Att äta upp någon annans mat?

SORRY! (not sorry)
Nu är det så att min grannes frys gick sönder för en vecka sen och de lånade en hylla i vår…. förlåt men är nu skyldig er tre daimglassar och en salted caramel. // Dasha Girine

Dasha äter sig igenom grannens glassförråd efter att ha blivit betrodd med den när grannens frys kastade in handduken, och nu gör hon sitt bästa för att bereda mer plats på deras hylla om de skulle känna sig manade att komma hem med en påse fyra kilo fryst brysselkål. 
Får man äta upp någon annans mat, om vederbörande gjort valet att tillfälligt – frivilligt eller ofrivilligt – förvara dem i ens frys?
Var går i så fall gränsen?
Så vida det inte är en exklusiv, one of a kind-glass som inte går att erkänna så säger jag ”ät på”, men innan du äter upp den, dubbelkolla att det inte är en gravid kvinna med väldigt specifika cravings du försvarar maten åt för då kan det eventuellt bli lite dålig stämning om hon helt plötsligt MÅSTE ha tillbaka sin glass.

Och salted caramel-glass?
Det finns knappt något godare!
Förvara den i min frys på egen risk.

141 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ibland när det krisar på jobbet brukar jag låna en frysrätt.
  Brukar köpa en likadan sen och lägga tillbaka dagen efter.

   Varför går du inte bara ut och handlar. Vi har haft folk som ätit andras lådor..
   Va e det för fel…..
   Skulle hellre va hungrig en hel dag

    Hemlagade lådor låter man ju vara.
    Det här handlar om färdiga enportionsrätter. Skulle jag ”gå ut och handla” innebär det att man är borta 45 minuter, och sedan efter det behöver man tid för att få i sig själva lunchen.

    Det här är när det krisar, när man inte vill/kan tillbringa mer än 20 minuter på lunchen. Men man har missat i planeringen och glömt ta med sig mat.

    Helt ärligt ser jag inte problemet. Personen märker ingenting och får tillbaka maten i frysen 10 timmar senare.

     Men jag antar att du menar någon som har flera färdiga frysisar? Alltså, du tar väl inte någons frys-lunch så att den istället inte har någon lunch?

      Man tar ju ingenting utan att stämma av.
      Herregud hur socialt inkompetent tror ni att jag är?!?

       Haha av din kommentar trodde jag faktiskt att du tog den i smyg och ersatte den innan någon märkte att den var borta 😂

        Det har faktiskt varit så att ingen har vetat vems frysrätten är alla av gångerna. Så personen det gäller har faktiskt inte märkt att den varit borta.

        Jag har berättat det efteråt dock när jag fått veta vems det var 😁

         Du tar ju de facto, någonting som inte är ditt.

       Du skrev personen märker ingenting o du lägger tillbaka 10 h efter, är det o fråga?

        Ja? Jag frågar, ingen vill kännas vid den. Jag tar den och lägger tillbaka en likadan dagen efter.

       Du kunde ju varit tydligare i ditt inlägg då.

        Du hade kunnat ställa frågor istället för att ta saker för givet 😉

         Bättre med tydlighet från start så hade du sluppit en lång tråd med folk som tror du är en mattjuv.

          Folk får tro precis vad de vill. Jag kan inte bry mig mindre av vad främlingar tror sig veta om mig.
          Jag vet hur det är, och det är det som betyder något.

          Som en klok person en gång sa: Har du problem med mig, messa mig. Om du inte har mitt nummer och inte kan messa mig, då känner du mig inte tillräckligt bra för att ha ett problem med mig.

           Tuffing.

           Som sagt ☝️🫶

         Nej, du hade kunnat vara tydligare. Nu framstod du som otroligt lat och självcentrerad och fick frågor på det. Det hade du själv kunnat avhjälpa.

     Hur vet du vilken tid folk lunchar? Hos oss kan vissa äta vid alla tidpunkter under dagen.
     Konstigt beteende oavsett

      För att hos oss äter alla på samma tid. Det är också rätt vanligt att folk jobbar hemifrån och inte lunchar alls på kontoret

     Vad händer om personen märker då, vet du vems mat du tar?
     Såna som du är anledningen till varför jag inte litar på människor och arbetsplatskylskåp. Har, peppar peppar, än så länge klarat mig, men herrejävlar vad arg jag skulle bli om någon snodde min mat. Nu har jag visserligen inte frysportioner som matlåda, men det händer att jag ställer in en kvarg i kylen, också lätt att ersätta liksom. Men jag skriver namn på mina matlådor och förpackningar.

