Reklam för min bok ”De kallar oss influencers”

Influencers har på kort tid blivit gigantiska maktfaktorer i våra liv, ändå är det få som bryr sig om att granska dem. I De kallar oss influencers berättar Camilla »Bloggbevakning« Gervide den definitiva storyn om den svenska influencervärlden, från de första stapplande inläggen till dagens hyperprofessionaliserade pengamaskiner. Vad är det som har hänt, och varför blev det som det blev?

Genom kända och tidigare okända berättelser om några av de största profilernas framgångar och snedsteg skildrar den här boken en ny värld. En värld där många verkar beredda att gå precis hur långt som helst i jakten på pengar, uppmärksamhet och status.

Men utan publik ingen att influera. Därför vänder Camilla Gervide också på linsen: Vilka är vi som slaviskt följer en värld vi älskar att hata? Och vilket ansvar har vi?

Nu äntligen finns min bok tillgänglig att förboka eftersom den släpps alldeles snart – nämligen den 24 november.
Det här är någonting jag arbetat och arbetat om sedan början på året och går nu att förbeställa HÄR på Bokus där man just nu även får den signerad. (I begränsad upplaga)
Boken kostar 239 kr och jag kommer marknadsföra den här inne vid upprepade tillfällen – som en äkta influencer, men med en korrekt reklamidentifiering.
😊 (Ett heads up i all sin enkelthet)

Att skriva en bok är bland det läskigaste och roligaste jag gjort i hela mitt liv, så det känns lite konstigt att den nu gått till tryck och snart kommer finnas tillgänglig för alla som vill läsa den. 
Konstigt men spännande på samma gång!Eftersom det här inlägget kom upp klockan 12, så kommer det ett extra blogginlägg kl 13.

49 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kul!

  Stort grattis!

   Grattis Camelu! Med tanke på det till synes aldrig sinande intresset för influencers i Sverige kommer den troligtvis slå inte bara Harpans utan också Brittans försäljningssiffror! 🥳🥂

  Hur många sidor är den?

  Grattis!

  Äntligen! Grattis Camilla! 💃

  😬😬😬

   Grattis!
   Bra kämpat👍

    Skulle inte hamna här under😅

  Vad har du för källa på det?

   Läste precis fup.. Äckliga jäkla män! Blääää!

   Men eftersom ditt första inlägg togs bort kanske det borde säga dig att det inte är välkommet här?

   Stämningsansökan.

  Kommer den som ljudbok?

   Det är tanken. 🙂

    Och e-bok?

  Grattis, vad kul att släppa en bok🎉🎉🎉

  👍👍👍

  Här går det undan med deleteknappen … Nåja, det kan jag förstå. För att återgå till ämnet: grattis till boken! Du gör skillnad. Fortsätt med det.

  Grattis, vad roligt! 🙌😀

  Grattis Camilla till boksläppet. Då kanske vi ses igen i Göteborg nästa höst 🙂

  Antagligen inte. Han är väl ingen influencer och hans släkt ska ju inte behöva stå till svars för vad han gjort

   Var någonstans skrev ”Sandra” att hans familj skulle behöva stå till svars för vad han gjort?

   Räknades sexköparen PR som influenser, finns ju flera inlägg om honom…

    Ja. Han och Elin la ju upp mycket träningslopp tillsammans osv, skrevs om honom här innan det framkom vad han gjort också

     Träningklipp*

     Verkar som att du tänker på Paolo nu va?

    Menande att iochmed att han inte är en influencer så kommer ju inlägget automatiskt hamna under hans släktingars namn.

  Nyfiken på om media kommer skriva ut hans namn.

   Media ska bara namnge om det är av allmänhetens intresse alltså typ fara för allmänheten (terrordåd, gängledare som Räven eller politiker som begår brott typ) så nej, han ska inte namnges av media. Det är ju ett bötesstraff så inte grovt brott i juridiskt sett.

    Stämmer verkligen detta? De har ju tex namngett arga snickaren när han åkte fast för stöld

     Det görs en bedömning från fall till fall. Ibland söker de personen och den vill uttala sig, då gör nyhetsredaktörerna en bedömning ofall det blir publicering eller inte. Men går inte att jämföra exakt, då det är olika sammanhang och även olika personer som gör bedömningarna hela tiden.

  Grattis till boksläpp!

  Grattis! 🙂 Ska bli intressant att läsa den.

  Nej, inte i nuläget eftersom han inte kan namnges här inne.

   Kan media endast namnge honom om han själv går ut och pratar om det?

    Nej, det är upp till varje ansvarige utgivare att avgöra om man ska göra en namnpublicering eller ej och i nuläget görs det inte. I Paolos fall namnpublicerade man eftersom han själv gick ut med sin identitet.

     Jag förstår. Tack!

   Stoppa Pressarna har gått t med hans namn.

    De räknas väl dock inte som seriös media

     De har plockat det från domen, han har erkänt själv.

    Daniel Nyhlén har registrerat sitt företag utomlands för att inte gå under svensk förtalslag.

  Grattis!

  Tänkte på skillnader i kön när det gäller sexlöp – Om en tjej köper sex (en intimmassage) så är det wow och anses inte vara sexköp eller ett brott. När en man köper intimmassage så är det sexköp och ett brott. Varför är det skillnad? Bianca gick ju ut och berättade att hon köpt en massage av sin fiffi för något år sedan och inte blev hon vare sig utskälld eller cancellad för det. En stor manlig youtuber/influencer/producer köpte utomlands vid en tv-inspelning vilket många vet om men han är inte cancelled.

  Jag har läst olika recensioner ang Britneys bok. Och nästan allt verkar handla om hur dåligt hon haft det. Hon älskar ju att sjunga och dansa. Och har många miljoner. Ingen skriver om något positivt? Såklart ska jag själv läsa den men måste väll finnas massa positiva saker som hänt henne?

  Vad hette den andra ”bloggbevakningssidan” som du konkurrerade ut back in the days när du startade Bloggbevakning?

   Bloggkommentatorerna?

    Nae, ba ett kortare namn..

   omg svenskabloggare!! en tjej som hette madeleine drev den. hade helt glömt bort jag trodde länge också detta var samma blogg och att hon bara bytt

  Unpopular opinion: Jag är så förkastligt trött på alla ”influensers”!!! Bort med dom. Sluta följ dom.
  Självklart är jag sjuksköterska och självklart är det därför jag tycker såhär. De vet ingenting om det riktiga livet. De är outbildade och bidrar till miljöförstöring och oviktig skit. De kunde bidragit till samhället med ”riktiga arbeten”.
  Så, nu känns det bättre. 😂 hejdå

  Stort grattis Camilla! *kastar Djungelvrål som konfetti* Så roligt (och säkert overkligt) att det är dags för lansering!

  Men varför sno ”Dom kallar oss mods” koncept? Bättre hitta på en egen titel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.