Vad är hårfrihet värt i pengar?

Jag har ju börjat lasra mig igen med förhoppningen att nu bli av med håret för alltid! Och det tror jag absolut att jag kommer då min vän har en extremt kraftfull och bra maskin på sin salong. Efter två behandlingar så hade SÅ mycket hår försvunnit (var exempelvis helt len där nere, iiiih så underbart) och nu efter min tredje behandling har jag höga förväntningar, hehe.
[…]

Något som jag har reagerat på nu efter min tredje graviditet är alla skäggstrån. Alltså HERREGUD vad glad jag är att denna laser som jag kör nu faktiskt fungerar. Kul att se ut som jultomten i jul liksom 😉 Nej, men hormonerna gör ju verkligen sitt och jag vet att jag är långt ifrån ensam att få hår på väldigt oönskade platser under/efter en graviditet. Har verkligen fått mycket mörka, grova strån och hade absolut inte orkat typ noppa eller raka min haka resten av livet!? Får panik av tanken. Tacksam, tacksam, tacksam för lasern! // Gabriella Joss Possler

Gabriella Joss Possler tillängnar kroppsbehåring ett helt inlägg, och sättet hon beskriver processen och sin tacksamhet till lasern får det att låta som att den botat henne från en dödlig sjukdom. 
Jag förstår att man kanske vill få bort hår lite här och där, men kan inte säga att jag någonsin tänkt på hårväxt som en av livets större katastrofer, och definitivt ingenting jag skulle lägga 50 000 kr på, när det ändå inte verkar fungera.
Gabriella har ju fått tillbaka sin hårväxt, trots att hon blev garanterad hårlöshet efter att ha betalat en salong 50 000 kr, så vad är det som säger att det kommer fungera den här gången? Hur mycket pengar är hon beredd att lägga för att slippa dra några varv med en rakhyvel lite då och då?

Hur ser ni på det här?
Gabriella tycker det är värt pengarna. Jag gör det inte.
Vad säger du?

100 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Att alla gör som de vill. Inte så mkt att tycka om hit och dit.

  Lina, vad är din take?

   Och hur mycket av ens CSN-lån är detta belle?

    47.5% skulle jag säga.

  Fast det är ju inte bara att ”dra några varv” imo.. med rakningen kommer kli, eksem, torr hud, slöseri av tid, pengar och energi och så vidare. Hade absolut gått och lasrat om det var fastslaget att det fungerar och är ofarligt. Ändå värt 50k!

   Men det är bara min take. Vet ju inte vad Lina tycker.

    Försöker du du få Lina att framstå som konstigt/galen med den kommentaren? Du och personen ovan har ingen aning om det faktiskt är en person som bara trollar eller om det är något annat som ligger bakom.

     Nej asså jag är genuin, Lina är den roligaste kommentatorn här. Jag vill höra hennes åsikt.

      Det här tycker jag
      Är mobbning. Vadå Lina ?hör du inte att din kommentar år plump och onödig.

       Du läser in det du vill. Jag tycker Lina har skakat om här inne lite och vill ha mer av det.

    Dra nu inte några egna slutsatser. Jag bara sade att jag inte vet vad Lina tycker. Take a chilledillpill!

   Precis, jag vill vara rakad men det är så sjukt tråkigt och tar så mycket tid, därför struntar jag ofta i det och gör det ganska sällan

   Problemet är att det inte funkar när man blivit grå 😉 eller har völdigt ljust hår. Men håller med fy fasen, vissa har inget alls o andra som en gorilla. Tar så mycket tid o energi. Vaxar men det får man ju fortsätta med

   Det är ju ofarligt. Och funkar på de flesta med mörkt hår och ljus hud.

    Men hur vet man att det är ofarligt? Jag skulle vilja göra det, och har egentligen ekonomin för det, men vågar inte. Tänker tex. att det måste vara någon slags strålning? Jag inbillar och intalar mig själv att man kan få tex. bröstcancer senare i livet om man lasrar armhålorna

     Det är ju jättevanligt. De skulle inte få göra det om det var farligt.

      Det har man ju dock sagt om otaliga saker som sedan visat sig vara jättefarliga på lång sikt.

   Fattar dock inte hur det kan kosta 50k?? Hur många behandlingar behöver hon? Jag har gjort tre behandlingar på ben och armhålor i London och det har kostat mig ca 2000 hittills (tror inte ens det men rundar upp). Lägg till murran och ansikte för extra typ 500 per gång och då är vi uppe i 3500 för tre sessioner. Man behöver typ tio tutti och så rundar vi upp igen och kommer då upp i typ 11-12k. Kollade priserna på en salong här nu och tio sessioner ”full body and face” hamnar på 20k med den dåliga kursen för kronan nu. Hur scammad blev hon lol

    Det är extremt dyrt i Sverige tyvärr.

