Budget-tips?



Engla delar med sig av lite ”budgettips” med annonslänkar inne på sin blogg, och en läsare ifrågasätter hur mycket budget det är att tipsa om ett schampoo för 500 kr och en sheetmask som kostar 100 kr/styck. 
Jag kan spontant känna att det möjligen kan vara förtjänsten som avgör vilka produkter en influencer tipsar om.
Om det står mellan två schampoon och den ena ger en högre provision än den andra vid klick eller köp, så tror jag de flesta influencers väljer den, snarare än den de tycker är absolut bäst.
So call me cynical…
Jag tänker också att det är annonslänkarna som ENgla tjänar sina pengar på och då har man kanske inte råd att vara genuin, ärlig eller transparent?

Vad är budget för er?
Inte är det ett schampoo för 500 kr, i alla fall inte för mig.

96 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Från en som tvättar håret med vanlig tvål och har noll koll på andra produkter – finns det schampo som kostar mer än femhundra spänn ens?

      ”hihi se på mig, jag är sååå obrydd med min tvål i högsta hugg och nu ska jag leka dum för att få billiga pluspoäng hos andra som också är såååå obrydda om sitt utseende och inte fallit för patriarkatets skönhetshets. Hihi ni är så dumma”

      Helt ärligt du kan inte tänka dig det själv om det finns?

        Otrevlig kommentar, kanske har du ”vaknat på fel sida sängen” idag…

          Nej den var menad otrevlig för första kommentaren var så fruktansvärd korkad.

            Alltså vissa här..? Är du likadan i verkligheten? 🤔

              🥰ja🥰

            På vilket sätt var den korkad? Dina slutsatser från kommentaren visar på tydlig oförmåga att tolka text samt svårigheter att inte läsa in egna problem. Undra vem som framstår som korkad?

              Du tror jag

                Wow, du är i alla fall konstant i din omogenhet.

            … och du verkar vara en oerhört korkad person…

        Oj, där vaknade vi på fel sida idag. Jag tror faktiskt till och med att du ha vaknat på patriarkatets sida idag. Tufft med männen för dig? Att ständigt jaga efter att bli omtyckt av männen? och nu tappade du det tyvärr, så blir det så ofta blir, kvinnor kämpar för livet och stångar sig blodiga med att vara så snygga och smala som möjligt för att jaga efter männens uppmärksamhet, och någonstans längs vägen så tappar de tyvärr det och börjar att attackera de kvinnorna som inte jagar efter männens uppmärksamhet. Oj, som du tappade det där. Men det är inte enkelt att leva efter vad patriarkatet/männen vill, så jag förstår att du tappade det.

        Jag visste inte heller att det fanns schampo för 500 kr, det är nog inget konstigt att inte veta det, man måste nog vara hårexpert för att veta det.

          Så less på detta vänstersnack. Man bryr sig väl om sitt utseende för sin egen skull, skiter fullständigt i hur andra ev har åsikter om hur jag ser ut. För karlarnas skull? Lägg ner..

          Alltså är du på riktigt? Inte fan köper jag dyrt schampo för att få mäns uppmärksamhet 😂

          Att vara pick me girl är att vara på patriarkatets sida. Googla.

        Jag har fyra centimeter långt hår, varför ska jag lära mig om schampo? Men med inlägget blev jag ändå lite nyfiken.

        Tur att det börjar bli pepparkakesäsong snart.

          Hade kortare hår än så ett tag och skulle aldrig tvätta håret med någon random tvål. Men ja, är du nyfiken kan du ju titta dig omkring nästa gång du köper tvål.

          Pepparkakor finns ju ändå året om. Äter man för många blir man larvig.

            Hahaha för många blir man larvig😂 håller med

          Jag har också kort hår men är ändå medveten om vad som finns. Vet även att det finns schampo för män även om jag är kvinna. Jag vet att det finns äldreboende även om jag inte är äldre själv. Osv osv.

        Skrattade högt, det var fan mitt i prick! 😀

      Vilken tvål använder du?

      Varför tvättar du med vanlig tvål? Använder du inget balsam?

      Har du kort hår?

