Paow injicerar thailändskt Ozempic

Bildkälla: Paow Instastory

Paow befinner sig i Thailand och postade den en video igår där hon skriver att hon ”äntligen fått tag i äkta Ozempic” som verkar vara det hon får injicerat i benet av sin reskamrat. 
Ozempic är i första hand ett läkemedel för typ 2-diabetes, men eftersom det också dämpar hungern så ryktas det om att läkemedlet används av personer som inte är diabetiker, enbart för att gå ner i vikt.
Detta har lett till en stor efterfrågan på läkemedlet vilket resulterat i att det inte räcker till alla diabetiker som behöver det.

Då Kim Kardashian gjorde entré på Metgalan iklädd Marilyn Monroes gamla klänning i maj i fjol var det många som reagerade på att den vanligen så kurviga Kardashian visade upp en betydligt slankare figur och det tog inte lång tid innan rykten började spridas om att hon tappat vikt just med hjälp av Ozempic.
Kim har dock nekat till att ha använt läkemedlet.

Danska läkemedelsbolaget Novo Nordisks läkemedel Wegovy och Ozempic kan vara förknippade med en ökad risk för tre sällsynta men allvarliga magsjukdomar hos icke-diabetespatienter, visar en ny studie som släpptes så sent som i oktober 2023 – detta enligt en artikel i CNBC. 

119 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ozempic skrivs även ut till folk med övervikt. Att skriva att det rykas om är konstigt, det skrivs ut av vanliga läkare som förstår att även övervikt kan vara farligt. Risk för diabetes och högt blodtryck osv.

   Ja och det pågår en diskussion vem som borde få första tjing på läkemedlet nu när efterfrågan är större än tillgången. Diabetiker eller obesa. Vi kan väl iallafall konstatera att ickediabetiker utan överviktsproblematik kommer längst ner på den listan..

    Ja så är det. Paow skulle såklart aldrig på det utskrivet av läkare i Sverige. En klen tröst när man kan få tag på det lite enklare på annan plats. Jag tror inte att hon kommer att gå ner speciellt mycket i vikt, men kommer säkert att kunna få andra biverkningar som hon inte räknat med.

     Nä hon väger 45 kg!

     En biverkning min karl fick i början var diarré. Hoppas hon har blöja med sig på planet hem, in case of💩

    Fast att det är stor brist är inte helt sant. På apoteken där jag bor har det alltid funnits att få tag i, och kollar man runt på FASS har det varit samma. Det har gått lite till överdrift det här med bristen. Jag har diabetes själv så har ganska bra koll tycker jag.

     Tar du Ozempic själv, var bor du? Varför tror du diabetiker skulle ljuga om att de har svårt ibland med restnoteringar? Har själv hjälpt till med att ringa runt till olika apotek för att få tag i det.

      Du behöver inte ringa runt. Gå in på FASS och slå på platsavisering så ser du var det finns. Gäller f ö alla läkemedel som inte är s k narkotikaklassade.

     Jag kan meddela att jag fick göra ett ofrivilligt uppehåll på ett år, då Ozempic inte fanns på Stockholms apotek. Mina läkare gav upp och sa att jag fick vänta tills det åter var i lager. Jag har diabetes 2

   Håller med. Paow är inte ett bra exempel utan en avart. Läkemedel är bra mycket säkrare än gastric bypassoperationer o dyl. Och varje person som går ner och blir mer hälsosam kommer spara samhället pengar på sikt. Så Camilla får läsa på lite!

    Tänk om folk hällre la pengar på träffa psykolog än detta!

     Håller med. Denna medicin lindrar symptom, den tar dock inte bort inte själva orsaken till övervikt. En fundering som jag har – om man går ner i vikt med hjälp av detta läkemedel, vad händer om man slutar ta det? Går upp i vikt igen? Man fastnar alltså i ett livslångt beroende eftersom man inte behandlat själva orsaken till fetma.

      Jag kan intyga att så var fallet för mig. Gick ner 8 kg men när medicinen slutade fungera (kroppen vande sig och jag återfick aptiten) så var det självklart att sluta med medicinen och långsamt återfick jag mina extra kg. Kan säga att jag aldrig skulle gå med på att ta medicinen i flera år då biverkningarna inte var så lätta att leva med. De som vikthetsar vill ju gärna att feta offrar ALLT för en lägre vikt men nej, inte värt det…

      Jag kommer antagligen gå på en underhållsdos väldigt länge. Viktnedgång är en del av behandlingen men en lika stor del är att ändra mönster och beteenden.

