Jannes jultips

Johanna Toftby är i sitt esse inför julen, och hennes Janne passar på att peta in ett litet jultips i all sin enkelhet på hennes blogg.

Går din partner i spinn inför julen? Skulle du tycka det vore skönt att slappna av lite och se en go serie eller match? Ta på dig matfixet, knalla ner till din lokala favoritpizzeria och hämta hem en härlig middag, skoja till det med ett glas vin och sitt ner och njut. Detta fixade jag ikväll, händig som få!

Passa gärna på att ta en väntöl med pizzabagaren så blir det ännu mer kul att hämta take-out. // Janne på Johannas blogg

Ett tips helt i min smak, trots att jag inte dricker varken vin eller öl, men en kebabpizza?
Man KAN inte gå fel med det!

193 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja han är väl för härlig Johannas tokige kille!

   Hehe 😅 såååå kul kille…

   Verkligen. Vilket kap!
   Istället skulle män kunna steppa upp lite så kvinnorna slipper gå i ”spinn”. Läste om nått som kallades Dad harmony som skulle ut på späckad julturne. Antar då att det finns ungar som moms-en får rodda samtidigt som julen ska roddas . Och papporna kommer hem när allt är klart och ser förundrat på vad som gömmer sig i alla paketen från ”pappa och mamma”.

    Varför ska man gå med på att bli tokiga för kvinnans hittepå?

    Kvinnor kanske borde lära sig av dessa avspända män och följa med på att skita lite i.

    Bästa jag visste var julaftonskvällen hos pappa,där blev det som det blev, och vi alla syskon älskade det, slappnade av, umgicks avspänt. medans mamma var tokig i flera veckor för att allt skulle vara såååå perfekt.

     Blir man tokig av att fixa julklappar till sina barn och vara hemma inför julen? Är mer än julen hemma som ska roddas med i december. Lucia på förskolan, julfest på skolan, avslutningar osv.

     Skönt för dig att du gillar det avslappnade. Själv tyckte jag att det sög att ha en pappa (skild från mamma) som var skönt avslappnad och glömde fixa både jul och födelsedagar och skolavslutningar när det inföll på hans veckor. Avslappnad eller obrydd i vad andra tycker är viktigt?! Vem vet.

      Du blandar ihop en avslappnad pappa med en pappa som inte bryr sig.

      Lägg inte ord i min mun. Min far var inte alls som du påstår. Varje allahjärtansdag tills jag flyttade till ny stad kom han upp med gelehjärtan, om jag jobbade och han skulle iväg kom han in i butiken med en ask, eller så lämnade han den på bordet hemma och skrev mitt namn på en lapp.

      Han visade på sitt sätt. Och det finaste var att vi var välkomna, med öppen kyl, mat, en chipsskål på bordet, och en kastrull glögg på spisen. ”är ni hungriga kan vi äta, annars finns chips och skumtomtar.

      Synd att du har en urusel far, men en bra far står inte i skinnförkläde och bakar bullar, gör julgodis, köper 20 julklappar, har skinkafton, adventsfikat för släkt och vänner, slår in sina paket själv, bjuder på ris ala malta på juldagen. Gör egna julkort….Hör du inte ens själv hur sjukt det låter?

       På tal om att lägga ord i munnen…

       Kommentaren var ett svar på pappor som åker hemifrån och kommer hem lagom till julafton när mamman fått fixa ihop det. Det är att vara obrydd tycker jag. Medan du jämför det med en pappa som fixade jul åt er. Vad har det med pappor som lämnar familjen lagom till när julstöket ska börja?!

       Den sista delen av ditt inlägg; Så som mammor gör, menar du?

       Väldigt glad att höra att du haft en fin far som lämnat geléhjärtan varje år.

       Tycker inte det låter sjukt, varför skulle inte kunna va en bra far?

     Var väl inte att skita ”lite” i, i exemplet ovan. Resa bort hela december och komma hem till julklappar från en och fix.
     Dessa män som är härligt avslappnade brukar ofta ha en inte lika härlig egenskap av att de även skiter lite i andra än sig själva också.

     Tycker inte att vi ska klandra mammor som vill göra en mysig jul för sina barn. Tycker vi ska klandra de män som inte vill lägga två strån i kors för detsamma.

     (Och nej, jag har inte själv barn med en sådan man.)

      Men vadå, man får ju skit om man köper mer än två julklappar till sina barn. Tänk på miljön!

      Min pappa hade julmat, glögg, julklappar, men han förstörde inte en hel månad för att göra en dag till den heligaste på hela året. Det var det som var skönt, det fanns en person som inte stressade och pressade sig själv.

      Men visst, om ni gillar det, så gör det. Men klaga inte på att andra är mer chill. Det luktar avundsjuka, att man kan ha det bra ändå och barnen är nöjda.

       Som sagt, jag har varken barn eller en mansbebis och har lagt julen på precis den nivån jag själv vill ha det. Så avundsjuka kan du påstå om du vill 😊

        Så det är okej för dig att lägga nivån på julen där du vill ha den. Men en man ska gå över sin gräns för att hålla sin kvinna lugn?

        (Ja, jag är barn till en mamma som gjorde för mycket, och till en pappa som var avslappnad för att han inte töjde på sin nivå).

         Nej jag tycker att man får kompromissa åt bägge håll i en relation. Men många män tycker att en bra kompromiss är att kvinnan gör allt. Win win, hon gillar ju ändå att fixa och dona.

         Nivån är väl lämplig att lägga någonstans mittemellan vad den obrydda pappan och den neurotiska mamman tycker. Så får båda bjuda till för att hålla det däromkring och hjälpas åt.

          Håller inte alls med. Varför ska man mötas i mitten av ett bra mentalt tillstånd och ett dåligt?

