Smink – enligt grabbvärlden

@filipdikmen

Svarar @Margareta Grääs Smink enligt grabbvärlden: en rapport av Filip Dikmen.

♬ originalljud – Filip Dikmen

På uppmaning av Margareta Grääs så recenserar Filip Dikmen vad grabbvärlden tycker om olika typer av sminkning.
Spontant verkar grabbvärlden enligt Filip varken gilla färgglada sminkningar eller ombre-bryn, men smaken är ju som baken…
Han gör även skillnad på ”sexy-ja” och ”fru-ja”, alltså sminkvärlden enligt grabbvärldens version av ”hora/madonna”.

Tror ni resten av grabbvärlden håller med om Filips recension, där hans syrra även gör ett inspel på den allra sista sminkningen?
Får man recensera smink på det här viset eller är det bara en patriarkal objektifiering av kvinnor, trots att det var en kvinnlig smink-influencer som kom med förslaget?

Vi minns väl alla hur det gick för Vlad Reiser efter hans recension av Tiktok-tjejer, där han bedömde huruvida de dansade för sexigt, och betygsatte dem på en skala från ”pappas ängel” till ”Haram”.
Han blev smått cancelled efter det, vilket resulterade i att han tog en time out, efter att först ha bett om ursäkt för sin video.

Vlad har förresten delat en video på Youtube där han berättar om hur dåligt han mått sedan det här hände, och hur han fått tillbaka sina panikattacker efter att ha sluppit dem i flera år.

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Män bryr sig enbart om utseendet, så vem fan bryr sig om vad män tycker. Jag älskar att vara så ”ful” som möjligt och se hur besvikna männen blir, man ser i deras blickar hur besvikna de blir, de ser nästan kränkta ut när man är ful, och jag tänker ”Det hade du inte förväntat dig din jävel! Du hade förväntat dig att jag ska vara ”snygg” för din/männens skull, och här står jag ful framför dig, där fick du, din jävel!”. så brukar jag tänka när jag träffar män och jag skrattar och njuter inombords över att de fick en ”ful” tjej att titta på. Det var därför jag var fet också, jag var smällfet innan, enbart på grund av männen för att se deras besvikna blickar och tänka ”HA HA HA! Nu måste du titta på en fet tjej! Ha ha ha, din jävel!”. Men sen så gick jag ner i vikt (enbart för hälsan, eftersom jag fick hälsoproblem).

   Jösses vilket skadat tankesätt.
   Varför skulle någon ”förvänta” sig att du skulle se ut på ett visst sätt?

    Ett nättroll. Har varit många märkliga kommentarer från Lina på senare tid 🙂

    Bara ignorera Lina under alla inlägg så löser det sig.

    Jodå visst har det blivit mer att män vill se omgjorda kvinnor. Stor mun o stora bröst och babianröv. Sorgligt men sant.

     Kommer väl från porrindustrin,där helrakat,jätteläppar och fejktuttar och löshår dominerar.Många mäns dröm är nog vill nog ha en livs levande porrdocka. ..Svårt dock att förstå varför kvinnor vill se ut så och dra till sig den typen av män. Det verkar så desperat.

      Verkar korkat att helraka sig för att sedan sätta dit löshår😉

   @Lina mår du bra? Kan vara den märkligaste kommentar jag läst på länge.

    Lina är bloggens hustroll…

   Du var fet pga män…? Nu har det nog slagit slint i huvudet om du resonerar på det sättet.

   Lite Gräddeumpa-vibes 😅 hur mår du?

    Troll som driver såklart!

   Lina, du måste seriöst söka hjälp om du inte trollar. Hur går det med den nya yngre på ditt jobb som du störde dig på förresten?

   Sök hjälp 😞

   Men snälla Lina, måste du förstöra vartenda kommentarsfält?

    Men det är ju detta hon vill, uppmärksamhet, bättre om vi bara ignorerar 😅

     Deppigt ändå att ha ett så tråkigt liv att man känner att man behöver trolla i kommentarsfältet på bloggbevakning 😩

    Snacks om att ha problem om man måste hänga upp sig på någon annans kommentarer.