     Som allt annat!!!

     Det går att hitta billiga ställen. I min stad iaf.

  Det hade varit skönt att slippa raka sig, har dock inte råd att betala så mycket för det

   Du kan ju helt enkelt låta bli att raka dig, det är gratis.

    Det är oftast så det blir, men jag VILL vara rakad 😉

     Men varför vill man se ut som en liten flicka där nere?

      För det är fräscht. Finns inget värre än när man kommer till offentliga toaletter och det ligger könshår på ringen.

       Haha, va? För det första har jag aldrig varit med om att det legat könshår på ringen på en offentlig toalett, däremot avföring i olika former som jag tycker är bra mycket värre! 🤮

       ”Fräscht”

      Varför vill man se ut som en djungel där nere?

      Tycker inte man ser ut som ”en liten flicka”, finns ju andra skillnader. Det är skönt att det inte är nåt hår i vägen när man själv eller nån annan tar på en, när man torkar sig, när man har mens…

     Då kan man ju ställa sig frågan, varför vill jag vara rakad?
     Det är faktiskt helt sjukt att folk nuförtiden associerar helt vanligt hår med att vara ofräsch.
     Håret på kroppen är ju oftast en symbol för att man är vuxen och passerat puberteten. Varför vill man åter se ut som ett barn och om man tar det lite längre, hur kan ett hårlöst underliv vara normen och folk tänder på det. Tycker det ger lite taskiga vibbar.
     Varför kan inte våra stackars kroppar få vara som dom är?
     Måste dom hela tiden ändras, aldrig duga och alltid (nästan) pratas nedsättande om.
     Nånting i samhället är rejält fel och kroppsfixering är säkert en del av det. Fler och fler lider av psykisk ohälsa och mår dåligt av alla krav.
     Kanske dags att börja tänka om.
     Jag rakar mig inte, är inte smal, gör som jag vill, tycker som jag vill, står uppför mig själv och andra, inga ingrepp och annat som förändrar mig och jag mår toppen mentalt. Ingen psykisk ohälsa alls. Visst, så enkelt kanske det inte är överlag, men man måste ju börja nånstans.

      Man får göra som man vill. Själv trivs jag med så lite går som möjligt, just i underlivet och under armarna handlar det inte mest om utseende utan om känslan och fräschhet för mig. Inte särskilt jobbigt att ta bort heller, knappast nåt jag lider av liksom.

  Jämfört med vad exempelvis botox kostar tycker jag inte att det är särskilt mycket, jag hade lätt gjort det på utvalda ställen (under armarna och bikinilinjen, där jag inte kan raka pga känslig hud) om det fungerade men jag har ljusa hårstrån så det är kört. Min kompis lasrade benen när hon fick sitt första jobb med riktig lön vilket är över 20 år sedan och de är fortfarande helt hårfria. Perfekt förutsättningar dock, relativt ljus hud och mörka hårstrån.

  OT Det enda Paow verkar göra i Thailand är att köpa weed.

   Vad trodde du att hon skulle göra där? Bygga skolor för hemlösa barn och finna jesus?

    Nej men de flesta som åker till Thailand sitter inte på ett hotellrum i Bangkok och knarkar hela resan. Det vanliga är väl att resa runt och besöka olika stränder och öar, kolla tempel, åka longtail-båt, dyka eller snorkla, gå en matlagningskurs, ta en thaimassage på stranden osv. Finns det verkligen inget annat i Paows liv än att knarka, supa och shoppa? Jo just det, skönhetsingrepp också.

     Paow är inte de flesta. Paow är Paow.

     Men är du förvånad?

      Alltså ja, jag är nog lite förvånad över att det finns så otroligt tråkiga människor. Nog för att Paow är Paow och man inte kan förvänta sig särskilt mycket sv henne, men jag är nog ändå lite förvånad över att ett ungt par som Paow och hennes kille kan åka på en resa till Thailand, med obegränsad budget, och ändå få det att se så oerhört tråkigt och fattigt ut? Tror att en fattig tiggare på Bangkoks gator lever ett rikare och roligare lov än Paow.

       Fan jag måste nog följa henne på instagram igen hör jag
       Hahahaha

    Haha! Det hade varit årets chock!