       Kroppen vänjer sig ändå trots ”underhållsdos” och blir verkningslös tyvärr

       Du kommer gå upp vikten igen. Ju snabbare du kan acceptera det desto mer kommer du spara på ditt stackars psyke. Vissa är tjocka. Vissa är smala. Vissa är något mitt emellan. Det viktiga för alla oavsett vikt är rörelse. Rör på kroppen så mår den bra. Skit i vikten.

        men snälla har du läst den där gullfian my Westerdahl?

   Jo elle hur, det togs fram för diabetiker men visade sig vara väldigt effektivt mot fetma/ övervikt. Det marknadsför (väldigt intensivt dessutom) och skrivs ut till överviktiga. Att det kommit en medicin mot feta kommer sannolikt göra underverk för folkhälsan.

   Märkligt formulerat inlägg från CamCam.

    Ledsen att göra er besvikna. Alla går inte ner i vikt med Ozempic men gambla gärna med biverkningarna, sköldkörtelcancer t ex..

     Jag har inte gått ned ett kilo sedan jag återigen börjat med Oz. Har tagit det i två månader och som hos många andra är matlusten borta, men däremot har vi ett sjukt sötsug…🥺

      Ozempic i sig får en inte att gå ner ett gram om man fortsätter äta ”som vanligt”.

     Jag har inte hävdat alla går ner eller att det är biverkningsfritt – varför tror du det? Jag äter det inte själv (och är inte överviktig). Jag läser bara vanliga nyheter.

     Men ja, det är en revolution inom övervikt och fetma.

    L/!!!
    Så du tycker det är märkligt??

    Du tycket inte det är ”märkligt” att Paow som är nedbantad som en sytråd, låter sig bantas net ännu mera av att injicera denna diabetesmedicin??

   Nej, ozempic saknar indikationen obesitas i Sverige. De läkare som skriver ut ändå (för att tjänar pengar?) är illojala och okollegiala och har bidragit till att många diabetiker nu försämras i sin sjukdom när läkemedlen är svåra att få tag på

    Semaglutid är godkänt för obesitas i Sverige. Vilket Ozempic är.

     Ozempic har inte det som godkänd indikation vilket betyder att det är off lable förskrivning när det behandlas mot övervikt

  Ännu ett självskadebeteende. Hennes liv är så tomt och allt är en fasad med glammiga resor blandat med shopping. Och däremellan ett och annat inlägg där man förstår hur dåligt hon egentligen mår. Nej, det går inte åt rätt håll öht för Paow. Hur kommer detta att sluta..?

   💔 Man kan göra orosanmälningar även på vuxna. Om man är orolig över dem till exempel gällande missbruk. Då är socialtjänsten skyldiga att kontakta den det gäller och erbjuda/berätta att det finns hjälp. Rätta mig gärna om jag har fel ni som vet och kanske arbetar med det. Vore kanske vackert om vi alla som är oroliga för henne gjorde det. Så har vi inte bara tittat på om det en dag slutar riktigt illa.

    det stämmer absolut. Dock kan sociala bara erbjuda stöd och hjälp, inte tvinga. Tvångsvård är ett läkarbeslut som inte fattas lättvindigt. Och många som man utifrån ser verkligen skulle behöva hjälp inser det ju tyvärr inte själva, eller orkar inte ta emot hjälp och ta tag i alla de livsstilsförändringar som krävs av dem. /ssk som gjort flertalet orosanmälningar på mina vuxna patienter.

     Är det inte förvaltningsrätten som fattar beslut om tvångsvård, alltså jurister efter anmälan från socialförvaltningen?

      Tvångsvård är väl något som endast ges åt patienter med psykos, som pga psykosen riskerar skada sig själva eller andra. Trodde det var läkare som fattade det beslutet?

