker.

  Jag förstår inte hur folk kan vilja gifta sig överhuvudtaget. Att gå via Tingsrätten (!) för att vara tillsammans med någon. Vill man avsluta relationen så måste man fråga Tingsrätten som sen beslutar om betänketid. Helt sjukt faktiskt att Tingsrätten beslutar om kärleksrelationer. Så extremt läskigt att kunna kontrollera en människa på det viset.

   Är ju inte för att ”vara tillsammans med” någon utan för att ha de juridiska rättigheterna och skyldigheterna gentemot varandra som gifta. De beslutar alltså inte om någons kärleksrelation. Du får givetvis ha en relation med någon utan att blanda in dom. Däremot tycker jag att det är rimligt att man inte kan gifta sig hur som helst med någon, att båda är överens, att ingen är omyndig, att man inte gifter sig med sitt barn, osv osv.

   Jag gifte mig med min man till stor del för att det underlättar juridiskt, ifall något skulle hända någon av oss. För oss handlar det inte om kontroll. Vi delar inte ens samma efternamn. Vi har heller inte gemensamma barn (bara barn sedan tidigare relationer), så vill vi separera har vi ingen betänketid.

    Om man bor med eget barn, under 16 år, som man har vårdnaden om är det också betänketid.

     Är det inte 12?

    Om en av er motsätter sig äktenskapsskillnad så meddelas betänktetid också (oberoende av ev barn).

   Du kanske skulle tycka det var mindre läskigt om du visste hur det fungerar.
   Man går inte via tingsrätt för att gifta sig. Man registrerar äktenskapet via Skatteverket.
   Den som vill skilja sig kan göra det utan den andras eller tingsrättens godkännande, så det är ingen som kontrollerar ens äktenskap förutom en själv.

    Nja. Inte heller sant. Det är tingsrätten som dömer till äktenskapsskillnad.

   Du kan ju vara gift och ha hur mycket eller lite kärleksrelation du vill med personen. Eller ha kärleksrelationer med helt andra personer än den du är gift med. Helt rimligt och väldigt vettigt att juridiskt bindande överenskommelser regleras på något sätt?

   Juridik och känslor är olika saker. Du är inte tvingad att fortsätta bo ihop, ha sex med, ha känslor för personen du ansöker om skilsmässa från.

   Man frågar inte och de bestämmer ju inte över en. Betänketid är det bara om man har små barn. Och kärleksrelationen påverkar de inte.

   Japp så är det. Varje gång jag och min man vill ligga så måste vi ansöka om lov hos Tingsrätten. Brukar få vänta någon vecka på beslut.

  Så spontant å hjärtligt det blir då!

   Ett frieri är väl sällan spontant, får man anta. Jag friade väldigt privat och utan massa hallabaloo, men spontant var det verkligen inte.

    Nej håller med. Det är väl bara sunt att ha pratat igenom en förlovning tillsammans innan den andre går och friar. Så gjorde vi, ringen var provad och vald och köpt lite i halvt i smyg, men nog blev jag ändå (till min förvåning) väldigt överraskad och känslosam när han sedan plockade fram den.

     Då är man ju redan förlovad egentligen. Konstigt att bestämma tillsammans men ändå fria sen. (Är helt för det förstnämnda).

      Jo så är det väl lite, men han hade bestämt sig för att han just ville fria och ge mig en fin ring.

     Men alltså hade ni bestämt och provat ring också? Vad hände efter det blir jag så nyfiken på? Hade ni kommit överens om dag för frieriet eller hade ni sagt att han får bestämma tid och plats inom en viss tid?

      Vi hade tittat på ringar tillsammans för att vi också planerade att gifta oss på drop in-vigsel kort därpå. Sen kom vi ändå fram till att vigseln var för tätt inpå och på en dålig tidpunkt praktiskt/logistiskt så vi hade inte kunnat njuta av dagen. Under vigsel/förlovningsprat hade jag föreslagit att vi bara kunde köra på billigare tillfälliga ringar men han hade bestämt sig för att jag skulle ha en ordentlig ring från början. Jag föreslog att man faktiskt kan kolla på ringar tillsammans och så gjorde vi det, han köpte ringen när jag inte var med, han friade när vi var på en romantisk plats lite senare och sen har vi gått och varit förlovade och så får vi se när bröllopet blir.

  Känns som en ganska fruktansvärd människa att leva med.

   Vem av dem? Jag tänker nämligen zara.. haha

    Haha oj men ja Zara!

  Om man ändå ska planera frieriet i detalj, varför inte bara vara den som friar då också?