      Hahaha! Som om en tuschpenna skulle hindra någon från att ersätta något! 😂

       Asgarva på du. Det kanske inte hindrar, men blir betydligt mer tydligt att någon har ersatt. Det är det som är poängen. Men du kanske inte drar dig för att ta namnade saker heller.

        Vi har en sådan person som du på mitt jobb. Mot henne brukar jag gå och sno lite i taget, så att hon inte märker.
        Oftast tar jag bara och slänger det jag tagit. Mest för att driva med henne, eftersom att det är så fruktansvärt töntigt att märka sin mat på det sättet.

         Haha men det är väl smart att märka maten? Också eftersom det står och blir gammalt.. kan ju hända som för min kollega som hade glömt köpa laktosfri mjölk och gick i tre dagar och snodde av någon annans. Fick dåligt samvete och köpte en ny och deklarerade för alla vid ett morgonmöte att förlåt förlåt dens mjölk jag tog, jag har nu köpt en ny! Det vara bara det att hon var den enda som drack laktosfri mjölk och hon insåg sen att den nog var hennes från början…

          På vårat jobb står arbetsgivaren för både komjölk, laktosfri mjölk, havremjölk och apelsinjuice 😁

           Säger man inte bara mjölk som… mjölk? Allt annat är ju tillägg, laktosfri, havremjölk osv

           Är laktosfri mjölk inte komjölk?

         Det du gör är stöld, fattar du inte att det påverkas hennes ekonomi att ständigt behöva köpa nytt för att du slänger hennes grejer?

          *påverkar

           Hon behöver bara sluta märka upp sina grejer så aggressivt. Så slutar lite försvinna

           Det är inte till att vara ”aggressiv” att folk skriver namn på sina saker.

           ”Folk” i det här fallet är bara en enda person. Det bidrar inte till en speciellt bra och gemytlig arbetsmiljö att inte lita på sina kollegor på det sättet.

           Ta ansvar för dina egna handlingar, så patetiskt att skylla ifrån dig.

           Va? På vilket sätt skyller jag ifrån mig? 😂

           Du rättfärdigar att sno en persons mat, indirekt ta personens pengar för att du irriterar dig på att den personen är smart nog att visa att maten tillhör den personen. Vem fan tror du att du är?

           Du kan inte ha varit i arbetslivet så länge om du aldrig har sett att det är otroligt vanligt att sätta namn på sina saker.

           Är det lika illa om någon har en kaffekopp med sitt favoritfotbollslag på? Det är ju också en väldigt tydlig markering på att det är en viss persons kaffekopp?

           Hos oss sätter ingen lappar. Det räcker som referens. Vad man gör på andra platser är liksom inte speciellt relevant, eller hur?

         Du är fruktansvärt löjlig.

          Spegel tillbaka! Och stjärnstopp på det!

           🤦‍♂️

           😘

          Något säger mig att anonym är alldeles för ung för att ens ha ett jobb. Kanske ”snor” mat ur matsalen på skolan på sin höjd.

           Brukar du göra sådana antaganden?
           Du kan inte kunna lita mycket på din magkänsla du 😂

           Du är antingen 12 eller 72.

         Jag brukar märka min frysmat bara för att komma ihåg om det är min som står där tre dagar senare eller om det är någon annans. Köper dit så kanske det blir lunchmöte en dag eller två. Inte minns jag sen om jag köpte ost och bacon-paj eller kyckling-paj tex. Töntigt kanske. Men so what?!

          Det är absolut inte töntigt, du ska inte behöva betala för andras fräckhet.

     Men hur vet du att en och samma person har flera frysrätter i frysen?

     Ta andras mat för att du har ont om tid? Jag finner inga ord😡 Du får väl strunta i att äta lunch om du måste sno/låna andras mat.

      Personen får ju tillbaka maten dagen efter

       Jag kan sno din karl inatt, du får tillbaka honom imorgon 😂🐟

       Hur vet du att dom inte ska äta den samma dag??

        Hur vet du att de ska?

         Det vet man inte, det är ju det som är poängen!