    Man kan göra orosanmälan till socialtjänsten i den kommun en person är bosatt. Men när det gäller vuxna kan man inte vara anonym. Så man får räkna med att om de agerar öht så får personen veta vem/vilka som anmält. Och jag tror inte inlägg i SoMe kanske får så mycket ”tyngd”. Men hennes familj och RIKTIGA vänner, om de finns, borde agera.

     Man kan absolut vara anonym. Sedan gör man inte så mkt om det inte handlar om missbruk . Man hänvisar mest till vården. /socialsekreteraren

      Stämmer inte med en vän till mig. Han frågade vem som hade gjort orosanmälan, de svarade med namnet. Han var inne i en period med stort alkoholmissbruk, han ville inte ha vård och inget mer hände. Så då kan man ju eg undra vad vitsen är om 2 soctanter kommer hem och gör nada?

       Men då hade inte anmälaren valt att vara anonym. Jag orosanmälde en vuxen bekant till mig. När jag anmälde frågade de om jag ville uppge vem jag var eller om jag ville vara anonym och de förklarade när jag sa att jag ville vara anonym att jag då inte heller kan få någon återkoppling kring om de gått vidare med min anmälan eller så.

        Vill man vara anonym ska man förstås inte uppge sitt namn, tänker jag. Så löser man detta.

         Ja det var det jag menade. I Bs fall så valde antagligen anmälaren att inte vara anonym och uppgav sitt namn. Men det betyder ju inte att man inte kan vara anonym.

          Man KAN vara anonym men så minskar trovärdigheten. Så när jag gjort det p g a missbruk har socialtjänsten inte agerat om uppgifterna kommer anonymt. Bara om det drabbar minderåriga direkt eller indirekt.

       Har man uppgett sitt namn så är man inte anonym

       Vitsen är att erbjuda hjälp. Hjälpen är frivillig. Så tyvärr kan man inte göra så mycket om personen tackar nej till hjälpen.
       /soctanten

      Många ger olika besked här ??så det går inte att genom att läsa här verkligen veta hur det ligger till.

       Hoppas att du inte försöker hämta all viktig info från Bloggbevaknings kommentarsfält.

       Nej, du får nog märka det själv om du behöver. Kanske olika resurser i olika regioner också?

       Svar gällande frågan ovan om orosanmälan till socialtjänsten gällande vuxna personer:

       Man kan anmäla anonymt men har du uppgett ditt namn så har den anonymiteten försvunnit och därför kommer personen anmälan gäller få svar på frågan om vem som anmält om namnet finns uppgett. Orosanmälningarna till socialtjänsten handlar om missbruk och det kan beslut om tvångsvård men för att ett beslut om det ska fattas för en vuxen person så behöver det finnas risk för personens direkta hälsa och/eller liv. Gäller det psykiskt mående eller psykisk sjukdom så finns det inom psykiatrin möjlighet till beslut om LPT (lagen om psykiatrisk tvångsvård) och även där ska det väldigt mycket till innan beslutet kan tas.

       Allt detta grundas på självbestämmanderätten som är väldigt långt gående i Sverige, och det fyller ju en viktig funktion i sig, dock kan jag absolut förstå att anhöriga ibland vill slita sitt hår och skrika ”men gör något!”.

       Tycker så mycket i Paow liv känns dysfunktionellt och jag hoppas att hon har någon vettig person i sin närhet som försöker hjälpa henne rätt även om det i slutet av dagen ligger på henne.

        JPBK!!

        O visar det sig att anmälan är ett grovt förtal, åker man dit, o lagförs i domstol, o hamnar i ett brottsregister hos polisen!!!

        Även en myndighet som socialen kommer med största sannolikhet att åka på en allvarlig JO anmälan, gm att uppge, insuniationerna om missbruk är inkommande anonyma tips utan bifogat bevismaterial, uppgifterna inhämtade från anonym person som ”läst in uppgifter via bloggbevakning, o utan släktskap eller samhörughet med vederbörande!
        Läs in en jur kand om ni ska ”leka” advokater istället för era soffliggande analyser!!

     Jo man kan vara anonym. Och du beskriver så klart vad som gör dig orolig.

     Sen vet vi inte hur familj och vänner har agerat utanför det offentliga. Även som familj kan man bara göra så mycket, man kan inte tvinga någon bara för att man är familj.

    Haaa haaa!!