  Jag hade kunnat göra tex bikinilinjen men eftersom jag inte är 100% säker på att det är riskfritt så vågar jag inte göra det

   Inget i livet är 100% riskfritt. Du kan bli påkörd av bussen imorgon.

  Ja men runt 50.000 skulle det nog vara värt om det verkligen funkade. Om det kommer tillbaka efter en tid eller om typ 10% av håret kommer tillbaka så att man ändå måste raka, då är det inte värt speciellt mycket för mig.

  Ju äldre man blir (är 48) så kommer långa strån på hakan, mitt på låret exempelvis, på magen, bikinilinjen blir bara mer osv. Det är ett jäkla pill av att noppa, raka och plocka. Måste raka tårna!! Så jag kan absolut förstå Gabriellas tankegångar. Det som förut var att man rakar sig lite under armarna och benen blir bara mer och mer. Suck..

   Yup. I am turning inte a man.

  Det kräva dock mer än en behandling för att bli hårfri. Laser verkar endast på folliklar i sin tillväxtfas-

   Ja en behandling kostar inte 50k

  Varför berättar man på sin blogg att ”jag är helt len därnere, iiiih så underbart”? Varför vill man att okända människor ska veta en sådan privat sak om en? Det är ju inte bara fjortisarna som följer, utan släktingar, barnens kompisars föräldrar, personalen på barnens skola osv… Vill man verkligen att alla dessa ska vara uppdaterade ang ens könsbehåring? 😳

   Jag skulle verkligen bry mig noll procent om jag fick reda på att en kollega rakade könet. Kom tillbak när du sysslar med bajssex, då kan det skvallras loss!!

    Skulle i alla fall tänka att här är en människa utan gränser och integritet.

   Hon vill ju vara så attraktiv som möjligt, ingen kan ju ha undgått hennes utseendehets.

  Helt ärligt. Jag tycker inte ens att det är värt pengarna en rakhyvel kostar.

  Har monasuniversum gått ner i vikt?tänkte att hon tränar ju inte ialf

   Tycker inte vi ska sitta och granska någons kropp på det sättet

    Nu råkade jag märka det, att hon ser smalare ut! O kommer nu ihåg att hon provade någon dräkt som tränar kroppen typ.

     Inte bara råkade märka det utan råkade skriva en kommentar om det också! Låt hennes kropp vara.

      Hon själv skriver ju om det, var och varannan vecka.

     Bara för att du tycker att du råkade märka det så behöver du inte starta en diskussion/frågeställning om hennes kropp och hurvida hon gått ner i vikt eller inte.

   Vill man bara åt viktminskningen så är kosten a och o. Speciellt för kvinnor. Träningen ger andra hälsofördelar så klart men rent viktmässigt så är det kosten man ska lägga om.

    Exakt.
    Det är väldigt tidsineffektivt att använda träning för att skapa underskott.

    Det är i köket du skapar underskott.

    Träning är ofantligt positivt såklart men av andra anledningar.

  Jag har så svårt att förstå denna enorma fobi för kroppshår. Mer hår åt folket säger jag!

   Kanske inte en fobi för alla. Jag personligen vill inte vara nere och mysa med någons mus och så är det värsta busken med hår som fastnar i tänder och hela köret 🤣

   Nej tack till mustasch och skägg säger jag (på mig själv).

    Och underlivet, brr, så äcklig känsla när håret är överallt och fastnar och geggar ihop sig.

     Ja fy, speciellt när man har mens. Ryser av tanken

      Konstigt att typ ingen reflekterade över det för 30 år sen. Då hade de allra flesta hår på könet utan att det var något konstigt. Men nu helt plötsligt tycker alla att det är superäckligt med hår. Och typ bara på tjejer också, många har inga problem med att killar har hår på benen men för tjejer är det big no no. Jag fattar inte skillnaden. Bävar för den dagen min dotter får kroppshår och alla ska tala om för henne hur äckligt det är 😞

       Nä men tider och hygien går ju framåt och utvecklas. Förr i tiden var det väl vanligt att hela familjen på 7 pers badade i samma vatten också. Skulle du vilja det idag?
       Ingen tycker nog det är ”fel” med hår men många uppskattar den rena och fräscha känslan av att vara hårfri.

        Hygienen har ju dock inte utvecklats och gått framåt kanske när det gäller just raka underlivet. Snarare försämrats av att ta bort håret som finns där av ett syfte. Säger inget om att man vill raka sig samt är självklart att de flesta är styrda av normer i samhället, men blir sjukt irriterad när man ska prata om kroppshår som ohygieniskt. Dessutom verkar det enbart vara ohygieniskt på kvinnor. Märkligt det där.

