Therese Lindgren slutar med Youtube

På något vis tror jag att jag har satts på den här jorden för att göra skillnad för djuren. Därför säger jag hej då till Youtube efter tio kära år tillsammans och frigör tid till att genom stiftelsen satsa långsiktigt och helhjärtat på att hjälpa djur”, säger Therése Lindgren i ett pressmeddelande som Aftonbladet tagit del av.

Therese Lindgren avslutar sin Youtubekarriär efter tio år för att kunna satsa på sin stiftelse ”Svenska djurfonden” som kommer arbeta med att stötta olika projekt som bidra till djursvälmående, så som forskning eller att stötta vid kostnader som exempelvis veterinärvård.

Hon kommer ha kvar sitt Instagramkonto med en miljon följare, så hon kommer fortfarande vara en influencer på sociala medier att följa.
Under sin sista video överöses hon nu med kärlek från sina tittare, där man tackar Therese för allt hon gjort på och med sin Youtubekanal, som faktiskt var den svensktalande kanal som först nådde en miljon prenumeranter. 👏🏻

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det kom inte helt som en chock. Verkar ändå som hon varit på väg bort i något år och inte tyckt det varit lika roligt. Men ändå en stor grej för mig som följt henne alla dessa tio år.

   Instämmer med dig Blomman!
   Följt henne i 8 år och verkligen känt att hon varit en stöttepelare hela vägen upp i mitt vuxna liv.
   Hoppas självklart på att hon kommer tillbaka!! <3

  Skönt slippa se hennes djursagor, bara tafs

   Du behövde ju aldrig kolla?

   Therese är väl den enda influencern med djurfokus. Föredrar du shopping och smink råder det ju inte brist på dem precis.

    Helen Torsgården räddar också djur, men hon behöver inte för egen vinning göra det till värsta grejen!

     Så Helen räddar djur när hon köper lantbruksdjur men Therese räddar djur för egen vinning när hon är volontär för en organisation….magisk logik

      Hon har räddat flera kycklingar, en katt och har åkt tvärs över halva landet för att rädda kattungar tidigare (även om det visade sig vara skam) tror deras hamster är räddad också.

       Skillnaden är att Helens kanal inte handlar om att rädda djur. Den handlar om att bo på en gård med allt vad det innebär. Therese däremot vill att hennes fulla fokus ska vara att rädda djur och om du inte är intresserad så kan du precis som jag kolla bort.

  Bra beslut tycker jag.

  Trist men jag tror hon kommer tillbaka 😅

  Tycker det är många på youtube som drar ner antalet videos och regelbundna publiceringar trots många visningar och stöttande prenumeranter. Det är väl inte speciellt konstigt att intresset svalnar från tittarnas sida?

   Det handlar ju inte alltid om tittarna dock. Tror det är rätt dränerande att filma sig själv till en egen reality i tio år. Thereses tittarsiffror är fortfarande bra, så är övertygad om att hon slutar för att hon själv inte orkar mer.

   Ja. Och många som uppmuntrar till att följarna ska betala för prenumerationer med löften om extra videos osv. Sen är det ändå bara samma content som de som inte betalar. Grääs tex.

  Slut med alla märkliga, vulgära thumbnails på klippen då. Typ inzoomat på urringningen och -”gasm”-face när hon typ ska göra ett klipp om sitt marsvin haha

   Jo. Men det är också så hon fått ihop sin förmögenhet och nu kan sätta in hela fem millar i fonden.

   AVUNDSJUK

   Bara att blunda om du är rädd.
   Oavsett thumbnail så gör Therese bra saker.
   Finns det något dåligt hon gjort som ingen annan gjort, skillnaden är att hon kompenserat upp alla sina misstag med så mycket gott så jag kan inte ens tänka på hur många + hon ligger i karma !
   Stolt följare!

    Du är inte direkt objektiv i frågan. När en stor del av följarskaran är unga tonårstjejer kan man inte direkt gömma sig bakom en förklaring att ~alla andra gör det~.