    Isåfall borde du ta o ruska om huvudet lite, och fundera på varför de inte ”tvångsvårdar” alla uteliggare som har missbruksproblem??!! Eller alla narkomaner??!!

    Tvångsvård får endast beslutas av läkare med specialistkompetens ang exempelvis, patienter med allvarliga psykiatriska sjukdomar!!!

    Att ngn anonym skulle kunna inbilla sig att kreti eller pleti skulle ha möjlighet att få in Paow under ”tvångsvård” är så j..a befängt, du som sitter där anonym bakom din skärm skulle nog lååångt före Paow bli intagen för sluten psykiatrisk vård!

  Jag reagerar också på att du skriver att det ”ryktas” om att det används för viktnedgång. Det är ett faktum att det används för viktnedgång.

   Det ”ryktas” också om att ett antal fd småmulliga svenska influencers använt sig av ozempic för kraftig viktnedgång. Eller är det endast träning?😉

   Om man själv inte är säker, vilket man ju inte är om man inte ser någon använda det, då säger man ju typ, det ryktas.
   Så inget att reagera på.

  Usch så tråkigt… hoppas verkligen att hon snart inser hur utåt det går och tar emot hjälp. Sen kan man undra hur ”bra vänner” hon har runt sig som t.om hjälper till att injicera skiten.

  Jakten efter det läkemedlet påminner lite om jakten jag upplevt efter Adhd-medicin. Jag står på det och har läst att folk tydligen letar efter det både pga få ökad koncentration men också som bantningspiller eftersom aptiten minskar… helt sjukt ju?! Man ska aldrig ta medicin man egentligen inte behöver, risken finns ju att de som verkligen behöver den tillslut står utan om det blir restat? (Som medicinen Paow tar)

   För att inte nämna att risken finns att utveckla missbruk. Tyvärr kan man ju bli lite ”hög” på adhd-medicin om man inte själv har adhd, och inte vilja gå tillbaka till att vara mindre produktiv och väga mer… :/

    Märks tydligt på paret B&J…

     Men b&j har ju adhd. De har varit på någon klinik i Danmark och fått diagnosen ställd.

      Så – det är ett ganska säkert tecken på att diagnosen ställts alltför snabbt och via en betald genväg.

       Att göra en privat NP-utredning behöver inte betyda att den blir bristfällig. Jag valde att utreda mig privat, eftersom den regionala öppenvårdspsykiatrin inte har resurser. Psykologen jag fick träffa sa uttryckligen att personer som skulle behöva utredas blir nekade p g a resursbrist. De som får genomgå utredning via den regionala öppenvårdspsykiatrin får ofta vänta år, trots att deras liv kanske rämnar under den tiden.

       Jag upplever att min utredning var väldigt grundlig. Man tittade på om det fanns andra förklaringar till mina svårigheter än NPF. Intervjuer gjordes med närstående, jag fick genomgå olika tester, flera omfattande intervjuer, berätta om min släkts sjukdomshistorik, göra drogtest, ta blodprover och fylla i självskattningsformulär. Jag fick prata om hur mitt liv sett ut från barndomen till nu. Utredningen gjordes inte i en hast och jag upplever inte att jag fick diagnos för att jag betalat för utredningen. Tvärtom sa min utredande psykolog att hon var restriktiv att sätta diagnoser och att det enbart ska göras om det står utom rimliga tvivel att en person har NPF.

       Att ta genvägar behöver inte vara något som är negativt. Den regionala sjukvården går på knäna. Mitt barn tog inte den privata vägen och vägen till utredning har inte varit annat än problemfylld. Från satt diagnos till läkemedelsinsättning har det tagit 8 månader (p g a regionens resursbrist).

        Danmark. Vem åker dit och betalar massor av pengar för att kanske få en diagnos..? Jag hade aldrig betalat massor av pengar till en privat vårdinrättning som tjänar pengar på att sätta diagnos och lite slumpartat skriva ut läkemedel man kanske inte behöver men som är najs om man vill vara ”smal och aktiv”. Och vad gäller B&J – det är inte hälsosamt att varva gröna smoothies, proteinpulver och festande.

       Precis. De har köpt en diagnos för att få fri tillgång på amfetamin.