        Jag har axellångt, tunt och lockigt hår, och har testat en mängd olika schampon (dyra och billiga). Bland annat det där dyra som Engla tipsar om. Men sedan några år tillbaka tvättar jag med aleppotvål, och mitt hår har faktiskt aldrig varit finare. En tvål kostar runt 40 spänn, och håller i en evighet.
        Som balsam använder jag antingen surskölj (gjord på hibiskus och läkemalva) om jag orkar stå och blanda till det innan duschen. Håret blir superfint av det, men det är onekligen lite omständligt… Oftast använder jag ett balsam från Bruns (som går att tvätta ur med aleppotvålen).

        Det finns säkert många schampon som funkar jättebra för många, men det vore roligt om fler vågade prova att tvätta håret med hårdtvål. Förutom att ens egen ekonomi tjänar på det så är det även en bra grej för miljön.

          Köper du sursköljen eller gör du den själv? Skulle du kunna länka?☺️

            Jag tror att du får svaret om du läser kommentaren.

            Jag köper torkad hibiskus och läkemalva (två separata förpackningar) på kemikalieklok. Jordklok har hibiskus, men inte läkemalva. Har du lockigt hår kan jag rekommendera att använda läkemalva också, men har du inte det så räcker hibiskusen. Läs mer på kemikaliekloks hemsida om du vill veta mer.

      Nej det finns en EUlag som säger att schampo inte får kosta över 500 kronor.

    Ofta är ju dyrare produkter drygare också. Budget behöver ju inte bara vara ”10kr” för det är ganska oekonomiskt i längden. Så för det priset om man räknar med vad man får är det ett smart budgetalternativ.

    Så tänker jag iaf.

      Hmm, det måste ju vara extremt drygt, alltså i förhållande till andra produkter i den prisklassen om det ska komma ner på ”budget”, för att inte tala om hur det står sig i förhållande till ett schampo för säg 50 kr. Prisvärt kan det såklart vara men budget, nej tycker inte det kvalar in där.

        Det är en förpackning på en liter vilket många verkar ha missat. Att riktiga schampon innehåller betydligt mindre vatten än de man köper på Ica är ju välkänt.

          Jag köper också enorma förpackningar. Har lärt mig att liter-/kilopris sjunker ordentligt även på skönhetsprodukter och som de säger är de även drygare. Att använda något ifrån ica blir inte så stor skillnad i slutändan.

          Det missade jag faktiskt! Om det är en liter i flaskan så kan man nog kalla det budget ändå.

      Helt riktigt!
      Jag räknade ut nån gång att mitt dyra schampo å produkter egentligen kostade mig 1/3 av ett skräpshampo.
      Mitt dyra(inte 500pix men typ 260) va drygt och gjorde, tillsammans med resterande produkter, verkligen håret rent och återfuktat så jag inte behövde tvätta det lika ofta. Mitt hår mådde ju dessutom bra så behövde inte lägga massa pengar på styling å frisör g du lr att gå håret att se finare ut, jag tog hand om det från grunden med bra prod ist.
      Många billiga produkter innehåller ju dessutom mest vatten å några väldigt billiga skitingredienser. Då kan man ju diskutera om man inte egentligen gått minus för man har köpt en produkt som inte fungerar, den innehåller ingenting bra.

    Men engla har väl ett vanligt jobb också?

    Kommer aldrig glömma hon som kommenterade att hon trodde länge att Englas blogg hette ”En glass how room” 😂

      Åh gud vad skönt, så läste jag också och kände mej så dum när jag fattade! Känns bra att inte vara ensam haha

    Visste inte ens att det fanns schampo för 500 kr, de allra dyraste brukar väl kosta 250-300
    kr för 200 ml (Kerastase och såna ”frisörmärken”), ett schampo för 100-150 kr känns lyx för mig. Schampo är dock alltid bättre när det är lite dyrare tycker jag, att köpa schampo för 25 kr, då kan man lika gärna tvätta håret i diskmedel känns det som, billiga schampo är alltid sämre.

      Mitt schampo och balsam från Rahua kostar 489 kr styck på Kicks.
      Jag tvättar håret en gång i veckan och deras schampo är extremt drygt. Jag tror en flaska räcker i flera månader och då har jag hår till midjan.
      Man får räkna på vad man tycker är viktigt.
      Vill man tvätta varje dag så är det klart att ett sånt schampo blir dyrt.

        Hade nog inte valt detta schampoo efter att ha läst recensioner.

          Avgör recensionerna hur det fungerar för dig? 😊

            Jag brukar kolla recensioner innan restaurangbesök. Läser även Råd&Rön, är väl inget konstigt.

