Triss i Instastory

När Marcelo och Emilia flyttade in i sin lägenhet i Norra tornen vid Torsplan så sa det att detta var slutet på deras hysteriska flyttande och att de nu har det boende som hela tiden varit målet för deras ”köp och säljstrategi”.
Tyvärr verkar de höga räntorna sätta käppar i hjulet för det, för nu skriver Emilia på Instastory att de fotat lägenheten inför försäljning då de behöver ett billigare boende.
Som en officiell flytthatare lider jag med alla som behöver flytta för att de måste, och inte för att de vill.
Dock tänker jag att paret blivit ganska bra på att flyttpacka vid det här laget, så det borde gå hyfsat smärtfritt ändå.

Var inte tanken med The Every att man inte skulle behöva ha en hel massa produkter?
😁

I couldn’t agree more! Jag älskar CeraVes produkter och uppskattar hur billiga de är för vad man får!
Tips tips!!!

Tack för tips! 

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Önskar bara att CeraVe var cruelty free.

      Ville verkligen gilla cerave men fick typ plitor/konstig textur i hela ansiktet av deras produkter. Blev helt knottrig i pannan och deras ansiktstvätt som ska vara “gentle” gjorde så min t-zon blev en glossig, fet, drypande historia.
      Så besviken haha.

    Inte ett endaste litet ord om att två av tre stories du valde ut var smygreklam?

      Vilket är smygreklam menar du? Emilias är det inte, Pernillas är det inte (det är pressbud) och Amilia gav lite tips, hon hade inget samarbete med Cerava i den storyn

        Båda är 100% reklam

          Det var tre som nämndes. Men oavsett har du fel.

        Lite fin smygreklam här iaf haha, det sista är ju det lite snyggt dolt bakom att Amilia gjort reklam, förstår inte alla det?

    Och inget inlägg än med en pik till Pernilla om att hon ska skatta på budet?

    Vad händer här inne egentligen??

    Fattar verkligen inte, räknar man inte på sånt innan man flyttar? Dessutom under 2023 när ekonomin och räntorna varit kaos sedan länge. Vi köpte hus 2022 och räknade med att behöva klara en ränta på upp till 7% innan det börjar svida. Då är vi båda kassa på ekonomi och inte alls intresserade av sådant.

      Det är skillnad på inte klara och slänga pengar i sjön varje månad, inte konstigt man inte vill det i längden!

      Eller gör något intressantare med tiden.

        Den här kommentaren skulle verkligen inte hamna här. Sorry.

      Ja precis. Många gånger deras dotter fått flytta när hon är så liten.

      Situationen kan ju förändras? Iaf Emilia är väl egenföretagare så är säkert svårare att ha en jämn inkomst. Lätt för oss att sitta och tycka till om man har en fast månadslön.

        Bankerna räknar på 7 % ränta men inte inflation på 6% höjda elpriser, eller för all del bränslekostnader som ökat markant. Klart det märks.

      Räntorna är det enda som inte är kaos i ekonomin. Det är det enda som jag inte höjer på ögonbrynen åt även om det är trist såklart.
      När jag köpte min första lägenhet hade jag 7 % i ränta. Kaos har du om du hamnar på 16-18 % i ränta.

        Det beror väl helt på hur stora lån du har? I en storstad blir det väldigt mycket oftast.

          Si, ränta på 1,5% är konstigt, men härligt förvisso.
          Ränta på 5% är normalt och något du behöver räkna med när du köper bostad.
          Självklart beror det på hur stora lån du har, men då har människor köpt ngt de absolut inte har råd med, om de inte klarar av en 5% ränta. As simple as that.

      Tänkte skriva exakt samma sak. Behöver man uppleva räntan och den totala boendekostnaden innan man inser att det blir för dyrt?
      När man köper ett boende(särskilt när man är vuxen å har barn) så räknar man ju med att klara kostnaderna även om de ökar. Är man ännu mer ”by the book” räknar man med att kunna klara kostnaden även om en förlorar jobbet/blir sjukskriven/föräldraledig

        Det är ju dock inte bara räntekostnader som gått upp? Alla kostnader har ju gått upp. Sammantaget kan det ju göra att det blir mycket tajtare. Sen som någon annan skrev, att klara av det är ju inte nödvändigtvis detsamma som att det känns bra och tryggt. Liksom med ökade räntekostnader och levnadskostnader i stort så kanske man precis klarar det, men att det gör att man inte kan spara längre, eller göra roliga saker med sina barn eller leva till lite. Och då är det ju bara en prioriteringsfråga. Helt förståeligt att det finns de som prioriterar sitt nuvarande boende och lever så snålt de kan och sparar mindre, men också helt förståeligt att det finns de som prioriterar att kunna fortsätta spara och göra saker.

        Sen blir ju skillnaden mer markant om man bor där de bor med förmodligen såpass stora lån de har för en såpass dyr lägenhet. Det går ju att få tag i rätt bra billigare boende i Stockholmsområdet ändå.

      Jag köpte lägenhet 2013 betalade ca 2900kr/månad i ränta. Nu betalar jag ca 8000. Jag har råd men hade hellre lagt de där 5k på något annat och det känns tämligen normalt.