     Vilka är b&j ? 😅🙈

      Antar bingo och Julia? Förstår inte riktigt varför man inte skriver ut namnen.. jobbigt att alltid behöva gissa

     Vilka är det?

  Håller med om att ”det ryktas om” får det att låta som att det är nåt skumt.

  Faktum är att det blivit relativt vanligt och förmodligen kommer substansen bli ännu vanligare och inom också börja skrivas ut av vanliga vården, inte bara vårdgivare som specialiserat sig på obesitas.

  Min man använder det med gott resultat. Efter att ha tagit prover på vanlig vårdcentral och sett att han är nära diabetes men även har hormonella avvikelser som försvårar viktnedgång men inte kunde få hjälp hjälp med någotdera där, vände han sig till en av nätläkarna. Där gjorde de fördjupade provtagningar och han får nu behandling med såväl hormoner som ozempic. Tacksam för att det finns alternativ som kan tas till innan det hann utvecklas till diabetes.

   ”Vanliga vården” skriver redan ut det.

   Sköldkörteln har med hormoner att göra, Ozempic kan bidra till cancer i sköldkörteln, och Ozempic kan även bidra till att man får diabetes, om man använder det trots att man inte har diabetes, så det där låter inte ok i mina öron.
   Sen, ”det ryktas om” handlar ju inte om att det är något skumt. Det handlar om att man inte själv vet, men man har ”hört rykten” om det.

  Alltså vad ska människan göra när hon blir lite äldre… hon är inte 20 längre men lever som nån slags tonåring på glid.. obehagligt

   Orolig för att hon inte blir så mycket äldre😳

  Folk med diabetes kan ha övervikt och så vidare

  Tror tyvärr inte att Paow någonsin kommer ändra livsstil eller börja göra sundare beslut. Men det är sorgligt att se, tänker på hur jobbigt det måste vara för hennes familj också.

   Hennes pappa har väl en Thailändska och nya knodd. Mamman har jag inte hört något om.

    Vadå har en Thailändska?

     Ja, el är jag felinformerad?

  Jag stod på en ”släkting” till dessa läkemedel, saxenda, som jag fick utskrivet fullt lagligt från vårdcentralen med indikation övervikt (tror jag hade bmi 32 ungefär). Dock utanför högkostnadsskyddet så betalde ur egen ficka.
  Jag ÅNGRAR att jag tog medicinen. Den dämpade min aptit men jag gick inte ner så mycket ändå (åt enligt VV) och när jag slutade med medicinen återkom min vanliga aptit. Värt att nämna är att jag efter några veckor på maxdos blev immun mot medicinen och alltså återfick min aptit. Kroppen hade vant sig. När jag stod på maxdos var det jobbigaste att jag fick klåda och blåmärken på injektionsställena. Låter harmlöst men tänk på att man står på en injektion per dag så under en månad har man stuckit sig i mage och lår 30 gånger! Önskar jag tagit ett foto för såg rätt hemskt ut efter ett tag…
  3 år senare väger jag mer än någonsin tyvärr. Och oroar mig ibland för risk för sköldkörtelcancer som står på bipacksedeln. Har idag långsamt hittat en sundare relation till mat och motion och slutat gå upp i vikt iaf. Nästa steg är att gå ner men vägrar ta till extrema metoder numera.

   Fy fan det låter skitjobbigt! Och insiktsfullt! Hoppas du hittar nån bra metod, önskar dig all lycka! Pepp till dig!

    Det var jättejobbigt! Och då hade jag ändå tur med övriga biverkningar. Var lätt yr och illamående ibland men mådde överlag bra. Har läst om andra som haft diarré och andra problem som gör det svårt att leva helt normalt. :/
    Förstår att dessa mediciner kan vara bra för personer med fetma som verkligen lider av sin vikt, men man bör vara medveten om risker och biverkningar. Det finns snällare sätt att ta tag i viktproblem, det är jag övertygad om. Har verkligen fått upp ögonen för hur mycket självhat som legat bakom bantning när jag läst boken Slutbantat.

  Den här människan är så genomtrasig. Sorgligt.

  inget farligt fett på hennes kropp. hon är ju jättefin. snälla du ta inte detta då det är cancerframkallande och ska enbart tas för grava diabetespatienter.