        Skulle inte ha jätteproblem att dela badvatten med familjemedlemmar. Sen vet jag inte om 20-30 år sen räknas som ”förr i tiden” Håller med anonym, vem har fått för sig att hår är mer ohygieniskt? Den som vill ska självklart ta bort hår men kom fan inte och säg att det inte handlar om normer och ideal. För det gör det i allra högsta grad

        Men det är ju ofräschare utan hår? Det är ju fastställt medicinskt. Mer grogrund för bakterier och svettningar som ökar svampangrepp. Håret är ju de facto där för att skapa en luftficka för luftcirkulation och för at skydda den känsliga huden.

        Kan absolut köpa argumentet ”det är finare” (även fast jag inte håller med alls, hår är såå mkt vackrare och kvinnligare enligt mig), men jag köper absolut inte argumentet om fräschhet då det inte finns något som helst stöd för det – utan tvärtom.

         Har inga av de där problemen. Skulle aldrig kalla könshår äckligt eller ohygieniskt men vill inte ha det på mig själv eller min partner just för det känns så mkt bättre utan och har inga problem av att inte ha nåt.

          Äsch, så fanns det en annan A längre ner när man väl tog ett nick haha.

        Men snälla sluta prata så som om att det vore fräschare och renare med ett rakat underliv än ett med hår. Om ni läser på lite (om vd läkarvetenskapen/forskning säger) så lär ni er att det är helt fel och faktiskt det omvända som gäller. Ni får slätraka er hur mkt ni vill men påstå inte att det är mer hygieniskt än att ha kvar behåring.

        Det beror snarare på p*rren som påverkat alla att man ska vara hårlös

       Mensihopklibbat i hår var nog lika jobbigt på den tiden som idag. Men man pratade inte om saker på den tiden.

       Att könshår skulle vara äckligt överlag är inte heller något mogna människor pratar om.

       Jag får däremot extrema kräkningar om jag suger av någon och får hår i munnen, jag spyr på riktigt, och får gräva med hela handen och naglarna i munnen för att få ut håret. Det går bara inte.

        Fast ni pratar ju om det här och många unga läser här och får till sig att det är äckligt.

      Ja precis, jätteobehagligt. Obs, för mig, på mig. Skiter såklart i hur andra har sitt könshår.

  Jag har extremt tjockt kroppshår och många strån. Jag blir som en man med mycket kroppsbehåring. I ljumskar och mellan benen får jag exem, det luktar illa, och kliar av svetten som samlas in av håren under dagen, och sen natten.

  När jag struntat i att raka benen, och underlivet en period får jag skavsår och det blir nästan infekterat, speciellt på sommaren. Jag blir luggad av underkläder och trosskydd. Om jag ska raka mig tar det typ en timme. Det är jättejobbigt.

  Om jag rakar jag mig regelbundet(var 3e dag) tar det ca 20 minuter), det är jobbigt.

  Ansiktet får jag skrapa och noppra varje dag, jobbigt bara det.

  Så jag hade definitivt betalat 50 för att aldrig behöva det igen.

  Och nej, jag vill inte vara helt täckt med svart behåring. Det är inte skönt när jag tar på mig själv, och det är ännu mindre skönt när någon annan tar på mig. Jag tycker inte det attraktivt, och det värsta är att jag lider fysiskt av det. Så kom inte med några råd om att jag borde lära mig att acceptera det.

   Jag har det precis likadant.
   Idag hörde jag två kvinnor som diskuterade mitt ansiktshår, rakar men det blir stubbigt och mörkt efter en dag. Blev så himla ledsen, aldrig överhört någon som pratat om mig på det sättet innan.

    Det är jättejobbigt, aldrig hört någon kommentera det, måste känts som en kniv💔

    Även fast jag aldrig utsätter mig för att träffa någon när jag varken nopprat eller använt ögonbrynskniv, så kan jag inte låta män smeka mitt ansikte, jag tar bort deras hand direkt även fast det är en handgest av att dom tycker om mig och vill ta på mitt ansikte för att jag är vacker.

    Det kan ju kännas stubbigt efter tre timmar.

    Men fy. Vem gör så? Skulle aldrig diskutera någons utseende på det sättet.