    Visste de inte att det skulle bli dyrt när de flyttade in? Var ju redan då skyhöga räntor

      Folk kan ändra sig, obegripligt här tydligen men fullt normalt för folk i irl. 😄

        Haha verkligen!

        Jo absolut, men sen pratar vi också om ett par som flyttar ca 3 ggr om året 🙂

    Sök på Emilia på mrkoll och bli hänförd över listan på tidigare boende.

      Hänförd är ett så vackert ord!

      Lång. Men ser att det står samma adress flera gånger? Atlasmuren 3 gånger, torsplan 2 gånger och horisontvägen 2 gånger?

        Det är inte samma adress på Atlasmuren om du tittar noga, det är olika lägenhetsbytet. De flyttade alltså inom samma hus minst 3 ggr 🙂

          Lägenhetsnummer**

          Det kan väl också vara att man skrivit fel lägenhetsnummer och sen ändrat det? Inte ovanligt, och hände även mig 🙃 Men de kanske faktiskt flyttat 3 ggr i samma hus

      Fick det till 13 olika adresser sedan 2018…

        Hej! 🙂
        Nej vi har inte flyttat till Atlasmuren 3 gånger, det blev fel med lägenhetsnumren när vi flyttade dit, likaså när vi flyttade hit (står att vi bott i två olika lägenheter här). Och jag har bott i 1 av det 4 adresserna som står i Gävle (dom andra är min pappas gamla adresser, vet ej varför det står på min). Och sen var vi skrivna hos marcelos föräldrar medan vi satt vår dotter i kö till förskola då vi var tvungna att vara skrivna i Stockholm för kommunal förskola (vi bodde i Gävle när vi ställde henne i kö) varsågoda för världens onödigaste och längsta förklaring 🙂

          Du vet att det är brottsligt att vara skriven på en annan adress än där man bor/ har sin dygnsvila? Annars vet du det nu.

          Kanske inte så bra att erkänna folkbokföringsbrott…

            Hon gjorde precis det. Men vad annat kan man förvänta sig av influensafolk 😉

      En annan spännande sak jag upptäckte när jag kikade på Emilia: Molly Rustas är skriven i samma hus på Torsplan som hon och Marcelo. Tillsammans med två andra 30 åriga kvinnor? Vad är det om?

        Går att anta att kvinnorna som står skrivna inte har ändrat sin adress efter att lägenheten blev såld (till Molly)? De har stått skrivna på adressen sedan några år tillbaka

        Kvinnorna är ett par och också lite småkändis, tror de har en podd ihop om hur det var att skaffa barn

    Förlåt men fattar inte hur man tänker om man köper en bostad om man inte har marginaler till räntehöjningar ”i längden”. Känns bara omoget. Eller jag kan förstå om man verkligen måste ha någonstans att bo och väljer det billigaste alternativet som kanske ändå är för dyrt pga vår sjuka bostadssituation, men dom här två har ju tydligen ändå råd att bo i Vasastan men valt dyrare än nödvändigt trots att dom inte borde. Har svårt att känna sympati där.

      Klart dom har marginaler annars hade dom inte fått lån! Folk här är så trääääääiga! 😝

        Ja du själv förhöjer ju verkligen stämningen här 🙂

      Istället för att skylla på medborgarna kanske vi ska skrika uppåt. Varför byggs inte nya hyresbostäder? Varför ställer inte kommuner krav på att en viss procent av alla nyproduktion måste förbli hyresrätter? Hur blev Sverige ett land där man måste ta miljonbelopp i lån för att inte vara hemlös?
      Visst finns det billiga/hyreslägenheter i mindre orter och kommuner men det är väl inte rimligt att familjer ska tvingas splittras över hela riket för att ha eget boende.
      Sen finns det inte alltid arbete överallt, just därför är det billigt, ingen efterfrågan.

      Vi känner oss nästan tvungna att köpa för att 1. Finns inga hyresbostäder i familjens kommun trots flera år i bostadskö. 2. Alla andra köper och höjer värdet på bostäderna då blir hyres också dyrare. 3. Det är billigare i längden att köpa.
      Men inte ska jag behöva betala 32% skatt och sedan flera tusen i ränta och knappt något alls i amortering och flera tusen i avgift för att det, om 30 år, kan ..kan
      ..vara värt investeringen. Alternativet är ensam och arbetslös på bidrag eller bo i en förort och betala av någon annans bostad så att de fattiga blir fattigare.

      Fruktansvärd utveckling.

        Tyvärr är inte svaret bara att bygga nya bostäder. Jag bor i en stad där det byggs utav bara sjutton men det går ju inte att bo i lägenheterna eftersom en tvåa kostar 10.000. Nybyggda bostäder absolut men de ska fasen ha en kostnad som är rimlig! Jag bor i en 15 år gammal lägenhet och betalar 8000 för inte ens 47 kvm.

          Lund?

          I sthlms förorter betalar vi 10k för 30kvm😍😍

            Det gör vi i resten av Sverige också.

          Och jag betalar sju och fem för min på 28 kvadrat utanför Stockholm

      Ens inkomster kan väl förändras?