          Kollar man upp Rahua i OnSkin-appen får det extremt bra betyg (som baseras på ingredienserna/innehållet) till skillnad från de flesta andra varumärken som säljer hårprodukter. Jag har precis börjat använda Rahua pga det, än så länge är jag nöjd 🙂

            Rahua är precis vad hår behöver.

        Har också hår till midjan. Tvättat det 3 ggr i veckan. Köper mitt schampo på Ica eller HM. Räcker också ett par månader.

          hur långt ens hår är spelar ju mindre roll, alla som vet något om hår vet att man bara ska tvätta hårbotten och sedan bara låta längderna sköljas.

            Fast det är nog skillnad. Hopplöst svårt att få shampoot att inte komma ut i längderna när man sköljer. Jag tvättar bara hårbotten, men fel schampoo torkar ut längderna alldeles förskräckligt ändå

              det ska komma ut över längderna när man sköljer?

      What… Såklart finns det. Jag använder ett schampo som jag betalade 800 kr för. Har dock känsligt hårbotten och det är det enda som funkar.

        800 o du kommer inte ihåg namnet?? 🤪

          Så rolig du är. Från märket Dr Barbara Sturm.

      Finns billiga som är bra. Men tror lite dyrare har bättre innehåll. Och är drygt. Har långt hår så byter mellan lite billigare och ett som kostar ca 250.

      Det är inte som att det handlar om en 250ml flaska. Det verkar som att ingen har tittat speciellt noga på det där tipset.
      Det är en 1000ml flaska som kostar 500kr. Alltså en hel liter.
      Med tanke på att mitt schampo kostar 1400kr per liter så tycker jag att det där var rätt mycket av ett budgettips faktiskt.

        Precis, mitt schampo från apoteket kostar ca 400:- per liter. Nioxin är ett betydligt mer avancerat schampo. Slänger in en länk här för det är magiskt för hårbotten oavsett om den är fet eller snustorr. Håret blir jätte mjukt och återfuktat det med https://www.apotea.se/kerium-extra-gentle-physiological-gel-shampoo-400-ml?gclid=Cj0KCQiAo7KqBhDhARIsAKhZ4uj-FbI6orgdTvF_0X3MIHDHiOk3YHDvGWunfzeLN0lgpdhjCgvNceQaAunlEALw_wcB

      Stämmer absolut inte att billigare alltid är sämre. Ännu en illusion för att lättlurade kvinns ska spendera hutlöst med pengar på finare förpackningar.
      Har midjelångt hår och aldrig använt annat än Barnängens 15 kronors schampo och balsam och jag får alltid komplimanger av frisören för min fantastiska hårkvalitet. Har blivit pålurad ett schampo för 300 spänn av en frisör en gång, men det gör jag aldrig om för det gjorde absolut ingenting för mitt hår.
      Allt handlar om vad man gör med håret i övrigt dvs. låt bli att styla en massa i onödan, tvätta sällan, borsta inte blött, stressa inte, rök inte, osv.
      Gener spelar in lite, men inte så mycket som många tror.

      Det går jättebra att tvätta håret med YES-diskmedel faktiskt,spä ut med vatten först bara. Också aleppotvål nån nån har använde,och vanlig barntvål.

        Nån här använde,ska det vara.

      Men det är fel det Camilla skriver. Lite granskning innan inlägget vore nog på sin plats 😅 Ett kit med schampo, balsam och hårbottensmedel kostar av Nioxin över 500. Men då är det alltså TRE produkter du får.

      Enbart schampon eller balsamet kostar typ 160 kr.

      / mvh slavisk Nioxin:are (lila och blåa serien har räddat min hårbotten)

    Budget budget som att jag inte har mer än till mat och hyra. Då skulle jag köpa nåt på ÖoB och hoppas på det bästa. Nu har jag pengar men är chockskadad av inflationen . Då köper jag ett som jag tycker är bra för 250 kr och är noga med att inte använda mer än jag behöver och kramar ur det sista ur flaskan.

      Gjorde man inte det innan inflationen drog iväg också?

        Nja, tänkte nog faktiskt inte lika hårt på om jag verkligen behöver tvätta håret då. Har fått nån allmän snålknäpp nu och kan tänka mig fler dagar med knut bara för att vara sparsam.