          Skulle du suga mer kuk för att din partner mår dåligt annars, och du också får må sämre än om du suger så mycket kuk du mår bra av?

          Totalt orimligt.

           Okej med den nivån så lämnar jag här. God natt!

           Om man mår så mentalt dåligt av att behöva kompromissa och hjälpas åt kring en så trivial sak som att fira jul tillsammans, då ska man nog inte bo ihop. Än mindre skaffa barn ihop. Varsågod. Gratis tips från coachen.

           Jag har inte dom problemen, det ser du nog i mina kommenterar😎

           Det jag har tagit med mig av alla här, är att jag har rätt, och jag är glad över min uppfostran och att jag blivit visad ett alternativt sätt, som gjort att jag älskar julen, och enbart gör det jag klarar av från år till år.

           Nu förstår jag också vad folk menar med att deras julkänsla blir harmonisk när dom umgås med mig🙏

           Önskar er alla en fin, lugn, glädjefylld december utan besvikelser från familj och partners! Och att ni kan ge det samma till era familjemedlemmar♥️

      Man får väl sätta dessa i jobb om de är så initiativlösa själva. Mina barns pappa kom hem med fin julgran, kastade även ut den senare. Trasslade upp julgransljusen😉 Fixade julskinkan, Janssons frestelse, Ischoklad mm. Jag pyntade, roddade ihop släkten och handlade julklapparna, kan handla presenter typ året om när jag hittar något intressant och lägga undan till julklappar. Då blir det ingen stress i december. Varför hänger man ihop med tröttmössor🎅

       Det är ju en del va prroblemet, att kvinnor måste va projektledare…

        Det är inte så jobbigt, hellre det än att gnälla över att man inte får hjälp. Kom ihåg en kompis som fick barn samtidigt som mig. Hennes man fick knappt hålla i dottern, absolut inte byta blöja mm. Sedan kommer hon och gnäller över att han aldrig hjälper till😂

         Men det är fel, man ska kunna samarbeta och ta intiativ ändå!

     Hmmm din mamma kanske inte hade varit tokig i veckor om er pappa hjälpt till också….

      Varför skulle han hjälpa henne i hennes jul-mani när han hade oss halva dagen och fixade julen i sitt hem?

      Nu gjorde han det, skjutsade henne när hon köpte julklappar till oss, handlade maten som hon skulle ha. När hon tyckte att han skulle göra julbak gjorde vi det. Men fortfarande ingen stress och press. Det är hennes issues. Och dom får hon ta hand om. Inte någon annan.

      Därför vi är så chill nu som vuxna inför jul, vi gör det vi känner för och mår bra. Allt annat är skit samma.

      Underbaaart😍

       Och de som fixar mycket gör det väl för att de vill det också. I fallet i inlägget har inte kvinnan själv påstått att hon är hispig. Det är hennes man som påstår det. Vad hon själv tycker framgår inte.

        Varför är det en diskussion varje år isåfall om kvinnor och deras julhets.

        Kvinnor som mår dåligt av all julhets borde prova att bara skita i det. Gör det som är ”nödvändigt”, och njut istället.

         Jag tycker det verkar som att de flesta som klagar är de som lever med män som inte gör något alls. Där kvinnorna har lagt det på en rimlig nivå men får rodda med allt i december. De vars barn skulle få växa upp utan både jul och födelsedagar om inte kvinnan fixade. Jag kan ändå förstå att man hellre fixar än att barnen blir besvikna.

         Tycker sällan att det är de som älskar att fixa och greja massor och överflådigt som klagar. De gör ju mycket för att de gillar det och VILL göra allt det. Jag tycker de som klagar är de som bara önskar att mannen gjorde något.

          Men skit samma egentligen. Nu ska jag sova och jag menar verkligen inget elakt i diskussionen😊 trevligt med lite andra åsikter och erfarenheter. Sov gott och god jul i förskott.

          Då får man dra ner själv. Många ensamstående som lider under julen för att dom ställer krav på sig själva som dom inte kan leva upp till utan att må dåligt.

          Och det är väl det som är det viktiga? Att familjen mår bra. Eller ska familjen mår dåligt för att mamma inte är nöjd med sig själv?

          Jag förstår själv julhysteri, jag älskar julen. Men jag väljer från år till år vad jag klarar med, utifrån mitt mående.

          Det kan vara bra att kvinnor får en tankeställare, inte bara skylla ifrån sig. Köp julklappar, två st. Färdigkokt skinka, och färdig Janson.

          Men mååå bra, det är väl inte så kontroversiellt egentligen, i andra sammanhang?

           Men hur lågt ska man sänka nivån? Är väl rimligare att bägge vuxna i en familj hjälps åt att fixa den rimligt låga nivån. Vad är man annars två för om man inte ska hjälpa varandra?

           Fullt rimligt i en familj tycker jag är att man kommer överens om nivån man ska lägga jul/semester/nyår/whatever. Och sen delar man på ansvaret för det man bestämt. Är svårt att ha en relation om man vägrar kompromissa åt något håll och då kanske man gör bäst i att gå isär. Och det gäller inte bara julen.