       Men om DU har glömt ta med mat får vl DU ta ansvar för det och om det tar 45 min att gå och handla, då är det väl rimligt att det är DITT problem, inte kollegan som lagt en lunch i frysen, kanske för just sådana tillfällen? Bara gör likadant själv, vad hindrar dig?

     Skulle inte gå och göra på en bra arbetsplats. Inte klokt ta andras mat. Sen hur den är förpackad spelar ingen roll. Hemskt stil.

      Det spelar väl ändå visst roll. Det är skillnad på en plastlåda med rester från gårdagens middag, och en Findus pasta färdigrätt.
      Den ena hjälper man ju bara till att förlänga bäst före datumet på. Den andra kan man inte återskapa.

   Men va?! Inte okej. Hur vet du när personen hade tänkt äta den frysrätten?

    Vi är inte så många på kontoret och alla äter samtidigt.
    Jag kollar naturligtvis av de som finns på plats om rätten tillhör någon

     Då tar du ju bara inte som du sa i början. Lägg ner ditt trollande nu, du är bara patetisk.

   Snyggt trollat! 😂👌

   På jobbet har jag 2 färdigrätter i frysen. De är märkta med nödmat. Sällan jag behöver dem men det finns alltid någon som missat sin lunchlåda. De lånar lägger dit en annan dagen efter. Så jag lär aldrig behöva äta frysdöd mat på detta vis. Och ibland blir det en överraskning av vad det blir för lunch…..

  ”ät på”? Helt orimligt. Hade aldrig ens kommit på tanken.

  När vi lånat vänners hus å landställen äter jag alltid upp godis å gott som finns i kyl, frys å skafferi. Innan hemfärd ser man till att fylla på allt igen å lite till👍🏼👍🏼

   Varför inte köpa med eget? 😅

    Det gör vi såklart. Men sen hittar man nått väldigt gott. En chokladask eller en tårta i frysen

     Va? Skulle aldrig falla mig in att göra. Du har väl ingen aning om varför de har den där tårtan eller chokladasken? Så gör man helt enklet inte. Och om du ändå kommer att ersätta grejerna, åk och handla först då.

  Nej skulle aldrig.

  Ät på! Jag äter någon annans mat hela tiden nu (jobbar i kök), ingen aning om det är tillåtet eller inte, jag går och äter lax, skaldjur osv. Har aldrig frågat om jag får gå och äta så, jag får ju provsmaka på maten, jag MÅSTE till och med provsmaka på allting, annars så får jag inte skicka ut det till gästerna, så det måste ju vara okej att äta då ju eftersom jag får provsmaka.

   🧌🧌🧌🧌🧌

   Kan du snälla blocka henne, börjar bli jobbig. Speciellt eftersom som vissa tror att det är på riktigt och ger seriösa svar iblnd

    Haha så konstigt att sitta och vänta på nya inlägg för att sen skriva ”roliga” trollkommentarer. Vissa har för mycket fritid.

    Blunda och ignorera bara.
    Precis som med barn, ignorera tillräckligt länge och det dåliga beteendet slutar eftersom de inte får bekräftelse 🤷🏻‍♀️

     Barn uppvisar ”dåligt” beteende av diverse orsaker, genom att ignorera det så bekräftar du bara för att barnet att du inte bryr dig och lär barnet att stänga in sina känslor. Gräv lite och lär barnet att kommunicera sina känslor så skapar vi vuxna som kan hantera sina känslor och kommunikation. Att ignorera barn är precis varför vi har så j-kla många unga vuxna som behöver terapi idag.

      Jag överlåter det till barns föräldrar och kommer fortsätta ignorera barn som beter sig dåligt 👍

       Jag med.🙂

    Lina mår ju inte bra. Hoppas du får hjälp.??

   Trodde inte du gillade fisk(lukt) med tanke på ditt inlägg tidigare🐟😀

   Lina – om du skulle fråga om du fick gå och äta så – vad tror du att du skulle få för svar då?

    Varför bemöda sig att ställa frågan, när det enda man får är ett påhittat svar till ett påhittat scenario?

  Hade någon granne/vän förvarat glass (eller choklad) hos mig hade de fan fått skylla sig själva, hade garanterat käkat upp… 🫣😂

   Haha får skylla sig själva😂 jag tycker det är jättelätt att inte ta när jag vet att det inte är mitt. Men när jag själv förvarar glass i min frys, då är det inte ens säkert att den får besöka frysen innan jag käkar upp den.