    Vad knäppt att hennes man och barn använder ett dyrt Nioxin-schampo mot håravfall som duschkräm.

    Fascinerande att Englas blogg lever fortfarande. Har den inte snurrat runt på repeat i en 10 år sisådär. Exakt samma innehåll om och om och om igen.

      Liiiite har det hänt där, iaf utseendemässigt……

        Jag tycker att Engla och JossPoss är så lika varandra! Alltså att Engla är som en äldre version av JossPoss bloggmässigt och stilmässigt. Familj, konsumtion och sexiga selfies i en salig blandning. Långt tjockt löshår ner till midjan, superlånga akrylnaglar, brun utan sol, kritvita blekta tänder, fixade bryn o fransar, fillers, botox, silikonbröst, mummytuck, gymma hela tiden, powerwalks, utbränd, svindyra märkeskläder, supertighta kläder, fota klyfta hela tiden, fota rumpa hela tiden, suuupersnäll mamma, godhjärtad, kalas, porrig string vid poolen, hembakt, fredagsmys, alla kläder i vitt/svart/beige, all inredning i vitt/svart/beige, köpa nya produkter hela tiden, köpa ny garderob hela tiden, sälja av grejer på bloppis, komplicerad relation med sin biologiska mamma, skriver om låg självkänsla, mode, kärlek till barnen. Upprepa om och om igen.

          Tycker att det börjar synas på Engla att allt fix inte står sig så bra i längden.

          Har aldrig tänkt på det men faktiskt, deras bloggar är rätt lika. Både verkar vara väldigt godhjärtade personer som verkligen lever för familjen, gillar dem båda på så sätt. Men det är väldigt mycket samma: utseende, familj, kläder, mat, gym repeat (du var lite mer utförlig!). Inga tecken på några andra direkta intressen eller någon form av utveckling/fördjupning i något, nyfikenhet. Rätt så behagligt men har tyvärr ledsnat lite på deras bloggar.

          Stor skillnad på att Gabjoss skriver mycket (hintar) om sitt sexliv etc, Engla skriver aldrig om sånt.

            Englas man har (hade iaf) en kalender med lättklädda bilder på engla i sitt garage. Garaget där han hade mekarhäng med sina polare. Hade blivit obekväm om min mans kompisar såg mina lättklädda bilder men jag kanske är för pryd.

            Engla berättade väl också i bloggen om sitt svettiga sexliv som krävde regelbundna hårtvättar eller vad det nu var?

          Gabriella har väl ändå inte dyra kläder. Hon köper ju typ Nelly osv. Har aldrig sett Gabriella ens ha en märkesväska? Tycker hon verkar rätt ointresserad av dyra/lyxmärken.

          Gud så spot on haha!

      Hon har väl haft sin blogg i 20 år.

        Till vilken nytta tro 😀

      Samma som Toftby. Inga kommentarer heller.

    Vem är hon och vad gör hon mer än att ge budgettips?

      Hon var en av dom första i bloggvärlden

    Detta känns fortfarande som en ickefråga eller ickedebatt. Jag köper schampoo för 20 kr på Rusta men har noll problem att lägga 3000 kronor på en ask färgpennor. Mina nyaste byxor är från 2019 men min bil tillåts kosta över 10.000 i månaden. Tror de flesta som har en medelinkomst har prioriteringar som andra inte skulle göra, i det ljuset är schampoo för 500 spänn knappast någonting att höja på ögonbrynen för.

      Det var ju ”budget” som var grejen. Skulle du rekommendera din bil till allmänheten som en ”budgetbil”? Den kanske är en budgetbil för dig om du egentligen velat ha/tidigare haft dyrare bilar. Men rent generellt ingen budgetbil även om du kanske får väldigt mycket bil för pengarna.

        Sett till hur mycket jag kör och på vilka underlag så är min bil defintitivt ett budgetalternativ även om den kostar mycket pengar. För någon i södra Sverige som kör 500 mil om året i och kring stan så är den inte alls prisvärd. Så det beror på vad man har för behov och intressen. Det jag försökte komma till var att om Engla har som intresse att vara fin i håret så är kanske schampoot för 500 kr ett rimligt budgetfynd för henne medan det är otänkbart för någon som inte är intresserad av hårvård.
        Det är nog omöjligt att rekommendera någonting som är lika prisvärt/funkar lika bra för alla eller ens de flesta.