     Objektiv i frågan? Hur ska man veta vem som är objektiv? Om du ogillar Therese, kan du då vara objektiv?
     Du har en åsikt, vissa har någon annan. Jag är inte heller ett fan av sådana thumbnails men går pengarna till utsatta djur så får hon gärna köra upp tuttarna hur mycket hon vill.

  Märks i hennes videor att hon förlorat intresset mer och mer så är inte förvånad. Varje video är dessutom till stor del ett reklaminlägg, som att det är enda anledningen till att filma och resten av videon är ett ”nödvändigt ont”…

  ”Hjälpa djuren” sen tänker man på fredagens avsnitt med ”rullar vi?” (bästa podden!) där Julia frågar sig om det verkligen är att hjälpa som Therese lägger tusentals kronor på operationer för en hamster, fast det mest humana hade varit att låta den somna in. Jag får iaf lite dålig känsla i magen att till vilket pris som helst rädda djur.

   En återkommande diskussion i det hela är ju varför det är fullt normalt att göra det med människor.

   Nu har hon ju inte lagt tusentals kronor på operationer på en hamster. det blir ju ingen rättvis diskussion om man ändrar på premisserna för att de ska passa ens egen synpunkt. Man kan istället ändra på frågan och fråga sig varför Julia eller andra privatpersoner skulle ha mer kunskap i frågan än en veterinär?

   Hon kom ju fram till att det mest humana är att låta bli att operera, så inga tusentals kronor lagda på operationer för att ”till vilket pris som helst rädda djur”.

   Julia Frändförs är en elak, missunsam människa och det är riktigt skrämmande att hon ska bli någons förälder. En blåst människa som mobbar människor och är allmänt miserabel.

  Älskar att se hennes videos med djuren. Mår så bra av det på sätt. Kommer sakna det. 😖

   Veterinärer är generellt sett okunniga på smådjur och väldigt krassa med överlevnadschansen även när dom är specialiserade på specifikt djurslag. Kunniga veterinärer föreslår i regel inte en operation om dom inte tror på ett positivt utfall för djuret. Man gör alltså inte olika åtgärder för att HSL säger så, som med människor. När det gäller smådjur som hamster, kanin, marsvin etc finns det liksom inga pengar att hämta, så att göra något i onödan för att det vädras pengar är nog ovanligt. Så, är det verkligen så inhumant att operera ett djur om djuret sedan har goda möjligheter att leva några bra år?

    Sorry, svaret skulle till ”M” ovanför 😵

    Tyvärr har veterinärvården ändrats extremt sen privata aktörer som Evedensia kommit in i bilden. Det ska göras pengar på allt och veterinärer rekommenderar operation för saker som egentligen en rekommendation om avlivning varit bättre

     Stämmer inte för fem öre, veterinärvården tjänar tillräckligt med pengar för att inte behöva ägna sig åt sådan verksamhet.

     Vad lutar du dessa kunskaper på, H?
     Vad gäller just smådjur/exotic är min personliga erfarenhet av Evidensia Exotic mycket bra. Deras veterinärer är otroligt proffesionella.

     Snarare ni boomers som vill avliva era djur för minsta lilla. Snål generation som inte vill läka sina djur utan bara avlivar vid första lilla.

  Vi är många som växt upp med Therese, för mig är hon verkligen den personen som gjort skillnad för mig vid minst 2 tillfällen i mitt liv.
  Väldigt kul att hon lägger ännu mer tid på djur, jag är djurvän, men inte i närheten utav att vara en äkta djurvän som Therese! <3

  Jag är ledsen att hon slutar på Youtube, men tacksam för att hon väljer att spendera mer tid med djur som vi människor förkastar.
  Vet någon om det går att bidra till hennes stiftelse? Hittar inget på hemsidan.

  Åter igen Therese, tack för allt du gjort på Youtube, hoppas du fortsätter länge med Instagram.