           Nej man kan inte kräva att den andra ska engagera sig i en sagojul men man kan inte heller vägra att hjälpa till att julen alls ska bli av. Så ser jag på det. Men vi behöver inte vara överens. Vi ska nog inte leva ihop ändå misstänker jag 😁

           Men om familjen vill ha en mysig traditionell jul, ska de lida för att en inte vill hjälpa till att fixa det och drar hemifrån? 🎄🎅🎅🤶🧑‍🎄

           Ska vi inte sjunga we shall overcome nu och skåla i en glögg?! Låt julens glädje lysa in osv osv

           Hur lågt ska man sjunka? Den får nog varje individ svara på haha. En intellekt funktionsnedsatt hade nog varit jättenöjd om hen värmde en färdig Janson till sina middagsgäster. Hade jag varit bortbjuden hade jag varit tacksam för det också, men liksom ett barn så värdesätter jag kärlek, omtänksamhet och fridfullhet🫢

           Själv var jag livrädd för tomten, så julen var en plåga tills dom slutade med den hemska gubben. Där sänktes ribban😁

           Fast är man en familj så är det ju inte bara individen som ska sätta nivån utan man får göra det tillsammans enligt mig. Komma överens. Gillar någon att pyssla och pynta mer så kan det göras utöver det man kommer överens om, om lusten finns men utan krav på den andra. Men man hjälps ändå åt med det man kommit överens om.

           Jag är nog bara lite emot det egoistiska tänket i en familj och det åt bägge hållen. My way or no way funkar sällan i en relation, inte enlig min erfarenhet i alla fall. Men jag bor ensam och utan barn så jag sätter givetvis nivån själv och den brukar bli mycket låg. Däremot firar jag julafton hos min syster och då vi kommer överens om nivån vi lägger oss på. Vad ska vi äta och vem tar med vad, ska vi köpa julklappar eller inte, osv. För mig vore det orimligt att vägra hjälpa till om man ska fira ihop, bara för att min personliga nivå ligger långt lägre än hennes tex.

           Moddades så det var nog ett tecken på att göra natt här 😊 nåja. Trevligt att diskutera ändå. Hoppas julen blir fin hur den än blir 😊🌺

       Tänk våra julgranar hos pappa. Han satte i ljusen, och sen fick vi klä den, nådde vi inte mer än två grenar upp så gjorde det inget,vi hängde där vi nådde. Men beröm fick vi, och han va med hela tiden. Och så stolta vi var!

        Men det är ju skillnad mot för kommentaren du svarade på där papporna reser bort och kommer hem till en fixad julafton. Du kan ju inte påstå att din pappa la sig på den nivån. Han fixade ju ändå jul, något många mammor också gör. Långt ifrån alla pyntat huset till tänderna och skapar en sagojul. De flesta får ihop en lämplig nivå på julen. Bara det att många mammor får ansvara för både det och resten av hemmet medan pappan gör noll.

         Oj, jag ber om ursäkt för att min kommentar handlade generellt om kvinnans roll under julen. Jag tar tillbaka allt jag skrivit och menade inget dumt. Var mer en tankeställare generellt till kvinnor att sänka kraven, och att man kan lära sig av pappor ibland.

         Fy vad dum jag känner mig nu. Önskar att alla kvinnor får den julen dom skapar♥️

          Haha ja de kan lära sig av papporna och dra på retreat 1-23 december 🧑‍🎄 där har vi kvinnor mycket att lära av.

          Skit i barnen och deras jultindrande ögon. Mamma behöver spaaaaa

           Haha vilken svart-vit människa du är🤣

           Okej, ursäkta igen för mina ordval, jag menade ”utföra oralsex på din partner”. Jag vet ju inte om du är gay, straight eller mitt emellan😊

           Svart vit… säger den som är strängt emot kompromisser pga mår mentalt dåligt av det 💫

          Och jag glömde. Du är förlåten! Fast ej för att du började svamla om att suga kuk. Med sådana ord i din mun blir det inga julklappar av tomtefar.

     Ja. Kvinnor borde lära sig av männen. Så kan både männen och kvinnorna åka iväg på harmony tour i december så kan de små barnen fixa julen. Julefrid åt alla ❤️❤️

      Japp! Det är precis det jag menar! Äntligen fattar någon.

   😂 Så glad att man är singel!

    Var det singel eller Johannas kille som var dina val?😅

   Gamla bilder från förra julen, syns på ögonen att det är före operationen. Så de börjar inte helt toktidigt med julpyntet i alla fall.

    Du är besatt. Sök hjälp.

     Ha ha! Ok!

    He he, när hamsterkinderna avslöjar allt😂🐹

   Du vet när bloggen stått helt stilla i ett par år. Ellos, restaurangbesök och matlådor. Släng in ett julinlägg om dagen (ink Ellos dock) och sambon för att dryga ut lite. Blev det bättre 🙈😂

    Johanna är inte riktigt rätt vaccinerad när det gäller vare sig blogg eller jul.
    Bloggen är samma samma, sponsrade resor till Österrike. Miljarder bilder på en och samma maträtt, matlådor till bortskämda ungar och en massa recept som ofta återkommer.. och sen julen, ….vad har hon för läsare, vilka är de, i vilken ålder? Det är jul jul jul månader innan jul och sen plockas det väl bort dagen efter julafton.
    Hon verkar höra till de privilegierade och hur har hon tagit sig dit? Är hennes Janne mångmiljonär eller har hon själv blivit superrik på Cellbes och Ellos. Sålt sin själ till reklam för att kunna svassa runt i kläder hon får gratis och sen säljer. Restauranger och resor och dyra lägenheter,? Vem läser henne?

  Jag är kanske den enda i Sverige som fortfarande inte testat en kebabpizza. Fattar inte grejen?

   Testa först så kanske du fattar grejen då

    Får man inte ha misstänksamhet mot något man inte testat? Min sambo brukar beställa kebabpizza men jag har svårt att förstå konceptet? Eller är det lite förbjudet att tycka det här?

     Är det förbjudet att inte hålla med dig?

      Självklart inte men förstår inte varför det är så farligt att inte förstå ett koncept utan att ha testat det själv😂

       Var nog inte farligare än en kommentar om att prova. Du verkar ha taggarna utåt.

        Inte direkt🤣

         Jo 🙂 men smaka av din sambo nästa gång då

          Kebabpizza, ett mycket känsligt ämne 😅

           Åtminstone för dig.