     Snacka

   😂😂😂 tack för ett härligt skratt så här på morgonen, sann historia eller ej

   Lina är den roligaste i det här kommentarsfältet! MER SNÄLLA!

    Som Katteva i Maggans blogg som hon polisanmälde.

  Sandra beijers katastrofer till reklammärkning idag…
  ”Just nu låter Vinoteket mig testa deras Gastrolåda, med vin som paras ihop med mat. Perfekt eftersom det är oftast så jag dricker vin just nu, nåt glas till maten med min kille. Tack för det Vinoteket (inte säker på om detta är reklam men jag säger reklam här nu iaf!).”

  Och

  ”Detta är i alla fall lite reklam – jag gjorde ett samarbete med Länsförsäkringar Fastighetsförmedling på instagram. Dom kom hem till mig och gjorde ett Hemma-Hos. Ingen har betalat för att jag ska tipsa i bloggen, men jag ville göra det ändå. Bilderna blev så mysiga. Reportaget finns här.”

   Hur kan man inte veta om man gör reklam eller inte? Spelar hon dum?

   Plus: hon bryter mot alkoholmarknadsföringslagen (om det nu är reklam). Man får inte använda bilder på det sättet hon gör. Man får bara presentera alkoholen som den är rakt i ett glas eller flaska, inte i en härlig miljö posandes som hon gör.

   Är så lessssss på influencers som inte pallar läsa på om rådande lagar där de verkar inom. Jag jobbar med marknadsföring och håller koll på vad man får och inte får. Med alkohol är det extra noga.

    Passande vara iaf

    Väldigt konstigt dock om vinoteket ej har koll på det?

    Hur håller du dig kontinuerligt uppdaterad? Jag jobbar också inom marknadsföring och det känns som att jag kollar hundra olika källor hela tiden 😄 Tänker om du kanske är mer streamline:ad än jag?

   Hon som tom jobbat med reklam 😀

   ”Inte säker på om detta är reklam”… jag måste säga att det är ett rätt lojt förhållningssätt hon har till sitt jobb. Vore intressant om andra yrkeskategorier gjorde likadant och bara chansade lite, istället för att kolla upp de lagar, regler och förordningar som gäller. En busschaufför som inte är riktigt säker på om det är höger- eller vänstertrafik. ICA-kassörska som inte pallar scanna dina varor utan bara chansar och säger att du ska betala 8 papp. Eller kanske jag som är lärare bara kan gå på feeling och ge F till de elever jag ogillar och A till den som verkar duktig? (Ja, verkar duktig. Eftersom jag ändå ska gå på feeling kan vi ju strunta i examinationer.)

    Också dåligt deal att bara få betalt i vin… 😆

   Anmäl henne då så får vi svar på om det är OK eller inte.

   Hur drack hon oftast vin förut, till lösgodis direkt ur boxen, ensam?

  Fy fan, det här påminner om när typ Vecko Revyn brukade ha killar som skulle recensera tjejers utseende. Äckligt.

   Fast det är ju skillnad på att recensera någons utseende mot någons sminkning. Var någon veckotidning på 90talet där kvinnor skulle kommentera nakna mäns snoppar. Det är väl sjukt om något..

    Typexempel på whataboutism

     Har du lärt dig ett nytt ord😂

   Det är ju PÅ SKOJ!

    Ja, en del snoppar var riktigt roliga😂

  Slutade sminka mig för många år sedan då jag blev sjuk och fick en medicin som gjorde mig darrig (händerna alltså)

  Och nu är det rätt skönt att inte göra det, stor tidsbesparing och eftersom jag ofta är trött så får jag inga pandaögon när jag gnuggar loss.

  Däremot är jag väldigt medveten (kanske man kan kalla det) om att jag har finnar i ansiktet och de verkar bli värre med åldern.
  Det är något jag skäms över och tycker är jobbigt, varför är just finnar något som är skämmigt, det är ju liksom inget jag valt eller skapat avsiktligen.

   Jag fick jättemycket finnar efter 40årsåldern. Gick till hudläkare och fick Tetralysal ?utskrivet att ta flera månader och då försvann finnarna.