   För att få bekräftelsen?

    Om man måste tjata sig till den bekräftelsen, hur mycket är den värd då?

  Minns Alex flashmobfrieri. Alltså var inte där, men minns nör videon publicerades… Undrar varför det tog slut. De verkade vara ett fint par.

   Dom såg fina ut och log på alla foton, menar du?

  Vaaarför tjatar man på sin partner om ett frieri och dessutom hur det ska gå till. Blir ju noll romantiskt och genuint när det väl händer då.

  På en klassåterträff gick en gammal klasskamrat upp på scenen och tog mikrofonen och friade till sin flickvän. Hon sa nej. Det blev GANSKA stel stämning…

   🤣

  Så många influencers som blivit förlovade den här sommaren och gift sig på instagram?? :
  Vendelasvensson, merelleyakoub, adelinaadelina, josefinelavold och lovisabarkman förra sommaren bland annat. Är det en grej som är inne idag?

   Jaaa oj vilken ny trend förlovning och giftermål är 🥸

   Kanske snarare handlar om att en grupp influensers är i den åldern där det är rätt så vanligt att det sker.

    Haha ja alltid lika kul med de här ”Typ alla skaffar barn just nu, är det en trend eller???”.

    Nej gumman, du följer tjejer mellan 25-35 år som har fasta partners, bra boende och höga inkomster. Att de skaffar barn är knappast världens största chock.

    Säkert också för att ingen kunde gifta sig under corona så nu har det blivit många bröllop senaste året för att folk var tvungna att vänta.

  Varför måste kvinnliga musikartister anspela på sex jämt? Visa skinkorna till exempel. Inte många musikerkillar som ”behöver” göra så…. De kan klä sig i säck och aska och ändå vara Oemotståndliga.

   Jadu Valentina, kanske för att det räcker för män att se okej ut och stå stilla på scenen för att få miljontals streams på Spotify och skrikande fans. De får ändå både kvinnliga och manliga fans. Män lyssnar inte på kvinnors musik och är inte intresserade/ser upp till kvinnliga artister om de inte även dansar och ser väldigt bra ut. Kraven på kvinnor är skyhöga medan män helt enkelt bara får ”vara”. Se idol tex, skillnaden i framträdanden mellan kvinnorna och männen, där blir det skrattretande tydligt att männen bara behöver stå stilla och sjunga

  Känns rätt vanligt att tjejer tjatar på ”skoj” om frieri och tillslut pikar sin kille varannan dag om det. Minns när Alexandra (kissie) gjorde det alltså tillslut klarade jag inte ens av följa henne för hon höll ju på konstant?! varje vlogg, varannat inlägg samt story. tyckte det blev så pinsamt tillslut.
  Men undrar mest hur känner typ killen? Tror ni killar känner press eller kan dom ändå kan ta det och ändå känna att dom friar när dom väl är redo eller gör dom det tillslut för göra sin partner glad?
  Tror ni killar längtar efter förlovning eller är det press från partner, familj etc?

   Tror de flesta män bara flyter med i vad deras tjej bestämmer, och det gäller nog det mesta. De är nog nöjda när de inte behöver tänka själv så mycket.

    Haha fyfan så sant

   Hade bara gjort det för att göra partnern glad, själv tycker jag sånt är slöseri med tid och visar avsaknad av självdistans. Som om någon vill fria till sin partner för att hantera sin oro? / en snubbe

  Så oskönt att ha massa krav på hur ett frieri ska ske. Vad romantiskt och äkta det blir liksom. Självklart ska man göra nåt som man tror partnern skulle uppskatta men såna här grejer alltså…

  Så fruktansvärt pinsamt att bli friad till via flashmob. Flashmobs generellt är så skämskudde, särskilt danskoreografier. Usch. Endast extremt uppmärksamhetstörstande människor kan vilja uppleva detta.

  Nej, hela frieri-grejen känns så medeltid och/eller hollywood. Samt att det gått extrem inflation i hur SPECIELLA och offentliga alla viktiga moment (frieri, bröllop, barnafödande, födelsedagar) måste vara. Min teori är att det kan kopplas till alienation, och hur meningslösa våra liv (och jobb) ofta känns. Vi klänger oss desperat fast vid idén om att just vi är speciella och är huvudpersonerna i vår egna lilla film. För att vi känner att ingen egentligen bryr sig, knappt ens vi själva. Deppigt? Ja. Men världen kan se annorlunda ut, om vi kan kontra konsumtionshetsen och individualiseringen.

  Ja det är tragiskt 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.