           Haha men varför så upprörd över att någon säger att du kan prova?!😁

       Att prova är ju inte farligare än att man smakar en tugga av sambons pizza som man kanske inte gillar 🤷‍♀️😉

     Vad ville du ha för svar?

   Gott ju!

   Inte konstigt att du inte fattar grejen eller förstår varför folk gillar det om du inte provat 🤦🏻‍♀️

    Men det är en maträtt på en annan? Det är konstigt

     Vilken är den andra maträtten? Kebabkött? Ja i så fall är ju skinka på pizza lika konstigt. Eller svamp eller ost eller tomat.

      Fast kebabpizza brukar ju ha pommes och massa bös på, det är en pizza med en kebabtallrik på? Är det inte lite, lite konstigt?

       Jaha nej det brukar inte kebabpizzor ha väl?! Är väl en pizza med kebabkött och kebabsås och lite väl valt annat pynt.

        Säkert? Brukar ju vara på de flesta menyer

         Nej inte en vanlig klassisk kebab. På de ganska få ställen jag har sett det så har det varit specialvarianter.

         Menyerna brukar innehålla flera olika kebabpizzor, finns ingen som bara har en kebabpizza med pommes på menyn.

       Nej då har du någon slags specialare.

       Nej en traditionell kebabpizza har inte pommes eller en kebabtallrik på sig, men sen har dom flesta pizzerior flera olika kebabpizzor, bla en med pommes, men den måste man ju inte ta om man inte tycker det är gott med pommes på pizzan 🙂

       Nej. Det finns pizzor med kebab och pommes frites på, men jag har då aldrig sett att de heter kebabpizza.
       Ät en vanlig så ska du se, svingott. Framförallt när man är bakis.

   Nej men vad konstigt att du inte förstår när du inte provat… Jättekonstigt.

   Jag tror (haha ja, tror 😅) att jag testade på en asiatisk lunchbuffe, såg ut att vara kebab på den i alla fall, inget spännande, var iofs ingen sås på den… Borde kanske beställa i enkom för att vara säker men det finns så mycket annat gott när vi väl äter pizza/ute 😅.

   Klart du inte gör! 😂

   Du ska prova zorbas kebab i Boden. Finns ingen godare kebabpizza och ingen behöver försöka övertyga mig om annat. Jag har ätit mig runt Sverige och vet vad jag talar om.

    Jag håller verkligen med! Bor turligt nog så pass nära att jag kan ta en biltur dit. Och med nära menar jag 10 mil. 😉

     Ååh!! Lyllos dig. Jag flyttade därifrån för sex år sedan men är det första jag äter när jag åker hem. Först zorbas kebab och sen mammas mat 😁

      Åh vad mysigt! Jag flyttade också från Norrbotten när jag var yngre men efter 15 år landade jag här igen. Hade väl aldrig trott att Boden skulle kännas ”nära” men efter att ha pendlat omkring i Sthlm samma tid det tar för mig att köra 10 mil, så fattade jag!

      Hälsningar från allra södraste Norrbotten. ❤️

   Vi är två!🙂

   Jag åt min första kebabpizza förra helgen. Det var vitlökssås och feferoni, kanske lök också? Rätt gott.

   Jag gillar inte kebab, så har inte heller provat kebabpizza.

   Wow coolt 😁👍

   Aldrig testat kebab. Ser bara groteskt ut. Och ovegetariskt.

   Jag har provat så du slipper, det är verkligen inte gott!

   Här har du en kompis som inte heller fattar!

   Skit i det. Det är inte gott.

   Jag älskade Kebab och Kebabpizza tills jag läste ett reportage i tidningen för ett tag sedan. Hälsovårdsmyndigheten hade gjort ett besök hos en pizzeria. Det visade sig bl a att deras Kebabstock tillverkade någon släkting hemma i sitt badkar?! Kan inte äta Kebab längre, tänker bara på det😳

    Min väns mamma arbetade med att göra hälsokontroller på bland annat restauranger. Hon åt aldrig på restaurang själv.

     Jag förstår det, min kille har jobbat på restaurang, han har berättat massor om hur snuskigt det var. Hörde även om en servitris som sa till Pizzabagaren: vi kan inte servera den där pizzan, det är ju mjölbaggar i. Hon fick svaret: äh, de dör i pizzaugnen🤮

  Med risk för att vara en buzzkill (och få Lewis på sig), men snark på skojiga snubbar som ska driva om att de är så chill och bara vill titta på en go match medan deras partners ”går i spinn”.

   ”Fattar inte varför frugan är så stressad. Herregud, det är väl bara att slappna av lite? Jag är aldrig stressad och det löser sig ändå. Disken blir diskad, maten lagad och barnen skjutsade liksom. Av sig själv. Hon borde lära sig av mig!”

    ”Och jag hinner till och med ta en öl nere på pizzerian trots det. Nemas problemas gumman!”

     ..varför läste jag alla kommentarer med en tillgjord mansröst i huvudet?! 😂

    Hade avslutat direkt om partnern inte gjort sin del. Skaffa aldrig några barn dock.

   Jag håller med dig om att såna skämt är lite tråkiga. Samtidigt, varför är det kvinnan som går i spinn som ska sätta standarden för hur julen ska pyntas och firas?

    Skulle männen hjälpa till så skulle inte standard vara en kvinna som ”går i spinn” och gör allt.

     Jag känner helt ärligt inte en enda man som inte hjälper till ett dugg. Däremot är det deras kvinnor som har bestämt hur julen ska vara. Det är ju, igen, en självpåtagen offerroll. En kvinna i spinn behöver inte låtsas att hon gör det för familjen. På riktigt, vad händer om hon dör? Det blir jul ändå, antagligen med mindre pynt och de kanske dekorerar färdigköpta pepparkakor istället för hembakta. Eller så bakar de pepparkakor men struntar i att dekorera dem, men det blir jul.