  Och jag förstår inte varför folk bara inte kan acceptera att vissa inte gillar hår, inte vill ha hår på vissa kroppsdelar. Men jag förstår inte varför hon behöver tala om hur len hon är down there. Onödigt

  Fungerar laser för att få bort håret? Vill testa men inte kasta pengar i sjön då jag hört bådeoch kring det. Men skulle vara så skönt att slippa håret på överläppen, under armarna och på benen 😅🫠

   Om du funderar på laser är mitt tips att gå till en som är shr(?) medlem för då täcker deras försäkring om någonting skulle bli knas.

   Jag lasrar ben, armhålor och bikinilinjen för att jag har ljus hy med grova mörka hårstrån. Detta är mitt komplex, hårig hehe och avskyr att behöva raka (varannan dag). Betyg?

   Benen är efter två behandlingar ganska lena!!! Helt fantastiskt 😍 Hårsäckarna under armhålorna och mellan benen påverkas av hormoner och är således svårare att få bort lika ”snabbt”. Så, tänk på detta☺️

    Tack för att du tog dig tid att svara 😘❣️

   Nu går ju utvecklingen framåt hela tiden så det är kanske bättre lasrar nu. Jag gjorde 8 behandlingar av bikinilinjen för ca 5 år sedan. Då märkte jag ganska stor skillnad, dvs mindre hårväxt, men nu är allt tillbaka igen tyvärr.

  Älskar min buske!

  Rakat armhålorna sen högstadiet. Pallade inte nu i somras, första gången på x antal pr, men tog ett ryck sen och rakade…

  Och shit vilken skillnad, blev MYCKET klibbiga och svettigare UTAN hår. Har ju inte haft ngt att jämföra sen 90-talet men nu vet jag och kommer aldrig raka armhålan igen

   Tvärtom för mig, vill ha lite hår där då jag tycker det ser lite coolt och sydeuropeiskt ut. Men luktar svett direkt, vilket jag aldrig gör annars. Tyvärr.

    Ja jag har förstått att det är så för många och trodde det skulle vara samma för mej.
    🤣

  Det hjälper ju inte av bara en behandling utan man får göra flera. Om man inte är så brydd kan det vara bara för att man inte är det såklart eller så har man inte så mkt. På benen är ju en sak men jag tex har synlig mustasch och mkt hår på halsen under hakan. Det tänker jag absolut mkt på och lägger tid och pengar på att få bort.

  Någon som kan tipsa om en bra salong att göra laser på innanför tull (Stockholm)?

   Kristall Beauty Klinik på Frejgatan. Jag har provat flera ställen i Sthlm men tycker denna har bäst maskin/resultat. Natalia är supertrevlig men kan inte så mkt svenska. Rekommenderar varmt!

  Nu tycker jag personligen att Gabjoss -thhjiiiiiii-tuttar-röv-gotti-fruktfat-gotti🍫 och Johanna Bladh- amnings-galning- har- inga- gränser- ☺️ och tingelinn har mycket gemensamt☺️
  Tack för mig! Är inget troll, så bespara er den kommentaren☺️

  Är det någon som har erfarenhet av permanent hårborttagning i ansiktet (laser eller annat) i Göteborg? Tips på salong? Tänker varje dag att jag vill göra det men tycker att det känns så himla jobbigt att gå till en salong och visa upp det jag skäms över mest typ.

   Jag vill gärna också ha tips i Göteborg så följer. Jag gick och gjorde det 2010-2011, men inget försvann. De sa att jag nog hade för ljusa hårstrån, men mina hårstrån är kolsvarta. Tänker att en del har hänt sedan dess, men blir ändå osäker iom att jag redan betalat så mycket för något som inte fungerade.

   Dit jag ha gått så rakar de först om man inte gjort det själv innan. Så vill du ha behandling för ansikte/haka så betalar du för det och så jobbar de över de hela den ytan med lasern, de behöver inte se hårväxten innan. Laser är den enda skönhetsbehandling jag gjort och jag var länge otroligt hårig på benen och tyckte det var skitjobbigt, så för mig var det verkligen värt det. (Tror i efterhand att det berodde på högt östrogen pga kopparspiral). Jag bor utomlands så några 50 000 var det inte tal om, snarare en tiondel för alla sessioner och då gjorde jag mer än benen.

  Jag har lasrat armarna (ja, jag har håriga armar) och nu ska jag börja lasra min bikini line, men jag är lite nervös.

  Är det någon som har gjort det och kan lugna mig? Funderar på om man kan ha trosor på, och om man måste raka allt. Jag vill bara ta det på sidorna som syns utanför trosorna.

   Jag hade trosor på och rakade bara där jag ville bli behandlad med laser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.