    Mycket månad kvar i slutet av pengarna? Testa att inte låna till kontantinsatsen nästa gång.

      Det gör dom förmodligen inte. Men folk är bra korkade som vill slänga 20-30 pap i månaden på ränta.

    Tycker det var märkligt med alla som skrev att det är inga bekymmer alls för ett barn att flytta ofta. För även barn kan vara väldigt nostalgiska också. Min dotter var typ fyra när hon gick runt och sa hela tiden ”jag älskar det här hemmet”.
    Kanske inga problem om barnet fortfarande är väldigt litet förstås, men senare.
    Så jag sa det, kill me.

      De kan säker älska sitt hem men går också snabbt vidare och glömmer. Sen kan det ju vara jobbigt att behöva byta skola och förskola ofta men det slipper man väl om man flyttar inom vasastan.

      Att älska hemmet är ju allt vad hemmet innehåller. Från leksaker till möbler till personer. Inte många små barn tänker på hur själva ritningen av lägenheten är ser ut.

    Att livssituation och ekonomiska förutsättningar ibland kan leda till att man behöver flytta säger jag ingenting annat om, särskilt inte efter dom turbulenta år som varit sedan 2020. Men att flytta ungefär tio gånger under dryga tre års tid, mellan olika orter och städer, måste vara enormt påfrestande. Att gång på gång renovera och köpa nya möbler måste ju kosta mer än att bo stabilt i en och samma lägenhet? För att inte tala om aspekter så som distans till arbete och förskola. Och varför köpa en lägenhet i den dyrare prisklassen när man uppenbart inte har ekonomin för det? Bostadsköp bör ändå basera sig på långsiktiga framtidsutsikter kan jag tycka. Jag tycker om Emilia och Marcello, men får verkligen inte grepp om detta frekventa flyttande.

      Dom vill väll verka rikare änn dom är?

    Retinolsäsong? Jag använder det året om jag. Har dock inte hittat Ceraves retinol i Sverige :/

      Går att köpa året om men rekommenderas inte att användas under sommartid då huden blir känsligare.

        Det går alldeles utmärkt att använda retinol även på sommaren. Solskydd på bara och det ska man ju ha ändå!

          Retinol ska man sätta på till natten.

            Många rekommenderar ju även att man har SPF i sin kvällsrutin för UV kan leta sig in små gluggar medan man sover

              Om man sover utomhus eller? Haha gud va ängsligt.

            Ja, men eftersom det gör huden känsligare för solen ska man givetvis använda SPF dagtid.

          Det är klart att det GÅR men beroende på hur stark retinol man använder så rekommenderas det ej att man använder det dagtid under sommaren. Även med spf.

      Ja men kör bara med tretinoin på vintern sen retinol på sommaren och SPF 50!

      Beroende på var man bor så finns det på Apotek Hjärtat ☺️ https://www.apotekhjartat.se/produkt/cerave-resurfing-retinol-serum-30ml/?ab_version=A&gclid=EAIaIQobChMI6eObhNyQggMVHZ9oCR22TgHbEAQYAiABEgJWyvD_BwE

      Tryck och se om det finns i ett apotek nära dig.

    Fattar inte varför de höjer räntorna och i te amorteringskraven…”för att ränta är universiellt” ..låter mer som ”vi vill ha en del av de 68% som ni har kvar netto”.
    ”Folk ska sluta handla” amen sluta tryck upp pengar då.
    De är i säng med banken, det är uppenbart. Vem tjänar på att jag som tjänar under 40k betalar 12000 i ränta på en lägenhet? Inte jag och inte grannen.
    ”Amen du ska ju inte tro att 2% ränta är hållbart” nä men om vi slutade trycka pengar då skulle vi ha mindre inflation och då skulle vi inte behöva ha så höga räntor.
    Lite inflation är bra. Men som USA som mellan 2018-2020 hann trycka totalt 80% av alla sedlar i cirkulation är bara kriminellt. Tänk att de tryck MER pengar under 2 år än under de senaste typ 50 åren.
    Inte konstigt att de kan ”skänka” hundratals miljarder till Ukraina, Israel och NATO. Men att hjälpa alla som dör av överdoser, övervikt och sjukdomar som diabetes är ”för dyrt”.
    Sveriges framtid…

    Och nej, jag tycker inte att det är rimligt att en familj med en totalinkomst på 80k brutto ska kunna köpa en 10MSEK villa. Men bostadskorruptionen går från rock bottom till rock bottom.

    Hade rekommenderat en boendestödjare till någon, eller båda, i paret men det kräver väl en boplats. Kanske för nästa lägenhet.

      Vad får dig att tro att de behöver boendestödjare?

      Jag fick huvudvärk av att läsa det här. Av vilken anledning skulle dom behöva en boendestödjare, och varför ska boendestödjaren ha husrum?

      En boendestödjare jobbar mot personer med psykiska- eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i behov av stöd i den dagliga livsföringen. Hur skulle det vara aktuellt här?

    Vad gäller för influencer och alla gratisbud som trillar in hos dom. Skall dom skatta för detta? Hur räknar man på det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.