      Pick me pick me!!!

      Min mamma dog.

      Pappa tappade kontrollen, söp bort julmiddagen och glömde köpa klappar till barnbarnen.

       Det är fruktansvärt om det är sant. De flesta som förlorar sin partner klarar dock av att fortsätta leva för och med sina barn så du är som tur var inte normen.

      Min mamma och pappa skilde sig när jag var fyra. Pappas jular firade vi hos faster, där hon hade fixat mysiga jular för oss och hennes egna barn. Pappa gav oss syskon en femtiolapp i present. Han var väl inte nog engagerad för att fixa julklappar åt oss. Skönt avslappnad farsa ändå. Det borde fler mammor ta efter.

       Då hade du bara en skit till pappa. Jag pratar om föräldrar inom normalspannet.

        Tyvärr är ju ”normalt” för pappor skrämmande låg nivå.

         Jag håller verkligen inte med om det. I min umgängeskrets är pappor väldigt engagerade i sina barn och har har svårt att tro att min umgängeskrets är särskilt unik.

          Sett till statistik kring vem som gör det obetalda jobbet hemma så är din krets unik.

      Fast männen har ju lika mycket bestämt hur julen ska vara genom att inte hjälpa till alls. Männen bestämmer en låg nivå och vägrar rucka på det. Hur är det skillnad motför kvinnor som bestämmer en högre nivå? Båda är envisa och vägrar bjuda till men kvinnan är hysterisk och mannen är skön.

       Vilka är de här männen ni refererar till, de som enligt er inte hjälper till alls?

        Samma män som ni andra refererar till som skönt avslappnade och obrydda.

    Finns säkert de som är överdrivna i sitt fixande. Kanske kvinnor som verkligen gillar att pyssla och fixa inför jul men sen kommer ju det andra, tråkiga, som också ska skötas under december och hon ”går i spinn”. Det enda som funkar är väl att man tillsammans bestämmer var man ska lägga ribban och vill någon göra mer än så, så kan man ju göra det på sin fritid och utan att det påverkar andra negativt.

   Lugnt, här hemma ”hjälper” jag inte till, vi delar på dom sysslor som finns då det är bådas ansvar.
   Sen gillar vi att göra olika saker (som måste göras) men har hittat ett sätt som funkar toppen för oss, båda är nöjda och glada.

   Har man en bra kommunikation i ett förhållande så löser det sig oftast 👍

  Kebabpizza?
  Visst, de är väl olika på olika ställen, men på bilden ser jag MASSOR av oliver och det är inget jag förknippar med kebabpizza.

   Nu är det väl Jannes bild? Och han skriver ju inget om kebabpizza, bara att han hämtar middag?

    Den bilden här finns inte på Johannas blogg. Men där är nog kebabpizza ändå.

   Jag har aldrig sett det tidigare.

   Man kan ju beställa till saker själv som man vill ha på pizzan, så är ju inte säkert den är helt enligt menyn

    Men såg nu att det inte är någon kebabpizza, för en sådan bör ju innehålla kebab 😅 men han har väl inte påstått att det är en kebabpizza

   Du reagerar inte på att det inte finns någon kebab på pizzan? 😅

   Bildgoogla… är tonfiskpizza 🙂

  ”ta på sig matfixet” genom att beställa pizza. Så storsint av honom att hjälpa till i sitt eget hushåll.

   Exakt vad jag tänkte. Så jävla osoft.

   Men snacka om att märka ord 😂

  Camilla, är det ett medvetet val av dig att nämna att du inte dricker vid varje inlägg som rör vid eller involverar alkohol? 😊

   Det tycker jag är skitbra. Hon ska ha all cred för det. Så många som pratar om allt dom dricker så låt Camilla berätta att hon inte dricker. Hur kan det störa dig?

  Om ens partner går i spinn inför julen kanske man ska försöka avlasta sin partner med något i stället för att gå ner och dricka öl med en pizzabagare.

   Nu är du orimlig, hon ✨gillar✨ ju att fixa och greja. Det är hennes hobby. Lite stress är bara nyttigt.

   /Inte särskilt seriös

   Om min partner började julpynta och julstöka här hemma redan nu hade han fått göra det själv. Då hade jag hellre gått ner till pizzabagaren och tagit en öl 🍺 🤷🏼‍♀️

    Jag är inget fan av midsommar och har aldrig firat men min sambo älskar det och har alltid stora tillställningar så då hjälper jag givetvis till med fixet. Även om det är på hans initiativ och för hans skull så hjälper jag. Det tycker jag(!) hör till att leva ihop. Nästa gång ställer han upp för något som är viktigt för mig.

     Eller om man själv inte gillar att fira sin födelsedag så fixar man och donar för sin partners födelsedag om det är viktigt för hen.

     Men såklart, var ju inte det jag skrev. Klart jag är med och firar och fixar, men inte NU redan i november. Vill han pynta nu hade han fått göra det. Där går min gräns 😅

     Samtidigt så finns det ju ingen gräns för hur mycket man kan julstöka och det kan börja redan i november. Inte orimligt att sätta gränser, för allas skull. Men självklart tar man på sig att fixa några av de viktigaste grejerna även om man inte bryr sig själv, otroligt egoistiskt att bara strunta i det för att man själv är obrydd. Men menar alltså att man inte kan jämföra att ex fira någons födelsedag med att göra den perfekta julsäsongen varje år.

      Börja redan i början av november menar jag. Två månader per år av hets blir rätt påfrestande.