   Vad menar du med ”grava diabetes patienter”?

  Låter som ett otroligt rikt och givande liv att sitta på ett hotellrum i Thailand och injicera läkemedel som man inte på något sätt är i behov av, för att försöka tappa ytterligare i vikt för att känna sig fin och värdefull. Sunt, verkligen!

   Fruktansvärt sorgligt. Och jag tror tyvärr det finns mängder av ”Paow” som håller på så här. Drar de inte till Thailand för Ozempic, så är det full kroppskorrigering för halva priset på suspekt klinik i tex.Turkiet. Som vanligt behövs ett wake upp call där ngt fruktansvärt händer, och vi får läsa i medier om hur de ångrar sig å det grövsta. Dvs, om de ens är kapabla till att berätta sin historia. Läste nyligen om en frisk ung kvinna som skulle göra bla en bröstförstoring utomlands billigt, för hon skulle gifta sig. Numer sitter hon mer eller mindre som en grönsak i en elrullstol och kan varken prata, gå eller äta själv…Det är så ofantligt sorgligt, ett liv till spillo för ett par bröst, större rumpa eller en smal kropp.

  Hon är ju redan smal som en sticka. Det som på en normal människa är fett dvs bröst ,höfter och rumpa är ju bara konstmaterial som hon har sprutat in. Jag tror att hon tror att hon är tuff och provocerande fast egentligen framstår hon bara som tragisk och självdestruktiv.

  Tyvärr har ozempic varit helt slut i månader för oss med diabetes typ 2. Börjar lätta lite nu. Men fortfarande har många inte fått tag på något.

   Var bor du? Jag har alltid fått tag på det.

    Jag bor i Luleå. Men i diabetikergruppenpå fb. Ser jag att det har varit svårt att få tag i det i hela Sverige. Många har fått börja med Victoria istället. Folk har kört i timmar för att få tag på det. Även i Skåne som är långt från mig. Jag har åkt som längst 13 mil enkel resa för att få ut medicinen. Gratis till dig.

   Jag kan gå in på FASS och konstatera att samtliga apotek inom en radie på några mil har Ozempic tillgängligt…

    Jobbar på apotek i Göteborg och kan säga att vi har fått tre leveranser totalt av ozempic i år. Ett i februari, oktober och nu i november. Prognosen börjar förbättras så senaste månaden har det varit god tillgång, men enligt företaget novo nordisk kommer det med jämna mellanrum vara restnoterat resten av året och förmodligen även i början av 2024

    Så ja, det har varit svårt att få tag på det. Du har nog haft väldigt tur ifall du alltid lyckats köpa medan många varit helt utan medicinering

     Skulle hamna under sl kommentaren

  För ett tag sen väntade 60 stycken på Ozempic(Åland),fanns inte att få,för att det skrivs ut till överviktiga, så diabetiker fick vara utan . Rättvist?

   Samtidigt hetsas det ju om att fetma är fruktansvärt farligt och dödligt så varför skulle inte de patienterna ha rätt till ett läkemedel som eventuellt hjälper? Medicinen är godkänd för indikation övervikt/fetma så det är inte så att någon hittar på att de har diabetes för att få ett recept…

    Nej, ozempic är inte godkänt för indikationen fetma i Sverige. De läkare (ofta appläkare som vill tjäna pengar) som skriver ändå gör fel. De har bidragit till bristen och restnoteringarna som drabbar våra diabetiker och oss som förskriver som måste trolla och byta.

   Fetma och diabetes orsakar nästan lika många dödsfall årligen så jag skulle säga att båda patientgrupperna borde vara likvärdigt prioriterade för medicinsk behandling…

  Får sån dålig känsla av allt, känns som att denna resa blir spiken i kistan för henne. Det kommer spåra och inte sluta gott…
  Så himla sorgligt och ledsamt att se en ung tjej vara så trasig och destruktiv in public…

  För det första: Det finns ingen brist på det läkemedlet längre.
  För det andra: Både Diabetes 2 och övervikt är till stor del livstilsorsakat. Dock spelar obalans i hormonerna en stor roll.
  För det tredje: Diabetes 2 kan man kostbehandla. Det funkar sällan(mer än kortsiktigt) på överviktiga. Iaf inte kalorirestriktion.
  För det fjärde: Läkemedlet används under en begränsad period. Efter det går man upp ivikt igen, om man inte ändrat livstil.
  För det femte: Sköldkörtelcancer är en otrevlig biverkning av läkemedlet.
  För det sjätte: Övervikt är inte lika med ohälsa.
  För det sjunde: Camilla, din och andras överviktsoperationer är lika illa för hälsan.