  Tänker på Sommaren med släkten när det konstiga paret behöver låna kylskåp…. Och plockar bort allt i värdparets kylskåp.

  Min granne ”lånade” en vinare en sommar när hen skulle vattna. Hade tänkt ersätta den men den fanns inte i sortimentet då vi köpt den utomlands. Grannen fick därför berätta om lånet.

   Pinsamt…

   Så orutinerat!
   Innan man lånar kollar man ju upp vad man tänker låna. Eller om det ens är möjligt att ersätta.

    Eller så ringer man och frågar om lov.

    Var under pågående fest tydligen…

     Hade hon festen hemma hos er?

  Tycker du borde ta upp det pascal engman pratar om i senaste avsnittet av sin podd pascal & johannes där han pratar om hur kissie (fortfarande!) ljuger om i sin podd att han ringt upp henne och kallat henne hora (och därför kallade hon honom bögäckel). Så uppenbar lögn, var väl mer rimlig när hon var 20, men ganska grovt att hon fortfarande hävdar det över 10 år senare

   Men det är ju ord mot ord, kan lika gärna vara han som ljuger

    Alexandras historik och nuvarande förhållning till att tala sanning gör ju att man drar öronen åt sig.

    Nu finns det ju på ljudupptagning vad hon sa. Hon kallade honom bögäckel och hotade honom med stryk.

     Precis, mycket mer troligt som han säger. Hon försöker ju bara släta över det för hon åkte dit.

  Roligt att ha på bekväm outfit på flyget är en no-no men äta någon annans mat är ok. Skulle gärna vilja se en lista på en influensers do’s and don’t, känns verkligen inte som de lirar med resten av befolkningen!

   Hahaha ja då är det väl betydligt mer trash (eller vad anledningen var) att ta någon annans glass än att resa i bekväma kläder😂

  Njä det där är väl inte helt okej, men visst, ersätter hon med samma glassar så är det kanske inte något problem?
  När jag flyttade till en lägenhet för många år sedan, som jag skulle hyra i några månader i andrahand, hittade jag en oöppnad B&J i frysen. Lät den vara i någon vecka – som om förra hyresgästen verkligen skulle knacka på och vilja ha den? Hehe… Sen åt jag den. Tackade mentalt för inflyttningspresenten från en okänd tjej. 😉

  Ni som skrivit att ni tagit på jobbet och ska köpa tillbaka dagen efter. Det kan ju vara så att personen faktiskt handlat något och ska ta hem efter jobbet.

   Det kan också vara så att personen inte ens jobbar den dagen 🤷🏻‍♀️

    Och varför då chansa!

     Varför inte?

      För att personen kanske planerat att äta det efter jobbet?

       Men om chansen är 99,9% att personen redan är hemma?

        Hur kan man veta att chansen är så stor att personen redan är hemma? Men ja, är man sist kvar på kontoret så är det väl safe.

   Men man tar inte andras saker punkt.

    Nej faktiskt inte.

    Ok Karin

     Nej det är inte Karen/Karin att inte acceptera att man tar andras saker utan att fråga. Faktum är att folk generellt ogillar det så mycket att vi stiftat lagar som förbjuder det! The more you know

   Jag har alltid en frysrätt i frysen på jobbet. Jag har den där ifall det som serveras inte är nått jag tycker om så ibland kan det ta ett tag innan jag äter upp den. Kanske det är en sådan situation? Jag bryr mig inte om någon äter den så länge de ersätter.

  För att risken är minimal att de märker

  Polare passade min lgh och hade en spontan fest. Vilket hon visste att hon fick ha. Hon hade inte hunnit köpa dricka och tog en av mina flaskor som stod framme på en hylla.

  Men den smakade ”skit” och var dessutom varm (no shit?) så hon hällde ut den och köpte en ny innan jag kom hem.

  Problemet var att den hon ”lånade” var en vintage dom perignon som kostade några tusen och den hon ersatte med var en Prosecco för 98:- 😁
  Hon var inte glad på sig själv när jag berättade vad hon hällt ut.
  Men hon ersatte mig såklart för den.

  Jag tycker det är helt ok att äta upp glassen, bara man talar om det eller ersätter med lika.