          Om den kostar mycket pengar så är den ju inte ett budgetalternativ. Budget betyder ju att det är ett billigt alternativ.

    Om det är så drygt som hon säger är det budget enligt mig. Absolut att inköpskostnaden är hög men det är en engångskostnad. Själv köper jag schampo och balsam i den prisklassen och tvättar håret ca 1 gång i veckan och flaskorna räcker i drygt ett år. Då har jag ändå långt och tjockt hår och schamponerar alltid 2 gånger (vilket man ska). Det är även bättre för håret (och miljön) än de billiga.

      Tycker inte att schampo balsam och dusch är fräscht efter 1 år.

    Rent generellt så känns Englas blogg så otroligt otidsenlig i en tid av inflation och miljömedvetenhet. Varje årstid/högtid ska det shoppas nytt år efter år. Kanske de juliga sängkläderna, muggarna mm. som köptes förra året funkar i år också? Samma med vinterjackor, skor och ja allt i princip. Bara att köpa nytt hela tiden!

    Det en liter i flaskan, fortfarande inte budget men inte svindyrt per ml heller. Jag köper ofta storpack av mitt favoritschampo då det sparar lite pengar. Hade ju kunnat köpa schampo på Ica och spara ännu mer pengar, men alla har vi väl våra prios?

    Engla, vilken flashback från de gamla bloggdagarna!

    Inte verkar hennes produkter hjälpa mot det plastiska utseendet. Hon är ju helt sönderfixad!

      Marcus, vissa tankar kan man hålla sig för sig själv. Det är totalt onödigt att kommentera att folk skulle vara sönderfixade. Hoppas interligt att du inte talar så med kvinnor omkring dig.

        Jag hade faktiskt en kollega som hade fixat till sig ankläppar och jag talade om det för henne enskilt så klart. Hon hade inte uppfattat alls hur det såg ut.

          Hoppas du fick ett enskilt samtal med chefen samt en skriftlig varning. Kvinnors uppgift i livet är inte att vara knullbara för dig.

    Om det är dyrt eller billigt går inte att avgöra utifrån de förutsättningar som ges.

    Vad är literpriset, t ex?

    Sen är det subjektivt såklart, tvättar du inte håret så är det snordyrt, vill du hellre lägga pengar på annan konsumtion så kommer du också tycka att priset är högt.

    Ja osv

      Kostar 500 för ett paket med balsam, schampo och hårbottensmedel. Tror det är ca 300 ml. Tycker det är ett lagom pris för hårprodukter som faktiskt gör vad dem lovar.

      Brukar köpa separat om något tar slut före annat, kostar då ca 160 kr. Lila serien kör jag nu (nummer 5 tror jag det är).

    Kör Barnängens Glans-schampo och balsam. Billigt och mitt hår blir toppen.

    Budget är ca 25kr. Sällan jag har något dyrare. Det dyraste jag köpt är för 75kr. Mitt hår är tjockt utan löshår och jag är mycket nöjd med håret.

    Chill!!! 500 kr för 1000 ml schampoo är inte jättedyrt. Det handlar ju om 1 liter!!!! Tycker jag är en väldigt bra pris om det är drygt, bra osv.

    Okej, det där är priset för en liter och det schampot är drygt. Tvättar man dessutom på rätt sätt och ca två gånger i veckan bör ett vanligt 300 ml-schampo räcka ca 5-6 mån. (Sen är det ju vissa som behöver tvätta oftare men som ett riktmärke då.)

    Kom ihåg: schampot är för hårbotten, balsam är för längderna ☺️ är schampot drygt behöver man inte ta så mycket, och vill man att det ska löddra mer så ös på med vatten, inte produkt!

    Jag har alltid köpt Dove (39kr/st) eller Sunsilk (20kr/st)schampo & balsam.
    Och jag har väldigt långt och friskt hår.
    Frisören blev chockad när jag berättade vad jag tvättade med och jag har gått till samma nu i 9år.

    Hade en period när jag testade dyra märken, men de var bara pengar i sjön för min del 🙂

    Där har vi nån med medelålderskris deluxe. Skäms kraftigt å hennes vägnar. Känns som att hon fick ångest av att dottern växte upp och började få uppmärksamheten på stan så stackarn behövde börja en desperat jakt efter en svunnen ungdom. Plastigt var ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.