  Har aldrig sett en enda av hennes klipp på YT, eller följt henne i andra sociala medier – men om hon lägger ner en så stor kanal till fördel för att rädda vandrande pinnar och kackerlackor, så tänker jag att hon antingen är skvatt galen, eller har mer pengar än vad hon behöver.

   Hon är inte galen, hon är autistisk och djur är hennes specialintresse. Hon gör ett så jävla fint och bra jobb, det är väl tur att nån här i världen bryr sig om insekter också? Dom behövs faktiskt även fast man kanske tycker dom är skitäckliga!

   Hon har många sköna millar. Vem skulle inte tröttna på samma jobb i 10 år, inte speciellt utvecklade!

    Många är ganska nöjda med samma jobb i 10+ år 😊

     Men alla är inte det. Beror helt på vilket jobb man har.

      Ja, var står det emotsagt? Svaret var till personen som antar att absolut ingen kan vara på samma jobb mer än två år.

   Therese har autism och hyperintresserar sig för djur. Ser inget konstigt med det. Det är helt oskadligt och gör mer nytta än skada.

   Man behöver dock inte ha ett specialintresse bara för att man har autism, vill jag tillägga. Det är ett felaktigt antagande många har. Många har också en felaktig uppfattning om vad det innebär att ha ett specialintresse.

   När du inte följer så vet du inte vad Therese gör.
   Hon är ansluten till flera olika organisationer där hon agerar jourhem, hon väljer ej djur, hon tar emot de djur som exempelvis Smådjurs Chansen ger henne om hon har plats och tid.
   Någonstans berättade Therese att hon har som mål att få ta hand om minst 1 djur av alla arter så länge dom behöver hjälp och att hon har rätt förutsättningar att hjälpa det djuret.
   Jag som följare älskar verkligen detta och inspireras. Inte många som gör detta eller visar detta. En riktig djurvän på en ny nivå. <3

   Aldrig är det bra nog? Det är ett himla klagande här inne över att influencers inte gör någonting samhällsviktigt, men när någon som Therese faktiskt gör skillnad så måste det ändå drygas kring att hon har ”för mycket pengar”? Det är väl skitbra att hon har jobbat ihop så mycket att hon (utöver att leva ett välförtjänt bekvämt liv) kan satsa på att förbättra livet för djur i nöd? Snacka om att göra någonting totalt oegoistiskt med sin förmögenhet.

    Exaaaaaakt detta

   Hon har nog pengar så att hon klarar sig. Hon har säkert cashat sitt nya hus och har ex antal miljoner på kontona efter alla år på youtube samt efter Jon sålde sitt företag. Sen kommer hon väl fortsatt dra in pengar på Instagram. Har märks tydligt att hon inte har något engagemang på youtube, ofta har hon livat på insta om att hon inte vet vad hon ska filma men att hon måste få upp en film på grund av ett samarbete.

  Det var nog på tiden. Hennes videos har blivit tråkigare och tråkigare på senaste tiden och alldeles för mycket fokus på hennes marsvin och vandrande pinnar.

  OT om influencers.

  Good luck guys. Ursäkta men är han seriös att han aldrig har ätit en frukt eller en grönsak i sitt liv?!? Och när han började gråta av att smaka en melon….!!?? Måste väl vara ett skämt va?

  Det förvånar mig inte att Therese lägger ner. Det som däremot förvånar mig är att hon lade ut sitt nya hus offentligt för alla precis innan. Nu vet ju folk var hon bor.

   Hon kommer fortsätta att synas på insta mm så det gör nog ingen skillnad. Snarare är huset med trädgården och uthus en förutsättning för att kunna ta emot fler djur.
   Och hon har inte skyddade uppgifter i folkbokföringen så det är inte svårt att se var hon bor.

   Jag har sett klippen, men vet inte var hon bor för det.