   Har Camilla gjort en gbp??

    Hon har i podden sagt ett par gånger att hon är överviktsopererad. Tror att hon gjort en sleeve.

     Det skulle förklara mycket.

     Jaha hade ingen aning.

     Har en fråga, har flera vänner som gjort GPS, fasiken vad en del av dessa rapar nuförtiden. Seriöst, är det något som kommer efter op🤔

     I vilket avsnitt nämns det?

   Tack!! Precis allt jag hade att säga. Finna massa studier på de goda effekterna av kolhydratsreducerad kost vid diabetes typ 2. Det är eg. helt logiskt. Kroppen är insulinresistent och kan inte tillverka så mycket insulin som kolhydraterna man äter förutsätter och kapar man kolhydraterna går insulinbehovet ner drastiskt och man blir om inte helt frisk garanterat friskare.

   7. Lisa Marie Presley dog nyligen i sviterna efter en gastric sleeve (som hon inte behövde).

   Ofta är det inte alls övervikt som är illa för hälsan, utan all bantningshets.

    Det var nog drogerna som tog livet av henne.

  🥦🫑🥕🥑🫐

  Absolut. 🍌🍐🍅🌶🍅

   ☝Var till Mimmi.

  Ozempic i THAILAND går bra men covidvaccinet var gift.. 🐒

  Hur kan man bli förvånad över vad Paow gör 2023? Låt henne hålla på, den enda anledningen att hon lägger ut sånt här är för att det genererar visningar som i nästa steg blir pengar. Hon är smart ibland.

  Jag har använt det för viktminskning. Fick av en helt vanlig läkare. Fungerade skitbra och jag är för första gången på väldigt många år normalviktig enligt bmi.

   Att Paow tar det är dock galet. Helt jävla galet.

   Tar du det ff eller har du slutat, och vad hände isf då?

    Jag går på underhållsdos. Så jag tar det fortfarande.

  Varför skrivs det inte mer om att Ozempic och liknande läkemedel bryter ner muskler och inte bara fett?! Jag förstår inte att folk som bara vill gå ner några kilo tar detta medel. Muskler är SVÅRT att bygga upp, speciellt om man är över 30. Förutom biverkningar som diarré och magproblem, sköldkörtelcancer och kroniska magsjukdomar, högt blodsocker när man väl slutar med medicinen…

   Sköldkörtelcancer var någon råttor fick i extremt mycket högre dos än vad människor tar.
   Tar man det för viktminskning ska man inte sluta utan det är för de allra flesta en livslång behandling. Man kan dock försöka sluta efter minst ett år som viktstabil. (Detta är om man får det av en läkare här. Inte Thai-Ozempic.)
   Jag har gått ner 4 kilo muskler. (Har en våg som mäter allt möjligt.) mer än 25 kilo fett.

  Vad ska hon med Ozempic till? Hon har ju varken diabetes eller övervikt.

  Hur vet hon om det är äkta? Tänk om hon injicerar något helt annat…

   Hon verkar ju inte direkt främmande för diverse substanser…

  https://www.lakemedelsvarlden.se/ozempic-finns-trots-brist-for-dem-som-betalar-sjalva/

  Det verkar finnas ett fabrikat som inte går under högkostnadsskydd. Därav kanske de olika buden om det ”finns” eller är restat. Det finns ifall man betalar fullt pris.

   Det ingår aldrig i högkostnadsskyddet om man inte har diabetes.
   Många som söker på fass kollar fel och kollar på parallellimport och inte från Novo Nordisk och därför ser det ur som det inte finns.
   Wegovy är inte lanserat här än, men kan finnas ibland i mindre mängder som parallellimport.

  ”Ryktas om” – va?!
  Det skrivs ut av läkare….!

   Fast om man inte själv vet säkert utan bara har hört rykten så ryktas det om. Så många som inte förstår?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.