       Är väl för att det INTE ska bli hetsigt man börjar med allt i god tid?!😊

        Ja absolut! Men om min partner tex hade suckat över att 20 julgardiner måste strykas nu och liknande så hade jag varit måttligt road av att hjälpa till. Däremot att börja köpa julklappar när man hittar och liknande, sånt som ”behöver” göras kan ma ju gärna börja med i lugnt tempo.

         Vad som behöver göras är ju inte objektivt. Man behöver inte köpa julklappar heller, det är något man har bestämt att man ska göra men det kan man givetvis också komma överens om att inte göra. Om man vill ha en mer avslappnad och lägre nivå på julstöket.

  Vad är det för fel på folk som går i spinn över tex julen? Vilken naturlag lever ni efter? En vuxen människa bestämmer själv över hur man vill fira högtider och annat.
  Jag är ensamstående med två barn och har aldrig känt nån stress över julen. Men jag slår heller inte knut på mig själv utan lägger det på en lagom nivå. Köper julklappar på nätet, vi kommer ha Nissedörr men med väldigt enkla bus och kanske inte varje dag. Julbordet blir knytis tillsammans med övriga familjen så ingen behöver stå för allt. Barnens luciakläder köpte jag i oktober när de började säljas så behöver man inte stressa över att storlekar tar slut.
  Finns massa andra saker jag kan rabbla upp men poängen är att man sätter ju ribban själv för sitt eget liv. Varför ska nån annan få skulden för att man är ett neurotiskt kontrollfreak?

   Varför ska man kalla kvinnor neurotiska så fort de inte gör på ens eget sätt? Jag gör betydligt mindre än du inför jul och jag skulle kunna kalla det för att du är neurotisk och går i spinn. Men eftersom du tycker det är en lagom nivå så störs du inte av att börja köpa luciaklöder i oktober och göra nissepynt. Precis som att du tycker att din nivå är rätt och att de som gör mer är neurotiska kontrollfreaks.

   Poängen är väl att är man en familj så får man anpassa sig på en nivå som funkar för hela familjen. Tyvärr verkar den nivån ofta vara att kvinnan gör och mannen suckar över den neurotiska kvinnan.

    Jag bryr mig inte om ifall man gör mycket eller lite inför jul. Poängen är hur man hanterar det. Vill man ordna en riktig Disneyjul och få all in på allt och trivs med det så varsågod. Vill man ha det lugnare och mer sparsmakat så gör så.
    Men varför stressa upp sig över allt som ”måste” göras när det faktiskt är man själv som bestämmer hur julen ska firas. Varför slå på stort med allt och sen gå i spinn? Skala ner då. Vad är problemet?

     Men vem mer än hennes man har sagt att hon går i spinn? Det är ju hans bild av det.

   Förstår hur du menar, en ”normal” trevlig jul kräver inte mer än en vuxen persons arbete. Och även för en person är ju ansträngningen inte SÅ extrem? Har man sådana krav att man *måste* avlastad av en partner så får man ju fundera på om man verkligen vill ha det så stressigt eller om man kan prioritera om. Sen är det såklart trevligt att hjälpas åt. Men skulle gärna vilja höra exempel på vad de här aktiviteterna och fixet är som är så tidskrävande och stressigt.

    Konstigt att det enmansjobbet i princip alltid görs av kvinnan. Och gissa vem som gör majoriteten av det övriga icke-julrelaterade jobbet i hemmet samtidigt? Kanske bara en slump att kvinnan gör allt det där som är så ”enkelt och snabbt” att bara göra. Generellt alltså.

     (Nej förlåt. Ska inte få er att gå i spinn över det nu😊 god jul!!)

     Himla märkligt då att jag som är ensamstående på heltid med två barn klarar att jobba, ta hand om barnen och hemmet OCH fixa inför julen med allt vad det innebär. Av alla småbarnsföräldrar jag känner så är det i princip aldrig de ensamstående som klagar på att de behöver avlastning. Och ja, självklart tycker jag också att det borde vara en självklarhet att hjälpas åt med allt när man är två vuxna som bor under samma tak. Och ja, är fullt medveten om att det finns en alltför stor mängd mansbebisar därute.
     Men ändå fascinerande att så många flesta i tvåsamhet beter sig som att de är på väg att krascha av sånt som bara är vardag för oss ensamstående.

      Är ju skillnad på att leva ensam och göra allt själv eller leva tillsammans med någon och göra allt själv. Jag bor också ensam och gör allt själv. Hade dock aldrig accepterat att göra allt jag gör idag om jag bodde ihop med någon.

      Men många skulle nog må bättre av att vara särbo med tanke på hur olika många verkar vara. Inte ens kunna fixa en mysig jul utan gräl.

    Eller så hjälps man åt. Allt ska väl inte ligga på en person

     Självklart inte. Borde vara en självklarhet att hjälpas åt när man lever ihop. Dock fattar jag fortfarande inte varför vissa stressar upp sig så inför julen. Man är ju som sagt fri att skapa den som man vill och på vilket nivå man vill/orkar. I min familj har vi tex aldrig någon som ska ansvara för hela julbordet utan det delas alltid upp så alla bidrar med nåt. Vi har dragit ner rejält på julklappar också både till oss vuxna och barnen. Och ingen surar för det.

      Ja du, vissa har helt enkelt högre ambitioner än dig och din familj. Det verkar egentligen som om det mest är du som har problem med att acceptera det. Alla är inte grå möss som nöjer sig med det halvdana i livet.

       Hahaha! Ja du jag är du i så fall gärna en grå mus som har en avslappnad och mysig jul med min familj, trots att den är halvdan. Än att bara stressad och sur över att jag ”måste” rodda en sagojul.

        Men även en jul på lägre nivå än sagojul kräver någon form av planering och ansträngning. Eller sker allt i december (från vardagsgrejerna till julklappar och luciatåg) helt automatiskt bara för att man inte lägger nivån på topp?