  Snart hoppas jag med vara ekonomiskt oberoende, då drar jag från kylan! Stort grattis till henne ♥️

  Tack och lov för dessa fina djurvänner ❤️❤️❤️

  Inte jätteförvånande med tanke på hennes aktivitet senaste året. Få youtubers som misskött sin uppladdning som hon pga ”ingen lust” och vad det nu varit för anledningar. Tycker ändå det är tråkigt, har gillat hennes videos. Blir intressant att se om hon tappar följare på instagram nu eller om det ökar! Det är beundransvärt att sluta med något som man varit så populär med till förmån för att ta hand om djur. Undrar mest hur hon ska försörja sig om hon påstår att hon ska arbeta med sin fond på heltid? Tar hon ut lön från fonden eller kommer hon fortfarande pumpa ut reklamsamarbeten på instagram?

   Vi kan nog räkna med fortsatt IG-reklam men hon behöver troligen ingen inkomst egentligen.

  Of men måste få det sagt. Kom in på yayanomis konto där hon har en video där hon gjort ett julpyssel med duschstång och grangirlang. I kommentarerna så fullkomligt överöses hon med ”åh du är sån inspiration” och ”så påhittig du är” .. hon tackar och tar emot.
  Vad jag inte förstår är hur man kan skriva tack, när allt är rakt kopierat från TikTok. Alla dessa, måla ljus, koppar, julpyssel för hemmet osv är rakt av taget från TikTok. Precis som Bisse när hon tog maträtter, organisera kylen osv. Aldrig ett ord om att de hämtar allt från TikTok, och den skaran som inte har TikTok eller den algoritmen, tror blindt på att deras stora influenser bara kommer på allt. Jag följer ingen influenser men fick upp i mitt flöde, och det är just av den anledningen. Att det känns som att det är så fake.

   Det är många som har låsta Pinterestalbum fulla med ”stulen” inspiration.
   Den enda skillnaden på en vanlig människa och en influencer är att de publicerar sitt pinterestalbum offentligt.

    Det trista är när svenska influensers tar åt sig äran för ideer och för saker/pyssel de kopierat rakt av från någon annan.

  Har hon gjort något med tänderna?

   Ja

   Vad har hon gjort med tänderna? Det ser väldigt konstigt är ut

    Fasader på tänderna bredvid framtänderna bara

  Jag är så kluven kring Therese. Å ena sidan har hon använt sin roll som influencer till mycket, mycket bra – som öppna upp kring psykisk ohälsa, vegansk skönhet, djur mm. Å andra sidan är hon inte särskilt öppen kring de injektionsbehandlingar hon gör och att bli utnämnd som årets miljöhjälte?? Hon gör ju inte annat än att shoppa (till husen, djuren osv), renovera om i ny stil, köpa hämtmat, halvfabrikat osv.

   Och åka bil, även om det så är ned för gatan

   Anni B: Utveckla gärna din kluvenhet.
   Hon lägger så mycket tid/pengar på volontärarbete för djuren , men du är kluven till henne för att hon använder fillers, shoppar, renoverar och köper hämtmat?
   Bad hon om att bli miljöhjälte?

  Respekt!

  Jag måste vara en väldigt kall person för jag förstår verkligen inte hur folk GRÅTER för att hon slutar. Sen hennes video där alla säger ”tack Therese” 20 ggr på raken, jag vet inte, kändes lite överdrivet. Jag kan förstå besvikelse, ledsamhet, tomhet men gråta över att Sveriges kändaste youtuber slutar? Varför bry sig såå mycket? Dom känner inte Therese personligen och hon fortsätter influera och göra samarbeten på instagram och säkert Tiktok också. Jag har även sett många ggr youtubers säga ”min sista video” för att nåt år senare återvända igen kanske med ett nytt koncept, men dom kommer tillbaka. Therese forts göra samarbeten på sin insta och det är dom jag tror är hennes främsta inkomst

   Det finns säkert något du bryr dig om jättemycket men som andra inte skulle fatta. Välkommen till livet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.