   Mindes hon inte vilken flaska det var dagen efter eller varför köpte hon en så billig ersättningsflaska? 🤔

    Hon hittade inte den eftersom just den inte fanns på systemet. Dessutom kollade hon bland de lägre prisklasserna då hon inte för sitt liv kunde förstå varför man skulle köpa något dyrare ☺️

     Tänker att man ändå söker upp och kollar prisklassen, speciellt om man inte hittar den på systemet. Allt kostar ju inte 98kr. Men om du är okej med det så är det ju lugnt ☺️

   Ja en Dom Perignon ersätter man ju med prosecco…

    Haha ja hon gjorde det. Dumt? Absolut.
    Fick hon lära sig något nytt? Ja.

     Tror personen menade att man ju vet att det är en dyr champagne när ma hör/ser namnet.

      Dricker man bara prosecco för 99:- själv har man kanske inte koll?

       Nej det är ju därför man kollar upp det, av respekt. Speciellt om man märker att systemet inte ens säljer det. Menmen det kanske bara är jag som hade gjort så 🤷🏼‍♀️

      Hon vet att jag samlar på champagne men hon har noll koll på vad flaskorna kostar.
      Hon är helt ointresserad.
      Däremot kan hon extremt mkt om fallskärm, jag kan noll. Alla har vi olika intressen.

       Om hon vet att du är en samlare borde hon väl förstå att det inte 98kronors vin du samlar på. Ibland får man tänka lite 😅

    Varför tror man inte på den här historien?

   Vem är så dum att ersätta champagne med prosecco. Samt att ens dricka den varm? Skulle jag mot förmodan ta någonting hade jag givetvis ersatt med en likadan vara. Dock skulle jag aldrig ta saker hos någon annan utan att fråga först.

    Nu pratar vi om någon som gladeligen dricker fisljummen tre apor. Jag klandrar henne inte, alla har inte intresset eller är petiga med vad de dricker. 🤷🏻‍♀️

    Ja jag ska erkänna att jag dumförklarade henne tyst inombords en stund men hon hade ju inte gjort något elakt så varför skulle jag klaga.

     Men man känner väl till att den champagnen kostar mer än 98kr. Eller åtminstone googlar. Tycker snarare det var ganska fult att försöka komma undan med en 98kronors flaska än att det var ett dumt misstag

   Avd. Saker som aldrig hänt

  salted caramel på allt så överskattat! Älskar annars glass!

  Jag bodde tillsammans med en inneboende som konstant tog grejer som var mina och inte hennes. Det är en sak om man lånar men när man bor ihop och inte känner varandra, så frågar man ju självklart först. Hade jag blivit sur om någon tagit mina grejer vid en sån här situation? Nej.

  Fair game Dasha!

  Är Dasha och Forni ff kompisar?

   Var Fornis kille och Dasha en grej innan eller efter Mikaela?

   Forni can’t stand Dasha.

  Jag lånade en 50 cl cola zero märkt med namn typ 10 gånger från kylen på jobbet. Köpte ny varje gång och skrev namnet varje gång. Kollade ju såklart att personen inte jobbade eller skulle jobba innan jag kunde köpa tillbaka den. Var glad när den var borta till slut haha.

  Hon ser död ut på bilden, där hjälper inte ens glass💀
  Är hon på något sätt förhindrad att själv gå och handla glass eller är hon en snål influenser?

   Men hon ska ju ersätta det? Är väl lika bra att ta från det som redan finns och sen köpa nytt.

    Tänk om grannen kommer och vill ha glassen tillbaka när hon ätit upp den, hon tog något som inte tillhör henne.

   Hon hon lånar ut sin frys så kan väl grannen låna ut lite glass tänker jag.

    Då får man väl ställa det kravet innan? Ja du får låna min frys, om jag får äta upp din glass.

  Fast så länge man fyller på med likadana saker är det väl bara win-win, de som har stället får ju färskare saker. Tycker det är ofta vi kommer ut till fritidshuset och hittar lite halvgamla godsaker, hade varit toppen om någon hade ätit upp dem och fyllt på med nyare.

  Det här är ju en ickefråga. Man tar inte andras saker utan att fråga. Till och med min femåring fattar det. Är man sugen på nåt så gå och köp det då. Hur kan det inte vara en självklarhet?

  Sorry, not sorry säger ju allt. Det är ju Dasha också. Hon skulle garanterat bli topp tunnor rasande om någon gjorde så mot henne.

  Vilken ÄCKLIG bild!!!! Hon ser helt död ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.