         Det är ju DÄR jag tror att många som klagar önskar att männen skulle kliva in. Inte att pynta hela huset till ett disneyland utan att få den där lagoma nivån att ske utan tusen påminnelser och tjat.

     Såklart, men då måste man också komma överens om vad som är en lagom julnivå. Min man skulle inte kunna gå all in med allt som enligt julmagasinen hör julen till och förvänta sig att jag ska hjälpa till med hälften när jag är på nivån nöjer mig med en julstjärna i fönstret och apelsiner med nejlikor i en skål. (Ja hos oss är det faktiskt tvärt om)

   Nu blev jag påmind om den där nissedörren alla verkar ha nuförtiden. När barnen frågade efter den förra året sa jag att katten ätit upp nissen så den uteblev, men antar att jag inte kan köra samma historia i år igen..

  OT – såg en tjej på instagram Sara Lagom lägga ut video på när hennes dotter dricker ur djurvattenskålen. Alltså VA? Fy fan va äckligt och VARFÖR filmar man istället för att plocka bort?! 🤢

   Vuxna delar ju glass med sina hundar och låter hundarna slicka dom i ansiktet och sova i samma säng. Så why not?!

  Robinson tittare! Spoiler dagens avsnitt!

  Fler som tycker det är SINNES att Charlie blev diskad för ordet ”lappjävel” som han sa skämtsamt? Men att de gänget som mobbat Emilio har fått vara kvar utan att få höra ett enda ord? Skitproduktion!

   Vad har de sagt om Emilio?

   Tycker det är bra att de har nolltolerans mot vissa ord och uttryck.

   Alltså, hur Therese blev åtgådd har fått kritik för att det var mobbning, och det är väl inte snällt att gå ihop så många mot en, men ärligt talat har hon mobbats för lite i sitt liv.

   Emilio, blev han mobbad på ett konfrontativt sätt eller var det mest att de andra paktat ihop sig om att utföra en läggmatch och sedan försöka rösta ut honom? Jag kanske tittat slarvigt, men det skulle jag nog bara säga är att ”spela spelet” och kanske vara osköna, men inte mobbning.

   Att kalla någon för lappjävel är en annan sorts kränkning, och här måste nog TV4 ta en mer svartvit och tydlig ställning, vilket de gjorde.

    Therese tycker jag inte blev mobbad, att de andra endast stod upp för sin sak är inte att mobba. Hon kallade Ken för bla Gay man?m, vilket hon vägra erkänna och han stod upp för sig själv. Tycker hon drog på sig offerkoftan genom o säga att de mobbade henne när de i själva verket bara sa att hon betedde sig dåligt.

    Hur hela laget behandlade Emilio är en typ av mobbning även om de inte sa skällsord. Ett helt lag väljer att lägga sig i en tävling, för att få ut honom, han kämpar så hårt i lagtävlingen ensam att hans kropp bryter ihop och inte en enda av hans lagkamrater kommer fram utan hans ex lag kommer fram och tar hand om han. Sen i lägret börjar Johan & Wilmer snacka skit om att han åkt på ett räkskalen och borde ha åkt ut, för att han blev räddad i örrådet av Tove som gav han sin immunitet. JOHAN som tagit emot immuniteter själv av andra, som LÄGGER SIG i en tävling för att rösta ut någon, har mage att säga att någon som kämpade ihjäl sig för att vinna, där de gör det omöjligt för honom att vinna en immunitetstävling genom att alla gaddar ihop sig och lägger sina vinter på honom, han har mage att säga att Emilio åker på ett räkskal. Det är mobbning, att alla lägger sig i en tävling utan hans vetskap. Sen att de hånar honom när de sitter och lagar mat och han badar, de sitter och skrattar åt han och allt möjligt. Sånt är mobbning. Hur är det kränkande att säga ”lappjävel” till någon på ett skämtsamt sätt, han tog det inte ens själv så? Utan hans lagkamrater som vill ha ut han går o blåser upp detta för produktionen.

     Finns det en nolltolerans så finns det.

      Precis, där finns en nolltolerans och ansvar från TV4-produktionen som måste agera utifrån något som är ett fult ord på strukturell och historisk nivå. Oavsett om Wilmer tog illa upp eller inte måste produktionen ta i med hårdhandskarna när någon pratar så.

      Att Emilio t.ex. blev skrattad åt bakom ryggen och det bara var gamla lagmedlemmar som kollade hur han mådde efter tävlingen är kanske taskigt, men inte ett riktigt problem i dokusåpasammanhang.

       Nej det är ju snarare enligt spelets regler, paktande osv. sen vad man tycker om det är väl upp till en själv. Och med tanke på hur länge programmet har sänts så visste nog alla som sökt i år hur spelet fungerar, att det är mer ett socialt spel än rent överlevande.

       Nej det var inte enbart paktande, det var ren och skär mobbning!

     Det låter ju mer som spelets regler, att bilda pakter och få ut varandra. Vissa ord får man inte säga, punkt slut. Det går inte att springa omkring och säga n-ordet lite skämtsamt heller.

     Det handlar nog inte om huruvida Wilmer tog illa upp eller inte utan vad kanalen har för policy. De har ju även tittare att tänka på. Eller menar du att de också kan använda n-ordet, m-ngo, cpst-rd osv i teve hur de vill så länge ingen i programmet tar illa upp?

      Är ”gayman” okej o säga? Säga så du ska spela med han som är såhär ”vifta med händerna” ???

       Om du inte vet varför man inte får säga lappjävel bör du utbilda dig lite istället för att sitta och uppröra dig över en dokusåpa. Gayman kan inte jämföras.

        Med tanke på att alla tittare rasar i Robinsons kommentarsfält så bör då hela Sverige utbilda sig ang den kommentaren. Fortfarande, om det är fel, så är all annan mobbning som skett på den ön lika fel och ska därmed behandlas likadant!