   Sminkar mig i princip aldrig, ögonbryng absolut ibland och mascara om jag måste. Känner mig nästan alltid fin, men när jag sminkar mig blir jag bomb! Älskar att känna mig skitsnygg utan smink. Det är otroligt viktigt.

   Acne eller andra hyproblem…Testa Paulas Choice 2 % BHA, det verkar funka mot allt! Finns liten förpackning att köpa o testa ist för den större som är rätt dyr. Jag hade problem med rödflammig,blemmig och känslig hy,testade PC på kvällen och på morgonen var hyn jättefin,som nåt jäkla mirakel!Använder nu nån gång i veckan och hyn är så mkt bättre.

  Känns det inte lite passé att killar ska recensera tjejers utseende för nöjes skull?

   Fråga Miss Weed 😀

   Är inte hela Filip lite passé? Så det passar ju

   Jag tycker det är en skillnad på att tycka till om smink. Det handlar inget om personens utseende (rent kroppsligt). Smink är något jag valt att måla dit, det finns trender som är fina och fula. Jag kan själv tycka att min sminkning genom åren har varit mer fin/ful. Det handlar inte om att jag är ful. Kan dock tänka att vissa ser på det på ett annat sätt.

   Nu var det ju inte tjejernas utseende, utan typen av sminkning som det handlade om.

  Oj, tror han att man kan göra så där?

   Börjar han inte fundera på att sluta lägga upp sina åsikter och låtsas att drt är så ”alla tycker”?

  Filip Dikmen har sen dagen han upptäckte att han hade en mun att prata med övertygat människor att han har rätt i allt. Det är läskigt hur man kan hjärntvätta folk om vad som är rätt och fel om man spelar tillräckligt övertygande och gapar högt. Usch

  Man både får recensera sminkningar så OCH det är en patriarkal objektifiering. Jag tycker det är rätt sunkig humor han ägnar sig åt här men fånigt att prata om vad man får göra och inte som i att man ska bli cancelled och tvingas gå ut med en ursäkt för att man skämtar om att någons sminkning är ful. Jag har exakt lika sunkiga åsikter som han gällande de där sminkningarna men skulle såklart inte göra en video om det.

  Det finns ju hur mycket som helst sånt på tiktok. Tjejer som har åsikter om killars skägg, frisyr, kläder, hobbies osv. Och killar som har åsikter om tjejer.

  När utsågs han som talesperson för grabbvärlden?

   Han har generellt sett rätt åsikter, förutom #4 och ”sexig ja”, men den senare är kanske ett filterproblem snarare än sminkning?

   Mvh grabb

  Har ni sett den där videon där en ung kille recenserar sminkningar och säger typ ”du är modig som dyker upp på en dejt utan smink och med bara lite läppbalsam” fast tjejen på bilden har massor med smink.

  Väldigt rolig. Ska se om jag hittar den.

  Fick hem gravidleggins igår. Bland det skönaste jag haft på mig, min sambo tycker att de är sjukt osexiga. Men han såg i alla fall glad ut när jag sa att jag är nöjd med dem.

   Vilken taskig karl som säger att dina gravidbyxor är osexiga. När ska du föda?

   Hade jag en kille som sa så skulle jag inte vara kär i honom. Låter helt osympatisk.

   Köpte du dom för att vara sexig?

   Det är ju osexigt i sig att va gravid så… Kanske inte fokuset att va sexig just då heller.

    Det finns många karlar som tycker att gravida kvinnor är fina.

     Fin och sexig är ju inte samma sak dock

      Skulle vara kul att se en sexig gravid karl. Leta efter pillevitten under magen😀

   Är väl skitsamma vad han tycker? Du köpte völ inte dom för hans skull? 😅

    Han kan väl ändå ha lite empati när hon bär hans barn. Förhoppningsvis..

  Fru-ja och sexig-ja var ju väldigt lika?

  Han har ingen syster 😊

  Vad har hänt med Filip Dikmen, undrar jag?

  Alla vet väl vid det här laget att smink som killar inte gillar är det absolut snyggaste, så schysst med lite bra tips!

  Ser bara ett jätteskägg och någon vars ortenbrytning eskalerade för varje mening.
  Tror ingen tjej bryr sig om vad han tycker.

  Det där är inte hans syster. Det är Madeleine.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.