       Vad som är okej måste du fråga tv4. Jag kan inte svara för deras policy. Men nej, gay är inte samma sak som l-ppjävel. Hade någon sagt b-gjävel hade det nog varit en annan sak.

   Nej. Att säga det Charlie sa är rasistiskt. Spelar ingen roll om det var ”skämtsamt”. Det är inte okej. Charlie hade tjänat på att läsa andra böcker än självhjälpsböcker. Han framstår som historielös, ignorant och ja..sorry..korkad. Att produktionen inte agerade på det vi tittare upplever som mobbing är en annan femma och det kan man absolut ha åsikter om.

    Ja okej, men som produktion kan man inte särbehandla situationer. Sitta och kolla på avsnitt efter avsnitt när någon mår så dåligt över hur ensam han är och hur andra behandlar en lagkamrat, han ville lämna programmet strax innan allt detta, för o sen agera på sekunden över att nån säger ett ord som jag tror max 10% av Sverige vet är ett förtryckande ord.

     Men skärp dig nu! Att säga ”lappjävel” är rasistiskt, hur kan det inte gå in hos dig. Det vet i princip alla i Sverige! Det ingår i både utbildning och allmänbildning.

      Med tanke på att alla tittare rasar i Robinsons kommentarsfält så bör då hela Sverige utbilda sig ang den kommentaren.

  Chocken över att Toftby kunde engagera så mkt. Läser kommentarerna och inser att det är kebabpizza som har engagerat.

   Och huruvida kvinnor är neurotiska idioter eller inte.

  Svit vad grääs är otrevlig mot tittarna i hennes live! Fattar inte hur hon kommer undan med den attityden och med den konsumtionen. Där kan man snacka svans som helt okritiskt hyllar.

   Tror ni Camilla Gervide skulle ta upp det som ämne? Grääs beteende mot följare och hennes bisarra konsumtion är ju känt sedan länge. Jag har bara sett Camilla hylla henne för att hon (Camilla) ”minskat felköp.”

   Håller med. Skäller och fräser huruvida folk kan ställa samma frågor osv (”spamma henne”). Ojar sig för hunden vill ut och säger det med ton som att det är tittarnas fel att hon kör live och inte kan gå ut. Den aggressiva framtoningen är obehaglig och inte alls lockande. Iallafall inte för mig.

    Och det är såååå tråkigt att öppna julkalendrar, suck och stön i varenda live.

  Mår så jävla dåligt över julen i år. Har alltid firat bara jag, mitt syskon och mamma och pappa. I våras dog mamma och det här blir alltså första julen utan henne. Hon var alltid den som pysslade och fixade inför jul 😞 Skrev ett sms imorse till min pappa och skrev att jag tänker fira jul ihop med min sambo i år och att pappa borde fira med sina syskon. Får så jävla dåligt samvete över att pappa ska bli ledsen över att jag inte vill fira med honom (han har nämligen inte svarat på smset…) men samtidigt känner jag att jag måste ta ansvar för mitt eget välmående och jag känner att jag behöver göra något helt nytt i år för att inte deppa ihop totalt över att mamma är borta 😔 Sorry för rant

   Men vänta, hur kan du sluta fira med din pappa, när hans fru och din mamma dött? Varför bjuder du inte med honom i firandet med din sambo??? Jag förstår ingenting. Att ta ansvar för sitt välmående betyder inte att man lämnar köra familjemedlemmar åt sidan. Särskilt inte första julen efter mammans/fruns bortgång.

    Jag har tyvärr aldrig haft en bra relation med min pappa och den har blivit mycket värre efter att mamma gått bort. Jag hanterar sorgen och går vidare med livet på ett bra sätt medan han vill dra ner oss syskon i sorgen. Jag behöver helt enkelt inte honom i mitt liv så som han beter sig mot oss nu, jag vill helt enkelt inte fira jul med honom och känner mig förvånad över era starka reaktioner 😳

     Du låter barnslig och egoistisk, jag, jag åter jag.

      Nej, det är pappa som är jag, jag, jag. Jag tänker inte skriva här allt han gjort för vill inte outa mig helt men han fick mammas sjukdom att handla om honom. Han fick mammas bortgång att handla om honom och han fick en släkting till honom att hålla ett hyllningstal till honom på mammas begravning. Han är en narcissist och jag fattar om jag låter ego i det jag skriver. Ångrar att jag ens skrev här och borde inte behöva sitta och förklara mig men eftersom jag utlämnade information fattar jag att det blir så. Jag har inte haft en relation med pappa innan mamma gick bort så förstår inte varför jag ska ha det nu när hon är borta.

   Det här är för mig helt SJUKT. ”Jag behöver göra något annat för att inte deppa ihop”. Men vänta, din pappa förlorade sin livskamrat och nu får han inte fira jul med sin dotter för att hon ”behöver göra något nytt”. Efter en livstid av jular ihop.

   HUR kan man förvisa sin förälder på det sättet (finns ingen info om dåligt föräldraskap)? ”Fira med dina syskon du, jag firar med sambon”. Är det inte nu om någonsin som ni bör fira ihop?

    Inser att jag missade en väldigt väsentlig sak, att vi aldrig haft en bra relation och att mamma är anledningen till att vi firar jul med honom 😅

  ”trots att jag dricker varken vin eller öl”

  eller

  ”trots att jag inte dricker vare sig vin eller öl”

  Inget ont menat. Skål och god jul – och nu ska jag läsa i kapp här på Bloggbevakning.

   Uttrycket varken – eller är ju i sig självt nekande, så förstår inte din poäng?

  Vem läser ens hennes (och tydligen hans)blogg? Ellos, Ellos, resor, Ellos och några recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.